View Full Version : Fenomen zvan Susan Boyle
Denyken
18-04-2009, 07:26 PM
nekad je potrebno dvadeset ( a i vise ) godina za "uspjeh preko noci" ...ova prica na pravi nacin ocrtava danasnji svijet..prepun izrugivanja i licemjerja..u gomili koja je ismijava,koja se sa njom sprda..ona je sama..naoruzana samo vjerom u sebe..i to kakvom vjerom...zasto nismo ranije culi za nju.."jer mi nitko nije dao sansu do sada" kaze Susan..:shock: koliko od nas se toliko puta u zivotu naslo upravo sa tom mislju...kao prica o Pepeljugi...
ona sa "imageom" seljanke dotjerane za seosku zabavu..nezaposlena kako je potpisuju u show-u...strpljivo ceka svoj trenutak..da prestanu kolutanja ocima i cinican pogled zirija pretvori u ono pravo divljenje koje osjetimo tek u istinskoj prisutnosti Bozanskog ...jer onog trenutka kad je Susan zapjevala na jednom od mnogih reality show-ova kakvim smo svjedoci po cijeloj zem.kugli..ispucana je tako rijetka energija..tako cista i nevina..kroz zvonkost njenog andjeoskog glasa...svjedoci da u svijetu jos postoji ona iskrenost i nepatvorenost...i ljudi osjete Ljubav...i nije me sram reci..krenula mi je suza na ovo8-)
tako je svejedno da li ste zakleti rocker,metalac ili techno freek...svi mi u sebi ( pogledajte molim vas koliko pregleda ima ovaj clip na Youtube-u u 7 dana i shvatit cete fenomen) volimo se prepustiti ovoj cistoci..tako djetinje jer mi i sami prepoznamo dijete u sebi ...koje se "hrani" ovakim stvarima..i zato hvala Ti Susane Boyle sto si me podsjetila na to dijete u meni... i nasli smo andjela i Bozju poruku na mjestu gdje smo se najmanje nadali.
uzivajte http://www.youtube.com/watch?v=9lp0IWv8QZY
dawid
18-04-2009, 07:47 PM
i nije me sram reci..krenula mi je suza na ovo[/URL]
+1 :ups:
balthazaar
18-04-2009, 08:06 PM
nekad je potrebno dvadeset ( a i vise ) godina za "uspjeh preko noci" ...ova prica na pravi nacin ocrtava danasnji svijet..prepun izrugivanja i licemjerja..u gomili koja je ismijava,koja se sa njom sprda..ona je sama..naoruzana samo vjerom u sebe..i to kakvom vjerom...zasto nismo ranije culi za nju.."jer mi nitko nije dao sansu do sada" kaze Susan..:shock: koliko od nas se toliko puta u zivotu naslo upravo sa tom mislju...kao prica o Pepeljugi...
ona sa "imageom" seljanke dotjerane za seosku zabavu..nezaposlena kako je potpisuju u show-u...strpljivo ceka svoj trenutak..da prestanu kolutanja ocima i cinican pogled zirija pretvori u ono pravo divljenje koje osjetimo tek u istinskoj prisutnosti Bozanskog ...jer onog trenutka kad je Susan zapjevala na jednom od mnogih reality show-ova kakvim smo svjedoci po cijeloj zem.kugli..ispucana je tako rijetka energija..tako cista i nevina..kroz zvonkost njenog andjeoskog glasa...svjedoci da u svijetu jos postoji ona iskrenost i nepatvorenost...i ljudi osjete Ljubav...i nije me sram reci..krenula mi je suza na ovo8-)
tako je svejedno da li ste zakleti rocker,metalac ili techno freek...svi mi u sebi ( pogledajte molim vas koliko pregleda ima ovaj clip na Youtube-u u 7 dana i shvatit cete fenomen) volimo se prepustiti ovoj cistoci..tako djetinje jer mi i sami prepoznamo dijete u sebi ...koje se "hrani" ovakim stvarima..i zato hvala Ti Susane Boyle sto si me podsjetila na to dijete u meni... i nasli smo andjela i Bozju poruku na mjestu gdje smo se najmanje nadali.
uzivajte http://www.youtube.com/watch?v=9lp0IWv8QZY
:jupi::jupi::jupi::jupi::jupi:
disco violence
19-04-2009, 02:05 PM
Na mene je ipak veci utisak ostavio Paul Potts.Ne secam se da sam se ikada tako najezio zbog nekog lika sa TV -a.
