PDA

View Full Version : Realne brass sekcije? ili solo instrumenti?

HeatMan
22-07-2008, 05:36 PM
nemam bash para da snimam sve shto mi padne na pamet..

trenutno sam u nekom Tower of power fazonu, znachi prljavi funk soul sa dosta brass sekcija.. e sad, imam neku viennu i tu mi se nikako nishta ne svidja.. lepo je sve to snimljeno, ali artikulacija je nikakva.. probao sam sa garritain personal orchestra, ali tu mi se ne svidja kako je snimljeno sve, i nije mi to taj zvuk..

sa liquidom se ne bih previshe igrao, jer je to sample based vsti..

ajte ljudi, mora da ima neka solucija.. bar da zvuche koliko toliko zivahno, makar mi pojelo svu memoriju...

btw, ranije sam imao saxlab, i on mi je bio ok za saxophone (dodushe, davno to beshe)..

btw, @max: saxlab shto si mi dadnuo, ne moze da se raspakiva.. :?

pozdrav i hvala svima

Bitch
22-07-2008, 05:42 PM
TPS module? probao?

HeatMan
22-07-2008, 05:49 PM
jok.. :) shta je to uopce? :)

Bitch
22-07-2008, 06:02 PM
neko malo cudo, potrazi ga, to smo koristili za Lebisol neke brass partove... jedan .dll oko 76MB, super radi, dosta realan na nekim presetima.
potrazi :) pozzz

Bitch
22-07-2008, 06:03 PM
http://bp0.blogger.com/_m4pKfF9Cm6E/SBi6kVDVSuI/AAAAAAAAAIU/or3OWmsghC4/s1600/promo_TPS.jpg

HeatMan
22-07-2008, 06:05 PM
uuu... ne mogu da verujem da se i dalje prave mali ali dobri instrumenti..

HeatMan
22-07-2008, 06:10 PM
sad sam ga nashao.. 200 mb je.. :?

Bitch
22-07-2008, 06:29 PM
?...mozda v2 :) sk*daj :D
...moj je oko 76mb...

pozz

Max
22-07-2008, 08:08 PM
sad sam ga nashao.. 200 mb je.. :?Sutra kad budes vracao mikrofone :rolleyes: .... ponesi i tu instalaciju , treba nesto i meni

Mada , moram da priznam , da razmislljam da pocnem da pravim svoju kolekciju semplova ....

Pozdrav

HeatMan
22-07-2008, 08:54 PM
joj, druze, juche sam potpuno zaboravio, doshao sam u studio da pokupim mikrofone i u 9 ujutru sam izashao bez njih, naravno.. mada, malo se i bojim da ih vucaram po kishi, pa i da ih zavijem u kesu i sve to..

sutra ti vracam obavezno..

milanCHE
22-07-2008, 10:04 PM
.....
btw, ranije sam imao saxlab, i on mi je bio ok za saxophone (dodushe, davno to beshe)..

btw, @max: saxlab shto si mi dadnuo, ne moze da se raspakiva.. :?

pozdrav i hvala svima

mali o.t. taj sax lab moze da se raspakiva,saljem ti p.m. ni Max ne zna bas sve cake:wink:
drugo,...
DSK brass,potpuno je free,kao i inace ceo DSK komplet.moze stosta da se uradi,proguglajte
trece
hypersonic xxl,uz malo editovanje preseta,moze ponesto da se iskoristi
cetvrto
plugsounds 6 (global),ima poneki iskoristljiv brass i jednu sekciju,a za plugsound pro sam cuo da izuva,nisam jos probao

moj licni savet je da se posebno istretiraju razliciti preseti(truba,trombon,tuba,muted trumpet...)i po mogucstvu da se iskombinuje vise navedenih VST-ova,svaki instrument na zasebnom kanalu,da se lepo rasporede i posalju u stereo grupu
poz... stize ti p.m

milanCHE
22-07-2008, 10:22 PM
btw,probao sam taj TPS skoro,kod jednog drugara u studiju,mucili smo se sa nekim latino-brass section,nista nismo sa njim uradili,zajebavao nas je sa pitch shifting-om i jos nekim parametrima,jednostavno se cula "plastika i sintetika",ako znas na sta mislim..
btw.bolje na'vataj one garave Vranjance sa kombijem sa shtajge da ti za jednu crvenu odsviraju sta ti treba,onako iz drugog- treceg tejka:D ,manje ces vremena izgubiti,samo im reci sta treba da se svira
poz...

HeatMan
22-07-2008, 10:22 PM
naravno.. mora se odraditi posao, kao kad bi snimao trubadure.. ne volim sekcije, ali sam umeo i da naletim na jako lep zvuk sekcije.. al u tudjim pesmama.. :)
evo sad sam skinuo ono shto je buzge preporuchio pa cu da vam javim kakae..

