PDA

View Full Version : JAZZSENCE - New Moments Make Sense

Bitch
04-02-2009, 01:01 PM
Elem,
evo zavrsih i meni mnogo drag materijal. Snimljeno za jedno vece negde u septembru, od 22-05h :D Uglavnom prvi tejkovi, po koji drugi... Nisam hteo da ga zbrzam nego sam ostavio malo da odlezi, pa sam ga sad spakovao.
Izlazi za koji dan u shopove.

Kvintet Jazzsence su: Branko Markovic, Ivan Aleksijevic, Petar Radmilovic, Vladimir Krnetic, Ljuba Paunic.

Sve je snimljeno kod mene u lounge-u ispred rezije, lepa sobica od nekih 50m2... Malo zvoni plafon od gipsa, ali namerno nisam hteo da trekujem bubanj u gluvoj sobi, da malo zamirise na old bebop style...
...Nista EQ, osim malo na masterbuss-u, raw session u fatso, weiss....
...pa ko hoce da slusa jazz, nek izvoli , i naravno, baci koji comment :wink:

enjoy

Three Months Later (http://www.bozoel.com/images/images/Buzge/New_Moments_Make_Sense/009_THREE_MONTHS_LATER.mp3)
Andrea (http://www.bozoel.com/images/images/Buzge/New_Moments_Make_Sense/002_ANDREA.mp3)
Morning Coffee (http://www.bozoel.com/images/images/Buzge/New_Moments_Make_Sense/003_MORNING_COFFEE.mp3)

Max
04-02-2009, 01:13 PM
Daj malo tech info a .....

Sta je islo u line , a sta si snimao na mic ove .... ( posto je sve u istom prostoru )

I sta je korisceno za klavir ?

Pozdrav

Bitch
04-02-2009, 01:20 PM
a, ok, evo:

Bubanj Yamaha Recording Custom, ali manji promeri, plus jos par dobosa (ludwigs), mic setup manje vise standard, stereo pzm room za sve, sax solidtube, truba C414, kontrabas U87, klavir XLR out, Roland RD700sx sa prosirenjima. Malo overall TC6000 reva, i to je to...

Max
04-02-2009, 01:24 PM
a, ok, evo:

Bubanj Yamaha Recording Custom, ali manji promeri, plus jos par dobosa (ludwigs), mic setup manje vise standard, stereo pzm room za sve, sax solidtube, truba C414, kontrabas U87, klavir XLR out, Roland RD700sx sa prosirenjima. Malo overall TC6000 reva, i to je to...

Sad sam skinuo , pa cu da poslusam na monitorima ...... pa javljam misljenje ....

Na Hi Fi mi generalno zvuci sasvim ok , lepo i slegnuto ( to je kod mene dobra stvar ... u smislu da nista ne strci ) . Malo me bubnjevi zbunjuju .... ali o tome tek kad cujem na monitorima :)

A to sto je za 7 sati ? Pa da su snimali vise , samo bi se smorili :D

Si tjapio neku fotku ???

P.S. Muziku necu da komentarisem ..... to je zaista prozbiljna ekipa ;)

Pozdrav

Bitch
04-02-2009, 01:33 PM
Sad sam skinuo , pa cu da poslusam na monitorima ...... pa javljam misljenje ....

Na Hi Fi mi generalno zvuci sasvim ok , lepo i slegnuto ( to je kod mene dobra stvar ... u smislu da nista ne strci ) . Malo me bubnjevi zbunjuju .... ali o tome tek kad cujem na monitorima :)

A to sto je za 7 sati ? Pa da su snimali vise , samo bi se smorili :D

Si tjapio neku fotku ???

Pozdrav

nazalost nisam, bio sam u kablovima ceo taj dan posto sam sve morao da preselim do te sobe, ali branko je nesto fotkao, videcu s njim da mi mozda nesto izmejlira....

