View Full Version : registracija uad-2 na postojeci nalog
Treger
17-12-2008, 12:25 AM
Pokusali player i ja da stavimo moj uad-2 na njegov nalog,al sad problem je sto registracija zahteva da oba uada budu u istoj masini ili da ih stavi u dve potpuno razlicite grupe,dali se to moze srediti ili zaoboci? :confused:
Moze... pustis da ode u drugu grupu a onda im posaljes poruku da si se zeznuo i da hoces da ti obe budu u jednoj grupi... a mozda mozes i odmah da im pustis poruku i slazes nesto tipa - prebacio si je u laptop privremeno i sl. a hoces da bude u istoj grupi sa prvom...
Pozz
Treger
13-01-2009, 11:27 PM
NAJZAD!!!!
posle vise nedelja cekanja i gomile praznika u-audio spojio sisteme !!!]
:) :wink::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:
RetroMan
14-01-2009, 12:03 PM
NAJZAD!!!!
posle vise nedelja cekanja i gomile praznika u-audio spojio sisteme !!
Ja sam ih nazvao i rekao im ISTINU da je postojao samo jedan slobodan PCIe slot u kompjuteru koji je koriscen za registraciju (hvala DEXXY), mada ni to nije bitno. Prebacili su mi na System 1 (koji je napunjen sa svim pluginima) druge kartice za MANJE OD 5 min. Profi :thumbsup:
RM
idekius
14-01-2009, 05:17 PM
Ja sam ih nazvao i rekao im ISTINU da je postojao samo jedan slobodan PCIe slot u kompjuteru koji je koriscen za registraciju (hvala DEXXY), mada ni to nije bitno. Prebacili su mi na System 1 (koji je napunjen sa svim pluginima) druge kartice za MANJE OD 5 min. Profi :thumbsup:
RM
Raduje me da si im rekao ISTINU, a ni oni nisu glupi i znaju da je baš tako :) Svakako, siguran sam da im je palo na pamet da ljudi kartice iz sistema koriste u više računara, ali kada čuju da im se neko ISKRENO obrati, onda je sve O.K... to oni prosto osete, jer su vrlo napredna bića sa razvijenom telepatijom :rolleyes:
Daj BRE Bane!!! :D Znaju ti sve i to rade namerno i vrlo svesno, a fora im je najbolja na svetu! Sa tim svojim pristupom su se razbili od prodaje i upravo zato ušili i Powercore i Creamware i Focusrite LM i SSL Duende itd. sa brojem prodatih primeraka i količinama zaradjenog novca...
Forice tipa "Tito krade, al? i nama daje" :D Znaju ti sve i to im i odgovara. A zašto im i nebi odgovaralo, kada se ubiše od para? Do duše, ne isključujem mogućnost da će jednog dana da nam zavale rum-tuki-tuki... :) Ali, onda kada to njima odgovara...
Meni nije jasno samo zašto i drugi ne primene politiku koju vodi Universal Audio... A da ne pričam ništa o popustima na plugove, akcije, kupone... :D
Dexxy
14-01-2009, 11:22 PM
Pa kad bi drugi bili bar upola kao UAD bilo bi extra. Ovaj TC mi se zgadio od dopisivanja i objasnjavanja.....:banghead:
Arthur
19-01-2009, 07:27 PM
daj da razjasnimo ovo definitivno : imamo 4 uad1 na nalogu i gomilu plugova. Ja danas prodao jednog, i dajem kupcu reg fajl. Oću kupim uad2Duo, i da registrujem na taj nalog. Postoje 2 verzije priče koju sam čuo - da mi plugovi PRELAZE sa uad1 naloga na uad2 i brišu se sa naloga uad1 (što nije zgodno oko eventualne kupovine nekih plugova za uad1, ima nas nekoliko na nalogu, sve karte su u različitim mašinama). Druga verzija, koju mi je i Ivan potvrdio preko telefona, je da mi ostaju svi pluginovi i na uad1 i da se registruju i za uad2.
Šta je od ovog definitivno sada?
