View Full Version : Ajmo josh jednom rep
HeatMan
06-06-2008, 04:20 AM
ortaci i ja uradili pesmu.. pa mi treba vashe mishljenje oko produkcije... obratite paznju malo na to da se ciljalo da bude cihst zvuk, al da sama matra i stil vuche na good ole school.. usput, trebalo bi da se nadje za par nedelja na trafikama na nekoj kompilaciji pa rek'o poslednja provera pred izletanje..
ajd pa hvala josh jednom
https://download.yousendit.com/3903D2FD37B866DD (https://download.yousendit.com/3903D2FD37B866DD)
ortaci i ja uradili pesmu.. pa mi treba vashe mishljenje oko produkcije... obratite paznju malo na to da se ciljalo da bude cihst zvuk, al da sama matra i stil vuche na good ole school.. usput, trebalo bi da se nadje za par nedelja na trafikama na nekoj kompilaciji pa rek'o poslednja provera pred izletanje..
ajd pa hvala josh jednom
https://download.yousendit.com/3903D2FD37B866DD (https://download.yousendit.com/3903D2FD37B866DD)
Moram ti priznati da mi se ne dopada :(
Lepo je i cisto usnimljeno .... ali nigde muda , nigde basa ..... sve zvuci dosta providno :(
Pusti poslednju Chaa Kan ... ili bilo koji rep .... pa probaj da pogodis samo frekvenciju na basevima ( ne moras karakter ) i bice sigurno dosta bolje .....
Bubanj bih pojacao , da zvuci uverljivije ..... ovako mi dosta lici na one repere iz 90 ih ..... kako se zvahu ???
Pozdrav
DaBear
06-06-2008, 01:22 PM
[muzika - nedoradjena...kao neka improvizacija....nedoreceno..
nema bas, ko sto rece Max....nema "ono" ...znas, na sta mislim...
i ja volim izoblicavanje, al ponekad kad se pretera nije lepo za slusanje..
buduci da je cela atmosfera laidback zaista mi ne fali glasniji kick
ono shto bih uradio je da bih za zeru pojachao zvonca i za dve zere (lol) pad koji se pojavljuje u pozadini
nisam ekspert za hop ali mi ovo ne zvuchi mnogo oldskul. moj savet vam je za oldskul hop produkciju da se obratite gospodinu suboticu :)
http://myspace.com/bamboosaucer
HeatMan
06-06-2008, 04:33 PM
@Max: run dmc? nwa? erik b & rakim? public enemy? ko? :) naughty by nature?
@dabear: znam, i meni je praznjikava matrica, al ono.. to sam radio tim likovima, a oni su mi jedva dozvolili da dodam padove i trombone ove..
uglavnom su u fazonu bili da bass kida (da podseca na matorog slick rick-a i mc ren-a), i beat da bude tako "prljav".. a bukvalno ispada kao da sam prve semplove bubnjeva sa kompa digao i bacio u pesmu..
@lag: nisam siguran da je ovo prostor za reklame ;)
edit: @ max: definishi muda? :) namerno nisam rezao ispod 100 hz glas ovaj put.. i ima mi na momente i previshe basa na glasu.. :? ako si na to mislio.. :) al opet, cilj je bio da zvuchi shto sirovije.. btw, mogao bi kick malo glasnije, stvarno.. :)
@Max: run dmc? nwa? erik b & rakim? public enemy? ko? :) naughty by nature?
Potpuno sve jedno .... sve je to ok
@edit: @ max: definishi muda? :) namerno nisam rezao ispod 100 hz glas ovaj put.. i ima mi na momente i previshe basa na glasu.. :? ako si na to mislio.. :) al opet, cilj je bio da zvuchi shto sirovije.. btw, mogao bi kick malo glasnije, stvarno.. :)
Ono jajasto ispod kite :D ..... ima 2 x kom :)
Zezam se ..... tesko da mogu da ti objasnim ..... jednostavno bas zvuci prozirno .... kik i dobos su pretihi ..... sve zvuci sterilno i slabasno ..... a to sigurno ne zelis .....
Hocu da ti pomognem , ali ne znam kako da ti objasnim .... ja bih najradije promenio boju basa ..... za pocetak .... ili nesto uradio sa njim .....
Pozdrav
@lag: nisam siguran da je ovo prostor za reklame
kakve reklame
HeatMan
06-06-2008, 05:38 PM
Potpuno sve jedno .... sve je to ok
Ono jajasto ispod kite :D ..... ima 2 x kom :)
Zezam se ..... tesko da mogu da ti objasnim ..... jednostavno bas zvuci prozirno .... kik i dobos su pretihi ..... sve zvuci sterilno i slabasno ..... a to sigurno ne zelis .....
Hocu da ti pomognem , ali ne znam kako da ti objasnim .... ja bih najradije promenio boju basa ..... za pocetak .... ili nesto uradio sa njim .....