http://www.youtube.com/watch?v=1k08yxu57NA&feature=related
Tada sam saznao....Nisam ja od kamena!
ssskansi
19-04-2009, 07:20 PM
Nema što, žena je zvijer...žešče me je šokirala. Takav glas se stvarno rijetko čuje.
slowstar
20-04-2009, 02:02 AM
Naterala me je na modulaciji da zaplacem k'o dete, eto, ko zna koliko talenata kao ona je propalo, proslo, neprimeceno....samo je zaborav gori od toga. Videvsi i cuvsi sve ovo, mislim da promenim svoj nick iz "slowstar" u "neverstar" sto je mnogo izvesnije...
Cele svoje "karijere" sam zeleo da pisem muziku za neki visokobudzetni film (u nasim uslovima, naravno) i to za kombinaciju elektronike i velikog, simfo orkestra, sto je zanat za koji sam siguran da sam ga prilicno savladao, u najmanju ruku neuporedivo bolje od onih koji su u mojoj zemlji potpisivali veeeeliku kolicinu filmova, a bili su (skoro da nema izuzetaka) u najmanju ruku nemuzikalni, a o nekom zanatu i da ne govorim, jer je sramota, ali avaj, nisu mi skolski drugovi bili reditelji, nisam im spremao vecere, igrao stoni tenis, bio clan partije, ITD, a iskreno receno nisam se ni nudio, mada to ne bi mnogo pomoglo. Ne govorim to zbog sebe (cuveno: evo, naprimer JA...) nego zbog te zene, koja je prvi put primecena u svojoj 47 godini........tuzno, beskrajno tuzno, jos tuznije kada znamo da nasom pevackom scenom u dosta velikom broju vladaju totalno nemuzikalne sponzoruse, da ne kazem nesto mnoooogo gore, jer je za te koje bih pomenuo kao "pridev" mozda to bilo i uvreda.
mandrak
20-04-2009, 08:48 AM
Jo? jedan song http://www.youtube.com/watch?v=jI2DxkrgpgQ
Danny Lou
20-04-2009, 10:34 AM
nije kome je namijenjeno nego kome je sudjeno :)
silicon science
20-04-2009, 11:24 AM
Ne znam sta da kazem... Knedla mi stoji u grlu
Braca
20-04-2009, 11:26 AM
Uh Denyken i Slowstar me razbise nacisto. Pa ljudi sve je u redu, nije meni zao Susan Boyle, naprotiv srecan sam sto sam uspeo da saznam da postoji neko kao sto je Susan. Nista na ovom svetu marketing, ni velike industrije ne mogu da sakriju ili uniste lepotu. Lepota njenog pevanja je toliko velika da njoj nije ni potrebna slava, jedino da to malo podeli sa nama. A da je sve na svetu postavljeno naopako to je odavno jasno. Kad sam pogledao Susan i cuo, onako sokiran, doziveo sam veliko zadovoljstvo, i naterao cerku koja ima 20 godina da to poslusa vise puta i da mi kaze svoje utiske (hteo sm da je nateram da shvati sustinu), potajno sama zeleo da ukapira da forma, sjaj i marketing-ono sto je prvo vidljivo u danasnje vreme, ne mogu biti vazniji od sustine, i da svaki covek nosi u sebi odredjeni kvalitet, Susan je dosegla sustinu, i naravno zbog toga joj se divimo. Verujem da na svetu postoji mnogo takvih osoba!
beatanga
21-04-2009, 03:02 PM
zapitas se posle ovakvih klipova.
snimite ovo, ako do sad niste.
http://www.youtube.com/watch?v=hnOPu0_YWhw
Denyken
21-04-2009, 05:19 PM
sad but true :ups:
DaBear
21-04-2009, 05:45 PM
pa to ti je reklama za Washington Post...
a za Susan...ok je sve to...ali opet su pola iscenirali! Ko bajagi, nisu znali sta ih ceka...vrlo vesto izrezirano, izeditovano, itd...i odmah stavljeno na Youtube, CNN i tako dalje..."sve samo od sebe..!!"
Mislim ona peva - nema sta...ali cela ostala frka, you tube i ostalo (tzv viralni marketing) je smisljena od strane Simon Cowell-a (jedan od sudija - i "tvorac" i vlasnik X Factora) i njegove ekipe...
