PDA

View Full Version : kakav bass rif!! Guru Josh Project

DaBear
25-11-2008, 09:09 PM
http://uk.youtube.com/watch?v=w9KnuJZkBjg

stara stvar, u novom ruhu....mega bas linija i zvuk!
samo 16 miliona viewing na You Tubetu.....

lesha
25-11-2008, 09:20 PM
skrnavljenje..

DaBear
25-11-2008, 09:26 PM
skrnavljenje..

eto ti sad!!

Top 5 na UK listi singlova..to nemoze svaka pesma, pogotovo ne nesto sa primesama elektra...

opet ista prica....ja bi radije da moju muziku slusa puno ljudi nego samo "drustvo iz coska"!

lesha
25-11-2008, 09:27 PM
ovako... izbaci sve sto ima veze sa originalnom verzijom iz ove numere i sta ces dobiti...?

jedno veliko nista.

Max
25-11-2008, 09:35 PM
meni je ovo smece :(

.... ali nisam hteo prvi da kazem :)

Pozdrav

SumAnuT
25-11-2008, 09:42 PM
Jel mozes ti nama DaBear da objasnis kako se pravi ta top 5 lista uk hitova? Ko to salje poruke, ili kako vec salju glasove po svim tim listama, a da ima preko 12 godina?

I zar ne treba ljudi da imaju neki svoj ukus, i da procenjuju po svom slobodnom nahodjenju, a ne da gledaju na kome je mestu na top listi neka pesma, pa da im se svidja samo ono sto je najbolje na top listi?

Da sam ti pustio tu istu pesmu, sa jos 5 underground sranja ti bi rekao da je i ta tesko sranje i da je slusaju samo klinci iz kraja ...

Dozovi se pameti, popise ti mozak ti mediji tamo na ostrvu.
Nije vrednost stvari u tome koliko ostalih ljudi gotivi neku stvar, vec da li se tebi to svidja tj. vredi ili ne.

Ti ako gledas to sa producentske ili koje vec strane, i ako gledas kako bi to mogao iskopirati i zaraditi pare, onda to i uradi i postani slavan, ali nemoj da mislis da ce ljudi sa svojim mozgom umesto televizora i top liste reci da je to nesto kvalitetno, jer je to ipak samo plagijat, na sta se i svela sva danasnja muzika.

kejkz
25-11-2008, 09:42 PM
dobra cica... i čekić! uuu, cica sa čekićem...

a mora ne?to i za leba da se zaradi.

Max
25-11-2008, 09:50 PM
daaaa .. vidi stvarno dobra cica ... :)

Ma ok je i stvar , samo smo svi str8 kao bulje .... daj shaku exera , pa da cujemo onda :)

Pozdrav

SumAnuT
25-11-2008, 09:59 PM
Vidis to objasnjava stvari, ovi sto prodaju ovakve pesme, dopinguju ove sto uredjuju top listu exerima, pa se onda takve pesme nekako nadju u vrhu.

Ima jedna dobra fora za sabane koji ne znam dal idu i dalje po nasim elektronskim zurkama posto ja vise ne idem, tj. idem svake prestupne, kaze:

sta kaze saban kad ga puste exeri?
brate sta radim ja ovde, ova muzika je bas sranje

:)

"7"
25-11-2008, 09:59 PM
dobra cica... i čekić! uuu, cica sa čekićem...

:mase: :lick: ... a kako bese ide pesma:confused: ... :da: :D

silicon science
25-11-2008, 10:09 PM
Bljuc... Odvratna mi je ova verzzija

vasko
25-11-2008, 10:17 PM
meni ovo njesra

Braca
25-11-2008, 10:21 PM
Ne lazite, riba otkida, produkcija dobra, ko jebe muziku. Ovo je pesma: daj da uzmem neku paru jer je sve otislo u k... krasni

Sandzama
25-11-2008, 11:10 PM
Ovo mi je slicno onom nesrecnom remixu JMJarretovog Oxygene-a. Pici disko i riba kroz celu stvar stenje: Oxygene oxygene , ali...

Ovo nije zamisljeno kao ART nego komercijalni-klupski-recycle-hitic i kao takav radi:) pos`o.

DaBear
25-11-2008, 11:18 PM
[e jbga!
Pa meni da ne radi, ja nebi nikome skretao paznju na doticnu pesmu!
To je jedna od retkih club stvari koja je usla ovde na listu.
Ima jos dobre popularne muzike..Keith Perry (odlicna prva dva singla),
Beyonce - old school balada, odlicno!, Girls Aloud - Promise (svetski odradjeno, aranzman vrh, pesma odlicna..)
Eto 4 primera svaki sa totalno suprotne strane (club, pop rock, rnb, retro pop..) a sve mi radi..

Kao neko ko je proveo 15 godina na donjoj polovini muzickih lestvica, uradio brdo projekata, radio sa svim svetskim izdavacima i ziveo tih 15 godina...ne smatram da mi je niko "isprao mozak".
Ja sam (bio) u muzickoj industriji, koja je ista kao i svaki drugi biznis..

Necu opet da zapocinjem - sto puta smo zvakali o tome...
Kome se nesvidja - nikom nista! meni ni iz dzepa ni u dzep!

A valjda znate da se top liste (iskljucivo) prave po broju prodatih / downloadovanih pesama / albuma u datoj nedelji...nema glasanja, sms poruka ili sta vec..samo prodaja!

ono jes da nije neka prodaja - ali uvek se po tome ravnalo

SumAnuT
26-11-2008, 02:21 AM
Zamisli kako bi svet bio divan kada bi se svi vangelisi, zarei, oldfieldi, gmsovi, vibraspheri, shponglei, goviji i ostali, koji mi trenutno ne padaju na pamet, odrekli muzike koju prave da bi pravili nesto sto je tako ukalupljeno da moze da se nadje na tim top listama?

Ja zaista i pored sve zelje da razumem, ne kapiram sta je tebi ovde interesantno?

Tekst je bolesno glup, peva ga neki lik koji nema nikakav zanimljiv glas, bas je milion puta cut u milion istih house pesama, melodija iskopirana, povremeno nabrajanje lika koje glupost same pesme povecava iznad granica moguceg, i kad se sve to spoji dobijes vrh top liste u UK?

alavuk
26-11-2008, 05:20 AM
guru josh je iz beograda tj sa ovih prostora :] (potvrdjeno)

Dabear

kako bi se osecao da neke tvoje omiljene pesme obrade u narodnjackom (a da pritom ne gotivis to) fazonu onom najgadnijem sa sve vendi ????

Gianfranco
26-11-2008, 07:49 AM
Zar i ti DaBear da udjes u fan klub Spencer & Hill,Klaas,... remiksera! :banghead:
Bio pre neki dan na jednom stranom forumu i tamo klinci masovno diskutuju,kako napraviti takav bass itd...
I zaista klinci uradise isto.Ne znaju bas da nabudze miks,ali farbe su skinuli.
Na njihovom myspace-u su identicne kopije aranzmana pojedinih pesama Spencer & Hill,Klaas,... samo napravili su druge melodije.
Njihovi prijatelji na myspace-u ('88 ili '92 godiste)
skinuli su fazon i produkcija dovoljno dobra da je ima na mp3 download sajtovima.

Ovaj fazon postoji vise od godinu dana.Prva ili medju prvim stvarima bila je Cezar Kunningham-Keep On (Spencer & Hill Remix),a onda Dj Antoine - Time (Klaas remix). (Izaslo na Kontor House Of House Vol 3. iz 2007.)

Fazon je za klince...i bajat je.Da imam 17 godina,verovatno bih se lozio na ovo,ali kao 30+ :confused:

Rhino
26-11-2008, 08:23 AM
Guru Josh je ziv i dalje? :shock: :shock: :shock: :D

LACKY
26-11-2008, 08:30 AM
Kapiram da se to rulji svidja.
Ali ja ovo nemogu da slusam, najnizi nivo svesti.

