PDA

View Full Version : Kupovina studijskog gitarskog procesora: koji?

Radisa
13-05-2009, 12:19 PM
Treba mi gitarski procesor.
Cena: nebitna. Kvalitet: veoma bitan
Zvuk: britpop, vox, malo clean, malo crunch itd
Nemam mogucnost da snimam pojacalo glasno.
Dakle, procesor ce ici direktno u zvucnu kartu.
Samo snimanje, ne live uporeba.

idem danas-sutra u prodavnicu da testiram, pa da ne bih gubio vreme, voleo bih da uzmem jedno 3 favorita i od njih odaberem jednog.

ko ima iskustva sa ovim?
http://www.voxamps.com/us/pedals/tonelable/

Koje su vase preporuke?
Hvala!

Perfect-Harmony
13-05-2009, 12:29 PM
Line 6 u ozbiljnijoj klasi ili V Amp pro u srednjoj / nizoj klasi

lesha
13-05-2009, 12:44 PM
line6 pod x3, pod x3 pro ili xt pro.

gregor z
13-05-2009, 01:37 PM
ja imam POD XT.......dosta puta riješava situaciju......kad nema vremene da se postavi mikrofone i pojačalo.......ili za neke soundove koje nemožeš napravit samo sa pojačalom......

Jesi razmišljao o Guitar rigu i jednom jeftinom PC-ju i zvučnoj kao standalone guitar processoru?

Ili sa Rig controlom.....onda je to zabava......

Pozdrav,

Gregor

Mancha
13-05-2009, 01:43 PM
U kategoriji nebitne cene i bitnog kvaliteta postoji samo AxeFX.
Pitanje je samo koliko ti je cena nebitna.
Ako ti je ipak pomalo bitna, ja bih pre isao na Line6 PodFarm plugin.
Omogucava ti reamp, uz sve mogucnosti koje ima bilo koja Line6 sprava.

dejankuki
13-05-2009, 01:45 PM
Line6, definitivno ima veliku ponudu.. modela. Dakle bilo koji..

V-amp... behringerov. kazu ljudi sjajno radi posao.. ja imam GDI21 i to meni vrsi posao.. (uzgred imam i M-Audio Black Box.. pa kad mi sta treba...)

Boss GT8, ili 10... ima dobre stvari..

Mada, moja preporuka je.. pogledj Digitech procesore.. narocito RP seriju... u toj seriji pogledaj RP-350, RP-500 ili ako je dosao po nasim radnjama RP-355.. imaju XLR & USB tako da ce dati dobar signal.. probao sam i svidja mi se... nije potrebno, ili je potrebno vrrrlo malo dodatnog sredjivanja..

Eh, da.. obavezno pogledaj ove nove Zoom-ove G serije.. znaci G7.1 i G9.2 meni je to vrrrlo ozbiljno..

mada ako ti treba SAMO za studio mozes porasmisliti o ovome..
http://www.zoom.co.jp/english/products/zfx/index.php
http://www.thomann.de/gb/zoom_zfx_plugin_control_package.htm

Za voxove opet kazu ljudi da dobro rade, ali ja nemam iskustva..

To je otprilike sve sto treba i moze da bude..

A moja licna favorita:
1. Digitech RP-500
2. Zoom 7.1
3. Boss GT-8

ProkDu
13-05-2009, 04:09 PM
Digitech RP-500

USB veza ti dozvoljava prenos 24-bit informacije bez gubitka, a neću da ka?em da ima i Lexicon licencirane reverbe u sebi. :wink:

Isto tako i Digitech RP-250 zavr?ava posao.

