Log in

View Full Version : Roland V-Synth GT

sRce
05-11-2008, 04:06 PM
Sinoc kod mene stigo novi V-Synth GT iz Rolandove prodavnice u Nisu na razgledanje...

...preslusasmo sve patch-eve... ima lepih stvari... nova AP sinteza je dobra stvar... na trenutak mi je zalicio kao synth koji je pravljen za World Music i New Age zbog mnostva duvacko-synth patcheva.

Mozda Vam ovaj demo sa YouTube-a najbolje objasni AP sintezu.

<object width="425" height="344">

<embed src="http://www.youtube.com/v/uyaZEMt16k0&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></object>

Ima ugradjen vocoder, arpeggiator, USB, D-Beam kontrolu, touch screen...

Kvalitet sound-a je po mom misljenju isti kao kod novog Fantoma G (DA konvertori)...cisto se cuje, sve to izlazi kako treba. Upalio sam posle JD-990 i uporedio sound... po mom misljenju bolji je sound kod V-Synth-a.

E sad, ako me pitate vredi li to 2480e... neznam... nisam siguran...

Ima nekih slicica sa telefona pa pogledajte... V-Synth GT je bas lep i hvala bogu da je crn... dosadili su vise ovi metalik sivi. :wink:

silicon science
05-11-2008, 04:44 PM
Extra spravica, kada se uzme u obzir Voice modeler (kao opcija) i mogucnosti manipulacije sa semplovima, vredi novaca (mada je 2500 e stvarno cifra)...
Moj omiljeni bend (Skinny Puppy) ga uzivo koristi za procesiranje vokala u real tajmu i bogme to sprava radi brutalno. Sam koncept sprave mi je zanimljiv... Voleo bih je imat u arsenalu:grin: :grin:

fischek
06-11-2008, 08:21 AM
super izgleda - aj snimi neke zvukove ako je jos uvek kod tebe...

sRce
06-11-2008, 03:04 PM
super izgleda - aj snimi neke zvukove ako je jos uvek kod tebe...

Vracen je isto vece... ima na YouTuBe-u dosta snimaka sa njim...