View Full Version : Reciklirani proizvod :)
HeatMan
06-12-2008, 04:36 AM
link, jelte.. :)
https://www.yousendit.com/download/TTZtRm8rUzcyWGZIRGc9PQ
btw, 6 je ujutru, sad sam je sprchkao i neam snage da preimenujem psmu.. pa vi to odradite sami.. ovo bi bio preview i bice sledece nedeljelje verovatno josh jedan i onda potpuni tajac sa moje strane.
btw, sve je sprchkano na brzinu, tako da pljunite po razgovetnosti, boji glasa, loshem pevanju, matrici.. shta god.. al u mix nema ni potrebe da se zalazi poshto je samo skica postavljena..
pozdrav
vasko
06-12-2008, 10:06 AM
bolje je od onog proslog sto si kacio
uvod je super,a i ostatak je pristojan
glavna zamerka mi je sto ima previse zvukova,malo je natrpano i konfuzno,napravi neku selekciju
HeatMan
06-12-2008, 04:38 PM
fino ce to izaci samo da ga smixam.. sad sam poslushao sa "odmornim" ushima... i ok mi je.. samo sam na par mesta nerazgovetan pa cu, ako me bude mrzelo opet da snimam, samo da ugasim matricu na tim mestima hahahha...
poz i hvala na slushanju
Eeva_r&b
06-12-2008, 05:03 PM
ok,sve sam ocekivala ali .. mrdni tu bulju? :S
refren i drugi vers mi je tako...viklerski :S
iskreno...nije mi to to...zvuci mi kao jedna od onih stvari koje su ti dobre za momenat,a preksutra ces da se pitas koj ti rac bio...
HeatMan
06-12-2008, 05:08 PM
jok jok..
ovo ti je potpuno dumb it down pesma..
"imam problem hronichan, pa chesto nisam logichan"
"kazu da sam bolestan u glavi"
videcesh.. u aprilu.. ovo ce biti uvod hihihi.. refren mora biti glup do jaja da bi ljudi zapamtili..
btw, kake ovo ima veze sa shtikle sjajom? :?
p.s. fala.. :)
alfom
06-12-2008, 05:08 PM
Samo pichi i radi Gajba!
Usput : T-Racs nema bulju nego - buljetinu iz koje izleću od sto kila :rotfl:.
HeatMan
06-12-2008, 05:13 PM
gajba shljaka 300 na sat.. al opet je sporije nego shto bih voleo.. a t racks.. uffff
ajme
kako dobar plug..
ti se dja pesma? :)
poz
alfom
06-12-2008, 05:24 PM
Smiksaj, izbaci vox u prvi plan i učini ga razumljivijim. Ako ti nije mrsko, izbaci previ?e učestale psovke koje mno?tvo koristi misleći da na njima počiva Srb. rep :D. Ako ba? moraju biti, smisli originalnije psovke :rotfl:.
Ma dobro će biti kad doradi?. Samo gajbaj!
I nemo' da mi vređa? ?abana!!! Ljep?i je od Sinana :rotfl:.
A i bolje pjeva :D :D
HeatMan
06-12-2008, 05:28 PM
da si me video nekad, razumeo bi zashto.. celav sam ko on..
btw, ne znam na koje psovke mislish hahaha.. ja ne chujem to :)
poz i hvala
Eeva_r&b
06-12-2008, 05:29 PM
Sad te stvarno ne kapiram,posle svega sto meni pricas. :shock:
Sta,sad se odjednom usmeravas ka onome sto je vec 'provereno dopadljivo'?kakve ima veze s viklerom?tema i nacin na koji je obradjena (a i flow u par navrata me je opasno podsetio na njega). ja sam ovakav onakav,ruzan,klosar,al riba kaze da sam sladak bla bla,blejac sam,pijem i sve to - cela njegova spika,kao i od bed kopija,koju slepo prate svi klinci.a i na sve to refren kao gistroparodija na rap,mrdaj bulju ovo ono-vikler i ajs to non stop rade,i smorili su.
samo par rima mi ovde lice na tebe i odskacu od recikliranosti,u drugom versu...i sve bi to bilo ok,da te ne znam,i da ne znam kako razmisljas,i koliko zapravo imas da kazes o sceni i o svemu.
realno da cujes lika koji zvuci kao i ti ovde,sam bi promenio pesmu.
uradi nesto sto bi sam pozeleo da cujes da neko kaze....
budi ti
videcesh.. u aprilu.. ovo ce biti uvod hihihi.. refren mora biti glup do jaja da bi ljudi zapamtili..
btw, kake ovo ima veze sa shtikle sjajom? :?
p.s. fala.. :)
alfom
06-12-2008, 05:29 PM
Ćelav ili obrijane glave ?
Ald' sad ozbiljno : jesi li koristio gotove lupove ili programirao VST(i) bubanj ?
HeatMan
06-12-2008, 05:42 PM
Sad te stvarno ne kapiram,posle svega sto meni pricas. :shock:
Sta,sad se odjednom usmeravas ka onome sto je vec 'provereno dopadljivo'?kakve ima veze s viklerom?tema i nacin na koji je obradjena (a i flow u par navrata me je opasno podsetio na njega). ja sam ovakav onakav,ruzan,klosar,al riba kaze da sam sladak bla bla,blejac sam,pijem i sve to - cela njegova spika,kao i od bed kopija,koju slepo prate svi klinci.a i na sve to refren kao gistroparodija na rap,mrdaj bulju ovo ono-vikler i ajs to non stop rade,i smorili su.
samo par rima mi ovde lice na tebe i odskacu od recikliranosti,u drugom versu...i sve bi to bilo ok,da te ne znam,i da ne znam kako razmisljas,i koliko zapravo imas da kazes o sceni i o svemu.
realno da cujes lika koji zvuci kao i ti ovde,sam bi promenio pesmu.
uradi nesto sto bi sam pozeleo da cujes da neko kaze....
budi ti
ajd nisam hteo javno da pricham o tome, al kapiram da ce josh ljudi imati istu zamerku. namerio sam da izdam album u aprilu, to sam ti rekao. e sad, vecina pesama tu ce biti iz srca, i radicu onako kako zelim.. ovo je onako vishe lozachka pesma koja ce ici kao intro albuma. koja objashnjava album unapred. ali je najp(l)itkija od svih.. tj ovo ce svi razumeti, refren je pevljiv i sve to.. posle toga, bice josh jedna (mozda dve) kvazi lozachka (tj zajebantska) i to je to.. ostale ce biti onakve kakve volim da radim..
a znash kakve su to pesme.. hahahah.. btw, moram radjena da iscimam za ono stvar opet.. reci mu da nikako ne stizem da mu se javim, ako se vidjash sa njim..
shto se viklera tiche, molim te mojne me poredish sa njim.. ne znam kolko si chula ti viklera, al ovo shto se flowa tiche nema veze sa njim.. a ne mogu da izbegavam da kazem da sam chesto cirke, samo zbog toga shto je to vikler reko.. jebe mi se za to.. najiskrenije.. necu uopshte da razmishljam na taj anachin, ako kazem neshto u pesmi a to lichi na nekoga, bash me bole brige naduvash mi jaja i to hahahahhahha..
elem, meni vishe flow na momente lichi na starog grua.. imao je on takve tripove..
inache refren je potpuno olskul zajebancija u fazonu pharcyde-a, nbn-a itd.. kachketi na strane, zurka dok svane i to..
@alfom: obrijan.. :)
poz
alfom
06-12-2008, 05:46 PM
Bubanj?
HeatMan
06-12-2008, 05:48 PM
nisam video edit..
programirao sve... 15 minuta posla, nije neki problem... :)
poz
Eeva_r&b
06-12-2008, 06:18 PM
kapiram sta si ti hteo,kapiras i ti mene odlicno,al reshse malo...sta,hoces reci da ne mozes i na tim 'lozackim' da ostavis svoj pecat?? sta, ne mozes i da se zajebavas i glupiras i da opet budes ti,i da bude dopadljivo?kad kazem 'ti',ne mislim na to da stalno budes ozbiljan i bavis se istom temom,vec vise izrazis sebe u komercijalnom zvuku,kao sto to cinis i u manje komercijalnom...
