View Full Version : Shiping iz Amerike za Srbiju?
Dal je imao neko neka iskustva?
Elem, popalio sam se da kupim Infinity SM225, za mnogo mnogo smesne pare mogu da se nadju u USA tipa 100-200$ za par! A to su koliko me secanje sluzi jako dobre kutije (slusao sam ih kod prijatelja u Skoplju, i u odnosu na Tannoy System 600 su mi se jako vise dopadale, u cemu se i on slagao, i dan danas se secam zvuka tih kutija), mislim da su hi-fi, ali su cesto koriscene kao main speakers, cak ako me secanje dobro sluzi u Trag-u su ih koristili, i mislim da ih jos uvek imaju.Sasvim sam slucajno naisao na cene na netu trazeci dotican model.
Elem, imam poverljivog coveka u USA koji bi ih kupio tamo, ali koliko bi kostao shipping do Srbije i da li je to moguce?
player
18-10-2009, 08:11 AM
kostalo bi koliko je paket veliki i tezak.Imas shipping calculator- uneses dimenzije,tezinu pa izracunas:
http://ircalc.usps.gov/default.aspx?Mode=Intl_Single&CID=12313
https://wwwapps.ups.com/ctc/request
http://fedex.com/ratefinder/home
...i naravno kad unosis dimezije racunaj baar 5cm vise sa svake strane za zastitu ....da ne bude posle leleee:banghead:....assemble it yourself:shock:
kostalo bi koliko je paket veliki i tezak.Imas shipping calculator- uneses dimenzije,tezinu pa izracunas:
http://ircalc.usps.gov/default.aspx?Mode=Intl_Single&CID=12313
https://wwwapps.ups.com/ctc/request
http://fedex.com/ratefinder/home
...i naravno kad unosis dimezije racunaj baar 5cm vise sa svake strane za zastitu ....da ne bude posle leleee:banghead:....assemble it yourself:shock:
Shvrljajuci po netu sam vec naisao ovaj prvi kalkulator i mislim da je izaslo nekih 120 $, to je okej.
A kako ide sa carinama?
Nesto sam citao, treba se stavi faktura, treba ovo-ono, plasim se da me ne oderu na carini za velike kutije, ili jos gore da uzmu da otvaraju zvucnike shrafcigerom da traze kokain, heroin :) hahaha
player
18-10-2009, 03:20 PM
e sad carina...to bolje da zoves i pitas ih(ako znaju:D).Mozes da stavis neki racun unutra mada to slabo pali.... ili ocarine po vrednosti(osiguranju) koju stavi posiljalac ili traze na netu ako im je sumnjivo.Ako ti je taj prijatelj negde Chicago ili okolina mozda moze nesto da se sredi.... nije bas neka velika suma u pitanju pa da mora da se nesto petlja ali ima nacina....vise o tome na pm
RokStudio
18-10-2009, 03:36 PM
Obavezno neka ti posalje preko USPS (drzavne postanske sluzbe), a ne preko UPS/Fedex jer ovi potonji kad stigne kod nas onda traze da im doplatis cca 100 evra zato sto za tebe predaju papire za carinu itd, a posta to ne radi.
e sad carina...to bolje da zoves i pitas ih(ako znaju:D).Mozes da stavis neki racun unutra mada to slabo pali.... ili ocarine po vrednosti(osiguranju) koju stavi posiljalac ili traze na netu ako im je sumnjivo.Ako ti je taj prijatelj negde Chicago ili okolina mozda moze nesto da se sredi.... nije bas neka velika suma u pitanju pa da mora da se nesto petlja ali ima nacina....vise o tome na pm
Procitao sam tvoj PM, nije Chicago ni blizu, decko je iz Las Vegasa, da vidim sta i kako sa njim, on se isto bavi audio-produkcijom tako da moze da presudi i da se dogovori.
@RockStudio: Preko USPS sam i mislio da je najbolje, da vidim sa njim sta i kako i onda cu se ovde obratiti za dalje instrukcije...
Jebi ga Infinity SM 85 koje sam isto slusao kostaju 50-70$, meni nije jasno otkud to tako jeftino, SM 225 do 200$!, a ovde po nasim oglasima za SM 125 traze po 500-600 E, vise se isplati uzeti 225-icu u USA i poslati je ovamo...
HeatMan
18-10-2009, 04:04 PM
sad pre koji mesec sam uzimao bass preko ebaya.
fedex economy me je koshtao oko 400 eura (dok je za Cro oko 190) :/ plus carina 1%
i ja sam mislio da ce carina biti ludnica, ali ispade 1%.. da ga 'bem.
btw, shto ne snimi fotelju ono veche?
pusa
silicon science
18-10-2009, 05:51 PM
Vidim da je (i pored tips od Playera) potrebno zabacit Grah (sulj'pa) pa videtji sta i kako te cheka kad "to" dodje na kapiju Srbije...
Vidim da je (i pored tips od Playera) potrebno zabacit Grah (sulj'pa) pa videtji sta i kako te cheka kad "to" dodje na kapiju Srbije...