Pozdrav
ahaaam.. sad kapiram.. bas je provuchen kroz ampeg.. kapiram da je to problem.. kick i dobosh jesu tihi.. aj videcu da odradim opet.. jbg ja degen vec poslao pesmu pre no shto sam se konsultovao sa vama... jbt, ponekad ne kapiram sebe, uhvati me tako pa posle celog dana rada uhvatim u 5 am da mixam traku..
aj palim sad u studio dok nije kasno..
btw, bass treba da bude tvrdji, malo vishe punchy i da bude mozda chak i malo distorziran.. to mi zelish reci, jel? :)
poz i hvala na pomoci.. :)
edit: kapiram da je dovoljno samo da se digne kick i da se malo spusti bass i to bi bilo to.. :? shto se dobosha tiche, nisam siguran da valja da ga diram poshto je uzasan.. :? :? :?
btw, kako ti se dja pesma kao ideja? :)
btw, bass treba da bude tvrdji, malo vishe punchy i da bude mozda chak i malo distorziran.. to mi zelish reci, jel? :)
poz i hvala na pomoci.. :)
Da ....... i slobodno bas moze i u Dim D .... da se malo rasiri da kick lakse prodje .....
Dobos , sa vise mesa i jace ..... kik ubedljivije .....
..... za sada :)
Pozdrav
I bas i kick bi trebali biti tvrdji, ne zakucava ga dosta:D, probaj prvo malo stisat vokal pa ce ostalo malo isplivat.
HeatMan
06-06-2008, 05:51 PM
jedino je vrach reko dal mu se dja pesma.. :( i odgovor je negativan.. :( :(
@maiv: videcu kako cu daodradim sve to.. ne znam.. juche mi je bilo ok, a sad mi je bzvz.. :? :(
shit..
Everbeatz
06-06-2008, 06:41 PM
Meni je bass prejak,treba mu sredjivanje u rasponu od 80-150hz.
Na vokalu bi stavio i deesser da skine sssss-kanje:)
U aranzmansko-kompozitorski deo ne ulazim..mada je stvar catchy:)
balthazaar
06-06-2008, 08:52 PM
Ej...meni si sviđa fazon! Meni je ovo kool!
Eeeeeej bre HeatMan-e ako hoćeš daj ti meni ovo - pošalji mi akapelu i midi pa ima da ti ovo malo naduvam i produvam plus koja džez forica...tanki su ti ovi patchevi...odje ima da legne neki moogi bass ko bombona...dupli dobro komporesovani kick...ljepši e piano i brass i prava klasika! :wink: samo se javi na pm ako hoćeš... ja ću rado odraditi s tobom ovo , jer ovih danan sam relativno slobodan...dakle, nikakve "poslovna" ponuda...nego onako - da se zezamo!
HeatMan
06-06-2008, 09:51 PM
jbg da si u bg-u pa aj.. ono.. moram vecheras da ga zavrshim.. kaku ideju imash? sad se i ja neshto premishljam da dodam josh sranja.. :)
@everlast: hvala na commentu..
btw sidechainovao bih bass sa kickom al pojma nemam kako se radi to u sx-u.. i dalje mi je to velika misterija.. osim ako bacim na grupu i bass i kick, al to mi nekako nije bash savrshena opcija..
balthazaar
06-06-2008, 09:56 PM
jbg da si u bg-u pa aj.. ono.. moram vecheras da ga zavrshim.. kaku ideju imash? sad se i ja neshto premishljam da dodam josh sranja.. :)
e...jebaga kad mora večeras da bude gotovo...mislio sam da malo napumpam kick..da stavim malo g-funky sinth bass , al diskretno i da uradim malo drugačije pathceve tog piana i brassa...ma ništa ako ja kafr....nego ti možeš polsati čisto onako - da oprobamo za neku saradnju za ubuduće...zašto da ne?...buraz...ništa te je ne cimam ...meni ni iz džepa ni u džep, nego reko čisto da s enešto šljaka...
HeatMan
06-06-2008, 10:01 PM
hahah.. aj ok.. shta ti treba...? projekat? ima oko giga bar.. :? sad upravo budzim kick.. al me jebe jebeni battery.. uhhhh.. dignem dva parne mi sx... :?
fuck..
balthazaar
06-06-2008, 10:06 PM
hahah.. aj ok.. shta ti treba...? projekat? ima oko giga bar.. :? sad upravo budzim kick.. al me jebe jebeni battery.. uhhhh.. dignem dva parne mi sx... :?
fuck..
Šibni ti meni vokale i ako možeš midije tih linija...ne moraš čitav projekat... mada možeš i samo vokale pa ću ja rekonstruisat beat na osnovu ovog tvog već postojećeg! Uradi kako god , samo da ti je što manje cimanje!!!! Onda okači negdje na net gdje ti odgovara pa se glasni!
HeatMan
06-06-2008, 10:22 PM
k k.. aj samo da zavrshim sa ovim.. im onto something.. tj odmorniji sam sada.. bacam ti za chuku il tako neshto.. osh po kanalima il samo jedan wav vokala?
