Log in

View Full Version : strahote na "banji 2008"

master29
31-05-2008, 09:34 PM
Ljudi jel sam ja poludeo il je ovo totalna kataklizma,toliko ne talentovanih interpretatora na jednom mestu.Cujete li vi ovu papazjaniju od festivala.
Sramota za Srbiju,sramota za V.Banju.Pa ko je bio u selekcionoj komisiji.Nikada u zivotu nesto losije nisam gledao.

roginator
31-05-2008, 10:47 PM
ima toga i kod nas

spasio si se sto nisi gledao HRF ( hrvatsk radiski festial)

lesha
31-05-2008, 10:54 PM
trenutno na hrt2 cmc, mnogo visa klasa.

master29
31-05-2008, 11:00 PM
Da li je ovo moguce,ne mogu jos da dodjem sebiiiiiii.pa bilo je i ranije festivala ali ovoliko dreseva na jednom mestu?Koja je to selekciona komisija treba ih streljati za primer.:banghead::banghead::banghead::banghead::ba nghead:

Max
31-05-2008, 11:00 PM
trenutno na hrt2 cmc, mnogo visa klasa.

Definitivno :)

Pozdrav

master29
31-05-2008, 11:04 PM
Definitivno :)

Pozdrav

Ma ne moze da se uporedi.ni sa prcilovackim jesenima(lupio sam) a kamoli sa ..........hrt-om.

milance
31-05-2008, 11:38 PM
Neznam ljudi...Ovo vise nije cak ni tuzno,preslo je i tu granicu!! Gledam i sve cekam da me neko drmne i kaze "Nasmesi se,ovo je skrivena kamera"...ali nazalost,to se nece desiti!!! :cry: :cry: :cry: Posle se zalimo sto je Grand uzeo primat??:rolleyes: Pa nemoj da se zajebavamo,oni ljudi,kakva god se kod njih bljuzgavstina promovisala,samo ulazu i ulazu u svoju pricu i sta god pricali,kod njih bre svi ili skoro svi znaju da pevaju a o njihovim nacinima da se "dodvore" "obicnom narodu".tek ne bih...to su Apsolvirali!!! Any way,ne bih nista i nikoga ko ima publiku da nipodastavam,ali ukoliko NEKO,nemam pojma ko,POD HITNO ne udari sakom od sto...Najebali smo...Vracamo se,ne u 90-te,nego u Nesto Mnogo Gore!!!! Oprostite na Dramaticnosti,ali ne mogoh da se suzdrzim...pa i gde cu da "kukam" nego ovde??? :mad: :mad: :mad: Aj pozzz

master29
31-05-2008, 11:44 PM
Neznam ljudi...Ovo vise nije cak ni tuzno,preslo je i tu granicu!! Gledam i sve cekam da me neko drmne i kaze "Nasmesi se,ovo je skrivena kamera"...ali nazalost,to se nece desiti!!! :cry: :cry: :cry: Posle se zalimo sto je Grand uzeo primat??:rolleyes: Pa nemoj da se zajebavamo,oni ljudi,kakva god se kod njih bljuzgavstina promovisala,samo ulazu i ulazu u svoju pricu i sta god pricali,kod njih bre svi ili skoro svi znaju da pevaju a o njihovim nacinima da se "dodvore" "obicnom narodu".tek ne bih...to su Apsolvirali!!! Any way,ne bih nista i nikoga ko ima publiku da nipodastavam,ali ukoliko NEKO,nemam pojma ko,POD HITNO ne udari sakom od sto...Najebali smo...Vracamo se,ne u 90-te,nego u Nesto Mnogo Gore!!!! Oprostite na Dramaticnosti,ali ne mogoh da se suzdrzim...pa i gde cu da "kukam" nego ovde??? :mad: :mad: :mad: Aj pozzz

Grand festival je FESTVALCINA za ovo sranje,posle kazu jbg nema pop muzike,fali ovo fali ono.Sta sad?Doveli su idijote koji su u falsu non stop,i ko je kriv Grand,Sity ko ljudi recite?Pa sta smo uradili sa najboljim festivalom mog vremena"Zajecarskom gitarijadom"Znam sta je to nekada bilo,svirao sam sa Viktoriom tamo,a sta je sad KANTA sve losije organizacije,sve losiji izvodjaci.Ja znam da imamo vrh pevace pop i rok muzike.GDE SU TI LJUDI?Spasite i ovo malo casti pop i rock muzici.Sorry na davljenju:banghead:

Max
01-06-2008, 12:21 AM
Grand festival je FESTVALCINA za ovo sranje,posle kazu jbg nema pop muzike,fali ovo fali ono.Sta sad?Doveli su idijote koji su u falsu non stop,i ko je kriv Grand,Sity ko ljudi recite?Pa sta smo uradili sa najboljim festivalom mog vremena"Zajecarskom gitarijadom"Znam sta je to nekada bilo,svirao sam sa Viktoriom tamo,a sta je sad KANTA sve losije organizacije,sve losiji izvodjaci.Ja znam da imamo vrh pevace pop i rok muzike.GDE SU TI LJUDI?Spasite i ovo malo casti pop i rock muzici.Sorry na davljenju:banghead:

Meni je Grand festival isto sranje ...... :(

Pozdrav

master29
01-06-2008, 12:23 AM
Meni je Grand festival isto sranje ...... :(

Pozdrav

E jebi ga sad,nemoj mi reci da su ovako skrndeljski pevali,da je bila debilska scena.ok tvoje misljenje.postujem

Max
01-06-2008, 12:28 AM
E jebi ga sad,nemoj mi reci da su ovako skrndeljski pevali,da je bila debilska scena.ok tvoje misljenje.postujem

Znas kako .... i jedno i drugo mi je toliko muzicki odvratno ... da mi je jako tesko da kazem da je nesto " Bolje " ....... zato sam mislio ....

Ocajne pesme ..... apsolutno neinventivni aranzmani .... i ok ..... ovde su vise falsirali ..... ali video sam i neke " zvezde granda " ako se ne varam na ovom festivalu , pa su falsirali ......

Zato ne mogu da kazem .... " festivalcina " i mnogo bolje ...... samo drugacije smrdi :(

..... moje misljenje naravno .......

Pozdrav

master29
01-06-2008, 12:40 AM
Znas kako .... i jedno i drugo mi je toliko muzicki odvratno ... da mi je jako tesko da kazem da je nesto " Bolje " ....... zato sam mislio ....

Ocajne pesme ..... apsolutno neinventivni aranzmani .... i ok ..... ovde su vise falsirali ..... ali video sam i neke " zvezde granda " ako se ne varam na ovom festivalu , pa su falsirali ......

Zato ne mogu da kazem .... " festivalcina " i mnogo bolje ...... samo drugacije smrdi :(

..... moje misljenje naravno .......

Pozdrav

jbg apsolvirali smo poslednjih meseci ovu temu narodnjaci vs ostalo,svako ima pravo na svoje misljenje i ja to cenim,ima dosta toga sto si u pravu ima dosta toga i gde nisi.Ali nikako ne smemo da merimo ovakav krs od festivala sa kardinalnom organizacijom i najgorom interpretaciom ma ko god veceras pevao sa bilo kojim festivalom do sad kamoli sa Grandovim.Pozz

Max
01-06-2008, 12:50 AM
jbg apsolvirali smo poslednjih meseci ovu temu narodnjaci vs ostalo,svako ima pravo na svoje misljenje i ja to cenim,ima dosta toga sto si u pravu ima dosta toga i gde nisi.Ali nikako ne smemo da merimo ovakav krs od festivala sa kardinalnom organizacijom i najgorom interpretaciom ma ko god veceras pevao sa bilo kojim festivalom do sad kamoli sa Grandovim.Pozz

Ok .... samo mi reci gde nisam u pravu ... ?

Pozdrav

master29
01-06-2008, 12:55 AM
Ok .... samo mi reci gde nisam u pravu ... ?

Pozdrav

Ma daj Max nismo deca necu da raspravljam sa tobom 3 meseca oko Narodnjaka vs Celog sveta.Sve si u pravu.Pozz

Max
01-06-2008, 01:05 AM
Ma daj Max nismo deca necu da raspravljam sa tobom 3 meseca oko Narodnjaka vs Celog sveta.Sve si u pravu.Pozz

Nisam bio cinican pri postavljanju ovog pitanja .... zao mi je ako si me tako razumeo ...

Zaista bih voleo da mi posaljes 2 - 3 pesme sa Grandovog festivala ( You tube ili sl )koje su po tvom ( ili opstem ) misljenju dobre pesme i dobro odradjene .....

Uopste ne bezim od cinjenice da zbog sopstvene nezainteresovanosti nisam mozda propustio nesto sto je dobro ..... zato sam i postavio pitanje .....