...a za one koji ne znaju, evo jedna not-so-frishka fotka ekipe, cisto da skontaju s kim sam imao posla :D

http://img516.imageshack.us/img516/5168/l858d373613ddfa400fbc2ejm3.jpg

MarkoX50
04-02-2009, 01:33 PM
Genijalno 8-)

zmaj
04-02-2009, 01:54 PM
Jel ovo 960l na pultu,pored case sa pivom...:D

p.s.edit za bukvaliste:salim se!:wink:

HeatMan
04-02-2009, 02:30 PM
u sushtini svidja mi se ovakav jazz..

e sad, u three months bih zavukao chinele josh malo u pozadinu.. bar u mirnijem delu.. mozda bih klavir josh malo izvukao ka prvom planu.. bubnjevi su mi definitivno preglasni.. ostalo sve ok.. mada voleo bih da chujem malo vishe tog kontrabasa na srednje visokim.. al i ovako je skroz kul..

andrea.. hehe.. skroz mi se svidja stvar.. chiji je beshe original? shto se trube tiche (truba je valjda, zar ne?) :) volim ili prshtavi brass ili neki potpuno mellow sound.. da bude topao.. ovo mi je neshto izmedju.. klavir odlichan.. bubnjevi na mestu skroz za ovakvu pjesmu.. jedino mislim da im nije trebalo ono "volish me josh".. al dobro.. njihova stvar.. :)

morning kofi: nemam nikakve zamerke.. skroz mi se svidja.. podseca me na neki clifford brown - stardust fazon.. e ovakve mellow brassove volim.. :)

pozdrav i keep up the good work.. ja cu ti uvek naci zamerku.. nishta ovde nije toliko kritichno.. al eto, chisto ja moram da ser*ndam..

balthazaar
04-02-2009, 05:40 PM
prva liga....thumbs up!

DaBear
04-02-2009, 06:27 PM
bas zdravo zvuci snimak...! bubanj super...
Za "one take, live" super!! U drugoj pesmi onaj cowbell razbija...ali to je jedino sto mi je zasmetalo.

nenad
04-02-2009, 09:46 PM
perfect.......mozda negde malo bas ima cudan low.... slusam three months later

u principu, izuzetno.... a i bubanj je extra....

filip
04-02-2009, 11:49 PM
naslusao :)

vec znas moje misljenje.... da nemas pojma!:D

Trebao bi da batalis to sto radis i da budes asistent na fakultetu - da delis testove tako! :D

pozdrav buraz!

boggy
05-02-2009, 12:33 AM
:bounce2:

:)

pozdrav

bogi

silicon science
05-02-2009, 01:18 AM
Sjuper zbilja.... Bravisimo stari... :):)

Max
05-02-2009, 10:35 PM
Evo poslusah na monitorima ... lepo i uredno ....

Aranzmani su lepo napravljeni , instrumentalisti dobri , svirka dobra ....

Bubanj mi i dalje nije jasan , ali predpostavljam da je ideja da se uhvati " live " momenat ...... ako je tako onda nemam zamerki 8-)

Klavir ..... taman mi je Slowstar pomenuo doticni kao " resenje " ako nemas pravi .... ali nije me ubedio ( kao ni ostala resenja ) , moracu jos da istrazujem , da nadjem najbolju zamenu za pravi .....

Sve u svemu .... zacin C :)

Pozdrav

Bitch
05-02-2009, 10:48 PM
Evo poslusah na monitorima ... lepo i uredno ....

Aranzmani su lepo napravljeni , instrumentalisti dobri , svirka dobra ....

Bubanj mi i dalje nije jasan , ali predpostavljam da je ideja da se uhvati " live " momenat ...... ako je tako onda nemam zamerki 8-)

Klavir ..... taman mi je Slowstar pomenuo doticni kao " resenje " ako nemas pravi .... ali nije me ubedio ( kao ni ostala resenja ) , moracu jos da istrazujem , da nadjem najbolju zamenu za pravi .....

Sve u svemu .... zacin C :)

Pozdrav

jeste, to je ideja, da je live fazon, club atmosfera. Slobodno pitaj sta mislis. Ima taj roomy i boomy prizvuk, ali namerno, soba je malo takva, puno sam vukao iz overheada i room pzm-ova, da se dobije ta sirovina. A kick je jos vise roomy jer se cuje iz sax i trump majkova, pa dobija fini blend, jer je mala soba, nisam mogao da ih nesto odvajam (osim kontrabasiste, njega sam tutnuo u gluvac, jer je previse curelo u njegov majk, skoro pa neupotrebljiv sound).

