View Full Version : Problem????
Hepek
27-10-2009, 08:35 AM
Ljudi desava mi se da mi se komp brzo zagusi i ne moze da radi,ako imam 5-6 audio traka na kojima ima odprilike 3-4 plugina, i odprilike pokrenuta 3 vst instrumenta, i mozda jos neki fx track i group track i to je to..:banghead:
A imam komp sl konfiguracije:
procesor amd dual 4800+
Ram memorija 2 gige
Hd 750 giga, rpm 7200, 32 Mb
Zvučna karta m-audio fast track na kojoj je latencija oko 19 ms
I radim na sx 3.
Pitanje da li je to normalno za ovu konfiguraciju da tako brzo zagusi se, ili mozda postoji neko rjesenje?
Pozz.
kejkz
27-10-2009, 08:42 AM
Zavisi koje plaginove koristis. Nisi bio dovoljno precizan u tom smislu. Sta podrazumevas pod time zagushi... koliko je opterecenje procesora? Sa tim kompjuterom bi trebao imati dovoljno snage za prilican broj instrumenata i efekata.
quake
27-10-2009, 08:53 AM
Ljudi desava mi se da mi se komp brzo zagusi i ne moze da radi,ako imam 5-6 audio traka na kojima ima odprilike 3-4 plugina, i odprilike pokrenuta 3 vst instrumenta, i mozda jos neki fx track i group track i to je to..:banghead:
A imam komp sl konfiguracije:
procesor amd dual 4800+
Ram memorija 2 gige
Hd 750 giga, rpm 7200, 32 Mb
Zvučna karta m-audio fast track na kojoj je latencija oko 19 ms
I radim na sx 3.
Pitanje da li je to normalno za ovu konfiguraciju da tako brzo zagusi se, ili mozda postoji neko rjesenje?
Pozz.Sada ce na mene da krene drvlje i kamenje ali... sa pisljivim kompjuterima ti je to itekako normalna situacija s tim sto si ti stavio izgleda bas zahtevne vst-ove i plug inove a neko nakrcka i deset puta vise od tebe nekih "obicnih" pa je opterecenje malo.DSP karte mu dodju itekako dobra stvar,hardver takodje,funkcija freeze takodje....moraces to sve da koristis ako budes hteo da se resis glavobolja.
Hepek
27-10-2009, 09:10 AM
Evo bicu precizniji:wink:
Zadnji projekat koji radim imam sl:
1. 6 audio traka na kojima imam po 3-4 plugina i to su waves api, ssl, rocket kompresor,gitar rig 3 na 4 audio trake i jedan amlitube na bas gitari,
2.imam 2 fx track csr reverb i sir sa lexikon impulsima
3.Od vst imam pokrenut hypersonik, batery 3, super qvartet, i minmoog vst,
eto to je to??
I hvala za odgovore.
I jos sa ovim mi je procesor 100% opterecen, moze jedino da radi ako koristim opciju freeze na audio trakama.
quake
27-10-2009, 09:21 AM
Pa to ti je otprilike to,jos ako radis na 96khz,onda je i previse....Dobio bi verovatno jos malo procesorske snage kada bi par sati proveo u kojekakvim podesavanjima i par godina u proucavanju kompjuterskih kanturina ali ti naravno hoces da se bavis muzikom a ne da budes kompjuteras zato koristi za sada freeze i uzimaj DSP kada ti se ukaze prilika.Pozdrav
Hepek
27-10-2009, 09:40 AM
Hvala :wink:
I jos nesto kod opcije freez, nakad kada freezujem vst-e prilikom ponovnog pokretanja projekta nece da ga pokrene trazi da sacuvam projekt pod drugim imenom pa da pokasam ponovo, medjutim projekat se ne moze pokrenuti nikako, moze jedino ako zatvorim sve i izbrisem folder freez, pa ponovo opet freezuj, pa opet brisi....:banghead:
kejkz
27-10-2009, 09:40 AM
vau... 4 gitar riga... ne bi ti tu ni sav dsp pomogao :)
Hepek
27-10-2009, 09:42 AM
da li git rig koji je jednom pokrenut, moze da se koristi na vise kanala??