dvuckovic
13-05-2009, 04:18 PM
http://www.mesaboogie.com/Product_Info/Rectifier_Series/RectoPreAmps/RectoPreAmp.html

http://www.mesaboogie.com/Product_Info/Rackmount-Preamps/TriAxis/triaxis.html

Ili Sans Amp PSA1

dawid
13-05-2009, 08:10 PM
Ja sam uzeo nedavno line6 pod xt pro i poprilicno sam zadovoljan iako imam nekoliko kvalitetnih lampaskih pojacala i kabineta. KOntam da je messa preamp do jajeta :D ali ne znam koliko bi bio ogranicen sa samo jednim karakterom. Mada opet da imam toliko para verovatno bi uzeo rectifiera pa bih posle razmisljao dal sam se zaje*ao :D

Reinhardt
13-05-2009, 08:12 PM
http://www.mesaboogie.com/Product_Info/Rectifier_Series/RectoPreAmps/RectoPreAmp.html

http://www.mesaboogie.com/Product_Info/Rackmount-Preamps/TriAxis/triaxis.html

Ili Sans Amp PSA1

:):):)

MD
13-05-2009, 08:38 PM
Ovisi za koju glazbu...

Line 6 ti je praktičnije sistem kartica/di i vst pluginovi... mozes koristiti svoj di i karticu...

Vox tonelab mi nije nesto, mislim za žešću glazbu što sam koristio... nema previše modela i nije poput line 6 uređaja, koje možeš uvijek nadograđivati...

Isto tako smatram da imaš gomilu besplatnih vst simulacija najrazličitijih zvukova gitara koji zvuce odlično... kao i onih koje kupuješ...
Imaš amplitube metal, revalver... sve super stvari...

Efekte ces ionako najčešće koristiti naknadno, pa ne vidim što ti treba multiefekt za usnimavanje... samim time sto su pluginovi najčešće kvalitetniji...

Možeš uzeti malog lampaša za snimanje kojeg možeš ozvučiti...ali baš malenog studijskog...

Dobre investicije su i lampaški preampovi na koje možeš kad snimiš stavljati impulse raznih cabineta...

I to ti moze sluziti i za live svirku...

Uzimati multiefekte samo zbog snimanja gitare se i ne isplati uz sve vst pluginove danas...

Možeš za te novce uzeti dobar di ili karticu, preamp...

Dakle super signal koji ces snimiti pa s tim mozes raditi...

Naravno, ako imas super studio i sve ovo ili bar dobar signal za usnimiti, te imaš para, onda su ti neki već spomenuli neke skuplje sprave... ja ti preporučujem ono što smatram da je bolja investicija... ako nemas ovo gore navedeno...

Dakle, dobar signal + vst pluginovi...

:grin:

MD
13-05-2009, 08:52 PM
Ja sam uzeo nedavno line6 pod xt pro i poprilicno sam zadovoljan iako imam nekoliko kvalitetnih lampaskih pojacala i kabineta. KOntam da je messa preamp do jajeta :D ali ne znam koliko bi bio ogranicen sa samo jednim karakterom. Mada opet da imam toliko para verovatno bi uzeo rectifiera pa bih posle razmisljao dal sam se zaje*ao :D

Engl preamp za cijenu pod xta ili tonelaba je isto primamljiv...

EDIT:

Ako cijena nije bitna, onda uzmi neki iso cab i raznorazna pojačala ili ako već imaš neka, onda ta koristiš...

:D:D

:)

dawid
13-05-2009, 09:48 PM
Engl preamp za cijenu pod xta ili tonelaba je isto primamljiv...

EDIT:

Ako cijena nije bitna, onda uzmi neki iso cab i raznorazna pojačala ili ako već imaš neka, onda ta koristiš...

:D:D

Pa i koristim pojacala koja imam ali nekad me jako mrzi i onda posegnem za Line6-om :D

dandi
13-05-2009, 10:45 PM
Axe-Fx.. svetlosnu godinu ispred line 6.. upravo smo snimili na njemu gitare za novi album (hi gain uglavnom) i zvuce opasno dobro ;)

MD
13-05-2009, 11:00 PM
Pa i koristim pojacala koja imam ali nekad me jako mrzi i onda posegnem za Line6-om :D

Ma mislio sam na autora topica...

