View Full Version : suncane skale, tj. sta fali ovoj pesmi?
gorjan
18-07-2009, 11:16 PM
Odbise mi ovu moju pesmu na suncanim skalama, pa me zanima vase misljenje, da li ova pesma ima neki potrebni minimum potencijala da bi bila primljena na jedan ovakav festival. Onako, diskusije radi...
link http://www.box.net/shared/kd1z47ahtr
zlobisha
19-07-2009, 05:10 AM
Ja iskreno ne mogu da verujem...
gorjan
19-07-2009, 09:14 AM
Ja iskreno ne mogu da verujem...
sto?
Ilija Ilic
21-07-2009, 11:21 AM
Druze ne mogu da precutim vidim da ti je stalo... nisam ti ni slusao pesmu ali shvatices zasto... na festival ako saljes pesmu moras da imas 2-3000 evra ili dobru vezu. Te pesme koje se salju bez to dvoje niko ne slusa, a psihologija je ta sto ti kad vidis da nisi primljen ,,razglasis,, svima to i svi ,,gledate,, ko je to prosao a da ti nisi primljen da ucestvujes:wink: I ovde sad na forumu si im dao besplatnu reklamu. Da ne zaboravim skoro uvek se zna par dana pre festivala prva tri mesta, odnosno neko od troje ce biti prvi... Ja sam veliki protivnik takvog sistema vrednosti i zato sam ove godine odbio da se pojavim na tri nasa i dva preko festivala:) Sve je individualno, dal ces u gomilu ili smatras da vredis vise, hoces lovu ili... Ovaj posao je komplikovan tako da moras u startu raskrstiti sa sobom neke stvari, al eto reko sam ti ovo pa ti sad opusteno skapiraj po svom...Pozdrav!
gorjan
21-07-2009, 01:57 PM
Druze ne mogu da precutim vidim da ti je stalo... nisam ti ni slusao pesmu ali shvatices zasto... na festival ako saljes pesmu moras da imas 2-3000 evra ili dobru vezu. Te pesme koje se salju bez to dvoje niko ne slusa, a psihologija je ta sto ti kad vidis da nisi primljen ,,razglasis,, svima to i svi ,,gledate,, ko je to prosao a da ti nisi primljen da ucestvujes:wink: I ovde sad na forumu si im dao besplatnu reklamu. Da ne zaboravim skoro uvek se zna par dana pre festivala prva tri mesta, odnosno neko od troje ce biti prvi... Ja sam veliki protivnik takvog sistema vrednosti i zato sam ove godine odbio da se pojavim na tri nasa i dva preko festivala:) Sve je individualno, dal ces u gomilu ili smatras da vredis vise, hoces lovu ili... Ovaj posao je komplikovan tako da moras u startu raskrstiti sa sobom neke stvari, al eto reko sam ti ovo pa ti sad opusteno skapiraj po svom...Pozdrav!
hvala na komentaru
opusteno, naravno, pa rekao sam vec, diskusije radi...
I generalno, moram priznati da me vise zanima neko razmisljanje o samoj pesmi, ma kakva bila, nego te price o festivalima, biznisu itd... Mislim, svi smo valjda dovoljnoi odrasli pa da znamo u kakvom sistemu zivimo. Pa ovde se stimuju dodele novogodisnjih paketica, a kamoli festivali...:)
pozdrav
Bockie
21-07-2009, 03:00 PM
...iskreno, mislim da ni napolju nije ni?ta bolje,samo se ipak to radi malo kulturnije,bez da je toliko op?te poznato... Ove na?e seljačine to ni ne kriju!
Zato su nam pesme takve kakvi su i festivali:banghead:
Ilija Ilic
21-07-2009, 05:56 PM
Ja sam o tome vec i pricao na forumu u nekoj zescoj temi kad sam raspravljao o mehanickoj svirci ( citanje nota ).... naravno da je svuda sve namesteno, pocev od politickih,verskih, gey, satanistickih lobija pa do kriminalaca... Lova ljudi, menadzer Frenku Sinatri je bio necak Al Kaponea i da ne duzim... tako je i kod nas, samo smo mala zemlja pa sve se zna :wink:
Naravno da to vredja inteligenciju, cak i muzicka studija u vecini drze budale, menadzeri glume kriminalce ( nabijem ih, to svima uvek kazem :D )
Naravno u toj mocvari uvek ima i dobrih stvari, pozitivnih i autenticnih licnosti, koji su ili pored ili iznad svega toga, a isto rade u muzici, ja mislim da sam na toj strani. Naravno imao sam sudare sa ovima s druge strane ali opusteno 8-) Nikad nece imati autenticnost, znanje, moral, cast, osecaj... i mnogo toga sto sa napredovanja u mentalnom smislu i nacinu razmisljanja prenosimo na muziku:) Uvek ce biti mali...