Pozdrav

master29
01-06-2008, 01:11 AM
Max na koliko smo threadova do sada diskutovali na ovu temu,nekazem ja da si bio zlonameran nego nemam vise snage da obnjasnjavam,ti mozda volis Jazz a ja o tome mozda pojma nemam a mozda i suvise znam,Ja NE VOLIM NARODNJAKE ali mozda o njima suvise zam.Nije poenta bila kakvi su narodnjaci i njih sam izkritikovao ako si citao od pocetka nikoga nisam zaobisao,Ceo festival je jedno veliko govno mislim na Banju 2008 i nebi se sa tobom slozio da moze da parira Grandu ma ne moze ni da mu pridje,po organizaciji a bog me i po pevanju tamo nije bilo falseva koliko se god tebi to nesvidjalo.Imas pravo da ti se odredjeni pravac ne svidja to je tvoj lici izbor,ali nemozes da uporedis po tehnickim stvarima ova dva festivala nikako.

milance
01-06-2008, 04:11 AM
Ljudi,Sramota je u tome sto je Grandov "festival" ustvari samo expanded version regularne grand emisije u kojoj se kao nesto takmice u tv studiju sa skoro istom scenografijom kao i svake subote i sto pevaju uzivo!! E sad,kazem sramota zasto?? Zato sto,ako "Zabavnjaci" imaju neki nacin da pariraju toj govnariji i od muzike i od festivala,onda je to definitivno jednim ili sa vise kvalitetnih festivala POP i Rock muzike u toku godine,zar ne?! Imao sam prilike da budem ucesnik na par takvih na ovaj ili onaj nacin i nemam nikakve reci hvale za iste,jer to su ustvari "Festivali Lobija" i nista drugo!!! Dao sam primer Granda zasto?? Zato sto,evidentno je to da ta izdavacka kuca,festival,Tv Show...sta god,pod istim imenom,ustvari nam danas "obrazuje" omladinu i devojcice i decake koji tek izgradjuju sebe kroz shvatanja i muziku!! Ako je iko odavde imao skoro priliku da ode u neku osnovnu skolu ili mozda ima dete koje pohadja istu,Vrlo dobro zna onda o cemu pricam!! Na odmorima ili na casovima se razmenjuju melodije gore pomenutih HITOVA a 70% tih klinaca se poistovecuje sa raznoraznim "intelektualnim" tekstovima,koje da sad ne krecem da citiram,mnogi vec,hteli-ne hteli,vrlo dobro znaju!!!! :rolleyes: Poenta price,da skratim: Neznam ko je to u ovoj zemlji ili koji je nacin da se tome stane na put,ali...malo je vec,blago receno Alarmantno!!! Pop festivali polako,jedan po jedan propadaju i gase se a mladi ljudi koji zele muzicki da se izraze,moraju da idu na Grandove audicije,jer ce tamo dobiti adekvatnu priliku da dobiju konkretan nacin da postanu "zvezde" i naprave karijere...dok ih cika Sale ne "iscedi" ko limun i baci u zaborav kad dodju neki novi i sveziji u Stanc-fabrici!!! A za to vreme,mi svi mozemo da sedimo i gledamo to,cekamo da uskoro uspostavimo saradnju sa nekom Ciki,Miki,Ceca,Meca,Peca,Indi,Mindi,Rindi...da im "crtamo" fraze po Melodinima,jer smo to do jaja (nazalost) usavrsili i da se pokrijemo ushima ILI DA PREDUZMEMO NESTO!!!!!!????? Sta??? Nemam pojma...znam samo da RTS ili ti Nacionalna Televizija ima 10 puta bolje i uslove i pokrivenost od bilo koje televizije u zemlji,samo treba neki "Mudash" da skupi i petlju i sredstva i da na pravi nacin da sansu mladim i talentovanim ljudima u ovoj maloj Srbiji,jer jadna deca trenutno imaju da biraju samo izmedju "urbanijeg" ili klasicnog Narodnjaka...jer je to jedino u ponudi !!!!!:banghead: :banghead:

