View Full Version : 2 pitanja!!!
1.radim vec neko vreme u pro toolsu i nikako mi ne polazi za rukom da kad napravim neku automatizaciju na nekoj traci, i posle toga zelim da dignem ili spustim tu traku u mixu sa sve tom automat. on mi uvek vraca nivo sa kojim sam poceo automatiku....ako me shvatate ste hocu reci...jel ima neka caka da se to najlakse odradi?
2.u pitanju je traka sa drum room micom ili drum ambience micom,svejedno... hteo bi da kiku,dobosu,tomovima ili hi hatu dam razlicito tog rooma,a ne svima isto..e sad kako to da uradim kad je to audio traka.bilo bi dobro kad bi to moglo na bus da se stavi..al kako? hvala unapred svima na savetima,i izvinjavam se sto sam postavio 2 opsirna pitanja u jednom postu. pozdrav!
voomighty
13-04-2009, 01:00 AM
1.radim vec neko vreme u pro toolsu i nikako mi ne polazi za rukom da kad napravim neku automatizaciju na nekoj traci, i posle toga zelim da dignem ili spustim tu traku u mixu sa sve tom automat. on mi uvek vraca nivo sa kojim sam poceo automatiku....ako me shvatate ste hocu reci...jel ima neka caka da se to najlakse odradi?
2.u pitanju je traka sa drum room micom ili drum ambience micom,svejedno... hteo bi da kiku,dobosu,tomovima ili hi hatu dam razlicito tog rooma,a ne svima isto..e sad kako to da uradim kad je to audio traka.bilo bi dobro kad bi to moglo na bus da se stavi..al kako? hvala unapred svima na savetima,i izvinjavam se sto sam postavio 2 opsirna pitanja u jednom postu. pozdrav!
-pa recimo u nuendu kliknes na kanalu na PLUS (+) i otvoris traku sa automatizacijom. onda selektujes sve tacke automatizacije i posle ih dizes ili spustas, ne mozes na fejderu da dizes i spustas, normano je da ce ti vratiti na vrednosti koje si unoe za utomatizaciju
http://mvr.blackarkcrew.com/mp3/1.gif
-e sad.... lupam.... dupliraj room onoliko puta koliko hoces razlicitih elemenata bubnja da tretiras, pa nadji frekvencije tih delova bubnja, ostale ubij. onda dodaj pojedinacno....
ili u toj room traci nekim sonoxom ili cabridgeom skidaj ili dodaj Hz oredjenih elemenata... nem pojma ovo sam bas lupio.......
aj uzdravlje
smanjih ili pojacas na kompresoru ako ga imas na tom kanalu (ako te ne zanimaju brojke), a ako ne ubacis plugin iz PT koji se zove TRIM i spustas i dizes kompletnu automatizaciju... kao da ti je neko na sve to dodao jos jedan regler... a mozes i da obelezis celu automatizaciju i spustas i dizes i tako dalje i tako dalje...
pod dva... pojma nemam... sad sam nesto probao al moram da se resetujem pa ponovo :)
pozz
hvala na savetima.nije losa ideja se trim pluginsom!ali desava mi se da u toolsima svih pet inserta je puno.izgleda da cu morati da obelezim sve tacke automatizacije pa da onda dizem i spustam...mislio sam da ima neka elegantnija fora:-) a fora za kompresor mi ne igra jer mi je on najcesce prvi u lancu i onda ce uticati na ostale pluginse u lancu,jedino onda taj zadnji ako ima opciju in/out...
jel ima jos neko neki savet?
slowstar
18-04-2009, 11:34 PM
Ako koristis vise inserata, moj savet ti je da ne stavljas kompresor prvi u lanac (to vazi i za limiter, i uopste za dinamiku) po meni je bolje da prvo uradis EQ, pa onda komprimujes, ali ima i drugih misljenja...
hvala na savetima.nije losa ideja se trim pluginsom!ali desava mi se da u toolsima svih pet inserta je puno.izgleda da cu morati da obelezim sve tacke automatizacije pa da onda dizem i spustam...mislio sam da ima neka elegantnija fora:-) a fora za kompresor mi ne igra jer mi je on najcesce prvi u lancu i onda ce uticati na ostale pluginse u lancu,jedino onda taj zadnji ako ima opciju in/out...
pa nije ni to neki posao, obelezis samo od pocetka do kraja i dizes i spustas... :)
a mozes i da dodas aux kanal, audio out bus xx-aux input bus xx pa imas i novih pet inserata.. al to je vec smaranje ako bi to radio samo zbog fader-a :)
Rasta
21-04-2009, 12:19 PM
Ako zelis privremeno iskljuciti automatiku imas na mixeru iznad balance kontrole ti pise "read". Stavis to na off. Ako zelis sacuvati odnose u automatizaciji imas u edit window tamo gdje ti pise volume, waveform... i trim, pa sa trim volumenom podizes ili spustas cijeli nivo, a ostaje ti automatika. Najjednostavnija je ova metoda sa posljednjim pluginom koji ima volume kontrolu ili slanje u aux.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.