PDA

View Full Version : Kick, Kick i Kick

Alen@l5
18-08-2008, 05:06 PM
Pozdrav svima!

Dakle, moj jedini problem je kick, tj. kompresija i eq predpostavljam ! Niako da ga nastelam da zvuci kako bi htjeo, nego uvjek zvuci kao da je izasao iz FL-a (uvjek prepoznatljiv nekako ) ili ima previse niskih, ili premalo moci u kicku ako se maknu niske :(... Inace, i produciram vec duze vrijeme u FL

Dakle, zanima me kako vi rjesavate kick, posebno ekipa koja radi u spomenutom DAW-u... I zanima me dali stavljate mastering efekte na master channel, ili vam je master prazan, pa to rjesavate u postprodukciji ?

DaBear
18-08-2008, 05:18 PM
Pozdrav svima!

Dakle, moj jedini problem je kick, tj. kompresija i eq predpostavljam ! Niako da ga nastelam da zvuci kako bi htjeo, nego uvjek zvuci kao da je izasao iz FL-a (uvjek prepoznatljiv nekako ) ili ima previse niskih, ili premalo moci u kicku ako se maknu niske :(... Inace, i produciram vec duze vrijeme u FL

Dakle, zanima me kako vi rjesavate kick, posebno ekipa koja radi u spomenutom DAW-u... I zanima me dali stavljate mastering efekte na master channel, ili vam je master prazan, pa to rjesavate u postprodukciji ?

eh,eh....golemi su juniorski problemi!

Kako da kik ne zvuci "kao da je izasao iz FL" kad u stvari i izlazi iz njega???

a produkciju i miks radi kao da nema masteringa (ne postoji, nisu izmislili..).znaci namestaj najbolje sto umes, kao da je to zadnje!!

Sasha Fishter
18-08-2008, 05:47 PM
probaj layerati, stavi tom-se sfiltrirane ispod snap kicka...

Alen@l5
18-08-2008, 06:25 PM
Evo tu je jedan primjer stvarcice na kojoj trenutno radim, i zanima me vase misljenje o kicku, jer meni je ovo, naravno, dok radim, oke, ali kada cujem profi stvarcice, opet mi dođe da nastelavam kick i cesto popizdim jer nikako da dobijem takav zvuk koji houcu i onda bacim stvar pod nedovrseno (neznam, mozda je stvar navike u zvuku pa mi dosadi dok radim zbog puno preslusavanja /?/)

uglavnom, pitanje je, jel kick na mjestu ?

Everbeatz
18-08-2008, 06:56 PM
Nema sta da ga namestas posebno ako imas dobar sample..nadji samplove koji su dobri i imaces dobar kik bez puno muke

Uglavnom su sample banke vec u startu isproducirane tako da nema puno posla

Poslusao sam ovo - kiku treba zamena:)

I poslusaj DaBearov savet..

Theory
18-08-2008, 07:49 PM
ja inace stavljam po dva kicka, jednog iskompresiram podosta, i ga skratim,i skinem do 100-200 Hz ovisno o trenutku, a drugi mi bude dublji , i njega lagano iskompresiram...i uz sve to uvijek dodam kratki hihat uz kick, i sve to skupa bude odlicno...:grin: ali za za elektronsku glazbu(minimal , techno)

probaj....

DADDY Z
18-08-2008, 09:01 PM
layering,bar dva kicka pa onda eq-om poskidam "štetne" frekvencije pa onda malo kompresije pa onda eq da dodam možda ako nešto zafali mada gledam to da rešim u startu dobrim odabirom sample-ova i njihovim međusobnim odnosom.

alavuk
18-08-2008, 09:16 PM
ism bassism ili kickmaker vstI-ovi lepo uzmi njih pocni za pocetak sa presetima i lepo si napravi svoj kick i zaboravi na lo fi 4/8 bitne semplove i ne trazi mi da ti sibnem to jer se lako mogu naci :]

Pozdrav !

lesha
18-08-2008, 09:17 PM
probaj sa paralelnom kompresijom, mislim da smo vec pominjali.
poznata i kao "new york compression".

Moritz
18-08-2008, 09:30 PM
Odabir zvukova (semplova) je najbitniji faktor odmah posle aranzmana za dobru produkciju, po meni te dve stvari cine 80% dobro isproducirane pesme.

Zameni Sample i sve ce biti ok.

Sve te zezancije vise piju vodu ako je ziva svirka, pa onda moras da radis sa tim sto je snimljeno...elektrika ti barem daje slobodu da radis kako ti padne na pamet.

DaBear
18-08-2008, 10:14 PM
Odabir zvukova (semplova) je najbitniji faktor odmah posle aranzmana za dobru produkciju, po meni te dve stvari cine 80% dobro isproducirane pesme.

Zameni Sample i sve ce biti ok.

Sve te zezancije vise piju vodu ako je ziva svirka, pa onda moras da radis sa tim sto je snimljeno...elektrika ti barem daje slobodu da radis kako ti padne na pamet.

Tako ja jednom udjem u sobu do mene,gde se tip napreterivao sa hardwrom i software-om. Pro Tools HD3, Prism konvertori i sve po redu..pusta mi nogu, kaze nije zadovoljan...stavio 6 pluginsova na nju, eq, compresori, sta vec...
Ja ga pitam:" a da promenis sample?"
a on kaze: "pazi stvarno...to mi nije palo na pamet!!!"

silicon science
18-08-2008, 11:09 PM
Tako ja jednom udjem u sobu do mene,gde se tip napreterivao sa hardwrom i software-om. Pro Tools HD3, Prism konvertori i sve po redu..pusta mi nogu, kaze nije zadovoljan...stavio 6 pluginsova na nju, eq, compresori, sta vec...
Ja ga pitam:" a da promenis sample?"
a on kaze: "pazi stvarno...to mi nije palo na pamet!!!"

Da, spominjao si to vec... Ne mogu da verujem da mu to nije palo na pamet:confused: Garant pushi mnogo skanka jebga:wink:

Moritz
19-08-2008, 09:16 AM
Kukala mu majka :banghead: ....sta ces, pogresi covek :rotfl:

HeatMan
19-08-2008, 01:07 PM
ja umem da nabodem i po 5/6 kickova.. zashto?

svaki ima potpuno drugachije karakteristike koje mi se svidjaju, i ja ih josh eq-om i transient shaperom istaknem.. i svaki udara na drugim frekvencijama..

e sad, shta dobijam time? prvo, vishe "bumpuje".. i kick udara tachno tamo gde ja zelim u trenutku kada to pozelim.. jer obichno samo u nekim trenutcima stavim sve kickove.. da naglasim te neke glavne udare, a ponekad skinem po koji.. chisto da se razlikuje.. i onda kick dobije na zivosti.. nije mrtav, ima neku "dinamiku".. dobro, nema dinamiku jer mu iskompresujem dushu, al ima promenu karaktera i ume da zazvuchi kao ziv bubanj iako su neki od glavnih zvukova npr 808..

HeatMan
19-08-2008, 02:12 PM
Evo tu je jedan primjer stvarcice na kojoj trenutno radim, i zanima me vase misljenje o kicku, jer meni je ovo, naravno, dok radim, oke, ali kada cujem profi stvarcice, opet mi dođe da nastelavam kick i cesto popizdim jer nikako da dobijem takav zvuk koji houcu i onda bacim stvar pod nedovrseno (neznam, mozda je stvar navike u zvuku pa mi dosadi dok radim zbog puno preslusavanja /?/)

uglavnom, pitanje je, jel kick na mjestu ?

nije tebi samo kick problem.

vasko
19-08-2008, 02:58 PM
ne znam,ali ipak se nekako provaljuje layerovan kick.... ja sam ipak za dobar(e) sample....naravno humanize pitch i velocity...

master29
19-08-2008, 05:17 PM
ne znam,ali ipak se nekako provaljuje layerovan kick.... ja sam ipak za dobar(e) sample....naravno humanize pitch i velocity...

