View Full Version : Kdje kupiti Firewire sa TI chipsetom?
zwerdesign
15-09-2008, 05:47 PM
:banghead:
Naravno u Hrvatskoj!
RokStudio
16-09-2008, 11:17 AM
Ako je zbog RME-a, ima o tome specijalna tema
http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=22150
a ima jo? korisnijih informacija o tome gde kupiti TI chipset karticu na
http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=19111
zwerdesign
22-09-2008, 11:28 PM
Hvala!
Ad Fines
23-09-2008, 02:30 PM
ADS Pyro 64
wwwdotcsdothr
Nije tako jeftina.
diviner
25-09-2008, 11:46 AM
Hehe, stari dobri Ad Fines :) ... btw imas PM!
zwerdesign
30-09-2008, 10:54 PM
Dobio ponudu iz CS computers cijena;786,90kn plati? unaprijed čeka? 3-4 tjedna a po iskustvu dobro ako dobije? kroz dva mjeseca.
diviner
01-10-2008, 11:55 AM
Nemoguce da kosta preko 100 eura ?!!!
A to za cekanje je standardno i kod nas (nikada se ne zna)...
Poz
Ad Fines
01-10-2008, 02:15 PM
Kosta, kosta....
Ja sam cekao 7-10 dana, al su mi poslali na moju adresu. Dogovorili smo se da se necemo zvati, nego da ce mi poslati kad dodje i tako je bilo.
Inace nemaju paprene cijene, al ovo je kod njih malo preskupo, spas je u tome da radi, pa sam zaboravio koliko je placeno.
diviner
01-10-2008, 04:36 PM
Ad, kad je to bilo? Sto se nisi javio, poslali bi ti ovu karticu (http://www.pakom.com/KatalogProizvoda/OpisProizvoda.aspx?sifra=9003836) (35 eura kosta)... PS. ajd molim te odgovori mi na poslednji pm!
Zwer, trenutno i nama presusuje zaliha pomenutih kartica, ali ovih dana bi trebalo da probamo nove PCI-E karte Digitus sa TI chipom, i njih ce biti dovoljno, pa ti mozemo poslati jednu (cijena je nesto veca - 45 eura).
Ad Fines
01-10-2008, 10:23 PM
Bilo prosle godine u 6-7 mjesecu. Trebala mi je kao za glavu, a u trgovinama racunalnom opremom stalno neka kemija....."uzmi ovu, mora sve dobro raditi, itd"
Odlucio pricekati jos koji dan, i sve more su nestale sa ads pyro-m.
@diviner
...tipkam.....
diviner
23-10-2008, 05:05 PM
Nabavili smo dovoljnu kolicinu PCI-E FireWire karti sa TI chipom tako da mozemo pokoju dati mimo ruDAWa, kostaju oko 40-45 eura. Takodje, u novembru ce nam stici PCI verzije sa FW800 (pogodne za recimo FireFace interfejse) i FW400 konektorima sa slicnom cijenom...
zwer, ako se nisi snasao do sada, a nijedna druga fw karta ti ne radi posao, mozemo ti poslati jednu. PM oko detalja!
zwerdesign
06-11-2008, 08:56 PM
Hvala na trudu, ali sam nasao karticu sa trazenim chipsetom za nekih 7? nemre? bolivit u jednom bez veze comp shopu. Kupovao sam firewire kabal 4pin na 6pin frajer nije imao pa mi je ponudio neku no name karticu u kojoj je dodan taj kabal ja otvorim i procitam na chipu pi?e TI:rotfl:.
Rje?en problem!
Hvala dečki!:wink:
korenjak
06-11-2008, 09:30 PM
Nemoze da pishe TI , treba TS.
:)
zwerdesign
06-11-2008, 09:35 PM
Nema veze readi savr?eno i kartica mi ne gubi sinhronizaciju sa kompom a to sam i trazio.:D
diviner
06-11-2008, 09:48 PM
Za 7 eura je nemoguce da si nabavio TI kartu (otprilike toliko kostaju VIA karte)...Mozda polovnu od neinformisanog lica (koji nije ni znao sta zapravo ima). Zamolio bih te da ponovo pogledas koji je chip i proizvodjac karte, da bismo rjesili nedoumicu (ako nista saznacemo sa kojim to chipom lijepo radi tvoj uredjaj)...
radsoul
07-11-2008, 10:41 AM
Ja sam nasao na neku noname firewire kartu sa TI chipsetom, kosta 900 din i radi skroz ok!
diviner
07-11-2008, 11:54 AM
Zamolio bih te da nam das oznaku chipa i gdje si uzeo, kako bi i drugi mogli da prodju jeftino...
zwerdesign
07-11-2008, 12:19 PM
Prodavao sam komp sa Phonic Firefly 808 karticom, ali sam imao problem sa sync prema kompu tako da neznam koja kartica je bila ne razmi?ljajući da bi mi opet trebala.
