PDA

View Full Version : kako izbeci forumske siledzije?

gorjan
28-08-2008, 06:17 PM
Nikad mi nece biti jasno zasto se na ovom forumu ne napravi podforum, npr. "kucni studio", iz postog razloga da tu moze opusteno da se raspravlja o behringerima, PT-LE, m-audio i sl. sporednim stvarima u muzici, a da ne morate strahovati da ce poceti da vas dezurni forumski strucnjaci obasipaju salama/proseravanjima, koje imaju samo jedan cilj-da vas ponize!
Pitanje za one koji vode ovaj sajt!
I da, bilo bi lepo da cujem i neki drugaciji odgovor osim onog-promeni forum!

damir31
28-08-2008, 07:30 PM
Apsolutno se slazem s tobom

Svi smo bili pocetnici, koliko sam shvatio ovaj sajt je namijenjen zaljubljenicima u muziku od kojih ogromna vecina ne zaradjuje hljeb od ovog.
Ja recimo nisam skroz pocetnik ali se libim da postavim neka pitanja u strahu da ne budem ismijan od tih siled?ija.
Stoga prihvatam tvoj prijedlog s tim da bi naziv tog podforuma malo modifikovao i zvao ga " za sve one sa opremom čija pojedinačna vrijednost ne prelazi 1000 eura "

Reinhardt
28-08-2008, 08:19 PM
ej, ideja je super!!

cini mi se jedino na ovim prostorima ima toliko snobizma, u svemu, ne samo u
glazbi/produkciji..

na stranim forumima postoje vrlo zanimljivi podforumi koje se bave tzv. low end teorijom (suprotno od hi end:) )
gdje ljudi puuno neopterecenije razglabaju o financijiski prihvatljenijem obliku
snimanja/produkcije..

balkane, balkane, balkane moj..budi mi silan i dobro mi stojjjj:rolleyes:

idekius
28-08-2008, 08:55 PM
Nije losa ideja napraviti Low End deo... moguce je da bi to resilo mnoge charke i prepirke, ali, budite svesni toga da (pored proseravanja, kojeg SVAKAKO ima), ima puno i dobronamernih saveta, jer se nekome nesto vec obilo o glavu, a ima malo i zaljubljenosti u opremu, sto nije nista negativno... naprotiv (!), a na kraju krajeva, svako ima prava da voli nesto, inese svoje misljenje itd... nije bas sve tako crno belo...

U svakom slucaju, ja podrzavam predlog za "LOW END" deo foruma, nego sta cemo sa stvarima koje pojedinci proglase za Hi-End, a nisu bas Hi-End? :)

gorjan
28-08-2008, 09:11 PM
U svakom slucaju, ja podrzavam predlog za "LOW END" deo foruma, nego sta cemo sa stvarima koje pojedinci proglase za Hi-End, a nisu bas Hi-End? :)
Ako ga nazoves LOW END, tu niko nece postovati:)
Kucni studio - pa ako ima u kucnom studiju i PT HDBMX, neka se prica o tome. Cisto da vise ne nerviramo svojim naivnim temama ove iskusne studijske vukove...

Braca
28-08-2008, 10:13 PM
Momci bas ste nervozni ili sujetni, pa ima brdo pametnih stvari ovde na forumu koje su ljudi napisali. Meni nije imao niko da kaze bilo sta pre 25 godina, e sad sto vi hoceste odjedanput sve i na tanjiru to je druga stvar. A podela na kucni i profi studio je potpuno bezveze, znam ljude ciji su kucni studiji puno bolji od komercijalnih, nije u tome stvar. Stvar je u tome da se puno chita i radi.I bas nam je dobar forum

master29
28-08-2008, 10:17 PM
Ako ga nazoves LOW END, tu niko nece postovati:)
Kucni studio - pa ako ima u kucnom studiju i PT HDBMX, neka se prica o tome. Cisto da vise ne nerviramo svojim naivnim temama ove iskusne studijske vukove...

Ja nisam primetio da neko,nekog dira:confused:Kakve to veze ima?Ne meri se covek po opremi nego po znanju....cak ni iz novog pinkovog studija ne izlaze neki ekstra snimci,znaci da nije do opreme nego do ljudskog faktora(znanja)...Podrzavam svakoga ko se bavi muzikom i sa opremom od 50e ako je to njegova zelja i volja,naravno i one koji su u mogucnosti da imaju studio od milion e,nema mesta glupostima,ja nisam za LOW END jer ako neko ima kompleks on ce pisati i na pod forumu......opustite se i pisite,ja koliko vidim ima ljudi koji su dosta naucili i kupili opremu zahvaljujuci ljudima sa rumskog,e sad bas kad neko lupi neku glupost,poput "ja imam pentijum 3 i behringera da li mogu Colica odraditi sa tim"tu vec ne znam sta da kazem,a verujte mi bilo je slicnih pitanja samo u drugom fazonu.Pozz i opusteno:wink:

gorjan
28-08-2008, 10:27 PM
:)

Bitch
28-08-2008, 10:34 PM
ma da. smirite se ljudi. To ako neko nekog startuje mozda ima veze sa trenutnim raspolozenjem. Ali naravno da je prakticno imati signature sa nekim linkom pa da znas kolika je necija kritika teska :wink: a to sa Low Endom ne pije vodu. Pa mi nemamo na nasim prostorima hi-tech studija (tj. ima ih da se nabroje na prste jedne ruke) sto znaci da High enda bas nema - tako da nemaj ti frke sa napadima Quasi High End Producentima, jer takvih ima jako malo ovde, mada brojcano i po sadrzaju postova covek pomisli da ih ima bar 300 :)

opusteno, ovo je super forum, takav treba i da ostane :) puno se da nauciti. A malo je glupo da je sve kao po loju, bilo bi dosadno...:D

pozz

Moritz
28-08-2008, 10:39 PM
Nikad mi nece biti jasno zasto se na ovom forumu ne napravi podforum, npr. "kucni studio", iz postog razloga da tu moze opusteno da se raspravlja o behringerima, PT-LE, m-audio i sl. sporednim stvarima u muzici, a da ne morate strahovati da ce poceti da vas dezurni forumski strucnjaci obasipaju salama/proseravanjima, koje imaju samo jedan cilj-da vas ponize!
Pitanje za one koji vode ovaj sajt!
I da, bilo bi lepo da cujem i neki drugaciji odgovor osim onog-promeni forum!