Lepo je ako ste u mogucnosti da dovedete zivog sviraca(naravno dobrog)i da vam odsvira sve sto zelite(separatno)onda tako lepo imate sve sto vam trebe.koristite poseban kick,snare itd......Naravno da ova prica nije za svaki muzicki zanr....ali da se lepo iskoristiti posebno sa ssl-om u kombinaciji.Pozz

Everbeatz
19-08-2008, 06:01 PM
Da, za house kik i treba zivi svirac i sto bolji bubnjevi:D

master29
19-08-2008, 06:23 PM
Da, za house kik i treba zivi svirac i sto bolji bubnjevi:D

Pa napisao sam da nije za svaki zanr:wink::wink::wink: meni je potreban za ono sto radim...volim da mi zvuci sto pribliznije zivom arr.....pozz

Everbeatz
19-08-2008, 08:30 PM
Pa napisao sam da nije za svaki zanr:wink::wink::wink: meni je potreban za ono sto radim...volim da mi zvuci sto pribliznije zivom arr.....pozz

Ma ok, samo je covek u totalno drugoj prici:)

Joyba
19-08-2008, 09:17 PM
jel neko vuce kick sa harverskog semplera?
ima li tu latencije?
ljudi kazu da nije isto kad se jedan sample pusti iz baterija i nekog akai-ja!

DaBear
19-08-2008, 09:27 PM
ima li tu latencije?

ja vucem sa S6000 puno bubnjeva...kad potrosim svih 32 main fadera, onda nastavim po malim faderima (jos 32..od toga 16 za S6000)...oce nekad da malo zavlaci MIDI, ali da se srediti....vredi zbog rezultata / zvuka...

silicon science
19-08-2008, 10:57 PM
Vuchem i ja sa AKAI S 3200 XL. Razlika izmedju njega i Baterija je toliko velika da je smesno prichati o tome, Akai ima tako dobre D/A konvertere da kad isti sempl usemplujem i vratim nazad u komp zvuchi jos bolje, iako prodje 2 konverzije do tada... I to kroz Presonus koji se ne moze bas pohvaliti nekom brutalnom konverzijom... Imao sam ludu srecu da pazarim taj Akai u ganc novom stanju, i ne menjam ga nizasta na svetu:)

RNT
19-08-2008, 11:03 PM
ima li tu latencije?

Doduse u posljednjih par godina su soft. sempleri dosta napredovali u zvuku, brzi su, pregledna baza podataka, soundova i loopova na svakom uglu, da se iskoristit, ali ja sam jos uvijek nekako vjeran Emu hardverskom sempleru.:wink:

silicon science
19-08-2008, 11:09 PM
Doduse u posljednjih par godina su soft. sempleri dosta napredovali u zvuku, brzi su, pregledna baza podataka, soundova i loopova na svakom uglu, da se iskoristit, ali ja sam jos uvijek nekako vjeran Emu hardverskom sempleru.:wink:

Jesu napredovali ali jos uvek nisu ni blizu pravom hard sempleru, a pitanje je da li ce ikada i biti

Everbeatz
19-08-2008, 11:17 PM
Jesu napredovali ali jos uvek nisu ni blizu pravom hard sempleru, a pitanje je da li ce ikada i biti

Aj ti hardveras kuci i pusti nas softverase da pricamo:D

silicon science
19-08-2008, 11:39 PM
Aj ti hardveras kuci i pusti nas softverase da pricamo:D

Kod kuce sam ja, nego sam se nesto raspisao ni sam ne znam sta mi je... Pozvao sam Kejkza kod tebe u goste btw, da znas, verovatno se i prenociti:rotfl: :rotfl:

kejkz
19-08-2008, 11:49 PM
I ?ene da se obezbede, da ne pote?em za d?abe.Od muzike je danas malo fajde, ali makar nek se "dru?enje" razvija.

Everbeatz
19-08-2008, 11:57 PM
Samo dodji kejkz, vise nemam pitanja o OS X-u..sad mozemo da pijemo samo:D

silicon science
19-08-2008, 11:57 PM
I žene da se obezbede, da ne potežem za džabe.Od muzike je danas malo fajde, ali makar nek se "druženje" razvija.

Ja odo u stiliste prijatelju, tako da mi svako pojavljivanje sa zenam u javnosti odmaze u karijeri:rotfl: :rotfl: :rotfl: Al ajd, dobar si momak, volish pice i shkembice, pretpostavljam i sa rostilja, pa cemo da sredimo nesto, da ne kazes posle da ovi u N.S. "ovakvi i onakvi":rotfl: :rotfl: E, a kad upoznas neku od ovih nasih "sosa", ima pamet da sidje "tamo dole", pa ce biti chupavo...hehehe:rotfl:

kejkz
20-08-2008, 12:16 AM
auuu, e neka bude tako, a za stiliste ne brini, sredićemo i njih da te ne diraju, samo da te vole :)

silicon science
20-08-2008, 12:25 AM
auuu, e neka bude tako, a za stiliste ne brini, sredićemo i njih da te ne diraju, samo da te vole :)

:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: LOL

Reaper_NS
20-08-2008, 01:54 AM
Sose u NS-u su dobre :) to kazem iz prve ruke :)

Nego ja sam koristio samo raznorazne semplove sto nadjoh na netu, i zadovoljan sam jer rade posao. Sta ces moram da se snalazim dok ne napravim studio, tj prodam stan, tj kupim kucu itd :)

zmaj
20-08-2008, 04:09 PM
Vuchem i ja sa AKAI S 3200 XL. Razlika izmedju njega i Baterija je toliko velika da je smesno prichati o tome, Akai ima tako dobre D/A konvertere da kad isti sempl usemplujem i vratim nazad u komp zvuchi jos bolje, iako prodje 2 konverzije do tada... I to kroz Presonus koji se ne moze bas pohvaliti nekom brutalnom konverzijom... Imao sam ludu srecu da pazarim taj Akai u ganc novom stanju, i ne menjam ga nizasta na svetu:)

Boze,secam se ovog foruma i teme koja je bila u fazonu Hard vs. soft sempleri...i gooooooomile likova sa ovog foruma koji su pokusavali da mi objasne kako tripujem i kako tom konverzijom ja jos kvarim zvuk:rotfl: hahahahaha

sad cu probati i da iskopam to negde...:grin:

milos
20-08-2008, 04:35 PM
Sose iz NS fajin tushta dobre8-) :D

master29
20-08-2008, 08:38 PM
Ni u Bg-u nisu lose:-)

silicon science
20-08-2008, 11:51 PM
Ni u Bg-u nisu lose:-)

Mozemo i da se menjamo malo:rotfl:

master29
21-08-2008, 12:21 AM

mozeeeee:rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:

Everbeatz
21-08-2008, 09:11 AM

Zbog ovog te prijavljujem zeni - imam te u saci sad:D

vasko
21-08-2008, 01:14 PM
aj malo o kicku

Everbeatz
21-08-2008, 01:23 PM
zar nismo sve rekli o kiku??:)

silicon science
21-08-2008, 01:44 PM
zar nismo sve rekli o kiku??:)

A o zenama.... Najbolji ce biti "kick" kad me ovaj Everlast ocinkari kod zene.... Bez lejera a punch "in the face":rotfl: :rotfl: :rotfl:

Everbeatz
21-08-2008, 02:30 PM
:rotfl: :rotfl:

I bez limitera, a sa kompresijom po medjunozju

silicon science
21-08-2008, 02:34 PM
:rotfl: :rotfl:

