View Full Version : Djoletov studio
Djole1989
25-01-2009, 11:31 PM
Ljudi, pozdrav za sve, ja sam ovde nov :) ali nije situacija kao u zatvorima kada je neko nov :))))
zapoceo sam izgradnju studija, dovukao sam iz Kragujevca Azmafon 2cm, Azma ploce, jeftinije je od beogradskih stovarista, izolujem prostor 3mx7m, hteo sam da pitam sve koji su voljni da odgovore, dok nije kasno, da li treba nesto dodati, menjati....pola posla je vec uradjeno, ali ne znam....koristim drvo, eksere, dva roshtilja......prve letve na koje je postavljen azmafon je odvojen gumicama, znaci nista nije u direktnom kontaktu celom povrsinom....molio bih, vidim da ovde ima stvarno ljudi sa iskustvom, da me malo upute ako mogu.....pozdrav za sve
Djordje Vasic:rotfl:
Djole1989
25-01-2009, 11:59 PM
4593
4594
4595
4596
Djole1989
27-01-2009, 02:47 PM
4612
4613
4614
4615
4616
STUDIOTON
27-01-2009, 04:49 PM
@djole1989
Zamolio bih te zbog urednosti ali i neke koncepcije da otvoris novu temu sa postavljenim ovim slikama kao i ostalim koje budes zeleo da okacis .. a kada sve zavrsis i sve bude gotovo onda mozes u ovu temu ..
inace. . svaka cast
boggy
27-01-2009, 11:15 PM
@djole1989
Zamolio bih te zbog urednosti ali i neke koncepcije da otvoris novu temu sa postavljenim ovim slikama kao i ostalim koje budes zeleo da okacis .. a kada sve zavrsis i sve bude gotovo onda mozes u ovu temu ..
inace. . svaka cast
Prebaceno.
Djole, nastavi dalje ovde.
pozdrav
bogi
mogo je neko odgovorit, ko je radio azmafonom.
pozz
Denis
Djole1989
28-01-2009, 04:03 PM
Joj ljudi hvala vam......kako sam se uplasio....nisam mogao da nadjem svoje slike tamo gde sam ih okacio :)))
Svaka vam cast svima, bash ste me usrecili :)))))))) :rotfl::grin:
molio bih, ako neko nesto ima da kaze....neka kaze :))
dobrodoshlo je svako mishljenje i savet
pozdrav
alavuk
28-01-2009, 05:00 PM
to carinski ker pa je nanjusio nesto ? :D :P
salim se ova vreca za udaranje je veoma lepa terapija u studiju ! svaka cast za inovativnost ! ;)
quake
28-01-2009, 06:00 PM
Pozdrav Djole,dobro dosao na forum.Mislim da si ipak trebao malo ranije da se javis jer si vec uradio neke stvari koje su cini mi se mogle bolje.I ja se uvek prvo obratim ovde ljudima koji su strucni pa tek onda nesto radim.Koliko vidim na fotografijama vazdusni dzepovi izmedju zida,prvog sloja azme i drugog sloja azme nemaju 10cm(tako izgleda na slikama) koliko se ovde smatra za optimalno.Jos jedan sloj 2cm azme bi super leglo na prvi sloj,ovako je,mislim, tanko.Cini mi se i da je prostorija dosta niska?Mislim da bi sada situaciju popravili bas trapovi po svim mogucim uglovima od kamene vune velike gustine.Cini mi se da ti se vrata nalaze tamo gde bi trebao da bude "zadnji zid",bice muke ili sa rasporedom sprava ili sa akustickom obradom zadnjeg zida koji je veoma bitan ako je tako.7m duzine je super ali 3m sirine je nezgodno,neznam gde bih tu smestio difuzore.Sve ti pricam iz svojih skromnih iskustava jer vidim da se jos nije oglasio niko od strucnjaka.Otprilike najbolji savet koji mogu da ti dam u ovom trenutku bi bio da malo usporis radove dok se ne konsultujes oko nekih stvari ovde.U svakom slucaju ce na kraju to verovatno biti prostorija u skladu sa tvojim ocekivanjima barem na neko vreme.Pozdrav,srecan rad i cestitam za trud.
grada27
28-01-2009, 10:38 PM
Djole, evo ti predloga za bass trap,pa eto predlazem kako,ako gresim u necemu bilo bi dobro da me odmah isprave strucniji od mene, jer i ja iste imam namere da pravim.
pozz!
4621
4622
4623
4624
4625
grada27
28-01-2009, 10:41 PM
4626
4627
4628
4629
4630
To je vec u redu. Nije nepozat princip.
Pozz
Denis
grada27
29-01-2009, 12:04 AM
Znaci to je ok,a sta mislis na ovakav apsorber u kombinaciji sa klasicnim plus neki difuzor,mislim na onaj sa letvicama,ajde da pitam koliko u procentima treba prekriti zidove onako otprilike iz vaseg iskustva svim ovim?
Dalje se slusa :da:
pozz!
ovo je isto dobra stvar.
Dali imas i neke podake djelovanja.
Jer nemozes pausalizirati kolko mi cega treba i to je dobro.
Pozz
Denis
grada27
29-01-2009, 12:52 AM
Nista onda oslonicu se na sluh,ne znam kako drugacije moze,osim angazovati profesionalca.:D
Veliki pozdrav!!
