PDA

View Full Version : tc electronic powercore6000

lesha
20-10-2008, 01:28 PM
http://www.tcelectronic.com/powercore6000.asp

http://www.tcelectronic.com/media/PowerCore6000_front_thumb.jpg

TC Electronic PowerCore 6000; System 6000 plug-ins for your DAW

Risskov, Denmark ? October 1st 2008 - TC Electronic announces a new addition to the PowerCore platform: PowerCore 6000.

By combining TC Electronic?s System 6000 algorithms with its PowerCore platform users now get the ultimate studio tool for their DAWs. PowerCore 6000 will be available at the end of October 2008 for a suggested price of EUR 2650 ex. VAT.
PowerCore 6000 features eight FreeScale DSP engines, the same DSPs used in System 6000, and it has an SRAM memory design that supports high performance reverbs and delays. This enables users to run famous and heralded reverbs and delay-algorithms from System 6000 with popular DAWs like Logic Pro, as well as with any other VST- and Audio Units-compatible host.

With the inclusion of the System 6000 plug-ins, PowerCore 6000 is one of the most powerful mixing and mastering solutions for DAWs available today. PowerCore 6000 includes 7 pristine plug-in algorithms, which are ported 1:1 from System 6000: VSS3 Stereo Source Reverb, Nonlin2, DVR 2 Digital Vintage Reverb MD3 Stereo Mastering, Brickwall Limiter, UnWrap stereo to 5.1 conversion and TapFactory.

Powercore 6000 includes three of TC Electronic's best reverbs. Starting off with the VSS3 Stereo Source Reverb, a genuine and original reverb directly ported from the System 6000. NonLin2, an effects reverb which differs from the traditional natural sounding TC reverbs. NonLin2 is capable of generating compact vocal ambience; percussive and dramatic drum sounds, reverse reverbs and completely new ?twisted? effects. Completing the reverb section of PowerCore 6000 is DVR 2 Digital Vintage Reverb. Careful attention was put into preserving the qualities of the original EMT250 processor, including sweet modulation, spectral balance, spaciousness and saturation. Not only is DVR2 the most precise EMT250 emulation up to now, it also emulates its predecessor in the way parameters interact for different settings.

In addition to the industry-wide respected reverbs, PowerCore 6000 is also the perfect tool for mastering. PowerCore 6000 offers MD3 Stereo Mastering, System 6000s famous and heralded high-end mastering tool. M and S components of a stereo signal can be processed separately and provide even more control making full use of the Spectral Stereo Enhancer. The mastering options given with the inclusion of the legendary MD3 mastering tool are supported through 2 more plug-ins. Brickwall Limiter, the plug-in used to get rid of the signals known to generate distortion in consumer CD players, radio processors and data reduction codecs and Unwrap 5.1, the tool that facilitates smooth and fast stereo to 5.1 up-conversion. Rounding out the robust plug-in package that comes with PowerCore 6000, users get TapFactory, a delay/reverb hybrid based on the Reflector algorithm from System 6000. TapFactory features effects that range from Reverbs like Ambience and Early Reflections to Delay, and allows individual parameter settings for each of its 24 taps within seconds.
PowerCore 6000 is ideal for high-end production environments where unsurpassed quality and processing capabilities are required. Designed for serious studios and professional applications, the PowerCore 6000 is sure to deliver, and it will meet even the most demanding tasks and requirements.

PowerCore 6000 ships with PowerCore software 3.2 and is compatible with
the latest Mac OS and Windows XP/Vista 32.

promotivna cena u artistu 2477e

Bitch
20-10-2008, 01:38 PM
ludilo :) nije nimalo naivno. Ustvari system6000 bez AD/DA sekcije.

Max
20-10-2008, 01:44 PM
Pa zapravo i nije bas tako .... ovo je dosta prenaduvano .....

Oni su stavili najjacu kartu i pustili ono sto su inace pustili na PoCo ( naravno bez najboljih VSS4 i MD5 i gooooomile stvari ... dilejeva i sl stvari koje imas na TC M6000 ) i to je u sustini to .... i malo ga pompezno najavili ....

