View Full Version : ITAcademy u Bg?
Drage kolege i prijatelji, zamolio bih vas za malo blize informacije o ovoj "skoli", tacnije treba mi info iz prve ruke tj. ako postoji neko na ovom forumu koji je pohadjao ovaj kurs...!?
Njihov sajt (www.it-akademija.com) sam pogledao i zanima me odsek "Design and Multimedia Department".
Kakva su vasa iskustva, da li po zavsetku ove shkolice ce neko da mi prizna taj sertifikat ili sam dzabe bacio 1400evra???
.......
Ako ces da se skolujes, upisi PRAVU SKOLU, tj. FAKULTET, a sve ove "Mlatimudijalne dzidzi-midzi skolice" su bacanje love na najgluplji moguci nacin.
DaBear
28-08-2009, 01:55 PM
Drage kolege i prijatelji, zamolio bih vas za malo blize informacije o ovoj "skoli", tacnije treba mi info iz prve ruke tj. ako postoji neko na ovom forumu koji je pohadjao ovaj kurs...!?
Njihov sajt (www.it-akademija.com) sam pogledao i zanima me odsek "Design and Multimedia Department".
Kakva su vasa iskustva, da li po zavsetku ove shkolice ce neko da mi prizna taj sertifikat ili sam dzabe bacio 1400evra???
.......
sad bas citam sta se "podrazumeva" pod tim kursom..,kaze:
web design, (dosta siroki pojam,..znam brdo "web dizajnera" koji nemaju pojma o nekim osnovnim stvarima,,,
print design - moj drug je isao u srednju dizajnersku dve godine gde su ucili samo ovo !! (design, ampalaza, stampanje itd..)
video design - ovde su tek preterali,,,video montaza, editing, efekti..ihaa! Materijala koliko hoces...!!!
new media design - Flash animacija, reklame itd...obimno,,
Ja mislim da je ovo JAKO MNOGO INFORMACIJA na jednom mestu, odjednom!!
Oni ce da prelete na predavanjima preko toga, sve ces videti - a sta ces nauciti?? Nista !!
ukoliko vec nemas oko za vizuelne stvari / znas dosta o kompjuterima i baratas sa svim ovim terminima..NEMOJ da ides!!
A ako vec nesto znas o ovome - sto ne nadjes neki posao, nesto kao asistent, itd, pa polako guras na gore??
Sa "diplomom" nema nikakve garancije! Mislim, da bi SVE ovo naucio treba ti bar po godinu dana po predmetu, pa i to je pitanje,...a kurs je verovatno manje od godinu dana..???
stekuj pare, i uci sam kuci. Na webu imas tutorijala za sve ovo i vise...
u se i u svoje kljuse!!! ( a za €1400 kupi neki komp do jaja i sve ostalo sto ti treba..)
poz
silicon science
28-08-2009, 02:13 PM
.......
Odvec sam star da bih ti mogao pomoci, ali, ako im je shkola istog kvaliteta kao i web sajt, onda zaobidji u shirokom luku... :wink::rotfl:
silicon science
28-08-2009, 02:16 PM
Ako ces da se skolujes, upisi PRAVU SKOLU, tj. FAKULTET, a sve ove "Mlatimudijalne dzidzi-midzi skolice" su bacanje love na najgluplji moguci nacin.
Uze mi rech iz usta :wink::wink::)
awacs
28-08-2009, 04:15 PM
Nije va?no ko je pohađao, nego ko se na ime zavr?enog kursa zaposlio. Da sam na tvom mestu zamolio bih organizatore kursa da mi daju taj podatak. Mislim, kad već na sajtu ka?u "...otvaraju Vam se vrata za visoku naplatu Va?ih novih znanja i ve?tina. Na?i prethodni polaznici su to i dokazali", red je da to oni (organizatori) to doka?u tebi...
Njihov sajt (www.it-akademija.com (http://www.it-akademija.com)) sam pogledao i zanima me odsek "Design and Multimedia Department".
Sajt je prilično razgovetan i informativan, dodu?e tekst je polupismen, ali sama organizacija sajta je OK. Pogledao sam taj deo koji se tiče kurseva za A/V editing...
Hm... ako si voljan da provede? godinu dana učeći + ima? brz Internet + ume? da čita? HELP fajlove i ima? mozga, naučiće? sve ?to oni nude (i to bez para).
Da ponovim - nije va?an sertifikat, nego da li će? uspeti da ubedi? poslodavca kako ume? da radi? posao za koji on ?eli da te anga?uje.