Dexxy
19-01-2009, 08:13 PM
Pod 2, Ivan je u pravu.
idekius
19-01-2009, 10:58 PM
Pod 2, Ivan je u pravu.
Nije Ivan u krivu, nego si ti u špravu, iz čega se da zaključiti da je onda i Ivan u pravu, što ukazuje na to da nije u krivu :)....
Jedan nalog sada nosi 4 UAD-1 i 4 UAD 2!!! Da budemo načisto i da ne bude više zabuna. Universal Audio kaže da karte moraju biti u istom systemu. Ne znam ko je video ploču sa 5 PCI-e (računam i neophodan slot za grafičku) + 4 PCI, ali... o.k., oni tako kažu...
L&M (što bi prost narod rekao -Elem...), sada postoje grupa 1 i grupa 2. Registrovanjem UAD-1 se otvara grupa 2 sa UAD 2 kartama. Ako imaš barem jednu UAD-1 kartu u računaru (naravno kartu iz istog systema) neće biti nikakvih problema i ladno registruješ UAD-2 bez ikakve frke. Ako nemaš, prebaciće ti sve plugove na grupu 2 gde ti se nalaze UAD dvojke. Onda moraš da pišeš podršci, da kažeš da si se zajebao negde i oni taj problem rešavaju. Tj., barem su meni ( i mnogima) rešili.
Naravoučenije: -Vrana vrani oči ne vadi, Universal Audiu trebaju novci (vreme je recesijje), a kupci UAD-2, koji već imaju nalog i UAD-1, nemaju potrebe da UAD-1 odjavljuju, tj. karta i dalje može da ostane u "istom systemu"...
Dexxy
19-01-2009, 11:17 PM
E dobro zboris Deki :wink:
Hollywood
19-01-2009, 11:23 PM
e sada evo moje iskustvo.
imam na nalogu 3uad-1, onda sam kupio uad-2solo. Registrovao se, napravili mi 2grupe itd itd. Pisao njima da mi prebace uad2 u grupu sa uad-1, UA podrska je to odmah uradila.
Kada sam prebacio sve uade u jednu grupu kupio sam multibend kompresor. Na UA sajtu u "my systems" se prikazuje kao da je taj multibend na svim karticama. Imam samo jedan isti regkey koji sam dobio. Ali, kada sam prebacio uad-2 u drugi komp desilo se sledece: Multibend radi samo na uad-2! dok kada probam da ga aktiviram na starim uad-1 mi regularno prijavljuje da je moj test period od 15dana istekao i da kupim plagin. Naravno dok su mi sve kartice bile u istom kompu sve je radilo bez ikakvih problema.
E sada vi meni lepo objasnite u cemu je caka?
eto mojega iskustva
Dexxy
19-01-2009, 11:46 PM
Meni radi na drugom kompu sve sto sam kupio i posle transfera. Samo novi regfile i radi. Jedino mi prijavi prilikom aktivacije reg da mi fali uad2.
Arthur
20-01-2009, 12:08 AM
da ali ako bi ti sad kupio neki novi plug, da li bi ti on proradio na obe mašine?
Dexxy
20-01-2009, 12:19 AM
Kupio sam 4 nova pluga i radi na drugoj masini.
Radio bi sigurno zato sto su reg fajlovi vezani za karticu a ne za masinu. Ako imas software i reg fajl od kartice mozes da je bodes u sto masina i na svakoj ce da radi. Malo je zbunjujuce samo sto Uad1 i Uad2 rade odvojeno i u softveru biras koji ce plagovi na kojoj kartici da ti rade i onda moze da se desi da ti prijavljuje da neki plagovi ne rade jer su bili postavljeni da ih gura Uad2 a ta kartica je recimo izvadjena iz masine, i onda se samo prebace u softu da ih gura kec i nema problema. Ovo sto Hollywood rece mi je prosto neverovatno. Obavezno im posalji mail i pitaj sta se desava, resice ti to odmah sigurno...
