Log in

View Full Version : Tvoj nacin snimanja i miksanja vokala

FrankoPanko
30-03-2009, 06:54 PM
Zanima me kako si snimao vokal Miletu iz Hladnog piva (koji majk, preamp, eq, kompresor...) i kako si ga tretirao u miksu (eq, compr, fx ...setings). S obzirom na kolicinu energije koju HP isijavaju pretpostavljam da se radi o zescoj kompresiji?

Denyken
30-03-2009, 07:47 PM
Zanima me kako si snimao vokal Miletu iz Hladnog piva (koji majk, preamp, eq, kompresor...) i kako si ga tretirao u miksu (eq, compr, fx ...setings). S obzirom na kolicinu energije koju HP isijavaju pretpostavljam da se radi o zescoj kompresiji?

recording chain Shure SM7-DIY Neve1272-DIY UA1176-Apogee AD16X-Pro Tools

mixing chain UAD plugovi UA1176+NEVE 1073...malo jekice sa EMT 140

kad jednom udjem in the box ne izlazim vise :wink:

u trackingu light compression u miksu heavy....s tim da Mile ima svoju prirodnu grlenu kompresiju:rotfl: sto mi ide u prilog...

Arthur
30-03-2009, 08:59 PM
isto pitanje, samo za bend Ramirez :da: ?

Denyken
30-03-2009, 09:12 PM
Za Ramirez je slicna prica jedino sto sam za mic koristio svoj stari Classic Rode (cijevni ) taj je vise pasao na Aljosin vokal...malo vise pop sminke :da:

FrankoPanko
30-03-2009, 09:22 PM
Zaboravio sam reci da ja isto snimam sa Rode Classic, samo sam izvadio originalnu kapsulu i ubacio Peluso CEK-67 (sto je inace replacement za Neumann U-67) tako da sam dobio tamniji majk. :wink:
Kakva su tvoja iskustva sa tim mikrofonom?

FrankoPanko
07-04-2009, 07:52 PM
Da li imas neke uobicajene kombinacije koji od tvojih mikrofona ide sa kojim (tvojim diy) preampom na koji tip vokala, ili pjevaci-ce moraju biti naoruzani strpljenjem dok ti prekapcas razne mikrofone u razne preampove dok ne nadjes najbolju opciju?

Denyken
07-04-2009, 08:22 PM
Da li imas neke uobicajene kombinacije koji od tvojih mikrofona ide sa kojim (tvojim diy) preampom na koji tip vokala, ili pjevaci-ce moraju biti naoruzani strpljenjem dok ti prekapcas razne mikrofone u razne preampove dok ne nadjes najbolju opciju?

pozdrav kolega ! bojim se da je ovo drugo:D malo ih testiram na pocetku..tek da vidim je li imaju tolerancije....
uglavnom znam kombinaciju ali volim eksperimentirati..na kraju krajeva,ne znam kako je to kod tebe,ali meni dosadi uvijek isto bez obzira koliko to dobro bilo...jos pogotovo kad si napravim novu "igracku" tipa novi pre amp,compressor..he he onda to stavljam po svemu:rotfl:pravo dijete....sta da ti kazem... nakon svih tih silnih godina...ja se jos uvijek igram u svemu tome..mozda je tajna bas u tome..bitno je da u svemu tome izgledas kao da znas sto radis :da: sto bi rekli
?There are no such things as wrong notes, there?s only the look on your face.? Anonymous

Denyken
07-04-2009, 08:33 PM
Zaboravio sam reci da ja isto snimam sa Rode Classic, samo sam izvadio originalnu kapsulu i ubacio Peluso CEK-67 (sto je inace replacement za Neumann U-67) tako da sam dobio tamniji majk. :wink:
Kakva su tvoja iskustva sa tim mikrofonom?
oprosti tek sam sada vidio ovaj tvoj post...

mislim da si dobro napravio..iako sam emotivno vezan za Rode Classic moram priznati da ga sada najvise koristim za snimanje back vokala...ima onaj boost tj "grbu" negdje oko 10 kHz tzv "air" zone i generalno ne bas neki volumen pogotovo mi nema "trbuha" -nizih srednjih tako da tako snimljenje backove i ne moram nesto frekventno doradjivati u miksu...inace za Lead vox ga vise ne koristim zbog essanja jer boostira sibilante kao lud....no cool izgleda moras priznati8-)

FrankoPanko
08-04-2009, 10:24 AM
Ista stvar se i meni dogadja, cim izadje nesto novo iz "diy radionice"! :D
...A sto se Rode tice stvarno bolje radi sa Peluso Cek-67, ima onu vintage patinu na vokalu i ne shilji mi vise u sibilantima.

Geronimo
09-04-2009, 06:07 PM
Interesuje me zasto se dva puta kompresuje signal. Pri snimanju koristis UA1176 a i u mix-u ga isto koristis. Zasto??

Da li pri snimanju koristis blagu kompresiju i koliku a pri miksingu radis
ostriju ??

Hvala unapred.

recording chain Shure SM7-DIY Neve1272-DIY UA1176-Apogee AD16X-Pro Tools

mixing chain UAD plugovi UA1176+NEVE 1073...malo jekice sa EMT 140

kad jednom udjem in the box ne izlazim vise :wink:

u trackingu light compression u miksu heavy....s tim da Mile ima svoju prirodnu grlenu kompresiju:rotfl: sto mi ide u prilog...