View Full Version : Potreban savet za kupovinu klavijature
Salle
01-10-2008, 05:18 PM
Da se ne ponavljam, citiracu moj post sa oglasa. Dakle...
Nesto za po kuci.
Od instrumenta ocekujem pouzdanost i lep zvuk. Sviram klasicnu, pop i rock muziku, tako da mi zilioni ritmova i boja nisu potrebni. Eventualno grand piano, elektricna piana, orgulje, strings... Dinamicke dirke bi bile super.
I najvaznije, nemojte neke basnoslovne cene... budzet mi je ogranicen.
Hvala
Coconut
01-10-2008, 06:14 PM
Najbolji zvuk+kvalitet klavijature na cemu sam svirao je Yamaha P150. Posle su izdali P200, pa 250, danas se zove CP300, sve u svemu nesto najbolje sto postoji danas (ima samo 33kg). Naravno cena ovog "monstruma" je solidna. Evo ti nekoliko linkova:
Yamaha CP300 http://www.zzounds.com/item--YAMCP300
manji jeftiniji brat:
Yamaha CP33 http://www.zzounds.com/item--YAMCP33
jos jeftiniji:
Yamaha P85 http://www.zzounds.com/item--YAMP85
i najjeftiniji:
Yamaha P30 http://www.zzounds.com/item--YAMNP30
binzulja
01-10-2008, 06:46 PM
Rekao bih ti Tyros 2 ali si rekao da ti je budzet ogranicen,ne znam do koje sume.Mislim da Yamahe malo slabije i kasnije verzije od Ty2 isto nisu lose.Napisi do koliko para pa da pricamo
akordeonista
03-10-2008, 08:47 PM
Evo par klavijatura koje se mogu kupiti polovne po dosta povoljnoj ceni a solidno (da ne kazem dobro!) rade:
- Korg Trinity
- Korg T3, T2 (ima vecu klavijaturu 76 dirki)
- Roland XP-30
- Roland XP-50
- Roland XP-60, XP-80 (76 dirki).
- neko je prodavao ovde na forumu Roland A-70 master klavijaturu sa modul prosirenjem, mislim da je i to dobra sprava!
Ako je budzet malo veci (1000 do 1500 eura) i ako te interesuje nesto sa klavirskim dirkama, preporucujem da potrazis neki Roland RD-700 (ima ih vise verzija!) ili Kurzwail PC-2x. Na tim klavijaturama imas sve ono sto si trazio (klavire, el. klavire, orgulje itd.) u odlicnom kvalitetu!
Jos jedna preporuka u ovom rangu klavijatura a po manjoj ceni je Kawai MP4, koji i ja licno posedujem! Jedino sto ces njega malo teze pronaci da kupis. Pretrazi malo forum, vec smo pisali o njemu i slicnim spravama ali ukratko, na njemu imas klavirske dirke, 64 zvuka u koje spadaju prvenstveno klaviri, el. klaviri, clavineti, hammond orgulje. Uz to, nadje se jos po koja boja basa, stringsa, brassa, padova i sl. ali u mnogo manjem broju od onih prvo navedenih! Znaci koncipiran je tako da su na njemu boje koje najvise koriste klavijaturisti, ako izuzmes analogne Lead-ove! I jos jedna dobra stvar je to sto je izvrstan kao master klavijatura sto je, izmedju ostalog, jako znacajna stvar ako ga koristis u kombinaciji sa nekim modulom ili kompjuterom (kontrola VST instrumenata)!
Danny Lou
04-10-2008, 10:58 AM
ljudi ja sam sprcao da uzmem fantoma x7... kakva su vam iskustva sa njim?
akordeonista
04-10-2008, 06:58 PM
Evo par klavijatura koje se mogu kupiti polovne po dosta povoljnoj ceni a solidno (da ne kazem dobro!) rade:
- Korg Trinity
- Korg T3, T2 (ima vecu klavijaturu 76 dirki)
- Roland XP-30
- Roland XP-50
- Roland XP-60, XP-80 (76 dirki).
- neko je prodavao ovde na forumu Roland A-70 master klavijaturu sa modul prosirenjem, mislim da je i to dobra sprava!
Ako je budzet malo veci (1000 do 1500 eura) i ako te interesuje nesto sa klavirskim dirkama, preporucujem da potrazis neki Roland RD-700 (ima ih vise verzija!) ili Kurzwail PC-2x. Na tim klavijaturama imas sve ono sto si trazio (klavire, el. klavire, orgulje itd.) u odlicnom kvalitetu!