LACKY
26-11-2008, 08:34 AM
kako bi se osecao da neke tvoje omiljene pesme obrade u narodnjackom (a da pritom ne gotivis to) fazonu onom najgadnijem sa sve vendi ????
Nesekiraj se ti kako se autor kompozicije oseca. Autorska prava tamo bolje funkcionisu nego ovde. Bice mu cak i drago.

DaBear
26-11-2008, 10:12 AM
Nesekiraj se ti kako se autor kompozicije oseca. Autorska prava tamo bolje funkcionisu nego ovde. Bice mu cak i drago.

boze svasta ljudi! Pa niko vas ne tera da to slusate..
Ima mesta za svakoga...i za njega i za Vangelisa i za Peru Trtu...

Vi samo radite vasu muziku, i svi srecni! Svako radi svoje i sve lepo...

Ijaoooo...al ste osetljivi!!??

:shock: :confused: :shock: :confused: :mad: :mad:

kejkz
26-11-2008, 11:31 AM

Za DaBear-a ne znam, ali ja nemam nista protiv. Svak nek radi sta mu volja, i sta voli, jos ako ima neke fajde od toga, milina! A jos ako u spotu bude Vendi, i ova cica, sa sve cekicem i jos da zid zakivaju, pa gde ces vise, ima da ih zakitim svaku sa po 'iljadu! Sta ja volim i slusam kuci je moj licni problem, sto bi druge za to bilo briga.

LACKY
27-11-2008, 02:36 AM
boze svasta ljudi! Pa niko vas ne tera da to slusate..
Ima mesta za svakoga...i za njega i za Vangelisa i za Peru Trtu...

Vi samo radite vasu muziku, i svi srecni! Svako radi svoje i sve lepo...

Ijaoooo...al ste osetljivi!!??

:shock: :confused: :shock: :confused: :mad: :mad:
?. Cini mi se da si negde pogresio.:confused:

SumAnuT
27-11-2008, 12:12 PM
Niko nas ne tera nista, samo sm prokomentarasali pesmu, i zacudjenost tvojim ukusom :p

DaBear
27-11-2008, 01:50 PM
jbga, proveo sam vise od 12 godina u epicentru Dance muzike..oko mene su u studijima bili neki od vrhunskih dance producenata i DJ-a, radilo se puno, naucilo se puno...smatram da sam za to vreme stekao osecaj i "uvo" za dance koji ce da radi u klubovima. Ukoliko mislite da je to lako izvesti - nije!!
Ovaj Guru Josh ce da pali na koji god dance floor da ga bacite - ima elemenata koji ce da povuku i komerc masu i onu drugu...dok na primer, neki minimalni i brutalni techno NECE raditi na svim dance floor-ovima!!

jos jedan okazatelj je broj gledanja na You Tube-u - to vam je u zadnje vreme veliki barometar za popularnost pesama..

sve zajedno - vise od 24 MILIONA hits....

primera radi - Richie Hawtin na You Tubu, nijedan klip nema vise od 60.000 viewings!

e sad, ja nisam kriv sto je ceo svet glup i sto slusa komerc muziku...:ups:

Max
27-11-2008, 02:19 PM
...smatram da sam za to vreme stekao osecaj i "uvo" za dance koji ce da radi u klubovima. Ukoliko mislite da je to lako izvesti - nije!!
Ovaj Guru Josh ce da pali na koji god dance floor da ga bacite - ima elemenata koji ce da povuku i komerc masu i onu drugu...dok na primer, neki minimalni i brutalni techno NECE raditi na svim dance floor-ovima!!

e sad, ja nisam kriv sto je ceo svet glup i sto slusa komerc muziku...:ups:

MA ovo je potpuno nesprono ..... i jasno kao dan .... i ovo ce stvarno da radi u klubovima ..... mislim da se svi slazemo ....

ali naslov je bio " kakav bass rif!! " ..... pa sam poslusao i smorio se ....

A i Barbie doll i Itzi bitzi ini mini yella wodka red martini .... su bili neprikosnoveni hitovi svojevremeno , ali opet ne mora da znaci da tu ima ikakvog kvaliteta :)

Pozdrav

awacs
27-11-2008, 05:12 PM
A i Barbie doll i Itzi bitzi ini mini yella wodka red martini .... su bili neprikosnoveni hitovi svojevremeno , ali opet ne mora da znaci da tu ima ikakvog kvaliteta :)

Hajde molim te ponovo pročitaj ?ta si napisao, pa odgovori (sebi) na sledeće pitanje: "Čime se meri kvalitet komercijalne (chart) muzike?". Meni ne mora? da odgovara? :)

Pozdrav,

Vasa

Max
27-11-2008, 05:36 PM
Hajde molim te ponovo pročitaj šta si napisao, pa odgovori (sebi) na sledeće pitanje: "Čime se meri kvalitet komercijalne (chart) muzike?". Meni ne moraš da odgovaraš :)

Pozdrav,

Vasa

Ne kapiram zasto si me pitao ovo pitanje ? Treba li ti potvrda MKDSL ?

Jesi li procitao ceo thread ?

Pozdrav

awacs
27-11-2008, 06:21 PM
Ne kapiram zasto si me pitao ovo pitanje ? Treba li ti potvrda MKDSL ?
Jesi li procitao ceo thread ?

E jbg, ja mislio da je glavni kvalitet komercijalne muzike da bude... komercijalna. A da je osnovni preduslov komercijalnosti... pa, popularnost/prijemčivost za široke narodne mase. Eto, pogreših :) Izvinjavam se MKDSL-u ako sam nehotice uvredio firmu.

Ma da, pročitao sam ceo thread, i jedino sam ukapirao da je kvalitetno ono što se nekome dopada a da je sve ostalo njesra. Je li trebalo još nešto da shvatim? Osim da onih 20+ miliona posmatrača nema pojma. Pa nemaju oni pojma, ako ti je za neku utehu. Oni ne znaju šta je kvalitet, njima je važno da ih "radi"...

Pozdrav,

Vasa

P.S. (edit) Što se tiče bass riffa - stvarno je kvalitetan (to u prevodu znači - meni radi). Volim shuffle, šta ću.

Max
27-11-2008, 06:33 PM
Mozda sam umoran ( u stvari sigurno da sam umoran ) pa ne mogu da nadjem smisao u ovome sto pises ..... probacu sutra ponovo :(

Pozdrav

HeatMan
27-11-2008, 06:44 PM
kakav bre sad mk56k?

odakle vam bre on sad uopce?

DaBear
27-11-2008, 10:28 PM
E jbg, ja mislio da je glavni kvalitet komercijalne muzike da bude... komercijalna. A da je osnovni preduslov komercijalnosti... pa, popularnost/prijemčivost za ?iroke narodne mase. Eto, pogre?ih :) Izvinjavam se MKDSL-u ako sam nehotice uvredio firmu.

Ma da, pročitao sam ceo thread, i jedino sam ukapirao da je kvalitetno ono ?to se nekome dopada a da je sve ostalo njesra. Je li trebalo jo? ne?to da shvatim? Osim da onih 20+ miliona posmatrača nema pojma. Pa nemaju oni pojma, ako ti je za neku utehu. Oni ne znaju ?ta je kvalitet, njima je va?no da ih "radi"...

Pozdrav,

Vasa

P.S. (edit) ?to se tiče bass riffa - stvarno je kvalitetan (to u prevodu znači - meni radi). Volim shuffle, ?ta ću.

pa u nasim krajevima je uvek bilo poznato da sve sto svima (masama) radi - sranje, i da "mi - masa" neznamo sta je dobro i da nas manipulisu i ispiraju mozak!
Nista novo....

