View Full Version : Soundless - kad smo bili klinci (da li ce nas tuziti?)
HeatMan
03-10-2009, 12:39 AM
http://www.youtube.com/watch?v=GWy68Q1m01o
javite utiske i mishljenje o refrenu i to.. :)
poz i hvala
Flamez
03-10-2009, 12:12 PM
ne svidja mi se dobos. klep ti se ni ne cuje ispod njega. stvar je ok i fanki, ali je previse matora. inace, super svirka :) refren, onako, simpatican. hej, ho... :)
i previse si ga bacako po vokoderu. i to bas tom, izandjalom. inace uvod u stvar, onaj loop, odlican. si to sam komponovao ili marnuo?
HeatMan
03-10-2009, 12:19 PM
semplovana je stvar... ne znam o kom klepu ti prichash? i da sam ga stavio (shto mislim da nisam) ne bih hteo da se chuje u ovoj stvari..
nije vokoder nego auto tune.. to je fazon, poshto je sad to komercijalno, ajde da bacimo pesmu svih vremena u auto tune...
hvala na slushanju i komentaru
edit: onaj elektrichni klavir je sviran...
Flamez
03-10-2009, 01:04 PM
da, auto tune. i nije da je sad komercijalan. vise je bio pre desetak godina. a klep, jes slab kvalitet, ali mi se cini da se cuje po malo ispod dobosa. ima neka praskavica ispod dobosa, definitivno.
HeatMan
03-10-2009, 01:07 PM
jok.. ovaj put ima samo dva dobosha.. a taj glavni je prilichno prshtav..
HeatMan
03-10-2009, 03:23 PM
sad ce biti i link za download u opisu na youtubeu...
a evo ga i ovdi:
http://rapidshare.com/files/288180012/Soundless_-_Kad_smo_bili_mali__tatatatira_.mp3
HeatMan
04-10-2009, 01:36 AM
ne mogu da razumem da od 80 pregleda jedan chovek ostavi komentar, iskreno.. jesam toliko losh prema vama bio?
pa i da vam se ne svidja recite.. :/
HeatMan
05-10-2009, 12:30 PM
:(
awacs
05-10-2009, 03:03 PM
ne mogu da razumem da od 80 pregleda jedan chovek ostavi komentar, iskreno.. jesam toliko losh prema vama bio?
Ma nisi bre loš, ali valjda ljudi ne kapiraju zašto uopšte želiš komentare? Niste više mali (kao što pesma kaže), ne trebaju vam tutori. Izašli ste na pijacu i postavili svoju tezgu. Ti imaš opremu, zajedno valjda znate šta hoćete da uradite sa njom. Radite braćo, a od svih nas imate punu podršku. Ja to onako napamet, ali valjda je tako. Ne pravite valjda pesme za nas nego za publiku. Publika će sve da kaže.
I otkud mi znamo da li će Branko Milićević da vas tuži zbog refrena? Da sam ja Branko, ne bih vas tužio nego bih pitao koje su to uvek nove šeme (a da su dobre?)
Pozdrav,
Vasa
HeatMan
05-10-2009, 03:09 PM
Ma nisi bre lo?, ali valjda ljudi ne kapiraju za?to uop?te ?eli? komentare? Nisi vi?e mali (kao ?to pesma ka?e), ne trebaju ti tutori. Iza?ao si na pijacu i postavio svoju tezgu. Ima? opremu, zna? ?ta hoće? da uradi? sa njom. Radi brate, a od svih nas ima? punu podr?ku. Ja to onako napamet, ali valjda je tako. Ne pravi? valjda pesme za nas nego za publiku. Publika će sve da ka?e.
neki su vec i rekli svoje mishljenje.. ali mene interesuju bash vasha mishljenja..
I otkud mi znamo da li će Branko Milićević da te tu?i zbog refrena? Da sam ja Branko, ne bih te tu?io nego bih te pitao koje su to uvek nove ?eme (a da su dobre?)