Sujeta je cudo

gorjan
28-08-2008, 10:51 PM
Sujeta je cudo
Koji su ovo komentari?
Zadrzi to za sebe, a molio bih moderatore da sankcionisu vredjanje!

master29
28-08-2008, 11:12 PM
Koji su ovo komentari?

Ajte smirite loptu...nema mesta ni povoda za svadju:wink:Lepo je Buzge rekao mali broj vrhunskih studija ima kod nas,ipak smo mi siromasna zemlja,takva nam je i produkcija....nema mesta ovakvim pricama.pozz

gorjan
28-08-2008, 11:24 PM
Nije to bas tako.Da sam ja nekoga od "majstora" nazvao sujetnim, banovali bi me x puta.Mislim da je sve ovo postavljeno nakrivo i naopako.U svakom slucaju, ja cu ovde odustati od dalje rasprave, mislio sam samo da ce ideja o odvojenoj sekciji za one sa skromnijom opremom naici na vise razumevanja.
Pozdrav

lesha
28-08-2008, 11:51 PM
Koji su ovo komentari?

koliko ja kapiram, ovo uopste nije upuceno tebi, vec bas tim ljudima koji ti smetaju..

puRe
29-08-2008, 12:27 AM
koliko ja kapiram, ovo uopste nije upuceno tebi, vec bas tim ljudima koji ti smetaju..

ja sam isto tako shvatio...a voleo bih da vidim konkretnu temu gde su "siledzije" u akciji....

(nisam sarkastican, samo mi ne pada na pamet takva tema da je bila u skorije vreme.........moze i na PM slobodno)

Mogli
29-08-2008, 01:15 AM

Tako je Lesho, ali izgleda da Gorjan i ne poznaje naseg kolegu Moritz-a, za mene jednog od najdivnijih ljudi sa ovog foruma.:)

dvuckovic
29-08-2008, 01:17 AM
Mislim da je ipak bilo na moj racun.

diviner
29-08-2008, 02:02 AM
Tako je Lesho, ali izgleda da Gorjan i ne poznaje naseg kolegu Moritz-a, za mene jednog od najdivnijih ljudi sa ovog foruma.:)

Ma i jedan i drugi su OK momci, tu nema greske...Takodje mislim da znam na sta gorjan misli, kada govori o "siledzijstvu" , ali nazalost neke stvari se na forumu ne daju kontrolisati do te mjere. No evo, pokusacemo neke stvari jos vise preduprijediti, a ako ima nekih ektremnih slucajeva (za koje admini ne znaju jer ne mogu citati sav forum), moze na pm...

dexyco
29-08-2008, 02:22 AM
Bez impulsnog reagovanja... Ne uzimajte stvari zdravo za gotovo, treba se uzeti puno faktora u obzir, pa i taj da nekome i nije bas dan. Medjutim, da je sloboda izrazena do te mere da neko moze da kaze totalno netacno bez razmisljanja, je svakako tako - to je forum. E sad, jedino resenje je valjda rec "izvini" koja treba da se koristi kad se ustanovi da jedna strana nije bila u pravu. No sto se koriscenja toga tice, to zavisi od osobe, mada sam video slucajeve gde su se ljudi lepo izvinili na ishitrenom reagovanju... :)

dvuckovic
29-08-2008, 02:48 AM
E, momak je dosao da svima nama objasni kako je Pro Tools smece i kako to sluzi samo da bi onaj ko ga ima izgledao ozbiljno. Mislim, procitajte postove, pa onda komentarisite. I naravno da cu da se sprdam sa nekim ko pokusava da mi objasni kakvo je nesto sa cim radim svaki dan, a da to isto pritom nije u zivotu vidjeo, osim mozda na slici.

Pritom, nicim ga nisam uvrijedio, sprdao sam se sa cijelom situacijom u kojoj se pojavi neko ko je realno amater i pocne da ubijedjuje sve ostale kako je Fruity Loops ozbiljan program koji koristi cijela planeta, sto se opet nije odnosilo na Gorana konkretno, nego na situaciju koja se sve cesce desava na Rumskom.

Ako stvarno vjerujete da sam ikad bio snob prema bilo kome sa foruma, slobodno navedite taj post.

Pokazite znanjem ili makar spremnoscu da ucite da zelite da se ozbiljno bavite muzikom u zivotu, i niko vam nece nista lose reci. Uzmite za primjer Korenjaka, koji je pio krv svima nama jedno pola godine sa milijardu pitanja, i niko mu nista lose nije rekao, jer je covjek u startu bio POZITIVAN. Svi su mu pomalo pomogli, i on sad i zna ponesto, i postao je koristan za ostale clanove foruma koji imaju slicne probleme kao on. Pozdrav Aco, nemoj me pogresno shvatit! :)

E, sad, Gorjane, cime si ti pokazao ikakvu POZITIVNU namjeru u threadu o Pro Toolsu? Smatras sebe kompetentnim da pricas o tome? Radio si nekad? Koliko ploca? Koliko sessiona? Popljuvao si nesto, i onda si cekao da neko reaguje, i lijepo se namjestio da ti neko odgovori da bi ispao zrtva nas uzasno nadmenih ljudi koji eto ne razumiju tebe, tvoju muziku i tvoje namjere. I sad treba ja ili Moritz da ispadnemo rogati samo zato sto smo ti odgovorili? Ja ti cak nisam ni odgovorio tebi konkretno, jer mislim da i nemamo o nacin da pricamo o toj temi. O nekoj drugoj, mozda, o Pro Toolsu svakako ne.

boggy
29-08-2008, 09:06 AM
@Gorjan
Ne vidim potrebu za otvaranjem posebnog foruma koji ce se baviti "kucnim studijom" jer jedan takav vec imamo, ovaj na kome pisemo. Ako bolje pogledas postove, broj clanova, aktivne clanove, realno se moze zakljuciti da ima apsolutno najvise kucnih i amaterskih studija, zatim ima nesto ljudi koji rade u ozbiljnijim studijima sa ozbiljnijom opremom, a vrlo malo ima vlasnika ozbiljnijih studija.