Samo mi smeta (malo - jer sam oguglao na sve to) kad mi neki muzicki hobista ili "posle sljake" part-tajmer, koji se "bavi" muzikom, prica o artu i vrednostima i umetnosti..

jedina muzika koja moze da se poredi sa umetnoscu je klasicna muzika - sve ostalo, nek prica ko sta hoce - je potrosacka roba / konfekcija.
Nesto je "kinesko" (slusa se dva tri meseca - ili iscepa se posle 2-3 meseca) ili
dobra marka (moze da se slusa nekoliko sezona / moze da se nosi nekoliko sezona i ne cepa se, ne bledi...)

yanprawda
28-11-2008, 12:17 AM
ma decko(i),ajde oladiii... alo ljudi,moderatori,netko...! ajd ovo malo utisajte,previse susti! zao mi sto potrosih vrijeme na citanje ovog prepucavanja! valjda kuriozitet...

HeatMan
28-11-2008, 12:51 AM
ma decko(i),ajde oladiii... alo ljudi,moderatori,netko...! ajd ovo malo utisajte,previse susti! zao mi sto potrosih vrijeme na citanje ovog prepucavanja! valjda kuriozitet...

gazi preko 0dbfs.

aj da dolijem na vatru.. al zanima me..

gde bi vrachonjo bacio novi madonin album? etiketirano ili kinesko? i gde bi mogao da svrstash zappu?

ne shvati kao prozivku, jer nije.. nego pokushavam da te skapiram..

poz

Max
28-11-2008, 03:29 AM
jedina muzika koja moze da se poredi sa umetnoscu je klasicna muzika - sve ostalo, nek prica ko sta hoce - je potrosacka roba / konfekcija.

Klasicna muzika je 90 % narucena muzika za razne evente i sl ..... jedino sto je korisno je sto je samo kvalitet ostao ..... a gomila djubreta je zaboravljena ......... i to djubre nije umetnost jer nije kvalitetno :)

Pozdrav

LACKY
28-11-2008, 03:44 AM
Nesto je "kinesko" (slusa se dva tri meseca - ili iscepa se posle 2-3 meseca) ili
dobra marka (moze da se slusa nekoliko sezona / moze da se nosi nekoliko sezona i ne cepa se, ne bledi...)
E nemoj sad da nam valjas klasican mediokritetski stav. Ovde si okacio najvece djubriste od muzike sa komentarom kako je "do jaja" pa posle kritke skreces sa teme, i ides u pravcu kako je jedina prava vrednost klasika.
Ja isto tako u 80% slucajeva radim govnjivu potrosacku robu (od necega se mora ziveti, a to je usput 99% muzike koja se proizvodi na celoj ovoj kugli) tako da nemislis da ti ovo kazem iz aspekta "Ja se bavim artom".
Ali mani me price o klasici na nivo "Carevo Novo Odelo", izvukao sam tajno oruzje iz dzepa i ko kaze nesto protiv taj je glup!
Ako mislis da je samo klasicna muzika art, onda moze i tako. Samo koliko se onda bavis artom?

HeatMan
28-11-2008, 04:45 AM
jazz je jedina prava preostala umetnost.

klasika je mrtva.

jazz iz nat ded.

LACKY
28-11-2008, 04:58 AM
Ovo isto vazi i za tvoju tvrdnju.

DaBear
28-11-2008, 08:29 AM
:rotfl: :shock: :confused: :( :mad: :rotfl: :shock: :confused: :( :mad: :rotfl: :shock: :confused: :( :mad: :rotfl: :shock: :confused: :mad: :(
he,he...opet prica o narucenoj muzici!..he,he...

Moj (prvi) komentar je bio vise nastrojen mnogobrojnim nasim (mladim) producentima elektro / dance / club produkcije koji me smaraju saljuci mi snimke u fazonu "sta mislis?"...bolje je da svremena na vreme skrenem paznju na neke stvari koje prolaze po klubovima (i to ne samo po mom misljenju) i da im to posluzi kao neko merilo u pripremi pesama koje bi jednog dana slali ili nosili nekoj izdavackoj kuci (ne mislim na "objavljujemo-sve-sto-nam-salju-al-im-ne-dajemo-pare" net izdavace)

ni ovde nije bolja situacija - ljudi imaju sve uslove, ali se zabiju u neki svoj trip i fazon, ne obracaju paznju na okolinu, ne parte sta se desava, ne slusaju radio, i rade totalne gluposti!
posle se cude sto im ne ide. sto im odbijaju pesme itd..

Alo? Znam da potajno svi mastaju da imaju hit ili dva, da budu poznati dj, producent, kompozitor, da su na medijima...moze da prica ko sta hoce - to je surova istina.
A ovde se svi nesto krste i beze od komercijalne muzike ko djavo od krsta..

kako da se ja kao (potencijalni) klijent osecam, ako znam da se lik u studiju u koji treba da idem - gnusa popularne muzike?

...da uopste ne slusa to i kad mu kazem :" ja hocu nesto kao....u tom fazonu.." a on me gleda ko som?

kako da budem siguran da ce da mi uradi pravi aranzman (koji ce me izbaciti u stratosferu popularnosti) kad se taj aranzer gnusa popularne muzike, misli da je sve kita i radi onako kako on misli da treba (jer ovi sto cepaju po svetu - nemaju pojma)?

mogao bi ovako do sutra..

za ovih par godina na Rumskom, sam cuo max 2 pesme koje bi (uz puno dodatnog rada) vredelo ponuditi negde (ponavljam-a da nije net label) i gde bi neko to mozda potpisao..

sve ostalo su bile nebuloze, nedozrele ideje, crtice, traljavi aranzmani, lose pevanje itd..
Neka neko odpeva dve reci, sa glupim tekstom, al da te dve reci imaju nekog smisla i da rade u kontekstu te muzike...:cry:

sad smo krenuli u opasno pljuvanje - moram da se branim! Vec ste osuli drvlje i kamenje na mene.....he,he..

racunam demokratija....freedom of spech.itd.. ajmo! ajmo!!

vasko
28-11-2008, 09:44 AM
za ovih par godina na Rumskom, sam cuo max 2 pesme koje bi (uz puno dodatnog rada) vredelo ponuditi negde (ponavljam-a da nije net label) i gde bi neko to mozda potpisao..

eh

nadzkbaba
28-11-2008, 09:57 AM
HI!:rotfl:

Max
28-11-2008, 01:41 PM
sad smo krenuli u opasno pljuvanje - moram da se branim! Vec ste osuli drvlje i kamenje na mene.....he,he..

Ma nije bre niko nista osuo ..... prica se normalno , kao i kad ti pricas o necijim radovima , samo si ovo shvatio licno , jer se radi o tebi ..... tj cak ni o tebi , nego o necemu sto si okacio .....

Relax :)

Pozdrav

Eeva_r&b
28-11-2008, 06:18 PM
Ovo je skroz cheesy :-/

SumAnuT
29-11-2008, 08:27 PM
jbga, proveo sam vise od 12 godina u epicentru Dance muzike..oko mene su u studijima bili neki od vrhunskih dance producenata i DJ-a, radilo se puno, naucilo se puno...smatram da sam za to vreme stekao osecaj i "uvo" za dance koji ce da radi u klubovima. Ukoliko mislite da je to lako izvesti - nije!!

Cini mi se da niko nije osporio tvoje znanje iskustvo i uho, ni na ovoj temi, a ni na ostalim temama na forumu, tako da nema potrebe da ovo ukljucujemo u raspravu.

Ja ne sumnjam da ce ovo da przi po klubovima, a koliko vidim i ostali se slazu sa time, ono sto mene cudi je tvoj ukus ...

Kapiram da neko ko je tek poceo da izlazi i slusa ovakvu vrstu muzike, padne na ovo, ali ti, koji, kako i sam kazes, slusas ovo vec ko zna koliko? Jel se tebi ovo zaista svidja, tipa da ti je ovo na playlisti stalno, ili ti samo mislis da je ovo dobra komercijalna pesma?

pa u nasim krajevima je uvek bilo poznato da sve sto svima (masama) radi - sranje, i da "mi - masa" neznamo sta je dobro i da nas manipulisu i ispiraju mozak!
Nista novo....