Bitch
22-07-2008, 10:45 PM
evo sad sam skinuo ono shto je buzge preporuchio pa cu da vam javim kakae..

nije najbolji naravno,ali je meni zavrsio posao :)
...a zivo je zivo. Tacka. :)

HeatMan
22-07-2008, 10:55 PM
i zivo je skupo.. :)

dacko
23-07-2008, 09:22 AM
sad sam ga nashao.. 200 mb je.. :?

Gde ga nadje? aj baci neki link pliz... ne nadjem nigde...

HeatMan
23-07-2008, 06:20 PM
pa i nije mi neshto ovaj tsp.. boje su ok, al artikulacije nidje, il ja nisam provalio...

mada, opet.. nisam mogao samo tps da ostavim, morao sam da ga pokrijem sa saxlabom... :?

Max
23-07-2008, 11:21 PM
http://www.gearslutz.com/board/new-product-alert/209351-famous-new-york-city-live-brass-sound.html

Eto ... za sto evrica , moze i sve sa aranzmanom :)

Pozdrav

HeatMan
25-07-2008, 03:36 PM
imam mali problem da poverujem u to da ce zvuchati valjano.. kapiram da ce biti ok odsvirano, al nece imati dushu.. ipak je cena stvano niska.. i ako rade pet pesama dnevno, jbg.. gubi se dusha..

i najbolji kuvar posle nekog vremena ni kuci ne kuva onako kako je kuvao..

poz

balthazaar
25-07-2008, 04:58 PM
ti onda fino nauci da sviras brass sekciju ;) sve odjednom ;) ovo nema artikulaciju - ono nema dušu ;) ih;) jesi i ti nešto probirljiv ;)

HeatMan
25-07-2008, 09:11 PM
ma ne.. umoran sam samo, pa ostajem nedorechen.. kapiram da bi dobro zvuchalo ako bi im dao po notama kako i to..

al ja ne znam note da pishem.. hahahhah...

a da sam probirljiv, znam te znash me.. :)

Danny Lou
26-07-2008, 11:14 AM
tps nije los zaista. pogledaj da ga uparis sa jos necim ne bi li dobio nesto blize... mozda ew symphonic? ili mozda colossus?

HeatMan
26-07-2008, 01:04 PM
"upario" ga sa 4 stvari.. i opet mi je plastika.. nakachicu kasnije.. mada, mozda ga nisam skroz provalio, jbg..

balthazaar
27-07-2008, 12:03 AM
heat, ja sam koristio Gary Garritan Jazz And Big Band...i ?ta da ti ka?em...u počeku sam bio odu?evljen sa njim , preporučivao ga ljudima i to...međutim , smorilo me ?to mora? da pravip sekcije, jer on mo?e da svira samo monofone pojedinačne instrumente, tako da mi za sekciju nije i?lo s njim...međutim , iz njega mo?e? da izvuče? odlične solo trube i flugel-horne!!! Probaj ovo, kod mene ov radi ponekad : Naime, po mom ukusu , Korg M1 ima dosta solidne brass-ove! A, hvala bogu, postoji i soft verzija :) Probaj da upari? M1 sa TPS-om! Čini mi se da će? postići tu boju brass-a koju ganja?! Probaj pa javi!

HeatMan
27-07-2008, 01:32 AM
daj povezi me sa lerdijem tih soft verzija.. ubishe ma_____..

inache garritain mi je bash bash tanak.. evo sad se nerviram jer ne mogu bash nishta da dobijem.. a htedoh da provaljujem tps, al ne radi kad se digne neki od sonnox plugova.. da popizdish.. :?

kejkz
27-07-2008, 04:11 PM
Nemoj da vas obojcu banujem zbog sirenja piraterije. Opomena pred iskljucenje!

HeatMan
27-07-2008, 04:35 PM
a smajli? stavi smajli molim te! :)

btw, nisam znao da ne smesh ni link sajta koji je ubiven da stavish na forum.. sry..

VladaB
04-08-2008, 09:06 PM
Da li je neko probao od Bigfishaudio First Call Horns? Boje su dobre a ima i nekih gotovih rifova. Zatim tu je i ChrisHein Horns pa Psychic Horns (Q Up Arts) u giga verziji.

Evo i linkova da poslusate

http://www.bestservice.de/detail.asp/en/instrument_classic_wind_instruments/chris_hein_horns_vol_15/431118a195p252p79p89

http://www.bigfishaudio.com/4DCGI/detailDemos.html?:::::::::769

http://www.quparts.com/cgi-bin/cp-app.cgi?usr=50X5073479&rnd=6498889&rrc=N&cip=195.252.79.89&pg=prod&ref=QUA-70-350&cat=gigasampler&catstr=HOME:gigasampler

HeatMan
20-02-2009, 05:24 AM
taman sam hteo da kazem da niko nije pomenuo chris hein horns.. javljam chim probam.. sada chekam da stigne paket.. inache po demoima ja sam odushevljen.. danas naleteo na to..

sori.. kasno sam video post... ove ostale nisam probao

poz

Inovative_kg
04-03-2009, 02:34 PM
Sta bi sa ovim Sale ? Kako prodje sa hornama :) ?