I bez limitera, a sa kompresijom po medjunozju

I malo reverba na kraju da odjekne: "NE ZELIM VISE DA TE VIDIIIIM"

kejkz
21-08-2008, 03:19 PM
cuti, bolje da te vise ne vidi nego da te kikuje opet

alavuk
21-08-2008, 03:21 PM
mislis sidechainuje :]

balthazaar
21-08-2008, 04:39 PM
Nikad nećeš napraviti kick koristeći fruity loops....nikad...zato ti zvuči kao da je iz "fl"....moraš da daš lovu za neki pancati stari sempler, inače , sve je to magla rabota...znači, akai ili ništa....radi, pozajmljuj, prodaj kola...kupuj akai, jer inače će ti sav trud biti uzaludan...ništa ne može da zazvuči kao hardverski sempler, niti će ikad zazvučati kao hardverski sempler....ja bih ti preporučio da nađeš jedan Fairlight CMI i da ga snimaš na trake, pa onda da kupiš jedan dobar konverter da to prebacaš u kompjuter i praviš digitalni zapis....i to obavezno da snimaš u Nunedo ili Cubase (zbog sabiranja) jedino oni posle to mogu pristojno da ti izbace posle....fruti i te zajebancije zaboravi...takođe, mora da kupiš kompresot i eq...kakve su to softverske zajebancije? ništa to nije...kurac lipov je to...uglavnom...samo za kick ti treba oko 10.000$ pa se ti onda proračunaj koliko ti treba za bas liniju i ostalo...ih..tek ako se polakomiš pa budeš htio da ubacaš neke pad-ove i zajebancije..tu nema priče ispod 100.000$....

SKRIVENA KAMERA! :p :p :p :p

džaraj taj frutin i uživaj brate...mijenjaj semplove, igraj se sa kompresijom i ekvilajzerom i izaći će kick, ka iz akaia ;P

DADDY Z
22-08-2008, 11:43 AM
ja sam čuo da u frutiju ima akai sound plugin
:)
mislim da mu je tačan naziv "Akai kicks da ass !!!"
i da služi samo za kick-ove a daje punch do jaja...rum punch

Everbeatz
22-08-2008, 01:11 PM
a daje punch do jaja...rum punch

i banana split i sibenik:)

silicon science
22-08-2008, 01:21 PM
džaraj taj frutin i uživaj brate...mijenjaj semplove, igraj se sa kompresijom i ekvilajzerom i izaći će kick, ka iz akaia ;P

Izaci ce ali sutra uveche:rotfl: :rotfl: :rotfl:

balthazaar
22-08-2008, 08:48 PM
Iako se ja malo zezam i na račun hardveraša i softveraša:D :D :wink: , sad ozbiljno mislim : dobar sempl daleko se čuje ;) kroz šta god da ga puštaš, pa makar (ako to može) kroz casio digitron:wink: :D

vasko
22-08-2008, 09:01 PM
ajde dajte mp3 od hardverskog i softverskog kicka pa da cujemo razliku

Oggy
22-08-2008, 09:07 PM
Docekasmo i vintage digitaliju...
Da mi je neko 96. rek'o da ce Akai s3000i sa 8 mb memorije (u koji ne moze da se ucita bas ceo set bubnja ali istina, moze kick...) i onim prcvoljkom od ekrancica biti do jaja, ne bih mu verovao, ali vidis i ta digitalija, sto vreme odmice ima sve bolji (rum) punch...

:rotfl::rotfl::rotfl:

wav in -> wav out

shit in -> shit out

Ovo sve ne vazi ako su u pitanju Akai konverteri koji su misona imenica za Apogee, Lavry i ostala nova niskobudzetna sranjca koja jos uvek nisu dovoljno odstajala da bi postala "vintage"... I imala takav punch... :)

Everbeatz
22-08-2008, 09:21 PM
Da, za punch izgleda treba sto nizi sample rate i bitaza...zato su bitcrusheri i dalje u modi:)

HeatMan
23-08-2008, 01:27 PM
kachio mi ortak sa drugog foruma drum sekciju u dve varijante.. jedna sa mpc1000 a druga iz baterija.. isti su semplovi.. zvuche drugachije, istina.. kick na akaiu udara tamo gde treba, a snare je masniji.. e sad, ja se svadjah sa njim oko toga.. isti taj akai kick moze da se napravi eq-om i transient shaperom.. ali ne, jednostavno.. on kao i dosta ljudi, ne zeli da se bakce sa time, nego zeli da ima gotov proizvod u startu.. a to shto taj gotov proizvod nece moci da upadne bash u svaku pesmu, o tome ne razmishlja.. lozim se i ja na mpc.. voleo bih da imam najskuplju varijantu.. skratilo bi mi posao dosta.. al jbg, mislim da zaista nije potreban da bi se zvuk poboljshao..

ako znash shta zelish da dobijesh, uz malo iskustva, to cesh i dobiti..

lesha
23-08-2008, 01:38 PM
kachio mi ortak sa drugog foruma drum sekciju u dve varijante.. jedna sa mpc1000 a druga iz baterija.. isti su semplovi.. zvuche drugachije, istina.. kick na akaiu udara tamo gde treba, a snare je masniji.. e sad, ja se svadjah sa njim oko toga.. isti taj akai kick moze da se napravi eq-om i transient shaperom.. ali ne, jednostavno.. on kao i dosta ljudi, ne zeli da se bakce sa time, nego zeli da ima gotov proizvod u startu.. a to shto taj gotov proizvod nece moci da upadne bash u svaku pesmu, o tome ne razmishlja.. lozim se i ja na mpc.. voleo bih da imam najskuplju varijantu.. skratilo bi mi posao dosta.. al jbg, mislim da zaista nije potreban da bi se zvuk poboljshao..

ako znash shta zelish da dobijesh, uz malo iskustva, to cesh i dobiti..

ali i uz dosta muke, a to ne moze svako da priusti jer je vreme novac, a i ne kosta ga zivaca.

Oggy
23-08-2008, 02:08 PM
Znaci da se ovde ipak radi o magicnoj spravi koja zvuk pusta boljim nego sto on to sam jeste... :)

HeatMan
23-08-2008, 02:34 PM
^to ti kazem...

silicon science
24-08-2008, 03:26 PM
lozim se i ja na mpc.. voleo bih da imam najskuplju varijantu.. skratilo bi mi posao dosta.. al jbg, mislim da zaista nije potreban da bi se zvuk poboljshao..

Kod MPC-a ti je fora u editoru, tj. chop chop varijantama, nista vise... A sumnjam bas da ti treba za seckanje lupova itd. I naravno prednost je sto imaju usb i hard disk koji chita wave:wink: A ako bas zelis taj zvuk Akaija, kupis za 200 evrosa neki iz s 3000-3200 serije. Jedino sto je malo cimanje oko prebacivanja semplova:wink: :banghead:

@Oggy-vidis, chudi me da Akai nikad nije napravio neki konverter, tipa stereo in/out, s obzirom da imaju vec razvijenu tehnolohiju koja jede za doruchak sve te fensi varijante koje si spomenuo.

balthazaar
24-08-2008, 03:56 PM
Znaci da se ovde ipak radi o magicnoj spravi koja zvuk pusta boljim nego sto on to sam jeste... :)

Upravo to brate....hehehehehe ...to si dobro formulisao..."pušta bolji zvuk nego što on sam jeste"....

Što se tiče sekvencera i qvantizera, MPC nije ništa posebno u poređenju sa onim što ti FL pruža za kvantizaciju i sekvenciranje bubnjeva...ponavljam se stalno...al iskreno, ne znam šta bi više i "bolje" trebalo od frutija za drum programing - ima taj program mana - tačno je! Ali danas nema praktičnije sprave za sekvenciranje bubnejva od njega (ni soft, a ni hard!) - (ne govorim o live nastupu, već , da kažem, fiksnom programiranju) Nek priča šta god ko oće...

silicon science
24-08-2008, 04:08 PM
Upravo to brate....hehehehehe ...to si dobro formulisao..."pušta bolji zvuk nego što on sam jeste"....

Što se tiče sekvencera i qvantizera, MPC nije ništa posebno u poređenju sa onim što ti FL pruža za kvantizaciju i sekvenciranje bubnjeva...ponavljam se stalno...al iskreno, ne znam šta bi više i "bolje" trebalo od frutija za drum programing - ima taj program mana - tačno je! Ali danas nema praktičnije sprave za sekvenciranje bubnejva od njega (ni soft, a ni hard!) - (ne govorim o live nastupu, već , da kažem, fiksnom programiranju) Nek priča šta god ko oće...