InsaneEyes
07-06-2008, 12:30 AM
e...da oprobamo za neku saradnju za ubuduće...za?to da ne?...buraz...ni?ta te je ne cimam ...meni ni iz d?epa ni u d?ep, nego reko čisto da s ene?to ?ljaka...
haha, CAR!!!!!! :rotfl: :rotfl: :rotfl:
odlicna pesma, samo malo da je vise URA hajmo! fazon zvucno bila bi radio hit, ovako je malo ironicno depresivan fazon, a ako je to bila namera onda si ubo 100000000% perfekat
, ocu reci ovo je dosta jako, neki oskar wilde the smiths smoren fazon, tipa - smashing pumpkins - today is best day i ever had, a jeste taj fazon, sto sam tek sad skontao posle treceg slusanja, ovo je odlicno - nista ne menjaj! ako znas sta mislim :rotfl:
HeatMan
07-06-2008, 01:15 AM
^hahahahah... savrshen komentar.. menjao sam mix samo, i onda sam video da sam u proshlom neke stvari i zaboravio..
elem, sad cu da bacim svezi onlajn fristajl, da shvatite stanje u studiju
imam dva kompa
za net i za muziku
na drugom radim pesme
na prvom trazim publiku
i eto ja shvatim
da mi je losh mix
pa probam da se vratim
da napravim mali fix
medjutim, projekat ne radi
prijavljuje neka sranja
i eto posle 2 chuke
pochinje opasno da me smara
pa ja reko, ajd sad cu
na rumskom da trazim pomoc
al prvi komp nema konekciju
od kako proshla je ponoc
i tako sam skroz prso
i reshio se ucirkam
popio dva piva
i josh malo vermuta
hocu josh, kad u fridzu
ponestala cuga
da nisam brijo glavu
sad bih pocho da se chupam!!!!!1 ":S :S :? :? :? :/ :?
elem, pesma stize za koji minut, a tebi balti kachim malo kasnije.. :)
btw, sad sam ja mislim chak i zadovoljan sa mixom..
HeatMan
07-06-2008, 01:33 AM
elem, posle 3 4 sata smaranja evo je i finalna verzija.. vishe nema vremena se menja.. trebalo je sve do prekjuche da se uradi... :?
https://download.yousendit.com/4DEF0F87605FF7A5
sad me josh vishe zanima mishljenje kolega.. :) ajte rumljani, bacite komentare..
InsaneEyes
07-06-2008, 02:20 AM
^hahahahah... savrshen komentar.. menjao sam mix samo, i onda sam video da sam u proshlom neke stvari i zaboravio..
elem, sad cu da bacim svezi onlajn fristajl, da shvatite stanje u studiju
imam dva kompa
za net i za muziku
na drugom radim pesme
na prvom trazim publiku
i eto ja shvatim
da mi je losh mix
pa probam da se vratim
da napravim mali fix
medjutim, projekat ne radi
prijavljuje neka sranja
i eto posle 2 chuke
pochinje opasno da me smara
pa ja reko, ajd sad cu
na rumskom da trazim pomoc
al prvi komp nema konekciju
od kako proshla je ponoc
i tako sam skroz prso
i reshio se ucirkam
popio dva piva
i josh malo vermuta
hocu josh, kad u fridzu
ponestala cuga
da nisam brijo glavu
sad bih pocho da se chupam!!!!!1 ":S :S :? :? :? :/ :?
elem, pesma stize za koji minut, a tebi balti kachim malo kasnije.. :)
btw, sad sam ja mislim chak i zadovoljan sa mixom..
ha ahaaha genijalan teXT! :dance:
HeatMan
07-06-2008, 03:01 AM
ma jesi ti siguran da nisi neshto duvao? :?
elem nadam se da ce neko videti novi mix na proshloj strani..
Meni je ova verzija bolja, doduse slusam na slusalicama pa nemrem reci nist o basu ali cini mi se ujednacenije sve zajedno.
DADDY Z
07-06-2008, 07:34 AM
elem, posle 3 4 sata smaranja evo je i finalna verzija.. vishe nema vremena se menja.. trebalo je sve do prekjuche da se uradi... :?
https://download.yousendit.com/4DEF0F87605FF7A5
sad me josh vishe zanima mishljenje kolega.. :) ajte rumljani, bacite komentare..
evo poslusao ovu verziju (prvu nisam) i mogu reci da mi se svidja..mix je ok (mada cu poslusati jos jednom detaljnije na svom monitoringu)..
stvar je fina...meni bar vise leze ovakvi old skool beatovi...
Everbeatz
07-06-2008, 08:14 AM
btw sidechainovao bih bass sa kickom al pojma nemam kako se radi to u sx-u.. i dalje mi je to velika misterija.. osim ako bacim na grupu i bass i kick, al to mi nekako nije bash savrshena opcija..
Moze da se uradi sidechain vrlo brzo sa quadro grupom...ako te detaljnije interesuje objasnicu ti...
Rhino
07-06-2008, 09:52 AM
Bas mi je ok ovaj jazzy sto se provlaci... Mc-ji...Onako... Al si ga pretjerao sa basom bash bash.. I sner bi mi drugaciji bolje legao, ali to je vec stvar ukusa...
Pozdrav:)
Pricam o poslednjoj verziji, prvu nisam cuo
HeatMan
07-06-2008, 05:13 PM
Moze da se uradi sidechain vrlo brzo sa quadro grupom...ako te detaljnije interesuje objasnicu ti...
pa aj ako te ne mrzi.. :) bio bih ti zahvalan.. :D
@rhino: shta fali snare-u? sad sam bash zadovoljan.. :) shta fali mcevima? daj ne budi mistichan, spik jor majnd
edit: hvala ljudi na slushanju, znachi mi.. :)
master29
07-06-2008, 05:43 PM
Ne znam koliko sam kritican posto si mi drug,ali od mene imash 10+ stvarno je super.