U sustini , sarena laza .... nista sto vec nije bilo

Pozdrav

HeatMan
20-10-2008, 02:41 PM
pa shta te to chudi? isto to UA radi.. pakuje govno iz shupljeg u prazno.. samo napravi malo vishe mesta i kao evo vam.. :?

zato je native zakon.. :)

poz

Max
20-10-2008, 02:44 PM
pa shta te to chudi? isto to UA radi.. pakuje govno iz shupljeg u prazno.. samo napravi malo vishe mesta i kao evo vam.. :?

zato je native zakon.. :)

poz

Sta si ti sad rekao ??? :banghead: :rotfl: :wink:

Hajde procitaj sve ponovo , pa onda komentar :)

Pozdrav

HeatMan
20-10-2008, 02:59 PM
:(

shta sam loshe reko? :(

Max
20-10-2008, 03:06 PM
:(
shta sam loshe reko? :(

Pa nije poenta u mestu .... taj PoCO je sasvim dovoljno jak a i oni su SVE sto su inace pustili sa TC m6000 stavili ovde i nazvali proizvod kako su ga nazvali .....

I sa te strane to stvarno jeste 60 % algoritama sa TC m 6000 , a mozda i 80 % " korisnih " algoritama.......

Ja sam samo napomenuo da ono sto je bitch rekao .... nije bas tako ......

A ne znam kakve veze ima sa native svetom ( posto jos uvek native nema odgovor na neke od ovih algoritama ) i zasto si kivan :) Kupis lepo , probas i uzivas :)

Pozdrav

HeatMan
20-10-2008, 03:19 PM
ma probao ja, doncha vri baut mi. chuo razliku i sve.. al razlika nije dovoljno uochljiva da bih postao vlasnik ni uada ni tc-a. kolega davno kupovao tc zbog sonnoxa.. ja mu prichao "nemoj chovek, izacice native varijanta, mora da izadje".. i nije verovao.

sad mu nabijam to na nos. :)

elem, necu spamujem temu vishe.

Max
20-10-2008, 04:09 PM
..... al razlika nije dovoljno uochljiva da bih postao vlasnik ni uada ni tc-a.....

U breee :(

Pozdrav

google
20-10-2008, 04:13 PM
ma probao ja, doncha vri baut mi. chuo razliku i sve.. al razlika nije dovoljno uochljiva da bih postao vlasnik ni uada ni tc-a.

Ako ne cujes razliku, nemoj se baviti produkcijom. Ovo ti kazem vise nego dobronamerno. :wink:

idekius
20-10-2008, 05:02 PM
ludilo :) nije nimalo naivno. Ustvari system6000 bez AD/DA sekcije.

Ipak... ne pominju VSS4 i MD4... he, he... pojela maca :D Ipak moraju da zadrze nesto, nisu oni bas toliko ludi da uniste m6000 tek tako.

Bitch
20-10-2008, 05:29 PM
Pa zapravo i nije bas tako .... ovo je dosta prenaduvano .....

Oni su stavili najjacu kartu i pustili ono sto su inace pustili na PoCo ( naravno bez najboljih VSS4 i MD5 i gooooomile stvari ... dilejeva i sl stvari koje imas na TC M6000 ) i to je u sustini to .... i malo ga pompezno najavili ....

U sustini , sarena laza .... nista sto vec nije bilo

Pozdrav

pa ne mislim bukvalno :) za te pare sve to, nije lose.

poz

Bitch
20-10-2008, 05:29 PM
Ipak... ne pominju VSS4 i MD4... he, he... pojela maca :D Ipak moraju da zadrze nesto, nisu oni bas toliko ludi da uniste m6000 tek tako.

normalno. ali opet je korisno.

idekius
20-10-2008, 05:38 PM
normalno. ali opet je korisno.

Naravno da jeste... i ne kazem suprotno... Samo skrecem paznju da ne bude: "Vidi... m6000 za nevelike novce" :)

A isto kao i u onoj temi "Kako smo zajebali Universal Audio"... rekao bih da uvek dobijemo tacno onoliko koliko i platimo... :)

Max
20-10-2008, 05:43 PM
pa ne mislim bukvalno :) za te pare sve to, nije lose.

poz

Ma ne ... tu si u pravu .... samo sam rekao da nije bas tc m6000 samo bez adda ( kao sto si napisao ) cisto da se ne bune ljudi .... a to sto su napravili ja imam vec ravno 2 godine ( samo sto imam mk II + element ) , tako da nisu bas nesto novo napravili ( osim tog tap delay a , koji postoji oko 6 meseci )

