Log in

View Full Version : Novi server

diviner
01-12-2009, 10:46 PM
Posto smo presli na novi probni hosting, zamolili bismo sve clanove da ako primjete neke nepravilnosti u radu sajta i foruma (recimo usporenja, bagove), da problem prijave ovdje.

Usput da se izvinimo na manjem prekidu rada, kako danas, tako i u prethodnim danima (prije nekih 20ak dana).

Hvala.
administracija

korenjak
03-12-2009, 08:59 PM
Pa meni se cini da je sporije

i pri prelasku je nestalo nekoliko poslednjih postova na svim temama

i nekoliko privatnih poslednjih poruka :(

pozdrav

diviner
03-12-2009, 09:44 PM
Pa malcice sporije se ocekuje, posto smo mi bili na VPS serveru koji kosta ko sam djavo.

A za tih par postova i pmova se izvinjavamo. Ta ipak je to samo nekoliko iskucanih rijeci. Izvinjavamo se svakome kome je ovo napravilo neku pometnju ili neprijatnost.

ugljesa
04-12-2009, 12:14 AM
Pa malcice sporije se ocekuje, posto smo mi bili na VPS serveru koji kosta ko sam djavo.

A za tih par postova i pmova se izvinjavamo. Ta ipak je to samo nekoliko iskucanih rijeci. Izvinjavamo se svakome kome je ovo napravilo neku pometnju ili neprijatnost.

Sto se mene tice,ako je to kompezacija za dobru diskusiju,korisne savete i ljude kao sto si ti onda prihvatam :wink:

Malo sporiji rad primecujem i juce ili prekjuce nije moglo da se udje na sajt,ostalo ok.
Pozz

diviner
04-12-2009, 11:54 AM
Hvala ugljesa na podrsci...

Malo kompromisa mora da se napravi, jer svaki ustedjen dinar ide mladim ljudima na pisanje neke nove recenzije, nekog novog clanka i tutorijala, nove vijesti.

No vi i dalje mozete napisati svoje utiske o tome kako vam rumski radi, jer nam takva povratna informacija zaista koristi.

PS. Ta dva dana nisu neki mogli da udju, posto zavisno od vasih provajdera je i trajanje osvezavanja dns tabela razlicito (na mom provajderu je trajalo 24 sata)

Bitch
23-12-2009, 07:32 PM
poslednjih par dana mi je jako spor: od 5 do 30 sekundi za otvaranje posta!

...SBB kabel, 1.5mbit... jos neko, ili samo ja?

Inovative_kg
23-12-2009, 08:37 PM
SBB, 8 Mb/sec .. Stalno prijavljuje da server nije aktivan ili padne usred otvaranja nekog threada/posta, ako otvori otvara po 20 sec... Ima i kad se smiluje, radi npr po 20 minuta ok :)

Inovative_kg
23-12-2009, 08:38 PM
E,da, na chatu nece da otvori kanal :)

diviner
23-12-2009, 08:54 PM
I sad vam radi lose?

Pitam, posto meni recimo sve radi ok (iako je naravno postojalo par vremenskih intervala gdje je server zbog drugih "shared servisa" radio sporije, ali ni pomena od 20 sek. cekanja...max 3-4 sek.) ...

Evo radi i ruChat iz prve (mozda da je nesto do SBBa ???...).

boggy
23-12-2009, 09:20 PM
Da, zadnjih nekoliko dana je znao da zaglavi (mysql error)...

a upravo sada je imao zakocenje od oko minut... odnosno u 22:18 (danas, sad)

pozdrav

bogi

p.s. evo, jos jednog kraceg kocenja u 22:21

p.p.s. link mi je SBB 3Mbit flatrate, inace... kada Rumski radi, onda radi vise nego dovoljno brzo... ako bude problema onda su to ova povremena zaglavljivanja... koja mogu znaciti i da neko mozda nesto majstorise dok mi surfamo.

diviner
23-12-2009, 10:39 PM
Da...bilo je problema sa radom servisa za bazu, to smo primjetili...

Ali veceras nikako da "primjetim" iste probleme kao i vi, sve mi radi ok, rekao bih cak odlicno (mada moguce da sam samo "trefio" ove dobre trenutke).

Jel vam i dalje problem kod otvaranja ruChat-a ?

Ajd, pa javljajte sta se desava...

Rhino
23-12-2009, 10:57 PM
Radio je forum osjetno sporije zadnjih dana... Otvaranje posta/threada i po 20-30sek, ili uopste nije otvarao.. Sad je bolje trenutno. Za chat ne znam

Inovative_kg
28-12-2009, 08:47 AM
Sinoc od pola 8 pa sve do sada, nisam mogao uopste da udjem na sajt.. Non stop 'server error' :))) ..

diviner
28-12-2009, 09:02 AM
Rade se updatei svega na serveru, pa zato ima zastoja (to su bili uzroci i ovih prethodnih). Trebalo bi da su sada zavrseni, tako da bi narednih dana trebalo sve da bude ok.

ugljesa
29-12-2009, 10:41 PM
Meni nece da udje na sajt,znaci pizdim :(:(

diviner
30-12-2009, 03:09 PM
Samo jos malo strpljenja....