PDA

View Full Version : Midi plugin - ....?

OFF
22-02-2009, 04:35 PM
Postoji li midi plugin koji moze da svira zadate intervale u zavisnosti od tonaliteta? Npr. terce, sekste.....?

Tacnije, ne da svira, nego da sluzi kao triger za neki VST ili bilo koji externi ton generator

Maiv
22-02-2009, 04:41 PM
Mozda ovo:

http://www.chordspace.com/

nisam siguran, nisam ga dugo koristio.

alfom
22-02-2009, 05:16 PM
Offe, ajd ako postavi?, napi?i jel' čemu :).

Usput : puna mi te kuća ; na svim uređajima, sve ti i neki - On :grin:.

alfom
23-02-2009, 05:02 AM
Ja probao ovo. Ipak je ljep?e odsvirati intervale :)

OFF
23-02-2009, 11:47 AM
Ma nisam u mogucnosti..... beskucnik bez studija:(:D

SHIVA
23-02-2009, 12:47 PM
Postoji li midi plugin koji moze da svira zadate intervale u zavisnosti od tonaliteta? Npr. terce, sekste.....?

Tacnije, ne da svira, nego da sluzi kao triger za neki VST ili bilo koji externi ton generator

Daj mi objasni ?to ti od ovoga točno treba:

a) generiranje MIDI nota iz audio signala + transponiranje u intervalima
b) real time transponiranje intervala iz jednog MIDI kanala na drugi
c) transponiranje MIDI nota po intervalima, ne nu?no u real time-u
d) ni?ta od navedenog (u tom slučaju daj konkretan primjer)

Također mi reci koi sekvencer koristi? (Cubase, Nuendo, Ableton, Logic...)

pozz!

OFF
23-02-2009, 11:10 PM
Midi tansponovanje u realnom vremenu. Treba mi za live, npr... sviram jedan zvuk sa jedne klavijature, a plugin mi transponuje, i sa druge (ili vsti) mi svira interval.... zadati u zadatom tonalitetu

SHIVA
24-02-2009, 01:25 PM
Ako koristi? Cubase ili Nuendo, probaj s ovim:

Na izvornom MIDI kanalu uključi SEND, rutaj na taj drugi VST, a pod effect uključi standardni cubase midi plug "transformer".

Transformer je u principu isto ?to i "logical editor", samo radi u real time-u.

S desne strane ima? grupe preseta, odaberi "standard 2" i na dnu te grupe ima? dva transpose preseta (+12 i -12).

Ako ti je poznat "logical editor" dalje bi sve trebalo biti "piece of cake". Ako ti nie poznat, prostudiraj malo manual, i siguran sam da će? moći rje?iti sve ?to ti treba.

"Transformer" mo?e aplicirati vi?e kriterija odjednom, pa transpose mo?e biti u ovisnosti o nekoj skali, mo?e biti i random, mo?e? mu varirati velocity, tajming... mo?e? ga kvantizirati, mo?e? manipulirati duljinu trajanja... Vrlo korisna igračka.

Ako ne koristi? Cubase... ne mogu ti pomoći. Vjerojatno ima načina, ali ne da ja znam.

SHIVA
24-02-2009, 01:30 PM
Sad kad razmislim... ima? jo? jednu opciju.

Otvori 2 MIDI kanala i na oba aktiviraj MIDI input. Jedan svira normalno, a na drugi MIDI kanal napravi insert "track FX". Na njemu ima? i transpose i standardne skale.