Pozdrav,
Vasa
hahahhah bravo! ima tu i tamo da se nadje hahahah...
mene prvenstveno interesuje kako starija ekipa reaguje na ovo.. poshto se mladja (oko mog godishta, pa do nekih 30 godina) prilichno odushevila... "vraca ih nazad u dan"..
a refren potpuno ispira mozak realno.. :)
poz
awacs
05-10-2009, 03:12 PM
neki su vec i rekli svoje mishljenje.. ali mene interesuju bash vasha mishljenja..
Jb? nas, od nas neće? steći kintu ni za sabirnicu, a kamoli za mikser :banghead:
Pozdrav,
Vasa
HeatMan
05-10-2009, 03:18 PM
ne treba meni sabirnica.. al neki aws bi lepo legao :)
balthazaar
05-10-2009, 03:23 PM
kul ideja! Ta-ta-ta-tiraa ;) Na nekim mjestima je pjevanje možda maalko tonski problematično - al ok - to se prašta u hopu :) Sve u svemu - meni je ovo kul !
DaBear
05-10-2009, 03:28 PM
kad si bas navalio....(he he..)
Ook je..veri old skul! Dobar (samplovani loop)..rap - onako, refren - onako.
ovo je Will Smith teritorija. Imao je par "letnjih" stvari u ovom fazonu..
Taj vocoder / autotune nisam primetio na prvo slusanje (na zvucniku od kompjutera) a da je popularno - jeste!
Gde zivi Flamez, pa nije cuo da ubise boga od Auto Tune-a i vocodera u zadnjih godinu dana???
A sto kaze Vasa...sto se toliko brines za komentare? Cepaj i radi...bice nesto valjda.
kod nas (ovo vazi za sve nase krajeve i za 99% od nase muzike) pevanje i repovanje je uvek drugo-razredno ili cak trece razredno u odnosu na muziku.
Muzika se danas da sklepati..malo loop. malo sampler, dve gotove linije iz soft sinta i eto pesme...a kad treba da dodje ONO glavno...GLAS / VOKAL / DELIVERY / IZVEDBA..sta vec - trt! Traljavo, musavo, neubedljivo, glasovi obicni, bezbojni, mlitavi, bez osecaja za ritam, bez osecaja za muziku i tekst itd...
Siguran sam kad nesto bude do jaja da ce svi primetiti...!! Al' kad malo bolje razmislim..mozda i nece/jer je bilo pohvalnih komentara i na neke prave amaterske radove...ne znam..
Ali ti samo cepaj svoje - kvantitet pomaze da se dodje do kvaliteta!!
HeatMan
05-10-2009, 03:53 PM
kad si bas navalio....(he he..)
Ook je..veri old skul! Dobar (samplovani loop)..rap - onako, refren - onako.
shto bre tako? :)
ovo je Will Smith teritorija. Imao je par "letnjih" stvari u ovom fazonu..
bice josh ovakvih stvari.. tj neke su vec i gotove..
Taj vocoder / autotune nisam primetio na prvo slusanje (na zvucniku od kompjutera) a da je popularno - jeste!
ma nije shto je popularno.. mi smo protiv toga zato i stavljamo na najgluplje refrene autotune.. chak je bila ideja da se baci preko strofa da zvuchi onako ljigavo
A sto kaze Vasa...sto se toliko brines za komentare? Cepaj i radi...bice nesto valjda.
kod nas (ovo vazi za sve nase krajeve i za 99% od nase muzike) pevanje i repovanje je uvek drugo-razredno ili cak trece razredno u odnosu na muziku.
Muzika se danas da sklepati..malo loop. malo sampler, dve gotove linije iz soft sinta i eto pesme...a kad treba da dodje ONO glavno...GLAS / VOKAL / DELIVERY / IZVEDBA..sta vec - trt! Traljavo, musavo, neubedljivo, glasovi obicni, bezbojni, mlitavi, bez osecaja za ritam, bez osecaja za muziku i tekst itd...
e sad, to je ono shto hocu da ti kazem.. kod nekih stvari jednostavno treba slushati prichu i fazon.. ovo je ochigledno da nije radjena pesma da bude klubski hit.. ovde treba slushati fazon i uci u trip zurke i lepog raspolozenja.. bar ja tako to gledam.. nije rep samo u flowu.. u nekim pesmama jeste, ali ne u svim... vishe je upravo do delivery-a i kako prenesh tu prichu koju imash a to nema veze sa ritmom u repovanju.. sad, voleo bih da znam shta tebe ovde tachno ne radi.. i shta ti je dobro..