Pozz
Arthur
20-01-2009, 12:36 AM
suština mojeg problema je sledeća - imam 2 drugara koji imaju još 3 uad1 karte. I nameravaju još da kupuju pluginova za njih. Ja sam danas prodao svojeg i spremio se da sutra pazarim 2ku, ali ne bih da napravim problem njima, obrisavši im plugove sa naloga. A definitivno su te 4 karte u 3 različita kompa.
idekius
20-01-2009, 10:13 AM
da ali ako bi ti sad kupio neki novi plug, da li bi ti on proradio na obe mašine?
Radi... provereno ;-) Uzeo ja Harrison 32c i radi i kod prijatelja sa UAD-1.
su?tina mojeg problema je sledeća - imam 2 drugara koji imaju jo? 3 uad1 karte. I nameravaju jo? da kupuju pluginova za njih. Ja sam danas prodao svojeg i spremio se da sutra pazarim 2ku, ali ne bih da napravim problem njima, obrisav?i im plugove sa naloga. A definitivno su te 4 karte u 3 različita kompa.
Radice to sigurno... nego bi bilo dobro da prvi put kad se stavi u masinu, to bude masina od tog tvog ortaka zajedno sa Uad1 i tako se registruje. Onda ce odmah otici u grupu se kecevima. Posle toga skines reg fajl, izvuces svoju dvojku, steknes je kod tebe u komp, instaliras najnoviji softver, reg fajl i cepas...
Pozz
Arthur
20-01-2009, 04:20 PM
ajd MOLIM VAS, ko je od vas slao mailove UA, da mi forwarduje te mailove da vidim šta ste im i na koji način tražili a da su vam ispunili želje. PLIZ!
Poslao sam ti p.m...
Pozz
STUDIOTON
22-01-2009, 09:58 PM
Arthure,nemas razloga da se toliko cimas ,sve moze i sve radi .. 4 uad1 i 4 uad2 kartice .. svaki postojeci i svaki plug koji kupite ubuduce radice na svih 8 kartica ..
Opusti se matori:wink:
Arthur
26-01-2009, 02:22 AM
bogami u pravu ste. Danas smo se konačno odvažili pa kod drugara uboli moju 2ku, prijavili je na nalog, dobili reg, izboli, sve radi sa kecom. Odno kod mene, ubo 2ku samu, sve radi. Eto toliko, enigma rešena.
STUDIOTON
26-01-2009, 06:43 AM
bogami u pravu ste. Danas smo se konačno odvažili pa kod drugara uboli moju 2ku, prijavili je na nalog, dobili reg, izboli, sve radi sa kecom. Odno kod mene, ubo 2ku samu, sve radi. Eto toliko, enigma rešena.
Enigma resena odavno .. nego ti ne verujes :wink:
Gianfranco
30-01-2009, 12:59 AM
Arthure,nemas razloga da se toliko cimas ,sve moze i sve radi .. 4 uad1 i 4 uad2 kartice .. svaki postojeci i svaki plug koji kupite ubuduce radice na svih 8 kartica ..
Opusti se matori:wink:
jel moze neko da mi objasni sledecu enigmu?
prijatelj i ja imamo 3*UAD-1 i 1*UAD-2 Solo.
3*UAD-1 su pod GROUP1
1*UAD-2 je pod SYSTEM 2
Pre neki dan kupim VCA VU (izabrao sam da se vodi na GROUP 1)
i sada je pod GROUP 1 odstiklirano da je plug-in kupljen,a pod SYSTEM 2 se vodi kao da nije kupljen!
Kako resiti ovo?
Tj. kako koristiti VCA VU,na kompu koji ima samo UAD-2 Solo?
idekius
30-01-2009, 01:36 AM
Već smo pričali o ovome. Kontaktiraj podr?ku, reci da je do?lo do gre?ke i tra?i da ti spoje grupe.
Gianfranco
30-01-2009, 02:04 AM
Video sam da se ranije spominjalo slicno (Hollywood),gde se savetovalo da se trazi od podrske da sve 4 kartice 3+1 prebaci u jednu grupu.
Sada ti spominjes spajanje grupa.