To samo govori da postoje clanovi zajednice koji su spremni da pisu ista javno po nekakvom forumu, i da postoje oni koji nisu spremni na to... i to je JEDINA stvar koja cini jednakim clanove jednog foruma... spremnost da ucestvuju!

Siledzijstvo? Pa to postoji, kao i u zivotu, i to ne samo prema onima koji traze pomoc nego i prema onima koji pokusavaju da pomognu... doduse ja pod "siledzijstvom" podrazumevam i potez kada me neko tera silom da radim nesto sto ne umem, ne mogu, ne smem, ne moram ili necu da uradim ili me jednostavno mrzi... smor mi je... dosadno... davljenje, gnjavljenje... itd... ucestvovanje postaje sve drugo samo ne dobrovoljno.

@Braca
Apsolutno se slazem sa tobom, treba citati i raditi, a ako nekom nije dovoljno to sto je VEC napisano, slobodno nek napise ono sto fali.. niko nece imati nista protiv, a mozda mu se neko i zahvali...

@Bitch
Da... vec sam rekao da je jaako malo ljudi ovde koji uopste imaju dodira sa nekom spravom koja je ako nista drugo skuplja mnogo vise od necijeg "SVE sto imam i na cemu pokusavam da radim..."... Nadam se da nikom nije CILJ da to tako i ostane i da se ne ide napred, ne samo sa spravama nego sa rezultatima rada...

@Dexyco
Situacija da se neko javno izvine na Rumskom, kada nekog uvredi, povredi, nanese mu stetu bilo koje vrste a da za to nije imao racionalnog razloga ili smisla je apsolutno retka pojava, koja je toliko "popularna" da se cak ne stavi ni "na sticky"....

@ALL

Mislim da je nekorisno insinuirati na forumu, ako se nesto ima reci protiv ili za nekoga, javno, onda je najmanje stetno imenovati konkretnog clana... ovako vidim da se zabacuje udica... pa ko se "upeca"... pocnu da se grupisu "istomisljenici"... i znamo sta moze da se desi... nije toga bilo puno, ali je bilo...

Ako niste sigurni u to sto zelite da napisete, onda je pametnije ne pisati nista... barem ja tako mislim, moje licno misljenje. Malo je ponizavajuce da se bilo koji ucesnik u raspravi samo-proverava... to je nepostovanje forumskih clanova... ali svih... a zbog cega?

Prosta retorika i nudjenje jaaako visokog misljenja o sebi i svom "znanju", umesto necega makar malo opipljivijeg, nije (uvek) najbolji put da se covek "podigne u sopstvenim ocima"... iako je rasirena pojava. Nemam problem sa tim, uopste, to je stvar licnog izbora.

Na ovakvom mestu, preovladavanje toga, dovodi do konflikta, najcesce neargumentovanog licnim iskustvom, i jedino sto preostane je trazenje nekih dodatnih "svojih" "prava" u odnosu na one koji, necije "sopstveno visoko misljenje o sebi i svom znanju", nisu prihvatili kao nesto opipljivo.

Mislim da im se ne moze suditi zbog toga... forum je ok, a ako nista drugo, nije ni bolji ni gori od clanova koji ga sacinjavaju.

pozdrav

bogi

Everbeatz
29-08-2008, 09:21 AM
Koliko sam ja imao pregled situacije, cini mi se ovako...ako se pregledaju Gorjanovi postovi, on vec od ranije ima "problem" sa forumima, a posebno sa rumskim, jer ga nerviraju tipovi koji se kriju iza alijasa i pametuju, sto i mogu da shvatim, jer i mene to nervira, ali tako je na svakom delu planete..kulminacija je u Heatmanovom threadu, gde Heatman trazi savet o PT, pa mu Vrac odgovara da je PT HD super, a ostale verzije PT obogaljene i nas nekoliko se slozi s tim, a Gorjana to uvredi jer kako neko moze da preporuci tako skupu spravu kad ima i krekovani PT za nista para (koji on i sam koristi)...onda krecu komentari na moje i Moritzove postove, gde nama on ogorceno upucuje neke komentare koje ja ne razumem, jer nemaju veze sa kontekstom celog treda...Gorjan ga nije dobro ni iscitao, sto smo i svi zakljucili, nego mu se "skupilo", los dan ili sta:) , pa ovako revolucionarno zaustavlja zlostavljanje na rumskom..

Ja sam tebi Gorjane odmah i napisao da to sto si iskomentariso nema veze sa mojim postom nego sa necim drugim - sad i sam vidim da sam bio u pravu:)

Pozdrav

disco violence
29-08-2008, 10:15 AM
Gorjane prijatelju, slicne stvari su i meni smetale kada sam dosao na forum, ali sam jednostavno presao preko toga jer ovo je ipak samo forum, vremenom ces nauciti kako da postavis prava pitanja i dobijes prave odgovore,npr. ja sam pre svake kupovine prvo dobro procesljao forum i pitao ljude sta pazariti dobio sam gomilu korisnih saveta, ustedeo dosta vremena i novca. Zato iskuliraj i ne uzimaj sve to previse k srcu.Pozdrav.

