View Full Version : Mastering Slusalice... vase preporuke
Ficus
30-07-2009, 12:44 PM
Pozdrav
Imam problem... Planiram da kupim mastering slusalice, ali ne mogu da se odlucim koje... Zasad sam gledao:
AKG K240MKII,
K141MKII,
Audio technica ATH M40fs ili M50
mozete mi vi preporuciti nesto drugo, mozda bolje, da kosta do 150e
I naravno problem je gde naci... pa ako bi mi mogli reci gde imaju da se kupe, to bi stvarno bilo super...
Hvala unapred, nadam se da cete mi izaci u susret :)
slowstar
31-07-2009, 01:09 AM
Ovi AKG modeli su uglavnom iz stare serije, ima i novijih. Sto se Audio Technica sluski tice, vrlo prijatno iznenadjenje su mi bile M 50, mada mislim da ne spadaju u "zadatu" cenovnu kategoriju. Sennheiser ima nekoliko vrhunskih modela, od serije 500 pa na dalje, a jedne od najboljih koje sam cuo su "Ultrasone" (zaboravio koji je model u pitanju, ali cena je daleeeeeko, daleeeeko, mislim oko 700-800$).
Ako mozes da priustis AT M50, neki bolji Sennheiser serije preko 500, nije losa kombinacija, mada mi "Mastering" i sluske NIKAKO NE IDU ZAJEDNO, nisam do sada cuo da je neko radio iole ozbiljan mastering na sluskama...
Srecan lov.
P.S. Solidan izbor Sennheisera imas u "4AUDIO" u Carli caplina, ili iznad "Londona" a AKG sam vidjao i kod "Mitrosa", i kod "Artista"
InsaneEyes
31-07-2009, 03:22 AM
imao sam dosta toga od AKG i ne bih se usudio ni premiks a kamoli mastering
OT: da li neko u bgd drzi AT sluske?
Ficus
31-07-2009, 03:38 AM
Hvala na odgovoru :)
Slazem se da mastering i sluske tesko idu zajedno, ali sta da radim kad ne mogu da priustim sebi monitore... u svakom slucaju mislim da su sluske mnogo bolje resenje od obicnih zvucnika...
Mora se od nekud poceti... 8-)
Sto se tice M50, kontao sam da je najbolje resenje... Citajuci recenzije ispada da je ovaj model najbolji izbor... Sad se dvoumim izmedju M50 i K271...
Bilo bi super kad bi mi neko iz artista rekao sta ima na lageru, pa da ne razmisljam... :)
milos
31-07-2009, 08:54 AM
Ja sam imao ATHM40fs i bile su odlicne - zaista flat zvuk , detaljne , dubok low end...
Jedino sto mi se nije svidjalo jeste da su neudobne posle nekog vremena i tu ih AKG 240 mk2 "Miki Maus" shisha...
Pucao bih na 50-ke...
Slusalice su za pevace i ponekad kada ne smes nikoga da probudis u kuci:D...ali za mastering nikako .
Stekaj i pocasti se nekim Adamom A7 ili nesto slicno...
Dobri monitori, audio interfejs i midi kontroler su minimum minumuma koji moras uloziti u ovaj sport
:wink:
Tiki the Boyler
31-07-2009, 10:12 AM
Koristim ATH M50.
Prezadovoljan!
Topla preporuka.
Trebalo bi da ih ima u Artistu! (U BL Artistu ih ima i koštaju 153EUR)
lesha
31-07-2009, 04:22 PM
OT: da li neko u bgd drzi AT sluske?
artist
Bilo bi super kad bi mi neko iz artista rekao sta ima na lageru, pa da ne razmisljam... :)
u novom sadu smo sve prodali, u bg-u bi trebalo da je ostao jos jedan komad, proveri za svaki slucaj.
inace ih redovno dobijamo.
poz
Moritz
02-08-2009, 07:35 PM
ATH M 50 ili Sennheiser HD 600 ili 650 ( cena oko 380e).
Bockie
02-08-2009, 07:58 PM
M50...!
Ja kupio u Artistu za ispod 13000din pre dve nedelje...
...evo jos svrsavam....:D
magnum
03-08-2009, 12:18 PM
Imate u novoj prodavnici Roland planet koja je otvorena skoro i nalazi se u balkanskoj 21, u njoj imate sve od audio-tehnice i to uvecim kolicinama !!
slowstar
03-08-2009, 02:53 PM
Tako je! Bio pre neki dan i video vise nego solidan izbor AT, a o Rolandu da i ne govorimo, imaju par klavira nad kojima bi YAMAHA (preizvikana CLAVINOVA) morala dooobro da se zamisli!!
