PDA

View Full Version : Peluso lampa i kapsula u Srbiji?

Jan
05-08-2009, 07:29 PM
Prosto pitanje?
Koji je nacin da dodjem do neke od Peluso kapsule i lampe i ko je dovoljno spoosoban da mi uspesno uradi mod i sta mi vi preporucujute?
Naime kupio sam SE Z5600 mikrofon i zadovoljan sam zvukom, ali bih mu uradio mod, stavio bih mu Peluso lampu i kapsulu, aj pomagajte, sha da radim.

Braca
05-08-2009, 07:37 PM
Za pocetak Peluso lampa ne postoji, kapsula postoji i zavisi koji tip zelis za mod
najcesce moduju od kineskih kopija AKG c12, znaci kinez mikrofon, kapsula Peluso, mada kad sve to kupis i neko ti jos uzme pare za mod (a u Srbiji ne znam ko to dobro radi) onda ti izadje na vise od 400-500 eura, za te pare imas RODU K2 kojoj ne treba mod, eventualno bolja lampa, ali i to ne mora, a mikrofon je potpuno ok i jako blizu nekoliko puta skupljim micovima.

Jan
05-08-2009, 07:54 PM
Za pocetak Peluso lampa ne postoji, kapsula postoji i zavisi koji tip zelis za mod
najcesce moduju od kineskih kopija AKG c12, znaci kinez mikrofon, kapsula Peluso, mada kad sve to kupis i neko ti jos uzme pare za mod (a u Srbiji ne znam ko to dobro radi) onda ti izadje na vise od 400-500 eura, za te pare imas RODU K2 kojoj ne treba mod, eventualno bolja lampa, ali i to ne mora, a mikrofon je potpuno ok i jako blizu nekoliko puta skupljim micovima.

SE Z5600 je skuplji mikrofon i jako dobro-zvuceci sto se mojih prohteva tice, zato sam ga uzeo, do duse stariju verziju, nisam ni mislio da postoji Peluso lampa, nisam toliko glup, mislio sam na neku od lampi koju oni nude na svom sajtu, i koliko vidim kapsula im kosta 170-200 $.Sto ako ja jednostavno nisam malouman je daleko ispod 400-500 E.
Sad jedino da li postoji neko u Srbiji ko to moze da uradi, a lampu cu svakako menjati.
Se mikrofoni su jako podcenjeni ovde, po gearslutz-u i levo desno na forumima se 90 % ljudi slaze da Z5600 zvuci dosta bolje od K2-ojke...
A i ja sam se odlucio za njega iz tri razloga:
1. razlog je Manley-ev test na kome sam ga na blind testu stavio na drugo mesto, odmah iza Neumann U87.
2. razlog je taj sto sam ga uzeo za male pare polovnog
3. razlog je sto sam radio sa SE Gemini-em i svidja mi se
Sa K2 sam dosta radio, i ne bih ga kupovao, SE 5600 ovakav kakav je sad mi jako bolje zvuci od K2.

Braca
05-08-2009, 09:42 PM
Sta se mrstis, pa ja nisam nista ni govorio o micu SE, nisam ni pomenuo, samo sam pokusao da ti objasnim da ce to na kraju da ti izadje na onoliko para koliko sam napisao. Ima raznih testova, ima i raznih misljenja, ali postoje i micovi o kojima ne treba diskutovati jer su jednostavno dobri, to sto se tebi manje svidja RODE K2 to je vec tvoj problem, ali na ovom forumu ljudi snimaju jako ozbiljne projekte bas sa tim micom, a snimaju i sa MXL. Ponuda velika, ti biras!

Jan
05-08-2009, 10:30 PM
Sta se mrstis, pa ja nisam nista ni govorio o micu SE, nisam ni pomenuo, samo sam pokusao da ti objasnim da ce to na kraju da ti izadje na onoliko para koliko sam napisao. Ima raznih testova, ima i raznih misljenja, ali postoje i micovi o kojima ne treba diskutovati jer su jednostavno dobri, to sto se tebi manje svidja RODE K2 to je vec tvoj problem, ali na ovom forumu ljudi snimaju jako ozbiljne projekte bas sa tim micom, a snimaju i sa MXL. Ponuda velika, ti biras!