Ljudi vole da podrzavaju "underdogs" i to su nasli !! Ova emisija nije neko ludilio, ali svremana na vreme iscede neku vecu paru i odatle!!
cela je poenta naci nekoga za koga ce ljudi da glasaju telefonom (i samim tim pune njihovu kasicu-prasicu!!)
sve je to marketing....
najtuznije je sto se ova zena nasla u sred toga!!!!
disco violence
21-04-2009, 05:52 PM
a za Susan...ok je sve to...ali opet su pola iscenirali! Ko bajagi, nisu znali sta ih ceka...vrlo vesto izrezirano, izeditovano, itd...i odmah stavljeno na Youtube, CNN i tako dalje..."sve samo od sebe..!!"
Mislim ona peva - nema sta...ali cela ostala frka, you tube i ostalo (tzv viralni marketing) je smisljena od strane Simon Cowell-a (jedan od sudija - i "tvorac" i vlasnik X Factora) i njegove ekipe...
Ljudi vole da podrzavaju "underdogs" i to su nasli !! Ova emisija nije neko ludilio, ali svremana na vreme iscede neku vecu paru i odatle!!
cela je poenta naci nekoga za koga ce ljudi da glasaju telefonom (i samim tim pune njihovu kasicu-prasicu!!)
sve je to marketing....
Slazem se sa ovim jer u neku ruku ne mozes tek tako pustiti svaku budalu na TV,a da neznas nista o njemu,mozda se pojavi neki Sid Vicious,izvadi pistolj i pobije sve.Nisam hteo prvi da potezem pitanje teorije zavere.Zbog toga mi je bolji Paul Potts jer ono ne moze bas svako.
beatanga
21-04-2009, 06:02 PM
sve je to marketing....
koliko ja znam, ovo sa joshuom je kasnije postala reklama za WP, ali je prvobitno istrazivanje koje su sprovele marketniske i WP. slazem se da je marketing, ali mislim da prica stoji.
danas mi je drugar poslao ovaj link
http://www.youtube.com/watch?v=yVU4IkzMNIo
posle kojeg sam i ja poceo da sumnjam da cela prica malo namestena. ima i onaj paul botts ili kako se vec zove koji ima slicnu pricu. pucanje na "jeftine" emocije je proveren recept. :)
Denyken
21-04-2009, 06:03 PM
sve je to marketing....
Slazem se sa ovim jer u neku ruku ne mozes tek tako pustiti svaku budalu na TV,a da neznas nista o njemu,mozda se pojavi neki Sid Vicious,izvadi pistolj i pobije sve.Nisam hteo prvi da potezem pitanje teorije zavere.Zbog toga mi je bolji Paul Potts jer ono ne moze bas svako.
momci i da je sve to istina o cemu govorite...to ni malo ne mijenja cinjenicu da me dugo nista tako nije dirnulo sto se glazbe tice (bilo koje ) vec duze vrijeme...i to da li ce se netko drugi okoristiti njenim uspjehom (osim nje same )me takodjer nije sprijecilo u onom prekrasnom osjecaju kada je ta zena zapjevala , a cini se niti mnoge druge (ima skoro 37 miliona pregleda u desetak dana..)....mozda sam naivan...no ne zelim se opterecivati teorijama zavjere...ako cemo tako..onda sta je vise nevino u ovome svijetu:confused:
"To Each His Own"
DaBear
21-04-2009, 06:19 PM
momci i da je sve to istina o cemu govorite...to ni malo ne mijenja cinjenicu da me dugo nista tako nije dirnulo sto se glazbe tice (bilo koje ) vec duze vrijeme...i to da li ce se netko drugi okoristiti njenim uspjehom (osim nje same )me takodjer nije sprijecilo u onom prekrasnom osjecaju kada je ta zena zapjevala , a cini se niti mnoge druge (ima skoro 37 miliona pregleda u desetak dana..)....mozda sam naivan...no ne zelim se opterecivati teorijama zavjere...ako cemo tako..onda sta je vise nevino u ovome svijetu:confused:
"To Each His Own"
nema nikakve zavere!
Zena peva i tu nema sta da se kaze !! i meni su oci ovlazile...(hoce to u starosti...he,he..)
Samo sto su ovoga puta ucinili presedan i "pogurali" nekoga ko nije stereotip ovakvih emisija...brkata tetka! (jel sam surov..?)