A ako se ne varam , u studiju imate tc m6000 , pa ti i najbolje znas koliko toga ima sto nisu pustili ( cak i one stare m5000 i sl stvari nema )

Eeeee , a kad smo vec kod toga , mogao bi da ucinis uslugu drugarima na forumu . Ja se nesto jakoo davno dogovarah sa DVuckovicem , ali se dugo ne cusmo ..... postoji nacin da se preseti ( naravno oni sto su radjeni sa VSS3 , DVR2 i NoNlin2 ) portuju sa tcm6000 na Poco ..... medjutim , kad smo probali , trazio nam je tu neku karticu koja se gura u TC .....

Navodno , ne moze da se to preaci na ( beshe flopy ? ) nego mora prvo na tu memorisjku karticu pa tek onda na flopy

E sad , mi nismo znali koja je ( Dejo je probao sa par nekih koje su bile u blizini ) ali su one bile jako sumnjive , pa smo odustali od te ideje .....

Postoji na TC m6000 onaj " Hall of fame " i drugi super preseti , ( a moram priznati da valjda posto je tada VSS4 bio nov , 80 % preseta je na VSS3 i DVR2 ) .... ja bih bio vise nego spreman da finansijski podrzim placanje te kartice, pa da poskidamo sve te presete , a onda bi ih ovde na forumu podelili ....

Naravno , ako postoji vreme i volja .....

Pozdrav

clusterchord
25-10-2008, 06:45 AM
max sto posto si u pravu. ovo je samo bundle pack, koji se i dosad mogao sloziti, samo sa ZVUCNIM imenom hahahah..

nema ni reverb4, ni dual ts plate, ni vss4, ni ambiator, od reverbova, pa MD5 itd..

mislim da usporedba sa UAD repakiranjem ne stoji, jer UAD nema svoje "hardverske" originale, pa tako ni ne misreprezentira ono sto je unutra. i ja kad sam procitao "6000" u naslovu ... digla mi se hidraulika... a kad ono nista.. :rolleyes:

Max
25-10-2008, 12:23 PM
@ Imas li ti nekoga sa tc m6000 da izvucemo VSS3 , DVR 2 i Nonlin2 Presete sa njih .... posto je Bith odlucio da elegantno eskivira temu :)

Pozdrav

Bitch
25-10-2008, 04:02 PM
@ Imas li ti nekoga sa tc m6000 da izvucemo VSS3 , DVR 2 i Nonlin2 Presete sa njih .... posto je Bith odlucio da elegantno eskivira temu :)

Pozdrav

hahaha

"Elegantno" pratim Rumski sa iPhone-a (kao sto se vidi, stalno sam ulogovan), posto sam stalno on-the-road (jbg sad kad sam direktor vise sastancim nego sto sam u studiju u NS), ali mi je eleganto smaranje da pisem replyeve sa istog, nego cekam negde stonu masinu i malo vremena. Ali kad si vec zapeo da me prozivas, ajde :)
back on topic- volje bi mozda i imao, ali vremena slabo, jbg radi se. Samo me cudi da cimas mene, a u BG-u imas bar 15-tak sys6000 (artist ih je tolko prodao unazad 2-3 godine bas u BG). Ako te bas ispale svih 15, javi se, pa cemo smisliti nesto.
jbg moraju ljudi da shvate da sam u guzvi i da ako ne odgovorim na post za 15 min ne znaci da nesto izbegavam. Ko god me poznaje zna da je tako. Pa i sirotog divinera uvek ugostim sa jos trojicom, :) retko kad imam vremena sa nekim solo da se vidim.

Pozz :)

Max
25-10-2008, 04:11 PM
hahaha

"Elegantno" pratim Rumski sa iPhone-a (kao sto se vidi, stalno sam ulogovan), posto sam stalno on-the-road (jbg sad kad sam direktor vise sastancim nego sto sam u studiju u NS), ali mi je eleganto smaranje da pisem replyeve sa istog, nego cekam negde stonu masinu i malo vremena. Ali kad si vec zapeo da me prozivas, ajde :)

Ma koje prozivanje .... malo peckam ;)

back on topic- volje bi mozda i imao, ali vremena slabo, jbg radi se. Samo me cudi da cimas mene, a u BG-u imas bar 15-tak sys6000 (artist ih je tolko prodao unazad 2-3 godine bas u BG). Ako te bas ispale svih 15, javi se, pa cemo smisliti nesto.

