View Full Version : Adam ili Eva ili ti "Ko je Ubrao Zlatnu Jabuku"
LACKY
18-12-2008, 03:46 AM
Posle ovog' tread, gde se raspravlja o Masteru 29. Pa (pre nekoliko dana) o Roginatoru, i da nenabrajam dalje ko se sve ovde i od koga oseca prevarenim.
Moracemo, da se dogovorimo! Kako dalje po pitanju trgovine na forumu!
Ili da ukinemo male oglase!
Ili da se zabrani clanovima foruma da otvaraju tread-ove, kako ih je neko zajeba, pa prema tome forum treba da ih brani i na stub srama okaci prevaranta.
Jednostavno od takvih tema mene( visegodisnjeg clana foruma) pocinje da bude sramota.
Zamolio bih administratore, moderatore( ako mogu) da otvore na ovom' treadu anketu, dali je vecina clanova za 1-vu ili 2-gu opciju.
Pa kako god se odluci.
Od ovakvih stvari se nemoze pobeci,nesporazuma, a bogami i od prevara (treba nekada stvari nazvati pravim imenom). Mogu se samo ignorisati. Nacin na koji cemo ih ignorisati zavisi od nas.
Pa ajde onda da izaberemo, 1-vi ili 2-gi!
A mozda ja i nisam u pravu, mozda treba ljudi da se zale na prevare u malim oglasima, cisto da bi imali cime da se bave!
Ja mislim da se ne bi trebali maknuti oglasi, kupovina i prodaja opreme je jedan od djelova cijele price vezane za ovaj forum. To sto nekad dodje do problema je sasvim normalno.
Recept po kojem sad to funkcionira je sasvim ok i ako netko nesto mulja treba ga se razotkrit na forumu (za dobrobit drugih) ali treba mu dati i priliku da se brani ak mu je stalo do osobnog statusa. Naravno ak se sve pretvori u uvrede onda postoji dobri stari ban, neovisno o kojoj strani se radi.:D
Sorry Lacky, mozda sam trebao pricekat anketu...
alfom
18-12-2008, 08:48 AM
@ Lacky
a - Ukoliko postoje drugi sajtovi koji se bave prodajem / kupujem, onda kao uslugu (bez obaveza i odgovornisti RuForuma) okačiti te 'servisne' linkove i uputiti članove da na tim mjestima obavljaju ove poslove, bez ikakvog pominjanja na ovom forumu - bilo čega.
U ovom slučaju glasam da se elimini?e odjeljak kupovina/prodaja.
b - Ukoliko ne postoje oni pod a -, onda glasam za tvoje 2 -. Pri tome RuForum nema nikakvu odgovornost za eventualna nezadovoljstva ili malverzacije. Upadati u to je li ili nije neko nasankan nije uvijek lako. Ukoliko je iko od vođstva foruma uop?te zainteresovan da sebi natovari za vrat breme istra?itelja ili sudije, onda dopuniti Pravilnik foruma odredbama koje ovo reguli?u. Za dokazane prevare, javno obavje?tenje i ostalo ?to bi sljedovalo po tim dopunama.
Ima? slobodu, ?to se tiče mog glasa, da sam odluči? gdje će? ga, uz po?tivanje mojih razloga za a- ili b-, upotrijebiti.
diviner
18-12-2008, 12:36 PM
Nece biti zatvaranja malih oglasa, vec mozda samo reorganizacije istih (premjestanja na posebno mjesto u okviru novog sajta koji pripremamo za sledecu godinu). Ipak nema potrebe da ostali ispastaju zbog minornog postotka onih koji ne postuju osnovne ljudske principe dobrog i odgovornog ponasanja, sto opet samo govori da problem nije u oglasima i trgovini na forumu, vec u glavama pojedinaca...
Znaci samo strpljenja i sve ce doci na svoje...
STUDIOTON
18-12-2008, 01:45 PM
I ja mislim da izmestanje nece nista promeniti , i licno nisam za to .. ali ako se vec vecina dogovori da se izmeste .. evo moze se napraviti saradnja sa OFFom .. i onim muzickim oglasima koje on uredjuje
Mada ponavljam .. mislim da to nije dobro za forum .. svakako je bitno da na ovakvom forumu treba biti jedan deo posvecen kupoprodaji uredjaja .. jer ako se izmeste , svakako ce clanovi u uvijenoj formi kroz ostale postove napominjati sta imaju na prodaju itd itd .. malo je kontradiktorno izmestiti oglase tj. ukinuti ih na rumskom
Izmestanje , po meni potpuno pogresno ..... evo zasto ...