Da, a sta cemo sa stabilnoscu sistema kad recimo radis neki Live. Da li bi se usudio da sve to terash iz Frutija pod Windovsom uzivo??? MPC nije samo sprava na kojoj nakucas bit i snimis ga u komp:banghead: :banghead: Ljudi sviraju na njima i to tako dobro da ne bi verovao, pri tom imas midi plejer tj. sprava moze da salje midi note drugoj spravi itd... A kad pogledas, ako kupujes ispochetka setap, rachunaj cenu lap-topa, kartice i softvera:wink: Naravno da ti MPC ne daje sve sto dobijes sa rachunarom itd. ali nekome vise i ne treba:wink: I vechito te priche-neko spomene analogni sint i odma pricha-sve se to moze softverski, a JOS NI JEDNOM NISAM CHUO TE SOFT PRIMERE, VEC SE SAMO IZLAPRDA I NA TOME OSTANE
Zakljuchak-sve ima svoje prednosti i mane, Akai ima brutalne konvertere koje neces dobiti sa M-audio kartom, pristojan visekanalni sekvencer, odlichnu chop varijantu za seckanje... Nije sve tako crno belo ko sto ti prichas, ima tu puno stvarchica na koje treba obratiti paznju i o kojima treba razmisliti pre nego sto das tako samouvereno misljenje:wink: :wink: :wink:

balthazaar
24-08-2008, 04:15 PM
pa kažem brate da nisam govorio za live...al, eno, jesi vidio da je akai napravio MPD kontroler , a image line napravio softver koji ga je optimizovao za koriščenje sa frutijem...tako da može da se govori i o live nastupu...vidi...imaš akai sa padovima i malim ekrančićem....ovamo imaš lap top koji je puno pregledniji , a imaš i iste te padove...da ne pominejm koliko imaš više memorije i mogućnosti zajebancije sa semplovima...mada si sto posto u pravu što se tiče sistema...al brate, ne pada ni XP sad vala svako 5 minuta...

balthazaar
24-08-2008, 04:18 PM
JOS NI JEDNOM NISAM CHUO TE SOFT PRIMERE, VEC SE SAMO IZLAPRDA I NA TOME OSTANE

daću ti ja te primjere..al

pod 1.

mi ovdje valjda civilizovano pričamo, a ne laprdamo...ako tebe vrijeđa nečija priča - ne moraš direktno da vrijeđaš onoga ko sa tobom stupa u konverzaciju

adje prijatelju, kad si tako siguran, uradi ti sa hardom nešto što ti ja neću moći skintui sa softom...pa fino okači, ajde...tražio sam ja to nekima već, al ništa...tako da je pitanje ko laprda!??

silicon science
24-08-2008, 04:25 PM
Sory za laprdanje, nije mi namera da uvredim nikoga, malo "odreagujem" na ta "iskljuchiva" razmisljanja.

Everbeatz
24-08-2008, 04:27 PM
Ma je*o vas Akai sampler bre:rotfl: :D Fruti rulez:D

silicon science
24-08-2008, 04:29 PM
adje prijatelju, kad si tako siguran, uradi ti sa hardom nešto što ti ja neću moći skintui sa softom...pa fino okači, ajde...tražio sam ja to nekima već, al ništa...tako da je pitanje ko laprda!??

Da znas da hocu, sada sam na poslu, i tek od srede cu biti u mogucnosti da to uradim (radim novine pa bukvalni ne spavam 4 dana), i ne iz fazona da tebi nesto dokazem, vec i namere da demistifikujemo tu prichu za svagda, sa realnim primerima, pa da se okachi i kao stiki:wink: Od sprava imam Roland Juno 60 (iz njega ce doci neki Vangekis pad), Waldorf Pulse (bass) i Waldorf Blofeld (videcu koji zvuk iz njega)...
E da, i vrlo bitna stvar, znaci sve ide sirovo, znachi bez ekvilajzera i kompresora i chuda, lejerovanje recimo da moze...

Everbeatz
24-08-2008, 04:29 PM
To cu ja brate sve da ti napravim isto ili cak bolje u frutiju sa osnovnim sintevima, pa ces da vidis ti:D

silicon science
24-08-2008, 04:31 PM
To cu ja brate sve da ti napravim isto ili cak bolje u frutiju sa osnovnim sintevima, pa ces da vidis ti:D

Moze moze, neka se prikljuci svako ko zeli. Bice zanimljivo

balthazaar
24-08-2008, 05:01 PM
Da znas da hocu, sada sam na poslu, i tek od srede cu biti u mogucnosti da to uradim (radim novine pa bukvalni ne spavam 4 dana), i ne iz fazona da tebi nesto dokazem, vec i namere da demistifikujemo tu prichu za svagda, sa realnim primerima, pa da se okachi i kao stiki:wink: Od sprava imam Roland Juno 60 (iz njega ce doci neki Vangekis pad), Waldorf Pulse (bass) i Waldorf Blofeld (videcu koji zvuk iz njega)...
E da, i vrlo bitna stvar, znaci sve ide sirovo, znachi bez ekvilajzera i kompresora i chuda, lejerovanje recimo da moze...

e, vazi brate...odradi ti to što misliš..znači da se rade što konkretniji zvukovi, bez nekih sfx zajebancije koje ni sam posle ne bi umio ponovit ;P i da još bude sve kako treba - midi toga što je odrađeno! Bez ikakvog cimanja i takmičenja - sve u cilju sadržaja foruma:) :wink:

DaBear
24-08-2008, 05:02 PM
Moze moze, neka se prikljuci svako ko zeli. Bice zanimljivo

al ima ovde dokonih ljudi....he,he..

silicon science
24-08-2008, 05:11 PM
e, vazi brate...odradi ti to što misliš..znači da se rade što konkretniji zvukovi, bez nekih sfx zajebancije koje ni sam posle ne bi umio ponovit ;P i da još bude sve kako treba - midi toga što je odrađeno! Bez ikakvog cimanja i takmičenja - sve u cilju sadržaja foruma:) :wink:

Dogovoreno... Sreda uveche/cetvrtak.

@DaBear-sta ces, taki smo. A nauchices i ti nesto iz ovoga, ne brini:wink:

balthazaar
28-08-2008, 04:54 PM
Ja čekam...

psionic
01-09-2008, 02:07 AM
Vama, ljudi, neke stvari ovde nisu jasne... Vidim, popicete katancic :D :D :D

SumAnuT
13-09-2008, 02:13 PM
Sta bi?

balthazaar
13-09-2008, 03:30 PM
eo ne znam...niđe toga čuda koje će jedanom za svagda poraziti nas bedna softvrks laprdala ;)

silicon science
13-09-2008, 07:16 PM
Strpljenja bagro jutros stigao sa mora a net nisam uplatio pa se sad grebem kod Moritza za malo interneta. Sve je spremno sutra aploudam, a uveren sam da nema sanse da napravis takve sounde, a u pitanju su vrlo prosti zvuci iz Waldorf pulsa i Juno 60, 1 pad i 2 bass arpa. Poslacu ti cubase fajl sa midijem i arpedjom. Pa da vidimo ko laprda:rotfl: :rotfl: Sva 3 "zvuka" su skroz suva, bez eq i kompresora i sranja, a i od tebe se isto ochekuje. Sutra posle ruchka podizem

silicon science
13-09-2008, 07:19 PM
eo ne znam...niđe toga čuda koje će jedanom za svagda poraziti nas bedna softvrks laprdala ;)

Smarach si, pa i ja koristim soft ali vrlo dobro znam sta moze soft a sta hard, za razliku od tebe, koji si izgleda hard sintove video i chuo jedino na malom ekranu :rotfl: :rotfl: :rotfl: No, sutra ces sve to lepo chuti...