:D

MD
13-05-2009, 11:03 PM
Axe-Fx.. svetlosnu godinu ispred line 6.. upravo smo snimili na njemu gitare za novi album (hi gain uglavnom) i zvuce opasno dobro ;)

Zvuči koliko ko?ta...

:D

RetroMan
13-05-2009, 11:18 PM
ne znam koliko bi bio ogranicen sa samo jednim karakterom.
Jedan, ali vredan :da: uvek, bez mnogo razmisljanja.

RM

Radisa
14-05-2009, 09:18 AM
@MD, potpuno se slazem. Nazalost nisam bio dovoljno objasnio za sta mi treba. Ne treba mi procesor u smislu da ima milion efekata. Treba mi najbolja moguca emulacija lampaskog pojacala. I to da bih izbegao ozvucivanje pojacala (ovi Svajcarci bi me lansirali na mesec).

sta je to "iso cab"?

Inace, imam vox ac30, ali na zalost u naredno vreme necu moci da ga koristim za snimanje, kao ni bilo koje drugo pojacalo - zbog glasnoce i stanara.

Vidim da mnogi predlazete Line6. Pre nekih 15 godina sam kupio jednog od prvih zoom-va. Toliko me je iznervirala ta investicija, da se sada jednostavno bojim tih "svemogucih" masina, koje sve mogu po malo, a nista onako posteno i ljudski.

Izvinjavam se svima, ali nisam dovoljn objasnio moje potrebe. Zbog toga su i pristigli razni saveti.

Dakle, ono sto meni treba je:
- autentican zvuk, recimo u domenu pretendersa
- emulacija lampasa / simulacija pojacala
- hi quality, da mogu da sa tim zavrsim album

Sa Sans Amp-om (+vox) sam snimao album '96. super zvuk. Medjutim, cini mi se da se dosta stvari od tada pojavilo na trzistu.

dosta vas hvali Axe-Fx
pogledao sam cene i moram da priznam da toliko para ipak nemam. To je nekoliko puta skuplje od mnogih stvari koje ovde pominjemo. Verujem da je kvalitet. Isto i za mesaboogie rectifier

Da li je ko koristio ovo: Hughes & Kettner Tubeman?
ima dobre ocene na:
http://reviews.harmony-central.com/reviews/Guitar+Amp/product/Hughes+&+Kettner/Tubeman+2/10/1

samo ja vise verujem vama nego onima na harmony central-u :-)

Jos jednom hvala, isprobacu neke od vasih predloga pa cu vam javiti za sta sam se odlucio i da li ste me prevarili :-)

dejankuki
14-05-2009, 10:37 AM
Verovao ili ne, sans-amp je jos uvek u nekom vrhu za te stvari...

Mada, na trzistu je se danas pojavilo mnostvo stvari koje zele da preuzmu primat Tech21-inici.. e sad, ko sta voli.. ima in mnogo..

Jedan je taj H&K.. koji dobro radi i vrlo je flexibilan..

Onda dolazi Palmer PDI-09

u zadnje vreme mnogi hvale AMT SS-20 gitarski preamp.http://amtelectronicsusa.com/productpagess20.htmlRocktron Silver Dragon...

.... etc etc..

Mada, stvarno bi ipak mogao da probasneki od softvera za emulaciju i tu mozes da biras.. sta hoces..

Amplitube, Guitar Rig, Revalver... GTR2 Simulanalog, i tako dalje.. opet i tu ima masa programa. ..

Radisa
14-05-2009, 12:59 PM
Mada, stvarno bi ipak mogao da probasneki od softvera za emulaciju i tu mozes da biras.. sta hoces..
Amplitube, Guitar Rig, Revalver... GTR2 Simulanalog, i tako dalje.. opet i tu ima masa programa. ..

radim sa Rig-oljetom. U njega ulazim sa lampaskim pre-ampom.
Nije lose, imas milijardu mogucnosti. Ali fali mi zivota i vazduha.

da li ima neko iskustva sa pomenutim H&K?