Ne znam da ih ima toliko , a i ne znam te ljude ..... a sad bas da idem po studijima ( pored foruma ) .....

jbg moraju ljudi da shvate da sam u guzvi i da ako ne odgovorim na post za 15 min ne znaci da nesto izbegavam. Ko god me poznaje zna da je tako. Pa i sirotog divinera uvek ugostim sa jos trojicom, :) retko kad imam vremena sa nekim solo da se vidim.
Pozz :)

Jbg , ljudi se zale kad ima posle , zale se kad nema posla , nikako bre da budu srecni ;)

Aj bre ...... nadji malo vremena , ima ovde dosta ljudi kojima ce to koristiti

Pozdrav

Braca
25-10-2008, 06:15 PM
Ja verujem da ce biti i VSS4 i MD4 i 5 na ovom uredjaju, znaci da to spremaju, ali spremaju za dobre pare i ne odmah. ALi nesto drugo mi je tu jako sumnjivo, zbog cega potenciraju da je to 1:1 sa velikog TC 6000, da to ne znaci mozda da se VSS3 sa POCO i VSS3 sa TC6000 recimo razlikuju? i da je VSS3 na POCO emulacija VSS3 na hardverskim spravama, ako neko nesto zna o tome neka napise, bas me interesuje, to ne bi bilo korektno od TC!!!!

idekius
25-10-2008, 06:23 PM
... i da je VSS3 na POCO emulacija VSS3 na hardverskim spravama...

Kada je algoritam isti, kao sto sam TC kaze, onda nije emulacija...
Oni imaju taj VSS3 programski algoritam i implamentiraju ga u sta god hoce... za sada u m3000, m4000, m6000 i PowerCore... sutra mozda i u nesto deseto, ali... algoritam je algoritam.

Max
25-10-2008, 07:05 PM
Ja verujem da ce biti i VSS4 i MD4 i 5 na ovom uredjaju, znaci da to spremaju, ali spremaju za dobre pare i ne odmah. ALi nesto drugo mi je tu jako sumnjivo, zbog cega potenciraju da je to 1:1 sa velikog TC 6000, da to ne znaci mozda da se VSS3 sa POCO i VSS3 sa TC6000 recimo razlikuju? i da je VSS3 na POCO emulacija VSS3 na hardverskim spravama, ako neko nesto zna o tome neka napise, bas me interesuje, to ne bi bilo korektno od TC!!!!

Radi se o istim algoritmima .... a posto su svi reverbi ( osim pravog plate a .... ili ako snimas prave hodnike i rupe od liftova ) zapravo digitalni ..... onda je ceo stos u algoritmima .....

Isteraj algoritam ( uz minimalnu razliku u ADDA konverziji ) i eto ti sprave ....

Vss4 i ostale top algoritme sumnjam da ce skoro .... pa i za velike pare , jer treba bre nekako da prodaju te sprave :)

Pozdrav

idekius
25-10-2008, 08:49 PM
( ili ako snimas prave hodnike i rupe od liftova )

Vidiš, ta ideja ti i nije tako loša! Moja zgrada ima veliki i mali lift, a njihove rupe su spojene.... mmmm... :rolleyes:

Mislim da ce se na iducoj skupstini stanara raspravljati o meni :twisted:

Max
26-10-2008, 01:29 PM
Vidiš, ta ideja ti i nije tako loša! Moja zgrada ima veliki i mali lift, a njihove rupe su spojene.... mmmm... :rolleyes:

... pa da ... stavis zvucnik na krov lifta .... a na najvisi sprat stavis mikrofon ... ( recimo 7 sprat )

I onda ako hoces kratki reverb .... stisnes 5 sprat , ako hoces duzi onda stisnes 2 sprat :)

Pozdrav

liman021
26-10-2008, 06:01 PM
hihihihihi....ovo je stvarno teska smejurijica sa spratovima.....nasmejo sam se od srca....

Max
27-10-2008, 12:00 AM
hihihihihi....ovo je stvarno teska smejurijica sa spratovima.....nasmejo sam se od srca....

Ti se smej .... ali tako se radilo :)

Pozdrav

idekius
27-10-2008, 01:54 AM
Eurithmycs bese tako radio reverb za neku pesmu...