Log in

View Full Version : Rme ff800 ili Motu 896 mk3

workmanstation
31-01-2009, 11:01 AM
Pozdrav svim moderatorima i foruma?ima. Imam Emu 1820m no namjeravam ju zamjeniti za neku ozbiljniju zvučnu pa me interesira Va?e mi?ljenje.
Znači za rad na PC-u ,Cubase SX3 , vi?e kanala je po?eljno. RME je bolji za rad na PC-u ali ka?u da i Motu vi?e nema problema u kombinaciji s PC-om. Motu 896mk3 mi se čini veoma ozbiljna zvučna no po komentarim vlasnika FF800 ,nitko nije nezadovoljan njome. Uglavnom kombinacija je Motu 896mk3 , Rme fireface800 ili čak kvalitetna PCI-kartica pa onda nadograđivanje(ad/da konverteri,preampi,...
Hvala i pozz.

korenjak
31-01-2009, 11:49 AM
Pa i na RME FF800 i na MOTU(predpostavljam) imas po dva ADAT digi ulaza....te takodje mozes kasnije kupiti kvalitatnije konvertere i preampe......

Sem toga nikad ne znas kad ce da ti zafali pokoji preamp, a sa ff800 mozes da upotrebis ona njegova 4 komada ...ili sa Motu-a.....
Dok na RME 9652 recimo nema preampa (kolko se secam) a takodje je skup...
Dakle FF800 je dobar za start jer mozes da radis odma -imas preampe, pa kad skupis novce posle na njega okacis neki ultra konvertere ili preamp sa digitalnim izlazom....

Ja sam uzeo Presonus Firestudio (8 preampa) i to radi bez greske takodje ima dva ADAT ulaza i izlaza za prosirenja -cena oko 650 -700e
http://www.presonus.com/products/Detail.aspx?ProductID=5

pozz

quake
31-01-2009, 12:34 PM
@workmanstation

Uzmi slobodno motu 896mk3 i uzivaj.Na pc-u radi isto tako dobro kao i fireface800,in-out mozes da prebrojis i sam,tu je motu u debeloj prednosti+sve je na xlr,peak metri su daleko ozbiljniji nego na ff800 a i sam dizajn i konstrukcija.Sto se tice zvuka, SVI konvertori na motu su 128 puta oversample.....i bolje mi zvuci nego ff800.Pozdrav

workmanstation
31-01-2009, 12:40 PM
Pa i na RME FF800 i na MOTU(predpostavljam) imas po dva ADAT digi ulaza....te takodje mozes kasnije kupiti kvalitatnije konvertere i preampe......

Sem toga nikad ne znas kad ce da ti zafali pokoji preamp, a sa ff800 mozes da upotrebis ona njegova 4 komada ...ili sa Motu-a.....
Dok na RME 9652 recimo nema preampa (kolko se secam) a takodje je skup...
Dakle FF800 je dobar za start jer mozes da radis odma -imas preampe, pa kad skupis novce posle na njega okacis neki ultra konvertere ili preamp sa digitalnim izlazom....

Ja sam uzeo Presonus Firestudio (8 preampa) i to radi bez greske takodje ima dva ADAT ulaza i izlaza za prosirenja -cena oko 650 -700e
http://www.presonus.com/products/Detail.aspx?ProductID=5

pozz

Thanks , (Presonus Firestudio)u svakom slučaju veoma zanimljiva sprava koju treba uzeti u obzir.

pozz

milos
31-01-2009, 01:31 PM
Moj glas za RME.
A Steinberg isto preporucuje RME uredjaje za njihov software....:)

quake
31-01-2009, 02:03 PM
8-) Poslusaj samoga sebe,jebes Steinberg .

workmanstation
31-01-2009, 02:12 PM
Razlike izmedju konvertera ili preampa?