Bockie
27-10-2009, 09:45 AM
1. 6 audio traka na kojima imam po 3-4 plugina i to su waves api, ssl, rocket kompresor,gitar rig 3 na 4 audio trake i jedan amlitube na bas gitari,
2.imam 2 fx track csr reverb i sir sa lexikon impulsima
3.Od vst imam pokrenut hypersonik, batery 3, super qvartet, i minmoog vst,
eto to je to??
Matori, je6o si mu kewu!
Nakrkao si 20000$ efekata na mashinu,sta si ocekivao..?
:D
Mislim da je ipak resenje u tome da pocnes da koristis po jedan-dva efekta na svakoj traci , umesto 4-5... Nikad mi se nije desilo,a radio sam ne sa 6 nego sa 20-30 kanala, da na nekoliko kanala drzim tolike efekte... Mozda bas jedan problematican kanal,pa kao nakrkam 4 efekta... Mogu da zamislim kako zvuci 6 traka sa 16 efekata...:shock:
Aj Hepeke,uzdravlje!:D
Hepek
27-10-2009, 09:51 AM
Matori, je6o si mu kewu!
Nakrkao si 20000$ efekata na mashinu,sta si ocekivao..?
Mislim da je ipak resenje u tome da pocnes da koristis po jedan-dva efekta na svakoj traci , umesto 4-5... Nikad mi se nije desilo,a radio sam ne sa 6 nego sa 20-30 kanala, da na nekoliko kanala drzim tolike efekte... Mozda bas jedan problematican kanal,pa kao nakrkam 4 efekta... Mogu da zamislim kako zvuci 6 traka sa 16 efekata...:shock:
Aj Hepeke,uzdravlje!:D
Moze li savjet, posto sam poceo i sam sve ucim i radim,jer u blizini mene nema ni jednog jedinog producenta a da zna bolje od mene:)
Kako da sa dva plugina obradim recimo vokal ili gitaru, sta da stavim ???
Ajd nemoj da te mrzi pa da napises:wink:
quake
27-10-2009, 09:53 AM
Ali dobar gitarista sa dobrom gitarom,pojacalom,dobar pre i mic, bi:).Nema leba od gitar riga...
kejkz
27-10-2009, 09:58 AM
Eh, onda mu GR ne bi ni trebao, steta alata neiskoriscenog :p
Hepek, mozes procesirati jednim efektom koliko zelis kanala, napravis npr group kanal u cubase-u i na njega stavis neko procesiranje, ali mislim da ti ovde, sa ovim kako si to zamislio, to nece previse pomoci, posto sumnjam da ces moci isto procesirati vokal i gitare. Ali zato mozes sve gitare procesirati, npr, ili jos bolje, izrendati to sto ti izlazi iz GR-a u posebnu traku, da bi usteteo procesorsku snagu. Mozes i frizovati, naravno.
quake
27-10-2009, 10:03 AM
Moze li savjet, posto sam poceo i sam sve ucim i radim,jer u blizini mene nema ni jednog jedinog producenta a da zna bolje od mene:)
Ajd nemoj da te mrzi pa da napises:wink:
Recimo Charles Dye radi sa po 4-5 plug inova po kanalu u proseku i kada ga gledas kako radi,sve to itekako ima smisla,ali....tu na scenu stupa HD3 pa on ne mora da frizuje nista a sve je stabilno i neoptereceno.Ja sam jedno vreme "stedeo" na plug inovima i nije mi to bilo to....sada stavljam sve sta mislim da bi trebalo da se stavi ali frizujem skoro sve sto nije DSP.Drugacije ti zvuci snimak kada je procesor opterecen 90% a drugacije kada je opterecenje 20%,zbog toga najvise i radim freeze,probaj....Jeste zajebancija to sa frizovanjem ali....to je sto je.Ne znam za stainberg ali u Logicu freeze radi ok i nema problema o kojima si pisao pa ti tu ne mogu pomoci.