Jos jedan stav radi kojeg te smatram najvecim cudakom na forumu, iako je konkurencija beskompromisna. Cudak za mene nije nista negativno, vec covek kojeg ne razumem bas najbolje jer nam se stavovi dosta razlikuju.

Ti zaista mislis, da multinacionalne korporacije, koje su vece i jace i od samih vlada pojedinih, ne tako malih drzava, rade u mom i tvom interesu?
Oni posluju tako da ti dobijes sto kvalitetniji, zdarviji za tebe i za prirodu proizvod, a da oni zarade sto manje?
Pogledah juce filmic sa Timothy Leary-jem koji je pre 30 godina govorio da se maknemo od televizora, jer ko ima pristup nasim zenicama ima pristup i nasem mozgu. On za divno cudo nije sa ovih prostora ...:confused:

Evo jos jedna devojka/zena koja nije sa nasih prostora, prica o "istoj" stvari: http://www.storyofstuff.com/

:confused:

Odakle sad to?

Moze li se izvuci zakljucak, da posto se i ostali ljudi sa najrazlicitijih delova planete bune, da nismo samo mi Balkanci ludaci koji mislimo da je zavera uperena protiv nas?

Pogledaj i film sa ovog sajta: http://thezeitgeistmovement.com/

Pogledaj i stari zeitgeist film, mozes ga naci na torrentima ...

Tvorac oba filma je novinar iz nekih americkih vesti, dakle nije video Balkana sem na vestima...

Ruska vlada je napokon pocela da gvori ono sto misli, tu je i Ahmedinedzad koji malo smara sa religijom ali sta sad, i Kubanci i svi Juznoamerikanci, pola Azije je skapiralo o cemu se radi, samo smo mi Balkanci ludi i paranoicni sto mislimo tako?

Kakve ovo veze ima sa ovo pesmom?
Te sto je ovakva muzika klasicni produkt kapitalizma i gluposti, kao sto pakuju zvake u 10 ukusa, kiselu vodu samo sto ne prave sa ukusom pljuga i krompira, tako i muziku remiksuju do besvesti, jedna melodija 1000 remiksa, dok ima ovaca bice i sisanja ... a od mene se trazi da shvatim i osetim neosporni kvalitet i dubinu svega ovoga?

DaBear
29-11-2008, 09:48 PM
Cini mi se da niko nije osporio tvoje znanje iskustvo i uho, ni na ovoj temi, a ni na ostalim temama na forumu, tako da nema potrebe da ovo ukljucujemo u raspravu.

Ja ne sumnjam da ce ovo da przi po klubovima, a koliko vidim i ostali se slazu sa time, ono sto mene cudi je tvoj ukus ...

Kapiram da neko ko je tek poceo da izlazi i slusa ovakvu vrstu muzike, padne na ovo, ali ti, koji, kako i sam kazes, slusas ovo vec ko zna koliko? Jel se tebi ovo zaista svidja, tipa da ti je ovo na playlisti stalno, ili ti samo mislis da je ovo dobra komercijalna pesma?

Jos jedan stav radi kojeg te smatram najvecim cudakom na forumu, iako je konkurencija beskompromisna. Cudak za mene nije nista negativno, vec covek kojeg ne razumem bas najbolje jer nam se stavovi dosta razlikuju.

Ti zaista mislis, da multinacionalne korporacije, koje su vece i jace i od samih vlada pojedinih, ne tako malih drzava, rade u mom i tvom interesu?
Oni posluju tako da ti dobijes sto kvalitetniji, zdarviji za tebe i za prirodu proizvod, a da oni zarade sto manje?
Pogledah juce filmic sa Timothy Leary-jem koji je pre 30 godina govorio da se maknemo od televizora, jer ko ima pristup nasim zenicama ima pristup i nasem mozgu. On za divno cudo nije sa ovih prostora ...:confused:

Evo jos jedna devojka/zena koja nije sa nasih prostora, prica o "istoj" stvari: http://www.storyofstuff.com/

:confused:

Odakle sad to?

Moze li se izvuci zakljucak, da posto se i ostali ljudi sa najrazlicitijih delova planete bune, da nismo samo mi Balkanci ludaci koji mislimo da je zavera uperena protiv nas?

Pogledaj i film sa ovog sajta: http://thezeitgeistmovement.com/

Pogledaj i stari zeitgeist film, mozes ga naci na torrentima ...

Tvorac oba filma je novinar iz nekih americkih vesti, dakle nije video Balkana sem na vestima...

Ruska vlada je napokon pocela da gvori ono sto misli, tu je i Ahmedinedzad koji malo smara sa religijom ali sta sad, i Kubanci i svi Juznoamerikanci, pola Azije je skapiralo o cemu se radi, samo smo mi Balkanci ludi i paranoicni sto mislimo tako?

Kakve ovo veze ima sa ovo pesmom?
Te sto je ovakva muzika klasicni produkt kapitalizma i gluposti, kao sto pakuju zvake u 10 ukusa, kiselu vodu samo sto ne prave sa ukusom pljuga i krompira, tako i muziku remiksuju do besvesti, jedna melodija 1000 remiksa, dok ima ovaca bice i sisanja ... a od mene se trazi da shvatim i osetim neosporni kvalitet i dubinu svega ovoga?

- ja nemam playlist!
Ne slusam vise muziku aktivno...samo sto zakacim
na radiju / TV-u...
a bogami, i kupovanje CD-a sam smanjio za 95% !!!

- nema sta da se cudis mom ukusu - ja ga i nemam! samo nekako izgradio osecaj da na prvo slusanje mogu da ocenim hoce li nesto proci ili ne. dosad se nisam zeznuo..
cak i ovo, Guru Josh..sam cuo samo jedno i reko "ovo ce da razvali, ima sve elemente..." i posle malo pogledam, ono stvarno.

Mislim, sad sam TOTALNO van klubske muzike, uopste ne pratim vec godinu i po!

- kapitalisti reklamiraju SVE i SVASTA, ali ja ne kupujem sve i svasta! Ni kad je muzika niti kad je klopa ili sta vec u pitanju...svako moze sam da zakljuci sta mu radi, sta moze da priusti, sta mu prija itd. izbor i ponuda je velika..nema sta!

- za multinacionalne kompanije nista nisam rekao (nije u kontekstu!!) ali mislim da i to znam bolje od tebe, jer vec 22 godine zivim u jednom najvecih kapitalistickih gradova na svetu.
Moj moto je: AKO NE MOZES DA IH POBEDIS - PRIKLJUCI IM SE!!"
Svi znamo da je jedini cilj da se zarade pare za deonicare (ljude koji su ulozili pare u biznis). da se roba napravi najlepse, najjeftinije, da se proda najskuplje, i tako u krug!

- ko sto ti rece - kakve sve ovo veze ima sa pesmom??

- cinjenica je da se ljudi zasite svega brzo...ni ti ne bi isao u klub da slusas ISTE pesme svake nedelje - svakog meseca. Znaci treba puno muzike koja ispunjava neke parametre. Neke pesme, "potrefe" malo bolju zicu i skupe vise parametara i to je to.
Sve je to potrebno iz vise razloga - ako se rade kompilacije, MORA da ima bar 7-8 TIH pesama koje su "potrefile" malo bolje da bi povukle ljude da pazare kompilaciju (na pr..) i disko kuce treba da placaju rentu i plate i reklame i spotove itd - a nemogu ako nemaju sta da prodaju u malo vecem tirazu!
I pekar se ne bi ovajdio da mesi 10 vekni leba na dan!!
mislim - sve je prosto.. cemu chudjenje???

