PDA

View Full Version : Kartica za rad sa VST-om ili hardwer synth/sampler

Zemljanin
26-10-2008, 06:50 PM
Ovih dana stize Fatar TMK-88 sa "MIDI to USB" kablom. Razmisljam da li da uzmem FL studio za 100 Evra ili neki free VST sistem. Treba mi kartica za rad sa sekvencerom.
E sad kao potpuni pocetnik u kompjuterskom svetu ne znam sta mi treba od kartice. Ne treba mi snimanje gitare, ni vokala ili miksova. Samo mi treba da mi odradi sekvenciranje u FL studiju ili nekom free VST-u. Ili za jednostavno vezbanje klavira na Fataru preko nekog VST sempla. Znaci low latency. Voleo bih da ima i izlaz za slusalice, ali bas ako nema, prezivecu.
Inace imao sam ranije Roland XP-80 i MIDI terminologija mi nije nepoznata.
Nije iskljuceno da nadjem neki od hardware samplera (Yamaha 5000 npr.) koji su sad veoma jeftini.
Dakle, sta od kartice?

Maiv
26-10-2008, 06:55 PM
Kartica ti nece ubrzati rad, samo ces imati bolji saund. Za malu latenciju ti je bitniji dobar komp...

Zemljanin
26-10-2008, 07:08 PM
2.4 GhZ
1 Giga RAM

Mislim da je to dovoljno. Znaci, kartica, moze i neki Creative Audigy da mi odradi posao?
Hm, sta onda sa zvucnicima? Imate li neku preporuku?

Maiv
26-10-2008, 08:56 PM
pa ak ces kupovati creative audigy onda bolje kupi neku drugu karticu. Imas laptop ili kantu?

Zemljanin
26-10-2008, 10:34 PM
Nije laptop. Desktop je.

submaster
29-10-2008, 08:02 AM
u principu treba ti bilo sta sa asio drajverima, za pomenute sekvencere,s tim sto je na tebi da se opredelis, da l ce karta biti iz multimedijalne ili profesionalne kategorije..
izlaz za sluske u pro klasi neces naci na pci resenjima....ja bi ti preporucio ap2496 ili emu 0404 ili ekvivalentnu usb varijantu sa preampom za mic/inst i izlazom za sluske...
ja koristim ap192...mada da sad treba da kupim ,opredelio bi se za
tc konnekt 6.