Jos jedna preporuka u ovom rangu klavijatura a po manjoj ceni je Kawai MP4, koji i ja licno posedujem! Jedino sto ces njega malo teze pronaci da kupis. Pretrazi malo forum, vec smo pisali o njemu i slicnim spravama ali ukratko, na njemu imas klavirske dirke, 64 zvuka u koje spadaju prvenstveno klaviri, el. klaviri, clavineti, hammond orgulje. Uz to, nadje se jos po koja boja basa, stringsa, brassa, padova i sl. ali u mnogo manjem broju od onih prvo navedenih! Znaci koncipiran je tako da su na njemu boje koje najvise koriste klavijaturisti, ako izuzmes analogne Lead-ove! I jos jedna dobra stvar je to sto je izvrstan kao master klavijatura sto je, izmedju ostalog, jako znacajna stvar ako ga koristis u kombinaciji sa nekim modulom ili kompjuterom (kontrola VST instrumenata)!
Zaboravio sam da pomenem Yamahe W5 i EX5, 7!
Coconut
04-10-2008, 08:40 PM
Zaboravio sam da pomenem Yamahe W5 i EX5, 7!
W5 nevalja nista klavijatura je od loseg kvaliteta a ni zvukovi nisu bolji, dok je EX5 sasvim druga prica u suprotnom dobrom smeru! Ja dan danas koristim Yamahu SY85 iz 1995-e, klavijatura je ubedljivo najbolja od svih sto sam probao (u klasi klavijatura, ne i elektricnih klavira, to je vec druga prica), prezivela je sve i svasta i jos je u "mint condition" :da:
clusterchord
05-10-2008, 12:37 AM
za to sto trebas, ja bi uzeo Yamahu P140 ili sl.. nema nista sto ti ne treba, ima sve sto ti treba. odlicni klaviri, elektricni klaviri, .. itd ima samo par zvukova ali su svi dobro slozeni. odlicna tipka. i nisu preskupi.
http://storage.msn.com/x1pGg9EMswqL--o4to1SJ3U4IWHdpzDRwojad7R1mZ64QDjz9b-4vpFV89maf1HMllxtMAKPfXm8CT4dk7m7a9giVttIPILRYytkE avMSlTiwjkJcVmc4jXlCVCKqyvIhUY4G0NYNk3CIsF-utNXF3b73PVwmlekdoQ
ako trebas i zvukove truba, ovoga, onoga, znaci siri raspon boja.. onda Yamaha S90 ili S90ES. malo vise para. ista tipka itd.. nesto kao kombinacija digitlanog piana (kao P serijs) plus sintesajzer (sa solidnim ROM-om)
http://pianoandsynth.com/wp-content/images/yamaha_s90es.jpg
http://www.yamaha.com/yamahavgn/Images/ProAudio/Product/Enlarged/S90ES_Front_Enlarged.jpg
Salle
05-10-2008, 11:36 PM
Pre svega hvala na detaljnim objasnjenima i predlozima.
Uzeo sam u obzir predloge clanova foruma i specifikacije instrumenata kao i budzet kojim raspolazem, tako da sada otprilike znam sta mi treba, i jedino sto mogu da uradim jeste da redovno pratim oglase, kontaktiram sa muzickim krugovima u svom gradu, i cekam da naidje neki instrument koji bi mi odgovarao pre svega kvalitetom i zvukom, a onda i cenom.
U medjuvremenu sam od jednog clana foruma dobio pm sa vrlo povoljnom ponudom za Yamahu W5.
Zanima me, sta mislite o ovoj klavijaturi, i da li je vredna paznje s obzirom na moje zahteve?
W5 nevalja nista klavijatura je od loseg kvaliteta a ni zvukovi nisu bolji, dok je EX5 sasvim druga prica u suprotnom dobrom smeru! Ja dan danas koristim Yamahu SY85 iz 1995-e, klavijatura je ubedljivo najbolja od svih sto sam probao (u klasi klavijatura, ne i elektricnih klavira, to je vec druga prica), prezivela je sve i svasta i jos je u "mint condition" :da:
Ovaj..... jesi ti siguran da mislis na W5?
Aj' o zvukovima se da i raspravljati (mada se dobar deo njih da naci i danas na motifu), ali klavijatura....... Posebno stav da je EX5 super a w5 bez veze:confused: .... a potpuno iste dirke unutra:banghead:
BTW
moj w5 je veeerovatno prodat, ali ovakve dezinformacije mogu ljude navesti na pogresan trag
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.