Nisam primetio mrstenje u mom postu, samo sam iskljucio K2 kao opciju i obrazlozio zasto sam se odlucio SE, takodje jako ozbiljni strani albumi koji se meni dopadaju su snimljeni na SE Geminiju, i isto tako nisam rekao da je K2 los mikrofon ili da se sa njim ne mogu uraditi ozbiljini snimci. (boldovana tachka), zahvaljujem se na trudu da mi pomognete.Evo dva smajlija da pokriju ono mrstenje od malopre :) :)

Elem, svrha posta je bila da mi neko da savet u vezi sa modom, s toga cu nastaviti u tom pravcu, probao sam na 10-ine mikrofona sto skupih (Neumann, Brauner, SE GEmini), prosecnih i jevtinih, 5600 i nemodifikovan za ove pare za koje sam ga kupio se meni jako svidja, ali bih zeleo uraditi sta god je moguce sa njim da zasvira jos bolje.
Ja sam totalni laik za tehnicke popravke i to i mene to ne zanima niti malo, mene zanima da li ovde ima nekog ko je menjao kapsulu na svom mikrofonu i ako jeste sta mi preporucuje da ja uradim, koju lampu da uzmem, koju kapsulu, sta mogu dobiti, kome da se obratim za mod itd.
Velika hvala

Oggy
05-08-2009, 11:42 PM
Kupio si SE, koristi SE. Kada budes skupio jos love, kupi Peluso i to je to. Svako budzenje je vise rizik da ce ti raditi gore nego sto vec jeste, ukoliko nemas zaista nekoga ko je nabudzio desetine tih mikrofona i zna tacno sta treba da uzmes da bi sve radilo "kako treba".
"Skuplje" ne mora uvek da znaci i "bolje", te ako uzmes neku nabudzenu lampu, ne znaci da ce ti taj mikrofon koji imas svirati bolje. Nekada se jednim delom opreme kompenzuje nedostatak (ili visak) drugog dela opreme, a proizvodjaci nisu pali sa kruske pa da nisu razmisljali kako da sto bolje upakuju proizvod koji prodaju.
Ne kazem da ne postoji sansa da dodje i do poboljsanja, ali gledaj to ovako... Cene u dolarima povecaj za 10-15, izbrisi znak dolara i dopisi euro, a onda nadji nekoga kome ces 100% verovati da mu poveris mikrofon (koji vec radi da kazes da si "zadovoljan") od 300 e i delove od takodje 300 e i da cekas da li ce raditi isto, bolje ili mnogo losije... I ko ce tada da bude kriv? NIKO. Samo ti. Majstor ne moze biti kriv, ako je ugradio nesto sto si mu ti doneo.
Snimaj na mikrofonu takav kakav je, a kad skupis love, kupis jos jedan i sve super :wink:

OFF
06-08-2009, 12:08 AM
Nego.... kako je doci do tih Peluso micova ovde... kakve su cene?

alen
06-08-2009, 08:21 AM
Nisam primetio mrstenje u mom postu, samo sam iskljucio K2 kao opciju i obrazlozio zasto sam se odlucio SE, takodje jako ozbiljni strani albumi koji se meni dopadaju su snimljeni na SE Geminiju, i isto tako nisam rekao da je K2 los mikrofon ili da se sa njim ne mogu uraditi ozbiljini snimci. (boldovana tachka), zahvaljujem se na trudu da mi pomognete.Evo dva smajlija da pokriju ono mrstenje od malopre :) :)

Jeste,meni se jako svidja Reno Megan.Zato sam kupi reno 4 :wink:.Sala mala:grin:

Jan
06-08-2009, 09:43 AM
Zahvaljujem na odgovorima.
Brisite temu.

Jan
06-08-2009, 09:45 AM
Jeste,meni se jako svidja Reno Megan.Zato sam kupi reno 4 :wink:.Sala mala:grin:

amin. Samo sto mercedes iz 70-ih godina u vidu mikrofona i dan danas drzi cenu :)
Ovde govorimo o kineskim autima :) haha

Jan
06-08-2009, 10:01 AM
Svako budzenje je vise rizik da ce ti raditi gore nego sto vec jeste, ukoliko nemas zaista nekoga ko je nabudzio desetine tih mikrofona i zna tacno sta treba da uzmes da bi sve radilo "kako treba".

Oggy, ovo sto si napisao ovde je esencija onoga sto sam ja pitao.
Ja sam postavio pitanje videvsi da da je cesta pojava da ljudi urade mod na Z5600 i ocekivao da ce mi se javiti neko sa slicnim iskustvima kako bih mogo znati sta treba da radim dalje.
Uz duzno postovanje, i ovo nije mrstenje, ali saveti koji su nevezani za konkretno pitanje koje sam postavio me ne vode nigde.
Jednostavno sam pitao kako doci do delova, i ko je sposoban da to uradi...Nisam pitao koji je mikrofon trebalo da uzmem, ili sam se pozalio da je sound mog mikrofona losh (sto je apsolutno netacno)...Ako se ceo forum ovde slaze da je K2 bolji mikrofon od SE 5600 (sto ne mora da znaci da je tako, ali deluje tako) , a neki drugi forum gde postuju ljudi iz celog sveta misli obrnuto, onda se vracamo na ono sto je Idekius jednom prilikom napisao u jednom postu, nepotpuno ga citiram "Oni u svetu svi rade onako, a kod nas se radi ovako, znaci mi smo u pravu a oni tamo nista ne znaju"...
Ne kazem da je uraditi modifikaciju najsrecnije resenje, ali meni taj mikrofon nikad nece da se isplati, ja ne posedujem studio, imam atelje u stanu gde sto se tice recording-a samo projekte sa svojom grupom radim, a novac zaradjujem na druge nacine ne od recordinga, tako da mi ulaganje od 1000E (a mislim da je to prva cena za kvalitetniji mikrofon od ovoga koga imam trenutno) totalno neisplativo

Reinhardt
06-08-2009, 11:39 AM
ne brini za mic.
radim sa 5600a na vokalu 7/10puta (pored u87).
odlican je pogotovo ako nemas najbolje akusticko okruzenje,
jer mudrim odabirom polar paterna dobijas vrhunske rezultate.

stoga, njegov rotary switch u ruke i hitno se igrati sa paternima,
(mozda promijeniti preamp, konvertere, slusanje..)