Siguran sam kad nesto bude do jaja da ce svi primetiti...!! Al' kad malo bolje razmislim..mozda i nece/jer je bilo pohvalnih komentara i na neke prave amaterske radove...ne znam..
Ali ti samo cepaj svoje - kvantitet pomaze da se dodje do kvaliteta!!
naravno.. uvek.. pocheo sam da smaram bash sa ovim jer bi ovo sve uskoro trebalo uoblichiti u okviru jednog izdanja u lepom celofanu i sve to.. zato me interesuje da li vas (pogotovo tebe i npr peruna) radi ovakva muzika.. zashto? odrasli ste uz slichnu muziku.. ;)
a naravno da su mi bitna mishljenja i ostalih, jer je bitno da se vecini svidi.. ako su brojniji onda jednostavno da vidim shta se vecini ne svidja..
eto.. zato sam tako dosadan.. jednostavno ne bih da bude muzika samo za klince i klinceze (a hip hop mogu i starija ekipa da slusha - dokazano) pa bih da vidim kako vas radi sve ovo.
poz
Ja cu se slozit s onim sto je DaBear napisao oko vokala. Beat je stvarno cool, al svi vokali su mi tako-tako. Posebno onaj na 1:42 sto krene nesto pjevat ali je toliko van tonaliteta da to nije normalno. Ja bi ga kuci poslao i nikad mi na snimci ne bi zavrsio. Pa ne moze se ljude bas tako zavaljat da im se podvali neki takav falsh. Tonalna tocnost je nesto sto nema veze s glazbenim stilom. Ljudi cuju ako je nesto falsh i to onda hoce ili nece slusat. Al ne da ih se zeznut! A ako je nesto bas jako falsh onda to moze izvuci samo nevjerovatna uvjerljivost izvedbe, a o tome se uopce ovdje ne moze govoriti.
Po meni, stvar nije singl ali je dobar filler na albumu za one ljubitelje hip-hopa. Izvan tih okvira ce tesko funkcionirat... Zabavna je! Beat ju vadi jer je bas cool!
HeatMan
05-10-2009, 05:05 PM
Ja cu se slozit s onim sto je DaBear napisao oko vokala. Beat je stvarno cool, al svi vokali su mi tako-tako. Posebno onaj na 1:42 sto krene nesto pjevat ali je toliko van tonaliteta da to nije normalno. Ja bi ga kuci poslao i nikad mi na snimci ne bi zavrsio. Pa ne moze se ljude bas tako zavaljat da im se podvali neki takav falsh. Tonalna tocnost je nesto sto nema veze s glazbenim stilom. Ljudi cuju ako je nesto falsh i to onda hoce ili nece slusat. Al ne da ih se zeznut! A ako je nesto bas jako falsh onda to moze izvuci samo nevjerovatna uvjerljivost izvedbe, a o tome se uopce ovdje ne moze govoriti.
Po meni, stvar nije singl ali je dobar filler na albumu za one ljubitelje hip-hopa. Izvan tih okvira ce tesko funkcionirat... Zabavna je! Beat ju vadi jer je bas cool!
uhhh.. nije to ni pevano to sam bacio kretenski vokal u autotune i setovao ga pogreshno da bi refren dobio na retardiranosti.. ali izgleda da sam ipak malo preterao.. :)
hvala na komentaru.. inache, nismo ovo ni videli kao singl.. bash kao filler ali moze da bude kul bash rep publici..
jesi chuo ostale? kapiram da bi ti se vishe svidele..