- od tebe NIKO nije trazio da shvatis nista!!?? a POGOTOVU "kvalitet i dubinu" !??

-Od cega ?

- Koja dance / club / techno..sta vec pesma,.. ima "dubinu i kvalitet ili je art?!"

necemo sad da se zezamo....

-veruj mi da svako ko se bavi vise od 3-4 godine sa studiom / muzikom / produkcijom - radi to za pare. Znaci - pokusava da zivi / plati racune od toga..itd?
-Nema tu nikakve dubine - samo sto neko ko nema veze sa mozgom moze da se zavarava par godina uzimajuci po 3-4.000 Evra godisnje i posle po stare dane da se cudi sta ga je snaslo....

- a ako se malo pozabavi analiziranjem ("prikljucivanjem") nacina rada i razmisljanja komercijalne muzike / scene...mozda ce se kao producent / kompozitor / DJ odrzati duze i uspeti da izgradi neki svoj status.

alfom
29-11-2008, 09:58 PM
@ DaBear

Ma ?ta se ti toliko pravda? :confused:.
Hej, ima? ?mek - napisao si ?ta je i kako je.
Ko ima uho neka čuje:grin:.
Isto bi bilo da je neko prije godinu dana pustio da čujemo "Gas, gas". Mnogi bi rekli ... Hmmmm ...A ono :D - cvrc - megahit:shock:.
Tako i 'taj rif' gazi englandom.
Pa ?ta je problem?
I "Karavan" od Mile Ćunića hara većim dijelom exYU pa se niko ne buni :):grin::D

HeatMan
29-11-2008, 11:34 PM
auuu

a shto je to megahit?

ustvari, da prefolrmulishem:

ti stvarno mislish da je to postao megahit po prodaji singla?

jel postoji singl uopshte?

mislish da ljudi shto slushaju takva sranja kupuju albume?

mislish da ih slushaju kuci?

ne.

to se pushta po splavovima i pinku.

videcemo dal ce seve ikad da napuni neku halu a da ne deli karte ko van gog

SumAnuT
30-11-2008, 01:14 AM
- nema sta da se cudis mom ukusu - ja ga i nemam! samo nekako izgradio osecaj da na prvo slusanje mogu da ocenim hoce li nesto proci ili ne. dosad se nisam zeznuo..
cak i ovo, Guru Josh..sam cuo samo jedno i reko "ovo ce da razvali, ima sve elemente..." i posle malo pogledam, ono stvarno.

Mislim, sad sam TOTALNO van klubske muzike, uopste ne pratim vec godinu i po!

Jos da naprave kladionicu sa pesmama, pa da zaradis i koju funtu :)

Da si rekao da je pesma toliko dobra da nisi imao potrebu da je cujes nikada vise u zivotu, nista mi ne bi bilo cudno, posto si onda isti kao i svi koji su krocili na ovaj topic, a to je sa ovakvom pesmom jedino i moguce ...

- Koja dance / club / techno..sta vec pesma,.. ima "dubinu i kvalitet ili je art?!"

meni ovo ima kvalitet recimo:
http://www.youtube.com/watch?v=LsaOqAj_sOo
http://www.trilulilu.ro/Croitoru_75/9e9b16b27f118e?video_google_com

Sto se tice mutinacionalnih kompanija i kapitalizma, stavovi su nam potpuno razliciti, ali ko bi to sad sve citao i pisao, a i zasto ...

LACKY
30-11-2008, 02:52 AM
@ DaBear

Isto bi bilo da je neko prije godinu dana pustio da čujemo "Gas, gas". Mnogi bi rekli ... Hmmmm ...A ono :D - cvrc - megahit:shock:.
Tako i 'taj rif' gazi englandom.
Pa ?ta je problem?
I "Karavan" od Mile Ćunića hara većim dijelom exYU pa se niko ne buni :):grin::D
Za ovo prvo sam i cuo, ali ko ti je ovaj drugi strucnjak?

alfom
30-11-2008, 06:47 AM
Uuuupsssss! Lapsus turbofolkus :D. Mile Kitić : predstavnik stare garde narodnjaka, novog pravca zvanog 'turbo folk'.

@ Sale,
ma navedoh 'g-g' kao primjer pandan onom što ga okači Da Bear. Po mom ukusu to je jedno od najgorih 'smeććććća' koje sam čuo unazad par godina - i začuđujuće nevješto aranžirano, a sve da bi se dopalo Cro publici (primorske limene duvačke grupe = Orkestar za svadbe i sahrane :rotfl:, itd. itd.).
Nije to po mom ukusu. Ali, ako i nije po mom ukusu (koji je kao i svačiji, u krajnjoj interpretaciji, u stvari najobičnija taština - zato se i odbranjuje do Pirove pobjede), to ne znači da nije po nečijem. E to 'po nečijem' prodaje izvjestan broj CD-a. A mlada raja slabo kupuje CD-e jer uglavnom slušaju *.mp3 sa intera ili pjesme kupuju po par evrocenti po primjerku.
Isto to 'po nečijem' je DaBear pokušao predstaviti nama u smislu : šta prolazi anamo u Engliskoj.

*** :mad: pa ovdje svi upadaju u zamku da se nešto moraju braniti i objašnjavati šta su mislili kad su rekli, ili biti tuđi advokati i interprete : 'šta su ti drugi mislili kad su rekli ...' ... Brišem ja sa ovog threada, jer postade besmisleno. :grin: PoZzzz.

lesha
30-11-2008, 07:04 AM

ima ih dosta, pomenucu za sad samo jednog coveka - mathew jonson, poslusaj symphony for the apocalypse ili marionette..

DaBear
30-11-2008, 08:52 AM
meni ovo ima kvalitet recimo:
http://www.youtube.com/watch?v=LsaOqAj_sOo
http://www.trilulilu.ro/Croitoru_75/9e9b16b27f118e?video_google_com

...

[/quote]

ova prva i nekako, dobri zvukovi, itd..sve dok ne udje ona melodijca - onda postaje malo mekse i da ne kazem ljigavije i ISTO kao i milion drugih
druga - konfekcija bato,...

i jednog i drugog, ovakvog, (bezimenog / faceless) materijala ima na TONE!!! nemoze da se razazna ko je ko!!??
Sve to radi, ali da je kvalitet nije!!!

DaBear
30-11-2008, 09:06 AM
ima ih dosta, pomenucu za sad samo jednog coveka - mathew jonson, poslusaj symphony for the apocalypse ili marionette..

posto si verovatno duboko u "minimalnom" , mozda ti se ovo cini bolje od drugih...ima malo i "arty" fazon - ali suvise je avangardno...dobri zvukovi, ali to sto mu (u ovoj pesmi) brojanje ide bezveze i teme su sve nedovrsene itd..(posto ne slusam pod narkozom) pocne odma da mi smeta..

Ovo je "butique" muzika za drustvo u cosku....(mali klub, sa malo ljudi u tom fazonu)

dal' ima dubinu?...jeste mracno je malo i morbidno,
da li je art? danas sve moze da se svrsta u art..!
Da li je kvalitet? Mozda u tom pravcu muzike?

U meni sve to, kad cujem ovakvu produkciju, budi pitanje: "Chemu?"

i:ups:

"7"
30-11-2008, 11:29 AM
ehh... sto ljudi sto cudi... sto zena dvesta sisa... :da: :)

... ja ne kontam tu elektronsku muziku (ili neke pravce posto mi se nesto i dopadne) pa necu ni da komentarisem, a i stalno cujem od konzumenata iste da ih stvari "rade" i "voze" a to ja mogu da kazem samo za "smesne cigare" :wink: :D :da: ... mada postujem svaciji izbor i ukus i ok mi je da postoji jer ima svoju (veliku) publiku... a prica o art-u, kvalitetu i sl. je uzaludna jer svako svog "konja" hvali... pa onda evo i ja da pohvalim svog "konja"... ovo je za mene art i kvalitet i sl. (obratiti paznju na naziv pesme)... http://www.youtube.com/watch?v=JqM0NRUW7yI ... naravno nije ovo jedini primer ali je najbolji koji mi je trenutno pao na pamet... uzivajte...