Nista onda oslonicu se na sluh,ne znam kako drugacije moze,osim angazovati profesionalca.:D
Veliki pozdrav!!
kako bi bilo da se malo potrudis oko threadova koje su u vesi absorbcije napisani.
Oprosti sto ti tako moram napisati. Ali samo sa sluhom sam neces daleko stignuti. Taki je malo ili bolje receno naslusani godinama razni prijekata.
Malo prelistaj Stikiye ima tu mnogo toga koji bi ti pokazali neki put.
Dali znas ti te cekaju problemi na donjem djelu Frekvencija.
Itd.
Pozz
Denis
Djole1989
29-01-2009, 01:47 PM
Nije carinski, on je MOJ! :) najbolji prijatelj! :)
a vreca jeeee.....super stvar :) inovativnost odrzava u zivotu
vrata su sa strane, na duzoj strani, ne gledaju na duzinu studija....bice josh slika, zaista i nema 10cm, nije kasno da krenemo da radimo sa tim razmakom, odradjeno je pola plafona, i pola jednog zida, sve ukupno meni sa plocama dolazi na 8 cm od zida.....ja sam skroz izostavio taj detalj od 10 cm koji je jedan od vaznijih...ovo je prostorija prvenstveno za vezbanje, za svako ozbiljnije bavljenje mi treba josh iskustva, i druga prostorija....ovo je bukvalno soba kako sam je zamislio, za vezbanje, ja sviram bubnjeve inace, mozda cu ga iznajmljivati na mesec dana bendovima, tu mi je vreca, i eto....nema nikakve filosofije....ne bih da komplikujem ali ako moze sa ovim materijalom da se uradi max onda neka tako bude...bolje max nego average :)
kako bih uopste mogao da napravim te bass trapove? Prostor u coskovima je ostavljen, bash zbog toga....iskreno, nisam upucen u to, ne znam cemu sluze i kako se prave, ovde sam prvi put i cuo za njih...hvala svima sto citaju ovolike tekstove i ostavljaju komentare, od velike ste mi pomoci....:rotfl:
quake
29-01-2009, 04:36 PM
Ako je prvi rostilj na 8cm i prostorija je za te namene koje kazes,ja predlazem da ostavis taj razmak.Imas crtez za bas trapove,treba ti kamena vuna tervol t5 ili t10 ili nesto slicno(procesljaj forum),to ce ti dosta pomoci bez obzira na sve.Pozdrav
Djole1989
29-01-2009, 07:42 PM
Prvi roshtilj je samo gumicama odvojen od zida, letva je 3*10^(-2) m, sto ce reci da je sloj azmafona 2cm stavljen na nekih 3.5 cm od zida, preko njega ide drugi roshtilj na kome su azma ploce....i sve to je na priblizno 8 cm od zida...
Nije valjda da ce se toliko umanjiti karakteristike apsorbcije?:banghead:
Miha Blaze
29-01-2009, 08:59 PM
Grada:
koja je razlika u akustickim karakteristikama tog ugaonog bass trapa od superchunks principa???
siri pojas delovanja apsorbera? ili sta?
pozdrav!
grada27
29-01-2009, 11:36 PM
Ne znam,sigurno ima kompetentnijih od mene da ti odgovore,a i mene isto zanima odgovor
pozz!
quake
30-01-2009, 02:01 AM
Prvi roshtilj je samo gumicama odvojen od zida, letva je 3*10^(-2) m, sto ce reci da je sloj azmafona 2cm stavljen na nekih 3.5 cm od zida, preko njega ide drugi roshtilj na kome su azma ploce....i sve to je na priblizno 8 cm od zida...
Nije valjda da ce se toliko umanjiti karakteristike apsorbcije?:banghead:
Djole,imas Ivanovu temu o gradnji studija azmafonom i azma plocama,to ti je pod "sticky",na pocetku.Procitaj i nju i ostale teme i bice ti barem neke stvari mnogo jasnije a i brze ti je sve to da iscitas nego da cekas ovde odgovore.Pozdrav
Grada:
koja je razlika u akustickim karakteristikama tog ugaonog bass trapa od superchunks principa???
siri pojas delovanja apsorbera? ili sta?
pozdrav!
... to je bila ideja jednog člana sa john sayers ili studiotips foruma (zaboravio)...
Ni?ta revolucionarno, samo ideja... ploče fiberboarda bi djelovale ne?to između kao rezonatori i hangeri.
Mogla bi se i malo doraditi ali ne znam koliko bi to doprinelo rezultatu absorpcije u nizkim frekvencijama, trebalo bi napraviti dovoljno takvih i akustički izmjeriti u istoj sobi koja bi prije toga imala obične superchunkse, te istu temperaturu, vlagu...
... tu je tek prva kvaka:)
Malo OT: superchunks (puni trokut) vs. "plain" absorber u kutu/ pod 45 stupnjeva je razlika okolo 20% u niskim frekvencijama.
Miha Blaze
31-01-2009, 03:09 AM
Malo OT: superchunks (puni trokut) vs. "plain" absorber u kutu/ pod 45 stupnjeva je razlika okolo 20% u niskim frekvencijama.
u korist superchunksa?
pozdrav!
Djole1989
25-12-2009, 04:57 AM
6885
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.