"7"
29-08-2008, 11:43 AM
Ne znam kako niko jos nije to pomenuo ali... jeste li videli ono sto su ubacili na GearSlutz-u, ona napomena sto stoji na vrhu i ne moze da se promasi... veoma korisna stvar IMO, mozda bi trebalo nesto slicno i ovde postaviti. Problem je sto neupuceniji clanovi cesto i ne znaju sta su lose rekli i zasto ih neko napusava, a hoce da naprave kucni studio, da mixaju i masteruju sa 1.000e u dzepu i traze savet (ovo je jedan primer a ima ih dosta).
S' druge strane forum bi trebao da bude i opustanje od svakodnevnih problema a ne dzak za udaranje, "fitilj" bi trebao biti duzi i sporogoreci...
Sve u svemu ovaj forum nudi mnooogo vise od bilo kog drugog domaceg foruma za sve one koje ova tematika stvarno interesuje i moze stvarno mnogo da se nauci, a ponasanje pojedinih clanova u pojedinim situacijama nista ne menja u prici koja je bitna.
Svako treba da ima svoje misljenje i ako hoce da ga podeli sa drugim, taj drugi treba da ga uzme u obzir i na kraju formira svoje misljenje i postupi onako kako on smatra da je najbolje... i sve to lepo i prosto zvuci na papiru (ekranu) medjutim u praksi se malo gubimo tu i tamo... ali i to je normalno jer zivi smo ljudi...
...
Baka: "... pis macko... pis..."
Macka: "... peace bako... peace..." :wink: :)

Ajd' pa Pozz

Arthur
29-08-2008, 12:02 PM
evo jedan od regularnih siledzija se samovoljno prijavljuje :D
Prvo i prvo, mislim da majstori ovde, zapravo jesu majstori, i ne bi uzivali to postovanje od strane celog foruma, da to nisu. Tako da ako si i sam majstor, prvo se lepo pozitivno upoznaj sa ljudima, vise njih je relativno brzo zadobilo poverenje i toleranciju za svoje kaprice. Moj licni stav je da na glupa pitanja ne odgovaram, jedino ako nisam bas inspirisan da nekom u tom slucaju pomognem, ili ga bar podbodem, da sam upali mozak i nesto nauci. I to je i sustina moje definicije glupog pitanja, pitanja na koje je realno mogao i sam naci odgovor, ne ispadajuci glup u drustvu. Lenjost i inertnost mozga su meni jedne od najnegativnijih osobina koje covek a narocito kolega, mogu da imaju. Tako da, odredjena kolicina spicey humora, za zaokom, nekad zaista ume da probudi neciji inat i usmeri ga, sto rece disko, da skonta sta i kako da pita, a da dobije zaista kvalitetan odgovor. i to nema veze sa low i high delom foruma, neko moze da ima ozbiljan i zanimljiv problem sa m-audiom kao i apogeem.
Licno, nemam nista protiv posebne low-budget sekcije, jer ima ljudi koji zapravo veruju i neretko postizu svoje zeljene rezultate i sa opremom jeftinijiom od kilo eura, i siguran sam da drugim novim clanovima mogu dosta da pomognu svojim iskustvima.

Reinhardt
29-08-2008, 12:23 PM
Baka: "... pis macko... pis..."
Macka: "... peace bako... peace..."
:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:
vrh! to se zove dobro oraspolozit covjeka!

on topic,
moram priznati da nisam pratio doticne rasprave clanova, i ne znam
ponasanje clana koji je pokrenuo ovaj thread
ali ubacio sam se na pocetku jer stvarno, iskreno, mislim
da ideja o low end-u drzi vodu..

http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=24114

RetroMan
29-08-2008, 12:48 PM
iskreno, mislim da ideja o low end-u drzi vodu..

Ma jok, ako se uvede low end, ko ce ostati u ostatku foruma? Ti sto bi se kvalifikovali da ostanu mogu da se po potrebi cuju telefonom, ili preko maila. A i ako ostanu, sumnjam da bi citali postove sa low end dela, a taman posla da odgovaraju, pa da ih neko vidi u low end-u :shock: I kako ce onda ljudi sa low end dela foruma dobijati kvalitetne odgovore?

RM

dexyco
29-08-2008, 02:01 PM
Slazem se sa RM-om i Boggijem, sama ideja o low-end-u lepo zvuci, ali mislim da ipak ne treba otvarati novu sekciju zbog zbrke. Jer, ako se tamo kuca o kupovini te opreme, onda ce biti i price o svemu vezanom za nju, pa tako vise necemo imati podelu koju inace imamo na forumu, nego ce sve biti zbrckano u jednoj sekciji, tipa "kupujem m-audio", "Kako uraditi mastering" i "Usb ili firewire" na istom mestu...

gorjan
29-08-2008, 03:33 PM
E, momak je dosao da svima nama objasni kako je Pro Tools smece i kako to sluzi samo da bi onaj ko ga ima izgledao ozbiljno.
Ukoliko mislis na mene,nije tacno!Nigde nisam rekao da je nesto smece!Nisam bas toliko glup da okarakterisem nesto sto NISAM probao. Neko drugi je rekao da je PT-MP(200eur) smece i to je izjava na koju sam reagovao.Mislim da kad neko tako nesto izjavi, treba to i da obrazlozi, nista drugo.

E, sad, Gorjane, cime si ti pokazao ikakvu POZITIVNU namjeru u threadu o Pro Toolsu? Smatras sebe kompetentnim da pricas o tome? Radio si nekad? Koliko ploca? Koliko sessiona?

Pokazao sam time sto sam nekome preneo moje iskustvo ma kako ono skromno i jadno bilo. Ostali odgovori su: ne, ne, 0, 0! Da, amater sam, znas to i ti veoma dobro...