Rhino
05-10-2009, 05:33 PM
Evo da se i ja javim sale.:)
Ne javljam se na ove teme promocije radova (tj slabo), iz prostog razloga sto sam komp koji mi je za net prebacio u drugu prostoriju i jedino mi je slusanje na njemu zvucnik sa 'produznog' USB Hub-a za kojeg su standardni kompjuterski od 20e majka....
Za ovu priliku sam razvukao po kuci neka 2 chinch kabla po 5m sa par adaptera i dovukao ih nekako do mixera... (sad moram pod tush automatski zbog ovoga):D
Ovako....
Sto mi se svidja najvise kod tebe je sto radis dosta, i radis to sa dosta strasti! Meni je to bitno kad slusam bilo kakvog izvodjaca/producenta. Nebitan je pravac... Mixevi su ti bolji i bolji iz dana u dan, lezi ok sve ovdje. Bit je veseo, dobar i nemam zamjerke, osjeca se znanje i trud tu. Ali... No disrespect!!! Ne znam ko su emcee-jevi, jesi li ti jedan od njih ili ne?? To mi je ubjedljivo najlosija karika ovdje! Kapiram da ste htjeli postici old school vibe i sve to, ali me jednostavno ne rade!
DaBear
05-10-2009, 06:10 PM
uhhh.. nije to ni pevano to sam bacio kretenski vokal u autotune i setovao ga pogreshno da bi refren dobio na retardiranosti.. ali izgleda da sam ipak malo preterao.. :)
hvala na komentaru.. inache, nismo ovo ni videli kao singl.. bash kao filler ali moze da bude kul bash rep publici..
jesi chuo ostale? kapiram da bi ti se vishe svidele..
ja nikad nisam kapirao kad neko kaze.."to smo bas hteli da zvuci glupo (?) ..a kamoli "da bi refren dobio na retardiranosti"???!!!"
Pa zasto bi neko slusao retardirani refren?? Iz kog razloga?
Ljudi valjda zele da slusaju dobru muziku..a ne retardiranu muziku..??:confused::confused::confused:
Rhino
05-10-2009, 06:21 PM
Ako je 'pametno i fino dozirano retardirano' moze da probudi emociju veselja u tom trenutku, i samim tim se svidi slusaocu:)
awacs
05-10-2009, 07:04 PM
...da bi refren dobio na retardiranosti...
He, nemoj ljutiš, ali...... (edit) ako smatraš da pesma nije jasna bez fusnota - onda nešto fali pesmi.
Pozdrav,
Vasa
HeatMan
05-10-2009, 07:56 PM
Za ovu priliku sam razvukao po kuci neka 2 chinch kabla po 5m sa par adaptera i dovukao ih nekako do mixera... (sad moram pod tush automatski zbog ovoga):D
uhhhh imash pivo od mene za ovo.. mene bi mrzelo.. mada ja sve slusham gajbi na ovim nikakvim zvuchnicima.. navikao sam vec..
Ovako....
Sto mi se svidja najvise kod tebe je sto radis dosta, i radis to sa dosta strasti! Meni je to bitno kad slusam bilo kakvog izvodjaca/producenta. Nebitan je pravac... Mixevi su ti bolji i bolji iz dana u dan, lezi ok sve ovdje. Bit je veseo, dobar i nemam zamjerke, osjeca se znanje i trud tu.
hvala.. znachi mi.. radim sa dosta strasti, ali ove stvari tek kad ugrabim vreme.. bukvalno od 12 uveche do jutra (do kad izdrzimo) i to podrazumeva i muziku i tekst i ovakav miks..