Cigani imaju jednu izreku : Goli se radjamo i goli idemo na onaj svet, aj sam dodao : sa onim sto imamo u glavi.
Ko ih j...
Braca
21-07-2009, 07:57 PM
Ilija to su prejake reci koje si uputio i ljudima koji nisu takvi, puno ljudi na forumu drzi studio i sigurno nisu budale. Ako vec imas takvo misljenje budi precizniji i jasno kazi o kome pises, u suprotnom vredjas redom sve na forumu!
Ilija Ilic
21-07-2009, 08:50 PM
Ilija to su prejake reci koje si uputio i ljudima koji nisu takvi, puno ljudi na forumu drzi studio i sigurno nisu budale. Ako vec imas takvo misljenje budi precizniji i jasno kazi o kome pises, u suprotnom vredjas redom sve na forumu!
Druze tvoja kritika nema osnova, ja sam podelio sve na dve strane, tako da nisam mislio da svi koji drze studio su budale ( to jasno pise ), a sigurno ne mislim da svi koji drze studio su strucni za to, ta pretpostavka bi bila smesna i metaforicna, na primer recimo kao da svi koji pevaju to i umeju :wink:, polazeci od toga da neko ima studio ne znaci automatski da zna to da radi.
Ti kazes da vredjam sve redom ( tvoje licno misljenje ), ja kazem da ne ( sto i jasno pise ).
A ja ti ne mogu nabrajati imena ne zato sto se nekog plasim da imenujem:D nego zato sto bi to bila poduza rasprava i zahtevala bi odredjeno vreme a ja ga toliko nemam, tako da ti ne mogu ispuniti tu zelju...
Braca
21-07-2009, 09:00 PM
Ok dobro je razjasniti, ja nemam zelju da na tu temu otvaramo raspravu, sve je dovoljno jasno!
Ilija Ilic
21-07-2009, 09:05 PM
naravno, opusteno pozzz
serbianzoro
21-07-2009, 10:18 PM
Fale joj tri cetvrtine,bez uvrede,mislim da ni sa kintom ne bi prosla,jedino ako ovo nije demo verzija pa si racunao da ti oni odrade produkciju kao sto znaju da obecaju ponekad u propozicijama.
Da ne lupam bezveze evo par konkretnih zamerki:
-posle prelaza na bubnju obicno svaki bubnjar lupi crash cinelu...
-vst gitarice ponekad znaju lepo da zazvuce,ali da osnova cele pesme budu vst akustare nigde nece proci,moraju da budu zive!
-pola druge strofe ti je u falsu,kapiram da ti lezi Stulic fazon ali fals je fals.Znam da te majka zove zlato u drugom refrenu je tezak kiks poslusaj lepo.
Da ne zvucim previse drsko pesma mi se u sustini svidja,zanimljiva,nesvakidasnja,zanimljiv tekst nije bas komerc ali zapada u uvo,ali bez obzira na to i ako si im slao demo morao si jos malo truda da ulozis,ovo niko u ovoj formi ne moze da shvati ozbiljno.
dawid
21-07-2009, 11:47 PM
Meni to klasika....i moz da prodje i ne mora. Nizasta se nekako ne mogu uhvatiti u pesmi.
Odbise mi ovu moju pesmu na suncanim skalama, pa me zanima vase misljenje, da li ova pesma ima neki potrebni minimum potencijala da bi bila primljena na jedan ovakav festival. Onako, diskusije radi...
link http://www.box.net/shared/kd1z47ahtr
diskusije radi, nema... fali joj mnogo stvari, a ovo sto postoji i nije najsrecnije resenje... a i ne cujem ovde nista vise od loop-ova.. ne cuje se cak ni neki trud... fale ti crashevi na logicnim mestima sto je nedopustivo.. itd itd...
eto diskusije radi, nema ljutnje.. :) mada verujem i da si napravio savrsenu pesmu da je pitanje da li bi prosao ;)
pozdrav!
kravadinka
13-08-2009, 01:59 PM
Kad vec pitas onda moram da budem iskren...