Da se ovo sa Roginatorom i Masterom desilo na nekim oglasima ..... kad bi se resilo ... nikada ! Ovako na forumu su se ljudi javili i koliko toliko resili stvari , sto je po meni jako pozitivno za forum !
Ja predlazem ono sto su od skora uveli na GS , a sto je jako slicno onome sto odavno postoji na ebay , a to su brojke transakcija .
Trazio sam lepo nesto u oglasima na GS , i tip prodaje nesto , vidim (7) transakcija , stisnem brojku , vidim odmah kome kako i kakvi su komentari kupaca .... i sve je jasno .....
Kad je broj (0) .... onda oprez , a ako ima negativnih komentara , onda ako si mentol i treba da te zezne :)
Eto , moj predlog :)
Pozdrav
Everbeatz
18-12-2008, 01:49 PM
Ili da se uvede neka vrsta upisivanja utisaka i iskustava sa onima koji prodaju - kao ebay
roginator
18-12-2008, 01:56 PM
ja sam za te trader pointove
mada nazalost treba uvesti i thread kako se kupuje roba i kako se prodaje..paravila koja se moraju postivat...pogotovo za opremu koja je second hand...
ja sam svoje pravilo sam uveo...apsolutno niko od mene vise u EX yugi nemoze kupit aparat a da osobno ne isproba i tu potpise sta je preuzeo..
dovoljno sam se opekao!!!
a sada odoh lijecit temperaturu ..uzasno vrijeme i razbolih se skroz :(
Arthur
18-12-2008, 01:57 PM
još jedan glas protiv izmeštanja oglasa. Potpuno besmisleno da posle 2 loše situacije, gde se uglavnom zbog lošeg ukusa svašta reklo javno, bude ugrožena sekcija koja na dnevnoj bazi ima bar 2 uspešne transakcije. Da se ovakve stvari dešavaju, dešavaju se. I preko Halo oglasa, a da ne pričam od raznoraznim drugarskim kombinacijama. Samo što se retko razreše bez nečije slomljene kosti, barem. Ko god bio zapravo kriv.
awacs
18-12-2008, 02:17 PM
Ništa se ne dobija ni izmeštanjem ni ukidanjem Malih oglasa, naprotiv. Ovo su već mnogi rekli, ali da dodam još nešto:
Mislim da je bolja varijanta da se u pravilnik o oglašavanju unese stavka po kojoj Forum ne snosi odgovornost za moguće "prevarno poslovanje" prodavaca ili već tako nekako. Najbolje bi bilo kada bi neka takva formulacija "visila" na vrhu svake strane u okviru MO, ali ne znam da li sam interfejs sajta dopušta tu dodatnu "kućicu".
spidermusic
18-12-2008, 02:32 PM
Reorganizacija malih oglasa je dobro resenje, mada to nece resiti probleme koji nastaju zbog nekorektnosti prodavaca i kupaca. Uzajamno razumevanje i profesionalan odnos je kljuc uspeha. Imao sam prilike da nekoliko sprava kupim i prodam preko foruma, nadam se, na opste zadovoljstvo svih, ali uz posten dogovor i otvorenost, bez izbegavanja i obmanjivanja. Stoga, smatram, da obraz, nema cenu i da sve stvari u zivotu, pa i trgovinu treba obavljati ciste savesti, jer jedna prevara i nesporazum neminovno vode do gubitka poverenje i gubitka potecijalnih klijenata. Tim pre, sto smo ovde svi iz istih pobuda, da pomognemo drugima i da usavrsimo svoje znanje.
Tomislav
18-12-2008, 03:05 PM
Prema mome mišljenju: instalirati plugin za vB za oglase (kao na glazbeni-forum.com) i tada će svako moći napisati svoj komentar na prodavača i komentirati proizvod, okačiti sliku, email obavjesti itd...
Poz
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.