View Full Version : Bad Copy - timjah
HeatMan
18-10-2008, 07:27 AM
rmx jedne timbetove pesme.. sprchkao tu neshto na brzaka bla bla.. nije ni bitno..
u sv sl, sve je svirano, nije mixano, i semplovan je samo glas iz jedne poznate pesme, ko pogodi koja je i ko je peva, dobija bambija.. :D elem, ostatak se moze reci da je dignut, al nema bash neke veze sa pesmom.. eto poslushajte pa mi sudite.
https://www.yousendit.com/download/Y2ovV28vcGs1bmhFQlE9PQ
poz
p.s. ne ochekujte hardkor repchinu, jer nije.
p.p.s. ko pogodi shta se chuje na kraju pesme dobija dva bambija. :?
HeatMan
18-10-2008, 07:49 AM
evo i originala, za ljude koji ne znaju.
http://www.youtube.com/watch?v=cQe8aiqhv3g
poz
Eeva_r&b
18-10-2008, 10:12 AM
moram priznati da mu je glas bio pretanak da legne dobro preko onih 'kilo basa' u originalu,zvucalo mi slabo,neubedljivo i trapavo...(iako ne smatram da reperi moraju da imaju dmx/mystikal glascine i sl da zvuce dobro,u ovom slucaju mi je bas zasmetalo)...a i cela ideja matre je bila prilicno reciklirana...
al sad mi je sve skroz kul u ovom rmxu...
rmx je do ja*a stavise...stvar je evoluirala od dosadne do veoma slusljive...al si ga opravio svaka ti cast...timbeta volis vise nego mene.
btw kako je on zadovoljan?
evo i originala, za ljude koji ne znaju.
http://www.youtube.com/watch?v=cQe8aiqhv3g
poz
Everbeatz
18-10-2008, 11:47 AM
na kraju pesme je ozone jel tako?:D gde je taj bambi:D:D
Everbeatz
18-10-2008, 11:52 AM
elem, cool je:)
Tribal_kg
18-10-2008, 12:36 PM
Jel si konkurisao sa tim remixom? Ja se nesto razboleo, posle mi se nije ni radilo.. Imam 3-4 verzije koje sam zapoceo ali nisam dovrsi.
Skidam posle pa cu bacim koment. :)
moram priznati da mu je glas bio pretanak da legne dobro preko onih 'kilo basa' u originalu,zvucalo mi slabo,neubedljivo i trapavo...(iako ne smatram da reperi moraju da imaju dmx/mystikal glascine i sl da zvuce dobro,u ovom slucaju mi je bas zasmetalo)...a i cela ideja matre je bila prilicno reciklirana...
ne mogu nikako da se slozim sa tobom ,Timbe inace zvuci 'trapavo' ali mu to nikako nije minus vec veliki plus ,a originalna zika ..sta da kazem osim ..kstra! i jedna mi je od omiljenijih domacih stvari .
Heat- Ocekivao nesto slicno kad ono kao zivi bubanj ,gitare ..kul skroz ,interesantno ..ne bih je poredio sa orginalom ..jeste da nema 'kilo basa' al je legla
Eeva_r&b
18-10-2008, 02:36 PM
rekla sam 'zvucalo mi je' sto znaci da sam pricala o subjektivnom dozivljaju...
meni se ne svidja jbg
ne mogu nikako da se slozim sa tobom ,Timbe inace zvuci 'trapavo' ali mu to nikako nije minus vec veliki plus ,a originalna zika ..sta da kazem osim ..kstra! i jedna mi je od omiljenijih domacih stvari .
Heat- Ocekivao nesto slicno kad ono kao zivi bubanj ,gitare ..kul skroz ,interesantno ..ne bih je poredio sa orginalom ..jeste da nema 'kilo basa' al je legla
HeatMan
18-10-2008, 05:09 PM
Jel si konkurisao sa tim remixom? Ja se nesto razboleo, posle mi se nije ni radilo.. Imam 3-4 verzije koje sam zapoceo ali nisam dovrsi.
Skidam posle pa cu bacim koment. :)
ma nem pojma.. ja pre par nedelja kao kreno neku sintetiku da nabacim.. al mi nestala struja.. a i nije mi se neshto svidelo..
juche (danas) :) neshto razmishljao.. kao aj skroz da je izmenim iz korena. puknem autotune na refren, pitch kao da odradim terce, pa autotune preko toga.. na bassu odsvirao glavnu liniju.. i setim se pesme koja ide iz A.. i kao u jbt kako bi aaaaa uletelo na refren..
ostalo je istorija hahahahahha.. poslao sam im, al je konkurs prosho pre 10 dana valjda... ma nebitno mi je skroz...
ima taman dovoljno bassa za bluzrokrep..
shto se samog timbeta tiche, meni se djasvi taj tip repa.. lezi mi jednsotavno.. a flow mu je skroz laid back.. sheta po bitu levo desno napred nazad..
na kraju pesme je ozone jel tako?:D gde je taj bambi:D:D
negativno. na kraju pesme mi pukla zica. :)
poz
hvala svima na komentima..
btw, iva drago mi da ti se djasvi..
pusa
ChoME
18-10-2008, 05:49 PM
ja znam daj meni bambija!