Ali sam na?ao zamjensku ViA varijantu zato jer sam
naknadno kupio opet isti FF808, te na mom kompu su ugrađene dvije Asonic jeftilen kartice sa različitim ViA chipset-om, a
cijena svake je negdje oko 50kn ili 7?.
Ali samo jedna zamjenjuje TI chipset.
Moram izvadit komp iz racka da mogu pogledati i javiti Vam,
:da:tako da se malo strpite.
radsoul
07-11-2008, 02:08 PM
BIT computers! Novi Sad. Oznaka je TSB43AB21A i u pitanju je 1394a protokol.
diviner
07-11-2008, 02:37 PM
Hvala radsoul...
Kazi mi samo kada si kupovao, da li je bilo davno ? I da li na karti ima kakav stiker uvoznika (ili na kutiji, svejedno), deklaracija?
radsoul
07-11-2008, 03:22 PM
Kupio sam je pre dve nedelje! Bilo ih je ostalo jos dosta na lageru! Evo oznake sa kutije: Proizvodjac: Mas Ht, zemlja uvoza i porekla: Kina, Uvoznik: Ewe comp.
paris.rukiz
09-01-2009, 03:26 PM
http://vemil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=1140026
trenutno ih nema na lageru
The Mask AE
26-02-2009, 10:01 AM
Meni je takodje potrebna jedna sa TI cipom. Vrteo sam telefone tih firmi firmica ali im se izgleda vise svidjaju VIA pa eto. :banghead: Ima li ko predlog?
korenjak
26-02-2009, 10:28 AM
Nema je nigde .......ja sam peshke sve obishao!
Mozes naci kod Diviner-a clana foruma javi mu se na PM
Takodje Grada27 clan foruma zna gde ima neka os 2500din te mozes pisati njemu...
i javi dal si nashao
pozzz
The Mask AE
26-02-2009, 10:38 AM
Ma znam to jer sam procitao sve na netu vezano za ovo. Ljudi se ne odazivaju na PM. Ne mogu da verujem bre kakva zemlja strasna. U svakom slucaju "fala" na odgovoru.
diviner
26-02-2009, 12:38 PM
Imas gore iznad radsoulov post koji govori gdje je kupljena FW karta sa TI chipom (tu kartu smo i mi kupili, pa se ispostavilo da jedan njen deo nije ispravan, ali je ona uspjesno radila sa vecinom audiointerfejsa u nasim testovima).
The Mask AE
26-02-2009, 12:52 PM
Realno, mislio sam na malo (ne preterano) kvalitetniju varijantu. Nisam brend-manijak (dobro mozda kod elektronike i jesam) ali Mass Ht? Realno to zvuci kao da proizvode majonez namenjen rotvajlerima.
Da li je uopste moguce da fw kontroler radi i da rade druge sprave (consumer) a recimo audio interface ne prepoznaje (pricam o via chipu)?
radsoul
26-02-2009, 07:29 PM
Doticnu FW kartu koristim vec par meseci bez ikakvih problema! Istina je da jedan njen deo (1394 net adapter ) ne radi, ali audio interfejs prepoznaje iz prve i naravno funkcionise ok!
korenjak
26-02-2009, 10:42 PM
meni tu kartu iz bit computers komp nije mogao da pokrene stalno mi pise device cannot start...
pa sam je vratio prodavcu
poz
The Mask AE
27-02-2009, 07:55 AM
Korenjak to ne mora da znaci da je kartica bila neispravna, vec moze da bude milion stvari (recimo nije dobro ubacena, nema dovoljno resursa etc.) ali i dalje pokusavam da nadjem bilo kakvu kartu sa TI cipom i svi se prodavci prave gluvi. :confused:
Haha sad zovem Bit Cpus i razgovor ide ovako:
a. dobar dan interesuje me imate li pci firewire kontrolere
b. pretpostavljam sa texas instruments cipom
a. (zbunjeno) istina, ali kako ste znali
b. imali smo 12 kom. na stanju i svi su prodati. cena je bila 905 din i zvali su nas ljudi iz svih krajeva Srbije ali stvarno nemamo vise. Pokusali smo da nabavimo ali bezuspesno.
SRBIJA!
stigma
27-02-2009, 11:43 AM
Da se nadovezem ne temu... Nabavio sam express card FW sa TI chipsetom za notebuk za M-audio 410 kartu. Cubase i kontrol panel od karte uredno prepoznaje kanale ali nema zvuka. Na irq se "kolje" sa jos dvije komponente, da li bi to mogao biti problem ili je mozda nesto drugo? Svaki savjet je dobrodosao:).