Jan
06-08-2009, 11:40 AM
ne brini za mic.

Konvertori i preamp mi nisu najsrecniji, ali se uopste ne zalim na zvuk koji dobijam sa 5600, jako mi se dopada sta vise!
Sta mi ti preporucujes vezano za paterne?Ja ga drzim striktno na kardioidi

Reinhardt
06-08-2009, 12:02 PM
kreni od kardioid prema omni paternu, pa ces primjetiti kako se low end manje kolorira, izoblicuje, ima bolju definiciju.

opet ponavljam, igraj se sa pozicijama dok ne steknes rutinu,
jer mi se tu cini da nema nekih tajnih recepata.

sretno!

alen
06-08-2009, 12:14 PM
ne brini za mic.

Koji preamp koristis u kombinaciji sa sE 5600,sta mu najbolje lezi ?

Jan
06-08-2009, 12:18 PM
kreni od kardioid prema omni paternu, pa ces primjetiti kako se low end manje kolorira, izoblicuje, ima bolju definiciju.

opet ponavljam, igraj se sa pozicijama dok ne steknes rutinu,
jer mi se tu cini da nema nekih tajnih recepata.

sretno!

Hvala Reinhardt!

Oggy
06-08-2009, 12:21 PM
Ako se ceo forum ovde slaze da je K2 bolji mikrofon od SE 5600 (sto ne mora da znaci da je tako, ali deluje tako) , a neki drugi forum gde postuju ljudi iz celog sveta misli obrnuto, onda se vracamo na ono sto je Idekius jednom prilikom napisao u jednom postu, nepotpuno ga citiram "Oni u svetu svi rade onako, a kod nas se radi ovako, znaci mi smo u pravu a oni tamo nista ne znaju"...

Ja na GS visim mozda i vise nego ovde, pa tako ne mogu a da ne prokomentarisem "ljude iz celog sveta" :)
Ti ljudi koji tamo zaista nesto vrede i koji imaju ozbiljne rezultate iza sebe, ne moduju nista. O modovanju pricaju ljudi koji ili nemaju love ili nemaju pametnija posla, obzirom da sa muzikom nisu bas "na ti", a sa tehnikom jesu. Onda odes tamo gde ti isti ljudi koji prodaju veliko znanje postavljaju svoje radove i shvatis da si za 95% njih "Trevor Horn". Naravno, imas tamo i ljude koji su deo svetske muzicke istorije i sadasnjosti, ali vecina su klinci i "nerealizovani pokusaji", kao i na svakom forumu :wink:

Jan
06-08-2009, 12:27 PM
Ja na GS visim mozda i vise nego ovde, pa tako ne mogu a da ne prokomentarisem "ljude iz celog sveta" :)
Ti ljudi koji tamo zaista nesto vrede i koji imaju ozbiljne rezultate iza sebe, ne moduju nista. O modovanju pricaju ljudi koji ili nemaju love ili nemaju pametnija posla, obzirom da sa muzikom nisu bas "na ti", a sa tehnikom jesu. Onda odes tamo gde ti isti ljudi koji prodaju veliko znanje postavljaju svoje radove i shvatis da si za 95% njih "Trevor Horn". Naravno, imas tamo i ljude koji su deo svetske muzicke istorije i sadasnjosti, ali vecina su klinci i "nerealizovani pokusaji", kao i na svakom forumu :wink:

Ja nisam govorio o modovanju SE 5600 u delu teksta gde si me citirao nego o 5600 VS K2.
I nadam se da ova zadnja recenica nije upucena meni, jer ako jeste bi bila jako bezobrazna, jer u odnosu na tebe jesam klinac.

Oggy
06-08-2009, 12:44 PM
Zaista ne mogu da se pravdam za nesto sto mi nije bila ni namera da kazem, pa ti to shvati kao "bezobrazno" ili ne, ali prvo dobro procitaj post, pa ako i to nije dovoljno, a onda pokusaj da procenis da li je "ton" bio uvredljiv, upucen tebi ili je u pitanju bilo samo sagledavanje...