Znaci moguce je da sve stave u jednu grupu od 8 kartica?
Moguce je... napisi im mejl da si se zeznuo i stavio Uad2 u drugu grupu i zamoli ih da ti to isprave tj. da budu sve u istoj grupi...
Pozz
Gianfranco
30-01-2009, 03:22 PM
Hvala! Pozz
Goran
15-11-2013, 09:47 PM
Drugari pomoc! Prijatelj mi nudi jedno mjesto na nalogu, a ja imam priliku da kupim UAD2duo koji je vec kupljen kao neki Custom ili Flexy pak (tako nesto, koji ima par pluginova). Da li ja mogu da zanemarim taj postojeci nalog sa tim pakom, tj da je tretiram kao praznu i da se prikacim na nalog koji mi daje prijatelj? Hitno! Hvala!
Sorry, nemam pojma o ovim stvarima :-)
STUDIOTON
15-11-2013, 09:48 PM
Moze
Goran
15-11-2013, 09:59 PM
Kralju!
Bockie
16-11-2013, 09:01 AM
Hehe, Ivanes, care...hihih....
Fora je sa nalozima, a tvoj prijatelj ima nalog. Prebaci se sa tog naloga na kom je karta sada na nalog tvog prijatelja, to mora on, ima tamo objašnjenje i opcije, da je do-pazario još jednu kartu, sad se već ne sećam tačno, a zaboravih koji mi je log-in...
On posle toga ponovo skine authorisation file, i da ga i tebi. (neki fajl od par kb)
Goran
30-11-2013, 10:06 AM
Ako mogu jos jedno pitanje:
UAD2Duo koji sam kupio je vec registrovan na jedan nalog. Ja hocu da ga registrujem na nalog mog prijatelja.
- Da li to znaci da treba da uradim onaj "Request transfer" na njegov nalog (kao da je on kupio od mene)?
- Imam vaucer od $150 na mom nalogu. Da li ce se, ako tamo kliknem da se transferuje i vaucer, taj vaucer dodati na vaucer njegovog naloga?
- Ja imam par pluginova na mom nalogu, medjutim imam jedan koji moj prijatelj nema pa bi mozda samo njega prebacio na njegov nalog. Da li tamo da odaberem da se transferuju sve licence pluginova koje imam (iako ih taj drugi nalog vec ima sve osim jednog), ili da odaberem "No", pa da u "Special Instructions" napisem da transferuju samo taj jedan plugin koji ovaj drugi nalog nema?
Izvinite, udavih, ali necu da nesto u*erem :-)
Hvala!
STUDIOTON
30-11-2013, 10:12 AM
Da treba da uradis transfer cards .. i imaces opciju da li prebacujes samo kartu(hardw) ili all plugins.. posebno pluginove ne mozes sam prebaciti ali je moguce tako sto ces kontaktirati uad support (http://www.uaudio.com/my/support/index.php?pg=request)
takodje, Uad-ova politika se moze menjati, tako da je najbolje da ih kontaktiras sa svim pitanja i oni ce ti postupno pomoci da uradis transfer
dallapeboy
06-12-2014, 12:27 PM
Imam i ja jedno pitanje u vezi UAD-2. Skoro sam kupio UAD karticu i dobio reg fajl sa gomilom pluginova. E sad, hocu da kupim jos jednu UAD karticu,otvorim svoj nalog i polako pocnem da kupujem plugine koji mi fale. Kako bi te dve kartice radile u istoj masini i da li bi uopste radile zajedno? Nov sam u svetu UAD-a , molim za pomoc i objasnjenje.
Bockie
06-12-2014, 12:43 PM
Imam i ja jedno pitanje u vezi UAD-2. Skoro sam kupio UAD karticu i dobio reg fajl sa gomilom pluginova. E sad, hocu da kupim jos jednu UAD karticu,otvorim svoj nalog i polako pocnem da kupujem plugine koji mi fale. Kako bi te dve kartice radile u istoj masini i da li bi uopste radile zajedno? Nov sam u svetu UAD-a , molim za pomoc i objasnjenje.