Hepek
27-10-2009, 10:14 AM
Eh, onda mu GR ne bi ni trebao, steta alata neiskoriscenog :p
Hepek, mozes procesirati jednim efektom koliko zelis kanala, napravis npr group kanal u cubase-u i na njega stavis neko procesiranje, ali mislim da ti ovde, sa ovim kako si to zamislio, to nece previse pomoci, posto sumnjam da ces moci isto procesirati vokal i gitare. Ali zato mozes sve gitare procesirati, npr, ili jos bolje, izrendati to sto ti izlazi iz GR-a u posebnu traku, da bi usteteo procesorsku snagu. Mozes i frizovati, naravno.
Znaci napraviti grupu za gitare i na taj kanal staviti Gr i odobriti na svaki novi gitarski kanal,eee pa da i onako koristim stalno istu postavku GR za sve kanale, hvala puuuuuuunooo:):)
ali ima jos ako stavim 2 iste trake lijevo i desnoo da ne bi doslo do klanja frekvencija moram staviti na svaku rtaku razlicite postavke eq, tako da ne mogu jednim eq koji je na grupi obraditi te kanale, a za kompresor ne znam kako se ponasa kada je na na grupi za vise kanala....
kejkz
27-10-2009, 10:37 AM
Koliko znam, ima nekoliko EQ-a koji razdvajaju levi i desni kanal prilikom procesiranja, ali ako su kanali mono u originalu, onda slobodno procesiraj svaki za sebe posebnim eq-om.
Kompresor na grupi ima svoju primenu, ne moras ga tako koristiti. Gledaj da po kanalima koristis sto efikasnije plagove da bi dobio ono sto ti treba, to uopste ne moraju biti neki specijalni ili "skupi" za procesor.
Hepek
27-10-2009, 10:51 AM
naucicu dosta iz ovoga tako da hvala svimaaa:wink:
Bockie
27-10-2009, 11:31 AM
Kompresor i EQ! Osnova!
Uzmi za vezbu neki primer sa gitarom i vokalom samo, pa vezbaj...
Imaj na umu da je 2-3db na EQ vec veeelika vrednost,pa oprezno,ispituj sta je na kom kanalu desava na razlicitim dodatim i oduzetim frekvencijama...
Kompresor isto tako,ne treba koristiti pluggove da od traka pravis nesto sto one nisu! (osim u bas nekim specificnim slucajevima,do kojih se kasnije tek dolazi...). To su alati koji sluze da se zvuk prilagodi ostalim instrumentima i drugim trakama,i da se ulepsa ili poboljsa postojece stanje. Ne mozes od sranje kanala rastimane Jolancuge dobiti Kirk Hameta nikad! Dakle lagano sa plug-ovima...!
awacs
27-10-2009, 12:06 PM
Kompresor i EQ! Osnova!
... i možda de-esser (recimo Waves, jaaaako dobro to radi).
Počni od Stillwell Rocketa, stavi ga (recimo) na treću insertnu tačku, čačkaj njega i EQ koji je integrisan u SX, pa tek onda vidi da li ti zaista treba SSL, API, štagod.
Što se gitara tiče, ako ti je GR nophodan poslušaj Kejkza - bounce mix na neku drugu traku.
Treća i važna stvar - šta te briga za latenciju ako si već počeo da miksaš? podigni latenciju na 100ms ili više - playback će ti kretati sa malim zakašnjenjem i "dugmići" na pluginovima će reagovati malo sporije, ali ćeš rasteretiti procesor ihahaaaaj :D:D
Pozdrav,
Vasa
silicon science
27-10-2009, 12:10 PM
... i mo?da de-esser (recimo Waves, jaaaako dobro to radi).
Počni od Stillwell Rocketa, stavi ga (recimo) na treću insertnu tačku, čačkaj njega i EQ koji je integrisan u SX, pa tek onda vidi da li ti zaista treba SSL, API, ?tagod.