HeatMan
07-06-2008, 05:55 PM
hehe.. 'fala mire.. :)
a mix i to? :)
master29
07-06-2008, 06:04 PM
hehe.. 'fala mire.. :)
a mix i to? :)
Ma sve je ok,uzeo sam josh jednom da preslusam.Mozda si malkice prekompresovao.Ne znam s'cim to radish ali malo mi pikuje.Pazi ne moram da sam u pravu,slusam od kuce a ovde mi je neki mali loshi logitech.Tekst je mrak,ideja super.Pozz
HeatMan
07-06-2008, 06:08 PM
hmmm.. pa "master" sam radio sa sonnox inflatorom + vintage warmer + ozone..
i limiting u ozoneu je na -0,14 kolko se secam.. bash da ne bi bilo takvih problema.. mozda su prejaki bassovi za te logiteche.. :? meni na altecima gajbi zvuchi ok..
hvala na podrshci, cenim to.. ;)
edit: prilichno sam siguran da ni jedan od plugova ne klipuje interno.. :? sad sam se smorio.. :? necu da krchi.. :(
:)
master29
07-06-2008, 06:12 PM
hmmm.. pa "master" sam radio sa sonnox inflatorom + vintage warmer + ozone..
i limiting u ozoneu je na -0,14 kolko se secam.. bash da ne bi bilo takvih problema.. mozda su prejaki bassovi za te logiteche.. :? meni na altecima gajbi zvuchi ok..
hvala na podrshci, cenim to.. ;)
edit: prilichno sam siguran da ni jedan od plugova ne klipuje interno.. :? sad sam se smorio.. :? necu da krchi.. :(
Ma opusteno,parametri su ti ok.Moguce da je ovo sranje od Logitech-a.
HeatMan
07-06-2008, 06:29 PM
uhh.. nadam se.. :) imam ja josh jedne ove alteke, mogu ti dam.. :) da imash lep 2.1 zvuk.. :)
mislim, lepi su tweeteri.. :D
master29
07-06-2008, 06:37 PM
uhh.. nadam se.. :) imam ja josh jedne ove alteke, mogu ti dam.. :) da imash lep 2.1 zvuk.. :)
mislim, lepi su tweeteri.. :D
:rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:: rotfl:Moze,samo ako su pumflasto rozkiasti tweeteri.
HeatMan
07-06-2008, 07:07 PM
http://www.dansdata.com/images/speakersets/al4100400.jpg
E sad sam cuo na monitorima i sad mi je bas pre glasan a na slusalicama (koje su usput ok) se nije uopce cuo, mozda bi bas trebao malo izvuci iz suba, dodat mu i neke vise frekvencije da prolazi i na nekim sistemima sa manje basa:wink:
cucko
08-06-2008, 12:18 AM
Mnogo jak bas, mozda da je malko tisi?
Koji skrech jos..? i na refrenu, kad dodje ono Dobar dan, mozda da pozoves sve te ortake kod sebe pa da svi skupa malo iznerviraju komsije drekom...
Inace, lepa opustena pesma...:)
HeatMan
08-06-2008, 01:06 AM
znam to je bila ideja, medjutim ispitni rokovi bla bla.. nikoga navatati, tako da ce ostati ovakva pesma jbg.. skrech je trebalo da baci jedan nash dj, klinac ali dobro radi.. al jbg, i njemu sad matura i to.. blah...
btw, sad sam ishao na preglasan bass.. namerno je bilo ovaj put.. :)
hvala na slushanju :)
Rhino
09-06-2008, 12:07 AM
@rhino: shta fali snare-u? sad sam bash zadovoljan.. :) shta fali mcevima? daj ne budi mistichan, spik jor majnd
Ma sneru kao sneru nista:)
Nemam pojma, onako na prvu sam pozelio da cujem neki 'brush' 'stick' ili slicno tome nesto, valjda zbog ovog jazzy elementa...
A sto se mc-ja tice... Nije mi ovaj old school-asti flow zanimljiv ni kad ga cujem na engleskom a kamoli na nasem...
HeatMan
09-06-2008, 01:30 AM
pa to je pitanje ukusa.. ja volim tu staru shkolu.. al ono.. jbg, ja sam (treci) nanjmanje ole skul od sviju deca.. :)
HeatMan
10-06-2008, 07:45 AM
aj Balti kachi ovde remiks da chuju ljudi.. :)
balthazaar
11-06-2008, 02:33 PM
evo...
imao sam nekih obavaza, pa nisam stigo skorz da "ispoliram" miks, al mislim da može i ovako da ide!
Udrite!
http://rapidshare.com/files/121217004/dobar_dan_2.mp3
Tribal_kg
11-06-2008, 06:06 PM
Auuu Balti, extra.. ;)
Mozda da zamenis kick?
Posalji mi ovaj bit da pisem nesto na njega.. Svidja mi se do jaja.. :)
Sale, fina stvar.. Ima neki shmek.. Sluljiva je, chill.. :) Koji si ti mc?