STUDIOTON
31-01-2009, 02:13 PM
ja koristim rme ali bih u ovoj kombinaciji dobro razmislio .. ovaj novi motu je vrhunski odradjen .. imas i 8 preampa za razliku od rme koji ima 4 .. i imas flexibilan cue mix koji sadrzi i efekte .. reverb,eq i comp .. tako da mozes da se posluzis sa tim efektima pri usnimavanju , jako dobro ..

razmisli ..

workmanstation
31-01-2009, 02:16 PM
Jel' neko probo jedno i drugo?

didovzub
31-01-2009, 02:18 PM
moj glas ide za motua,stabilan,ima kvalitetne konvertere i preampe,kao ?to su već spomenuli mogućnost pro?irenja za jo? 16 kanala...
ugl,da ne ponavljam ,glas ide za motu-a

korenjak
31-01-2009, 02:23 PM
Motu izgleda strava, mada za moj ukus previse displeja i osetljivih dugmica.....mada verujem da je mrak....

RME i Presonus su celi metalni.i sve je da kazem uradjeno starinski.........samo potovi i diode...........
opcije i konekcije su gotovo iste kod svih.........jedino sto Motu ima efekte

Ali recimo za 1100 evra kolko kosta motu mozes da uzmes Firestudio, i Digimax FS osmokanalni preamp koje ubodes u presonus u imas 16 in/out sa preampima

http://www.thomann.de/gr/presonus_firestudio.htm
http://www.thomann.de/gr/presonus_digimax_fs.htm

Jos ako dodas ovaj Remote control za Firestudio koji je ujedno kontroler za 3 para monitora i za 5.1 sistem zvucnika........i ima mic za komunikaciju sa gluvom sobom (neznam kakav ti je setup i dal ti treba to uopste)..i izlaz za jos dva para slusalica...

Sve u svemu nije lose

pozz

Arthur
31-01-2009, 02:31 PM
ja sam ipak pristalica politike - što mane funkcija za što više novca - koja garantuje kvalitet tih funkcija.
A ponosni sam vlasnik FF800 i nedavno sam njegove preampe proglasio prilično lošim.

korenjak
31-01-2009, 02:37 PM
ja sam ipak pristalica politike - što mane funkcija za što više novca - koja garantuje kvalitet tih funkcija.
A ponosni sam vlasnik FF800 i nedavno sam njegove preampe proglasio prilično lošim.
Slazem se sa tobom cim ima iljadu dzidza i bizda pride znaci da sam samcit proizvod i ne nudi mnogo...mada ne mora da znaci....al najcesce znachi

didovzub
31-01-2009, 04:48 PM
obično su te diode lampice u?minkani potovi maska za naivne kupce,jako dobar komercijalni trik,naravno da postoje iznimke,ali...

korenjak
31-01-2009, 05:23 PM
Zbog toga se meni dopao Firestudio, sve je mehanicko na njemu su samo volume potovi za main i za sluske, i potovi za gain preampa on/off dugme i phantom power dugmad.....i postoje jos par diodica za klip preampa ...i sve je sto bi nas narod reko ''gvozdeno''

driveri za pc i mac odlicni probao sam na obe platfome izuzetno stabilno

sve ostalo je u softverskom mixeru

mada nebi se bunio da mi neko da Motu...volim sve da probam :D

STUDIOTON
31-01-2009, 05:42 PM

sto?

Arthur
31-01-2009, 09:52 PM
pokušao da snimim akustaru tiho svirano sa stereo parom akg451, otpanjio gain, dobio kilogram šuštanja i pištanja .. nije do kablova ni do mikrofona, sve promenio. Ubo Mackie Onyx, i seo na dupe.. čisto a čak je u ovom režimu rada i zvuk osetno lepši (prethodno sam ustanovio da na glasnom pevanju i nema neke velike razlike između ova dva preampa, osim što je mackie za 5% svetliji).

workmanstation
01-02-2009, 09:20 AM
poku?ao da snimim akustaru tiho svirano sa stereo parom akg451, otpanjio gain, dobio kilogram ?u?tanja i pi?tanja .. nije do kablova ni do mikrofona, sve promenio. Ubo Mackie Onyx, i seo na dupe.. čisto a čak je u ovom re?imu rada i zvuk osetno lep?i (prethodno sam ustanovio da na glasnom pevanju i nema neke velike razlike između ova dva preampa, osim ?to je mackie za 5% svetliji).