Mislim da cu odustati od toga, mozda ne odustanem u nekoj buducnosti od Infinity kutija, ali za sad imam varijantu za ovaj Revox BX350 i to u Srbiji, samo da mi se javi neko sa iskustvom sa njima...Video sam da na vintageaudio kostaju cak 950 E, a ja ih ovde imam za jako male pare
player
18-10-2009, 07:33 PM
Obavezno neka ti posalje preko USPS (drzavne postanske sluzbe), a ne preko UPS/Fedex jer ovi potonji kad stigne kod nas onda traze da im doplatis cca 100 evra zato sto za tebe predaju papire za carinu itd, a posta to ne radi.
...posta to ne radi ali zato to onda radi carinik:D...pa ako je tog dana lose volje:cry:,a UPS/Fedex pripreme sve i serviraju carini tako da ovi ne moraju mnogo da biju glavu koliko sta kosta sto u neku ruku nije ni lose
Tips su uglavnom DO tamo,na zadnjoj stanici je sve moguce:cry:.Kad sam pre par godina dosao na ideju da tamo opremim svoj mali kutak prvo sto sam uradio je da sam pozvao carinu u BG i leeepo veoma ljubazno trazio nekog ko MOZE/ZNA da mi da informacije kolika je carina na uvoz muz. instrumenata.Dobio nekog lika(stvarno ljubaznog)...i on kaze..."aaaa ne znam koji je to tarifni br....koji je instrument u pitanju?"....ja ajd lupim mixer..."aaaa nema problema " kaze on..."slobodno posaljite":D....i tu se prica o konkretnim informacijama zavrsava:cry:.Znam i ja da nema problema ali cifru nisam uspeo da saznam.
.....sorry svima za off al' setio se ovo i moooram da vam ispricam...
u isto neko vreme ove price gore malo pre novogodisnjih praznika posalo sam torbu(doduse jeste bila poveca) sa garderobom,poklonima za decu,prijatelje..sitnice.....djavo me terao da posaljem avionom da bi pre stiglo.....bilo je dosta stvari ali ne i neka ogromna vrednost(mozda $500-$600).....Prvi pokusaj da se podigne sa carine bezuspesan,ljudi koji su trebali da podignu (a 90km su od BG) vratili se kuci:cry:..kazu "traze spisak stvari".Ok...ajd prisecaj se sta je sve bilo,napravili spisak-poslali.Otisli oni ponovo za BG(sa spiskom)-opet nista vratili se...Onda ja pozovem odavde carinu i kaze covek "puno stvari ima ...bla bla....mora da se carini"...ok nisam se bunio kazem(ljubazno) ocarinite i kraj....."ali ima puno stvari moramo da carinimo svaku stvar" ...opet carinik....ja opet ok nema problema-platicemo....a on ce na to-"a ko ce to da carini ima puno stvari"?!?!?!:banghead:...sve u krug...ili da se odreknemo stvari u korist drzave ili da se sve carini(ali ko ce to da radi :shock:?!?!)..treci odlazak je isto bio neuspesan zbog parfema od $30 a koji tamo navodno kosta 100eu!!!....i kako to biva (nazalost) na kraju shuskaj,bushkaj,nadji vezu i podigni torbu......posle desetak dana i predjenih 300-400km....Otada ja vise volim "tips&trics.......
Udavio sam SORRY
RokStudio
20-10-2009, 01:06 PM
...posta to ne radi ali zato to onda radi carinik:D...pa ako je tog dana lose volje:cry:,a UPS/Fedex pripreme sve i serviraju carini tako da ovi ne moraju mnogo da biju glavu koliko sta kosta sto u neku ruku nije ni lose
Ne, fedex/ups ne radi ni?ta vi?e, jeftinije, niti bolje od po?te, već samo dodaju tu stavku (?pediterske usluge) kao nesto posebno ?to debelo naplate. Ni jedni ni drugi ne određuju koliko ?ta ko?ta i kolika je carina, niti će carina biti ni?a zato ?to se ?alje preko jednih ili drugih. Ta?nije, biće skuplja kad se ide preko fedex/ups jer se carini i po?tarina, koja je s njima uvek skuplja jer bi trebalo da stigne brze, ali kod nas to nije slučaj. Takođe, roba će čekati u carinskom depou na aerodromu i moraćes da ide? nekoliko puta na obod grada Beograda, prvo da bi potpisao da im daje? dodatne pare, plati? itd, a onda opet za nekoliko dana da preuzme?, tako da će se sve produ?iti i iskomplikovati. u slučaju po?te, po?tar ti samo donese stvar i plati? pouzecem ili ti ostavi da podigne? u lokalnoj po?ti gde ode? sutra, plati? i podigne?.
Jo? jednom - uvek insistiraj da se ?alje preko USPS, a za savetodavca savet, bez zle namere: savetuj samo ako ne?to zna? praktično, a ne teoretski.
player
20-10-2009, 10:48 PM
Mrzim ovo uhhhh ...al ajd.......jedno po jedno kad vec nisi citao sta sam rekao
a za savetodavca savet, bez zle namere: savetuj samo ako nešto znaš praktično, a ne teoretski.