HeatMan
11-06-2008, 06:51 PM
treci.. ostali su moji puleni.. :)
balti, ima da otvorish biznis sad.. :)
bezsmisla
11-06-2008, 07:12 PM
U ovom Balthazar-ovom beat-u se pojavljuje jedan poznati sample ;)
Negde sam naleteo na njega vec..dal u nekoj pesmi ili u nekoj bazi sample-ova...Ali sve u svemu za mene bolji remix. poz
Tribal_kg
11-06-2008, 07:18 PM
Jel mislis na onaj stab? Ja znam taj sound.. Pokusacu da se setim odakle.. Lici mi na pocetak nekog loop iz onih Hip Hop EJay izdanja...
HeatMan
11-06-2008, 07:23 PM
@bezsmisla: melodichniji rmx, jeste.. al to nije bila ideja kad smo radili pesmu.. trebalo je da bude tvrdo, a opet pitko i jazzy.. a ovi sa kojima sam radio, su skroz u fazonu, pukni bit i bass i repujemo...
jbg
Tribal_kg
11-06-2008, 07:27 PM
Meni je i dalje originalna verzija bolja. Daleko od toga da je baltijeva losa ali mozda zato sto sam vise puta cuo original.. Ne znam.. Obe su dobre Sale, nemoj da se cimas previse. :)
kejkz
11-06-2008, 10:17 PM
Ko je taj Balti? Ne?to mi je poznat, ali ga se ne mogu setiti. Mora da je neki veliki dave?, u to sam prilično siguran. Mo?da sam čak ne?to radio sa njim, mada sumnjam...
Sve u svemu, pesma bi bila odlična, da nema njegove muzike, ovako je skroz bezveze, sve je pokvario. Bolje da se on vrati čitanju svojih mudrija?kih knjiga, nema od ovoga ni?ta, samo ljudima uni?tava mukotrpan rad. Saramota...
HeatMan
11-06-2008, 11:36 PM
hahahaahh.. jel te iscimao da mu smixash rmx? :)
ja lepo rekoh, daj meni. nemoj smarati choveka.. a on nenene.. dacu kejkzu.. :)
@tribal: pa reper si, normalno da ti se vishe dja original.. tvrdji je.. :0
Tribal_kg
12-06-2008, 12:04 AM
Ma nisam ga ni slusao na nekim dobrim zvucnicima da bih cuo taj bass ali na sluskama (za komp, gaming) i nekoj mini liniji zvuci korektno. Svidja mi se i vokal.. Na onoj stvari za Beograd mi je zvucalo nekako losije od ovoga.. Sada zvuci super.. :)
Remix zvuci "tvrdje" od originala. Odlican posao Baltazare.
Ono sto su mi zamerke su tihi i neubedljivi vokali kod remixa. Takodje mi je zamerka (ali blaga) donji opseg, koji iako bolje resen nego kod originala, trazi da se jos malkice utegne, da bi dobio konacan oblik. Kontradiktorno tome, a ustaljeno inace kod soft synth basova je da njegova gornja laga zvuci tanko i iskace, pa tu mora da se posveti vise paznje kako bi ceo bass dobro lezao u slici. Jos jedina zamerka na Baltazarov rad je jedna "pogresna" harmonska funkcija gde si na pocetku brejka ceo takt na tonicnoj funkciji umesto na dominantnoj (pre onog "...Svaki je dan meni dobar..."), ali to ne mora nista da znaci, osim sto bih ja drugacije. Moze i ovako.
Dobro je :wink:
balthazaar
13-06-2008, 01:18 PM
U ovom Balthazar-ovom beat-u se pojavljuje jedan poznati sample
Negde sam naleteo na njega vec..dal u nekoj pesmi ili u nekoj bazi sample-ova...Ali sve u svemu za mene bolji remix. poz
O, da sempl je iz Emu Mo Phatt mašine...tako, da je moguće da ima nešto slično i u e jay...jer mo phatt je devedesetih bio pozant u hip hopu...tj i pravljen je kao modul za hip hop, acid jazz, funk i tako to...ja nemam mašinu al imam sve semplove ;) Pravo da ti kažem da sam se dvoumio da li da ga ubacim jer inače preferiram da koristim svoje farbe...al kad je lego - neka ide! ;)
Auuu Balti, extra..
Mozda da zamenis kick?
Posalji mi ovaj bit da pisem nesto na njega.. Svidja mi se do jaja..
Ne diraj mi kick :)
Nema probleja..šaljem ti beat!
Remix zvuci "tvrdje" od originala. Odlican posao Baltazare.
Ono sto su mi zamerke su tihi i neubedljivi vokali kod remixa. Takodje mi je zamerka (ali blaga) donji opseg, koji iako bolje resen nego kod originala, trazi da se jos malkice utegne, da bi dobio konacan oblik. Kontradiktorno tome, a ustaljeno inace kod soft synth basova je da njegova gornja laga zvuci tanko i iskace, pa tu mora da se posveti vise paznje kako bi ceo bass dobro lezao u slici. Jos jedina zamerka na Baltazarov rad je jedna "pogresna" harmonska funkcija gde si na pocetku brejka ceo takt na tonicnoj funkciji umesto na dominantnoj (pre onog "...Svaki je dan meni dobar..."), ali to ne mora nista da znaci, osim sto bih ja drugacije. Moze i ovako.