mozes ti da pricas da je to fazon ovog ili onog ko te je inspirisao - niko nece kad cuje razmisljati o tome koji je to fazon,sta si ti hteo i ko tebe inspirise...vec kako njima zvuci...
ja ti iskreno kazem,kao i uvek...nemam razloga da te lazem...ovo je slabo...i za hit je slabo..skapiraces i sam to na kraju...a ti radi kako osh...
mislim da je steta da sad kad imas priliku da kazes ko si i sta si,pricas isti kurac ko svi,na isti nacin..mrzi me sad:ups:
pusa
ovo je onako vishe lozachka pesma koja ce ici kao intro albuma. koja objashnjava album unapred. ali je najp(l)itkija od svih.. tj ovo ce svi razumeti, refren je pevljiv i sve to.. posle toga, bice josh jedna (mozda dve) kvazi lozachka (tj zajebantska) i to je to.. ostale ce biti onakve kakve volim da radim..
shto se viklera tiche, molim te mojne me poredish sa njim.. ne znam kolko si chula ti viklera, al ovo shto se flowa tiche nema veze sa njim.. a ne mogu da izbegavam da kazem da sam chesto cirke, samo zbog toga shto je to vikler reko.. jebe mi se za to.. najiskrenije.. necu uopshte da razmishljam na taj anachin, ako kazem neshto u pesmi a to lichi na nekoga, bash me bole brige naduvash mi jaja i to hahahahhahha..
poz
HeatMan
06-12-2008, 06:25 PM
:?
nismo na istim frekvencijama
edit: ne vidim da nema mene u pesmi.. al ae.. :)
poz
awacs
06-12-2008, 06:33 PM
btw, 6 je ujutru, sad sam je sprchkao i neam snage da preimenujem psmu.. pa vi to odradite sami.. ovo bi bio preview i bice sledece nedeljelje verovatno josh jedan i onda potpuni tajac sa moje strane.
E, stalno se vadi? :-:wink: Ne bih se zadr?avao na tome ?ta je po meni dobro (ima mnogo toga ?to mi se sviđa), nego:
1. Uvod je predugačak (kao da je neki extended mix) ja bih skratio na pola onaj deo kada krene bas.
2. U strofama je jako dobar odnos jačina vokala i matrice. Samo protumači snare kao prateći instrument - to će da prija posle one galame u gornjem srednjem spektru iz uvoda (koja sama po sebi ima odličan fazon). Ja bih u strofi samo vi?e komprimovao taj dobo? i "zatvorio" ga EQ-om. To bi ionako bio dobar odmor u?iju od onih 3-4kHz koji rokaju u uvodu, a dalo bi prostora vokalu. Čisto za probu - uzmi ovaj isti mix i "zatamni" dobo?. To će biti skoro gotov mix.
3. Ali - REFREN??? Ma ubedi me da "mrdnem bulju", nemoj da mi prepričava?. Istakni taj momenat kada se u pevanju konačno pojave "note". Neki II glas (ne paralelni, neki "proizvoljni", kontrapunkt, ?ta li)? To nije stvar miksa nego stvar orkestracije.
Nekako, kad dođe taj refren ne mrdne mi se bulja, nego čujem kao da su se ortaci skupili oko tastature i pevaju jedan drugom na uvo. Kao da pričaju sebi, a ne meni... a opet, ja slu?am...
Sve ovo sam napisao samo zato ?to mi se cela stvar dopala. Nemoj da je prokocka? bez veze.
Pozdrav
HeatMan
06-12-2008, 06:53 PM
necu necu... imam neke duboke kvinte il shta su tu na refrenu.. al kao shto rekoh, nisam josh smixao tako da se ne chuju...
hvala na slushanju i iskrenosti.. :)
poz
Eeva_r&b
06-12-2008, 07:00 PM
kad god ovo kazes,imam utisak da smatras besmislicom sve sto ti govorim :S
zar objektivna istina nije negde na sredini?ne budi tako iskljuciv jebiga...
pozz
nismo na istim frekvencijama
HeatMan
06-12-2008, 07:08 PM
aman.. shta god da ti kazem a ne slozim se sa tobom, mislish da te omalovazavam..