?to se gitara tiče, ako ti je GR nophodan poslu?aj Kejkza - bounce mix na neku drugu traku.
Treća i va?na stvar - ?ta te briga za latenciju ako si već počeo da miksa?? podigni latenciju na 100ms ili vi?e - playback će ti kretati sa malim zaka?njenjem i "dugmići" na pluginovima će reagovati malo sporije, ali će? rasteretiti procesor ihahaaaaj :D:D
Pozdrav,
Vasa
... i, naravno, lejring i lejerin i lejeri.... :)
milanCHE
27-10-2009, 12:15 PM
i izbegavaj da u istom projektu trpas midi(vst) i audio trake.....bar ne previse....kad si zadovoljan odradjenim "midi" delom posla (odabir adekvatnih "farbi",midi programing i aranzman),lepo exportuj svaku tu midi(vst) traku u *.wav traku,njih lepo zatim otvori u novom projektu (MIX),"otpusti" (povecaj) latenciju kartice koliko mozes,pa onda insertuj (senduj) efekte.....videces razliku sigurno....nije taj AMD toliko rdjav jos uvek,imam je 5000BlackEd.-jos uvek DOBRO radi.....
eh....DA,pogledaj jos jednu stvar,a to je u vezi samog Cubase-a,mislim dsa sam ja ranije imao taj zez....naime,mislim da u SX3 mora da se chekira opcija "multi processing",proveri to u devices/device setup/VST audiobay...ako se ne varam...nadji to tu negda pa chekiraj,ako vec nije....
POZ.....
kejkz
27-10-2009, 12:19 PM
Poludece mu glava od ovolikog broja informacija :D
Hepek
27-10-2009, 12:42 PM
Evo citam i ne znam gdje da krenem:rotfl: U svakom slucaju hvala svima, ako jos neko ima nesto za nabaciti,dobrodoslo:)
Bockie
27-10-2009, 01:02 PM
i mo?da de-esser
Nikada nisam upalio ni jedan de-esser,ni za mix, ni za ikad ista! Mpre mixanja mora da se zna postavka mikrofona,sto ukljucuje i sam izbor istih i to je to!
Moze,naravno,cika Vasa ne gresi,ali onda cemo doci do onih 16 efekata na 6 kanala...
Dakle,opet onaj Big Sisters live (http://dl.getdropbox.com/u/1458656/New%20Folder/Big%20Sisters%20-%20live%40Brvnara%20-%20Bang%20Bang.mp3) pominjem,odlicno je ispao,osim eq i dinamike na kanalima nema nista drugo,sto ce reci 2 najvise 3 efekta ako ima gejt,po kanalu!
Sendovi: Jedan reverb,jedan roland dimension i delay,koji 60% ide ponovo u reverb...!
To je to,nista vise na 16 punih kanala!
Masterovao na Mackie Final master i to je to....
awacs
27-10-2009, 01:04 PM
nije taj AMD toliko rdjav jos uvek,imam je 5000BlackEd.-jos uvek DOBRO radi.....
Ja jo? uvek radim na AMD 4200. Mo?e.
naime,mislim da u SX3 mora da se chekira opcija "multi processing",proveri to u devices/device setup/VST audiobay...ako se ne varam...nadji to tu negda pa chekiraj,ako vec nije....
POZ.....
CTRL+ALT+DEL > Task Manager/Processes/CubaseSX.exe pa desni klik pa Set Affinity pa se vidi da li radi sa oba jezgra.
