Log in

View Full Version : Najbolji kvalitet snimka

pevac
10-03-2009, 09:13 AM
Potreban mi je savet oko kupovine zvučne kartice/audio-interfejsa, pročitao sam na ovom forumu dosta tema o tome ali nisam nai?ao na ono ?to mene konkretno zanima.

Radi se o rok bendu, a kartica mi je potrebna za kućno snimanje gitare, basa, klavijature i vokala, dok bi se bubjevi odradili u pravom studiju.

Od prateće opreme posedujem mikrofone Rode NT1-A i Shure SM57, kupio bih neku manju miksetu Soundcraft Compact 4 ili Behringer Xenyx 802, kao i pretpojačalo Behringer Tube Ultragain MIC200.

Interesuje me koja bi od sledećih muzičkih kartica/audio-interfejsa, uz ovu opremu, dala najbolji kvalitet snimka, jer bi se kasnija obrada zvuka i mix radili u pravom studiju? Dakle potrebno mi je da natenane i precizno snimim instrumente i vokal dovoljno kvalitetno da bi posle mogli zadovoljavajuće da se obrade u studiju.

1. E-MU 0404
2. E-MU 1212M
3. M-Audio Audiophile 2496
4. M-Audio Audiophile 192
5.Edirol UA-4fx
6.Eventualno M-Audio Fast Track USB ili M-Audio Fast Track Pro

Da li mi je od prateće opreme potrebno (ili nije potrebno) jo? ne?to i ako ove kartice/interfejsi ne zadovoljavaju minimum kvaliteta koja bi varijanta bila dovoljna za neki kolko-tolko profi snimak ?

pedjah
10-03-2009, 10:49 AM
Toliko toga je pisano na ovu temu. Najbolji odgovor mogao bi dati kolega "Search" :wink:

drzox
10-03-2009, 11:14 AM
U principu M-audio Fast track pro bi zadovoljio tvoje potrebe,pa i Emu0404 vjerovatno.

pevac
10-03-2009, 11:22 AM
A kad bih kupio M-audio Fast track pro da li mi treba jo? ne?to od dodatne opreme, mikseta ili preamp, da li bi oni pobolj?ali kvalitet snimka?

kejkz
10-03-2009, 11:34 AM
A kad bih kupio M-audio Fast track pro da li mi treba jo? ne?to od dodatne opreme, mikseta ili preamp, da li bi oni pobolj?ali kvalitet snimka?

Ne, na fast tracku imas i preampe i kontrolu jacine, nista ti vise ne treba.

korenjak
10-03-2009, 01:10 PM
a mozes i da kupis TC electronic KONNEKT8 ...a ima odlican preamp

:)

ili da potrazis polovan Presonus Firebox i on je dobar

pevac
10-03-2009, 03:08 PM
Da li bi neko mogao da postavi svoje snimke ako je radio sa karticama E-MU 1212M, M-Audio Audiophile 2496 ili M-audio Fast track pro , ili ako znate neki link gde mogu da poslu?am kako zvuče...

Maiv
10-03-2009, 03:41 PM
Ak ces snimat svaki i od tih instrumenata posebno onda bolje preskoci mixetu i preamp i za tu lovu uzmi neku dvokanalnu karticu s boljim preampovima. Mozda taj TC?!

awacs
10-03-2009, 04:14 PM
Da li bi neko mogao da postavi svoje snimke ako je radio sa karticama E-MU 1212M, M-Audio Audiophile 2496 ili M-audio Fast track pro , ili ako znate neki link gde mogu da poslu?am kako zvuče...

Iskreno, mislim da je slaba vajda od toga. Pitanje je ko u kojim uslovima i ?ta snima, a ne samo kroz koju karticu usnimava. Inače, u toj klasi cena (koliko shvatam do 200?) sve je manje-vi?e isto. Primeti da nisam napisao "isto sr...e" :wink:

Va?nije ti je da istra?i? po forumu (a i po inostranim forumima) koliko su ljudi zadovoljni stabilno?ću i kvalitetom drajvera pojedinih kartica. Recimo, skoro je jedan od ovda?njih članova imao problem sa E-mu 0202 koja ne mo?e da deli ASIO drajver sa Windows multimedija drajverom, tako da nije mogao da preslu?ava Winamp dok ne ugasi aplikaciju koja koristi ASIO... i tako neke stvari...