silicon science
14-09-2008, 01:49 PM
Evo, kao sto obecah, 3 sint linije za gosn. Baltazara, 2 bass i 1 pad (bass je Waldorf Pulse a pad Juno 60). Zajedno sa audio snimkom stavio sam i Cubase project file sa midi notama i arpedjom koji je koristen. Sintovi su skroz "suvi", bez imalo eq i reverba.

http://www.sendspace.com/file/1rx42w

balthazaar
14-09-2008, 01:55 PM
a ovo upravo skidam... da čujem više to čudo...

edit...

oš samo da palim frutijeve sintove ili i nešto drugo?

balthazaar
14-09-2008, 03:47 PM
Leševiču, druže, baš ti hvala što me opominješ da ne bih zgriješo:) Nemoj ti da brineš - paziću ja! Evo da bih se iskupio , iskomponovao sam jednu kompoziciju za dragog gospodina Silicon-a , a inspirisao si me ti , leša tvojim blagonaklonim upozorenjem! Evo jedna mila tema koja me podsjeća na Silicona , njegovog Juno-a i sve Waldorfe...Darovaću vam tu kompoziciju da bi se te zabavili dok ne nađem vremena da se pozabavim ovim čudotvornim sintovima što je cijenjeni Silikon postavio...tema koju sad postavljam još uvijek nije razrađena, međutim, ako budem i dalje imao ovako divne izvore inspiracije možda je i razradim!

http://rapidshare.com/files/145216957/demo_bejbi.mp3

Sve vas voli i ljubi Balti! :wink:

SumAnuT
14-09-2008, 03:53 PM
Kad nas toliko volis (moze i bez ljubljenja), sto kacis na rapidshare da cekamo ko magarci?

balthazaar
14-09-2008, 03:54 PM
a 25 sekundi :)

silicon science
14-09-2008, 03:54 PM
Leševiču, druže, baš ti hvala što me opominješ da ne bih zgriješo:) Nemoj ti da brineš - paziću ja! Evo da bih se iskupio , iskomponovao sam jednu kompoziciju za dragog gospodina Silicon-a , a inspirisao si me ti , leša tvojim blagonaklonim upozorenjem! Evo jedna mila tema koja me podsjeća na Silicona , njegovog Juno-a i sve Waldorfe...Darovaću vam tu kompoziciju da bi se te zabavili dok ne nađem vremena da se pozabavim ovim čudotvornim sintovima što je cijenjeni Silikon postavio...tema koju sad postavljam još uvijek nije razrađena, međutim, ako budem i dalje imao ovako divne izvore inspiracije možda je i razradim!

http://rapidshare.com/files/145216957/demo_bejbi.mp3

Sve vas voli i ljubi Balti! :wink:

Nije lose, mada ti je bas malo "tanak", a na taj lid sint bih stavio malo reverba:wink:

balthazaar
14-09-2008, 03:56 PM
pa brate rekli smo suvo ;)...to ti je faking wasp iz frutija :)

silicon science
14-09-2008, 03:58 PM
pa brate rekli smo suvo ;)...to ti je faking wasp iz frutija :)

Ne, suvi trebaju oni sintovi koje ces probati da kloniras, ovde mozes slobodno da stavis sta oces...:wink: Nije lose, lezi tebi taj folk zvuk

balthazaar
14-09-2008, 05:08 PM
ok:P......biće i toga....a što se mene tiče - peace! iako si me isporzivo bez ikake potrebe...ok...ja ovdje ne dolazim da se svađam!a sintove ćeš da dobiješ sjutra!

balthazaar
15-09-2008, 07:54 PM
Ne, suvi trebaju oni sintovi koje ces probati da kloniras, ovde mozes slobodno da stavis sta oces...:wink: Nije lose, lezi tebi taj folk zvuk

e, da...evo me da ne bude da odje bulaznim i pričam prazne priče...

Pošto sam bio zauzet odogovrima na tvoje prozikve ;) nisam stigo da kažem nekoliko stvari vezanih za ovo o čemu se ovdje radi...

prvo,

Naložio si mi da pošaljem suv sint ( ok! prihvatio sam!) Međutim iako sam neznalica - znam toliko da ti meni ne možeš poslati "suv" sint! Ti tvoj hardver moraš da usnimiš preko nekog preampa koji mora da ga oboji i da mu doda koliko-toliko! Ta tankoća i "sterilnost" vsti-ja je rezultat digitalnog izvora koji stvarno ide sasvim suv! Al dobro...nema veze prihvatio sam...

drugo,

Nikad nisam pričao o identičnosti , jer sam tolika neznalica da znam da dva ista analogna sinta teško mogu da zvuče identično! Dobro znamo da na svijetu nema ništa identično . Ja ti kažem da to što izađe sa hardvera ni po čemu nije "bolje" ni "ljepše" ni ne znam ti šta vi sve tvrdite...

nisam se trudio da preslikam identičan karakter patcheva koje si ti napravio, već sam odradio nešto što je slično, al govori dovoljno za sebe...ja sam malo zaoblio sve (kako mom uvetu više leži)....al mislim da Juno 60-padovima ne treba više da pričamo...tu sam ti sve rekao...

http://rapidshare.com/files/145547753/ad.mp3

a, ako, ipak kažeš da to nije taj zvuk juno pad-ova...mogu vala sjesti i preslikavati to što si ti uradio...ja sam malko zatvorio sve jer mi se tako više sviđa...

a za waldorf bass-ove ću ujutru da se javim

SumAnuT
15-09-2008, 08:17 PM
Meni bolje sint zvuci :rolleyes:

Na niskim frekvencijama su skoro identicni, ali kada krenu visocije note sint mnogo lepse zvuci, rezonantnije ... ili ti nisi uspeo da napravis kako treba.

Moze se u sustini to sve uraditi i soft, samo da bi dobio dobar zvuk na soft sintu treba da se porodis, dok je to na hardveru mnogo lakse ...

balthazaar
15-09-2008, 08:18 PM
da...ma otvoriću ga ja...zatvorio sam ga jer me tako ponio trenutno filing...

silicon science
15-09-2008, 09:23 PM
Meni bolje sint zvuci :rolleyes:

Na niskim frekvencijama su skoro identicni, ali kada krenu visocije note sint mnogo lepse zvuci, rezonantnije ... ili ti nisi uspeo da napravis kako treba.

Moze se u sustini to sve uraditi i soft, samo da bi dobio dobar zvuk na soft sintu treba da se porodis, dok je to na hardveru mnogo lakse ...

S tim sto mislim da ima reverba na njegovom sintu, verovatno u okviru samo pecha, dok je moj skroz suv:wink: A i dosta je topliji i prezentniji Juno, ako primecujete

balthazaar
15-09-2008, 09:24 PM
nema brate kapi reverba...to je tal uno...emulacija juno-a koja nema u sebi reverb ugrađen...a taj efekat sam psotigao duzim releaseom

silicon science
15-09-2008, 09:25 PM
nema brate kapi reverba...to je tal uno...emulacija juno-a koja nema u sebi reverb ugrađen...a taj efekat sam psotigao duzim releaseom

Okej. Nego jer tebi stvarno lepse zvuchi taj tvoj primer?

lesha
15-09-2008, 09:28 PM
i gluv cuje da hardver bolje zvuci, balti priznaj :D

balthazaar
15-09-2008, 09:30 PM
neeee ja nikad nisam tvrdio da će zvučati ljepše...a vi "hardveraši" uporno govorite da svuči puno slabije sa softa.... tako da je odgovor : Ne, ne mislim da zuvči ljepše, al mislim da ni primjer sa hardverkog juno-a nije ni ljepši ni bolji...to ja otpočetka pričam...

ok, imamo još waldorf bassove...a mogu i ovo dovatit...noćas nemam vremena, al sjutra će biti...

da čujem ja..nisam gluv i to sam namjerno uradio...meni visoki tonovi ne rezonuju kako kod tebe...i šta još? Misliš li ti stvarno da ja sad ovome to ne mogu da uradim? Sad ja tebe pitam?

silicon science
15-09-2008, 09:32 PM
neeee ja nikad nisam tvrdio da će zvučati ljepše...a vi "hardveraši" uporno govorite da svuči puno slabije sa softa.... tako da je odgovor : Ne, ne mislim da zuvči ljepše, al mislim da ni primjer sa hardverkog juno-a nije ni ljepši ni bolji...to ja otpočetka pričam...

