View Full Version : Perpetuum Mobile Band - Obey Me
dacko
08-09-2009, 08:23 AM
Evo i novog spota mog benda zvanog Perpetuum Mobile:
<object width="560" height="340"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/K7sCN6sJHN4&hl=en&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/K7sCN6sJHN4&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="560" height="340"></embed></object>
Komentari dobrodošli. :)
Braca
08-09-2009, 01:09 PM
Odlicno- u jednoj reci, vokali odlicni, jedino mi zao sto ipak nema pravog druma!
Ajde malo o snimnju, koji setup i slicne stvari. I sto na engleskom, jel imate prekogrnicne aspircije?
Pozz
Braca
Bitch
09-09-2009, 11:57 AM
Odlicno- u jednoj reci, vokali odlicni, jedino mi zao sto ipak nema pravog druma!
Ajde malo o snimnju, koji setup i slicne stvari. I sto na engleskom, jel imate prekogrnicne aspircije?
Pozz
Braca
gotovo, a :)
fin video.
Dok Dacko ne odgovori, evo parcijalnog odgovora na Bracino pitanje:
<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/Q0zZfueVV5Q&hl=en&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/Q0zZfueVV5Q&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>
Stvarno dobro... a i Budimpesta lep grad... :da: jos da ste usli u ritam na kraju bilo bi jos efektnije...
pozz
darkstar
09-09-2009, 12:07 PM
bitch,jesi ti radio ovo ?
Ako jesi radio ovo,opet si odlicno uradio.Secam se da sam te prvi put kontaktirao oko leb i sol.Ako nisi,onaj ko je radio,bas je lepo uradio (zvucno&produkcijski).
Sto se pesme tice,ne svidja mi se ... sorry,ali ocekivao sam nesto maaaaalo manje tipizirano . Opet,moje misljenje.Voleo bih da cujem ostatak albuma,ima li gde na netu ?
Pozdrav
Bitch
09-09-2009, 12:11 PM
bitch,jesi ti radio ovo ?
Ako jesi radio ovo,opet si odlicno uradio.Secam se da sam te prvi put kontaktirao oko leb i sol.Ako nisi,onaj ko je radio,bas je lepo uradio (zvucno&produkcijski).
Sto se pesme tice,ne svidja mi se ... sorry,ali ocekivao sam nesto maaaaalo manje tipizirano . Opet,moje misljenje.Voleo bih da cujem ostatak albuma,ima li gde na netu ?
Pozdrav
Ja sam samo miksao i svirao Rhodes. Aranzman su radili Danijel (basista) i Dacko (klavijaturista). Album tek treba da se snimi, ovo je za sada jedini singl ovog benda (pored Can't Stop, ako se ne varam).
pozZ :)
Braca
09-09-2009, 12:50 PM
Razumem da je kritika dobrodosla ali bez preterivanja molim, ovo sto se cuje u spotu od muzike je jako dobro, za nase trziste po svemu potpuno novo, pevaci jako dobri (pozdravite zenskog pevacha :)), pa kad je neko potrosio ovolike pare ocigledno je verovao u to sto radi, ovo nije niskobudzetna stvar, prema tome svaka cast, uvek se radujem kad cujem nesto dobro!!!
darkstar
09-09-2009, 01:26 PM
Ja sam samo miksao i svirao Rhodes. Aranzman su radili Danijel (basista) i Dacko (klavijaturista). Album tek treba da se snimi, ovo je za sada jedini singl ovog benda (pored Can't Stop, ako se ne varam).
pozZ :)
Svaka cast Bitch,odlican posao !
Koji rhodes si snimio,i u kakvom setupu,ako nije tajna?
dacko
09-09-2009, 02:53 PM
Sad mi totalno bez veze da ja pricam o setupu, pored živog Buzgeta. Zato Buzge, predajem ti reč (slovo :confused: ) da se raspišeš u sitna crevca šta je bilo i kako.. :)
Ukratko, ja sam radio aranžman u Nuendu, kucao gruv (žešći :D, ali ok, hteli smo minimal) i sve ostalo... pa sam exportovao u wavove, pa kod Buzgeta snimali glasove i sax. Rhodes je neki sa Oasysa.