Pozdrav,
Vasa
I tek radi istine, opterecenje procesora nema nikakve veze sa kvalitetom zvuka dokle god moze da ga pusta. To da li je CPU opterecen 3%, 30% ili 56% nema veze sa zvukom koji se cuje jer bi po tome ispadalo da se na jacem kompjuteru aranzman "bolje cuje" (sta god to znacilo...) :wink:
quake
27-10-2009, 03:50 PM
I tek radi istine, opterecenje procesora nema nikakve veze sa kvalitetom zvuka dokle god moze da ga pusta. To da li je CPU opterecen 3%, 30% ili 56% nema veze sa zvukom koji se cuje jer bi po tome ispadalo da se na jacem kompjuteru aranzman "bolje cuje" (sta god to znacilo...) :wink:Nema tu sta da ispada ili ne ispada,lepo pustis trake koje ti ubijaju 90% procesora,cujes kako to zvuci,onda brzo redom frizujes sve sto se frizovati moze ,opet pustis play i onda dodjes opet ovde i kazes Quake-u hvala na informaciji.
quake
27-10-2009, 05:25 PM
Evo kako ovi glupi Ameri bez veze tovare efekte gde god stignu,stvarno nikada nisu imali pojma....koriste de-essere,znaci losi su im usnimci,koriste choruse,delay,flanger,imager,saturator....to je sve da sakriju los usnimak i naprave od govana pitu.Nekada stave tako jaku kompresiju da bi jednog prosecnog balkanca prosto bilo sramota pa bi to morao da krije.
DaBear
27-10-2009, 05:37 PM
danas su (novi) narastaji toliko razmazeni sto se tice tehnike..
Nije ni cudo sto neko pogleda neki MPC, na primer, i kaze "ma sranje...nema Gigabajte RAMA, nema ovo nema ono..."
A ljudi su pravili ploce sa S900 (750K memorije) i malim step sequencerom i 8-kanalnim magnetofonom i jednim zicanim reverbom.
(Ukljucujuci i mene - prvi singl za BMG/Logic (1994) sam uradio na smesnoj kucnoj opremi!!!)
I te pesme su i danas bolje od mnogo danasnje produkcije....
Niko nece da potrosi malo vremena i savlada alatku (bila to gitara, PC, MPC, drombulja...)
Bockie
27-10-2009, 05:48 PM
Da, vidis, i ti glupi ameri isto tako dobro procitaju sta ko pise,zato i nisu balkanci...!
Everbeatz
27-10-2009, 06:48 PM
A ljudi su pravili ploce sa S900 (750K memorije) i malim step sequencerom i 8-kanalnim magnetofonom i jednim zicanim reverbom.
(Ukljucujuci i mene - prvi singl za BMG/Logic (1994) sam uradio na smesnoj kucnoj opremi!!!)
Ne znam ni jednu gitarsku/vokal plocu da je pravljena semplerom i step sekvencerom:)
quake
27-10-2009, 08:01 PM
Da, vidis, i ti glupi ameri isto tako dobro procitaju sta ko pise,zato i nisu balkanci...!
Pa sta si ti napisao,da nikada ne koristis de-esser?Ok,nemam ja nista protiv toga.
Bockie
27-10-2009, 08:14 PM
Nisam rekao da ne sme ili da ne treba,naopako...!
Samo reagujem na koriscenje plugova u stilu "ctrl + A"...
Mislim da ipak mora i nesto da se zna o usnimavanju i zvuku uopsteno,pa tek onda plugovi... ...to je skroz korisno,pogotovo ako covek pocinje...
Samo toliko,eto...
Poz'
awacs
27-10-2009, 08:26 PM
samo reagujem na koriscenje plugova u stilu "ctrl + a"
+1+1+1+1+1+1+1+1
quake
27-10-2009, 08:27 PM
danas su (novi) narastaji toliko razmazeni sto se tice tehnike..
Nije ni cudo sto neko pogleda neki MPC, na primer, i kaze "ma sranje...nema Gigabajte RAMA, nema ovo nema ono..."
Niko nece da potrosi malo vremena i savlada alatku (bila to gitara, PC, MPC, drombulja...)I sta si ti sada ustvari rekao svojim postom,kako niko nista ne zna a ti svasta znas?
quake
27-10-2009, 08:37 PM
Nisam rekao da ne sme ili da ne treba,naopako...!
Samo reagujem na koriscenje plugova u stilu "ctrl + A"...