Niko ne tvrdi da zvuchi slabije, vec manje prezentnije (u miksu), i hladnije... I puno, puno je teze smikasati soft sint u pesmi nego pravi sint. To je i vise nego ochigledno.

silicon science
15-09-2008, 09:38 PM
I opet tvrdim-napravices priblizan ili isti pach ali nece nikada zvuchati lepse nego hard-nikad
A "imas srece" sto vise ne posedujem Roland SH-101:wink: Tek bi tu chuo razliku, a i Juno nije neka zver od sinta

balthazaar
15-09-2008, 09:38 PM
Ja nikad nisam rekao da hardver nije u prednosti što se dosta stvari tiče, ja ću ti to potpisati, ali kažem ti da korisnik softvera može da postigne vrlo slične rezultate, tačno je, uz više truda! Takođe postoje i određene predosti softvera i raznih hibridnih sintova koje uskoro sam hardver neće moći stizati...i to je istina, a nisam je ja izmislio...evo npr. surge, helix i slični softveri koji nemaju suparnika u svijetu hardvera...to su monstrumi sound dizajna..

silicon science
15-09-2008, 09:48 PM
Ja nikad nisam rekao da hardver nije u prednosti što se dosta stvari tiče, ja ću ti to potpisati, ali kažem ti da korisnik softvera može da postigne vrlo slične rezultate, tačno je, uz više truda! Takođe postoje i određene predosti softvera i raznih hibridnih sintova koje uskoro sam hardver neće moći stizati...i to je istina, a nisam je ja izmislio...evo npr. surge, helix i slični softveri koji nemaju suparnika u svijetu hardvera...to su monstrumi sound dizajna..

Eto, i sam si rekao-vrlo slichne rezultate ali nikad iste, a ipak su to dosta bitne nijanse. I tachno je da soft sintovi imaju svoje prednosti, glavna je sto se ne kvare, i stane ti cela kolekcija sprava na flesh memoriju:rotfl:
Poenta je bila u prichi da se moze isti zvuk napraviti softom, ali ti to nisi uradio u ovom primeru (ne kazem da neces). Ne iskljuchujem ja soft sintove, sta vise dosta ih koristim, ali koristim i hard, koji je jos uvek karakterno, slobodno mozemo reci, ispred softa. A sto se tiche tih "monstruma" sto si rekao, ima ih dobrih, poput Massiva, Omnisphera...

balthazaar
15-09-2008, 10:03 PM
ok! da zaključimo priču onda : Svako se snalazi s onim što posjeduje i što mu može biti;) zar ne? Mene je samo zasmetalo to što "hardveraši" ponekad omalovažavaju na neki način nas koji radimo na softveru i zato sam ušao u ovu priču...jbg, svako gilja sa onim što ima!

Koliko je ova naša priča besmislena, dokazuje to što "obični slušalac" muzike ne bi znao ni o čemu pričamo , a kamoli da nam kaže razliku...već bi mu podjednako isprali mozak ...xexexexexexexexexex;)

Moritz
15-09-2008, 10:47 PM
Hehehe...sto zanimljivo, sto poucno... a iznad svega zabavno :)
Ne daj se Silicone :grin:

dvuckovic
15-09-2008, 11:09 PM
Koliko je ova naša priča besmislena, dokazuje to što "obični slušalac" muzike ne bi znao ni o čemu pričamo , a kamoli da nam kaže razliku...već bi mu podjednako isprali mozak ...xexexexexexexexexex;)

Pa onda je cijela jedna profesija ljudi koji se bave zvukom besmislena i nepotrebna? Doduse, ovu konstataciju sam cuo milion puta u zivotu, ali mi ipak jos uvijek poneko plati za to sto radim...mora da jos nisu culi da nema razlike.

HeatMan
15-09-2008, 11:35 PM
balti skroz flipno.. :)

balthazaar
16-09-2008, 09:05 AM
Pa onda je cijela jedna profesija ljudi koji se bave zvukom besmislena i nepotrebna? Doduse, ovu konstataciju sam cuo milion puta u zivotu, ali mi ipak jos uvijek poneko plati za to sto radim...mora da jos nisu culi da nema razlike.

Na žalost me nisi razumio....koliko ja znam , ti se ne baviš sintisazjerima i tim vidom zvučnog dizajna?! Ako griješim ispravi me! Daleko bilo da je čitava profesija nepotrebna! Kažem samo da slušalac oće da čuje rezultat koji mu prija i najmanje ga zanima proces i način kojim se do tog rezultata došlo.?..to ja kažem....s druge strane, i sam znaš da ima gomila pjesama kojima je produkcijska strana tako reći grozna , a ljudi ih ipak vole i slušaju..ima li?

džaba vrhunski direktor fotografije kad ne valjaju glumci i režiser, džaba i glumci i direktor fotografije i režiser kad je ne valja scenario...međitim, dobar režiser koji ima dobar scenario može i lošijeg glumca da "iskoristi" kako treba za tu priču....

DADDY Z
16-09-2008, 09:36 AM
Momci..super su vam ovi primeri,ali kick vam je sranje...uop?te se ne čuje,tj. ne izlazi vam u miksu:rotfl:

lesha
16-09-2008, 09:37 AM
opet odosmo u hardver vs. softver..

softverom se mogu dobiti priblizni rezultati, ali uz dosta muke.
kad se sabere dosta tih pribliznih rezultata, dobija se "priblizna" mesavina uz mnogo muke, za razliku od hardvera gde se dobija prava stvar uz mnogo manje cimanja.

i hardver i softver imaju svojih prednosti i mana.
da se ne lazemo, ni softver nije jeftin, samo sto vecina koristi krek verzije.
ali da softver moze da zvuci kao hardver, moze priblizno.

balthazaar
16-09-2008, 10:06 AM
Momci..super su vam ovi primeri,ali kick vam je sranje...uopšte se ne čuje,tj. ne izlazi vam u miksu:rotfl:

kod mene je kick bolji :P al neće da prizna :)

alavuk
16-09-2008, 10:16 AM
balti / sillicone

citam ovo i necu da se mesam ali ocigledno je da dugo niste nista kresnuli sem upaljaca i sibica ...

...

psionic
16-09-2008, 10:48 AM
Metni prijatelju Baltazare fruti na 96KHz i SYNC256 algoritam, pa im pusti :)

Naravno, hardver je vec podesen na maximalan kvalitet zvuka, a pritom, ako je hardverski sint onda je to sint, ne mora da stedi resurse, a CPU na kompu mora da 'stedi' u smislu losijeg algoritma za reprodukciju i smanjenog sampleratea.

Dakle probaj isti taj WASP ali ovog puta digni samplerate i taj algoritam i videces kako ce zaziveti narocito u visljim frekvencijama (ako CPU podnese) i to naravno, pod uslovom da imas dobre monitore da mozes da cujes razliku.

Zakljucak: Soft moze, ali po koju cenu ? Staviti 2 sinta i par FXa nije bash da vrsi posao :(

Pozz

silicon science
16-09-2008, 11:11 AM
balti / sillicone

citam ovo i necu da se mesam ali ocigledno je da dugo niste nista kresnuli sem upaljaca i sibica ...

...

