PDA

View Full Version : moja kolekcija literature

Pendula
03-04-2009, 09:17 AM
imam svasta nesto, ima dosta dobrih stvari. evo vam kompletan spisak, ako nekog nesto zanima, nek kaze sta, uploadovacu mu ..
ili ako je dozvoljeno da odmah uloadujem i okacim ovde?

evo spiska:

mail: pendula@bitsyu.net - tu mi javite sta zelite.

lesha
03-04-2009, 09:23 AM
nadam se da si procitao pravilnik o pirateriji.
ukoliko jesi, to tvoj postupak samo cini tezim.
nadam se da necemo morati da posezemo za nekim tezim merama ukoliko se ovako nesto bude ponovilo.

Pendula
03-04-2009, 11:50 AM
sorry, ali nisam. nikada ne citam pravilnike. nece se ponoviti

VladaNS
08-04-2009, 02:23 AM
Mislim stvarno.... Ceo internet je prepun piraterije i to do te mere da u roku od 15 sekundi mozes naci bilo kakav film, muziku ili knjigu. Kod nas u zemlji postoji zakon u pitateriji koji se prakticno ne moze ni sprovesti jer se svi bave piraterijom. Kad bi krenuli od kuce do kuce da hapse, svih 8 miliona srba bi zavrsilo u zatvoru. I upravo zato se kontrola piraterije ogranicila na firme koje moraju da imaju legalan softver i sl. Sve je to OK, vi na rumskom zelite da budete dobri momci ali nam uskracujete priliku da dobijemo retku literaturu koji ne mozemo da kupimo ni da hocemo. A pritom vi ne mozete da stradate jer ste se ogradili od toga u pravilniku, tako da jedini ko moze da odgovara je korisnik koji distribuira (tako rade torrent sajtovi). A vi koji drzite moralne lekcije drugima, pogledajte koliko "legalne" muzike i softvera drzite u svom kompjuteru pa se malo zamislite. I naravno, NO HARD FEELINGS :wink:

"7"
08-04-2009, 07:30 AM
Mislim stvarno.... Ceo internet je prepun piraterije i to do te mere da u roku od 15 sekundi mozes naci bilo kakav film, muziku ili knjigu. Kod nas u zemlji postoji zakon u pitateriji koji se prakticno ne moze ni sprovesti jer se svi bave piraterijom. Kad bi krenuli od kuce do kuce da hapse, svih 8 miliona srba bi zavrsilo u zatvoru. I upravo zato se kontrola piraterije ogranicila na firme koje moraju da imaju legalan softver i sl. Sve je to OK, vi na rumskom zelite da budete dobri momci ali nam uskracujete priliku da dobijemo retku literaturu koji ne mozemo da kupimo ni da hocemo. A pritom vi ne mozete da stradate jer ste se ogradili od toga u pravilniku, tako da jedini ko moze da odgovara je korisnik koji distribuira (tako rade torrent sajtovi). A vi koji drzite moralne lekcije drugima, pogledajte koliko "legalne" muzike i softvera drzite u svom kompjuteru pa se malo zamislite. I naravno, NO HARD FEELINGS :wink:

e ovo sto je crveno i jeste poenta... znaci ako mozes da nadjes sve sto ti treba, zasto onda da stoji na ovom sajtu... pritom svako ko hoce da podeli nesto vodnjikavo sa drugima ostavi mail ili pozove na chat ili sl. i to uradi... znaci nema nikakve potrebe da se pravi problem oko toga, posto administratori ne pokusavaju da budu dobri momci vec moraju da postuju zakon da ne bi imali problema... a inace jos se nije desilo da sam procitao ovde za bilo sta a da nisam mogao da nadjem na netu, tako da razmisljaj da je ovde informacioni centar a trzni centri i buvljak su koju ulicu dalje :wink:...

Pozz

lesha
08-04-2009, 08:17 AM
u potpunosti se slazem sa sedmicom.

@ VladaNS
rumski je vec ranije kontaktiran od strane vlasti bas zbog piraterije, otud i pravilnici na forumu.

VladaNS
08-04-2009, 11:37 PM
u potpunosti se slazem sa sedmicom.

@ VladaNS
rumski je vec ranije kontaktiran od strane vlasti bas zbog piraterije, otud i pravilnici na forumu.

Ako je tako onda je vas potez OK. Sta su vam rekli kad su vas kontaktirali? Oni ne sankcionisu ni deset puta teze prekrsaje doticnog zakona pa mi je interesantno da su se bahtali oko tako sitnog slucaja... Ovo me zanima jer je to deo moje struke tj. pravnik sam.

jox
21-06-2009, 04:56 PM
Mislim da je ovaj thread trebao da ima malo drugaciji koncept, i sve bi bilo ok.

Da si samo nabrojao spisak knjiga koje imas (bez nudjenja istih uploadovanjem ili kako god), napisao po recenicu-dve o svakoj od njih, preporucio ih za ovo ili ono, u zavisnosti od sadrzaja koji se moze naci u njima, ovaj thread bi imao edukativan karatker.

Tacnije vrlo rado bih i sam procitao neki takav thread.
Predlog je da to i uradis, tj. svoj prvi post izmenis u tom pravcu, bez spominjanja aktivnosti zabranjenih pravilima foruma.
A onoga koga neka knjiga zainteresuje ce se vec snaci za istu.
Verujem da bi admini izbrisali ostatak offtopic postova u ovom threadu nakon toga...

Danny Lou
21-06-2009, 08:27 PM
decko je imao dobru namjeru sto vecina danas uopste nema... jedino sto je prekrsio pravilo a to je drugi par opanaka... :)