View Full Version : Tra?i se ?egrt za studio
Arthur
23-12-2009, 09:00 PM
Studio Underground tra?i ?egrta za poslove editinga i usnimavanja, kao i odr?avanja studija. Zauzvrat dobija besplatnu obuku i praksu do mile volje, kao i mogućnost kori?ćenja studija u off-time-u. Neko veliko predznanje nije potrebno, jedino ?to je esencijalno je slobodno vreme i MOTIVACIJA.
javiti se isključivo na arthur@blokovi.net ili na privatnu poruku na forumu :) (slobodno se registrujte, ne ujedamo jako :) )
MOLIM DA SE NE JAVLJAJU LJUDI KOJI NEMAJU SVO SLOBODNO VREME OVOG SVETA DA GA POSVETE RADU&UČENJU
turisti i usputni prolaznici nas NE zanimaju
diviner
05-01-2010, 08:51 PM
Up...
Arthur
14-05-2010, 09:32 PM
Od nove godine na moj broj telefona javilo se preko 20 ljudi. Od tih 20, pojavilo se oko 10ak, od kojih se nastavljalo pojavljivati jedno 3-4 čoveka, on & off. Posle mesec i nešto dana, knjiga pala na tri slova, na jednog odličnog šegrta, koji je prošao dobar deo obuke, počeo samostalno čak i da odrađuje neke termine. Ali je i on zbog pritiska roditelja i fakulteta, nedavno odustao.
Ja prosto ne mogu da verujem da od svih članova foruma i zaljubljenika u audio produkciju ja ne mogu da nađem JEDNOG koji je spreman da mu poklonim svoje znanje i iskustvo, i osposobim da samostalno radi studijski posao, i da na kraju balade, postane čak i stalno zaposlen kod mene. Posla ima preko glave, a ja nemam na koga da se oslonim.
Arthur
14-05-2010, 09:43 PM
dakle da pojednostavim :
Traži se mlad, motivisan čovek, muškog pola, i poželjno mlađi od 30 godina, sa osnovnim predznanjem o tome šta je mikrofon a šta kabl i šta tu čemu služi. Da nije DJ, ili ljudi koji FruityLoops programiranje poznaju kao jedinu vrstu produciranje muzike. Da je ima nekog (ne mora velikog ) iskustva sa Cubase, Nuednom ili ProToolsom, ali i da je voljan da nauči MNOGO VIŠE o SVIM tim programima, sažvakano i pojednostavljeno od strane mene, koji sam većinu toga sam, na teži način učio i provaljivao. Da ima kod kuće kompjuter, poželjno sa nekom zvučnom kartom, a još poželjnije sa bilo kojim M-Audiom, ne bi li nešto prakse i editinga mogao da radi i kući, van studjiskog radnog vremena.
NEMA LEBA BEZ POGAČE
Mnogi su zvali da pitaju dal odma tu ima nekih para il da se ne cimaju. Zapravo većina.
Moj odgovor je NEMA. Za početak niko ne dobija nikakve pare, dok ne prođe obuku, i dokaže da može samostalno da radi na terminima koje kljienti plaćaju na sat. Znači turbo brz i veoma odgovoran i pedantan rad. Ako se neko tu ustali, i dokaže, svakako da ću morati da podelim deo posla, a time i deo novčanog kolača sa njim. Ali TEK pošto se dokaže i prođe obuku. A to ume da potraje od jednog pa sve do 6 meseci (za 5 godina unazad prošlo je dosta klinaca dole, i samo u zavisnosti od njihove volje i motivacije je ovaj period bivao kraći ili duži). Ako neko za 6 meseci ne može da se obuči da preuzme makar poslove editinga i osnovnog usnimavanja, jebiga, ja mu ne mogu pomoći. Bilo je ljudi koji su relativno brzo dobijali ključeve od studija.
Dakle, ne zovite me da me pitate ima li para. Ako vas sve ovo STVARNO zanima, javite se i pojavite dole, radnim danom od 12-20h.
edit:
a da, šegrt koji je prošao obuku, i ustalio se tu, ergo dobio ključeve od studija, ima slobodu da u offtimeu studija radi šta god oće,i koristi opremu i prostor studija za svoje potrebe i učenje.
DaBear
14-05-2010, 09:46 PM
Od nove godine na moj broj telefona javilo se preko 20 ljudi. Od tih 20, pojavilo se oko 10ak, od kojih se nastavljalo pojavljivati jedno 3-4 čoveka, on & off. Posle mesec i ne?to dana, knjiga pala na tri slova, na jednog odličnog ?egrta, koji je pro?ao dobar deo obuke, počeo samostalno čak i da odrađuje neke termine. Ali je i on zbog pritiska roditelja i fakulteta, nedavno odustao.