Pozdrav

korenjak
10-03-2009, 04:33 PM
tc ima bugova povremenih sto se tice drivera i stabilnosti a i probirljiv je sa firewire kontroler kartama u koje se ukljucuje

ipak preamp je odlican

evo sta sam sve snimao sa njim i Rode NT2A mikrofonom

udaraljke:
tarabuka, def, goch, daire

zice:

tamburu, saz, shargiju, Ak. gitaru, El. gitaru(mikrofonom ozvucavao pojacalo), bas gitaru (direkt)

duvacke:

kaval, blok flaute raznih stimova, frulu.....

vokale:
muske, zenske, deciji horic

skor da sam sa svim usnimcima bio zadovoljan....snimao sam u obicnim prostorijama, kasnije radio EQ i ostalo kada sam hteo neke korecije........

pevac
11-03-2009, 09:45 AM
Poslu?ao sam pesme ,da ti ka?em iskreno ne sviđaju mi se vokali , mnogo bolje snimke sam čuo sa E-MU 1212M i Behringer Tube Ultragain MIC200 i mnogo jeftinijim mikrofonom, Behringer B1

Izgleda da je awacs u pravu, u tom cenovnom rangu manje-vi?e sve isto, u pitanju su veoma male razlike, ako uop?te i postoje...

korenjak
11-03-2009, 09:49 AM
Gde si BRE slusao pesme i vokale.......?!?!?!?!:confused::confused::confused :

Si lood ono na mom MySpace je snimak sa sony mini DV kamere
taj snimak je izvucen sa video snimka i plus je uzivo....

ko ti reko to da slusas

ako oces da cujes snimke (studijske) sa TC javi se na PM da ti posaljem

pozz

korenjak
11-03-2009, 09:50 AM
Poslu?ao sam pesme ,da ti ka?em iskreno ne sviđaju mi se vokali , mnogo bolje snimke sam čuo sa E-MU 1212M i Behringer Tube Ultragain MIC200 i mnogo jeftinijim mikrofonom, Behringer B1

Izgleda da je awacs u pravu, u tom cenovnom rangu manje-vi?e sve isto, u pitanju su veoma male razlike, ako uop?te i postoje...

postoje razlike

pevac
11-03-2009, 10:16 AM
Ha-ha otkud znam da je to sa kamere, a ja se jo? trudio da budem blag , da te ne uvredim...:D

korenjak
11-03-2009, 10:19 AM
hahah :rotfl:

ne svidja mi se vokal

:rotfl:

idem u beograd danas , sutra uvece kad se vratim moslacu ti snimak da cujes

pozz

awacs
11-03-2009, 10:31 AM

Postoje razlike, ali su veoma male :wink: Po mom skromnom mi?ljenju, toliko su male da ih se slobodno mo?e zanemariti. Ono ?to sam hteo da ka?em u svom prethodnom postu je:

Izvor zvuka + prostorija u kojoj se snima + mikrofon + pretpojačalo + A/D konvertor (tj. "kartica") = snimljeni zvuk. Pride je tu i stavka koja se zove "mikrofonski kabl". Istina je da ljudi ponekad prave preveliku famu oko kablova, ali va?no je i to. Zato ti ka?em da je vrlo te?ko oceniti "koja kartica ima dobar zvuk" a isključiti sve druge parametre.

Pozdrav

funksoulbrother
11-03-2009, 02:26 PM
Gde si BRE slusao pesme i vokale.......?!?!?!?!:confused::confused::confused :

Si lood ono na mom MySpace je snimak sa sony mini DV kamere
taj snimak je izvucen sa video snimka i plus je uzivo....

pozz

:rotfl: