PDA

View Full Version : UAD-1 : ?ta posle 14 dana ?

MrHeavy
17-02-2009, 09:19 AM
Nabavio sam UAD-1 project pak. Posle instalacije započeto je odbrojavanje dana. Dato je 14 dana rada u demo re?imu, sa svim plugovima.

Pitanje jeste mo?da sme?no, ali: ?ta me čeka 15. dana ako ne registrujem UAD na sajtu universal audio ? Da li će karta prestati da funkcioni?e, ili će ne?to funkcionisati (onih 5 plugova u osnovi) ? Mo?e li se karta nastaviti koristiti bez registracije/autorizacije na UA sajtu ?

Da li je provera vremena trajanja demo re?ima ugrađena u samu kartu, ili to radi softver na hard disku PC-ja ?

Da li mo?emo imati dva računara pa npr. svakog 13. dana kartu prebacivati iz jednog u drugi, uz prethodnu 100% instalaciju PC-ja od particionisanja diskova pa na dalje ? Ili to prebacivanje karte u drugi PC njoj ni?ta ne znači ?

Kad bi se karta tako mogla "zeznuti", da je non stop koristim u demo re?imu, prebacujući je s jednog PCja na drugi... to bi bilo divno... ali čike iz UA verovatno to ne daju...

I na kraju jedno realnije pitanje: Ako sve regularno autorizujem i prijavim preko UA sajta, dobijem to ?to sam platio, a jednog dana mi zvekne operativni sistem ili rikne hardver, ili bilo ?ta pokvari sistem i moram da nabavim novi PC i novi Windows, ili jednostavno kupim novi bolji računar...
i prebacim kartu u taj novi PC...
kako se tada kartica ponovo registruje na novom PC-ju ? I da li mo?e da se registruje ?

14 dana demo re?ima verovatno va?e samo jednom i nikad vi?e, ni u kojoj mogućoj situaciji ?

...

Ostade mi jo? 11 dana sreće...

...

Hvala na odgovorima.

MrHeavy

Arthur
17-02-2009, 09:33 AM
demo važi jednokratno. Mislim da ima verovatno neki trik da se prevari, ali je mnogo drndanja. Posle 14dana, neće ti raditi pluginovi koje nisi kupio, a plugovi koje imaš u osnovnom paketu će raditi normalno.
Kartica ni njena registracija ne zavise od kompjutera, sistema ili instalacije os-a, nego od njenog registarskog broja prema kojem se pravi reg fajl koji importuješ. Tako da koji god horror scenario da ti se desi sa koliko god kompova oćeš, dokle god ti je ta kartice čitava, i imaš te plugove na nalogu, nećeš imati problem da je registruješ i koristiš svoje pluginove. Nije problem ni da je secaš okolo po kompovima, mi smo u studiju imali svojevremno 4 karte sa 3 različita naloga na 2 kompa, tako da sve važi.

Arthur
17-02-2009, 09:35 AM
pritom, trenutno se mnogo više isplati kupovati polovne karte sa gomilom pluginova na njima za smešne pare nego kupovati projekt pak pa kupovati nove plugove od nule.

MrHeavy
20-02-2009, 09:35 AM
Neke čudne pojave se dešavaju...

U WaveLab i u SoundForge mi ne prijavljuje dane koliko je ostalo još od demo režima... a na početku je to radio !

U Nuendo na nekim efektima kaže 8 a na nekim 7 dana !

Znate li šta se tu koji k.... događa ?

...

I još dva glupa pitanja:

1.
Ako danas izvadim karticu, i ponovo je ubacim za mesec dana,
hoće li demo režim 20. marta 2009 biti završen, ili će nastaviti da mi odbrojava dane tamo gde danas stane ?

2.
Ako kupim još jedan UAD-1, da li će ta druga karta

- imati svoj poseban demo režim od novih 14 dana, bez uticaja na ovu prvu kartu ?

- preneti demo režim od novih 14 dana i na ovu prvu kartu ?

...
Karticu još nisam registrovao preko uaudio.com sajta !
...

Hvala na odgovorima !

MrHeavy

Arthur
20-02-2009, 10:44 AM
1. mislim da oće
2. nemam pojma
3. batali demo i kupi prave stvari!

STUDIOTON
20-02-2009, 11:31 AM
2. Ne,ako dokupis novu uad1 karticu,nemas vise DEMOa .. jer sistem preznaje da si demoe iskoristio .. bez obzira koliko kartica novih stavis .. ali ako stavis tu novu samu u sistem .. onda imas demoe ..

imas i varijantu da im pises i da ti obnove tih 14 dana .. ne mozes stalno tako da radis .. ali jedno sigurno mozes