PDA

View Full Version : Logic 8, MIDI, MIDI kanali? Pomoc

MUzzY
17-05-2009, 11:36 PM
Pozdrav drugari!

Treba mi pomoc oko demistifikacije MIDI kanala.
Pokusacu da pojasnim pitanje na konkretnom primeru: Koristeci malkice modifikovanu verziju Kontakta mogu da ucitam EastWest gudace na mac-u u Logic-u. Svi vi koji ste ih koristili znate da u toj kolekciji postoje banke sa najrazlicitijim potezima, dinamikama i efektima koji gudacki, duvacki i ostali instrumenti mogu da prozivedu. E sad, ono sto sam primetio je da u recimo jednom MIDI track-u mogu da otvorim 1 Kontakt player i da mogu da ucitam vise boja kojima mogu da dodelim razlicite midi kanale. E sad, kako da odredjene note u tom MIDI track-u stavim u zasebne kanale? Recimo da mi treba da posle par taktova legata gudaci sviraju pizzikato i sl. ?
Do sada sam to radio tako sto sam za svaki od tih pokreta pravio zasebne midi track-ove... sto je :) pa ... simpaticno, zar ne? :D

Aj, pomagajte, imam brdo ideja koje zelim da realizujem i sve su kompleksniji i kompleksniji zahvati.

DADDY Z
18-05-2009, 08:59 AM
nisam 100% siguran ali mislim da ćeš morati otvarati poseban kontakt za svaki midi kanal

alavuk
18-05-2009, 09:59 AM
mislim da ne mora vec samo da ucita novi rack ili kako se zove u kontaktu , imas nacrtan midi i tu menjas kanale u onom prozoru gde ti je ime instrumenta tj preseta i tu su ti osnovni parametri , najbolje je da procitas readme ili manual , dugo nisam koristio kontakt pa sam malko zaboravio , a ako koristis kontakt player onda ces morati onako kako je rekao daddy z

http://i26.tinypic.com/ofvkfb.jpg

evo ovde na slici , u prozoru gde pise electric guitar tu treba da ti se nadje midi kanal .

kravadinka
18-05-2009, 11:31 AM
Cini mi se da te nisu razumeli... Ti ustvari hoces da se midi kanal menja automatikom, da sve sviras u jednoj traci, a onda nekim kontrolerom promenis midi kanal gde ces na razlicite u Kontaktu poredjati razlicite semplove... Ako moze midi kanal da se menja pomocu kontrolera, moci ce i to sto ti zelis, ali to ne moze, kao sto ne moze da se podeli traka po oktavama i svakoj se dodeli drugi midi kanal...
Ipak ces morati pesice...

A sad mi reci za taj modifikovani Kontakt, sta mislis pod tim?!

MUzzY
18-05-2009, 01:27 PM
Prijatelj je nasao neki custom patch koji "otkljucava" kontakt da cita eastwest semplove (kao i jos par formata koji nisu po difoltu podrzani). Kako i sta... nemam pojma. Mislim da ima i za win verziju.

Inace u pravu si, jedino si me ti razumeo :)
Nisam do sad nasao kako da automatizujem menjanje midi kanala. Ali definitivno mora postojati fora posto u kontaktu (kao plugin u logic-u) mozes da ucitas gomilu banaka i svakoj da dodelis razliciti midi kanal. Takodje postoji "omni" opcija koja onda svira sve note u midi track-u.
Ono sto meni ostaje misterija je kako u midi track-u menjati te kanale... Opcija mi zvuci logicno i garant postoji ali jos nista nisam nasao ni u manualu ni na netu.

kejkz
18-05-2009, 01:44 PM
probaj u list editoru, tu mozes dodeliti poseban midi kanal svakoj noti.

milos
18-05-2009, 02:23 PM
Pozdrav drugari!

Treba mi pomoc oko demistifikacije MIDI kanala.
Pokusacu da pojasnim pitanje na konkretnom primeru: Koristeci malkice modifikovanu verziju Kontakta mogu da ucitam EastWest gudace na mac-u u Logic-u. Svi vi koji ste ih koristili znate da u toj kolekciji postoje banke sa najrazlicitijim potezima, dinamikama i efektima koji gudacki, duvacki i ostali instrumenti mogu da prozivedu. E sad, ono sto sam primetio je da u recimo jednom MIDI track-u mogu da otvorim 1 Kontakt player i da mogu da ucitam vise boja kojima mogu da dodelim razlicite midi kanale. E sad, kako da odredjene note u tom MIDI track-u stavim u zasebne kanale? Recimo da mi treba da posle par taktova legata gudaci sviraju pizzikato i sl. ?
Do sada sam to radio tako sto sam za svaki od tih pokreta pravio zasebne midi track-ove... sto je :) pa ... simpaticno, zar ne? :D

Aj, pomagajte, imam brdo ideja koje zelim da realizujem i sve su kompleksniji i kompleksniji zahvati.
Mislim da ima neka fora sa Meta-events, jedino mi to ima Logike:D...
Nayalost, nikada nisam stigao do tog dela manuala :da:

kravadinka
18-05-2009, 04:23 PM
To sto Kontakt ima PAtch-eve na kojima mozes namestiti razlicite MIDI kanale ne znaci da moze to sto ti trebas, Kontakt se koristi ka MultiChannel Instrument, znaci otvoris nekoliko MIDI kanala i svaki od njih rutujes u Kontakt, ali na razlicit MIDI kanal.

Hajde mi posalji taj patch za Kontakt za Leopard, meni cita East&West, ali kako on hoce, neke semplove vidi, neke ne...

MUzzY
18-05-2009, 09:59 PM
Probacu ovo u list editoru.

Veceras krecem za BG pa ti saljem u toku sledeceg dana!

MUzzY
24-05-2009, 05:02 PM
probaj u list editoru, tu mozes dodeliti poseban midi kanal svakoj noti.

HVALA HVALA HVALA HVALA! :)

Imas pice :)

Koliko ovo smanjuje kolicinu posla! Auuuh.

kejkz
24-05-2009, 08:41 PM
au, pice od tebe, cevapi, krmenadle i gajbe piva od nekih drugih, ima da se ugojim od "znanja" :)

MUzzY
25-05-2009, 12:20 AM
Ja sam ozbiljan :)
taman okupis sve pa da odvalimo jedan krkanjac :)

Znaci, nisi svestan koliko sam sad hepi! :)