Jan
06-08-2009, 12:46 PM
Zaista ne mogu da se pravdam za nesto sto mi nije bila ni namera da kazem, pa ti to shvati kao "bezobrazno" ili ne, ali prvo dobro procitaj post, pa ako i to nije dovoljno, a onda pokusaj da procenis da li je "ton" bio uvredljiv, upucen tebi ili je u pitanju bilo samo sagledavanje...

Jasno mi je da je sagledavanje, zato sam i rekao da se nadam da nije upuceno meni, jer biti klinac nije nista lose...
Svako dobro

zlobisha
06-08-2009, 02:31 PM
Ovaj forum je nepresu?an izvor zabave... :)

Reinhardt
06-08-2009, 06:28 PM
Koji preamp koristis u kombinaciji sa sE 5600,sta mu najbolje lezi ?

kako kada i kako za shto:)

posto je to mike uporebljiv za mnogo toga (IMHO),
za vokale (zenske vecinom) ga parim sa avalon737, za kick sa MCI502D,za bas gtr sa ADL600.. tako.. svasta nesto

bila je neka prica na forumu o uparivanju majka i prea..kao ne ide lampa na lampu.
ne bih se slozio.

pozz

Jan
06-08-2009, 06:35 PM
kako kada i kako za shto:)

posto je to mike uporebljiv za mnogo toga (IMHO),
za vokale (zenske vecinom) ga parim sa avalon737, za kick sa MCI502D,za bas gtr sa ADL600.. tako.. svasta nesto

bila je neka prica na forumu o uparivanju majka i prea..kao ne ide lampa na lampu.
ne bih se slozio.

pozz

Evo ja danas radio prvi session sa njim (jes da mi je pre odvratan Voicemaster) i sam dry snimljen vokal zvuci ekstra bez ikakvog eq-a...

Reinhardt
06-08-2009, 07:12 PM
Evo ja danas radio prvi session sa njim (jes da mi je pre odvratan Voicemaster) i sam dry snimljen vokal zvuci ekstra bez ikakvog eq-a...

voicemaster kazes?
nije on odvratan.
to je koristan uredjaj ukoliko ne koristis njegov eq,comp,deeser..dakle samo micpre. a taj micpre se isplati (i moze se vrlo lako) modificirati!!

cak i osnovni mod (zamjena op-ampa) uciniti ce od njega i na uho bolji uredjaj!

Jan
06-08-2009, 07:14 PM
voicemaster kazes?
nije on odvratan.
to je koristan uredjaj ukoliko ne koristis njegov eq,comp,deeser..dakle samo micpre. a taj micpre se isplati (i moze se vrlo lako) modificirati!!

cak i osnovni mod (zamjena op-ampa) uciniti ce od njega i na uho bolji uredjaj!

Pa samo njegov pre i koristim...

EDIT: Stvarno nisam imao nameru nikog da vredjam niti da se svadjem, slova ljudi pogresno shvataju da me ne shvatite pogresno...

RetroMan
09-08-2009, 10:12 PM
Svako budzenje je vise rizik da ce ti raditi gore nego sto vec jeste
Zavisi ko "budzi", ja nemam lose iskustvo, modifikovao sam cak i skupe sprave i nisam se pokajao.

"Skuplje" ne mora uvek da znaci i "bolje"
Ali obicno znaci kvalitetnije, i ako se jeftini delovi zamenjuju kvalitetnijim to ne moze biti lose, mada ne znaci da ce se cuti znatna razlika u zvuku.

Ti ljudi koji tamo zaista nesto vrede i koji imaju ozbiljne rezultate iza sebe, ne moduju nista...
...sami, vec imaju tehnicare koji to rade za njih, ali to nije zato sto nemaju para da kupe skupe sprave, vec imaju specificne zahteve, a neke od tih modifikacija postale su standardne za neke poznate (skupe) sprave, kao sto je na primer dogradjivanje HP filtera kod Manley Vari Mu kompresora.

Koji je nacin da dodjem do neke od Peluso kapsule i lampe i ko je dovoljno spoosoban da mi uspesno uradi mod
Izvodljivo je, ali moras biti spreman na cekanje od mesec - dva dana i da te to ipak podosta kosta (kvalitetni majstori su skupi i odugovlace), a da na kraju dobijes nesto sto se na vokalu (nije preterano zahtevan) nece cuti u toj meri koju mozda ocekujes, ili kao na nekim zahtevnijim instrumentima.

Ako se ipak resis da to uradis, javi se, mozda ti mogu pomoci.

RM

Oggy
09-08-2009, 10:35 PM
Retromane...
Iskvotovao si me tendenciozno, ne bi li osporio ono sto sam rekao, a sve u cilju da bi opet trgovao...
Postoji deo foruma koji se zove "Mali oglasi" i tamo ne moras nikoga da osporis, jer kada to uradis, moras i da argumentujes nekim svojim delom to sto govoris.

Evo, okaci neke svoje radove koje si realizovao sam, cisto da ljudi znaju tezinu tvojih reci.