Hvala
diviner
27-02-2009, 12:22 PM
Korenjak to ne mora da znaci da je kartica bila neispravna, vec moze da bude milion stvari (recimo nije dobro ubacena, nema dovoljno resursa etc.) ali i dalje pokusavam da nadjem bilo kakvu kartu sa TI cipom i svi se prodavci prave gluvi. :confused:
Haha sad zovem Bit Cpus i razgovor ide ovako:
a. dobar dan interesuje me imate li pci firewire kontrolere
b. pretpostavljam sa texas instruments cipom
a. (zbunjeno) istina, ali kako ste znali
b. imali smo 12 kom. na stanju i svi su prodati. cena je bila 905 din i zvali su nas ljudi iz svih krajeva Srbije ali stvarno nemamo vise. Pokusali smo da nabavimo ali bezuspesno.
SRBIJA!
Nisam do kraja objasnio stvar. Karta radi, ali joj jedna komponenti koja je zaduzena za virtuelni mrezni adapter (ono kada FW kartu vidite kao mrezni adapter) ne radi (zato i prijavljuje mali uzvicnik u device manageru), a u sustini ako povezete audio interfejs moci cete ga uredno instalirati. Btw na nasim testovima na kojima smo probali dosta FW interfejsa radila je poput VIA 6306 karti nista bolje (TI PCI-E i TI FW800 PCI karte koje imamo su radile daleko bolje pod opterecenjem jednog recimo, PowerCore Firewire-a), tako da nema za cime da zalis. Razlike istina nisu velike, ali je jasno zasto je ta karta sa TI chipom toliko jeftino kostala (djelom su falicne, iako rade).
Ako ti je zaista potrebna dobra FW karta mozes, ako si blizu nas probati jeftinu VIA 6306 kartu koja je kod nas radila gotovo jednako kvalitetno kao i skupe TI, a mozda mozemo i da ti nadjemo skupu TI PCI-E kartu (55 eura). No probaj sa jos nekim jeftinijim VIA i NEC kartama, mozda ti se neka upari sa tvojim MOTUom.
Poz.
Mihajlo
The Mask AE
27-02-2009, 12:31 PM
Instalacija motuovih drajvera blokira ukoliko je cip NEC-ov. Da ti upozorenje da zamenis kartu, hvala prijatno. VIA karte sam probao kod vise drugara i jok brate :rotfl:Ukoliko niko ne postuje nesto korisno moracu da narucim Ads Technologies Pyro 64 i zdravo djaci (30$ a profi, naravno kod nas jedno 100 jura).
PCI express mi ne odgovara jer trenutno nemam pcie izlaze jer je komp mator a budzen.
Poz.
diviner
27-02-2009, 02:22 PM
Poslao sam ti PM. Mi cemo ti svakako dati da probas sa jednom PCI kartom koja na sebi ima dva TI chipa (posto ima i FW800 portove) cisto da vidis da li ti je MOTU ok (posto je meni nevjerovatno da ti bas svaku fw karticu odbija i pravi probleme).
Poslao sam ti i PM.
The Mask AE
27-02-2009, 04:46 PM
Kada kazes "mi" na koga tacno mislis reci mi? :shock:
diviner
27-02-2009, 05:36 PM
Na bandu novosadista...
Na ruDAW tim :) .
slowstar
01-03-2009, 12:47 AM
Ima jedan kompjuter, fabricki sastavljen, cak i ne znam koji FW chip ima, sta god sam mu zavezao na fire wire, bilo 800, bilo 400, odma' je prepoznao i radio perfektno, u vecini slucajeva nije ni trazio drajvere...
Ne smem da kazem koji je "brend" u pitanju, ali ima neki "buseni" aluminijumski raster spreda, a i zagrizenu jabuku sa strane. Uzgred, ne pravi NIKAKVE probleme,ni sa jednim software ili hardware, izuzev sa Microsoft Power pointom, zasta sam i sam kriv, jer ko s' Djavolom tikve sadi (Microsoft)...
diviner
01-03-2009, 08:33 AM
Hehe...stari cika slobo :) . Pa ruDAW je pc pa niko, ali bas niko, ni sa kojim FW interfejsom nije imao i nema problema u tom smislu.
I kad ce mi se javis za onu rabotu sto si spominjao :) . Salim se malo :) ....
Sandzama
01-03-2009, 07:37 PM
Ima jedan kompjuter, fabricki sastavljen, cak i ne znam koji FW chip ima, sta god sam mu zavezao na fire wire, bilo 800, bilo 400, odma' je prepoznao i radio perfektno, u vecini slucajeva nije ni trazio drajvere...