Ja prosto ne mogu da verujem da od svih članova foruma i zaljubljenika u audio produkciju ja ne mogu da nađem JEDNOG koji je spreman da mu poklonim svoje znanje i iskustvo, i osposobim da samostalno radi studijski posao, i da na kraju balade, postane čak i stalno zaposlen kod mene. Posla ima preko glave, a ja nemam na koga da se oslonim.
e sto ti je danasnja omladina ! Nece ni motiku a ni miksetu ! :banghead:
Arthur
14-05-2010, 09:47 PM
ja sam potpuno zbunjen i razočaran
DaBear
15-05-2010, 07:32 AM
ja sam potpuno zbunjen i razočaran
to samo potvrdjuje da se 99% ljudi sa foruma prolazno interesuje za muziku i produkcija i kad na kraju ukapiraju da nemoze da se savlada za 7 dana i da se ne dobijaju rezultati od gotovog "cut and paste" materijala....rese da batale!
:(:mad:
Moritz
15-05-2010, 08:01 AM
to samo potvrdjuje da se 99% ljudi sa foruma prolazno interesuje za muziku i produkcija i kad na kraju ukapiraju da nemoze da se savlada za 7 dana i da se ne dobijaju rezultati od gotovog "cut and paste" materijala....rese da batale!
:(:mad:
Upravo tako, zele da dodju samo ako ces sa im sipas znanje u lobanju i da pride i promuckas da se bolje slegne, pa ce onda siroti da razmisle da li im se to svidja!!!
Hoce da odmah postanu Sumaher, a pri tome ne znaju da voze bicikl!
:banghead:
boggy
15-05-2010, 08:14 AM
Upravo tako, zele da dodju samo ako ces sa im sipas znanje u lobanju i da pride i promuckas da se bolje slegne, pa ce onda siroti da razmisle da li im se to svidja!!!
Ti su jos dobri sto traze da im se sipa znanje... ne valjaju ovi najnoviji koji ne traze znanje nego sipanje para ni za sta (odmah) u dzep.
Hoce da odmah postanu Sumaher, a pri tome ne znaju da voze bicikl!
:banghead:
Ako bi imali para postali bi poznati ... tako da je to dve muve jednim udarcem
pozdrav
bogi
google
15-05-2010, 08:24 AM
ja sam potpuno zbunjen i razočaranPoslacu ti jednog mog djaka. Samo ne mogu pre srede.
Arthur
15-05-2010, 12:29 PM
mislim da nije to ništa novo. Od uvek su u nekim drugim zemljama gde se stvari rade ozbiljno, poštovao taj surovi vojnički drilling sistem, ne bi li eliminisali većinu tih "prolaznih" interesenata. Dosta drkanja, grubo ophođenje, stroga hijerarhija i slično, teralo je većinu ovih da jednostavno odustanu, a rafinisalo je ljude koji su zaista stomakom zagrejani za tu priču da još jače žele,još se više trude i još više cene svaki sekund i svaku uncu znanja i iskustva koju su uspeli da iskamče.
Eto npr moja situacija sa tih nekoliko momaka sa VETŠ smera koji su dolazili. Dođu, sede, ako nemam klijente, pričamo, zezamo se, ja im objašnjavam i pokazujem kilograme stvari. Oni sede kao na školskom predavanju. Posle par dana cimnem nekog od njih u vatru, oni ni da beknu. Neke elementarne stvari koje sam par puta već izveo i pokazao, kao da nisu nikad videli. Navikli na fax, da mogu uvek da drknu nekog asistenta ili profesora, iako je to već ispredavano. A ja zaista nemam vremena da izlazim na kraj sa razmaženošću, i da po 5 puta pokazujem i crtam iste stvari.
Da se razumemo - ja sam prvi bio šegrt, i 2 godine vijao i smarao čoveka od kojeg sam želeo da učim, baš ciljanog tog jednog. Njemu nije trebao šegrt i nije nikad bio oduševljen mojim prisustvom. Tako da uglavnom nisam mogao da svakih 5 sec nešto zapitkujem ili čak sugerišem. I jako mi jasno kako stvari tu funckionišu, te me sve ovo i dalje jako čudi
@google
nisam ja u akutnom problemu, ja mogu da radim i odrađujem sam sve što se trenutno u studiju dešava. Ali oduvek sam gajio entuzijazam da i nekom drugom nešto pokažem i da posle radimo stvari zajedno i lakše. Dobro je za radnu atmosferu i psihu. Tako da ja stvarno nemam nameru da idem okolo po ulici i cimam decu za rad. Ako ti poznaješ nekog ko je STVARNO napaljen, i upotrebljiv, i da sam kuka kako nema gde da radi i uči, pošalji ga. Sve drugo opet u njima izaziva drugačiji stav, višlji nos, i to sve komplikuje dalji odnos.
google
15-05-2010, 01:23 PM
@google
nisam ja u akutnom problemu, ja mogu da radim i odrađujem sam sve što se trenutno u studiju dešava. Nisam mislio da si u problemu, vec da ti odgovara malo odmora za nesto sto ne moras da radis, za uzvrat, placas u obuci i koristenju opreme i studija, sto je velokodusno, iako nikom ne treba. Mogao si i sam primetiti.