Baska sto sam cuo da im uskoro dolazi V-PIANO, sto je za sada NAJBOLJI digitalni klavir ikada napravljen, smem da se usudim da tvrdim u nekim vidovima zvuci
BOLJE OD ORIGINALA! (vidi pod Steinway)
shvatite kako hocete, al ja stojim iza svojih reci, kao osoba koja je ipak (donekle) savladala vestinu sviranja klavira, a ponesto i cujem jos uvek...
gregor z
03-08-2009, 03:30 PM
Ultrasone Pro 900 ili DJ 1 Pro......:D
Hladan_kao_Led
07-08-2009, 12:21 PM
Roland Planet u Balkanskoj su osim Rolanda zastupnici i Audio Technica,mislim da su najpovoljniji sa cenama
lesha
07-08-2009, 01:29 PM
Roland Planet u Balkanskoj su osim Rolanda zastupnici i Audio Technica,mislim da su najpovoljniji sa cenama
nisam bas siguran da su najjeftiniji, proverite u artistu :wink:
inace je artist zvanicni distributer i zastupnik audio technice kod nas, sto se moze proveriti ovde (http://www.audio-technica.com/world_map/)
poz
Ficus
07-08-2009, 10:32 PM
Vec je gotovo... Narucio sam slusalice u Roland Planet...
Samo je problem sto ne stizu vec 4 dana, a poslali su mi ih siti ekspresom iz Bg... Sad ne znam... svaki dan ih iscekujem :)
Valjda ce stici :confused:
Hladan_kao_Led
07-08-2009, 11:40 PM
nisam bas siguran da su najjeftiniji, proverite u artistu :wink:
inace je artist zvanicni distributer i zastupnik audio technice kod nas, sto se moze proveriti ovde (http://www.audio-technica.com/world_map/)
poz
Proverio...Roland Planet je radnja firme "Music AP" i oni su zastupnici za Srbiju...:wink:
E sad,da li su jeftiniji oni ili Artist stvarno ne znam...
...e da...umalo da zaboravim da pomenem...ja sam ponosni vlasnik slušalica,model ATH-M50 već više od godinu dana...:)
Bockie
08-08-2009, 12:01 AM
Hmmm...ni "Max AP" kako pise na AT sajtu ni "Roland Planet" ni "Music AP" ne postoje u privrednom registru,niti ista sto sadrzi takva imena...! Mada po sajtu Audio tehnike vidim da rade i Makedoniju...
Treba videti cene,mozda i jesu jeftiniji, samo da nije neka shwetz komertz varijanta,tamo je neki broj mobilnog... ..ovo-ono...
M50 broootalan! Imam ih vec 3 nedelju...
siti ekspresom
Never again!
Boki_R
08-08-2009, 07:51 AM
Bayerdynamic DT770PRO - vredne su svakog tesko zaradjenog centima
(ako bas mora na slusalice - licno ih koristim za doziranje reverba, eq i kao dodatni proveru onoga sto izlazi na monitore. Nikako kao jedinu referencu)
Dexxy
08-08-2009, 10:43 PM
I ja imam Bayerdynamic DT770PRO. prezadovoljan sam. Naravno plus monitori..
voomighty
09-08-2009, 12:46 PM
akg k271 i k701 i zadovovoljan kao kuce, mada bih voleo da popunim jos 2 kanala na preampu sa beyerdynamic DT770PRO i sennheiser HD25....
ali lalazu i jedne i druge sluske dosta, moze nesto nocu da se radi sa njima ali sutra provera na zvucnicima.........
dandi
10-08-2009, 10:41 AM
ukoliko radis mix na slusalicama, onda ti je neki 'must have' Redline Monitor..
www.112db.com
AlmaNach
10-08-2009, 07:23 PM
Ja sam skoro dok sam bio u Americi kupio na snizenju Senheisser HD 650 za 300 dolara. Ono bas me je ubolo s obzirom da su kod nas 390 evra!!!
E sad opet za neki ozbiljniji rad, pa i za mastering ne verujem, ma koje da su slusalice, bolje je uzeti neke monitore, ja se razmisljam o krk rp6 ili 8, kao mojim prvim monitorima.
InsaneEyes
10-08-2009, 07:30 PM
akg k271 i k701 i zadovovoljan kao kuce, mada bih voleo da popunim jos 2 kanala na preampu sa beyerdynamic DT770PRO i sennheiser HD25....
ali lalazu i jedne i druge sluske dosta, moze nesto nocu da se radi sa njima ali sutra provera na zvucnicima.........
lazu ko sumanute, nocu sve na njima zvuci onakkko studijski :D al veze nema sa bilo cim u realnosti, sutra provera obavezna
never again (is what you swore) sto rece Bockie
Ficus
11-08-2009, 12:34 PM
Samo da kazem da su sluske napokon stigle posle tacno nedelju dana...
Sta da kazem, upravo svrsavam :D... Zvuk je savrsen...
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.