Ne smem da kazem koji je "brend" u pitanju, ali ima neki "buseni" aluminijumski raster spreda, a i zagrizenu jabuku sa strane. Uzgred, ne pravi NIKAKVE probleme,ni sa jednim software ili hardware, izuzev sa Microsoft Power pointom, zasta sam i sam kriv, jer ko s' Djavolom tikve sadi (Microsoft)...
Turaju oni i Agere i TI, pa kom opanci... kom Agere :)
http://discussions.apple.com/message.jspa?messageID=6093348
The Mask AE
01-03-2009, 07:59 PM
Diviner da li mislimo na istu karticu kada kazes "ona skuplja 400/800"? Da li je rec o rotronic/roline veeelike crvene ploce po ceni od 4000+ dinara na pakomovom sajtu? Jedan retus iz pakoma mi je rekao da ona ima via cip...
diviner
02-03-2009, 09:51 AM
To bi trebalo da su te. Poslao sam ti i pm. Poz
The_dust_brother
03-03-2009, 07:07 PM
Kao prvo pozdrav svima...moj prvi post :grin:.
E sad...lomio sam se koju zvučnu karticu kupiti i nakon duuuuuuugo razmi?ljanja pala je odluka na presonus firebox.Motu ultra lite i konnekt 24d su bile druge dvije koje su ulazile u obzir,ali cijena i činjenica da mi ne gomila ulaza ba? i nije potrebana je presudila.
Čitam da je u slučaju motu-a i konnekt-a potreban firewire s posebnim chipset (TI ako se ne varam),pa me zanima kakav firewire je potreban da bi mogao prikopčati firebox na komp.(za laptop i za desktop)?
korenjak
03-03-2009, 07:24 PM
Moj Presonus Firestudio radi super sa Digitus FW kartom sa VIA chipom...
Takodje Presonus upozorava da karte sa NEC chipom ne rade kako treba, takodje ne preporucuju kombo karte dakle one koje na sebi imaju i FW400 i FW800 prikljucak, vec preporucuju FW400 karte sa TI ili VIA chipom
pozdrav
dobrodosho
The Mask AE
03-03-2009, 07:38 PM
Evo prijatelju. Pola minuta cunjanja po netu i nadjes dokument sa njihovog servera: http://www.presonus.com/media/pdf/hardware_compatibility.pdf
The_dust_brother
03-03-2009, 07:40 PM
Moj Presonus Firestudio radi super sa Digitus FW kartom sa VIA chipom...
Takodje Presonus upozorava da karte sa NEC chipom ne rade kako treba, takodje ne preporucuju kombo karte dakle one koje na sebi imaju i FW400 i FW800 prikljucak, vec preporucuju FW400 karte sa TI ili VIA chipom
pozdrav
dobrodosho
Hvala puno.
ps
Zakon su ti pjesme na myspace-u.Gdje bi se to moglo nabaviti,kupiti?Totalno bi htio napraviti neki rmx.
Isprika adminu na offtopic-u:grin:
The_dust_brother
03-03-2009, 07:44 PM
Evo prijatelju. Pola minuta cunjanja po netu i nadjes dokument sa njihovog servera: http://www.presonus.com/media/pdf/hardware_compatibility.pdf
Ma znam...ali bolje mi je ovako iz prve ruke saznati.
hvala.
diviner
03-03-2009, 08:22 PM
The Dust Dobrodosao! :)
Presonus FireBox i Firepod i po nasim testiranjima odlicno saradjuje sa VIA 6306/6307 chipovima i njihovim derivatima karti. Nema potrebe za skupljim TI kartama.
korenjak
03-03-2009, 09:56 PM
Hvala puno.
ps
Zakon su ti pjesme na myspace-u.Gdje bi se to moglo nabaviti,kupiti?Totalno bi htio napraviti neki rmx.
Isprika adminu na offtopic-u:grin:
meni kazes?
to je live
bice izdanja snima se upravo
The_dust_brother
03-03-2009, 10:21 PM
meni kazes?
to je live
bice izdanja snima se upravo
Sviđa mi se jako...
Kako da ja iz Osijeka nabavim (kupim) va? album ?:confused::confused:
metalman
21-11-2009, 04:46 PM
post je malo stariji ali kada sam ja trazio izbacio ga je google na vrhu, pa ako mogu spasiti nekoga evo..