U suprotnom bi mogli da ti i ne poveruju da je dobar Strat koji kosta 2500 losiji od dobrog Gibsona koji kosta 3500 ili da ce skuplji Gibsonov vrat svirati bolje i kvalitetnije od originalnog Stratovog vrata na Strat gitari... :)

Dakle, pre nego sto se upustis u ovakva osporavanja, moras malo da priblizis ljudima ono sto si ti uradio, pa samim tim i tezinu svojih reci :wink:

Naravno, ima tu jos i stavka odgovornosti i morala, jer ti upravo lozis decka, koji je vec napomenuo da je kritican sa lovom, da ulozi u nesto sto niko ne moze da mu garantuje sa sigurnoscu kako ce da ispadne, a kada se desi to da mikrofon radi losije nego sto je radio, hoces mu ti nadoknaditi sve troskove ili ces sleci ramenima i reci "Dogadja se i to..."?

Molim sve mladje i malo manje iskusne clanove foruma da obrate paznju i dobro razmisle o ovakvim savetima, pre nego se upuste u avanturu koja je jedino dobra po onoga ko prodaje robu.

idekius
10-08-2009, 01:30 AM
Jan?

Kome bi ti dao da ti moduje mic? Nekom našem komšiji, pa da ti sjebe mic (a nemaš mikrofone za bacanje) i da nakon modovanja može da služi samo za lomljenje oraha? Moja iskustva sa majstorima u Nišu su OČAJNA i dobro je da još uvek nisam nekoga prebio.

Slao bi ga preko, pa bi pravio troškove kao da si kupio skuplji mic? Onda bolje prodaj to i normalno kupi skuplji mic :wink:

Nemoj da se zezaš i hvataš u kolo sa majstorima bez potrebe. Koristi to što si kupio i cooliraj ;)
Što bi mi Nišlije rekli: -Nemoj da tražiš tatka :)

Da mi je ElektroIvo npr. komšija, možda bih se i upuštao u takve egzibicije, sa ovim našim (barem oni koje ja znam)... hvala lepo...

Jan
10-08-2009, 01:55 AM
Jan?

Kome bi ti dao da ti moduje mic? Nekom na?em kom?iji, pa da ti sjebe mic (a nema? mikrofone za bacanje) i da nakon modovanja mo?e da slu?i samo za lomljenje oraha? Moja iskustva sa majstorima u Ni?u su OČAJNA i dobro je da jo? uvek nisam nekoga prebio.

Slao bi ga preko, pa bi pravio tro?kove kao da si kupio skuplji mic? Onda bolje prodaj to i normalno kupi skuplji mic :wink:

Nemoj da se zeza? i hvata? u kolo sa majstorima bez potrebe. Koristi to ?to si kupio i cooliraj ;)
?to bi mi Ni?lije rekli: -Nemoj da tra?i? tatka :)

Da mi je ElektroIvo npr. kom?ija, mo?da bih se i upu?tao u takve egzibicije, sa ovim na?im (barem oni koje ja znam)... hvala lepo...

Jasna stvar Deki, totalno i apsolutno jasna!:)
Ja sam ovim mikrofonom prezadovoljan, sam snimak zahteva vrlo malo tretiranja.
Jedino sledece sto bih kupio bi bilo u rangu od 1000E i gore, mozda Brauner Phantom C, tako da uopste nisam nameravao da sad dignem neku vatru ili svadju ili sta ja znam.
Samo sam pitao za iskustva:(
Ali mislim da lampu moram promenit':da:

Sto se tice mikrofona, resio sam problem i ne nameravam da kupujem nov ispod 1000 E, ali te pare ne bih trosio na mikrofon jer imam SE...Napravio sam neke snimke na SE geminiu, "skup" mikrofon, i uporedio sa istim snimcima na mom SE Z5600, moj glas je bio u pitanju, i ja tu ne cujem neku ogromnu razliku...5600 mi radi poso i to mnogo lepse nego li NT2 , NT2A, NTK, K2, NT1000, NT1, NT1a, cela serija Rode-a (izuzev Classic, jer sa njim nisam radio, barem ne znam da jesam, za brda projekata ne znam na cemu su snimani), i izuzeo bih K2 od svih ovih Rode-ova, koji je stvarno best buy mikrofon po meni, odnos cena-kvalitet, ali nakon one situacije moje sa Rode-om i 10 godina garancije, zakleo sam se da necu kupiti Rode nikada:) A SE sam uzeo za duplo manje pare nego li nov K2...tako da sam zadovoljan

EDIT: MADA moram reci da je jedan elektricar iz Nisa mi uspesno popravio SPL ProMike preamp, koji je imao neki shum/brum sta vec, kacio sam bio na forumu pre 3 godine shum koji sam snimio sa njega, sprava nije vise kod mene, ali tamo gde je uspesno se koristi, samo sto sam ga cekao dugo da zavrsi

RetroMan
10-08-2009, 02:17 AM
Iskvotovao si me tendenciozno, ne bi li osporio ono sto sam rekao
Sticem utisak da tesko podnosis svaku, pa i dobronamernu kritiku, ali ipak moram da ti kazem da veoma lose citas izmedju redova.