U cemu je problem??:confused: :confused: Cim se na forumu pojavi nesto sto nije: Uuuu vidi ovaj studio ili vicevi u pricaonici odma treba da j*b*mo nesto. OVO JE MUZICKI FORUM I OVAKVIH BI STVARI TREBALO DA BUDE STO VISE, ZATO STO SE MOZE NESTO I NAUCHITI

balthazaar
16-09-2008, 11:11 AM
Metni prijatelju Baltazare fruti na 96KHz i SYNC256 algoritam, pa im pusti

Naravno, hardver je vec podesen na maximalan kvalitet zvuka, a pritom, ako je hardverski sint onda je to sint, ne mora da stedi resurse, a CPU na kompu mora da 'stedi' u smislu losijeg algoritma za reprodukciju i smanjenog sampleratea.

Dakle probaj isti taj WASP ali ovog puta digni samplerate i taj algoritam i videces kako ce zaziveti narocito u visljim frekvencijama (ako CPU podnese) i to naravno, pod uslovom da imas dobre monitore da mozes da cujes razliku.

Zakljucak: Soft moze, ali po koju cenu ? Staviti 2 sinta i par FXa nije bash da vrsi posao

Tako je care...može i na sync 512 , međutim ne znam da li to ima direktne veza sa generisanjem zvuka jer je to "sampler interpolation", tako da mislim da to radi samo ka koristiš wjvove u sempleru ;)....mada nisam htio to namjerno da radim, već sam odradio na nekim optimalnim podešavanjima, a za pad nisam koristion WASP, nego, kao što rekoh, Tal Uno, emulaciju Juno 60...ma poenta je bila da upalim fruti, učitam sint i odradim to...bezt dodatnih zajebancija. Uzimajuću u obzir uslove na koje sam ja pristao - ja sam više nego zadovoljan rezultatom koji sam dobio!

Zakljucak: Soft moze, ali po koju cenu ? Staviti 2 sinta i par FXa nije bash da vrsi posao

dobro, nije baš tako drastično...a, bogami, zavisi i koliko jak komp imaš....ja gonim sempron 2600+ i gigabajt rama...tako da me polako vrijeme gazi ;)

kejkz
16-09-2008, 11:45 AM
U cemu je problem??:confused: :confused: Cim se na forumu pojavi nesto sto nije: Uuuu vidi ovaj studio ili vicevi u pricaonici odma treba da j*b*mo nesto. OVO JE MUZICKI FORUM I OVAKVIH BI STVARI TREBALO DA BUDE STO VISE, ZATO STO SE MOZE NESTO I NAUCHITI

Vala bas, ne moze covek ni da se vise zajebava ni sa sobom, a kamo li sa drugima. Svi ste bre nesto postali osetljivi, kao da cete da dobijete. Ili kao da ste vec dobili, jos gore. Nemojte se paliti na to sto se pise po forumima, sve je ovo jedna veeeeeeliiiiiikaaaaa zajebancija, i nista vise. Ko je ozbiljan, nek pise knjige, kao Isidora Blejica.

Ali sto rece Daddy Zee, fali vam kikova u ovom miksu, ajd da cujem kako to pravite ;) Evo ja vam saljem jedan kad se vratim doma.

silicon science
16-09-2008, 01:39 PM
Vala bas, ne moze covek ni da se vise zajebava ni sa sobom, a kamo li sa drugima. Svi ste bre nesto postali osetljivi, kao da cete da dobijete. Ili kao da ste vec dobili, jos gore. Nemojte se paliti na to sto se pise po forumima, sve je ovo jedna veeeeeeliiiiiikaaaaa zajebancija, i nista vise. Ko je ozbiljan, nek pise knjige, kao Isidora Blejica.

Ali sto rece Daddy Zee, fali vam kikova u ovom miksu, ajd da cujem kako to pravite ;) Evo ja vam saljem jedan kad se vratim doma.

Upravu si, a lepo sam rekao da necu vise i da idem u stiliste, a ja opet po starom:banghead: :banghead: :banghead:

kejkz
16-09-2008, 02:22 PM
bolje tako, izgleda da tamo ima vise muskaraca nego ovde ;)

dvuckovic
16-09-2008, 02:48 PM
a Zohan je samo htjeo da bude frizer...

psionic
17-09-2008, 06:34 AM
dobro, nije baš tako drastično...a, bogami, zavisi i koliko jak komp imaš....ja gonim sempron 2600+ i gigabajt rama...tako da me polako vrijeme gazi ;)

Ma ok, malo sam preterao, moze mnogo vise od par synthova... Cak i na 96/24... Sad bar ima jevtinih kompova - Intel Quad 6600 ti je oko 150e, baci taj u djubre :rotfl:

pozz

Mogli
17-09-2008, 10:48 PM
Kako da kik ne zvuci "kao da je izasao iz FL" kad u stvari i izlazi iz njega???

Na ovo nije odgovoreno!:rotfl:

Monroe/Rampart
18-09-2008, 10:18 AM
^^layering, samo pitanje je da li je to onda "isti drum"...i naravno eq, njime se moze najvise postic...danas sve vise klinaca, a i onih "malo starijih", zele sav posao oko drumova odradit samo kompresijom, ali iz iskustva sam naucio da je to zadnja stvar za kojom treba posizati...prvo nekakva ravnoteza u mixu i leveli zvuka, panning ostalih elemenata u mixu, a zatim eq i to samo "kracenjem"...ljudi ako zele dublji kick pojacaju nize frekvencije, ali neko moje razmisljanje je da ako zelis dublji kick - trebas mu snizit visoke...neznam koliko je to tehnicki ispravno, al meni je uvijek dobro funkcioniralo i davalo mix koji nije toliko zgnječen i naporan uhu...
tek ako ni sa svim tim ne uspijem, onda posizem za nekom blazom kompresijom...
i naravno - dobar osnovni sample...tu je ista stvar kao i sa vokalom - od prosjecnog ili malo nadprosjecnog snimka se moze izvuci sjajan snimak s puno iskustva, ali sjajan vokal u startu lijeze u mix kako treba, bez puno obrade...

edit:
znam da se cini da pametujem, a "nitko sam i nista", no rad na drumovima i sa sirokom paletom istih je moj forte posto se bavim rapom, breakbeatom i d'n'b-om...mozda sam duduk za tehnicke stvari oko opreme, čak i neke stvari ne kazem kako treba kad objasnjavam jer sam ipak samouk i stvari sam ucio na neuobicajene nacine, ali u ovom podrucju sam reklo bi se "svoj na svome", makar ni sam nisam uvijek zadovoljan sa svojim radom...

Everbeatz
18-09-2008, 01:29 PM
Nista bez dobrog slusanja, odabira dobrih soundova i dobrog aranzmana

Eq i kompresija mogu da ulepsaju stvari, ali ako ovo gore nije ok onda ce biti jos gore:)

balthazaar
18-09-2008, 03:00 PM
Silikon, ovi su se drznuli da pričaju o kikovima ignorišući naše padove :) c c c c

moramo reagovati:) momci, jeste vi uboli pravi topic?:D :D :D :wink:

silicon science
18-09-2008, 04:46 PM
Silikon, ovi su se drznuli da pričaju o kikovima ignorišući naše padove :) c c c c

moramo reagovati:) momci, jeste vi uboli pravi topic?:D :D :D :wink:

A kamti ti basovi?

awacs
18-09-2008, 05:07 PM
...prvo nekakva ravnoteza u mixu i leveli zvuka, panning ostalih elemenata u mixu, a zatim eq i to samo "kracenjem"...ljudi ako zele dublji kick pojacaju nize frekvencije, ali neko moje razmisljanje je da ako zelis dublji kick - trebas mu snizit visoke...neznam koliko je to tehnicki ispravno, al meni je uvijek dobro funkcioniralo i davalo mix koji nije toliko zgnječen i naporan uhu...

edit:
znam da se cini da pametujem, a "nitko sam i nista", no rad na drumovima i sa sirokom paletom istih je moj forte posto se bavim rapom, breakbeatom i d'n'b-om...mozda sam duduk za tehnicke stvari oko opreme, čak i neke stvari ne kazem kako treba kad objasnjavam jer sam ipak samouk i stvari sam ucio na neuobicajene nacine, ali u ovom podrucju sam reklo bi se "svoj na svome", makar ni sam nisam uvijek zadovoljan sa svojim radom...