HeatMan
18-10-2008, 06:01 PM
ako znash reci sada ili zauvek cuti.. :)
HeatMan
18-10-2008, 11:28 PM
niko nishta vishe? :(
Hollywood
19-10-2008, 05:09 AM
meni je super rmx, totalno druga dimenzija !
si poslao timbetu da cuje?
HeatMan
19-10-2008, 05:32 AM
yep..
btw, hvala na komentaru... :)
nikolavm27
19-10-2008, 08:59 AM
Odlican je RMX. Bolja je pesma u tvojoj verziji... Mozda mi je uvod kod njih bolji al kad krene stvar stvarno bolje lezi glas u tvojoj verziji...
:wink:
Haxli
19-10-2008, 02:30 PM
Ovde vec sve recheno, dobar rmx
RetroMan
19-10-2008, 03:54 PM
Ovde vec sve recheno, dobar rmx
:cool4:
RM
HeatMan
19-10-2008, 06:19 PM
hahahah... hvala ljudi... nisam se neshto trudio oko uvoda, jer im je bio bitan groove kolko sam skapirao.. intro moze kasnije da se doradi..
retromane? pa i tebi se svidja? :)
poz
kejkz
19-10-2008, 08:31 PM
ok miks, mo?da malo mračan za moj ukus, ali prolazi.
HeatMan
19-10-2008, 10:49 PM
rmx il mix?
mix nije ni radjen.. samo nabacano.. vish da ima reverba tone na drumovima..?
poz
kejkz
19-10-2008, 11:28 PM
remix, valjda :)
nije mi smetao reverb, nekako mi je le?i uz ovakve instrumente.
HeatMan
19-10-2008, 11:44 PM
heheh.. ok.. hvala na komentaru.. :)
poz
Odlicna fora.
Da je vokal "na nivou" onoga sto svira iza, bilo bi extra.
Muzikalno mi je skroz. Kad doteras malo te neke sitne tehnicke detalje, bice super. Samo nemoj mnogo da se zagubis u mixanju, pa da odlutas od muzike. Malo dotegni i ne diraj nista ;)
HeatMan
20-10-2008, 01:03 AM
ma nisam ni mislio.. samo ocu da malkice dotegnem i da vokal odradim kako valja.. al jbg, u pitanju je mp3 sa svim kanalima vokala.. tako da jako malo i mogu tu da uradim.. samo bih malko promenio refren da bude pevljiviji.. da bude ono shto sam zamislio..
nego, oggy, shta kazzesh na bass? :)
eto ga blade.. :D
poz
Pa onako...
"U funkciji" je.
Zvucno nista posebno, fali mu mesa, definicije, sve ono sto ne moze da ima bass te klase, ali ako znas sta zelis, naravno da mozes da dobijes rezultat i sa njim.
HeatMan
20-10-2008, 01:30 AM
nema mesa jer sam ga bacio kroz ampeg hahahahahah...
siguran sam ja da zvuchi gore od mm-a, al u odnosu na ove danashnje washburne i fendere.. blade je za klasu iznad, i to za soma jevreja manje
korenjak
20-10-2008, 05:07 PM
Sve je super energija je kvalitetna!!!
Meni samo smeta taj vocoder efekat koji se javlja u refrenu....nekako se slozi da zvuci ko vokoder , mozda ga i ima....
Ali nahvise se istakne kad pustis stvar i odes i slusas iz druge sobe,tad bash upada...
I jednom delu kao da se malo ubrza izgovaranje reci malko se sguzva, ne znam dal je tako odpevao ili je sabijeno zbog tempa???
Ostalo super
Pozz
HeatMan
20-10-2008, 05:39 PM
tako je odrepovao.. rmx je radjen u tempu same akepele.. inache to za vokoder efekat znam.. inache je autotune.. probao sam malo da eksperimentishem od rep deonice da napravim pevanje (sve sa tercama).. zato zvuchi kao vocoder.. jer ima vishe vokala (razlichtih) u refrenu..
poz i hvala na komentaru.. :)
korenjak
20-10-2008, 05:53 PM
Evo sad chuh da i na originalu je tako zbijeno otpevo!
Cujem i da si slagao glasove, i da se zato stvara vokoder efekat, jer autotune isuvise cisto i tacno slozi intervale pa vise zvuci ko instrument sto isto cini i vokoder....