Pozz

SumAnuT
30-11-2008, 12:37 PM
ova prva i nekako, dobri zvukovi, itd..sve dok ne udje ona melodijca - onda postaje malo mekse i da ne kazem ljigavije i ISTO kao i milion drugih
druga - konfekcija bato,...

i jednog i drugog, ovakvog, (bezimenog / faceless) materijala ima na TONE!!! nemoze da se razazna ko je ko!!??
Sve to radi, ali da je kvalitet nije!!!

Pa daj reci mi jos nekoga ko pravi ovakvu muziku, ja se ubih da nadjem a nema nigde? Ja od ovakve muzike nisam nista ni slusao jer mi je sve bilo dosadno faceless sranje, kao i prijasnji albumi istih ovih likova, ali ovo sto rade u poslednje vreme je kako imas obicaj da kazes mega. :)

Svi mi spominju ostale progresivce, tikona i ekipu, a oni su mi kilometrima daleko od ovoga, bas bih voleo da mi kazes par ljudi koji prave ovakvu muziku pa da mogu da uzivam.

http://www.vibrasphere.com/

Lesho idi na preview albuma, ja mislim 6 stvar, cini mi se da su malo zaplovili u te minimal tehno vode, pa da mi kazes znas li ti kakvih pesama slicnih toj sa privjua, posto ono prvi put u zivotu cujem i bas mi se svidja ...

SumAnuT
30-11-2008, 01:16 PM
ehh... sto ljudi sto cudi... sto zena dvesta sisa... :da: :)

... ja ne kontam tu elektronsku muziku (ili neke pravce posto mi se nesto i dopadne) pa necu ni da komentarisem, a i stalno cujem od konzumenata iste da ih stvari "rade" i "voze" a to ja mogu da kazem samo za "smesne cigare" :wink: :D :da:

Ima u tome velike istine :)

Da se ne proba nesto od droge na tim zurkama, od smesnih cigara pa na dalje, kapiram da ni pola publike ne bi kapiralo elektroniku, niti da bi ti koji prave napravli ensto toliko drugacije i toliko dobro (mada je velika vecina sranje :) ) ali to ne znaci da se ti ljudi drogiraju stalno ...

Nekako ti se prosiri svest i kada skapiras, onda ti droga vise ne treba, sem ako je muzika tesko sranje, a na takve zurke ne ides :)

Naravno da ima komana koji samo peglaju po zurkama, nije da nema, moza su i u vecini, ali ja pricam kako neko ko je relativno normalan kao ja ( :shock: )to sve skapira, posto znam jos dosta ljudi koji su prosli kroz sve to i razmisljaju na isti nacin ...

Ja samo ne znam koja droga treba da bi se skapirala gitarska muzika :)
Slusao sam je od malena i nikada mi se nije svidjala (osim slashovih solaza :) ), pored toga sto ne volim nikakve smislene vokale uopste i kada sam prvi put cuo elektroniku (brooklin bounce) pomislio sam kako je dobro pazi nema onih stalno istih zvukova gitare i bubnja bas je super :)
Posle kada sam se doselio iz Herceg Novog i otkrio celu elektronsku scenu sa svim tim zvukovima, basovima ritmovima, mojoj sreci nije bilo kraja, osecao sam se kao ruzno pace (posto su svi slusali neku muziku, a ja psoto sam bio sikren nisam slusao nista jer mi se nista nije svidjalo) koje je napokon naslo svoju porodicu (elektroniku) :)
Kada osetis nesto takvo, znas da je to to, tu nema ovo dabearovo, svidja mi se 15 minuta pa posle daj nesto drugo, to su pravi osecaji koji dolaze iz nas a ne implementirani osecaji kapitalistickog drustva bla bla :)

Naravno da ne omalovazavam gitarksu muziku, kapiram da je ona nekome kao meni elektronika, i naslusao sam je se dosta samo kazem koliko smo razliciti :)

Ali eto kad sam prvi put cuo govija, rekao sam ovo je ovo je MEGA!!! :)
Salim se nisam, to bi Dabear rekao, svidela mi se muzika, odmah sam je iskopirao kod sebe i od tada je slusam kad god imam priliku, i uopste mi nije dosadila, svaki put mi je milina da slusam, a eto gitara je, ali akustara ...

Everbeatz
30-11-2008, 01:39 PM

:confused::confused::confused:

SumAnuT
30-11-2008, 01:46 PM
:) :) :)

Everbeatz
30-11-2008, 01:58 PM
:grin::grin::grin:

rale_
30-11-2008, 02:23 PM
Slusao sam je od malena i nikada mi se nije svidjala (osim slashovih solaza :) )

Druze,ne treba ti droga niti ista slicno...:wink:

...evo malo Pat Metheny-a za predah...:)
http://www.youtube.com/watch?v=jFM-ZX5Trro

...ili Buzz Feiten.....
http://www.youtube.com/watch?v=5jM6O3IGUl0

Sve je to "gitarska muzika",i da bi skapirao poslednja stvar koja ti treba,je droga...:wink:

Pozdrav

HeatMan
30-11-2008, 02:28 PM
@ Sale,
ma navedoh 'g-g' kao primjer pandan onom što ga okači Da Bear. Po mom ukusu to je jedno od najgorih 'smeććććća' koje sam čuo unazad par godina - i začuđujuće nevješto aranžirano, a sve da bi se dopalo Cro publici (primorske limene duvačke grupe = Orkestar za svadbe i sahrane :rotfl:, itd. itd.).
Nije to po mom ukusu. Ali, ako i nije po mom ukusu (koji je kao i svačiji, u krajnjoj interpretaciji, u stvari najobičnija taština - zato se i odbranjuje do Pirove pobjede), to ne znači da nije po nečijem. E to 'po nečijem' prodaje izvjestan broj CD-a. A mlada raja slabo kupuje CD-e jer uglavnom slušaju *.mp3 sa intera ili pjesme kupuju po par evrocenti po primjerku.
Isto to 'po nečijem' je DaBear pokušao predstaviti nama u smislu : šta prolazi anamo u Engliskoj.

*** :mad: pa ovdje svi upadaju u zamku da se nešto moraju braniti i objašnjavati šta su mislili kad su rekli, ili biti tuđi advokati i interprete : 'šta su ti drugi mislili kad su rekli ...' ... Brišem ja sa ovog threada, jer postade besmisleno. :grin: PoZzzz.

ma nisam ja tebe napao.. samo sam hteo da vidim da li shvatash da se kod nas jako malo prodaje i da bi seve i gomila raspada sa scene bila nishta u svetu... yet, ovde su bog i batina.

lesha
30-11-2008, 02:31 PM
posto si verovatno duboko u "minimalnom" , mozda ti se ovo cini bolje od drugih...ima malo i "arty" fazon - ali suvise je avangardno...dobri zvukovi, ali to sto mu (u ovoj pesmi) brojanje ide bezveze i teme su sve nedovrsene itd..(posto ne slusam pod narkozom) pocne odma da mi smeta..

Ovo je "butique" muzika za drustvo u cosku....(mali klub, sa malo ljudi u tom fazonu)

dal' ima dubinu?...jeste mracno je malo i morbidno,
da li je art? danas sve moze da se svrsta u art..!
Da li je kvalitet? Mozda u tom pravcu muzike?

U meni sve to, kad cujem ovakvu produkciju, budi pitanje: "Chemu?"

i:ups:

ajd da te citiram ponovo...
nisam te pitao da li je avangardno, za koga je namenjeno, ni cemu sluzi.
trazio si konkretan odgovor i dobio si ga. od tebe nisam trazio nikakvo objasnjenje niti opravdanje.

sto se narkoze tice, ne znam kako te nije sramota pre svega da vezujes bilo koju muziku sa drogom????
ja elektronsku slusam preko 20 godina i nikad se nisam drogirao, svi koji me poznaju znaju da sam straight, cak mozda i preterano.