Klavir - pa jes, mnogi glasaju za tu varijantu, cak je i meni simpa, ali ove farbe sto cujes - to je Ivan modovao po sebi, dosta je zavrnuo filter, da dobije taman sound, ali ima i svetlijih preseta na ekspanzijama, nije lose.... mada ja nisam Roland guy :wink: njihova vecita igrarija sa samplingom i malim SR-ovima..... ali OK, najbolje je imati sve :D
...meni najbolje za klavire radi Steinway iz Logic Pro 8 - ja sam prezadovoljan tim, i rado ga koristim. Al posto sam pijanista (bio), i dalje nema zamene pravi Steinway ili Yamaha. Mozda je lakse za edit, ali je mnooogo bolji feel kad sviras pravi. Naravno ne snima se ni malo lako, al kad ga uslikas... dovidjons.

Fala svima na nice komentima :) bacicu ja jos koji link soon, sa jos po kojom pesmicom.

pozz :)

Max
05-02-2009, 10:57 PM
jeste, to je ideja, da je live fazon, club atmosfera. Slobodno pitaj sta mislis. Ima taj roomy i boomy prizvuk, ali namerno, soba je malo takva, puno sam vukao iz overheada i room pzm-ova, da se dobije ta sirovina. A kick je jos vise roomy jer se cuje iz sax i trump majkova, pa dobija fini blend, jer je mala soba, nisam mogao da ih nesto odvajam

Onda je sve kako treba .... cak i taj gips gore doprinosi atmosferi 8-)

(osim kontrabasiste, njega sam tutnuo u gluvac, jer je previse curelo u njegov majk, skoro pa neupotrebljiv sound).

Pretpostavio sam , kontrabas j etih instrument , bilo bi suvise svega ....

...meni najbolje za klavire radi Steinway iz Logic Pro 8 - ja sam prezadovoljan tim, i rado ga koristim. Al posto sam pijanista (bio), i dalje nema zamene pravi Steinway ili Yamaha. Mozda je lakse za edit, ali je mnooogo bolji feel kad sviras pravi. Naravno ne snima se ni malo lako, al kad ga uslikas... dovidjons.

Nije problem u uslikavanju , vec je problem u studijima koji nemaju dovoljno prostorija ....

Konkretno ja moram da odvajam perkusionistu od bubnjara ( znaci 2 sobe ) , basistu mogu na line pa reamp ( mada cesto nije neophodno ) , rhodes takodje , sintovi line , a klavir ?!?!?!

Najbolje sto sam uspeo da iskombinujem je da u Pinku 2 stavim bubanj , bas i rhodes keyboard u veliku sobu , perkusionistu u reziju , a pojacalo za gitaru u predsoblje ...... da ne pominjem da je premestan perkusionista kad se snimala truba i sl .....

Sve glasni instrumenti , glasna svirka .... a jednom sam se opekao sa uzivo snimljenim klavirom ( snimao ga je tvoj kolega iz Studija M ) brrrrrrr .... :(:(:(

Pozdrav

Bitch
05-02-2009, 11:04 PM
gle cuda, kopam svoj iPhone, i vidim da je neko okinuo fotku dok se snimalo :) tako da evo samo jedne fotke kako je deo sobe izgledao:

http://img6.imageshack.us/img6/4154/jazzloungebj6.jpg

@ Max
da, da, sa klavirom uvek muka.... nije lako uopste, jos pogotovo to za prostor...

yanprawda
06-02-2009, 12:34 AM
[quote=HeatMan;234042]

andrea.. hehe.. skroz mi se svidja stvar.. chiji je beshe original?

grupa Regata,1984g.
imaju 3 albuma Ponocna regata (1984) , Spavaj mi vjestice (1986) , Obuzdaj nagone (1990)

filip
06-02-2009, 07:05 AM
"volim ga jooos" :rotfl:

Studiokoka013
06-02-2009, 08:01 AM
Imao sam privilegiju da materijal preslusam pre mnogih jer sam Pancevac ha.

A vidim evo i iznad Bosne kruze.....

Svaka cast iz snimka u snimak si sve bolji,sto je retkost pozdrav Koka.

Oggy
06-02-2009, 08:22 AM
Meni se ovo svidjalo jos dok sam slusao sirovinu.
Evo, sad sam nasao, pa uporedio. I dalje mi se svidja sirovina, ali je ovaj mix ucinio da sve samo lepo "zasija" i dao tacno ono sto je trebalo.
Ja nisam poznavaoc jazz-a, pa ne mogu da zauzmem ultimativan stav, ali se meni kao "jazz laiku" dopada sve kao zvucna celina, a tehnicki mislim da to ne odudara ni od cega sto sam imao prilike da cujem do sada, cak mislim da je bolje od vecine snimaka koje sam imao prilike da cujem.