Naravno, ima tu jos i stavka odgovornosti i morala, jer ti upravo lozis decka, koji je vec napomenuo da je kritican sa lovom, da ulozi u nesto sto niko ne moze da mu garantuje sa sigurnoscu kako ce da ispadne
Znaci ja upozorim decka da mu se moze desiti da pukne pare i na kraju ne dobije rezultat koji je ocekivao, i ti zakljucujes da ga lozim. :banghead: Pa zar nije logicniji zakljucak da ga obeshrabrujem - isto kao i ti? :confused:

dobro razmisle o ovakvim savetima, pre nego se upuste u avanturu koja je jedino dobra po onoga ko prodaje robu.
Ovo ne samo da nema veze sa ovom pricom, vec je i prilicno zlobno receno, zasto? Ako aludiras da ja hocu nesto da mu prodam, neznam samo sta? Covek pitao da li ima kod nas neko ko to moze da mu uradi, a ja mu ponudio pomoc u toliko sto znam coveka kome ja smem da dam svoj mikrofon (mada znam vise servisera), ali uz ogradjivanje da coveka posle jurim dva meseca da dobijem nazad mikrofon koji se da srediti za dan, dva. Uostalom da sam hteo nesto da mu prodam, mogao sam da se slozim sa onima koji insistiraju da se modifikovanje ne isplati, i da kupi original Peluso, ili Perlman, a na PM mu javim da ih kod nas jedino ja uvozim (ili sam bar najjeftiniji), to je inace metod koji redovno primenjuju neki (koje ti ne smatras trgovcima).

Posto vidim da cenis moral, nadam se da ga imas dovoljno da prihvatis mogucnost da si se prenaglio, i mozda nacinio gresku.

Evo, okaci neke svoje radove koje si realizovao sam, cisto da ljudi znaju tezinu tvojih reci.
Jel' to znaci da si obrisao ono sto sam nekad kacio? A i kako se iz tvojih radova moze zakljuciti da je modifikovani mikrofon losiji od originala? Da si rekao da si licno imao to iskustvo, ili da je noko koga znas imao takvo iskustvo, onda bi tvoja tvrdnja imala neku tezinu, ovako to deluje samo kao tvoje razmisljanje. Ja se trudim da pisem samo o onome gde imam licnog iskustva, a sa mikrofonima (i monitorima) imam podosta, posto trenutno imam 38 mikrofona, od SM57, do U47. Samo par njih sam dobio u trampi, a ostale sam sakupljao godinama za sebe, a ne za prodaju. Medju njima imam modifikovani Telefunken M16, a i 47mica je sredjivana, pa se sad usudjujem da je stavim pored bilo kog mikrofona (ukljucujuci i drugi U47) i ocekujem da ga oduva - sto je naravno samo stvar ukusa, ali su mnogi vlasnici dobrih mikrofona hteli da mi ga otmu. :) M16 se takodje usudjujem da stavim pored bilo kog mikrofona i da se ne obruka. Znaci, ne samo da pricam iz licnog iskustva, nego postoji i mogucnost da ti, ili bilo ko drugi, donese svoj mikrofon i licno proveri da li je to tako.

Ali mislim da lampu moram promenit'
To u svakom slucaju, posto ne kosta mnogo, a mozes i da uzmes par razlicitih, pa da vidis koja ti najbolje lezi.

...Napravio sam neke snimke na SE geminiu, "skup" mikrofon, i uporedio sa istim snimcima na mom SE Z5600, moj glas je bio u pitanju, i ja tu ne cujem neku ogromnu razliku...
Uz to je (ako smem da primetim) 5600 univerzlniji mikrofon, ako snimas osim glasa i neke druge instrumente.

RM

Jan
10-08-2009, 02:31 AM
Uz to je (ako smem da primetim) 5600 univerzlniji mikrofon, ako snimas osim glasa i neke druge instrumente.

RM

apsolutno.
Jedino sto mi na njemu smeta, je sto za nijansu svetliji mikrofon nego sto bih ja zeleo...Inace sve ostalo mi je okej za ono za sta sam ga uzeo

Oggy
10-08-2009, 03:03 AM
Jel' to znaci da si obrisao ono sto sam nekad kacio? A i kako se iz tvojih radova moze zakljuciti da je modifikovani mikrofon losiji od originala? Da si rekao da si licno imao to iskustvo, ili da je noko koga znas imao takvo iskustvo, onda bi tvoja tvrdnja imala neku tezinu, ovako to deluje samo kao tvoje razmisljanje. Ja se trudim da pisem samo o onome gde imam licnog iskustva, a sa mikrofonima (i monitorima) imam podosta, posto trenutno imam 38 mikrofona, od SM57, do U47. Samo par njih sam dobio u trampi, a ostale sam sakupljao godinama za sebe, a ne za prodaju. Medju njima imam modifikovani Telefunken M16, a i 47mica je sredjivana, pa se sad usudjujem da je stavim pored bilo kog mikrofona (ukljucujuci i drugi U47) i ocekujem da ga oduva - sto je naravno samo stvar ukusa, ali su mnogi vlasnici dobrih mikrofona hteli da mi ga otmu. :) M16 se takodje usudjujem da stavim pored bilo kog mikrofona i da se ne obruka. Znaci, ne samo da pricam iz licnog iskustva, nego postoji i mogucnost da ti, ili bilo ko drugi, donese svoj mikrofon i licno proveri da li je to tako.