SumAnuT
30-11-2008, 02:39 PM
Ma ti si onda lud, ko bi ono mogao da slusa straight, vidis ja sam stalno drogiran, zato nikada nisam ni skapirao gitarsku muziku, jer za nju moras biti straight :)

kejkz
30-11-2008, 02:42 PM
ja elektronsku slusam preko 20 godina i nikad se nisam drogirao, svi koji me poznaju znaju da sam straight, cak mozda i preterano.
Definitivno preterano!

Everbeatz
30-11-2008, 02:42 PM
zato nikada nisam ni skapirao gitarsku muziku, jer za nju moras biti straight :)

SumAnuT
30-11-2008, 02:52 PM
:) :) :)

Bitch
30-11-2008, 02:52 PM

ma Sale, zar ne vidis da je covek Sumanut :)

...mali info za Sumanutog - taj isti Pat Metheny je najmladji profesor ikada - poceo je da predaje na Berkliju sa 19 godina. Verovatno su tamo svi nadrogirani :D mora da im povoljno valja dop :D pa su ga zato pustili na katedru...

SumAnuT
30-11-2008, 02:59 PM
Ma Sale je napravio mnogo dobar fazon, plakao sam od smeha tri minuta ... zna on sta je ako ostali nisu provalili :)

A mozda se smejem zato sto sam drogiran?
:confused: :confused: :confused:

SumAnuT
30-11-2008, 03:00 PM
Definitivno preterano!

:rotfl:

silicon science
30-11-2008, 03:02 PM
http://www.vibrasphere.com/

Bravo za Vibrasphere, album "Archipelago" je u najmanju ruku remek delo....
Takodje preporuchujem i Tegma i album "Around the world i 80 minutes"...
Hehe, Skandinavci su mame za elektronsku mjuzu...

Bitch
30-11-2008, 03:03 PM
Ma Sale je napravio mnogo dobar fazon, plakao sam od smeha tri minuta ... zna on sta je ako ostali nisu provalili :)

A mozda se smejem zato sto sam drogiran?
:confused: :confused: :confused:

mozda :D ima nas jos nekoliko na forumu sa IQ-om preko 130, ne brini, nije tesko skapirati zonefa...

...anyway, cisto kad ste me podsetili, ovo je numera zbog koje sam poceo da slusam jazz :) prvi srednji, slucajno sam od druga uzeo kasetu sa natpisom G'n'R, a unutra nije bilo to, nego ovo :

http://www.youtube.com/watch?v=L2QcTmQU9qM

od onda 'till today and so on, jazzzzz :)

...mozda sam i ja drogiran? :confused:

pozz

DaBear
30-11-2008, 03:13 PM
mozda :D ima nas jos nekoliko na forumu sa IQ-om preko 130, ne brini, nije tesko skapirati zonefa...

...anyway, cisto kad ste me podsetili, ovo je numera zbog koje sam poceo da slusam jazz :) prvi srednji, slucajno sam od druga uzeo kasetu sa natpisom G'n'R, a unutra nije bilo to, nego ovo :

http://www.youtube.com/watch?v=L2QcTmQU9qM

pozz

ovaj sto svira gitaru,....ispada iz ritma...malo:ups: .......sa bubnjarem...:ups:

tako mu i trebakad 'oce da svira brzo !!

Everbeatz
30-11-2008, 03:14 PM
ovaj sto svira gitaru,....ispada iz ritma...malo:ups: .......sa bubnjarem...:ups:

To se zove swing ili shuffle bre:D:D

SumAnuT
30-11-2008, 03:15 PM

Ma nije u IQ fazon, vec ako nisi citao stranicu pre one onda je nemoguce skapirati, to sam mislio :)

Bravo za Vibrasphere, album "Archipelago" je u najmanju ruku remek delo....
Takodje preporuchujem i Tegma i album "Around the world i 80 minutes"...
Hehe, Skandinavci su mame za elektronsku mjuzu...

Da da i Tegmu sam preslusao milon puta :)
Svidja mi se i ovaj novi sto se sprema od vibra :)

silicon science
30-11-2008, 03:25 PM
Svidja mi se i ovaj novi sto se sprema od vibra :)

Imas li neki linkic :ups: :ups: Moze na PM

SumAnuT
30-11-2008, 03:33 PM
Nemam, samo preview sa sajta za sada ...

silicon science
30-11-2008, 03:49 PM

pozz

Evo sa Herr Bitcha jedan lep spotic i pesmica, malo finskog jazza. Ne znam da li si chuo za njih, imam 2 albuma...:wink: Hehe, spot uradjen za nula para

balthazaar
06-12-2008, 01:12 PM
Ljudi...mi smo stvaro fascinantni...fascinantna sorta ljudi smo mi Balkanci....kad se ne bijemo oko vjera, nacija, partija...mi moramo da nađemo način da se podjelimo i da se svađamo...ma nema...mora da se pripada nekoj grupaciji...mora da se ima "stav"...sve je to fino, al taj stav nije stav ako ne postoji neko suprotan čij stav ne valja i koga treba mrziti i ne podnositi...između svih naših bolesnih podjela - mi se djelimo i po muzici...narodnjaci-zabavnjaci, kurci-palci, električari-tamburaši....neka se niko ne uvrijedi ( i sebe tu svrstavam) al smo stvarno smiješni ljudi...a ko se ljuti, uvalim mu...

silicon science
06-12-2008, 01:15 PM
Evo sa Herr Bitcha jedan lep spotic i pesmica, malo finskog jazza. Ne znam da li si chuo za njih, imam 2 albuma...:wink: Hehe, spot uradjen za nula para

<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/HVIFUQV20NM&hl=en&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/HVIFUQV20NM&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>

balthazaar
06-12-2008, 01:28 PM
a, formula je laka....Oćeš lovu i slavu od muzike? Povinuj se pravilimima igre i nađi ciljnu grupu! Što veća ciljna grupa - to veća lova....Ne sviđaju ti se pravila - pokušaj da ih postavljaš, ali se upitaj da li možeš!? Da li si ti Elvis Prisli, Džimi Hendriks, Džejms Braun ili barem Beni Benasi ;)

Svi vi volite da za vas kažu da ste "profesionalci", a onda neki kukaju nad pravilima igre!? Zašto treba da zvuči malo i jadno ako neko muziku radi iz hobija? Ne znači li to privileguju da radiš ono što hoćeš i šta ti prija, a ne šta moraš?!

SumAnuT
06-12-2008, 01:33 PM
Znači, ali istovremeno se podrazumeva da ako radiš muziku, želiš da budeš poznat, a ako to radiš iz hobija onda se smatra da nisi poznat i samim tim ti ni muzika ne valja, jer se slabo kome svidja ono sto radis, a slabo se svidja ljudima zato sto nisi ni nameravao da se njima svidi jer si radio ono sto se tebi svidja i tako u krug ...

balthazaar
06-12-2008, 01:42 PM
al pazi...ne mora uvijek svjesno da se ide ka uspjehu i komercijali..neko prosto gilja nešto svoje i ubode...to je bog, sudbina ili u šta god vjerjuete ili ne vjerujete...prosto se potrefi dati momomenat da određena pjesma postane poznata, a već u drugom momentu možda i ne bi...eto to je meni ono najljepše i najmagičnije u svemu tome....hehehehe..zato sve više volim "one way wonders" bilo kojih žanrova ;)

SumAnuT
06-12-2008, 01:48 PM
Kapiram, nisam ni rekao da ja podrazumevam da tezis da budes poznat ako pravis muziku, vec da je takvo generalno misljenje onih koji kada kazu da neko radi muziku iz hobija ucine to tako da to zvuci "malo jadno".