U hrvatskoj se trenutno mogu nabaviti (od svih mogucih koje sam provjerio, hgspot, vemil, sve do neckermana, chipoteke, cs computersa itd itd itd)
firewire 400 pci karte dawicontrol (njemacki brand izuztne kvalitete) sa chipsetom (texas instruments) TI TSB43AB23 3 fw porta (bez usb) kod "melcomp-a"...Takoder dostupne fw 800 varijante i pci-e varijante takoder dawicontrol... Cijena cca 45eur, cekanje max 15dana (ali posto je njemacka moze ponkada i za 5), inace karta ima super review-ove i jako mi je slatki naziv proizvodjaca jer ima DAW inicijale :)
Evo kome treba TI chipset a da ima garanciju u RH... :rolleyes:
grada27
17-09-2010, 09:45 AM
http://109.206.97.209/sampro2009/displayInfo.aspx?idk=10108
Texas Instruments (TI), TSB82AA2-IEEE1394b Link layer controller
pozz!
branoy
07-12-2010, 04:58 PM
uzeo sam ovo, hvala grada27 na info :)
ps. jedno ne vezano pitanje za TI chip.. instalirao sam Liquid Mix32 na Win7 i sve radi, interesuje me gde se ova sprava gasi? jel vi nju uopste gasite ko je ima?? imam 6 windowsa na kompu.. na jednom disku igre.. i npr ne pravim stalno muziku sme li ona da gori uvek? iako nisam je ni isnstalirao na druge win?
Ljudi, valja li ovo sta?
http://www.pakom.com/rotronic-adapter-pci-1394a-3-firewire-porta-2785-c305-view.htm
Na sajtu rotronic-a sam video da pise da je Texas Instruments chipset:
http://shop.rotronic.ch/de/ex_6500e_pci_firewire_ieee1394_karte/15.06.2270.html?t_Action=SearchSchnell&t_SearchValue=firewire&t_Sort=&t_Hersteller=&t_Geraet=&t_OL_SearchValue=&t_Warengruppe=&t_Marke=&t_Hier=&t_SubHier=&t_lager=
Jezivo mi je potrebna karta sa TI chipsetom...Imam TI chipset on board, ali me brine sto mi firewire kontroler deli IRQ sa nechim. I od kako sam uzeo Profire 2626 izadje po neki BSOD ponekad. Na m-audio sajtu sam procitao da striktno savetuju da se firewire kontroler ne deli IRQ ni sa cim
DADDY Z
28-02-2011, 08:30 AM
Ljudi, valja li ovo sta?
http://www.pakom.com/rotronic-adapter-pci-1394a-3-firewire-porta-2785-c305-view.htm
Na sajtu rotronic-a sam video da pise da je Texas Instruments chipset:
http://shop.rotronic.ch/de/ex_6500e_pci_firewire_ieee1394_karte/15.06.2270.html?t_Action=SearchSchnell&t_SearchValue=firewire&t_Sort=&t_Hersteller=&t_Geraet=&t_OL_SearchValue=&t_Warengruppe=&t_Marke=&t_Hier=&t_SubHier=&t_lager=
te?ko da je TI chip za ovu kintu...
uzeo sam ovo, hvala grada27 na info :)
ps. Jedno ne vezano pitanje za ti chip.. Instalirao sam liquid mix32 na win7 i sve radi, interesuje me gde se ova sprava gasi? Jel vi nju uopste gasite ko je ima?? Imam 6 windowsa na kompu.. Na jednom disku igre.. I npr ne pravim stalno muziku sme li ona da gori uvek? Iako nisam je ni isnstalirao na druge win?
vrh!!!!:)
@Off: slazem se, stvarno ozbiljan udarac!
@Jan, link koji si stavio je za sasvim drugu kartu, ona koju oni nude je VIA. U Sampru je TI, ako jos imaju na stanju.
http://b2c.sampro.rs/Proizvod.aspx?kid=11&pid=10108&name=Roline-Firewire-1394b-(800)-2+1-port-PCI
Ljudi, jel ovo bese TI kontroler?
mislim da je to ta. Procitaj na cipu kad budes uzimao, nema dileme, ili pise TI, ili VIA ili nesto...
diviner
18-03-2011, 04:43 PM
Ako je TI, chip pocinje oznakom TSB. Poz
Dexxy
18-03-2011, 06:00 PM
Meni je stigla LaCie FW 400 PCI...Prezadovoljan, za sada radi kako treba...
Meni je stigla LaCie FW 400 PCI...Prezadovoljan, za sada radi kako treba...
Koliko ona kosta? I jel to preko one firme sto je Ivan pisao o njoj?
Dexxy
18-03-2011, 06:35 PM
Ne preko te firma...firma je katastrofa...Narucio sam preko ebay-a....Izaslo negde oko 26 evra.
Ne preko te firma...firma je katastrofa...Narucio sam preko ebay-a....Izaslo negde oko 26 evra.