Mislim da ipak mora i nesto da se zna o usnimavanju i zvuku uopsteno,pa tek onda plugovi... ...to je skroz korisno,pogotovo ako covek pocinje...
Samo toliko,eto...
Poz'Ma ok,sve stoji.Nego je bilo prica ranije da "majstori" u sustini ne koriste nista pa sam okacio samo delic jednog projekta...nebitno i u sustini i nema veze sa ovom temom.
Bockie
27-10-2009, 08:39 PM
Cika Quake, ko je tebi srusio sneska?
Alati su tu da se koriste...
quake
27-10-2009, 08:47 PM
Cika Quake, ko je tebi srusio sneska?Ma pusti:( ,meni niko, ali se svejedno nerviram za neke stvari
Alati su tu da se koriste......da,ali se ovde svaka prica o alatu zavrsi sa necijom lekcijom o znanju i neznanju.
Bockie
27-10-2009, 08:49 PM
Steta je ici sekirom na rezance....:D
quake
27-10-2009, 08:58 PM
Steta je ici sekirom na rezance....:D...i u jeb$nje bez ku$ca....:D
quake
27-10-2009, 09:13 PM
Upropastismo coveku temu,zato cu ja sada da otvorim jednu novu pa da lepo zajednickim snagama razjasnimo neke stvari.Pozivam vas da se pridruzite na temi "Koji je minimum opreme za jedan balkanski studio koji pretenduje da bude komercijalan?"
Nema tu sta da ispada ili ne ispada,lepo pustis trake koje ti ubijaju 90% procesora,cujes kako to zvuci,onda brzo redom frizujes sve sto se frizovati moze ,opet pustis play i onda dodjes opet ovde i kazes Quake-u hvala na informaciji.
Evo ja ti odma' kazem "hvala" na trudu (i u sali nastavljam dalje...), samo mi nisi rekao da li kod sebe imas crvene ili plave patuljke u kompjuteru? Cuo sam da kompjuter sa crvenima zvuci analognije...
Sva sreca, meni je Diviner sklopio najjaci kompjuter na svetu, pa se kod mene aranzmani cuju najbolje i najcrvenije... :)
quake
27-10-2009, 11:02 PM
Evo ja ti odma' kazem "hvala" na trudu"Odma" pretpostavljam znaci "bez razmisljanja"
Sva sreca, meni je Diviner sklopio najjaci kompjuter na svetu, pa se kod mene aranzmani cuju najbolje Naravno...to je to...
"Odma" pretpostavljam znaci "bez razmisljanja"
Naravno...to je to...
Neeeee....
"Odma' " znaci isto sto i "odmah", samo u krnjem obliku, sto se kompenzuje apostrofom... :)
A iskren da budem, nisam se preterano ni bavio razmisljanjem oko necega sto se jedino moze podvesti pod "bajku", "basnu" ili "anegdotu", vec sam samo manje iskusnima ukazao na to da obrate paznju na savete drugih :wink:
quake
28-10-2009, 12:33 AM
Neeeee....
"Odma' " znaci isto sto i "odmah", samo u krnjem obliku, sto se kompenzuje apostrofom... :)
A iskren da budem, nisam se preterano ni bavio razmisljanjem oko necega sto se jedino moze podvesti pod "bajku", "basnu" ili "anegdotu", vec sam samo manje iskusnima ukazao na to da obrate paznju na savete drugih :wink:
Poenta je u tome da u jednom trenutku procesor preopterecen instrukcijama ne radi svoj posao do kraja kako treba,to jest procenat gresaka u pisanju nula i jedinica postaje veci,imas rasprave o tome na milion mesta na netu,sta je tu tebi "bajka",ti se kao toliko razumes u procesore pa znas da to nije moguce?Da se mi ne bi bavili nulama i kecevima ja sam dao sasvim jednostavan primer kako to "cuti" u praksi,nakon sto sam to i sam dovoljno puta probao.Test je jednostavan i kratak i svako moze na brzinu da ga uradi i sam donese odredjene zakljucke pa ne vidim razlog da nekoga na nesto upozoravas,nece nikome pasti kruna sa glave ako potrosi dva minuta vremena na test,pa ni tebi.