Popljuvao si nesto, i onda si cekao da neko reaguje, i lijepo se namjestio da ti neko odgovori da bi ispao zrtva nas uzasno nadmenih ljudi koji eto ne razumiju tebe, tvoju muziku i tvoje namjere.
Nisam, vec sam to objasnio. A i imam mnogo precih stvari, osim da kujem tako komplikovane zavere na rumskom. Navratim ja ovde cesto a retko kad se upustam u rapravu.Kapiram koja se profesija ovde okuplja i definitivno necemo lako naci prostor za razgovor, a jos teze za razumevanje.

jer mislim da i nemamo o nacin da pricamo o toj temi.
slazem se!

Koliko sam ja imao pregled situacije, cini mi se ovako...ako se pregledaju Gorjanovi postovi, on vec od ranije ima "problem" sa forumima, a posebno sa rumskim, jer ga nerviraju tipovi koji se kriju iza alijasa i pametuju, sto i mogu da shvatim, jer i mene to nervira, ali tako je na svakom delu planete..
hehe, moracu da pronadjem shrinka za forume. Nikad nikoga nisam licno uvredio i nikad nigde nisam banovan. Al da cu izneti svoje misljenje i to po svaku cenu, veruj da hocu.I to nije vezano samo za rumski...

Pozdrav

dvuckovic
29-08-2008, 03:46 PM
Ovo si rekao tamo:

PT HD i MAC - put za uspesnog tonca, vlasnika studija, deraca mladih netalentovanih zvezda
aj pozdrav, sad ce najrevnosniji moderatori web svemira da pobrisu sve ovo..., kad vec necete da se svadjate ko ljudi...

Znaci, definisao si PT HD kao nesto sto je privilegija "snobova"

gorjan
29-08-2008, 04:00 PM
Ovo si rekao tamo:

PT HD i MAC - put za uspesnog tonca, vlasnika studija, deraca mladih netalentovanih zvezda
aj pozdrav, sad ce najrevnosniji moderatori web svemira da pobrisu sve ovo..., kad vec necete da se svadjate ko ljudi...

Znaci, definisao si PT HD kao nesto sto je privilegija "snobova"

rekao sam vec, moja reakcija na to da neko izjavi kako je samo PT HD prava stvar, a sve osvalo je smece! to je reakcija na snobovsku izjavu! Onaj ko ima racunicu da poseduje takvu spravu, svaka cast, samo napred...

Everbeatz
29-08-2008, 04:09 PM
Ne znam uopste ko je to tako srocio..ajde Gorjane reci sta je u stvari tvoj problem pa da zavrsimo s ovim..ja ti predlazem da iscitas opet taj thread i bice ti jasnije o cemu se pricalo

poz

gorjan
29-08-2008, 04:29 PM
Ne znam uopste ko je to tako srocio..ajde Gorjane reci sta je u stvari tvoj problem pa da zavrsimo s ovim..ja ti predlazem da iscitas opet taj thread i bice ti jasnije o cemu se pricalo

poz
Prvo bih te zamolio, da se manes te jeftine psihologije i analize mene i mojih problema...

E sad ti uporno zelis da mi pojasnis kako su u stvari profesionalci savetovali profesionalce, da se na duge staze te LE varijante ne isplate, kako je STABILNOST kljuc svega itd., da ima boljih varijanti, a jos stabilnijih, itd,itd,itd. da se o ONIM verzijama softvera tu i ne govori.

I ja bi se tu slozio sa DaBearom - PT vredi jedino u HD varijanti..nisam ga probao ali ove LE i M-powered verzije su obogaljene u startu ...

Ili Mac - pa sve legalno i stabilno ..tako kazu, a i meni moj kvaziMac radi perfektno ovde:)
I ovako mozemo do sutra!
inace, ovo nije tema ovog treda, tako da upravo-spamujemo...

Everbeatz
29-08-2008, 04:39 PM
Prvo bih te zamolio, da se manes te jeftine psihologije i analize mene i mojih problema...

E sad ti uporno zelis da mi pojasnis kako su u stvari profesionalci savetovali profesionalce, da se na duge staze te LE varijante ne isplate, kako je STABILNOST kljuc svega itd., da ima boljih varijanti, a jos stabilnijih, itd,itd,itd. da se o ONIM verzijama softvera tu i ne govori.

I ovako mozemo do sutra!
inace, ovo nije tema ovog treda, tako da upravo-spamujemo...

OK, i kakve veze ima tvoja jeftina analiza mojih postova..pa i Maybaha bi preporucio svakom iako ga nisam vozio..

Da li si ti mozda zapoceo pomenuti thread???

Pricas o forumskim siledzijama, a ti prvi uzimas sebi za pravo da uleces i prosipas cinicne komentare koji nemaju, opet pominjem, veze sa kontekstom...ako te vredjaju izjave drugih onda razmisli malo kako i drugi dozivljavaju tvoje...

Sad ces ti revolucijom da dovedes stvari u red...samo napred

A sto se tice problema, ne treba biti vrsan psiholog pa videti da ga imas

gorjan
29-08-2008, 04:57 PM
A sto se tice problema, ne treba biti vrsan psiholog pa videti da ga imas
bravo!
Ja zavrsavam sa ovom raspravom!

Moritz
29-08-2008, 06:50 PM
bravo!
Ja zavrsavam sa ovom raspravom!

I bilo je vreme .

lesha
29-08-2008, 07:10 PM
pitanje je u stvari ko je ovde siledzija..

idekius
29-08-2008, 07:42 PM
pitanje je u stvari ko je ovde siledzija..

Ti si siledzija, a i Moritz i svi vi koji gusite demokratiju na forumu, jer ste potplaceni od imperijalista-snobova! Sluge neprijatelja i robovlasnika!

Viva la revolution! Viva la rack od 50 eu koji svira kao onaj od 5000, a to retko ko zna! Ziveo slobodni svet i radnicka klasa! Tehnika narodu! :da:

NA SMRT, NA SMRT, NA SMRT.... :da:

***********EDIT*********************************** ********

Izvinjavam se, imao sam danas za rucak neko jelo od pecurki... A prodavac reche da je to vrsta sampinjona i da se ne uzrujavam zbog tufni na njima.