Ja sad jurim konfiguraciju novu za sebe. Pa gledam sta da uzmem mislio sam da uzmem, i5 760 procesor i Gigabyte P55a-UD4 plocu, ali nisam mogao u Nisu da nadjem tu plocu, pa sam nasao jevtiniju varijantu u Beogradu, moram da proverim da li je imaju.
Prvo bih probao sa njegovim onboard firewire kontrolerom koji je TI (ljudi kazu da radi okej), pa ako ne onda bih uzeo. Ovo pitam za kontroler za slucaj da ne uzmem Gigabyte koji kako mislim jedini ima TI on board firewire interfejse.
Dexxy
18-03-2011, 10:41 PM
Ja sam probao sa GB UD3. Imao sam bas problema nikako nije htela da proradi kako treba... Vratio sam se na asus koji koristim zadnjih 10god. I sada sve sljaka bez problema na win7/64.
Sent from my iPhone using Tapatalk
bornaa
19-03-2011, 12:12 AM
Ja sam probao sa GB UD3. Imao sam bas problema nikako nije htela da proradi kako treba... Vratio sam se na asus koji koristim zadnjih 10god. I sada sve sljaka bez problema na win7/64.
daj mi pliz reci koja je to asus fw kartica ili koji chipset je gore? ja bas ubo jednu nesto stariju asus, tsb12lv26 ti chipset za 10?, pa gledam dal mi se isplatila kupvina...ne znam nit kolko je staro to
@Jan, druze, integrisan TI nije ni blizu rada bez problema. Gledaj da nadjes samostalni kontroler i lucent ce bolje raditi od integrisanog. Dzaba ti TI, kad krklja kroz south bridge, sve zajedno sa USB, SATA, i ko zna cime jos, narocito kod nabudzenih ploca. Tu je i problem sta kad crkne... Desava se vrlo cesto sa integrisanih. Ako ti bude potrabna pomoc za pronalazenje hardware-a u Bgd. Prijavi se, imam neke pouzdane ljude.
bornaa
19-03-2011, 11:22 AM
ja bas ubo jednu nesto stariju asus, tsb12lv26 ti chipset za 10?, pa gledam dal mi se isplatila kupvina...ne znam nit kolko je staro to
evo ja bas istestiro karticu s desktop konnekt 24d, radi fantastično na origigi texas instruments fw driveru, 5 min install tc drivera and i was ready to go. windows 7 64 bit :trchi:
Dexxy
19-03-2011, 10:38 PM
daj mi pliz reci koja je to asus fw kartica ili koji chipset je gore? ja bas ubo jednu nesto stariju asus, tsb12lv26 ti chipset za 10?, pa gledam dal mi se isplatila kupvina...ne znam nit kolko je staro to
Nije asus FW, nego LaCie Fw Pci 400.
@Jan, druze, integrisan TI nije ni blizu rada bez problema. Gledaj da nadjes samostalni kontroler i lucent ce bolje raditi od integrisanog. Dzaba ti TI, kad krklja kroz south bridge, sve zajedno sa USB, SATA, i ko zna cime jos, narocito kod nabudzenih ploca. Tu je i problem sta kad crkne... Desava se vrlo cesto sa integrisanih. Ako ti bude potrabna pomoc za pronalazenje hardware-a u Bgd. Prijavi se, imam neke pouzdane ljude.
Pa gde mogu naci FW kontroler sa TI cipsetom? Mislim tako ih je tesko naci ko da su od zlata
Jedino sto znam je ono sto si vec procitao. Onaj komad u sampru, i Dexxy je pokusao da dodje do lacie, ali mu se ocito smucilo pa je narucio preko bare. Mozda je to i najbolje resenje. Ja povremeno cesljam po manjim radnjama, kompjuterasi ni ne znaju sta je na ploci, pa se nekad nesto nadje. Mogu da ti dam moje resnje, vec sam to spominjao jednom, kupis lepo SB creative Audigy 1 za 5`10e na oglasima i koristis ga za FW. Ja preko njega vozim MOTU, integrisani FW mi je crkao posle 3`6 meseci na TRI poslednje ploce, (dobre, izvikane, skupe) i svaki put je SB izlazio iz ormara, tako da sam odlucio da ostane u masini... Naravno dodatna fora je sto mozes sve win zvuke filmove itd. da vozis preko SB, da ne obara stalno clock na interface-u koji imas.
Ja kontaktirao ovu firmu sto diluje laCie, rekli mi da ce imati firewire kontrolere od 1. aprila
Dexxy
22-03-2011, 08:24 PM
Pa red je da im stigne, ja sam porucio karticu u januaru :)
Nije to nista druze, ja narucio pre tri godine neku sitnuriju od onih likova iz balkanske sto drze audio technic-u i pogodi....:banghead:
Dexxy
24-03-2011, 10:55 AM
Nije to nista druze, ja narucio pre tri godine neku sitnuriju od onih likova iz balkanske sto drze audio technic-u i pogodi....:banghead:
Super :)
DEMONIO
01-04-2011, 12:16 AM
Da uletim i ja sa pitanjem za firewire karticu sa TI chipsetom...