Pa da li si ti izrenderovao jedan "ovako", a drugi "onako", pa obrnuo faze?
Ako ti se desi tisina, to bi trebalo da znaci da nema razlike, zar ne? :)
Postoje neke sanse za odstupanja, ako imas instrumente koji imaju neke random filtere, pa ti se desi da mu se ne poklope ciklusi, ili ako imas iste takve efekte poput Ohmsboyz ili slicnih, ali uzmi aranzman koji ima veliko opterecenje sa nekim kompresorim, Eq-ima, pa ih freezuj i ostavi nesmrznute i obrni faze. Dobices tisinu. Na raznim forumima se pricaju razne price o raznim nadrealnim stvarima, pocevsi od GS koji citam jednako kao i Rumski, pa nadalje. Ali to pisu uglavnom oni kojima je dosadno da se bave muzikom, vec sabiraju jedinice i nule "analogno" praveci od toga velike misterije, umesto da rade pesme. Zato se manimo magija raznih i posvetimo se sustini :wink:
quake
28-10-2009, 01:25 AM
Ne mozes dobiti tisinu obrtanjem faze,probaj projekat koji ti 90% opterecuje masinu.Ne bavim se ja nulama i kecevima ali je nekada bolje koristiti freeze nego besomucno vrteti eq i compresor:wink:.Bavimo se zvukom jel tako?Pusti pesme i muziku muzicarima,kao sto i oni treba da ostave ton toncima.
ne mozes dobiti tisinu obrtanjem faze,
?!?!?! :)
idekius
28-10-2009, 01:33 AM
hmm.. možda jači računar i ne svira bolje, ali... definitivno svira BRŽE!!!
Što je i logično, jelte! Brži CPU radi brže, pa samim tim i brže svira!
Zato ja balade radim isključivo na P1 i to onaj koji nije MMX, a speed metal na quad core.
Treba samo voditi računa oko tempa! Na quad core moraš da postaviš tempo na otprilike 50, ako ti je potreban tempo 90 :wink:
Zato ja balade radim isključivo na P1 i to onaj koji nije MMX,
Da bre! Pentium pro na 200 nije imao vec tu toplinu i analogni, vintejdz prizvuk... :D
Ako zelis hit baladu, P1 na 133 i nema dalje od toga. Njegova jedina mana je sto nije na njemu mogao da se radi Turbo folk, pa je zato i prestao da se proizvodi... :)
idekius
28-10-2009, 01:39 AM
Balade mogu da se rade i na quad core, ako se instalira Prikočivač Sekvencera, ali... ipak je to bolje raditi hardwerski... na P1 :wink:
Instalirao meni Mihajlo odmah Prikocivac i to verziju 1.3.7, ali i dalje osecam neku nelagodu jer mi sve zvuci malo plasticno na ovom novom cudu... Sva sreca sto sam skinuoa piratsku verziju Analogizera, pa sve filtriram kroz njega da ne bude sterilno... :)
LACKY
28-10-2009, 01:59 AM
Meni su jedared rekli, ako farbam kanale u Nuendu da losije svira?:confused:
quake
28-10-2009, 02:06 AM
Ahaaaa....dok sam ja otisao da usnimim situaciju sa obrnutim fazama kojima vi toliko verujete vi se vidim siti bavili posalicama.E pa gospodo saljivdjije evo vam slike.Jedna traka je ne frizovana i procesor je u crvenom a na drugoj je frizovano sve i okrenuta je faza.
idekius
28-10-2009, 02:07 AM
Meni su jedared rekli, ako farbam kanale u Nuendu da losije svira?:confused:
Ne mora da to bude lo?e, ako se pametno primeni! Sad, treba znati napraviti balans boja! Vokal bojim u crveno, da bi bio topliji, dobo? bolje izadje sa onom ledeno plavom... ima tu gomila mogućnosti!!! :)
Jesi probao oker na vokal, ta najbolje leze u mix?