Njoj ce biti super - mozda ce cak naci (prvog) momka i udati se zahvaljujuci televiziji...zaradice i neku kintu sigurno, i mozda zapevati na nekoj pozorisnoj sceni / mjuziklu / preko okenskom kruzeru..sta vec!
A neko ce da zaradi jos vise para...(bez koga nikad nebi culi za nju!!)
i onda se opet vratimo na ono - da bez marketinga i reklame - nema rezultata!!
disco violence
21-04-2009, 06:29 PM
Evo jedne pitalice, ko odgovori tacno ima pivo.
Kako se na srpskom,hrvatskom i bosanskom kaze Simon Cowell?
Denyken
21-04-2009, 06:30 PM
A da je sve na svetu postavljeno naopako to je odavno jasno. Kad sam pogledao Susan i cuo, onako sokiran, doziveo sam veliko zadovoljstvo, i naterao cerku koja ima 20 godina da to poslusa vise puta i da mi kaze svoje utiske (hteo sm da je nateram da shvati sustinu), potajno sama zeleo da ukapira da forma, sjaj i marketing-ono sto je prvo vidljivo u danasnje vreme, ne mogu biti vazniji od sustine, i da svaki covek nosi u sebi odredjeni kvalitet, Susan je dosegla sustinu, i naravno zbog toga joj se divimo. Verujem da na svetu postoji mnogo takvih osoba!
ne znam meni se dopalo kako je to Braca rekao...:da:
disco violence
21-04-2009, 07:18 PM
Simon Cowell je Sasa Popovic svetskog ranga,a ja Sasi nesto ne verujem.
Zasto je bilo bitno navesti da se Susan Boyle nikada nije poljubila,kakve to veze ima sa njenim talentom.Mislim da je ljudi vise zale nego sto joj se zapravo dive.
Reinhardt
21-04-2009, 08:16 PM
ipak, htjeli mi to ili ne, DaBear je rekao su?tinu!
mene jedino muči to ?to mi kao konzumenti ovoga bivamo suptilno
manipulirani (odnosno, na?e emocije)
mozda sam i ja malo čudan, ali meni spomenuta gospodja pjeva dobro,
ali ne tako dobro da bi pustio suzu.
Danny Lou
21-04-2009, 08:32 PM
Samo sto su ovoga puta ucinili presedan i "pogurali" nekoga ko nije stereotip ovakvih emisija...brkata tetka! (jel sam surov..?)
ma ko shisha nju :) nasla se tu ovi su je uzeli zamutili kashu i svi ali SVI su tu kashu pokusali samo tako. susan boyle je za 5-6 dana vidjelo skoro milion ako ne i vise ljudi. pjevace tu i tamo ubice koju kinticu, Simon i ekipa ce zbaviti jos koju jahtu, publika ce je zaboraviti jer ce iduce godine da se pojavi osoba sa nekim zescim problemom koja ce nanovo osvojiti srca mase i OP! idemo krug jos jednom :wink: e kad bi se moglo nekako u taj krug ukoprcati :grin:
Reinhardt
21-04-2009, 08:51 PM
..osoba sa nekim zescim problemom koja ce nanovo osvojiti srca mase i OP! idemo krug jos jednom
istina
:cry:
Braca
21-04-2009, 09:51 PM
Uh moram ponovo da pisem, taj show u kojem se Susan pojavljuje nista novo, imamo i mi svoj Grand show, pa ja ne cuh nijedan glas na ovakvom nivou, naprotiv samo sprdnja ne sa pevacima vec sa gledaocima. Ja bih (a verujem i jos puno ljudi ovde) pristao da investiram u takvu osobu, i da radim mesecima u studiju bez ikakvih para, jer bi mi to predstavljalo najvece zadovoljstvo.Dzaba mi ovde raspredamo o opremi, produkciji, svega toga nema ako se ne pojavi neka Susan ili bilo ko ko stvarno ume da svira ili peva, a onda ce to zvucati dobro i da se snimi na kasetofonu!