3. ima? li u izgledu neko konkretno zaposlenje zbog kog ?eli? da ulo?i? 1400? (pod uslovom da je odgovor na tačku 1. DA?)???
Pozdrav,
Vasa
boggy
28-08-2009, 05:03 PM
............
Da ponovim - nije va?an sertifikat, nego da li će? uspeti da ubedi? poslodavca kako ume? da radi? posao za koji on ?eli da te anga?uje. ............
Pre nego sto krenes da se spremas za ubedjivanje poslodavca, bice korisno da ga prvo nadjes.... ili barem da budes siguran ko bi to mogao biti...
U ovoj zemlji, barem, Srbiji, vise nista ne treba da se podrazumeva... jer cak i ako nekih industrija nema vise, i dalje se placa carina za zastitu te nepostojece industrije, a fakulteti koji obucavaju polaznike za te struke i dalje postoje i rade... bez obzira sto tesko da ikom vise trebaju.
pozdrav
bogi
LACKY
29-08-2009, 03:51 AM
Mislim sada pocinjemo da se vredjamo!
Radnicki univerzitet Bozidar Adzija skoluje Mesare, poslasticare, frizere, stolare, zidare itd ( gde se nista ne nauci, ali bar vrlo simbolicno kosta).
I nikada se iz skromnosti nisu nazvali fakultet a kamoli akademija.
E sada za mnogo vece pare imamo fakultete (sa kojih budi receno izlaze isti takvi mesari), a da nepricamo o akademijama (Panjkovic) itd.!
Cekam samo kada ce da se pojavi fakultet za osnovnu skolu (mislim ako frizerski zanat ima akademiju, red bi bio da i osnovci imaju fakultet)!
quake
29-08-2009, 11:23 AM
Otidji ti decko na onaj RTS-ov kurs od par meseci za tonske snimatelje.Tamo ces ako hoces nesto da naucis i imati priliku da naucis osnovne stvari a sve vreme ces imati i praksu.Na primer tamo ces da naucis kako se snira traka u magnetofon i vec ces znati nesto sto na ovom forumu ne zna 90% "producenata":rotfl:...Bez zezanja,ako to jos postoji i ako je jeftino kao sto je bilo,mislim da ti je to za pocetak najbolje a i diplomica je RTS-ova a ne nekog Pere ili DJoke...Sedam predmeta:akustika,tonska tehnika,elektrotehnika,osnovna teorija muzike....ne secam se dalje ali je sve vezano za ovaj poso i koristi.
darkstar
29-08-2009, 03:03 PM
u jebote sajt je mega :rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:
ali SALA PRED PREDAVANJE,MIRNA hahahahahahahhahahahahahahahahhahah
Da sam na tvom mestu zamolio bih organizatore kursa da mi daju taj podatak. Mislim, kad već na sajtu kažu "...otvaraju Vam se vrata za visoku naplatu Vaših novih znanja i veština. Naši prethodni polaznici su to i dokazali", red je da to oni (organizatori) to dokažu tebi...
Tu si sasvim u pravu, samo sto se ja ne bih vatao za ovo njihovo otvaraju Vam se vrata za visoku naplatu Vaših novih znanja i veština to me bar kod njih apsolutno ne interesuje, jer ako sam nisi sposoban da se prodas, onda ti je dzabe i diploma i sertifikati i trista fakulteta...
Oprostite, sa citiranjem sam slab-ne umem-pa cu ovako peske:banghead:
Oggy
Uh, bilo bi lepo to sto kazes, ali pritisle obaveze, deca, zena, posao..msm nisam toliko mator (prema 40 banke sam) da ne bih mogao da ucim, ipak je takva vrsta skolovanja na neki nacin prevelika obaveza...
DaBear i awacs
Vec radim u radio stanici nekih 15tak god. kao producent marketinga (pih, a reklame se slabo ugovaraju), tonac, muzicki i ostale gluposti,tako da sam u tom nekom svetu, ma imam i neke silne nagrade za montaze itd, al sta vredi :( Sad kad dodje privatnik da kupi ovu nasu sirotinju, mislim da bih mogao da ga vacarim i na tu neku nazovi inostranu diplomu :rolleyes:. Govorim samo o toj diplomi, ne o praksi i umecu, jer vec dovoljno dobro obavljam svoj posao u mojoj firmi...samo sto je firma pala na niske grane :mad:
Edit> Imam samo srednju muzicku skolu (muzicki organizator)...
A to mislim nije dovoljno za opstanak u firmi, pa sam mislio ako imate neke prakticne primere u vezi ove problematike..
Hvala na dosadasnjim odgovorima!
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.