zashto ti kazem? evo ti npr djus:
"cedim pomorandzu jer publika je zedna"
evo ti ja:
"gorak je djus od grejpa, sada cedim dushu jer publika je zedna"
dalje
"imam golem problem, ne umem biti pozer"
"zato se istichem iz mase,
valjda shto sam normalan,
shto se ne mrshtim ko kreten
kada nisam nadrkan"
"ne nosim shiroko
tj kolko treba,
da pokrijem svo salo
i ne vire mi cega"
"radim ono shto volim
na nachin koji volim
Da li me razumete?
to je pravi problem
jebo laznu skromnost
ako trazite heroja
heroji smo svi mi
bez nas ni ne bi bilo boja"
reci mi molim te da to nisam ja.. i reci mi da ovo nije istina shto sam rekao.. :?
alfom
06-12-2008, 07:22 PM
U pravu si - nigdje psovke. Sorrryyy. Nisam dobro čuo :D.
balthazaar
06-12-2008, 07:54 PM
Super je stvar...meni radi...beat vozi...neobičan je i mrda...što se mene tiče - super ...puuusa
HeatMan
06-12-2008, 07:55 PM
hahah fala.. :)
@alfom vish.. ja lepo kazem.. :)
Eeva_r&b
06-12-2008, 08:16 PM
ok,nisam mislila da se raspisem,al eo da ti objasnim..ne radi se o tome dal me omalovazavas,nisam zato to rekla,vec da mi se ucinilo da se ogradjujes od kritike koja ti se ne dopada...
gle,pricam ti,kao nekome za kog znam da moze mnogo bolje. sve bi ovo bilo kul,da to nisi ti,koji imas daleko drugaciji sistem vrednosti od vecine repera,i zelis da uradis nesto potpuno sveze i drugacije,i imas potencijal za to.
ok,ok,IMA delova koji su ok...eto te 4 rime su jedne od njih...ima ih jos par koje nisu ni upadljive dovoljno.
akcentovao si potpuno suprotno u obradi teme!sve sto valja u ovoj stvari je gotovo u senci!
evo sta je upadljivo:
-zdravo ja sam sale i ja sam alkoholicar - cheesy.
-ne umem biti pozer - rece svaki reper,neeext
-ruzan sam ko saban - opet samoprozivanja u repu?ne verujem ni da to i mislis o sebi.
-to da se istices iz mase neko treba da primeti. a da to nisi ti. svima je puna kara price repera o tome koliko su drugaciji (i tebi samom).u svemu tome su isti,a sad si im se i prikljucio.
-refren?da li si to 'ti'?molim te,znaci molim te,ne rise.refren je totalni trash.ne zato sto nema 150 nota u njemu,ni zato sto si rekao 'mrdaj tu bulju',vec zato sto je to jedna melodija ciji je rok trajanja milisekund,u pratnji instrumentala (s kojim nema veze,citiracu dabeara 'ne radi s njim' hahah,car) nema nikakvu pokretljivost,ne bi ucinila ni da beyonce pomeri bulju(a ta mesa uz sve bokte),nidje groove-a,energije, ni attitude-a.
a sta bi sa saletom koji zeli da radi trajnu muziku?onu koju mozes da cujes posle godinu dana i bude ti jednako zanimljiva?ova pesma to ne sadrzi.hitovi su oduvek bili catchy,sto jes,jes,ali ne i dosadni!zasto se opredeljujes za odlike savremenih hitova koji posle nedelju dana padaju?hit moze biti i trajan.
-a pre svega,zasto toliki kompromis uopste,sa udovoljavanjem publici???nije kao da izdajes za def jam!
eto..ja kaz'la.
HeatMan
06-12-2008, 08:40 PM
ufff imam utisak da nishta moje nisi prochitala, bogte..
a chek.. svidelo ti se ono, "jesi osudjivan il naduvan i sranja slichna tome, naravno burazeru pratim sve trendove te modne"?
kako to objashnjavash?
i nisi u potpunosti skapirala poentu "recikliranog proizvoda".. iako izgleda kao novo govno, i dalje je ono isto staro.. iskreno, tu sam chekao da se neko upeca al mi bilo glupo shto si se bash ti upecala.. iskreno, mislim da tekst daleko ispod cele te shminke kada ga analizirash deo po deo, ili kao celinu, ima neku dubinu..