Ali... No disrespect!!! Ne znam ko su emcee-jevi, jesi li ti jedan od njih ili ne?? To mi je ubjedljivo najlosija karika ovdje! Kapiram da ste htjeli postici old school vibe i sve to, ali me jednostavno ne rade!
ja sam treci.. idemo mi uvek na old school vibe.. bar soundless fazon je tako koncipiran.. mada ima i par stvari koje su malo "komercijalnije" i zvuche malo vishe new school.. il kako vec da se izrazim..
ja nikad nisam kapirao kad neko kaze.."to smo bas hteli da zvuci glupo (?) ..a kamoli "da bi refren dobio na retardiranosti"???!!!"
pa pazi, razumem te u potpunosti.. ali mi smo likovi koji su odrasli na malo drugachijem hip hopu i malo nam se popeo na q ovaj novi fazon sa autotuneom.. plus retardirani refreni koji nishta ne znache tipa boom boom pow i tonight is gonna be a good day... jednostavno to je neki nash trip jbg.. da ukombinujemo ta dva kretenizma.. i napravimo neshto deseto..
Pa zasto bi neko slusao retardirani refren?? Iz kog razloga?
Ljudi valjda zele da slusaju dobru muziku..a ne retardiranu muziku..??:confused::confused::confused:
pa neko ko shvati ovaj fazon svidece mu se.. nekome ce biti uzasno.. al sve je to muzika.. neko slusha mars voltu neko slusha coldplay, a neko B3
He, nemoj ljuti?, ali...... (edit) ako smatra? da pesma nije jasna bez fusnota - onda ne?to fali pesmi.
Pozdrav,
Vasa
pa jbg mozda smo i fulali, ali mozda jednostavno nismo na istim talasnim frekvencijama.. poshto je ekipa koja slusha slichnu muziku skapirala fazon...
poz
btw malo sam u guzvi pa da ne istripujete da zvuchim nadobudno i sranja... samo pishem na brzinu da isposhtujem ljude ovo ono.. :/
Aleksandar Filipovic
05-10-2009, 08:13 PM
Muzika se danas da sklepati..malo loop. malo sampler, dve gotove linije iz soft sinta i eto pesme...a kad treba da dodje ONO glavno...GLAS / VOKAL / DELIVERY / IZVEDBA..sta vec - trt! Traljavo, musavo, neubedljivo, glasovi obicni, bezbojni, mlitavi, bez osecaja za ritam, bez osecaja za muziku i tekst itd.
Nazalost,ova Vracheva konstatacija se manje-vise moze uzeti kao definicija domaceg Hip-Hop-a.
Sto se same pesme tice ostade mi nejasno da li se peva o ''kriminogenim 90-tim i nezapamcenim sankcijama'' ili su ,ipak,u pitanju ''carske godine''?:confused:
awacs
05-10-2009, 08:28 PM
btw malo sam u guzvi pa da ne istripujete da zvuchim nadobudno i sranja... samo pishem na brzinu da isposhtujem ljude ovo ono.. :/
Čuj, koliko se sećam TI si se nasekirao ?to niko neće da priča sa tobom povodom pesme. Ili gre?im. Ali tako je nekako cela ova priča počela... Da te ispo?tujemo ovo ono.. :/ A ni fusnote nismo pisali MI nego TI... Jbg. Pa kad si ve?ć hteo da čuje? komentare - slu?aj ih.
Pozdrav,
Vasa
awacs
05-10-2009, 08:41 PM
ostade mi nejasno da li se peva o ''kriminogenim 90-tim i nezapamcenim sankcijama'' ili su, ipak, u pitanju ''carske godine''?:confused:
Jbg, kad si bio mali bilo ti dobro ?to posle basketa ode? kući na has (koji ti keva spremila), a sad kad si poras'o ceo dan sedi? gajbi i ne?to miksa? :banghead:
S proleća 1993. u 7 ujutro sretnem kom?inicu koja ide na posao i pita me: "?ta radi?". A ja u to vreme svirao sa bendom i paralelno radio u dva studija. I ka?em joj: "Ma miksam novi album Vampira". I ?ena ladno ka?e: "Blago tebi, ti ceo dan slu?a? muziku".
Pozdrav,
Vasa
Aleksandar Filipovic
05-10-2009, 09:09 PM
S proleća 1993. u 7 ujutro sretnem kom?inicu koja ide na posao i pita me: "?ta radi?". A ja u to vreme svirao sa bendom i paralelno radio u dva studija. I ka?em joj: "Ma miksam novi album Vampira". I ?ena ladno ka?e: "Blago tebi, ti ceo dan slu?a? muziku".