Također se mo?e? poigrat sa MIDI plugom "Chorder", a mo?e? ih i kombinirati. S te strane cubase ima doista odlične alate.

alfom
24-02-2009, 03:23 PM
Offe, sad ja ne znam ?ta, ko gdje kako :).
Intervalisanje na ove načine ne pali za svaku potrebu. Odn. tebi u stvari treba alat koji prepoznaje harmonijsku liniju i u skladu sa tim kompletira intervale koje zada?. Mislim da je neko pisao o nekom takvom alatu, ali se ne sjećam gdje. Praktično, kao sa onim 'One Mann Band' alatima za vi?eglasje, ili slične koji se koriste za instrumentacije.
Da li ima takav VST ili VST(i) ne znam. Ako nađe?, Please, javi makar na PM. Ko zna - mo?da nekad zatreba za hitrej?e reguliranje na skladbo :grin:

SHIVA
26-02-2009, 03:45 PM
Ako nađete neki koi na jednu tipku sve sam odsvira... taj bi i mene zanimao :D

OFF
27-02-2009, 12:55 AM
Ma nije to ta varijanta - lezi lebe:D

Npr, ja sviram tenor sax, na jednoj klavijaturi, a sa druge mi transponovano ide bariton sax i truba. Naravno nije prosto transponovano +4, +5, nego u zavisnosti od tonaliteta i skale.... malo mala, pa velika, pa umanjena pa cista:D

SHIVA
27-02-2009, 01:25 AM

Npr, ja sviram tenor sax, na jednoj klavijaturi, a sa druge mi transponovano ide bariton sax i truba. Naravno nije prosto transponovano +4, +5, nego u zavisnosti od tonaliteta i skale.... malo mala, pa velika, pa umanjena pa cista:D

Gdje ima volje - ima i načina. Samo je pitanje koliko ti to zbilja treba :D

alfom
27-02-2009, 04:56 AM

E jo? ako istovremeno pu?e? u tubu i okarinu -> svaka ti čast :rotfl:

Maiv
28-02-2009, 12:56 AM
Pa ovaj koji sam ti predlozio koliko ja znam radi bas to, transponira ali pazi na tonalitet. To naravno fino radi dok ne naleti modulacija, a onda :banghead:

OFF
28-02-2009, 02:19 AM
Probacu, svakako...... i bez modulacija:)

darkstar
28-02-2009, 10:17 PM
ispascu mozda glup u drustvu ali ...

U cubaseu,izaberes lepo midi input za svoj sint na nekom kanalu ...

Midi output za neki drugi sint (ili za svoj na drugom kanalu ako je performance u pitanju,ili vst) ...

Stavis lepo sa strane transpose + koliko-ti-treba

I grunes record enable ...

Radi kao sat.

OFF
02-03-2009, 01:04 PM
ispascu mozda glup u drustvu ali ...

U cubaseu,izaberes lepo midi input za svoj sint na nekom kanalu ...

Midi output za neki drugi sint (ili za svoj na drugom kanalu ako je performance u pitanju,ili vst) ...

Stavis lepo sa strane transpose + koliko-ti-treba

I grunes record enable ...

Radi kao sat.

Radice to, ali ne ono sto mi treba. Ne mogu da radim sa fixnim transposeom, jer se on menja od stupnja u lestvici. Npr, za terce se negde transponuje +3, negde +4 .... znaci mora inteligentna makina to da radi. NPR, na korg klavijaturama postoji jedna zgodna stvar koja se zove User scale.. i to radi

Maiv
03-03-2009, 08:47 AM
Ta varijanta sa scale ima u Liveu, postoji matrix po kojem slozis ljestvicu i to je to (dok god ne nalete modulacije:D)

darkstar
03-03-2009, 09:03 AM
mmmmmmmm mislim da sve to imas ovde.
E,sad,kad bih bio pametan kao sto nisam znao bi i kako se to poziva.Sad ce neko pametniji da uskoci ;)

OFF
03-03-2009, 06:20 PM
Ta varijanta sa scale ima u Liveu, postoji matrix po kojem slozis ljestvicu i to je to (dok god ne nalete modulacije:D)

Hm.... Live ima to, a mogu i sintovi da se sloze u neki red? Npr... da se naprave performance?

Pitam, nikad se nisam susreo sa LIVEom uzivo:D

Maiv
04-03-2009, 04:09 PM
Trebas probat, ne znam sta ti sve treba tocno.