Pa ako imas toliko mikrofona, sigurno imas i 5, 10, 15 svojih radova koji ce nam malo jasnije pribliziti kako tih 38 mikrofona rade i koliko ih ti ozbiljno koristis. Evo, ja sa ova moja 3 bedna uvek mogu da proberem toliko, pa i dosta vise radova, pa da uporedimo... Ako vec ne mogu drugacije da te nateram da podelis sa nama svoje znanje i iskustvo...

BTW, tvoje radove se ne secam da sam i video, a kamoli brisao, posto su tvoji postovi uglavnom vezani za trgovinu, osim kada se ne "salis" (citaj: "vredjas druge clanove") sa ostalim clanovima foruma pod raznim, drugim nickovima koji su banovani...
Zato nemoj pricati o mojim losim namerama, jer one ne postoje, vec bolje preispitaj sebe i svoje porive za takvo ponasanje, jer ne prilice ni tvojim godinama, a ni osnovnim pravilima lepog ponasanja. Kada me vec vuces za jezik...
Zato bih ja na tvome mestu malo preispitao svoje ponasanje i, ako nista drugo barem pokusao da budem fin.

Ako imas neko znanje, koje bi podelio sa mladjim clanovima foruma, ti slobodno pisi (ali vodi racuna da tu ima i par ljudi kojima se ne moze prodati magla), a ako ces da trgujes, imas male oglase, mogucnost da zakupis prostor za bednih 1000 dinara mesecno, pa trguj, niko ti ne brani, samo vodi racuna da to bude razgraniceno.
Eto, ne znam sta bih jos vise dodao, ali verujem da je i ovo dovoljno...

Jan
10-08-2009, 10:36 AM
Pa ako imas toliko mikrofona, sigurno imas i 5, 10, 15 svojih radova koji ce nam malo jasnije pribliziti kako tih 38 mikrofona rade i koliko ih ti ozbiljno koristis. Evo, ja sa ova moja 3 bedna uvek mogu da proberem toliko, pa i dosta vise radova, pa da uporedimo... Ako vec ne mogu drugacije da te nateram da podelis sa nama svoje znanje i iskustvo...

BTW, tvoje radove se ne secam da sam i video, a kamoli brisao, posto su tvoji postovi uglavnom vezani za trgovinu, osim kada se ne "salis" (citaj: "vredjas druge clanove") sa ostalim clanovima foruma pod raznim, drugim nickovima koji su banovani...
Zato nemoj pricati o mojim losim namerama, jer one ne postoje, vec bolje preispitaj sebe i svoje porive za takvo ponasanje, jer ne prilice ni tvojim godinama, a ni osnovnim pravilima lepog ponasanja. Kada me vec vuces za jezik...
Zato bih ja na tvome mestu malo preispitao svoje ponasanje i, ako nista drugo barem pokusao da budem fin.

Ako imas neko znanje, koje bi podelio sa mladjim clanovima foruma, ti slobodno pisi (ali vodi racuna da tu ima i par ljudi kojima se ne moze prodati magla), a ako ces da trgujes, imas male oglase, mogucnost da zakupis prostor za bednih 1000 dinara mesecno, pa trguj, niko ti ne brani, samo vodi racuna da to bude razgraniceno.
Eto, ne znam sta bih jos vise dodao, ali verujem da je i ovo dovoljno...

Mislim da ste malo preterali, ne vidim lose namere u prvom Retromanovom postu meni, ja sam pitao, covek odgovorio

RetroMan
10-08-2009, 08:17 PM
mogu da proberem toliko, pa i dosta vise radova, pa da uporedimo...
Uporedimo sta, ko je bolji kompozitor, aranzer, pevac, cemu? Opet te pitam, kakve to ima veze sa modifikacijom mikrofona? Mislis posto si ti bolji kompozitor, aranzer, pevac, producent, snimatelj i sta vec... onda tvoje tvrdnje imaju, tezinu makar bile i bez argumenata, a stavovi nekog ko nije okacio gomilu pesama (valjda zato sto nista nema, ili mozda ima ali zna da to nista ne valja, pa zato ne kaci) nemaju tezinu, cak ni kad ima licno iskustvo. I ako bih sad ja okacio najvise snimaka, da li bih automatski postao glavni expert za sve teme i pitanja? Ili mozda treba da pisem gde sam jeo jagnjetinu, s kim sam pio kafu... da nabijem par hiljada postova, pa ce me to kvalifikovati kao experta?

tvoje radove se ne secam da sam i video
Pa bio bi red da pre nego sto nesto napises, proveris koliko to stoji. Da sad kacim neke radove tek tako, meni nije potrebno, a i ne vidim koju bi korist drugi imali od toga, sem ako bih imamo nesto sto bi moglo da ilustruje nesto iz neke teme. Za ovu temu bih mozda mogao da nadjem snimak modifikovanog mikrofona, ali samo u poredjenju sa drugim mikrofonima, ali ne i sa takvim istim ne modifikovanim, pa opet nema svrhe.