Dolazak kuci u 7 ujutro,zvuci jako poznato ,a i poprilicno vampirski.
awacs
05-10-2009, 09:27 PM
Dolazak kuci u 7 ujutro,zvuci jako poznato ,a i poprilicno vampirski.
Pa da - horor :D
HeatMan
05-10-2009, 09:41 PM
Nazalost,ova Vracheva konstatacija se manje-vise moze uzeti kao definicija domaceg Hip-Hop-a.
Sto se same pesme tice ostade mi nejasno da li se peva o ''kriminogenim 90-tim i nezapamcenim sankcijama'' ili su ,ipak,u pitanju ''carske godine''?:confused:
da si poslushao pazljivije ne bi me pitao to.. ;)
@awacs: aman choveche... znash me.. chim budem slobodan lepo cu poodgovarati..
niko se ne ljuti shta ti je?
HeatMan
05-10-2009, 11:36 PM
Čuj, koliko se sećam TI si se nasekirao što niko neće da priča sa tobom povodom pesme. Ili grešim. Ali tako je nekako cela ova priča počela... Da te ispoštujemo ovo ono.. :/ A ni fusnote nismo pisali MI nego TI... Jbg. Pa kad si vešć hteo da čuješ komentare - slušaj ih.
Pozdrav,
Vasa
jesam.. nasekirao sam se.. mislio sam da me ne volite, iskreno.. :)
pratim komentare i drago mi je kakvi god bili..
evo ovako da probam da opravdam prethodnu stranu:
mi smo svi 87 godishte, ishli svi u istu osnovnu.. znamo se od malih nogu.. ovo je jedna od pesama koja je radjena kako za shiru ekipu, tako i za nashe drushtvo koje se poznaje u nekim deonicama pesme.. godishte spominjem iz dva razloga: odrasli smo uz kockicu, i isti fazon hip hopa.. i nismo prerasli to doba... kockicu jesmo hahah, ali rap 90tih do danas nije prevazidjen.. eto, nas trojca ne slushamo nishta novije od 2000te godine.. dobro tu i tamo se zavuche koji novi album i izvodjach, ali jednostavno ono je golden era.
sad, ne znam koliko pratite domacu rep scenu, a ni stranu.. preko je nenormalno pocheo da se koristi autotune.. jay z je probao da ga ubije, ali izgleda da nije uspeo.. preteruju i sad svi znaju da pevaju, pa i sa tuneom neki zvuche uzasno..
a ovde.. ovde je postalo nenormalno.. autotune bacaju na strofe, shto i na engleskom zvuchi ljigavo.. a ovde je josh gore..
sa trece strane, mi pokushavamo da uradimo comeback old school hip hopa... tj da uradimo ono shto je domaci hip hop bukvalno preskochio.. i sve su pesme u tom fazonu, sa malo komercijalnijim (uglavnom pevanim) refrenima.. ali cela pricha albuma je zurka i zezanje.. tako je hip hop i nastao.. ali naravno, ubacili smo u celu prichu i par pitkijih pesama za shiru publiku.. tih par pesama prate trendove.. ali opet na nash nachin - sprdnja. tu i tamo nam dodje da napravimo neku budalashtinu (kao ovo).. i sad, refren je vec bio kraden.. i toliko iritantan da je neshto moralo da se uradi, i eto bacio sam ga na autotune, selektovao pola pogreshnih nota ne bi li ulazilo u uvo.. a ovakvi falshevi definitivno ulaze u uho.. kad je vec cela pesma veselje i zezanje, zashto ne uraditi sprdnju sa refrenom? i otud moje "da bude retardiran".. ukratko to je to..
sa pete strane, niste u potpunosti propratili stvari koje sam kachio do sad (ne krivim vas samo kazem) pa ne mozete da skapirate bash ni prichu u potpunosti.. i kakvi su nam refreni, i kakvo zezanje mi radimo.. uglavnom idemo na to: da melodija ili rechi ulaze u uho, ili da bude besomuchno ponavljanje par rechi (novchanice novchanice novchanice).. i to se lako pamti.. jednostavno idemo na dizanje mase, sprdnju, zurku i zezanje..