LACKY
28-10-2009, 02:13 AM
Ahaaaa....dok sam ja otisao da usnimim situaciju sa obrnutim fazama kojima vi toliko verujete vi se vidim siti bavili posalicama.E pa gospodo saljivdjije evo vam slike.Jedna traka je ne frizovana i procesor je u crvenom a na drugoj je frizovano sve i okrenuta je faza.
Znas sta. Ja uopste ne sumnjam u tu razliku, ali sumnjam da bi se to isto desilo i ako nije procesor preopterecen. Tj. Probaj i sa osrednje opterecenim
CPU-om i jednu verziju frizuj a drugu ne.
quake
28-10-2009, 02:16 AM
Znas sta. Ja uopste ne sumnjam u tu razliku, ali sumnjam da bi se to isto desilo i ako nije procesor preopterecen. Tj. Probaj i sa osrednje opterecenim
Duhovit si kao i obicno...
idekius
28-10-2009, 02:18 AM
Tj. Probaj i sa osrednje opterecenim
Da... to se slično ponaša kao pritisak u gumama na automobilu!
LACKY
28-10-2009, 02:18 AM
Duhovit si kao i obicno...
Pa probaj! I okaci ako te nemrzi.
idekius
28-10-2009, 02:22 AM
Evo nekih relevantnih dokaza sa moje strane...
quake
28-10-2009, 02:23 AM
Pa probaj! I okaci ako te nemrzi.
Mrzi me...
Ja bih samo prilozio ovu moju slicicu koju sam sada napravio, primoran da menjam komp, dizem sistem, ali zarad znanja, istine i nauke, ni to mi nije bilo tesko..
Mozemo li sad na spavanje, posto smo bajku vec culi? :)
idekius
28-10-2009, 02:26 AM
Taj tvoj Nuendo ne čuje dobro! moj digital Orchestrator Pro to kud i kamo bolje radi...
LACKY
28-10-2009, 02:27 AM
Mrzi me...
Zasto, ne zelis da razbijes iluziju?
quake
28-10-2009, 02:27 AM
Ja bih samo prilozio ovu moju slicicu koju sam sada napravio, primoran da menjam komp, dizem sistem, ali zarad znanja, istine i nauke, ni to mi nije bilo tesko..
Mozemo li sad na spavanje, posto smo bajku vec culi? :)
Pitam se kada si stigao sve to da uradis i jos usput frizujes sve?:) malo ti vreme na postovima kvari tu tvoju sarenu lazu.
Joj teorijo zavere... :)
Pogledaj malo bolje kada je rasprava pocela, pa mi reci, mislis li da bih pricao napamet dovodeci sebe u poziciju da ispadnem glup, a da prvo to nisam isprobao?!
I sve vreme ti se smeskam jer nisam zeleo da budem bas grub prema tebi, tj. tvojoj izjavi.
Nema potrebe da se prepiremo oko ovoga kad ni tebi ni meni "ni iz dzepa, ni u dzep", samo sto meni duznost moderatora nalaze da vodim racuna o tome ko sta prica i kakve informacije iznosi. Isto tako i Deki. Mi malo to okrecemo na salu, ali se nimalo ne salim kada se radi o strucnim stvarima i podatcima koje iznosim.
Dakle...
Veruj u sta hoces, veruj da te mrzim, da smo se svi bas urotili protiv tebe, da smo se svi urotili protiv freeze funkcije, to je tvoje pravo... Niti ti mogu, niti zelim to uskratiti, ali ovde smo baratali argumentima, a ti mi kazes da lazem. Ako nista drugo, a ono, nije lepo i pristojno, zato bih te samo zamolio (ne uskracujuci ti pravo da za sebe verujes cak i da si Supermen) da vodis racuna o elementarnoj pristojnosti i dokle god to bude u granicama sale, nema problema, ali nemoj da idemo predaleko :wink:
Laku noc
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.