Sad sam u nedoumici. FF800 mi je bio favorit i do sad nije bilo nekih primjedbi na račun njega.:confused:

Arthur
01-02-2009, 11:32 AM
naprotiv, karta je fantastična, sama po sebi. Odličan routing i konverzija. Ja samo kukam što su podlegli tržišnom pritisku i pridodali te preampe, ali u principu, da se oni mogu koristiti, itekako mogu. Snimio sam bezbroj vokala i gitara glasnijih sa njima.

quake
01-02-2009, 12:21 PM
Sad sam u nedoumici. FF800 mi je bio favorit i do sad nije bilo nekih primjedbi na račun njega.:confused:

Na osnovu cega ti je ff800 bio favorit?Bas me zanima.

korenjak
01-02-2009, 12:21 PM
@Artur podvrgao sam Presonus tvome testu, otpanjio gain do kraja i snimao vokal sasvim tiho closemicing.
Nema shuma i primesa sve je chisto.

Eto ako nesto znaci podatak pri izboru tj. ako su ti bitni ti built in preampi!

STUDIOTON
01-02-2009, 01:47 PM
ff800 je ubedljivo najpouzdanija karta i tu nema dileme !

takodje snimio na desetine i vokala i gitara i svega sa rme preampima pored avalona,ameka itd .. i nemam zamerke uopste

workmanstation
01-02-2009, 02:15 PM
Na osnovu cega ti je ff800 bio favorit?Bas me zanima.

Najvi?e radi same kompaktibilnosti s PC-om i Steinbergom(Cubaseom) , po?to je Motu bio orijentiraniji prema Mac-u , no jako mi je zanimljiv 896mk3 i dobro ću promisliti prije nego se odlučim za bilo kojeg. U svakom slučaju zahvaljujem se svima na komentarima i savjetima. Pozdrav

STUDIOTON
01-02-2009, 02:20 PM
Najviše radi same kompaktibilnosti s PC-om i Steinbergom(Cubaseom) , pošto je Motu bio orijentiraniji prema Mac-u , no jako mi je zanimljiv 896mk3 i dobro ću promisliti prije nego se odlučim za bilo kojeg. U svakom slučaju zahvaljujem se svima na komentarima i savjetima. Pozdrav

na pocetku sam ti i sam rekao da razmislis i ucinilo mi se da je motu bolja kombinacija za iste pare .. medjutim kada sam procitao malo vise na GSu o komentarima... ipak .. ff800 rules

korenjak
01-02-2009, 04:06 PM
Najvi?e radi same kompaktibilnosti s PC-om i Steinbergom(Cubaseom) , po?to je Motu bio orijentiraniji prema Mac-u , no jako mi je zanimljiv 896mk3 i dobro ću promisliti prije nego se odlučim za bilo kojeg. U svakom slučaju zahvaljujem se svima na komentarima i savjetima. Pozdrav

Workmanstation javi sta si uzeo na kraju i kako radi....u sv. slucaju zelim ti da napravis dobar izbor i da de sluzi u zdravlju.

:)

pozz

workmanstation
01-02-2009, 04:18 PM
Workmanstation javi sta si uzeo na kraju i kako radi....u sv. slucaju zelim ti da napravis dobar izbor i da de sluzi u zdravlju.

:)

pozz

Čim nabavim , javljam. Hvala.
Pozdrav

nenad
01-02-2009, 08:19 PM
MOTU radi veoma dobre sprave....radio sam sa 828 mk III, extra je, ima strahovito dobre preampe...... a i sa windowsom radi kao sat.

MOTU 896 mk III je jos bolja varijanta.....

glas za MOTU...... verovatno i moju buducu kartu.....:wink:

quake
01-02-2009, 08:29 PM
Ne vredi Nenade,motu je kod nas baba roga i svi ga se plase:taz:

korenjak
06-02-2009, 10:51 PM
i koju si kupio ili jos nisi?