zato sam mishljenja da (skoro) sve nashe pesme treba poslushati sa osmehom na licu..
eto
poz i hvala josh jednom svima na komentarima.. keep 'em coming.. kakvi god bili..
pozdrav
Ma kuzim ja da se tu radi o zezanju, i zapravo je to zezanje super! Nije nikakav problem. Samo daj malo stisni da iz tog zezanja ispadne sto kvalitetniji produkt. Nije bitno jel to za internu ekipu ili za milionske mase.
Meni se dogodilo nesto slicno. Taman kad sam bio tvojih godina (sad su mi 32, '77 godiste), stancao sam stvari na tjednoj bazi. Hip-hop je bio "the thing" u zagrebu, ja sam bio dio te ekipe koja je to gurala, bili smo ludi ludi ludi. I radili ko manijaci. Svasta je tu ispadalo. Onda su godine prosle i sad kad to slusam ne mogu vjerovat koliko je malo falilo da od tih pjesama napravimo stvarno dobre pjesme! Jebi ga, tad smo imali film u glavi "ma to je hip-hop, boli nas kurac" (sorry na psovanju, hehe). Imali smo neko svoje opravdanje zasto onih zadnjih 10% necemo uloziti u pjesmu. Danas kuzim da smo bili stvarno glupi. A isto mislim da je kolektivna glupost i nemar prema muzici koju smo svi mi stvarali tada dovela do toga da je taj zagrebacki hip-hop s druge polovine devedesetih brzo izgubio svoju naglo stecenu poziciju i otisao u neki fade out.
Ima nesto u muzici interesantno. Dosta puta je jako bitno imat stav u glavi "ma boli me k..." jer to dovede da se muzika mijenja i taj BMK-faktor dozvoli covjeku da napravi nesto novo, svjeze, gurne granicu. Ali isti taj BMK je jako opasan jer se lako izgube kriteriji onoga sto je odistinski dobro naspram onoga sto je dobro samo uskom krugu prijatelja.
Find your balance, my friend!
:wink:
HeatMan
06-10-2009, 05:20 PM
Ma kuzim ja da se tu radi o zezanju, i zapravo je to zezanje super! Nije nikakav problem. Samo daj malo stisni da iz tog zezanja ispadne sto kvalitetniji produkt. Nije bitno jel to za internu ekipu ili za milionske mase.
uhhh sad mi dodje da nakachim sve pesme.. :banghead: chuce se u sv sl.. jbg ne mogu nishta pametnije da kazem od ovoga..
Meni se dogodilo nesto slicno. Taman kad sam bio tvojih godina (sad su mi 32, '77 godiste), stancao sam stvari na tjednoj bazi. Hip-hop je bio "the thing" u zagrebu, ja sam bio dio te ekipe koja je to gurala, bili smo ludi ludi ludi. I radili ko manijaci. Svasta je tu ispadalo. Onda su godine prosle i sad kad to slusam ne mogu vjerovat koliko je malo falilo da od tih pjesama napravimo stvarno dobre pjesme! Jebi ga, tad smo imali film u glavi "ma to je hip-hop, boli nas kurac" (sorry na psovanju, hehe). Imali smo neko svoje opravdanje zasto onih zadnjih 10% necemo uloziti u pjesmu. Danas kuzim da smo bili stvarno glupi. A isto mislim da je kolektivna glupost i nemar prema muzici koju smo svi mi stvarali tada dovela do toga da je taj zagrebacki hip-hop s druge polovine devedesetih brzo izgubio svoju naglo stecenu poziciju i otisao u neki fade out.
uhhh... primetio sam.. ali vratili ste ga na velika vrata, zato nemoj da se zalish.. :)
pazi, ovo nisu gotove stvari.. vishe neki promo direkt iz studija.. bukvalno, par stvari su snimljene i isto jutro nakachene na net, a ovih drugih par su vec malo starije.. i kao dovrshene... MADA, meni u ovoj tatatira fali jedan bridge posle drugog refrena.. chisto malo da razbije prichu..
