PDA

View Full Version : Pomoc oko izbora monitora! Hitno!

djbogdan
21-08-2009, 01:29 AM
Poz svima koliko vas ima! I posebno ljudima dobre volje koji ce rado ostaviti neki odgovor. Da ne duzim dalje, evo o cemu se radi. Pravim kucni studio, ne neka skupa varijanta, pored mog vernog druga msi notebooka, uzeo sam Line6 Toneport UX2 zvucnu karticu, uglavnom zbog dobrog prateceg softwera i prihvatljive cene. A da, sa bendom radim simfo-metal ali je planirano da se snima sve pojedinacno, gitare, bas, klavijature...bubanj ide kuckanjem za sada. Ono sto je bitno sada u svemu ovome jeste izbor MONITORA! Dakle u monitore se razumem ko vo u kupus, :confused: novajlija sam u svemu ovome pa bih vas zato zamolio za pomoc. :rolleyes: Radi se o fondu do nekih 25.000 dinara sa koliko maximalno mogu da se isprsim. :grin: Sta predlazete koje monitore do tog cenovnog ranga? Radile bi se naravno demo pesme, znaci ne treba nikakav hi-tech sci fi ludilo i tome slicno, jednostavno nesto sto zavrsava posao malo kvalitetnije. Nadam se da sam ste razumeli moju sitaciju, dakle simfo-metal bend, demo snimci, i koji monitori? Hvala najlepse svima koji ce se ukljuciti u diskusiju! Svako dobro! :D

alen
21-08-2009, 11:53 AM
Imas li kakvo pristojno pojacalo za zvucnike ili ces morati traziti aktivne?

Bockie
21-08-2009, 12:48 PM
Moja preporuka su aktivni monitori. 25000 je granicna cifra, a sledeci monitori su izmedju hiljadu i dve hiljade skuplji od toga. Sve ispod 25000 je bacanje novca,onda je bolje uzeti sluske, recimo ATH-M50 ili DT770...

U tom cenovnom (26-27000din) rangu se moze uraditi sledece:

- M-audio BX5a (oko 26000din/par)
(Relativno mali, ali dosta dobar dvosistemski aktivni monitor,pruza fer
sliku,dovoljno basa s obzirom na velicinu i uopste sasvim solidan izbor za
te pare)

- Behringer Truth 2030a i 2031a (2031a - 27000 din-ravno za par)
(U zavisnosti od velicine prostora oba predstavljaju odlican izbor,mali su
nesto tisi od velikih, a veliki su veoma glasni,drajveri su preko 8 inca i
tviter je veoma ostar... Veliki imaju malo vise basa i lenji su u
odnosu na manje koji imaju drajver preko 6 inca. Na manjima ima dovoljno
basa, uz nesto bolju definiciju u donjim midlovima...Nalaze se u gomili
studija,pored toga sto sam brend inace pljuju cesto ovde,ali kao i njihovi
di-boxovi,monitori dobro rade u toj klasi i ljudi su prilicno zadovoljni...
Odlican zvucnik za malo para!!!)

- Da, ima i KRK rokit 5 u tom rangu cena... ....
.... ...

alen
21-08-2009, 01:02 PM
.....

- Behringer Truth 2030a i 2031a (2031a - 27000 din-ravno za par)
(U zavisnosti od velicine prostora oba predstavljaju odlican izbor,mali su
nesto tisi od velikih, a veliki su veoma glasni,drajveri su preko 8 inca i
tviter je veoma ostar... Veliki imaju malo vise basa i lenji su u
odnosu na manje koji imaju drajver preko 6 inca. Na manjima ima dovoljno
basa, uz nesto bolju definiciju u donjim midlovima...Nalaze se u gomili
studija,pored toga sto sam brend inace pljuju cesto ovde,ali kao i njihovi
di-boxovi,monitori dobro rade u toj klasi i ljudi su prilicno zadovoljni...
Odlican zvucnik za malo para!!!)
.... ...

...ili da vidis u Artistu kada ce dobijati nove Truth-ove.3030A je 20tak evra skuplji od starog 2030A(bar je tako na Thomanu)a tehnicki bi trebao biti bolji(Novi kevlar bas/mid drajver,ribonski visokotonac,novo pojacalo...)

awacs
21-08-2009, 01:09 PM
... a pogledaj i ovo:

http://www.player.co.yu/product.php?ID=470

Pozdrav,

Vasa

P.S. (dodatak) Ne kupuj nijedne zvučnike dok na njima svojim ušima ne čuješ muziku koju jako dobro poznaješ.

boggy
21-08-2009, 02:27 PM
....

P.S. (dodatak) Ne kupuj nijedne zvučnike dok na njima svojim ušima ne čuješ muziku koju jako dobro poznaješ.

Pogresno! :p Bolje je... ne kupuj nijedne zvucnike dok na njima ne uspes da smiksas nesto a da budes zadovoljan gde god cujes to sto si smiksao

pozdrav

bogi

awacs
21-08-2009, 02:38 PM
Pogresno! :p Bolje je... ne kupuj nijedne zvucnike dok na njima ne uspes da smiksas nesto a da budes zadovoljan gde god cujes to sto si smiksao

Hehe, to je najbolje, ali ljudi koji imaju tu mogućnost obično ne tra?e savete po forumima :)

Pozdrav,

Vasa

boggy
21-08-2009, 03:36 PM
....ali ljudi koji imaju tu mogućnost obično ne tra?e savete po forumima :)
.....

Znaci i ti si primetio? :p

pozdrav

bogi

awacs
21-08-2009, 04:05 PM
Znaci i ti si primetio?

Primetio, nego ?ta. Forumska pitanja bi trebalo obrađivati na studijama psihologije (ne psihijatrije, da se razumemo, mada ima i takvih slučajeva).

@djbogdan:
Ima? li neki (ispravan) HiFi uređaj? Miksaj na njemu do daljnjeg, nosi po kućama i preslu?avaj gde si se zaje..o. Ako ti je samo do demo snimaka, biće dovoljno.

Pitali na GearSlutzu Daniela Lanoisa koja je najva?nija lekcija koju je naučio producirajući Boba Dylana. Ka?e čovek: "Don't waste time". A vreme je novac. A bacanje novaca uludo stvara neurozu. I tako dalje...

Pozdrav,

Vasa