Stvarno dobro... a i Budimpesta lep grad... :da: jos da ste usli u ritam na kraju bilo bi jos efektnije...
pozz
Ritam smo ostavili za live nastup.. ;)
dacko
09-09-2009, 02:54 PM
Evo ima i Making Of Video... ako nekoga baš zanima... :
http://www.youtube.com/watch?v=3UOQulT5NdI
redwater
09-09-2009, 03:06 PM
choveche.....prelepo !!!!!!! drzhim fige.......:wink:
Odavno nisam imao prilike ovo da izgovorim, ali... Do jaja!!!:wink:
I muski i zenski vokal su odlicni, ali mi se narocito dopalo kako onaj lik peva... pevacica ima neki malo nadrkani nacin pevanja, sto meni licno bas i ne pase, ali on mi je vrh... ritam mi uopste ne nedostaje, a spot je u kombinaciji sa zvukom-opet vrh! Mozda je rhodes mogao da bude malo kreativniji... to bi mi bila mozda i jedina zamerka, ako to uopste i moze da se nazove zamerkom... Samo napred!
p.s. Zanima me koje je tziste cilj, obzirom da je stvar na engleskom? Vidi se da je lep budzet spucan u ovo, pa ne verujem da ste blesavi, zato me sa one cisto trgovacke strane zanima koji je plan?:)
Bitch
09-09-2009, 05:48 PM
Sad mi totalno bez veze da ja pricam o setupu, pored živog Buzgeta. Zato Buzge, predajem ti reč (slovo :confused: ) da se raspišeš u sitna crevca šta je bilo i kako.. :)
He, a ja taman hteo da napisem da namerno necu ja da se raspisujem, nego cekam tebe :) . Ali ajd, ako te vec mrzi :D:D
....nishta velika filozofija. Odlicni pevaci, minimal aranzman, nema tu puno mudrosti. Ovo sto je ostalo od Rhodesa je namerno tako minimalno, bilo je tu svega od fusiona :D ali prosto nije bio cilj neki Erykah Badu/Hancock/Corea trip kiborda, nego strictly minimal. Ceo aranzman je toliko minimalan, da cim bi nesto sad izvadio vec ne bi sljakalo. Lako se prepuca i popuni, na momente je bilo overloadovano, ali bas je bio cilj da bude esencija, i akcenat na tekst i vokalne linije (po meni, pevaci su odradili odlican tracking session!).
...sad, tehnikalije.... nish posebno - Rhodes sa Oasysa (Real Suit E.Piano, ima ga i na Korgu M3), sax Soundelux U99 u Avalon737, vokali Violet Amethyst u Neve 1081.... Master TC6000 (blagi md4 mid side) i weiss DS1...
...sve u svemu, lepo ambijentalno parche. Sledeci singl koji se sprema je totalno turbo :) (...folk? :D )
pozZ
dacko
10-09-2009, 11:48 AM
Vidi se da je lep budzet spucan u ovo, pa ne verujem da ste blesavi, zato me sa one cisto trgovacke strane zanima koji je plan?:)
Da... očigledno je svima jasno da ovo baš i nije za naše tržište... jeste planirano neko strano tržište, ali dosta teško i sporo to ide, sa stranim izdavačkim kućama... Planovi su jedno, ali videćemo šta će biti na kraju od svega toga.
Pre ovoga smo imali jednu klasičnu house pesmu, i spot za nju (http://www.youtube.com/watch?v=frAIe5ljzBg). Sa starom pevačicom (Mirjana Kostić aka Mika :D, verovatno sada već svi znate za nju, Operacija Trijumf i to... :D) ... ovo je drugi "singl", koji smo rešili da bude totalno drugačiji ili da kažem: ne-komercijalni... pa da vidimo šta će bolje da prođe, pa da nekako idemo u tom pravcu.
A budžet... budžet jeste lep, ali i nije nešto preterano ogroman. Deo toga je uleteo LMX, što se i vidi :grin: , a drugi deo smo uleteli mi sami, tj. bend, odvajajući od svirki koje imamo. Inače celu režiju i montažu je odradio gitarista benda, pošto se on inače bavi time, pa je to znatno smanjilo cenu izrade spota.
Rhodes sa Oasysa (Real Suit E.Piano, ima ga i na Korgu M3)
Oh divno... sledeće nedelje mi upravo stiže M3, tako da će moći pesma da se svira live sa originalnim presetom rhodes-a. :wink:
Bitch
10-09-2009, 11:52 AM
... sledeće nedelje mi upravo stiže M3, tako da će moći pesma da se svira live sa originalnim presetom rhodes-a. :wink:
Yipee, to matoric. Tehnika narodu :) i ja moj k2600 ispratio novom gazdi, pa sam se ponovio (http://www.soundonsound.com/sos/dec03/articles/yamahas90.htm) :wink: ipak mi ovo vishe radi
pozZ
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.