Gde si video da sam nesto predlozio,savetovao,rekao da je najbolji nacin...????????:shock:
TI savetujes:
Još jednom - uvek insistiraj da se šalje preko USPS
Obavezno neka ti posalje preko USPS (drzavne postanske sluzbe), a ne preko UPS/Fedex ....
a za savetodavca savet.... i.
a i ne pada mi na pamet da se pravim pametan i delim savete kad pare idu iz tudjeg dzepa a i kad je "zadnja stanica" pod znakom ?
Ako si citao (a izgleda nisi:wink:)leeepo sam rekao:
Tips su uglavnom DO tamo,na zadnjoj stanici je sve moguce:cry:
Napisao sam samo ono sto ZNAM iz svog licnog(prakticnog) iskustva,nije mi bas toliko dosadno pa da sedim i proucavam UPS/Fedex.
Jedino sto se moze nazvati "teorijom" je moja predpostavka da UPS/Fedex funkcionisu svuda isto osim ako tamo nije neki posebni UPS zato sam se i ogradio od te "zadnje stanice".
Ne, fedex/ups ne radi ništa više, jeftinije, niti bolje od pošte, već samo dodaju tu stavku (špediterske usluge) kao nesto posebno što debelo naplate. Ni jedni ni drugi ne određuju koliko šta košta i kolika je carina, niti će carina biti niža zato što se šalje preko jednih ili
Nisam rekao ni da je bolje ni jeftinije ni da odredjuju carinu ni da ce biti niza vec:
... UPS/Fedex pripreme sve i serviraju carini tako da ovi ne moraju mnogo da biju glavu koliko sta kosta sto u neku ruku nije ni lose
Rekao sam da oni pripreme papire za prelazak granice(sta je u paketu,koliko je vrednost....,zato i platis "onu" stavku-"brokerage fee".
Koristim UPS/Fedex(u lokalu US-CA) ako ne cesce onda baar jednom u mesec-dva i uvek dobijem invoice(mogu i da ga uploadujem ovde ) koji je uradio njihov broker gde su sve dazbine koje moraju da se plate.Takodje kad saljem skuplje stvari za Srbiju ne pada mi na pamet da tamo zaobidjem brokera(shiper,spediter...kako li se vec zove...) a koji uradi to isto-"ocisti papire" i preda sve carini(nikad nije bilo problema).Usput ....ako se koristi neka od UPS Express usluga istina malo je skuplje ali brokerage fee se ne placa(mozda je i to tamo drugacije)
Tašnije, biće skuplja kad se ide preko fedex/ups jer se carini i poštarina njima
Kad god sam poslao odavde paket za S. "obicnom postom"(isto sto i USPS u Americi)(a bilo ih je bar 10-tak) i ako sam morao da stavim malo vecu vrednost posta je naplatila carinu i sve troskove sa uracunatom postarinom(takodje mogu da uploadujem ovde priznanicu iz koje se moze videti)
Hvala na dobronamernom savetu ali sledeci put pre nego nekom prikacis etiketu savetodavca i udelis mu savet procitaj pazljivo sta je receno.
Uostalom ja shipping problema u pravcu Srbije nemam...verovatno zato sto sam dobro teoretski potkovan:beer:
RokStudio
21-10-2009, 12:46 AM
Nema potrebe da kvarimo dalje diskusiju, koliko vidim nisi me demantovao, već te je na ovako dugačak odgovor navelo to ?to sam ti dao savet s kojim se ne sla?e?, pa ga ovom prilikom povlačim uz izvinjenje, jer mi zaista taj deo posta nije bio bitan, već da se čovek ne zezne da naruči preko Fedex/UPS-a - samo taj deo treba da zapamti, ako nije i on osetljiv na savete...
player
21-10-2009, 01:32 AM
Nema potrebe da kvarimo dalje diskusiju, koliko vidim nisi me demantovao, već te je na ovako dugačak odgovor navelo to ?to sam ti dao savet s kojim se ne sla?e?, pa ga ovom prilikom povlačim uz izvinjenje, jer mi zaista taj deo posta nije bio bitan, već da se čovek ne zezne da naruči preko Fedex/UPS-a - samo taj deo treba da zapamti, ako nije i on osetljiv na savete...
Ono sto sam hteo da demantujem demantovao sam.Koja je bolja u to nisam ulazio.Svaka od tih kompanija ima dobre i lose strane.Kako za koga,za ciji dzep,brzina,tracking sistem,osiguranje bla,bla.........nisam sugerisao ni jednu,samo generalno razglabanje sa ciljem da neko kome to treba sagleda sve mogucnosti pa zato i nije imalo potrebe za upozorenjem.K'o sto rekoh ja nemam problema sa tim.:beer:.
Ma nisam osetljiv, kao sto sam i napisao preko USPS-a ili kako se vec zove cu naruciti.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.