Medjutim posto si pesmu bazitrao na skoro ''Bluesy" osnovi nekako mi taj vocoder koji stvara malo smeta, jer ostalo je sirovo jako ....
Mislim da bi taj efekat bolje lego kad bi bila sint matrica.....mozda da svedes na osnovni glas i jos jedan (terca ili...)ovako deluje kao da je citav akord od glasova...
Medjutim na kraju gde se javlja zajedno sa onim efektom koji mutira glas dobro zvuchi...
pozz
HeatMan
20-10-2008, 07:28 PM
na kraju je ok.. al opet su isti efekti.. osim shto sam digao glavni vokal za 2 note.. pre toga je bio obichan sxov freq shifter.. sad imam potpuni zabod, ne mogu da se setim jebenog naziva pluga.. uhh.. al kazem ti.. sve je ovo radjeno za otprilike sat ipo cimanja.. mrzelo me tada vishe da se igram sa glasovima i da bilo shta dosnimavam/menjam.. kao shto ej i beat preglasan na pochetku.. tako da to sve mora se menja, al ako bude bilo potrebe.. tj ako bude proshao rmx na album.. ako ne prodje, boli me dupe.. hahah..
poz
Slusam na sluskama , nemam pojma kakav je original .... ali ovo je skrooooz ok :)
Ja bih bolje ushaflovao bas .... jer je bubanj super ushaflovan , ali to sam ja :)
Dobar trip ;)
Pozdrav
P.S. to sto " ispada " ( za ekipu koja bi da kvantizuje :) ) to se zove laid back ..... a u saflu je normalan .... Timbe je ovde pokidao ( mada ja nemam neko previsoko misljenje o njemu ) a ti si super ispratio ....
peter the great
20-10-2008, 11:24 PM
Sve je ok, samo mi se ne svidja to sto si umnozavao njegov glas u refrenu...
I bass nije skroz po mom ukusu. Inace, sve ostalo - super!
E da, i kraj je zanimljiv...
HeatMan
20-10-2008, 11:24 PM
imash u drugom postu na threadu kakav je original.. poslushaj.. nie losh.. bass sam hteo josh da dosnimim par linija.. da ne bude dosadan, kad je sve ostalo drugachije.. al je uglavnom pao copy/paste zbog mog (smorenog) stanja u tom trenutku.. :)
upravu si za laid back.. al nisam hteo da zamaram ljude sa repom i sranjima.. :)
hvala zex na komentu..
poz
HeatMan
20-10-2008, 11:27 PM
Sve je ok, samo mi se ne svidja to sto si umnozavao njegov glas u refrenu...
I bass nije skroz po mom ukusu. Inace, sve ostalo - super!
E da, i kraj je zanimljiv...
u kom smislu nije bass po ukusu? aj pupke nemoj sad ti da me pokopash vish da sam poleteo od srece.. :)
hvala na komentu
korenjak
21-10-2008, 12:01 AM
Pa u pesmi kaze kilo basa, mozda si ukrao koji gram....
:rotfl:
HeatMan
21-10-2008, 12:21 AM
a jbg.. ti sad cepidlachish korenjak.. nisam mogo roknem kilo basa.. ne bi bilo u fazonu matre.. :)
poz
korenjak
21-10-2008, 12:46 AM
shala narafski, al svaka cas' skvajeru
vec sam ti reko da mi sa dja svi tvoji mixevi
poslacu ti nesto sto sam raducko da cujes kad malo zgotovim, da mi kazes koju kritiku
Evo upali mi se glava od sluski i ako idu oko uveta, noc je pa ne smem da pustim monitore.....
Drndam neki snare evo vec 3 sata, stigo sam do 5-og plug ina na njemu i tek sad mi lici na ono sto sam teo....
veselo
pozz
HeatMan
21-10-2008, 12:59 AM
postoji pravilo.. ne ide u pesmu? menjaj ga. shta god da je. ako ti treba previshe vremena za bilo shta, batali.. osim ako ti nije to ideja.. da ga napravish drugachijim..
uglavnom mi je dobosh veoma suh.. :) samo transient shaper, comp i eq na njemu.. malo reverba, i to je to.. osim ako necu da pravim neshto skroz drugachije..
elem, shibni da chujem kad zavrshish, da ne spamujemo..
btw, hvala na komentaru.. drago mi je da ti se svidja, al opet ponavljam.. nije smixano.. :D
poz
balthazaar
21-10-2008, 02:42 PM
Super sale! Originalnu pjesmu ne znam, ali ovo što si ti odradio mi zvuči odlično! Nisam neki fan čitave te Bad Copy spike al ok...Dobro si odradio sve...nemam neku primjedbu...osim , eto , možda si mogao malo prljaviji fazon bubnjeva da sprovedeš...
