PDA

View Full Version : Koje midi klavijature

BladeR
11-09-2008, 04:51 PM
Koje midi klavijature do 2000-3000 kn?

Zapela mi je za oko ova jer sam cuo da je omjer cijene i kvalitete dobar.

http://www.audiopro-croatia.com/mex/artikal.php?art=2456

Ja sam mislio spajat nju na reason rewire cubase,pa me zanima da li ce one tipke i slajderi imat ikakve funkcije,ne razumijem se skoro nista u to pa ni ne znam ?to mi treba. Ja samo zelim kad sviram da mi se u reasonu ispisuje u sikvenser. i da li cijena uvjetuje kvalitetu zvuka koju dobijem ili to ne ovisi o njoj?

milos
11-09-2008, 05:30 PM
i da li cijena uvjetuje kvalitetu zvuka koju dobijem ili to ne ovisi o njoj?
:shock:Pa to je midi, kvalitet zvuka koji izlazi iz Reasona zavisice od kvaliteta DA konvertora tvoje zvucne kartice...
Drugo, ovo je po meni vise kontroler za one koji su zahtevni za dobrim dirkama ,sviraju sa dve ruke a tebi bi bolje doslo da je neki programibilniji kontroler u pitanju pa da bez mnogo razmisljanja kontrolises mixer, plugove i ostalo...
Bilo ovde po forumu Novation Remote SL 37 kontroler koji ima i odlicne dirke i automap a i ti bi se uklopio u cenu...

BladeR
11-09-2008, 07:25 PM
Hmm, Novation RMT 37 SL mi se cine dobre jer dobro kazes ja necu svirat sa dvi ruke sigurno,ali u hvratskoj je u artista 560 eura to mi je malo puno.

Ima li ?to jeftinije a slicno?

Cemu sluzi auto maping?

Maiv
11-09-2008, 07:32 PM
Mozda M-audio axiom 49, ima svakakvih kontrolera a nije pre velik.

BladeR
11-09-2008, 07:32 PM
Malo sam procacka na youtubu i gleda tutorial sa Novation RMT 37 SL,sad znam sta je automaping. Ako nema nista pametnije do 300 eura mozda se protegnem.

Hvala na pomoći

BladeR
11-09-2008, 07:48 PM
Za M-audio axiom 49 cijena mi dosta odgovara,a ?to ljudi ka?u ima li kakvih mana? ili ako neko ima direktnog iskustva

Maiv
11-09-2008, 08:16 PM
Pa ja imam neke m-audio klavijature, nisu nist specijalno ali za tu lovu su ok. Eventualno ti se moze desit da ti zatreba adapter za struju ak ce te zezat usb connection, ali posto je ovo noviji model pretpostavljam da su valjda to rijesili.

BladeR
11-09-2008, 08:25 PM
Lako moguce da kupim axiom sad sam taman jos negdi procita da imaju na netu za skinit presete za reason ritam masine tako da mi to pase.Ali necu trcat pred rudo jos cu malo istrazivat.

milos
12-09-2008, 12:21 AM
Uzmi za pocetak mozda samo ovo
http://www.audiopro-croatia.com/mex/artikal.php?glavna_kat=17&kat=114&pod_kat=156&art=2514
I onda samo dokupis neku jeftinu simple midi klavijaturu
http://www.thomann.de/gb/m-audio_keystation_49e_usbmidikeyboard.htm

BladeR
14-09-2008, 03:35 AM
Problem mi je odlucit se jer se ne kuzim pa neznam zasto da kupim Novatin remote sl 37.Po cemu je bolja? Da li cu dobro dobit za tu lovu?Ja bi volio kad bi mogao sto lakse baratati u reasonu i cubasu.

Novelja
19-09-2008, 01:24 PM
Ja koristim M-Audio Oxygen 49, i on mi zadovoljava sve potrebe kontrolisanja VST synthova, a koristim ga i kao control surface za Nuendo.

Sve ti je skroz assignable takod a mozes pomocu bilo kog potenciometra da kontrolises apsolutno bilo sta, i ako ti bude trebala pomoc da nesto podesis, mozes mi se slobodno obratiti na PM...

Ukoliko mozes da priustis Axiom, toplo ti ga preporucujem, jer pored toga sto ima Oxygen, ima jos i 8 padova kojima mozes kontrolisati neke semplove, ili ih koristii kao jos 8 dodatnih dugmica za reason mixer, cubase mixer ili sta god. Uz to ima i bolji display koji prikazuje vise opcija, ali nisam siguran koje i kako jer ga nikad nisam drzao u rukama ( :((( ) :P

BladeR
19-09-2008, 08:55 PM
Hvala na preporuci. Malo sam gleda po youtubu i cini mi se skroz uredu.Ja mislim da cu ubrzo uzeti axiom kroz koji tjedan.Ako sto ne budem znao javim ti se.:grin:

BladeR
29-09-2008, 06:59 PM
?to mislite o Edirol (http://www.rolandus.com/products/productlist.aspx?ParentId=114) ? PCR-500 klavijaturama? I kakve probleme stvara to ?to se knobovi ne mogu vrtiti 360 stupnjeva?

BladeR
26-01-2009, 03:05 PM
Bok ljudi kupio sam axiom 49 i odu?evljen sam ali imam jedan problem. Nerade mi druga crna tipka i ?esta bijela na svim oktavama:cry: ( u reasonu 4). Radile su prije, čak sam par puta reinstalirao drivere, znao sam prčkati po njoj pa bi nekad proradilo pa onda opet iz čista mira ne bi. Proičitao sam manual ali nemam rje?enje kada bi mi netko pomogao bio bih mu veoma zahvalan?

milos
26-01-2009, 03:10 PM
Probaj da stavis novi firmware ako postoji za taj kontroler.

BladeR
26-01-2009, 03:50 PM
Sve izbrisao i stavio nove drajvere, i ostao isti problem. Da li mo?da mo?e to biti da kontroler ne dobiva dovoljno struje?