PDA

View Full Version : pomoć oko adaptera

milanCHE
05-11-2008, 10:10 PM
uzeh danas usb-midi-kontroler-keyboard m-audio keystation pro 88,pa me zanima da li bih smeo da ga priključim na externi izvor napajanja koji malo prevazilazi fabričke specifikacije u smislu amperaže?evo o čemu je reč:taj kontroler(bolje reći:" mrcina" sa hammer mehanikom od 26kila:banghead: )se dobija samo sa usb kablom u kompletu,preko koga "crpi" struju direktno iz kompa putem usb porta,a putem istog se i ostvaruje midi komunikacija,kao i komunikacija sa softverom(i sekvencerom)(u zavisnosti kako se izvrši adresiranje,tj.dodeljivanje funkcija).to je jedan vid napajanja koji fabrika deklariše.
kao drugi(externi) vid napajanja(kad se klavijatura koristi kao master keyboard u sprezi sa nekim sound ili drum modulom,samplerom ili sl...)se navodi i napajanje sa ovim specifikacijama: DC 9V,250-300mA,polarity:center positive.
jako bitna napomena fabrike je da se NE koriste istovremeno oba izvora napajanja.
mene zanima sledeće: pošto kod nas na tržištu uglavnom nailazim na napajanja od 500mA i više,a sa svim ostalim istim karakteristikama onim koje deklariše fabrika,da li bih smeo da stavim neko od tih koja su npr.400,500...ili više mA?
u Artist-u sam čak dobio preporuku da je i poželjno da stavim koji miliAmper jače napajanje iste voltaže i polariteta.
jel ima neko stručan pre nego što bude cvrrrrrrrr........
ili preporuka za neko kvalitetnije sa tim specifikacijama(9V DC,250-300mA)?jer ne nadjoh ni jedno ispod 400mA
pozdrav

....
rešen problem...
da ne pišem novi post,editujem postojeći.
stavio sam od 400mA po preporuci Divinera,Oggy-ja i jos par ljudi.radi o.k.
poz...