Meni treba Express Card za moj LifeBook AH530 *i5, 4gb ddr, etc) sa TI chipsetom koji provereno radi sa fw1082 i fw1884, problem je u tome sto sam guglao a nikako da nadjem neku preporuku napolju, a u Srbiji nikako da nadjem Firewire Express Card ...
Neke ideje?
mislim da sam to vidjao po bg, provericu sutra.
DEMONIO
03-04-2011, 04:09 PM
ajde ako imas neku informaciju vise nego korisno bi mi bilo :)
Ngino
04-04-2011, 02:31 AM
Jedino sto je preporucljivo da trazite sebi brendirane adaptere, Pyro, LaCie, Belkin...
Moze se desiti da neka krs karta za 10ak eura u pocetku radi OK ali pocne vaditi dusu nakon nekoliko dana. Ne isplati jesti se zbog 30-40 eura (u zavisnosti od shopa i shippinga).
Kod mene bas ova radi s M-Audiom
http://www.firewire-1394.com/pyro-pci-64.htm
http://www.myspace.com/slikaiprilikamusika
@Demonio, nista na zalost, proverio, ako se nesto pojavi napisacu u ovom thread-u, a pratimo i razvoj situacije sa Lacie...
DEMONIO
08-04-2011, 08:24 AM
Pozdrav drugari,
Nasao sam http://www.lacie.com/uk/products/product.htm?id=10537 LaCie fw800 express card u Srbiji i planirao sam da uzmem i http://www.lacie.com/uk/products/product.htm?id=10346 njihov kabl za 800 to 400 konverziju.
Moje pitanje je da li ce to da radi kako treba sa fw1082 tj. fw1884 koji ce u medjuvremenu da mi stigne?
Koliko sam razumeo, signal je isti samo sporiji na 400, tako da ta konverzija ne bi trebala da pravi problem sa samom kartom ili gresim?
Uzeo sam ovu Roline karticu iz sampra i na zalost ne radi, izgleda da je u kvaru...U properties mi kaze ovo:
This device cannot start. (Code 10)
Imam dva sistema Windows 7 32 bitni za djubrenje i Win 7 x64 na kom radim...Ista greska na oba sistema...Na istom slotu, NEC FW kartica radila bez problema
euphoric
17-04-2011, 08:28 PM
Uzeo sam ovu Roline karticu iz sampra i na zalost ne radi, izgleda da je u kvaru...U properties mi kaze ovo:
This device cannot start. (Code 10)
Imam dva sistema Windows 7 32 bitni za djubrenje i Win 7 x64 na kom radim...Ista greska na oba sistema...Na istom slotu, NEC FW kartica radila bez problema
Hmm..Cudno (?!)..Jesi li probao da instaliras drivere/prebacis ih na legacy mode ili probas drugi port (ja imam karticu sa VIA chipsetom i od tri porta, moze da radi samo na jednom)? Jel na kraju ta kartica ima T.I. chipset? (pocinje sa TSBxxxxxxx)..Mozda je i kartica ne ispravna :mad:..Probaj na drugom kompu :(
Pozdrav :wink:
Hmm..Cudno (?!)..Jesi li probao da instaliras drivere/prebacis ih na legacy mode ili probas drugi port (ja imam karticu sa VIA chipsetom i od tri porta, moze da radi samo na jednom)? Jel na kraju ta kartica ima T.I. chipset? (pocinje sa TSBxxxxxxx)..Mozda je i kartica ne ispravna :mad:..Probaj na drugom kompu :(
Pozdrav :wink:
Jeste TI TSBxxxx... Lose sam povezao napajanje sa njom (treba joj napajanje:), sad radi :)
euphoric
18-04-2011, 12:02 AM
Jeste TI TSBxxxx... Lose sam povezao napajanje sa njom (treba joj napajanje:), sad radi :)
kako mislis treba joj napajanje ? Jel to interna kartica za PCI slot? Planiram i ja da uzmem ako je pouzdana pa da znam :) .. Jesi li zadovoljan kako radi ?
Pozdrav ;)
kako mislis treba joj napajanje ? Jel to interna kartica za PCI slot? Planiram i ja da uzmem ako je pouzdana pa da znam :) .. Jesi li zadovoljan kako radi ?
Pozdrav ;)
Napajanje :S dodatno 4-pinsko.