uostalom, znash me.. i znash da znam shta radim..
zashto sam ubacio bash "mrdni bulju" za koju si se uhvatila tako, ne samo zato shto je "digni ruke potpuno kretenski".. u kom kontekstu ti kazesh "mrdni tu bulju"?
pomeri se.. uradi neshto.. zar ne?
u mom sluchaju, pomeri se uradi neshto za sebe (opusti se jbt) ili za nekog drugog..
peto, znash da nisam kurac od pevacha.. tako da njetvidim shto bih se melodajnovo il autotjunovo da bi bilo pevljivo.. ovo je zamishljno kao opushtencija olskul pesmica sa dosta primesa njuskula..
npr
http://www.youtube.com/watch?v=QalWgriTPOo
e sad, to shto sam samokritichan i prozivam sebe.. to i mislim o sebi.. ne znam kako me nikad nisi chula da se poredim sa shaulicem ono kad sam sveze obrijan.. izgledam ko pajser..
sebi sam ruzan
i ne volim se
ne, mislim stvarno.. ne kapiram ti ovu prijavu.. :?
editovacu samo da mi se ne zabode opera da izgubim sav tekst
zabada mi ovaj telekom neshto ne znam koji mu je...
ne mogu da nadjem na tjubu josh pesama.. skini si naughty by nature - nbn (naughty by nature) sa albuma IIcons..
ima josh toga.. al me mrzi sad da nadjem
peter the great
06-12-2008, 09:05 PM
btw, sve je sprchkano na brzinu, tako da pljunite po razgovetnosti, boji glasa, loshem pevanju, matrici.. shta god.. al u mix nema ni potrebe da se zalazi poshto je samo skica postavljena..
Odlicno odradjen pos'o. :wink: Ne bih da zalazim u detalje, ajde mozda malo da pljunem po razgovetnosti, i malo po miksu, haha:)
Ne, ozbiljno, super stvar da "otvori" album, da privuce ljude, a posle nje ti teraj pesme po svome, mislim da je to poenta svega sto si hteo da kazes u postovima u ovom threadu, zar ne?
Pozz
HeatMan
06-12-2008, 09:15 PM
apsolutno.. vish nas dvojca smo na istim talasnim duzinama hahaha.. shteta shto nismo u istim gradovima hahhah..
ae pukni me na pm.. mislio sam da si propo u zemlju.. javi se da se vidimo
btw hvala na slushanju..
pusa
edit: jesam nerazgovetan.. kazem "pravo sa trke" u refrenu.. umesto pravo sa trake.. to mora se snimi opet
peter the great
06-12-2008, 09:32 PM
ae pukni me na pm.. mislio sam da si propo u zemlju.. javi se da se vidimo
Ma sobu sam renovirao dve nedelje, na nos mi izaslo... Ove nedelje mogu, samo da se dogovorimo.
E da, sto se tice pesme: nidje veze ovo sa Viklerom, bar po meni...
Eeva_r&b
06-12-2008, 09:34 PM
ti citao sve sto napisah,a odgovorio samo na ono o cemu nisam ni pricala.:confused:
1. za izraz 'mrdaj bulju',ne citas,iva kaze:
''...ni zato sto si rekao 'mrdaj tu bulju',vec zato sto je to jedna melodijaciji je rok trajanja milisekund,u pratnji instrumentala (s kojim nema veze,citiracu dabeara 'ne radi s njim' hahah,car) nema nikakvu pokretljivost,ne bi ucinila ni da beyonce pomeri bulju(a ta mesa uz sve bokte),nidje groove-a,energije, ni attitude-a.''
si slusao ti reggae nekad?vish,u toj muzici nema nikakve filozofije nit komplikovanih harmonija,nit pevackog talenta,a svud energije i groove-a.o tome pricam.toga fali u ovome.
2. sto se tice istine u muzici...kad sam rekla ''nisi to ti'',nisam mislila o onome sta je cinjenica u tome sto pricas.to je manje bitno,jer publika ni ne zna ko si,nit sta si radio,i sta je od toga sto pricas tacno.u muzici mozes i lazi uciniti istinom ako to umes da izrazis emocijom,i svojom energijom...