imash u drugom postu na threadu kakav je original.. poslushaj.. nie losh.. bass sam hteo josh da dosnimim par linija.. da ne bude dosadan, kad je sve ostalo drugachije.. al je uglavnom pao copy/paste zbog mog (smorenog) stanja u tom trenutku.. :)
Ne pricam o tome ... mislim da nije dovoljno ushaflovan .... kao ostatak bubnja ..... eto to sam mislio
Pozdrav
HeatMan
21-10-2008, 06:02 PM
hvala balti.. nije mi to bilo na umu.. poshto je sama pesma dosta prljava.. nisam hteo da preterujem.. nisam bio u tom fazonetu, ukratko.. :)
@max: ma znam o chemu prichash.. vrti se jedno te isto (osim kad dodje refren) kao da je loop naslagan.. al kazem ti to cu raditi ako prodje rmx na album.. +cu dodati josh koju liniju da bude istripovaniji.. ako ne, ko ga jebe.. :)
poz i hvala svima
DaBear
21-10-2008, 06:53 PM
meni ne radi pevanje sa ritmom..(groove-om) uopste.
glas mi je totalno van miksa...
i one gitar su mi previse blues ...
nije autenticna hip hop r-n-b matrica..
jbga...sta ja znam...:ups:
HeatMan
21-10-2008, 07:05 PM
rekoh vec. ovo je rmx.. radjen po akapeli tj stereo renderu svih kanala (sem nekih koji stvarno fale)
nije smixano.
pa i treba da bude bluz/rok/rep..
nije ni trebalo da bude..
hvala na komentaru, poz.
@max: ma znam o chemu prichash.. vrti se jedno te isto (osim kad dodje refren) kao da je loop naslagan.. al kazem ti to cu raditi ako prodje rmx na album.. +cu dodati josh koju liniju da bude istripovaniji.. ako ne, ko ga jebe.. :)
poz i hvala svima
ne , ne .... pricam o shuffle ( swing , triolska podela u groove u )
o tome pricam .....
Pozdrav
HeatMan
21-10-2008, 07:18 PM
ne , ne .... pricam o shuffle ( swing , triolska podela u groove u )
o tome pricam .....
Pozdrav
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahaaaaaaaaaaaaa to ti je shuffle? pa pazi shuffle bi bilo random pushtanje pa te zato ne kapiram.. bar sam ja tako uchen.. :)
upravu si.. mozda sam mogao malo vishe funky da ga odsviram.. to si skroz upravu..
poz
mnogo mi je bolji tvoj rmx nego orig
HeatMan
22-10-2008, 03:23 PM
hvala hvala.. :)
poz
korenjak
22-10-2008, 10:58 PM
Pa Timbe je clan rumskog
Nick mu je Tim07 ili Timi pa neki broj ne znam koji ima u listi clanova
bili Lesha i ja kod njega kad je Leshi prodao Emu
:)
HeatMan
22-10-2008, 11:26 PM
heh.. to nijesam znao.. p**da mi nije rekla nishta hahahhah.. znam za emua, isho mi na kurac sa njim vishe.. sve kao "shto niko nece ga kupi kad je tolko dobar"..
aj timbe p**** oglasi se.
korenjak
23-10-2008, 08:27 AM
Ima ga u oglasima uglavnom
:)
Rhino
23-10-2008, 02:09 PM
Ok je muzika, bass mi nije po volji bash, ali kao sto i sam rece da ces da ga doradish, tako da nemam nekih zamjerki...
Ali mi jednostavno mi sve to ne radi sa timbetovim vokalom.... Ili bar sa ovom numerom. Kao da su razlicite pjesme:shock:
Dobro, itekako pretjerujem kad kazem razlicite pjesme... Ali nekako mi jednostavno ne lezi....
Subjektivna kritika.....:ups:
HeatMan
23-10-2008, 04:06 PM
heh.. ok.. hvala.. ti si navikao na malo tvrdji rep, rekao bih.. :)
hvala na komentaru..
poz
Rhino
23-10-2008, 04:34 PM
Ma navikao sam na svasta nesto. Bio rep ili ne.....:)
Nego jednostavno mi ne lezi kao cjelina.... Ono... Kad u glavi razdvojim trake audio/midi.... Sve ok....A kad slusam srendano sve u wav, pobrkaju mi se lonchici i emocija....
Sve u svemu, daleko od toga da kazem da je lose....:) Samo rokaj!!
EDIT:
A i mozda je to do toga sto sam spavao danima u sobi pored kompova kad je mario radio spot i besomucno puta cuo original.... Bice da je do toga......
HeatMan
23-10-2008, 04:55 PM
veoma moguce hahaah...
aj poz.. :)
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.