Dobro je
Hvala na pozitivnom komentaru Ogi , mogu ti reći da si prilično u pravu za sve zamjerke koje si primjetio! Živa istina - vokali su dosta tiši nego što treba! Što se tiče bass linije..to je čisto mimimonsta koji je blago kompresovan, tako da bi malo eq-a ili nekog tube-a vjerovatno poravili stanje, al s obzirom da je prilično suv - tj iz soft sinta - dosta dobro zvuči i ovako, zar ne? Takođe, i na masteru nema nekih ozbiljnijih zahvata - samo malo vintage warmer-a !
bezsmisla
13-06-2008, 02:15 PM
remix je apsolutno tvrdji od originala ;)
balthazaar
13-06-2008, 02:34 PM
Nema probleja..šaljem ti beat!
e, da ...evo ja kvotujem sebe ko ludak ;) Nego, moram napomenuti da treba i gospon heat da se složi, jer beat nije više samo moj ;)
Rhino
13-06-2008, 04:15 PM
Aplauuz baltazare!:wink:
HeatMan
13-06-2008, 04:23 PM
@balti: shto se mene tiche, meni je sve jedno.. mislim da bi tebi zbog tebe, bilo bolje da mu bacish neki drugi.. poshto bi bilo glupo da se na netu/izdanju/gde god nadju dve pesme sa istim beatom.. mislim, bar ja to ne volem.. al ono, na tebi je da odluchish..
@bezsmisla: definishi "tvrdo".. poshto drugachije kapiramo stvari, izgleda..
edit: @balti opet: el cesh bacati na mix tu traku?
balthazaar
13-06-2008, 04:35 PM
edit: @balti opet: el cesh bacati na mix tu traku?
Ne kontam te na šta misliš...:(
mada, ja izgleda dosta bolje radim kad imam vokale...jer ako me puštiš da radim beat , tada odem predaleko...uvijek na neki način odem van hip hopa ;)
HeatMan
13-06-2008, 04:59 PM
nema veze ako odesh predaleko. predaleko je dobro.
btw, pitao sam te da li si bacio kukiju na mix? :)
balthazaar
13-06-2008, 05:13 PM
ma kakvom bre kukiju ;) ne mješaj zdrava i prava čovjeka ;) kejkz je u pitanju ;)...
HeatMan
13-06-2008, 05:16 PM
a jbg.. lEpsus (shto bi moja ortakinja rekla).
Tribal_kg
13-06-2008, 07:33 PM
Ma opusteno.. Ako cete da progurate taj remix onda furajte.. Ako ce da ostane samo na ovom kacenju onda mozes da mi prosledis (naravno, ako zelis).. Mnogo mi se dja.. :D
bezsmisla
13-06-2008, 10:53 PM
Vrlo jednostavno...
Meni je KRS-One,Common,DJ Premier itd ..tvrd pravi rap...remix me asocira na takav rap,a original ne bas..original je opusten,mekan... za matine :]
Da i dalje vrtim rap pre bih izvrteo remix.Bez ljutnje. poz
HeatMan
13-06-2008, 11:07 PM
ma ko se ljuti.. dakle, imamo hmmm slichno poimanje tvrdoce.. mada, zavisi shta od komona i premijera, poshto oni umeju biti premekani..
ne znam, ovo je bilo u fazonu big l ovih i slick rickovih opushtajucih matrica.. a rmx je vishe g funk fazon.. al je do jaja skroz.. zna balti shta radi..
poz
@tribal: vidi sa baltijem, ne znam shta da ti kazem.. svako iz mog "okrilja" "lacasanostra" ima zelju da izda album.. da li ce biti izdato? pitanje je.. ali ako se izdaje, ide sigurno i rmx na njega..
edit: ako si ti reshio da vec jednom puknesh scenu sa tim tvojim albumom (uskoro), grabi i uzimaj.. shutiraj i laktaj se.. tj samo prati kako to rade kad ulaze u gsp..
poz
Tribal_kg
14-06-2008, 11:50 AM
Hahah.. lol za gsp.. Ma opusteno... Siguran sam da Balti moze da napravi jos ovakvih hiotova.. : )))
Je li Sale, jel imas ti neke veze sa RiV kompilacijom? Koliko se secam, ti si tamo na forumu.. Radio sam jednim likovima pesmu za tu kompilaciju pa cisto zbog toga pitam..
balthazaar
14-06-2008, 12:27 PM
Za ovaj beat konkretno, su mi se uplele nekolike inspiracije ...neki od De la Soul beatova ( što se tiče kicka i drumsova ) , g- funk, što se tiče bass linije i e piano -a i konkretno dvije stvari : Big Daddy Kane - Taste of Chocolate i 2pac - Str8 Ballin...tako da mi je ispalo zanimljvo, jer je ipak neka kombinacija istočnog i zapadnog zvuka...