************EDIT EDITA***********************************

Sad ozbiljno... O.K., ima tu i tamo kurchenja i glumljenja faca, ali ne vidim sta je tu strasno. Ako se neko kurchi i glumi mega - lika, o.k., neka glumi... njegov problem i zasto bi mu neko raspravama pravio drustvo, pa zato mislim da su takve stvari nedostojne otvaranja tema o njima.

Nesto drugo mi smeta ovde, prevelika malicioznost prema ljudima koji definitivno ne spadaju u gore pomenutu vrstu. Ajde.. kad ste vec poceli...
Zasto prozivati Deju V. i Vracha? Zato sto su O.K. prema svima i svakome kazu svoje misljenje?

Prozivati Deju za kurcenje sa opremom, a koliko sam upoznat, covek i nema svoju Bog zna kakvu opremu, vec dovoljno iskustva i rada iza sebe da ga ljudi angazuju da radi u drugim studijima, ciji je vlasnik neko drugi. Pa to "svako moze", samo treba doci na taj nivo u poslu da budes interesantan nekome. Finansijski potpuno izvodljivo, sad sto se nivoa znanja, sluha itd. tiche, to vec ne znam... :wink:

Sto se tiche Vracha, covek je ipak uradio neke pesme koje su ostale i dan danas (npr. "Brazil"), a radio je i na pesmi koja je prodata u enormnom tirazu. Znam... "Nije to nikakvo merilo... te pesme su ovakve i onakve..."... sve sam to vec cuo... Ali, neka neko uradi isto, pa onda neka prica, pre toga nema prava na to. Tj. ima... slobodu govora ima svako, ali, koliko se moze vrednovati to sto kaze, to je druga pricha... Ako cemo tako, mogu ja da kritikujem i Stinga... nema problema.. , a mogu i da mu prikachim titulu snoba, jer svira svoje glupe koncerte na skupoj opremi, dok ja na Soundcraft Spirit chuda radim i cuje se jednako dobro kao on, a verovatno i bolje :)
Sto se mene tiche, za toliko sam normalan da ne mudrujem onome ko ima realan i zvanican rezultat bolji od mene. To sto se meni moje pesme svidjaju vise, to je o.k. i to je normalno, ali... treba to jos neko da potvrdi, pa onda da krenem u kenjazu... pre toga ne ide :)

Dajte ljudi... zajebite ovakve teme, a pocetnici (kojima to niko ne zamera) bi trebalo da budu srecni sto imaju koga da pitaju iz prve ruke. Ako ne cene one koji su uspeli da ipak urade nesto u poslu koji ih ocigledno zanima, onda su losi pocetnici...

Zao mi je ukoliko nekome vredjam osecaj za demokratiju, ali ja zaista mislim da ovakve teme treba zakljucavati... mozda nije demokratski, ali... sprecava bavljenje glupostima :)

gorjan
29-08-2008, 10:01 PM
Nesto drugo mi smeta ovde, prevelika malicioznost prema ljudima koji definitivno ne spadaju u gore pomenutu vrstu. Ajde.. kad ste vec poceli...
Zasto prozivati Deju V. i Vracha? Zato sto su O.K. prema svima i svakome kazu svoje misljenje?

Zao mi je ako je ovo ovako ispalo, nije mi to bila namera, Vracha cak nigde nisam ni spomenuo, ne znam odakle ti to(ono je bio deo citata u kom se on spominje, ali nema veze sa njim), niti imam nameru da se zameram bilo kome na licnom nivou, uostalom ja te ljude i ne poznajem licno.Mislim da sam vec pokusao da objasnim da sam samo reagovao na neke komentare koji su meni zazvucali nadmeno. Iskreno, sad mi je zao sto sam se uopste upustio u bilo kakvu raspravu, posto se ocigledno citava prica samo vise i vise komplikuje...

idekius
29-08-2008, 11:50 PM
Zao mi je ako je ovo ovako ispalo, nije mi to bila namera, Vracha cak nigde nisam ni spomenuo, ne znam odakle ti to(ono je bio deo citata u kom se on spominje, ali nema veze sa njim), niti imam nameru da se zameram bilo kome na licnom nivou, uostalom ja te ljude i ne poznajem licno.Mislim da sam vec pokusao da objasnim da sam samo reagovao na neke komentare koji su meni zazvucali nadmeno. Iskreno, sad mi je zao sto sam se uopste upustio u bilo kakvu raspravu, posto se ocigledno citava prica samo vise i vise komplikuje...

Net je net... cesto ono sto se kuca ispadne drugacije od onoga sto se misli :wink:
Sumnjam da ti iko ista zamera... ipak je ovo forum... Nema potrebe da se bilo sta komplikuje i ja bih rekao da je sve O.K., a verujem da ce se o pocetnoj ideji (deo za one koji pocinju da se bave muzikom, jeftinije stvari sa kojima ipak moze da se radi itd) razmisliti...

Kasnije se pricha malo rasirila, pa je (kao po obicaju) krenulo u losem smeru. Verujem da namera nije bila losa i sto se mene tice... sve O.K. :wink:

RAJKO
30-08-2008, 12:01 AM
pozdrav
ja sam uvek bio za to da se pita jer je to najbolji nacin da se uci.ali onda kad se dobije odgovor, pogotovo od nekog relevantnog, treba isti prihvatiti.ne ici sa kontra odgovorom vec sa sledecim pitanjem na istu temu.
nekada su ocekivanja magicnog odgovora nerealna,e onda jos umesto magije neko iskusan ti u tri Reci kaze realnost.to treba prihvatiti kao dragoceno pogotovo ako to dolazi od nekog dokazanog.

ovo Treba biti razonoda za sve a ne polje za inacenje I svadju.

Cesto citam postove po forumu i cesto me iznerviraju ovakve situacije.svi mi znamo i ne znamo I svi volimo i uzivamo u ovoj profesiji .Ako neko zna vise ja se trudim da naucim ako neko zna manje reci cu mu sve sto znam.

Ne raslojavajte forum vec smanjite treshold.

master29
30-08-2008, 12:04 AM
.Ako neko zna vise ja se trudim da naucim ako neko zna manje reci cu mu sve sto znam.

Evo pitanje....daj mi magicnu formulu za tvoju sabirnicu:DUsput dali nameravas da se vratis za Srbiju??....ko studijo da mi odrzava RAJKOOOOOO,dovoljno si miliona uzeo preko bare...vracaj se nazad:D

DeMa
30-08-2008, 12:05 AM
pozdrav
ja sam uvek bio za to da se pita jer je to najbolji nacin da se uci.ali onda kad se dobije odgovor, pogotovo od nekog relevantnog, treba isti prihvatiti.ne ici sa kontra odgovorom vec sa sledecim pitanjem na istu temu.
nekada su ocekivanja magicnog odgovora nerealna,e onda jos umesto magije neko iskusan ti u tri Reci kaze realnost.to treba prihvatiti kao dragoceno pogotovo ako to dolazi od nekog dokazanog.

ovo Treba biti razonoda za sve a ne polje za inacenje I svadju.

Cesto citam postove po forumu i cesto me iznerviraju ovakve situacije.svi mi znamo i ne znamo I svi volimo i uzivamo u ovoj profesiji .Ako neko zna vise ja se trudim da naucim ako neko zna manje reci cu mu sve sto znam.

Ne raslojavajte forum vec smanjite treshold.

salzem se u potpunost:wink:

Arthur
30-08-2008, 02:30 AM
naravno, jasno vam je da ce svaki pokusaj pobune biti veoma krvavo sankcijonisan

Moritz
30-08-2008, 09:51 AM
Osecam se delimicno kriv za ovu celu glupost zato sto sam licno ja glavom i bradom autor "ozloglasane nadobudne" recenice PT samo HD ostalo nema veze sa mozgom

Problem jeste nastao u momentu kada je rasrdjeni clan to shvatio kao atak na njegovu licnost, delo i verovatno sam studio posto drugacije ne mogu da razumem kolicinu srdzbe zbog ovakve recenice koja na prvom mestu nije cak ni njemu upucena, a da ne pominjem da nema nikakve veze sa nadobudnoscu i "elitizmom" nas "majstora".

Istina jeste da sve to sto cini PT ( zvuk , po po mom misljenju i jedini razlog) se nalazi samo u HD verziji, i da su svi ovi manji derivati samo nacin da se iskamce pare i eventualno navuce klijent da jednog dana oladi babu pre vremena da pa da mu ostavi gomilicu para i da se onda sa osmehom zaleti u pravi PT svet...svet HD-a.

Daleko od toga da sam hteo da ponizim (ili bilo sta slicno) sve ljude koji koriste PT LE, Mpowered ili koju drugu verziju, i da ih napravim budalama koje bacuju pare na sranje.

Mislim da se danas za te pare i uz silne narodske verzije softvera moze sklopiti mnogo mocniji KUCNI ( moram da naglasim) setup nego sto je bilo koja mini PT-a ( sve koje nisu HD).

Uz FF800 i TC konekt48 apsolutno ne vidim razlog zasto bi se neko zaletao u PT Le i ostalo, osim ako stvarno ne zeli da radi u bilo cemu drugom osim u PT sto je sasvim ok ( no hate zbog toga)

Da li je sada jasna moja recenica ili treba da i dalje pojasnjavam?

idekius
30-08-2008, 10:29 AM
Uz FF800 i TC konekt48 apsolutno ne vidim razlog zasto bi se neko zaletao u PT Le i ostalo, osim ako stvarno ne zeli da radi u bilo cemu drugom osim u PT sto je sasvim ok ( no hate zbog toga)

Pa ima dva razloga:

1. Ucenje i privikavanje na PT okruzenje.
2. Biti snob za nevelike novce i reci klijentu : "Ja radim iskljucivo na PT, jer se on bolje chuje... nisam ja kao ovi na Cubase/Nuendo... to je neozbiljno" :D
Doziveo sam cak i da sam cujem takve budalastine od lika koji nije znao da imam ikakve veze sa tim. Iscoolirao sam i napravio se blesav :) Ne ide da imenujem coveka... ima studio u BG... razmahao se kao blesav predamnom sa PT Le, a ne zna vola u dupe da ubode i drugi mu mixa pesme :) Ipak... PT je PT... :)

Rekoh vec... bezvezna diskusija...

LACKY
30-08-2008, 11:46 AM
PTL i siledzije na forumu imaju velike veze?
Eto ti si siledzija a radis u Nuendu, sram te bilo. Predji lepo na PTL kao sve normalne siledzije i onda sa uzivanjem maltretiraj ove sto se zale.
Kao sto covek rece: Ovde kod nas kada neki novajlija uvredi starog cenjenog clana bude banovan! To je nasa nepravda, na zapadu sto si stariji i cenjeniji clan foruma sve vise trpis, to znaci da te pocetnici mogu sve vise vredjati.Tamo najvecu privilegiju imaju oni sa jedni postom, odmah iznapusavaju sve moderatore i administratore. Naravno posle se trude da ostanu na jednom postu, jer to je ipak najveca privilegija, cim imas drugi nisi vise u tako povlastenoj situaciji. Ali nazalost mi nismo zapad.

idekius
30-08-2008, 11:50 AM
:) Eto... ljudi kupise PT LE misleci da su resili sve probleme i da sad mirne dushe mogu da karaju one na Nuendu, kad se pojavise odnekud (nichim izazvani) oni sa PT HD i pred njima uzmakose cak i oni sa carobnim stapicem u narodu poznatim pod imenom UAD :D

Evo i kratkog uputstva za pocetnike:

Q: Da li se PT Le bolje cuje nego Nuendo?
A: Naravno! PT Le ima vecu gustinu, dojajanost, zakivanje i ostale vec davno dokazane i argumentovane pojave u zvuku, za koje svaki stari vuk zna!