Čuj, to tvoje "pametovanje" uop?te nije glupo, naprotiv. Do udobnog i uravnote?enog mixa se mnogo lak?e dolazi (kako ti veli?) "kraćenjem" frekvencija pojedinih instrumenata koje se kose sa drugim instrumentima, nego dodavanjem... Neki starinski analogni mikseri su čak imali EQ-e čiji je CUT i?ao do -18dB, a BOOST "samo" do +12dB.

Lično mislim da ako čovek oseti potrebu da bilo koju frekvenciju boost-uje preko preko 6dB ne?to nije u redu ili sa izborom instrumenta ili sa njegovim kvalitetom...

Odličan ti je ovaj post, pogotovo kada se ima u vidu da si "samouk" i da si učio na "neuobičajene načine".

balthazaar
18-09-2008, 05:43 PM
A kamti ti basovi?

Biće, biće! Nisam imao vremena ovih dana, malo sam nešto čačkao i moram ti priznat da još nisam načisto šta da upalim (mada naći će se nešto sigurno) jer emulacija Waldorf Pulse-a ne postoji...vidjeću...možda će biti neka od postojećih emulacija analognih sinitsajzera (mini moog, oscar ,odisej ili nešto )ili neki soft hibrid....

Možda bi bilo dobro da neko od gospode moderatora prepaci ovo naše u neki drugi thread...u Audio Soft, ili bolje, u Klavijature i Sintisajzeri...jer i soft sintovi su ipak, sintovi :P

silicon science
18-09-2008, 08:11 PM
Biće, biće! Nisam imao vremena ovih dana, malo sam nešto čačkao i moram ti priznat da još nisam načisto šta da upalim (mada naći će se nešto sigurno) jer emulacija Waldorf Pulse-a ne postoji...vidjeću...možda će biti neka od postojećih emulacija analognih sinitsajzera (mini moog, oscar ,odisej ili nešto )ili neki soft hibrid....

Možda bi bilo dobro da neko od gospode moderatora prepaci ovo naše u neki drugi thread...u Audio Soft, ili bolje, u Klavijature i Sintisajzeri...jer i soft sintovi su ipak, sintovi :P

Nemoj samo Minimoog, on je goli shit:banghead: :banghead:

balthazaar
18-09-2008, 08:24 PM
Nemoj samo Minimoog, on je goli shit:banghead: :banghead:

slab je u basu....tanak...al moože dobar lead da se izvuče!

Alen@l5
19-09-2008, 06:13 PM
vidim ja vi ste sa kicka presli na emulacije waldorfa i juna :D i samo da kazem, i ja sam taj protvnik preseratorskih hardvera?a, i mislim da bi bilo bolje cjenit nečiji rad isprogramiranih vst-a i ljudi koje rade patcheve nego one koje dođu, sjednu, imaju svoj Jp-8080 i deru po supersaw-u recimo... Imao sam jedan preset od Adam van Bakera za sytrus koji je savrseno emulirao SuperSaw, doduse, mnogi komercijalni i nekomercijalni synthovi imaju slicne zvukove, no nigdje nisam cuo bolje nego kod sytrusa, tocno isti kao kod Rank1-Airwave...

Oke, al da se bacimo na Kick - kako ocjenjujete ovaj tutorial ?
Meni osobno je pomogao i dobio sam onaj zvuk koji sam htjeo :)

http://www.youtube.com/watch?v=AXZ-xilzf0w

silicon science
19-09-2008, 06:38 PM
vidim ja vi ste sa kicka presli na emulacije waldorfa i juna :D i samo da kazem, i ja sam taj protvnik preseratorskih hardveraša, i mislim da bi bilo bolje cjenit nečiji rad isprogramiranih vst-a i ljudi koje rade patcheve nego one koje dođu, sjednu, imaju svoj Jp-8080 i deru po supersaw-u recimo... Imao sam jedan preset od Adam van Bakera za sytrus koji je savrseno emulirao SuperSaw, doduse, mnogi komercijalni i nekomercijalni synthovi imaju slicne zvukove, no nigdje nisam cuo bolje nego kod sytrusa, tocno isti kao kod Rank1-Airwave...

Isto tako treba ceniti neciji rad isprogramiranog hard sinta (bilo analognog bilo digitalnog) koji je spravu uredno platio novcem, a takodje sam protivnik "preseratorskih" i presetashkih VST korisnika, koji su skinuli krekovane verzijice sintova sa Magesija, i sole svima pamet kako je to isto sto i hardver.:wink: :wink: E pa nije isto, mozda jednog dana i bude, a ako vec iznosis tako smele konstatacije, onda ih potkrepi primerima, da bi uopste dalje mogli da pricamo o ovoj temi. Ovako si samo jos jedan forumaski TROL (bez uvrede)... Ne treba iskljucivo razmisljati vec koristiti najbolje iz oba sveta:wink:

SumAnuT
19-09-2008, 06:39 PM
preseratorskih hardvera?a

Mislim da zaista nema potrebe za ovakvim izrazima.

Alen@l5
19-09-2008, 06:58 PM
Isto tako treba ceniti neciji rad isprogramiranog hard sinta (bilo analognog bilo digitalnog) koji je spravu uredno platio novcem, a takodje sam protivnik "preseratorskih" i presetashkih VST korisnika, koji su skinuli krekovane verzijice sintova sa Magesija, i sole svima pamet kako je to isto sto i hardver.:wink: :wink: E pa nije isto, mozda jednog dana i bude, a ako vec iznosis tako smele konstatacije, onda ih potkrepi primerima, da bi uopste dalje mogli da pricamo o ovoj temi. Ovako si samo jos jedan forumaski TROL (bez uvrede)... Ne treba iskljucivo razmisljati vec koristiti najbolje iz oba sveta:wink:

Dobro, imas pravo, malo sam pretjerao sa tom izjavom "preseratoeskih" hardveraša, ali gle, mislim da ce se mozda vise cjenit rad na vst-u nego na hardweru (mislim na programiranje...po mom misljenju) ...

silicon science
19-09-2008, 06:59 PM
Dobro, imas pravo, malo sam pretjerao sa tom izjavom "preseratoeskih" hardveraša, ali gle, mislim da ce se mozda vise cjenit rad na vst-u nego na hardweru (mislim na programiranje...po mom misljenju) ...

Ne kapiram zbog cega bi se vise cenio:confused:

lesha
19-09-2008, 07:59 PM
ni ja, dosta je lakse i brze napraviti zvuk na vst-u.

balthazaar
19-09-2008, 07:59 PM
Ja lično cijenim nečiji trud koji je uložen i uopšte mi nije bitno da li je to softver ili hardver. Takođe, nisam ni finansijski, a ni policijski inspektor da me zanima da li je neko i kako platio spravu!Možda je soft krekovan sa magesy-ja, a možda je neko ukro nekoj babi lovu da kupi neku vintažeriju :) U svakom slučaju to nije moj posao! Ja nikog ne potcjenjujem, ali ne volim ni da neko bez ikakve realne osnove potcjenjuje trud i rad ljudi koji rade sa soft sintovima, a to se stalno dešava! To što su neke stvari ( ne samo vezano za audio svijet) postale , putem piraterije, dostupne za nekog bez pare i dinara - to je već jedna druga tema o kojoj može da se priča do beskonačnosti ! Al ponavljam, mene stvarno ne treba da zanima kako je neko došao do sintisajzera! Jer, ruku na srce, džaba nekom i svi besplatni softveri i svi platni hardveri ako nema ljubav prema tome i ako mu to ne znači ništa!

lesha
19-09-2008, 10:09 PM
zakljucavam, jer je tema opet prerasla u raspravu hardware vs. software.

zaista nema smisla dokazivati sta je bolje, treba koristiti sve sto nam je dostupno.