InsaneEyes
21-04-2009, 09:59 PM
naravno da smo svi pustili suzu, bilo bi sramota da nismo.
opet pitanje je da li bi je pustili da nije bilo tog predhodnog "navlacenja prachke" pre okidanja. nista nema lose u tome, to je isto umetnost dramske vrste, ne bi se slozio da je emocija jeftina, andjeoski glas ima i to je cinjenica, nebitno da li je iscenirano ili nije.
nije se lako ni igrati sa ljudskim osecanjima,ne znam da li je neko gledao originalnu japansku animaciju "kenshin" - kome god sam pustao taj film - SVAKO je na kraju zaplakao, cak i jedan ortak Skinhead, sto me je odusevilo, znaci moja poenta je da je sve to dramska umetnost i da je OK :D
eto, na*rah se malo, za kraj Elizabeth Frazer iz ex-Cocteau Twins ima isto ludacko vilenjacko deciji glas, a opet nikad ne zaplaces na taj nacin jer nema te "masa je podcenila" drame :wink:
Cocteau Twins - Seekers Who Are Lovers (Live)
http://www.youtube.com/watch?v=2iQpaUZP5t4&feature=related
InsaneEyes
21-04-2009, 10:13 PM
i bas me zanima da li je neko pogledao ovaj klip sto sam gore okacio, i da li je na 3:30 pustio suzu, sto bi rekli :)
mladjex
22-04-2009, 01:17 AM
sta kazete na ovo ,meni su na ovaj snimak zuze krenule neznam mozda zato sto sam skoro dobijo cerkicu ,kakav glasic :D
http://www.youtube.com/watch?v=QWNoiVrJDsE
http://www.youtube.com/watch?v=2cnRXmMn2Ag&feature=related
zlobisha
24-04-2009, 08:01 AM
ipak, htjeli mi to ili ne, DaBear je rekao su?tinu!
mene jedino muči to ?to mi kao konzumenti ovoga bivamo suptilno
manipulirani (odnosno, na?e emocije)
mozda sam i ja malo čudan, ali meni spomenuta gospodja pjeva dobro,
ali ne tako dobro da bi pustio suzu.
Ma, nije uop?te reč o njenoj tehnici pevanja. Radi se o drugim stvarima, o ljudskoj psihi, o plitkosti ljudske svesti i o ograničenosti...
A Susan se izborila za svojih 5 minuta. I zato joj svaka čast!
InsaneEyes
24-04-2009, 12:29 PM
Radi se o drugim stvarima, o ljudskoj psihi, o plitkosti ljudske svesti i o ograničenosti...
pa ljudi smo... ograniceni nevidjeno...:)
InsaneEyes
24-04-2009, 02:36 PM
ima takvih smrzavanja na jutjubu kolko oces
dis mast bi d plejs - to'kin hed kaver
http://www.youtube.com/watch?v=URPz_uS2P9k
i m luking tru ju - bitls kaver
http://www.youtube.com/watch?v=B-Tife4mVb4
DaBear
25-04-2009, 06:23 PM
[viralni marketing cini cuda!!!
A video of Susan Boyle's audition for Britain's Got Talent is reportedly set to be the most viewed YouTube clip ever.
Less than two weeks after it was added to the YouTube, Susan's performance has been viewed more than 100 million times - making it set to smash the previous record.
The current most watched clip on YouTube is comedian Judson Laipply's Evolution Of Dance, which has been watched 118 million times since it was uploaded in April 2006.
3 News
Danny Lou
26-04-2009, 01:15 PM
A video of Susan Boyle's audition for Britain's Got Talent is reportedly set to be the most viewed YouTube clip ever.
Less than two weeks after it was added to the YouTube, Susan's performance has been viewed more than 100 million times - making it set to smash the previous record.
The current most watched clip on YouTube is comedian Judson Laipply's Evolution Of Dance, which has been watched 118 million times since it was uploaded in April 2006.
3 News
JE-BO-TE...:shock::shock::shock::shock::shock::shock::sh ock:
100 miliona... domacica sa sela iz engleske... anfakinblivbl...
DaBear
26-04-2009, 01:26 PM
JE-BO-TE...:shock::shock::shock::shock::shock::shock::sh ock:
100 miliona... domacica sa sela iz engleske... anfakinblivbl...
danas prica u novinama (ovde u Engleskoj) kako je ITV (koji prikazuje taj show) sporo reagovao i nije napravio nikakav deal sa YouTube-om oko podele para (prava od gledanja klipa) i kako su te pare (oko ?1,5Miliona) zauvek izgubljene..
pa kazi da nije sve oko para.....he,he
DADDY Z
28-04-2009, 10:50 AM
super je ovaj post ali mi je čudno da niko nije primetio da već postoji priča o ovome...
http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=27158
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.