PDA

View Full Version : Limiter

Psychogen
11-04-2009, 05:41 PM
Juce mi se desilo da sam slucajno sa master kanala sklonio VST koji se zove Limiter. Kako sam ja skontao taj plugin ima ulogu da ogranicava jacinu zvuka u nekim opsezima u mixu. E sad kad sam pokusao da ga vratim, nista nije bilo kao pre. Traka ide par sekundi i bubnjevi se normalno cuju, a onda par sekundi se potpuno utisaju. Kao kad je pod uticajem nekog compressora...Iznervirao sam se...Ljudi kako da resim ovaj problem i kako da masterujem traku da zvuci istom jacinom u svakom delu??? Da napomenem, koristim fruity loops, a na masteru mi se jos nalazi Izotope Ozone....Unapred hvala.

Maiv
11-04-2009, 06:06 PM
:confused:

Tutoriali, search foruma, wiki, google...

Ili jednostavno plati nekom da to odradi za tebe:D

puRe
12-04-2009, 09:35 AM
nisi naveo koji limiter je u pitanju, ali mu je verovatno neki auto-gain ostao ukljucen...

znam da je to problem sa sonnoxom kome je auto-gain po defaultu ukljucen...

Psychogen
12-04-2009, 09:53 AM
nisi naveo koji limiter je u pitanju, ali mu je verovatno neki auto-gain ostao ukljucen...

znam da je to problem sa sonnoxom kome je auto-gain po defaultu ukljucen...

Pa ovo je standardni Fruity Limiter...Al znas sta me tu buni...Ja na prethodnim projektima nigde nisam imao Limiter na masteru i sve je ok, medjutim ovde je verovatno bio automatski namesten, jer sam projekat pokrenuo mozda iz template-a nekog...i sad fora, ja ga sklonim eto onako, ono se poremeti balans zvuka na nekim mestima, a da ga vratim opet isti djavo...nikako kao pre. Ne znam sta bi moglo biti drugi problem nego taj Limiter?

awacs
12-04-2009, 11:13 AM
jer sam projekat pokrenuo mozda iz template-a nekog...

100% je taj rad. Nema ti druge do da nekako prepozna? taj template i da prepi?e? parametre limitera u tvoj projekat. Jbg.

Pozdrav

rastamankg
12-04-2009, 10:14 PM
posalji flp datoteku, pa da vidimo da li nesto moze da se sredi...

Psychogen
13-04-2009, 04:15 PM
Resio sam problem. Bilo je nesto banalno i nije bilo do podesavanja. Ali sve u svemu ovo i dalje moze ostati aktivna tema za softverski limiter i compressor jer i dalje zelim dosta toga nauciti recimo o compressor-u. Npr. specijalizovani compressor ili neki paket mastering alat koji sadrzi u sebi compressor kojim masterujem traku mi obicno pa makar i u manjoj meri ima uticaj limitiranja ukupne glasnoce u nekom opsegu na traci. Meni ovo obicno rezultuje malo tisim pojedinacnim instrumentima na mestima gde ima vise instrumenata u polifoniji tj na jednom mestu, u istom intervalu. E sad vidite, to se meni nesvidja, jer ne zelim da mi bubnjevi nigde variraju u jacini, pa ni cak ni jednu jedinu zericu ne zelim. Koja je uopste uloga compressora..kad ima ovakvo delovanje? Recimo hocu da procistim zvuk pomocu multiband compressor-a na masteru, ali necu da mi stisava i pojacava zvuk na razlicitim mestima...

quake
13-04-2009, 05:10 PM
Bezi ti druze od kompresora sto dalje,to su izmislile barabe da uzmu ljudima pare:wink:.

Psychogen
13-04-2009, 05:20 PM
Bezi ti druze od kompresora sto dalje,to su izmislile barabe da uzmu ljudima pare:wink:.

Pa sto bi ljudi kupovali ako im ne treba? Valjda ima neku ulogu? :D

quake
13-04-2009, 05:31 PM
Taj compresor ljudima od lepe pesme napravi kobasicu,valjda ga zato kupuju,neznam ni ja...:confused:

alfom
13-04-2009, 08:37 PM
Attack, Release, Ratio, Makeup, input, output, i koje?ta jo?.

lesha
13-04-2009, 09:21 PM
bezi ti druze od kompresora sto dalje,to su izmislile barabe da uzmu ljudima pare:wink:.

+1
prvo nauci osnove, imas dovoljno materijala na forumu, imas i pretragu pa navali :wink:

Psychogen
13-04-2009, 09:28 PM
+1
prvo nauci osnove, imas dovoljno materijala na forumu, imas i pretragu pa navali :wink:

Ma znam ja osnove. Ali ovde sam dosao da vi to malo sire objasnite.

lesha
13-04-2009, 09:31 PM
o kompresorima se bas nasiroko pricalo :wink: