PDA

View Full Version : LIVE Kutije?

korenjak
28-02-2009, 11:20 AM
pitam za drugara posto je trazio savet od mene a ja se u live ozvucenje ne razumem bas..
naime nasho je neke kao polvne stare dobre proverene i tako to PEA VAY kutije...

pa se misli da li je bolje da zema te ili neke Laney nove u sky music ok 200 evra komad 200w
http://www.mixmusic-company.com/show_cat.php?catid=14

dakle valjau li te novije ili da juri te neke starije proslavljene...
ima li neko nesto jos za preporuciti?

treba da se ozvucuju na probi- gitarski garaz rok bend-i za manje svirke

pozz

Slavko
28-02-2009, 01:37 PM
Iz tih plasticnih,dobices plasticni sound:wink:
Ja bih za sebe uvek pre uzeo neke od drveta i proverene(topliji je sound):grin:
Ako su ove novije aktivni zvucnici,a nemam pojacalo,onda bih razmislio...
Sve u svemu ako si u mogucnosti malo oslusni, pa uporedi,jer svako ima drugaciji ukus 8-)

Slavko
28-02-2009, 10:15 PM
Ovo je moj setup za live
4788
To su 4 Acoustic kutije(bas-2x500w,2x200w+jos 2 monitora plastikanera od 200w.Sinusa naravno:wink:Ovo su stariji modeli ali se niko nikad nije zalio na njih.Neka ti drug pogleda i njih.Zvuk je full i kida.Ja mislim da se moze naci polovan ovakav setup za te pare koje misli izdvojiti i da ga bog vidi.A ima i nova serija.btw plasticni su jako dobri za elektronsku muziku tj dj-a,ali za zivu svirku drvo je mama8-)

korenjak
01-03-2009, 12:23 AM
mislis iverica :)

hm

on je nasho pea vey , ma da mu kazem ja nek juri neke starije a dobre ni meni se ne dojme ove novije nesto sem jednih mackie koje sam slusao i koje kidaju...al verujem da im kida i cena...

pozz

bukajenauka
01-03-2009, 08:52 AM
...sluzhim se Peaviem monitorima vech vishe od 10 godina...nikad me nisu izneverile, they are built to last!...a plastika je fantastica...to ptice na grani znaju...

korenjak
01-03-2009, 10:08 AM
jel stvarno zboris za plastiku da valja il je ironija?

korenjak
01-03-2009, 11:41 AM
Mogao bi Tiki The Boyler da se oglasi vele da je tata za live?

lesha
01-03-2009, 03:03 PM
recimo da je peavey impulse serija dosta hvaljena.
sad se ionako dosta toga pravi od plastike.

Tiki the Boyler
02-03-2009, 06:18 PM
Peavey Impulse 1012 je po meni najbolja live kutija u klasi do 500EUR!
Na prvo slušanje ima malo stušen ton. Učini ti se da fali low-enda i one fine visoke svile, ali čim krene svirka shvatiš da Impulse ima sve ono što stvarno i treba da ima.
Još jedna kutija koja me je oduševila u poslednjih nekoliko mjeseci je ElectroVoice Zx3. Iako me na prvo slušanje nije kupila, u praktičnoj situaciji (2 komada u kombinaciji sa jednim Peavey Versarray 118 basom) je oduvala. Eto taman toliko više svile koja mi u nekim situacijama nedostaje na Impulsima.
Doduše i cijena od 100EUR više nosi otprilike toliko.

I još jedna stvar... ako baš nije nužda reci drugaru da izbjegava kutije od 200EUR. Ta ušteda ti se vrlo brzo obije o glavu!

p.s. Obe kutije koje pohvalih su u plastici. Mogu samo reći da se ne treba opterećivati tehnologijom izrade kutije. Prvo poslušati... ;-)

zlobisha
02-03-2009, 08:55 PM
Iz tih plasticnih,dobices plasticni sound:wink:
Ja bih za sebe uvek pre uzeo neke od drveta i proverene(topliji je sound):grin:
Ako su ove novije aktivni zvucnici,a nemam pojacalo,onda bih razmislio...
Sve u svemu ako si u mogucnosti malo oslusni, pa uporedi,jer svako ima drugaciji ukus 8-)

Nema ti to mnogo smisla ?to zbori?... :wink:

zlobisha
02-03-2009, 09:03 PM
Jo? jedna kutija koja me je odu?evila u poslednjih nekoliko mjeseci je ElectroVoice Zx3...

Ja sam slu?ao neke Laney kutije, koje su (rekao bih) kopije EV, čak imaju i oznaku ZX, i bile su mi malo mutave. E sad, moguće da je zvuk radio ''idiot'', ali bih ipak prednost dao Peavey-u, ako je to jedina solucija...

Boyler je u pravu ?to se tiče kutija od 200e, bolje neka u?tedi jo? malo... :)

korenjak
02-03-2009, 09:08 PM
Peavey Impulse 1012 je po meni najbolja live kutija u klasi do 500EUR!
Na prvo slu?anje ima malo stu?en ton. Učini ti se da fali low-enda i one fine visoke svile, ali čim krene svirka shvati? da Impulse ima sve ono ?to stvarno i treba da ima.
Jo? jedna kutija koja me je odu?evila u poslednjih nekoliko mjeseci je ElectroVoice Zx3. Iako me na prvo slu?anje nije kupila, u praktičnoj situaciji (2 komada u kombinaciji sa jednim Peavey Versarray 118 basom) je oduvala. Eto taman toliko vi?e svile koja mi u nekim situacijama nedostaje na Impulsima.
Dodu?e i cijena od 100EUR vi?e nosi otprilike toliko.