Inače, sad mi se definitvno čini da je puno bolje prilagođavati beat tekstu, tj. raditi beat kad imaš tekst tj. trake, pogotovo kad su trake ovako odlično snimljene i odrađene kao ove što mi je da Sale! (Sale ako te ko upuca ima da mi ostaviš trake da od tebe napravimo novog Pac-a:D )
Ja lično podjednako volim i jazzy prljavi istok i funky glancavi west...mada, ruku na srce, sve je to sad istorija, jer u poslednje vrijeme najviše vodu piju oni južni lil džon bitovi...mislim, što se tiče neke komercijale...
alavuk
14-06-2008, 12:36 PM
nemoj te iskrankuje jedan 808 sn kako zna i ume :P
HeatMan
14-06-2008, 01:11 PM
Hahah.. lol za gsp.. Ma opusteno... Siguran sam da Balti moze da napravi jos ovakvih hiotova.. : )))
Je li Sale, jel imas ti neke veze sa RiV kompilacijom? Koliko se secam, ti si tamo na forumu.. Radio sam jednim likovima pesmu za tu kompilaciju pa cisto zbog toga pitam..
pa, pazi.. nemam neke direktne veze.. osim shto poznajem ljude (MrI, Bvana, Grema) koji su zaduzeni za taj mixtape.. e sad, oni su mene iscimali da im bacim neshto od mene ili neshto od ljudi iz mog studija, da bi imali neshto kao kvalitetnije tu, poshto su primili neshto vishe od 200 pesama od pun kurac bendova.. ja sam im bacio 3 pesme, ali odgovora nema.. a meni je iskreno oblachno sa povremenim pljuskovima i grmljavinom oko genitalija, pa ih ne cimam da vidim shta se deshava.. i kao shto sam rekao svima, ako bude bice, ako ne bude nije.. jbg.. realno, ja igora (mri) gotivim kao lika, ali chovek se na njega ne moze osloniti.. jednostavno, redovno ispada neodgovoran iz vishe razloga.. i ja ga kapiram, zato ga i ne smaram... a ako tebi treba neshto, rado cu ga priupitati.. mada, teshko da ce biti neki konkretan odgovor, to odmah da ti kazem.. ;)
Inače, sad mi se definitvno čini da je puno bolje prilagođavati beat tekstu, tj. raditi beat kad imaš tekst tj. trake, pogotovo kad su trake ovako odlično snimljene i odrađene kao ove što mi je da Sale! (Sale ako te ko upuca ima da mi ostaviš trake da od tebe napravimo novog Pac-a:D )
hehe hvala za pohvale.. iskreno, sad mi mnogo ide na kurac to shto je sve kul, a preterao sam sa bassom.. pa chak i za moj ukus.. (poshto sam posle par slushanja na nekoliko sistema, zakljuchio da sam se ipak zajebao) :banghead: al gotovo, mrzi me da remixujem opet traku i da bacam taj mix na mixtape.. ko ga jebe..
a shto se tiche upucavanja, veruj mi, sranje postaje sve toplije u bg-u.. sve vishe istripovanih budala ima ovde.. sve vishe kvazi kriminalaca, a ja sranja ne trpim.. tako da su vec bile neke tuche i to.. i naravno, prozivke u pesmama (tzv dissovi) koje ja izbegavam da slusham i radim.. jbg, reci mi u lice, il umukni.. jebo jadna prozivanja preko pesama.. al jbg, kad pogledash realno.. Kristijan Golubovic je skoro zavrshio svoj "rep" album, pa onda imash predstavnika familije navijacha, sa njegovim sranjima.. narkose i utripovane likove.. Ilu, Sha, Napoleona.. Sve mi je chudnije, i sve manje zelim da budem deo toga.. Ne zato shto se bojim.. Boli me kurac, nikad se u zivotu uplashio nisam.. nego, jednostavno, jadno mi je.. eto..
i eto ti klasichna pricha, cimali su me neki od tih likova, i kad sam otvoreno pokazao da ne zelim da saradjujem sa njima, chuo sam priche kako sam pizda i kako ce me "skenjati".. kako cu popiti batine itd..
tako da ono.. srpski tupak? chek prvo da izdam nekoliko albuma, pa onda.. :) taman da izlaziram svoju smrt pa zapalim kod tebe u crnu goru.. :)
poz svima
ps @ alavuk: nemoj spominjati krank dok sam ja u blizini, lako mogu da prsnem i pobijem sve u maxiju..
Tribal_kg
14-06-2008, 01:57 PM
Ma znam i ja MrI-a jos sa starog RiV-a, a i Gremu dobro znam.. Ne treba meni to da saljem pesme.. Nisam ja u tom fazonu. Reko mozda si ti u toj prici pa te pitao bezveze.
HeatMan
14-06-2008, 02:41 PM
ma jok.. jedino shto je trebalo da se uradi povodom ovog je, slanje mojih pesama i snimanje jedne "reprezent" pesme na kojoj bi bili, lou benny, bvana, timbe i best.. bar je to taka neka ideja bila.. :? shta ce biti od SVEGA toga, nemam pojma.. :? :)
poz
alavuk
15-06-2008, 08:23 AM
realno, ja igora (mri) gotivim kao lika, ali chovek se na njega ne moze osloniti.. jednostavno, redovno ispada neodgovoran iz vishe razloga.. i ja ga kapiram, zato ga i ne smaram... a ako tebi treba neshto, rado cu ga priupitati.. mada, teshko da ce biti neki konkretan odgovor, to odmah da ti kazem.. ;)
hehehehe ala si opis'o igora , hahaha :) pozdrav ga ... nema ga nesto na msn-u ...
ne znadem kaki je original ali balti ga je oprao zestoko ! hmmm samo mozda zamerska sto je bas suv ritam barem malo delay-a ispod ...
hmmm samo mozda zamerska sto je bas suv ritam barem malo delay-a ispod ...