Pa radiće zajedno sve ok, ali neće biti na istom nalogu za reg. Ako su na odvojenim nalozima, neće isti plagovi raditi na obe karte. Radiće oni osnovni koje dobiješ free, ali ostali će raditi svaki na svojoj karti koliko može...
E sad, ako hoćeš da su na istom nalogu, vlasnik naloga mora da je registruje (ako ima uopšte mesta na nalogu) i jbg...to se opet...naplaćuje, mislim, ljudi su prodavali mesta na nalozima i ranije...:wink:
Onda bi u dogovoru sa vlasnikom naloga morao da kupuješ nove plagove (jer ih kupuješ za ceo nalog i sve karte na na njemu), pa to može biti mesto "prebijanja" usluga ustupanja mesta na nalogu npr...
elmirh
18-04-2015, 08:13 AM
Pozdrav
Da li mogu na svoj nalog kartice UAD-1(imam 3 naloga puna, ostao jos jedan slobodan sa dosta kupljenih pluginsa), registrovati novu UAD 2 satellite.
Ta UAD 2 je kartica od mog druga( znači neće biti u mom kompjuteru ), i prodao bi mu nalog sa svim mojim pluginsima, da ih i on moze koristiti.
Hitno je, ako moze neko odgovoriti, i objasniti taj postupak, ako je uop?te u moguć.:)
Bockie
18-04-2015, 09:51 AM
Ne znam jesi li napisao dobro, ali JEDAN nalog ima 4 mesta.
Ako imas 3 mesta zauzeta, imas jos jedno slobodno, tako da bi po logici moglo. Na njihovom sajtu UAD-2 registruj na svoj nalog, i skini novi authorisation fajl. Taj fajl das uz karticu.
Ostalo mozes pitati i njihov support, mada nisu jako brzi, ali u par dana odgovore.
Dexxy
18-04-2015, 11:38 AM
Ima 4 za uad 1 i 4 za uad 2.
elmirh
18-04-2015, 12:49 PM
Meni je jos 1 nalog ostao slobodan.Kupio bi ga moj drugar al njegova karta je UAD 2 satellite.Zato me interesuje, da li tu njegovu novu UAD2 kartu mogu registrovati na svoj nalog, a da je naravno on koristi u svom studiju, kao i moje kupljene pluginse koje imam na svom nalogu.
Bockie
18-04-2015, 05:09 PM
Fala Dexxy, nisam znao za taj info.
Elmire, sve ok, ako je registrovan taj uad2 na tvog prijatelja, nije frka, samo napravite tamo na sajtu preregistraciju, kao da si je ti kupio od njega, ili im po?alje? mail o tome ako ne ide "pe?ke"... I onda će biti na tvom nalogu sa tvojim plug-insima...
elmirh
18-04-2015, 05:24 PM
Fala Dexxy, nisam znao za taj info.
Elmire, sve ok, ako je registrovan taj uad2 na tvog prijatelja, nije frka, samo napravite tamo na sajtu preregistraciju, kao da si je ti kupio od njega, ili im po?alje? mail o tome ako ne ide "pe?ke"... I onda će biti na tvom nalogu sa tvojim plug-insima...
Hvala Bockie.Znači u svakom slučaju treba kontaktirati Uad i tra?iti preregistraciju.:wink:
Bockie
19-04-2015, 12:24 AM
Pa bio sam prilično nedvosmislen...
Dakle, ja sam ovo već radio, kupio karte, kupio naloge, sve kombinacije između, imam i danas uad, kunem se u 2-3 plug-ina, bez kojih "ne bih mogao" ali sve te akcije do pre 2 god recimo, i sve od tad radi, a pominjem njihov support jer znam da radi, ali nije baš instant agilan.
Dakle sve ok, može se desiti da se sačeka malo...dan-dva u najgorem...ali poJenta je da hoće da pomognu, nije da ti mail zaviši u "spam" folderu, neko to pročita i imaš respond....!
Ali pre svega, mislim da možeš i sam da sve odradiš, pa tek ako zapne, onda njima pišeš...
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.