Bilo mi je lose dok sam slusao, onako bez ulepsavanja... Mislio sam pre nego sam preslusao da okacim sta su sve odbijali u poslednjih par godina, ali ipak necu...
E sad ako se naljutis, sam si kriv...
:wink:
Bockie
13-08-2009, 03:56 PM
Prezvakan tekst, muzika pitka, prezvakane harme,i da - nema crash cinele...
....Solo deonica - Casio Tone SA-20...
awacs
13-08-2009, 04:01 PM
Jes' matora tema, ali tek sad je videh/čuh. Ovoj pesmi fali to ?to je ne peva Severina V, inače bi pro?la na bilo kom regionalnom festivalu. Čak i sa "mu?kim" tekstom :rotfl: ?ena odavno nije imala skandal, mo?da joj treba. U svakoj ?ali le?i parče ozbiljnosti...
Pozdrav,
Vasa
gorjan
13-08-2009, 04:26 PM
hvala awacs, nisam ni primetio da se ovde vodi neka polemika o ovoj pesmi, malo sam u guzvi sa nekim drugim tekucim problemima
au, bog te , opljuvase me ljudi...
pa dobro, verovatno tu ima nesto...,
ipak meni se svideo taj motiv u tekstu "cetvrtina odece - polovina srca itd.", ako je to neko uopste i primetio.
Ko pronadje isti motiv u domacim ili stranim tekstovima, ima pivo od mene:)
ili sokic, ko sta voli
pozdrav
kravadinka
13-08-2009, 05:37 PM
Tako se i meni negde svidi samo dobos pa zapnem kako je pesma dobra, ali... :wink:
Ma vidi... Ovako ja i za svoje promasaje, nema tu hard feelings, istina ne sme imati autoriteta, bar sto se mene tice, e sad ako ti je do tapsanja po ramenu...:wink:
Ovom kompozitoru bih preporucio da se izvuce iz okvira 1 - 4 - 5, a tekstopiscu da zadrzi taj motiv i da oko njega slozi nekoliko metafora, onda ce se on i moci zamijetiti, u pravu si dobra je ideja, a sve zajedno dati nekom da to prosvira, oblikuje, pa i malo definise u pravu pesmu i na kraju zapakuje u moderan aranzman (mada ovakva melodija i moderan aranzman, hmm) i vrhunski smiksati, paaaaa tek onda to zalici na nesto... :)
To ti ovako ja kazem iskreno, e sad mozda sam i ja samo neka budala sa nekog foruma, to je vec neka druga prica... :wink:
gorjan
13-08-2009, 06:07 PM
To ti ovako ja kazem iskreno, e sad mozda sam i ja samo neka budala sa nekog foruma, to je vec neka druga prica... :wink:
ne vidim razlog zasto tako mislis, ja zaista iskreno zelim da cujem tudja misljenja i ne kazem to samo reda radi. Svaki put me to natera da sagledam neke stvari iz drugog ugla, bez obzira koliko mi se necija kritika svidja ili ne. Naravno, potrebno mi je mnooooooooogo samokontrole da ne uzvratim, ali valjda se to stice sa godinama:)
pozdrav
gorjan
13-08-2009, 06:12 PM
Ovoj pesmi fali to ?to je ne peva Severina V, inače bi pro?la na bilo kom regionalnom festivalu. Čak i sa "mu?kim" tekstom :rotfl: ?ena odavno nije imala skandal, mo?da joj treba.
auuuuu, to mi nije palo na pamet!e, uopste ti nije losa ideja...8-)
awacs
13-08-2009, 06:21 PM
auuuuu, to mi nije palo na pamet!e, uopste ti nije losa ideja...8-)
Ja rekoh da u svakoj ?ali ima malo zbilje :) Uop?te ne mora da bude Severina, mo?e bilo koja đevojka koja izgleda pristojno i ima dovoljno bezobrazluka u sebi. Nikad mi nije bilo jasno za?to ljudi kad im ne ide ne probaju da okrenu stvari naopako pa probaju sasvim drugačije.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.