Q: Da li ja mogu da radim muziku i bez UAD-a?
A: Niposto!!! Od kad je sveta i veka, jos pre pojave prve pesme na kugli zemjskoj, UAD je taj koji daje muzici magiju! On mora biti prisutan makar u fioci, ne mora cak da bude instaliran da bi zrachio i unosio odredjene frekvencije u zvuk!

Q: Da li UAD moze sam da komponuje?
A: Naravno! On moze sve! Istina je da ima mali hendikep sto se tice aranzmana, ne ume sam da ih radi, ali, zato je tu PT Le da to nadomesti. On radi i aranzmane! Postupak je sledeci:
-Otvori se prazan projekt u PT Le, na praznu audio traku se insertuje neki UAD-ov plug (bilo koji, moze i onaj zeleni) i izgovori rec HIT. Za dva minuta je kompozicija gotova (sa UAD-om 1, UAD 2 to radi za 45 sekundi)! Potom se preslusa, razmisli o muzickom pravcu, pridje monitoru na udaljenost od nekih 2-5 cm i i izgovori glasno zeljeni pravac ... npr. POP. PT Le ce odraditi arr. u roku od dva minuta. Text je mali problem i za njega je potreban PT HD.

Q: Da li ja mogu da radim bolje od tebe, cak i ako sve to kupim?
A: Niposto! Zato sto zato!

Q: Koja je najpodesnija oprema za rad?
A: Ona koju ja imam. Sve ispod je sitna boranja, a sve vise od toga nije potrebno i nema nikakvog smisla. Potpuno logicno...

dvuckovic
30-08-2008, 12:18 PM
jebo vas UAD :rotfl:

DaBear
30-08-2008, 01:40 PM
jebo vas UAD :rotfl:

U Al Drma !!

awacs
30-08-2008, 05:01 PM
@gorjan:

Kako izbeći forumske siledžije? Isto kao i one u realnom svetu – trudiš se da ne ideš na ista mesta na koja oni izlaze. Ako ti baš je stalo da izlaziš na ta mesta, onda ili kreneš u teretanu ili počneš da okupljaš svoju ekipu koja će im kad-tad "doći glave" (ne zanemari znakove navoda). Marčelo na tu temu kaže: "ako misliš da si bolji od njih, onda budi bolji od njih", ili tako nekako. Naravno, nije to Marčelo smislio, ima zametaka tog stava i u Bibliji, ali nije zgoreg da se svakih par hiljada godina to pomene...

Koliko vidim, ti si pre svega autor i stalo ti je do plasmana tvog autorstva. Kako sam nekada i sam bio u toj priči mogu da ti preporučim sledeće – piši pesme i daj nekom drugom da ih producira. Producent "sa strane" je koristan pošto može da ti sugeriše razne stvari, od promene aranžmana do promene metrike u tekstovima. Nije loše imati "dodatni par ušiju", pogotovo ako su tvoje uši spremne da čuju tuđe mišljenje. Čak i pogrešna tuđa mišljenja nam otkrivaju aspekte našeg rada kojih ni sami nismo svesni. Nažalost, da bi čovek dobio ta tuđa mišljenja ponekad mora da ustupi neke novce nekom drugom, tako da se na kraju krajeva sve svodi na novce... Na forumu je to, pak, Dž :D

Naravno da tebi nije potreban PT HD, pa čak ni LE... ako želiš da budeš autor. Da bi bio autor potrebne su ti samo pesme. Ali, ako želiš da snimaš sebe u svom kućnom ateljeu i da dobiješ rezultate kao XYZ, nije loše da saznaš kako i na čemu XYZ radi. XYZ naravno može da bude kompletna budala, ali to nije važno. Ti si pitao sve članove foruma, odgovorio ti XYZ na način koji ti smatraš glupim (naravno, objektivno XYZ ne mora nužno da bude glup i loš čovek), a ti se ljutiš. Možda ti odgovori i neko ko nije budala. Ako nekoga smatraš budalom, zanemari ga. Garantovano ti neće doći na vrata da te bejzbol palicom ubeđuje da kupiš PT HD. To ti je prednost online foruma u odnosu na onaj realni.

Ali, VAŽNA STVAR: Da li želiš da prodaješ PESME ili PRODUKCIJU (svojih) pesama? Koji je tvoj glavni argument na tržištu? Kom tržištu? Festivali:rotfl: , CD:rotfl:, Internet:rotfl:, klubovi/splavovi:rotfl:? Veruj mi, kada budeš odgovorio na ta pitanja, sve će ti biti jasno, ali za to ti nije potreban (a kamoli dovoljan) ovaj forum. Niti bilo koji drugi.

Za taj jedan odgovor ti je potreban samo tvoj vlastiti mozak. Koliko vidim, praviš pesme i kucaš poruke – dakle, imaš ga. Ovaj (kao i bilo koji drugi) forum teško može da odgovori na ta pitanja.

Koliko ja znam, nema muzike bez para. Para bez muzike pak ima. Ovo što sam napisao nije cinično. Realno je. Znam iz iskustva. :rotfl: :jupi: :rotfl: :jupi: :rotfl: :jupi: :rotfl: :jupi: :rotfl: :jupi:

diviner
30-08-2008, 07:15 PM
Mislim da se ovdje generalno radi o jednom velikom nesporazumu. Vjerujem da je gorjan imao na umu dobru stvar kada je pokrenuo ovu temu, ali je nazalost nije artikulisao u pravom smjeru.

Posto se ovdje zapravo vise nista novo ne moze kazati, zatvoricu temu!...