I jo? jedna stvar... ako ba? nije nu?da reci drugaru da izbjegava kutije od 200EUR. Ta u?teda ti se vrlo brzo obije o glavu!

p.s. Obe kutije koje pohvalih su u plastici. Mogu samo reći da se ne treba opterećivati tehnologijom izrade kutije. Prvo poslu?ati... ;-)

Hvala za savet Tiky
Hvala ostalima

pozz

Klarinetista
10-03-2009, 12:52 AM
Moj glas za zx3!!!
Za razliku od prethodnog modela zx5, koji je po meni najveca sramota u istoriji kompanije (unutra su eminence zvucnici od 50 evra:banghead::banghead:)

Moji sistemi na na kojima radi bend:

za manje svirke dynacord d-lite http://www.dynacord.com/en/products/7/2/19_dlite2000.html
2 aktivna suba + 4xEV sx300

za srednje svirke 2 kompleta dynacord powermax 5
http://www.dynacord.com/en/products/7/2/51_powermax5.html
(4 suba po 18", 4 satelita 15"+horna 3", snaga do 2,6KW, ovaj dynacord je po meni best buy u klasi do 3kw snage)

za veeelike svirke dynacord Xa-2
http://www.dynacord.com/en/products/7/2/18_xa-system.html
Ovo cudo ubija, ali je preglomazno, preglasno i preskupo "za po kuci" 8-)

Tiki the Boyler
11-03-2009, 07:16 PM
Moj glas za zx3!!!
Za razliku od prethodnog modela zx5, koji je po meni najveca sramota u istoriji kompanije (unutra su eminence zvucnici od 50 evra:banghead::banghead:)

Izvini, ali... ili si nešto pobrkao ili te je neko gadno nategao!
U Zx5 kutiji je ElectroVoice DXV3150 zvučnik koji je konstrukciono identičan zvučniku iz Zx3 (samo je 15" promjera, jel...)

Nakon dvije godine konstantnog rada na 6 komada Zx5 kutija (u jednom malo većem sistemu, gdje ih kačimo na trussove na nekoliko metara visine) mogu samo da konstatujem da je Zx5 jedna od najboljih kutija u nižoj cjenovnoj klasi koju je EV ikada napravio!
Najveći problem sa Zx5 kutijama je zapravo u glavama naših ljudi koji razmišljaju na sledeći način: "Petnaes'ka u basu i još 600W. Ma to je sve što mi treba za svirku. Ponesem čet'ri kutije i Powermejta i ima da sve razvalim!"
Jes' al malo sutra... Zx5 je kutija koja je definitivno namjenjena za rad u sistemu sa basovima. Znači, kao full-range kutija je poprilično neupotrebljiva, jer što je više tjeraš ona više ide u gornji spektar. Kada na to dodaš poprilično veliku decibelažu i "dobac" te kutije dođeš do zaključka da je za male klubske svirke apsolutno neupotrebljiva. No, kao što rekoh, za to nije ni namjenjena.
I još jedna stvar... Zx5 je moćna kutija koja ne trpi balava pojačala. Ja svoj set tjeram Lab Gruppen fp3400 pojačalom i to je definitivno dodatni faktor koji čini da te kutije zvuče tako kao zvuče. Pokušaju tjeranja raznim aktivnim mikserima i pojačalima C klase uglavnom neslavno završe.

I kad sam se već raspričao... ljudi od tezge koji vole mekani i masni zvuk 15" basa obično biraju Zx4 kutiju, koja je (po meni) malo zalutala u Zx priču, jer konstukciono i zvučno nema previše dodira sa ostalim Zx-ovima. (Moguće da je Klarinetista mislio na nju.) U njoj je poprilično slabašan i mek zvučnik, ali je upravo to i čini pogodnom za varijante upotrebe sa aktivnim mikserom i bez basova; tako da vjerujem da je "četvorka" i napravljena da popuni taj segment tržišta.

Pozdrav!

Klarinetista
11-03-2009, 09:32 PM
E jbg...
Ja sam otvarao zx kutiju kod jednog od poznatijih servisera u Bg, posto mu nisam verovao da je unutra zvucnik "eminence by EV":(
Doduse, ostavljam mogucnost da nije bila u pitanju zx5, nego ova druga sto Tiki pominje... sad mi je kasno da ga cimam, ali cu svakako proveriti sutra!
Znaci prica je sledeca: vlasnici jednog lokala u centru su me zamolili da odnesem doticne kutije na servis jer se svi muzicari koji sviraju zale na los kvalitet zvuka. Ja odneo, on me pozvao i pitao sto sam mu doneo ispravne kutije na servis:banghead: Ja odem do njega i probamo kutije na nekom crownu ili crestu i on mi onda pokaze...

Tiki the Boyler
11-03-2009, 09:42 PM
Ja sam ostavio mogućnost da je u pitanju falš kutija, jer su se u Srbiji zbog malo neuređene distribucije i poprilično neuke klijentele pojavljivali falsifikati koji su išli ko alva.
Naime, EV prodaje plastično kućište kutije i zaštitnu mrežu kao rezervne dijelove (koji se uredno mogu kupiti kod velikih distributera u Njemačkoj), a onda se neki naši klipani dosjetili da natrpaju unutra šta im dođe pod ruku...

Naš čovjek ti je čudo! :banghead:

serbianzoro
12-03-2009, 12:09 AM
Ja znam bar deset likova koji rade fals ev,moj glas za petice,fantasticno rade,a i zasto bi stavljali skuplji zvucnik u jeftiniju kutiju?Ipak covek je pitao za klasu koja je pet puta jeftinija!!!