Radisa
14-05-2009, 02:41 PM
poslusao sam AMT SS-20.
dobar je za taj neki hevi fazon.

meni treba vise od clean-a do crunch-a.
iz istog razloga odustajem i od h&k (isto previse heavy za moj ukus)

zlobisha
14-05-2009, 02:58 PM
Eh, da.. obavezno pogledaj ove nove Zoom-ove G serije.. znaci G7.1 i G9.2 meni je to vrrrlo ozbiljno..

+1

Digitech RP-500

USB veza ti dozvoljava prenos 24-bit informacije bez gubitka

Zoom radi isto to...

Reinhardt
14-05-2009, 11:38 PM
radim sa Rig-oljetom. U njega ulazim sa lampaskim pre-ampom.
Nije lose, imas milijardu mogucnosti. Ali fali mi zivota i vazduha.

dakle, treba ti speaker movement..

amp+speaker+mic=:)!!

quake
15-05-2009, 12:50 AM
Da li je ko koristio ovo: Hughes & Kettner Tubeman?
ima dobre ocene na:
http://reviews.harmony-central.com/reviews/Guitar+Amp/product/Hughes+&+Kettner/Tubeman+2/10/1

samo ja vise verujem vama nego onima na harmony central-u :-)

Ja sam okacio mali demo H&K tubeman-a dvojke pre nekog vremena,ovde je http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=25633.Moze svasta u raznim kombinacijama da se izvuce iz njega ali ono sto je najbitnije je da imas zdrav ton u startu ako ga provlacis kroz dobre konvertore.Pozdrav

Radisa
15-05-2009, 06:41 AM
Ja sam okacio mali demo H&K tubeman-a dvojke pre nekog vremena,ovde je http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=25633.Moze svasta u raznim kombinacijama da se izvuce iz njega ali ono sto je najbitnije je da imas zdrav ton u startu ako ga provlacis kroz dobre konvertore.Pozdrav

Zvuci autenticno u tom heavy domenu.
Ipak, do sada nisam nasao nikakve primere clean i crunch, a to je ono sto meni treba.

Reinhardt, potpuno si u pravu. Ali obzirom da nemam mogucnost da budem glasan, primoran sam na laznjake :-)

Jedino sto me zaista odusevljava od varijanti bez mikrofona je ovo:
http://www.tonehunter.de/custommade/transducer.htmlnaravno, uz to mi treba i dobar gitarski preamp, recimo vox-ov koji smo pominjali. Ukupna cena i jednog i drugog: oko eur 1500.-
Za sada mi je ovo (spl transducer + vox pream) dobitna kombinacija, bar po onome sto sam cuo.

Poslusao sam opet line6 x3pro: nije lose, ali je osetna razlika u odnosu na spl-ov transducer... spl-ova spravica simulira zvucnike zaista neverovatno autenticno. sve je tu: talasanje vazduha, prostor itd.
poslusajte na sajtu (http://www.tonehunter.de/custommade/transducer.html), imate nekoliko mp3-ova...

ima li neko, ko ce da me podrzi, da odobri :-) da kaze: "to je to, kupuj"?

MD
15-05-2009, 12:49 PM
@MD, potpuno se slazem. Nazalost nisam bio dovoljno objasnio za sta mi treba. Ne treba mi procesor u smislu da ima milion efekata. Treba mi najbolja moguca emulacija lampaskog pojacala. I to da bih izbegao ozvucivanje pojacala (ovi Svajcarci bi me lansirali na mesec).

sta je to "iso cab"?

To ti je izolirani zvučnički cabinet, znaci zvucnik unutra, unutar izolirane 'kutije' i mali pokretni stalak za mikrofon... ne čuje se vani a možeš odvrnuti pojačalo u sobi...

Ima i sistema sa pločama, dakle da staviš postojeće pojačalo unutar akustičkih panela te tako smanjiš zvuk pojačala.

Ako imaš pojačalo čiji zvuk ti je odličan, a želiš ga snimati na tiho, ovo ti je dobra ideja...

Inace, imam vox ac30, ali na zalost u naredno vreme necu moci da ga koristim za snimanje, kao ni bilo koje drugo pojacalo - zbog glasnoce i stanara.

Eto...

Imaš još neke stvari... recimo hotplate uređaj, koji ti smanjuje izlazni sound pojačala pa možeš dobiti zasićen sound na tišim volumenima.

Imaš behringer aktivni di, koji služi kao uređaj koji staviš između pojačala i speakera, te ti on šalje izlazni signal na linijskom levelu...

Dakle, možeš poslati signal iz tog voxa kroz behringer i snimiti taj singal u komp, dobro je što na ovaj način snimaš i zvuk power lampi... a s druge strane staviš bilo kakav gitarski zvučnik te ga izoliraš da se ne čuje...
Samo naravno, pazi na omažu zvučnika, speakera...

Vidim da mnogi predlazete Line6. Pre nekih 15 godina sam kupio jednog od prvih zoom-va. Toliko me je iznervirala ta investicija, da se sada jednostavno bojim tih "svemogucih" masina, koje sve mogu po malo, a nista onako posteno i ljudski.

Ako želiš jedan dobar sound i to lampaškog pojačala, ne znam koliko će ti sprave poput line 6 tu pomoći...
Njihove simulacije su često na razini današnjih besplatnih pluginova...
Line 6 koristi iste simulacije već godinama, samo ih pakira u drugi uređaj...
Ja imam line 6 simulacije i najdraže su mi, ali prvenstveno zbog jednostavnosti i tog nekog karakterističnog zvuka koji i ne trebaš gledati kao simulaciju nečega, nego baš kao line 6 sound... kao i fleksibilnosti vst formata...
Ali trenutno radim reamping kroz lampaške glave i 412 box... line 6 je blizu pravoj stvari, ali kad naslažeš više gitara, ima određeni prizvuk... i fali ona agresivnost...nekako su meke...

Mislim da su line 6 uređaji korišteni i na mnogim svjetskim albumima nekad kao standard...
Danas ljudi hvale stvari poput revalver plugina i slično, zbog gomile opcija i sounda koji više zvuči kao pravo pojačalo...

Izvinjavam se svima, ali nisam dovoljn objasnio moje potrebe. Zbog toga su i pristigli razni saveti.

Dakle, ono sto meni treba je:
- autentican zvuk, recimo u domenu pretendersa
- emulacija lampasa / simulacija pojacala
- hi quality, da mogu da sa tim zavrsim album

Sa Sans Amp-om (+vox) sam snimao album '96. super zvuk. Medjutim, cini mi se da se dosta stvari od tada pojavilo na trzistu.

dosta vas hvali Axe-Fx
pogledao sam cene i moram da priznam da toliko para ipak nemam. To je nekoliko puta skuplje od mnogih stvari koje ovde pominjemo. Verujem da je kvalitet. Isto i za mesaboogie rectifier

Je, axe fx je preskup... ali samplovi snimljeni s njim zvuče super...

Što se tiče pretpojačala, ti želiš neki retro sound pretpostavljam... impulsa kroz koje bi provlačio signal pretpojačala ima gomile, ali teško je naći baš neki koji ti odgovara... često su snimljeni u amaterskim uvjetima i sadržavaju određen sound prostorije...

Mislim da ti je dobro riješenje neko lampaško studijsko pojačalo od par wati i malim speakerom... njega možeš odvrnuti jako i u sobnim uvjetima, te ozvučiti a sigurno ima modela koji zvuče super za to što ti tražiš...

Ta pojačala su inače i rađena za studijsko snimanje...

MD
15-05-2009, 01:00 PM
Poslusao sam opet line6 x3pro: nije lose, ali je osetna razlika u odnosu na spl-ov transducer... spl-ova spravica simulira zvucnike zaista neverovatno autenticno. sve je tu: talasanje vazduha, prostor itd.
poslusajte na sajtu (http://www.tonehunter.de/custommade/transducer.html), imate nekoliko mp3-ova...

Line 6 samplovi na njihovom siteu zvuče bezveze, a s druge strane ljudi znaju izvući super sound, mnogo bolji od tih koji služe za prezentaciju...

Isto često vrijedi i za druge pluginove...

Dobro zvuči ovo od spl-a...

Radisa
16-05-2009, 04:12 PM
MD, mnogo hvala na veoma korisnim informacijama. Da li imas neke linkove, gde bih se mogao vise informisati o tim stvarima (hotplate, iso cab).

Sve mi zvuci jako logicno, ali ne znam odakle da pocnem (novo za mene).
Moracu malo da procackam po internetu, da saznam vise o tome.

Posebno mi je drago, sto u tvoj scanariju ipak mogu da iskoristim mog vox-a!

mnogo hvala

Radisa
16-05-2009, 04:24 PM
kojeg malog lampasa predlazes?

HeatMan
17-05-2009, 04:08 PM
aj da uletim iz vedra neba ovako.. ako ti ne treba neshto pretera tvrd zvuk, mishljenja sam da ti chak i ne treba nikakav procesor.. sad sam probao amplitube fender.. i twin reverb je odlichno odradjen! vibroluks je ok.. takodje ima nekih besplatnih plugova.. imitacije jvm800 koji radi skroz korektno.. moze dobar crunch svuk da se izvuche.. predlazem ti da se prvo igrash sa tim pa tek onda da se zalecesh u kupovinu ako ti ovo ne radi posao.. revalver kolko vidim po postovima nekih ljudi dobro odradjuje overdrive, i ako se meni ne svidja sound koji pravi.. s' toga, vidi, probaj, igraj se, pa javi dal ti zadovoljavaju potrebe

poz

stigma
17-05-2009, 04:30 PM
Ostarices dok kupis procesor:), snimaj preko Guitar Rigoleta i reampuj negdje u studiu...:grin:

MD
18-05-2009, 01:12 AM
kojeg malog lampasa predlazes?

A moras sam vidjeti sto ti se svidja... ja to ne koristim, pa nemam pojma osim sto se moze cuti preko snimaka ili videa... a i da koristim ne bih ti preporučivao neki model, već sam preslusaj sve to pa odluci...

Vidi naprimjer od Satrijanija signature, malo lampa?ko pojačalo od 5 watti...

http://www.youtube.com/watch?v=tPPCZi2osK4

Ko?ta oko 600 eura...

Orange tiny terror...
http://www.youtube.com/watch?v=o7Gy2UUqzV0&feature=related

Laney je izbacio novu seriju, Lionheart, ali nesto je jača od ovih...

Sve to mozes nabaviti u Hr pa valjda i kod vas... postoje i jo? manja pojačalca, ali ne znam da su nabavljiva ovdje...

MD
18-05-2009, 01:23 AM
aj da uletim iz vedra neba ovako.. ako ti ne treba neshto pretera tvrd zvuk, mishljenja sam da ti chak i ne treba nikakav procesor.. sad sam probao amplitube fender..

poz

Taj amplitube fender je super...

MD
18-05-2009, 01:36 AM
Posebno mi je drago, sto u tvoj scanariju ipak mogu da iskoristim mog vox-a!

mnogo hvala

Tu ti je netko spomenuo reamping...

Mozes snimati preko nekog simulatora (samo da imas osjećaj svirke, ali snimas clean signal) di signal u komp...