Ako ti poznaješ nekog ko je STVARNO napaljen, i upotrebljiv, i Napljeni su neupotrebljivi. Naloze se i odustanu.
i da sam kuka kako nema gde da radi i učiI oni koji kukaju nisu ni za sta. Mislim da voli taj posao, iako sam mu rekao da to batali i da radi bilo sta pametnije.
darkstar
23-05-2010, 11:25 AM
Kao neko ko je zavrsio dizajn zvuka (ako to ikome ista znaci)...apelujem na sve vas mladje da idete kod arthur-a, ovakva ponuda se retko srece. To je jace znanje nego sto cete ikada steci u knjigama i na fakultetu,znam to dobro, osetio sam to na svojoj kozi .
Svoj studio i to, je lepa stvar.Ali dok do nje dodjete, evo savrsene prilike da nesto naucite...Ovo je ozbiljna investicija u sebe,zao mi je sto ja nisam imao ovakvu priliku kad sam bio mladji...nego cimatao ljude tamo vamo,potrosio brdo vremena na to...
Posto sam i sam vlasnik jednog studija, cenim Arthurov gest, ovo se zaista retko srece. Ali ni ja ne mogu da verujem da nema ljudi koji bi se potukli da ulete tamo ... bas crnjak.A posle svi kazu kako smo u zaostatku sa zapadom bla bla...nije ni cudo.
Ortak je kuvao kafu u nekom nizerazrednom studiju u americi ... skoro dve godine.Tek tada je prvi put dobio da snima nesto sam.
Taj covek sada snima face, a uskoro ce i velike zvezde.
Pozdrav
Mirko
Arthur
23-05-2010, 12:39 PM
pa i ja sam kuvao kafe, prao kola i lemio kablove skoro 3 godine :)
spidermusic
24-05-2010, 09:42 AM
Arthure, druze, nista me od svega pomenutog uopste ne cudi. Neki nece da rade ni za novce. :(
Bilo kako bilo, dodje mi da se prijavim iako ne ispunjavam sve uslove iz tvog oglasa. :)
don corleone
25-05-2010, 05:05 PM
I ja bi se vrlo rado prijavio, ali vec idem u skolu za muzicku produkciju i vec imam posla preko glave. Ali ovo sto si ti naveo je stvarno zalosno, sto se vidi i kod nas. Mi imamo uslove za rad onakve kakvi se samo pozeleti mogu. Imamo prazan studio kad hocemo i opet niko nista ne radi. U 4 godina koliko ima, ima 3,4 ljudi koje stvarno interesuje ova stvar, ukljucujuci i mene :D svi ostali su tu samo u prolazu...
Arthur
26-05-2010, 12:44 AM
srećno sa školom :)
saleizkraja
27-10-2010, 01:02 AM
E pa ako ponuda i dalje stoji, ja se prijavljujem. .xD
Arthur
27-10-2010, 02:34 AM
jes ti malko više ipak iz ove DJ kulture nego bendovske aa? Pročitaj prvo lepo topik ceo, pa se prijavi na PM ako te stvarno toliko baš ovo zanima.
saleizkraja
27-10-2010, 10:15 AM
Poslao sam ti pm
Arthur
18-12-2010, 12:27 PM
samo da dam instrukcije za sve zainteresovane, da se ne cimamo džaba preko telefona : slobodno se prijavite na forum i ostavite mi privatnu poruku na forumu sa kontaktom i ponekom rečju o sebi, pa ću vas ja cimnuti kad se za to stvore uslovi, a to je češće nego što mislite :)
a možete i na arthur@blokovi.net
Arthur
08-01-2011, 01:06 AM
nažalost, i dalje aktuelno.
Arthur
19-01-2011, 01:29 AM
apdejtovan početni oglas sa naglaskom na raspoloživost slobodnog vremena
Arthur
23-07-2011, 03:03 AM
posle letnje pauze, studio oživeo više nego ikad... paučine, prašine i zaostalog smeća više nego ikad, tako da ko oće malko da rmbači i pomogne, a zauzvrat vidi podosta raznolike prakse i obuke, slobodno nek se javi.
Detaljna uputstva i kriterijum pročitajte u prvom postu u ovom topiku.
Jedina novina je da u principu sad tražimo ISKLJUČIVO mlađu ekipu, da bi mogli realno da ih maltretiramo, malko nas ne pali da malerišemo ozbiljne ljude :twisted:
Arthur
13-12-2011, 04:54 PM
opet, nažalost, aktuelno. Ovom prilikom molim par momaka koji su mi se javili u međuvremenu, a kojima sam odgovorio na mail, da se ponovo jave, jer sam zaturio njivohe emailove prilikom seljenja accounta
Arthur
13-01-2012, 03:25 AM
3 god kasnije, i dalje aktuelno
Arthur
13-01-2012, 04:01 AM
Napomena : Studio je pravni subjekt sa pečatom, tako da je moguće izdati i overiti potvrdu o studijskoj praksi za potrebe školovanja na nekoj od domaćih škola koje ovakvu praksu traže.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.