Mesas stilove ;)
Pozdrav
kejkz
15-06-2008, 11:43 AM
hahahaahh.. jel te iscimao da mu smixash rmx?
Sacuvaj me boze, ja da mu radim miks, pa nisam lood. Sve sam mu rek'o kako da uradi, al' me ne slusa... eee... naucnici i muzika
kejkz
15-06-2008, 11:49 AM
bas suv ritam barem malo delay-a ispod ...
Pa nije on Lee "Scratch" Perry ;)
balthazaar
15-06-2008, 11:57 AM
Pa, nije bilo potrebe da se Keksimir cima , ovo sve mogu sad i sam da popravim..nema više zajebancije...my , myself and i! :rotfl: :wink:
jaoo keksimire, sve si mi mogao reći, al ovo "naučnik" ću ti teško oprostiti ;) ...ti znaš da mi filozofi baš i nismo sa naučnicima predobri...a. ni sa umjetnicima :P we, ourselfs and us! ;)
alavuk
15-06-2008, 12:22 PM
Mesas stilove ;)
Pozdrav
???? kakve stilove ??? nisam ni malo mislio na dub / roots reggae ...
???? kakve stilove ??? nisam ni malo mislio na dub / roots reggae ...
Pa kad bi ovde stavio delay na bas , na sta bi to licilo ????
Pozdrav
alavuk
15-06-2008, 01:14 PM
a to , ok , nismo se skontali , mislio sam na sn i hh's i to veoma malo oko par posto cisto da ne pravi roots dub reggae i ostalu papazjaniju znaci oko 3/4% cisto malo da pliva beat ali malo ...
kejkz
15-06-2008, 02:40 PM
al ovo "naučnik" ću ti te?ko oprostiti ;) ...
Ma znam, morao sam malo da te z...., gde pocinje nauka, prestaje filozofija... i obrnuto :)
Tribal_kg
15-06-2008, 04:27 PM
Delay moze dobro da se iskoristi. Recimo.. Ispod glavnog ritma provuces neki loop i na njega turis delay. Naravno, samo malkcije taj loop treba da dodje do izrazaja.. Ja volim to da radim i jos da ga rasirim u stereo slici.. Mogu se dobiti zanimljivi rezultati ali sve zavisi od pesme i od samog ritma.
HeatMan
15-06-2008, 04:40 PM
Pa kad bi ovde stavio delay na bas , na sta bi to licilo ????
Pozdrav
ume da zvuchi dobro.. pusticu ti par mojih radova kad se budemo videli.. fazon je u tome shto pokushavam da pobegnem od glavnog tripa hip hopa...
bash sam pre neki dan razgovarao sa ortakom iz benda da uradimo jedan jazz hop/trip hop album.. da zvuchi malo vishe organski, al da zadrzimo ipak i neke osnovne crte hip hopa.. shto znachi, smaracu tebe i vasila za mishljenje i sl.. :)
Pa, nije bilo potrebe da se Keksimir cima , ovo sve mogu sad i sam da popravim..nema više zajebancije...my , myself and i! :rotfl: :wink:
jaoo keksimire, sve si mi mogao reći, al ovo "naučnik" ću ti teško oprostiti ;) ...ti znaš da mi filozofi baš i nismo sa naučnicima predobri...a. ni sa umjetnicima :P we, ourselfs and us! ;)
pa reche da cesh ga cimati.. zato ja to tako.. jbg..:)
onda baci final verziju kad zavrshish.. :D
poz
@alavuk: igor je stalno tu, kao i ja.. ali je "appear offline"..
Rhino
16-06-2008, 01:24 AM
bash sam pre neki dan razgovarao sa ortakom iz benda da uradimo jedan jazz hop/trip hop album.. da zvuchi malo vishe organski, al da zadrzimo ipak i neke osnovne crte hip hopa
I ja zelim da odradim tako nesto odavno, milo mi cuti:wink: .... Cak i imam nekih josh uvjek nezavrsenih numera... Ali citav projekat... Banja:)
HeatMan
16-06-2008, 04:44 AM
vidim ja da ce pasti neka saradnja.. :)
alavuk
16-06-2008, 10:03 AM
@alavuk: igor je stalno tu, kao i ja.. ali je "appear offline"..
ma tu mi je on , vidjam ga ja na msn-u :) mada dal' sam ja uopste i spomenuo msn u prethodnom postu ???? :) samo sam rekao koliko se secam da ga pozdravis :)
Rhino
16-06-2008, 06:14 PM
vidim ja da ce pasti neka saradnja.. :)
Da znas da bi mogla:)
Hollywood
17-06-2008, 10:48 AM
evo jos repa
malo se raspada ali kapiram da je zanimljivo heheh
http://marko.gramophonedzie.com/BLAZA-DIVI_MOJE_FELNE_tejk1.mp3 (http://marko.gramophonedzie.com/BLAZA-DIVI_MOJE_FELNE_tejk1.mp3)
Tribal_kg
17-06-2008, 01:55 PM
To je taj fazon.. :D Fino sprdanje.. :D:D
HeatMan
17-06-2008, 05:21 PM
to je zobla? pozdravi zoblu carinu.. ne javlja se u poslednje vreme..
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.