Razmisljao sam di bi mozda bila interesantna tema "Moj prvi snimak" i tu bi mogli da se okace prvi amaterski snimak, prvi snimak u kucnom studiju... pa bi mogli porediti pocetke (moje, Slobine...) pre 20+ godina, pa sve do danas, da se vidi progresija tehnike i razmisljanja u produkciji.

tvoji postovi uglavnom vezani za trgovinu
Sto bi ti rekao, dokazi brojkama, a ako ne uspes, banuj se na dve nedelje, jel' tako bese? E sad, kad brojis, da se dogovorimo koji su to postovi vezani za trgovinu. Predpostavljam da ti racunas svaki post u kome nekog savetujem sta da kupi, kao da hocu da mu to ja prodam, ali to naravno ne znaci da ce ako me i poslusa, automatski kupiti od mene, vec gde on smatra da mu je najpovoljnije, kao sto ne znaci da ako se odluci za nesto drugo nece to drugo kupiti preko mene. Trgovacki gledano, meni je potpuno svejedno za sta se neko odluci, tako da moj savet nema apsolutno nikakav znacaj (za mene) u trgovackom smislu, i nije mi jasno zasto je to nekima tako tesko da shvate.
Samo par puta sam na pitanje gde ima nesto da se kupi napisao da to moze preko mene, ali mislim da je to uvek bilo samo za one sprave koje na drugim mestima ne mogu da se nabave. To jeste vezano za trgovinu, ali zar nije korisno za nekog koji to ne moze naci na drugom mestu?

Evo da preispitam moje ponasanje u ovom postu, da ne sirimo pricu, ionako je vec previse.
Dakle, ti izneo svoje misljenje, ja svoje (iskustvo), ti me napao da hocu da trgujem, ja pokusao da te razuverim i usmerim u pravcu kojim ide moj post (pri tom nisam napao tebe, pa cak ni osporio tvoje misljenje, samo pitao da li si licno imao lose iskustvo), al' dzaba, ti ne fermas ni pitanja, ni temu, vec navalio direktno na moju licnost sa ciljem da (valjda, u nedostatku argumenata) omalovazis, ponizis i diskreditujes.

Ja se preispitao, i zakljucio da sam bas bio fin. :grin:

Ako imas neko znanje, koje bi podelio sa mladjim clanovima foruma, ti slobodno pisi
Kako da pisem slobodno, kad mi ti skaces za vrat zbog svake reci koja ti se ne svidi? :shock:

ali vodi racuna da tu ima i par ljudi kojima se ne moze prodati magla
Evo, opet vredjas, posto impliciras da prodajem maglu (naravno, opet bez i jednog argumenta). Sta mislis, da li bi mozda i ti mogao da preispitas svoju finocu? :da:

RM

Braca
10-08-2009, 09:11 PM
Mozda nekom pomogne, a u vezi je sa temom
http://tech.groups.yahoo.com/group/micbuilders/

Oggy
10-08-2009, 10:11 PM
Retromane...
Jako mi je tesko da se skoncentrisem na ove tvoje licemerne, retoricke egzibicije, a pri tome ih izgovara tip koji je registrovao jos dva dodatna nicka da bi imao vise postova u malim oglasima i da bi mogao da podjebava Vraca, coveka, koji je za razliku od tebe uradio ne "nesto" i ne "ista", vec dosta.
Ako se dobro secam, bio si jos neki "Igi" i neki "Audiot", na primer... I posle svih tih nedolicnih akcija sa tvoje strane, ipak smo nasli konsenzus da te ne banujemo trajno.
I odakle ti pravo posle toga da ista pricas o tome "ko je kakav"?!
Tuzno, zaista tuzno...
Ali znas sta... Nema potrebe dalje niti da raspravljam sa tobom, niti o tebi.Sam sebe i vise nego dovoljno diskreditujes, da je svako tudje mesanje bespotrebno :wink:

Jan
11-08-2009, 12:27 AM
Ode tema u kurac :)

Oggy
11-08-2009, 12:30 AM
Sorry... :)

Everbeatz
11-08-2009, 12:31 AM
Neverovatno, pa to se jos nikad nije desilo na rumskom, prvi put vidim :)

Jan
11-08-2009, 02:15 AM
Sorry... :)

Sorryenje prihvaceno :)