Onda preko reamp boxa, mozes taj clean signal poslije provuci kroz tog voxa na nekoj drugoj lokaciji gdje ga mozes odvrnuti...

Samo provuče? kroz vox i snimi?... mozda bi i susjedi mogli podnijeti buku pojačala kraće vrijeme...:D

Oggy
18-05-2009, 01:41 AM
Manje od ovoga nema nikakvog smisla jer je inferiorno u odnosu na bilo koji plugin i procesor do sada pomenut:

http://www.thomann.de/gb/fender_hot_rod_deluxe.htm

Opet, u uslovima "kucnog" snimanja, najbolja je kombinacija nekog procesora poput Line 6 i navedenih pluginova, mada iskreno, ako i tu zelis ton i da izvuces neke feedback-ove, moraju da se odvrnu monitori u studiju i stvori se postena buka koja je otprilike iste snage kao i gitarsko pojacalo (pod uslovom da uopste imas monitore koji mogu da emituju takvu glasnocu). U suprotnom, dobijas malo sterilan zvuk koji ovde svi pominju.
Ali ako tretiras bilo koji taj procesor kao i pojacalo i sviras na adekvatnoj glasnoci, mozes dobiti pristojne rezultate, ali tada, kazem ti, moras da suocis okruzenje sa bukom i to ne manjom od snimanja pojacala.

Takva je priroda ovog posla...

MD
18-05-2009, 01:58 AM
Pa čovjek već ima voxa, trazio je malo studijsko pojačalo od par wati...

Seki44
07-02-2010, 09:57 PM
Moj savjet ti je VG-99 ja sam ga kupio i nisam požalio.
Akustaične skoro ko prave pojačala dobra, gitare strat tele LP
P-90 i još dosta njih ima midi konverter ,terce sekste bez pol muke
razne štimove gitara open-G open-D itd. Svi BOSS-ovi efekti na jednom mjestu.
Najposlje pošalji email da ti pošaljen neke primjere kratkih demoa

ŠEKI

Zeroo
16-02-2010, 10:37 PM
Imao sam i probao skoro sve bolje procesore da ne nabrajam.Pre par dana sam kupio Digitech GSP 1101!!!!!!!!!E to treba da cujete vredi svaku paru.Odlican procesor i stvarno moja preporuka.Alal pare.

Change
09-10-2011, 12:46 AM
Pomoccccccccccccc!!!!!!!Pozdrav ljudi imam ponudu za Digitech GSP-21 Legend RACK koliko novaca on vredi sad,kazu po nekim forumima da je dobra sprava,pa me zanima vase misljenje i iskustva sa tom spravom 1989 je izashla USA.....i nudi mi lik J&D stratokastera koliko novaca on vredi?,,,,hvala vam unapred na pomoci i odgovorima

quake2
09-10-2011, 03:09 AM
Kada je Change vec oziveo temu,procitah i jedan od prethodnih postova pa se pitam....kakve veze s mozgom ima odvrtanje studiskog monitoringa u cilju dobijanja boljeg zvuka gitare, kada se snima uz pomoc procesora?Prosvetlite me...

Bockie
09-10-2011, 09:43 AM
Pomoccccccccccccc!!!!!!!Pozdrav ljudi imam ponudu za Digitech GSP-21 Legend RACK koliko novaca on vredi sad,kazu po nekim forumima da je dobra sprava,pa me zanima vase misljenje i iskustva sa tom spravom 1989 je izashla USA.....i nudi mi lik J&D stratokastera koliko novaca on vredi?,,,,hvala vam unapred na pomoci i odgovorima

Pitanja "koliko vredi" -a-like su vrlo nesrecna i neobjektivna. Nesto vredi onoliko koliko je neko spreman da to plati a onaj koji prodaje da proda, a bas nikakve veze nema koliko je kostalo novo. I sam sam na zalost bio prisiljen da prodajem neku opremu zadnjih mesecei i jos prodajem i oglasim po sramotno bagatelnoj ceni i oglas se i dalje kiseli pa onda u bescenje ode.