A kako radi ne bih znao sta da ti kazem, imam je tek par sati, a profire 2626 je ispostavilo se prilicno bagovit, videcu kako ce se ponasati sad sa ovom kartom. Za sad je sve ko podmazano. Mada ni sa NEC kartom nisam imao nekih vecih problema, tu i tamo ponekad drajver profire 2626 se zaglupi i "ispadne", ne znam kako da se izrazim , i imao sam 3-4 BSOD-a zbog njegovog drajvera takodje, u glavnom kad se switchuju sample rate-ovi brzo sa WDM drajverima... Ali ne znam da li to sve moze da se prepise chipsetu kartice, da mu kao ne odgovara NEC. Videcemo kako ce se ponasati sad na TI-u, za sad je sve okej
Stigao li ti je onaj lacie ikad?
Stigao li ti je onaj lacie ikad?
Ne rekli mi onda da se javim pocetkom aprila da ce tad biti, zvao, rekli nema i uzeo roline
:banghead: jos jedna vrlo profesionalna firma na nasem tlu, nazdravlje!
yanprawda
22-04-2011, 04:39 PM
evo ovako,mozda nekom pomogne,meni jeste:
problem sa firewire chipsetovima sam naravno i ja okusio i iskusio i to kad mi je to najmanje trebalo ;)
koristio sam T.Instruments i nisam imao problema ali mi je taj laptop bio preslaba?an za live nastupe. uzeo sam drugi(hp6735b) koji i danas koristim i rje?enje problema sam na?ao u ga?enju ATI grafičkog drajvera. rezolucija mi se smanjuje na 1024x768 ali po?to realno i nemam potrebe za većom (radim s abletonom i midi kontrolerima)to mi je sasvim dovoljno. i nemam BA? nikakvih problema sa 'ispadanjem' bilo kojeg od 'parametara' zvuka a vrtio sam sve standardne radne frekvencije i bitrejte (testova radi). eto,probajte
mladjastojanovic
29-04-2011, 12:29 PM
Ja sam takodje kupio roline firewire(TI chipset) ali i dalje imam problema,probao i 6-pinski i 9-pinski kabl,menjao slotove,gasio ostale kartice u kompu.... i dalje secka(win7 64 i ff800). :cry:
Ovaj dugi thread se bavi samo pokusajima nabavke kontrolera sa TI chipset-om, sto je iz neobjasnjivih razloga postala retkost. Tvoje pitanje zadire malo dublje. Elem, TI NIJE resenje svih FW problema na PC-u. Daleko od toga. Nekim ljudima TI zadaje probleme dok VIA, NEC, Lucent narocito, rade bez greske. Kombinacija maticne ploce i audio interface-a igra vrlo bitnu ulogu. Onda bloody windoze... Probaj (ako je W7) sa legacy driver. Pogledaj da li je IRQ share-ovan. Dozvoljeno deljenje virtualnih IRQ-ova je super za masine za net+pasijans+word, ali za DAW to ne prolazi. Probaj sa drugim slot-om. Manuelna instalacija Win je jos jedna opcija, onda nema share-ovanja, mozes sam da dodeljujes IRQ svakom uredjaju. Bilo je vec dosta reci, pogledaj po forumu, ne znam da li je ikome sve radilo od prve. /ovo se ne odnosi na ponosne vlasnike Mac-ova/. Srecno, poz.
mladjastojanovic
04-05-2011, 12:33 PM
Ovaj dugi thread se bavi samo pokusajima nabavke kontrolera sa TI chipset-om, sto je iz neobjasnjivih razloga postala retkost. Tvoje pitanje zadire malo dublje. Elem, TI NIJE resenje svih FW problema na PC-u. Daleko od toga. Nekim ljudima TI zadaje probleme dok VIA, NEC, Lucent narocito, rade bez greske. Kombinacija maticne ploce i audio interface-a igra vrlo bitnu ulogu. Onda bloody windoze... Probaj (ako je W7) sa legacy driver. Pogledaj da li je IRQ share-ovan. Dozvoljeno deljenje virtualnih IRQ-ova je super za masine za net+pasijans+word, ali za DAW to ne prolazi. Probaj sa drugim slot-om. Manuelna instalacija Win je jos jedna opcija, onda nema share-ovanja, mozes sam da dodeljujes IRQ svakom uredjaju. Bilo je vec dosta reci, pogledaj po forumu, ne znam da li je ikome sve radilo od prve. /ovo se ne odnosi na ponosne vlasnike Mac-ova/. Srecno, poz.
Legacy je bilo resenje za mene,hvala puno
Super, lako si se izvukao...
yanprawda
10-05-2011, 03:31 PM
/ovo se ne odnosi na ponosne vlasnike Mac-ova/. Srecno, poz.
...oni prvi i otkrise te probleme... (agere/lucent chipset)
:rotfl:
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.