'dobar dan' je takva pesma gde si ubedio neistinama,a ovde nisi istinom,kako to.pa jednostavno,temi si u dobar dan prisao na drugaciji nacin (i originalniji),i verovatno si bio opusteniji kad si pisao..imao si svoju simpaticnu pricu,i zarazan refren,i imao si dobru i ubedljivu interpretaciju...
ovde si se glavio u klisheu,i zasp'o na refrenu...eto, bilo to sve duboko/plitko,istinito/lazno - odabrana tema i instrumental kojim zelis da nekog pokrenes i nateras da te saslusa,zahtevaju jaci i originalniji prilaz nego sto si odabrao.i to je poenta moje besede...
jbt zasto mislis da te lazem?ne razumem te. 'upecala sam se' wtf...
samo ti govorim ono sto cujem,najiskrenije i iz najboljih namera..sta ti je...
pusa
ufff imam utisak da nishta moje nisi prochitala, bogte..
a chek.. svidelo ti se ono, "jesi osudjivan il naduvan i sranja slichna tome, naravno burazeru pratim sve trendove te modne"?
kako to objashnjavash?
i nisi u potpunosti skapirala poentu "recikliranog proizvoda".. iako izgleda kao novo govno, i dalje je ono isto staro.. iskreno, tu sam chekao da se neko upeca al mi bilo glupo shto si se bash ti upecala.. iskreno, mislim da tekst daleko ispod cele te shminke kada ga analizirash deo po deo, ili kao celinu, ima neku dubinu..
uostalom, znash me.. i znash da znam shta radim..
zashto sam ubacio bash "mrdni bulju" za koju si se uhvatila tako, ne samo zato shto je "digni ruke potpuno kretenski".. u kom kontekstu ti kazesh "mrdni tu bulju"?
pomeri se.. uradi neshto.. zar ne?
u mom sluchaju, pomeri se uradi neshto za sebe (opusti se jbt) ili za nekog drugog..
peto, znash da nisam kurac od pevacha.. tako da njetvidim shto bih se melodajnovo il autotjunovo da bi bilo pevljivo.. ovo je zamishljno kao opushtencija olskul pesmica sa dosta primesa njuskula..
npr
http://www.youtube.com/watch?v=QalWgriTPOo
e sad, to shto sam samokritichan i prozivam sebe.. to i mislim o sebi.. ne znam kako me nikad nisi chula da se poredim sa shaulicem ono kad sam sveze obrijan.. izgledam ko pajser..
sebi sam ruzan
i ne volim se
ne, mislim stvarno.. ne kapiram ti ovu prijavu.. :?
editovacu samo da mi se ne zabode opera da izgubim sav tekst
HeatMan
06-12-2008, 09:44 PM
znam da mi iskreno kazesh.. i ok mi je i da ti se ne svidja pesma.. al ne znam, imam utisak da nisi ni poslushala pesmu..
nema groova u refrenu? :?
dobar dan i ova pesma su neistine? mislim, ok.. det iz nat d point.. kapiram, al jebi ga.. ne znam odakle ti sad i to.. :?
Eeva_r&b
06-12-2008, 10:58 PM
znam da mi iskreno kazesh.. i ok mi je i da ti se ne svidja pesma.. al ne znam, imam utisak da nisi ni poslushala pesmu..
poslusala.
nema groova u refrenu? :?
mi nou fil nou gruv tu mejk maj es muv.
dobar dan i ova pesma su neistine? mislim, ok.. det iz nat d point.. kapiram, al jebi ga.. ne znam odakle ti sad i to.. :?
sori,skapirah da si me za onu rimu iz dobrog dana pitao zato sto ona nije istina,tj 'nije ti' (posto sam te prethodno optuzila da 'ti nisi ti' u novoj pesmi)
HeatMan
07-12-2008, 01:01 AM
hahahah nije zato shto nije istina..
nego zato shto je gruova rima, koju su iskoristili tapiri, belgrade posse, i struka..
nije cela njegova.. samo ono "si osudjivan il naduvan i sranja slichna tome".. al ajd ok.. to jest klasichno pitanje pandura, al to je prosto veoma poznata stvar (bar u rep svetu)..
shto se tiche gruva, ne znam shta ti kazem.. :)
poz
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.