I stvari npr "Znas to u Americi kosta..." . Pa u Americi je piletina 80dinara a ovde 250! Gorivo im je 60 dinara a ovde 140... + prevoz "preko bare" itd...

Dakle sprava vredi onoliko koliko je unesrecen onaj koji prodaje i ti koliko si spreman da izdvojis i to je to!

Poz'

Change
09-10-2011, 12:30 PM
Oce meni neko da pomogne ako zna nesto o ovom mom problemu?NEINTERESUJE ME PILETINA VEC ISKUSTVA SA SPRAVOM JEL IMA NEKO I KOLIKO KOD NAS VREDI?.....hitno mi je

Bota
09-10-2011, 04:14 PM
Kada je Change vec oziveo temu,procitah i jedan od prethodnih postova pa se pitam....kakve veze s mozgom ima odvrtanje studiskog monitoringa u cilju dobijanja boljeg zvuka gitare, kada se snima uz pomoc procesora?Prosvetlite me...

Odgovor:

Manje od ovoga nema nikakvog smisla jer je inferiorno u odnosu na bilo koji plugin i procesor do sada pomenut:

http://www.thomann.de/gb/fender_hot_rod_deluxe.htm

Opet, u uslovima "kucnog" snimanja, najbolja je kombinacija nekog procesora poput Line 6 i navedenih pluginova, mada iskreno, ako i tu zelis ton i da izvuces neke feedback-ove, moraju da se odvrnu monitori u studiju i stvori se postena buka koja je otprilike iste snage kao i gitarsko pojacalo (pod uslovom da uopste imas monitore koji mogu da emituju takvu glasnocu). U suprotnom, dobijas malo sterilan zvuk koji ovde svi pominju.
Ali ako tretiras bilo koji taj procesor kao i pojacalo i sviras na adekvatnoj glasnoci, mozes dobiti pristojne rezultate, ali tada, kazem ti, moras da suocis okruzenje sa bukom i to ne manjom od snimanja pojacala.

Takva je priroda ovog posla...

quake2
09-10-2011, 10:10 PM
Kakve crne feedbackove kada se signal snima sa outputa procesora...
a ne mikrofonom.Feedback se kontrolise unutar npm line6 procesora i to kada izbiras preset odsrafljenog marshalla pa rondas jos po parametrima...to ne znaci da treba da se panji i monitoring,moze da se snima sa 1w snage i cuce se isto kao i sa 100w.

awacs
09-10-2011, 10:17 PM
Kakve crne feedbackove kada se signal snima sa outputa procesora...
a ne mikrofonom.Feedback se kontrolise...

...pozicijom gitarskog pickupa u odnosu na zvučnik. Može da se simulira, ali nije isto (ne u smislu zvuka nego u smislu kontrole).

Pozdrav,

Vasa

quake2
09-10-2011, 10:39 PM
...pozicijom gitarskog pickupa u odnosu na zvučnik. Mo?e da se simulira, ali nije isto (ne u smislu zvuka nego u smislu kontrole).

Pozdrav,

Vasa

Ok je to,sasvim razumljivo i logicno,samo kontrola je jedno, a zvuk je nesto drugo.U postu koji ne bih da citiram se kaze da se dobija bolji ZVUK koji nije tako sterilan i bla,bla,bla...Plasim se samo da deca ne spale zvucnike za dzaba,to je sve.
Pozzzz

sasaristic
10-10-2011, 07:20 PM
Ima i i tu malo logike jer se pickup ponasa kao mic .........kada sviras u istoj prostoriji sa cabinetom koji je dobrano otcepljen , zvuk se jako zaprlja.

dacustic
19-10-2011, 04:00 PM
Ako cena nije vazna onda Axe Fx2,samo se malo duze ceka!!