View Full Version : LOGIC 9 problem sa pucketanjem
Insomnia Studios
20-09-2009, 03:56 PM
pozdrav postovane kolege, imam problem sa logic-om 9, u toku snimanja mi se u monitoringu cuje blago pucketanje i nagruva mi CPU na 100%, ali samo jedno jezgro (gledano u logic-ovom meracu) kad snimin npr 10 kanala ukupno, opet se problem desava i u snimanju i u reprodukciji, a kad ucitam demo projekat koji ima oko 40 kanala sa sve efektima, radi normalno, oba jezgra se koriste na oko 30%! koristim HDSP9652 i M-audio 410, problem je prisutan na obe kartice. Moze li mi neko objasniti zbog ceka dolazi do pucketanja koje ujedno i "klipuje" CPU i kako to da otklonim? kad van logic-a gledam opterecenost CPU-a, situacija je razlicita, pustim snimak, logic pokazuje veliko opterecenje a ovaj programcic jako malo, oko 10-15%... sistem redovno update-ujem i nikakvih problema sa sistemom i logicom (osim tog puckanja) nemam... hvala unapred
quake
20-09-2009, 04:33 PM
Koliki je bafer?
Insomnia Studios
20-09-2009, 04:59 PM
I/O buffer size - 32 samples (zbog M-audia, jer tad je minimalna latencija... pucketanje i 100% CPU i kad povecam buffer)
Process buffer range - medium
pecass
20-09-2009, 05:44 PM
Koji ti je OS?
Da li u problematicnom projektu imas neke pluginove? Recimo nesto sto nije od Logicovih integrisanih. To je isto jedan od mogucih problema...
quake
20-09-2009, 06:52 PM
Da da hoce da zezaju plag inovi koji nisu Logicovi u 9 ali meni ok sljaka sve.Bafer je premali,nema sanse da normalno radis sa tako malim baferom.Digni ga na 512 a ako koristis uad onda Process buffer range stavi na small.Ako imas i poco idi na 1024 bafer.Kada nesto snimas koristi low latency mod.
Insomnia Studios
21-09-2009, 09:20 PM
Koji ti je OS?
sistem je 10.5.8 redovno azuriran
Insomnia Studios
21-09-2009, 09:21 PM
Da li u problematicnom projektu imas neke pluginove? Recimo nesto sto nije od Logicovih integrisanih. To je isto jedan od mogucih problema...
imam jedino addictive drums, treba mi taj bubanj za pesmu... inace on radi normalno i sa njim nemam problema (bar za sad:))
Insomnia Studios
21-09-2009, 09:24 PM
Da da hoce da zezaju plag inovi koji nisu Logicovi u 9 ali meni ok sljaka sve.Bafer je premali,nema sanse da normalno radis sa tako malim baferom.Digni ga na 512 a ako koristis uad onda Process buffer range stavi na small.Ako imas i poco idi na 1024 bafer.Kada nesto snimas koristi low latency mod.
nazalost jos ne kodistim nista od navedenog, LOW LATENCY koristim u toku snimanja, ali se ponekad pojavi latencija, povecacu buffer pa cemo videti ima li razlike, samo se plasim da to ne utice na kasnjenje signala?! imace desava se i na RME i na M-audio da ima latencije... mene nesto zeza sitno, samo sto nemam pojma sta :D
quake
22-09-2009, 03:08 AM
Veci bafer daje vece kasnjenje ali zato imas Automatic Delay Compensation,Direct Monitoring i Low Latency mod pa mozes sasvim normalno da radis dok se kod premalog bafera javlja pucketanje,overdropovi i sto je najgore procesor kompa je uvek kada se radi projekat standardica velicine preopterecen.
Insomnia Studios
22-09-2009, 01:50 PM
Veci bafer daje vece kasnjenje ali zato imas Automatic Delay Compensation,Direct Monitoring i Low Latency mod pa mozes sasvim normalno da radis dok se kod premalog bafera javlja pucketanje,overdropovi i sto je najgore procesor kompa je uvek kada se radi projekat standardica velicine preopterecen.
ahaaaaa, e to je vec zanimljivo!!! :wink: Direct Monitoring i Low Latency mod koristim u toku snimanja, povecao sam baffere i malo je bolje, tu i tamo se pojavi po neki PUC ali to ce se nadam se srediti:) CPU je manje opterecen, za sad je ok! hvala puno na pomoci, cak sam razmisljao ceo sistem i logic ponovo da dignem, sto bi me smorilo propisno!
ako nije problem znas li koji su plug-ovi kompatibilni sa logicom? ima li koji VST?
quake
22-09-2009, 05:41 PM
Sa Logicom ti je najbolje da koristis Audio Unit a ne vst,mada moze i vst ali moras da ih konvertujes.Ja koristim samo plug inove sa Uad-a i Poco-a i po koji iz logica.Od native imam samo neke Spektrasonic instrumente i stainbergov virtual gitarist koji vise ne koristim...da jos imam i voxengo vari saturator.Mozes da nadjes skoro sve sto postoji i za PC samo fale sonnox i neke verzije waves-a poput ona api i ssl a postoji i dosta toga sto ne moze da se nadje za PC.Sta ti je otprilike potrebno?
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.