sa druge strane nama je glupo sad da potpuno izkomercijalizujemo celu prichu.. imamo par komercijalnijih zezancija, ali da svaka pesma bude u connect fazonu (connectov poslednji je odlichan btw) nam nije ideja.. vishe ona polu-izvorna repchina.. taj neki deo repa koji je srpska scena preskochila.. imali smo samo tram 11 koji su bili blizu nasheg fazona, ali opet to nije bash to shto zelimo da postignemo..
Ima nesto u muzici interesantno. Dosta puta je jako bitno imat stav u glavi "ma boli me k..." jer to dovede da se muzika mijenja i taj BMK-faktor dozvoli covjeku da napravi nesto novo, svjeze, gurne granicu.
upravo, mi nikad nismo ponovili istu pesmu dva puta, i u svaka se podosta razlikuje jedna od druge..
Ali isti taj BMK je jako opasan jer se lako izgube kriteriji onoga sto je odistinski dobro naspram onoga sto je dobro samo uskom krugu prijatelja.
Find your balance, my friend!
:wink:
bravo.. mi kao bend trazimo balans.. i mogu chak i reci da smo ga nashli skoro.. jednostavno, ja sam lik koji je radio mnogo depresivne stvari, oni su hteli neshto veselije pa su i mene uvukli u tu prichu.. jedan od njih je potpuni ug lik.. i prati likove za koje ni komshije nisu chuli, i tek nedavno je pocheo da se odvaja od tog americhkog repa i da kapira kako se te stvari rade kod nas.. dok treci slusha funk internet stranice i sve manje repa.. iliti isti kao ja.. zato radimo neshto shto nama nedostaje, i valjda nismo nenormalni.. morace josh nekome da se svidi..
shta tebi tachno fali u ovoj stvari npr? ili bilo kojoj od onih shto sam kachio?
poz i hvala kritikama
DaBear
06-10-2009, 05:31 PM
e bas si se raspricao i raspisao....
sa jedne strane trazis misljenja drugih, a kad ti odgovore, kazes da sve to ili vec znas ili da ste tako bas hteli..??!!
Samo teraj svoje i boli te briga...a kome se svidaj super!
O muzici netreba puno pricati, objasnjavati sta treba da se slusa, na sta da se obrati paznja...itd..
AKO TO SLUSALAC NE SKAPIRA SAM I AKO MU "TAKO - KAKO - JE" NE LEGNE..ONDA DZABE SVE !
I sam ces za 3-4 godine (kad poslusas pesme opet) shvatiti sta valja a sta nevalja !!
HeatMan
06-10-2009, 06:47 PM
pa neke stvari znam, ali neke ne znam.. zato vas i pitam.. :)
kao npr za falsh refren.. ok, to vam smeta.. shta josh? direktno, to je jedino shto trazim..
iskreno, jesam tvrdoglav i sve.. ali sam takodje i picajzla pa sve gledam da bude pod konac. tj da ima smisla.. tako da uglavnom imam objashnjenje zashto je neshto takvo kakvo je.. ali uvek cu priznati da mi je neshto promaklo, ili sam loshe uradio.. samo da znam o chemu se pricha.. :)
poz
djnick
07-10-2009, 08:20 AM
http://www.youtube.com/watch?v=GWy68Q1m01o
javite utiske i mishljenje o refrenu i to.. :)
poz i hvala
Uuu super :) Meni je song sjajan! :) :) :) E sad mi prolecu ideje za spot... montaze iz spice Kockicine emisije :) pa svasta tu nesto, u da je ovo Amerika, svasta bi se napravilo od ove pesme & videa. 10 bambija!
HeatMan
07-10-2009, 02:23 PM
hvala puno! :)
ne verujem da ce biti spot za ovu pesmu.. sigurno ne neki ozbiljniji.. ali vec imamo ideje za neke no budget spotove..
poz
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.