DaBear
06-12-2008, 02:47 PM
ko radi muziku iz hobija - "nemoze da nabode" NIKAD! JER - ako radi iz hobija, onda nece da se petlja sa izdavacima i da nudi okolo..nije u tim vodama...zar ne?

Eeva_r&b
06-12-2008, 03:16 PM
E bas vala. Dosta mi je toga!

Mislim da je daleko jadnije kad ljudi koji ni ne rade muziku koja ih ispunjava i koju vole, nisu uspesni i zadovoljni svojom zaradom ! Pa u cemu je onda poenta,kad nemaju ni licno zadovoljstvo ni pare u rukama? To sam se uvek pitala.

takvo generalno misljenje onih koji kada kazu da neko radi muziku iz hobija ucine to tako da to zvuci "malo jadno".

balthazaar
06-12-2008, 03:18 PM
Zorane, to si u pravu i to stoji...samo može da bude bezbroj mogućnosti..ne znam..da ga neki prijatelj nagovori u smisli " Ej, ovo ti je dobro - aj probaj ovo da izdaš, tj. da ponudiš nekom". ... U krajnjoj liniji, ne podrazumjeva se da ko radi iz hobija ne želi to da podijeli sa drugima, djeleći diskove, kačeći na sa sajtove i slično , samo što ne očekuje nužno zaradu...tako da neko iz biznisa može da naleti i da mu to "zapadne za uho"...naravno!!! to se odnosi na jednu pjesmu ili eeeventualno album...posle ili prelazi na šljaku, ili nemoj? Pa zar nije tako? Najčešće je tu u pitanju singl...tako ja to barem doživljavam.... Pa evo...mnogi veeeliki svjetski bendovi, klasici, su bili tinejdžeri ili studenti koji su tamburali po podrumima ili garažama dok, igrom slučaja....preko neke svirke ili demo snimka to nekom nije zapalo za uho...(tj. namirsao mogućnost zarade) A ne mora da znači da su ovi to svjesno htjeli...Ima tu bezbroj mogućnosti...ma to je život...ko će to objasniti!??? Eto neko dirinči čitav život za male pare, a neko zaokruži nekoliko brojeva na listiću i obogati se...nekom prosto ostane nasledstvo, pa ga proćerda;) neko prosto toliko želi novac da na kraju i dođe do njega ne birajući sredstva...Što bi to za muziku bilo drugaćije od bilo koje druge svere života? Mislim, neke se stvari prosto dese i ne znam koliko se čovjek uopšte pita sa tim...

balthazaar
06-12-2008, 03:29 PM
i da budem iskren....bez foliranja...štošta ne bih uradio za novac....al bih za dovoljno dobre pare radio i najgore smeće od muzike, samo da mi neko ponudi :P A, ovako je cimanje raditi smeće za džabe -hehehehehehehehe...eto to je hobista:D :D :D :D :D :D :D

p.s.

Zorane, samo ne mogu jednu stvar da te skapiram...većina toga što ti pričaš je čisto surova istina, aliiii jedno veliko ali....zar si baš došao dotle da ti muzika baš nikako ne utiče na emocije!? Da ima nešto što posebno voliš nevezano za posao ? Postoji li neki "proizvod" koji te dirne u dušu? Nešto što ti prosto prija...

SumAnuT
06-12-2008, 03:57 PM
ko radi muziku iz hobija - "nemoze da nabode" NIKAD! JER - ako radi iz hobija, onda nece da se petlja sa izdavacima i da nudi okolo..nije u tim vodama...zar ne?

Vidi ovako, mozda ti necu direktno odgovoriti na pitanje, ali je ovo svakako tema ove teme :shock: :)

Da bi se napravilo bilo sta, od komercijale, preko alternative pa do undergrounda potrebno je vreme, cak i ako to zvuci veoma lose.
Ako za svo to vreme koje pojedinac, ili ceo bend, ili bilo ko ko se bavi bilo cime od kovaca do slikara, provede uceci, isti ne uspe da da neki svoj licni pecat tome sto radi, onda nije trebao ni pocinjati, jer koji je rezon posvetiti deo zivota necemu i muciti se da bi napravio ensto sto vec postoji?

Jedina dva nacina da neko ne da licni pecat svemu tome su ili da je netalentovan pa cim odstupi od utabanih staza i krene nesto sam da uradi to zvuci bezveze, pa se zato drzi vec utabanih staza, ili da se ovime bavi iz niskih pobuda kojima je najvisi cilj da zvuce kao i drugi, ne videci veliki problem u tome.

Sta je problem pitate se?
Ajde da izostavimo taj moralni problem, koji moze postojati, ali nije pod moranje, psotoji jos jedan problem.

Kada, lupam, Vlado Georgijev, napravi neki reverb na glasu, svi pitaju kako je to uradio jer zele i oni takav reverb. Ono sto vladu izdvaja je to sto on nije pratio druge da bi dobio takav reverb, i dok ovi iskopiraju Vladov reverb, on ce vec napraviti jos jedan veci lepsi i bolji i tako ce uvek plagijatori kaskati iza onih koji su originalni.

Dakle za hit, po mom misljenju, nije potrebna samo produkcija i x-factor, vec i originilanost, jel dzaba ti x-factor ako smo takav x-factor culi vec sto puta a ti si ga samo iskopirao.

To sto si ti cuo milion istih pesama koje su uspele, pa sad cim cujes jednu takvu kopiju mozes da procenis da ce i ona uspeti jer lici toliko i toliko % na onu proslu sto je uspela, je zanimljivo, ali svakako je daleko od unikatnog talenta, jer, pogledaj i sam, koliko ima onih koji to sve uspesno iskopiraju, i poznaju te x-factore, ima ih na tone ...

Da se ti ne svrstas sam u ovu nekreativnu grupu, posto ovo je upereno kao protiv tebe, ja sam recimo uzivao u onim cecinim pesmama koje si remiksovao. Ionako volim cecin glas, samo sto je to kod tebe bila sasvim druga atmosfera od one standardne cecine kafanske atmosfere u pesmama, i smatram da je to bilo veoma originalno, zato ne znam sto sve vreme pranis ovakve plagijatorkse supke kao sto je lik koji je ovo napravio ...

DaBear
06-12-2008, 04:05 PM
Zorane, samo ne mogu jednu stvar da te skapiram...većina toga ?to ti priča? je čisto surova istina, aliiii jedno veliko ali....zar si ba? do?ao dotle da ti muzika ba? nikako ne utiče na emocije!? Da ima ne?to ?to posebno voli? nevezano za posao ? Postoji li neki "proizvod" koji te dirne u du?u? Ne?to ?to ti prosto prija...

[/quote]

Pa nemoze vise nista da mi utice na emocije!!
Prija mi kad cujem neki dobar pop aranzman, kad je sve odradeno svetski, dobar aranzman, melodija, itd...ali to traje kratko

prosli su ti dani (I godine) kad sam sa slusalicama slusao i analizirao sound / zvukove / produkciju / efekte itd....nema se vremena da se samo slusa muzika.

Oce to i sa godinama....malo sam se smorio od non-stop muzike, "day in-day out" sto kazu..izgoris malo. Sve je na neki rok (kratki), mora da bude dobro, inace nema posle nista, itd...

A sad sam i u nekim drugim vodama i vise delegiram nego sto radim sam! To je najbolje...

Najvise volim kad ostanem sam kuci i kad je apsolutna tisina!! najlepse....:)

boggy
06-12-2008, 04:16 PM
......
Oce to i sa godinama.......

Ovo mi je poznato odnekud :rolleyes:

Licno, malo me sta danas moze fascinirati (nevezano samo za muziku), sto nekada nije bio slucaj... to izgleda bas zavisi od godina starosti... nema vise "lozenja" :mrgreen:

pozdrav

bogi