master29
01-06-2008, 04:25 AM
Ulazimo u off,vidi koliko ima festivala narodne muzike kako god je nazoves? JEDAN A pop muzike ili neznam vise ni kako da je nazovem,10 Pa koji je to odnos.I sta su ti nasi mladi narastaji pokazali NISTA.Evo veceras se lepo videlo koliko znaju KATASTROFA.Tako na svakom Pop festivalu,samo se brukaju,ko sarena telad blenu lice na konduktere u losem vozu.Koliko televizija ima i sta opet bode oci SAMO JEDNA EMISIJA Pa ima pun ku..c pop i rock emisija.Narodnjaci su zabranjeni.Ko je tu kriv?Dali ste kroz zivot naucili da sve sto je pljuvano i branjeno vise je voljeno.Ja bi pustio narodnjake da se zgade narodu,ovako jebi ga.Ma neskoluje decu Grand,prebaciti vasoj deci kanal edukujte ih.Decu skoluju roditelji.I trece kad pricas o grandovim zvezdama,ja ih licno sve znam radim sa njima,vidis skoro su svi kupili stanove voze dobra kola imaju para toliko o njihovom eksploatisanju.Bili bi po Leskovcima i ostalim gradovima i pevali bi za 5e da nema Granda,tu je profesionalizam na zavidnom nivou,onaj koji rokeri za zivota nece imati.Jos jedno nesto slicno Grandu je bilo i u Tri ka duru pa Idol i gde su ta deca,obecavano im je svasta kule i gradovi.Pojela ih tama,nebranim Grand ali ovo su tuzne cinjenice.Zao mi je zbog toga ali ko je tu kriv,nikako nije Sasa Popovic nego ljudi koji vode pop i rock scenu kao i sami interpretatori,Sorry na dugom postu.Pozz

idekius
01-06-2008, 01:42 PM
Neki vole Grand festival, neki V.Banju... sto nas dovodi do zakljucka da svako ima prava na svoj ukus. Eeee... ako to uzmemo u obzir, onda bi bilo jako glupo uskratiti i meni takvo pravo, pa stoga skromno mogu da izjavim:

-Smece su i jedan i drugi :da::D

Kad ta chuda vidim na TV-u, najradije promenim program...

A sto su nam festivali smetlista, o tome ne bi mi trebalo da razbijamo glavu, vec organizatori.
Ne bi bio problem da pojedini ucesnici ne znaju da UBODU po koji ton, o.k., progledalo bi se kroz prste, problem je sto mnogi na tim manifestacijama ne znaju da UBODU vola u dupe :)

Usput, voleo bih da vidim "Skale", ali da se peva uzivo...

Raspravljate se da li manje smrdi s(k)epticka jama u prirodi, ili javni WC na zeleznickoj stanici :D

alavuk
01-06-2008, 01:56 PM
@master29

ne bih se slozio da nema nigde likova sa 3k dura , tu je ana nikolic pocela da gradi muzicku karijeru , onda pevac alogije , tijana bogdanovic prateci vokal kod vlade u bendu ... malo ste zaboravili tu emisiju i ucesnike :) ali ne uzimam za zlo davno to bese

alavuk
01-06-2008, 02:13 PM
valjda je bogicevic a ne bogdanovic , brzopletost i mnogo kasnjena na jatovim linijama + jos spavam na poslu ...

master29
01-06-2008, 02:17 PM
@master29

ne bih se slozio da nema nigde likova sa 3k dura , tu je ana nikolic pocela da gradi muzicku karijeru , onda pevac alogije , tijana bogdanovic prateci vokal kod vlade u bendu ... malo ste zaboravili tu emisiju i ucesnike :) ali ne uzimam za zlo davno to bese

To je jako zanemarljuivo,ja bi licno voleo da ih ima vise.Nama trebaju ozbiljni interpretatori sa ozbijlnim organizatorima,menadzerima itd.

alavuk
01-06-2008, 03:18 PM
nama treba prvo ozbiljan red i zakon pa vaspitanje potomaka pa tek onda ostalo , do tada cemo se snalaziti kako god znamo i umemo kao sto smo navikli od 90-ih godina tj od 4.maja 80-e godine :]

master29
01-06-2008, 03:34 PM
nama treba prvo ozbiljan red i zakon pa vaspitanje potomaka pa tek onda ostalo , do tada cemo se snalaziti kako god znamo i umemo kao sto smo navikli od 90-ih godina tj od 4.maja 80-e godine :]

Zakon pravimo sami,takodje i decu sami vaspitavamo,sve je do nas ni do koga drugog.P.S.Nadam se da niko sa foruma nije ucestvovao na ovom odvratnom festivalu.:D

master29
01-06-2008, 03:39 PM
Neki vole Grand festival, neki V.Banju... sto nas dovodi do zakljucka da svako ima prava na svoj ukus. Eeee... ako to uzmemo u obzir, onda bi bilo jako glupo uskratiti i meni takvo pravo, pa stoga skromno mogu da izjavim:

-Smece su i jedan i drugi :da::D

Kad ta chuda vidim na TV-u, najradije promenim program...

A sto su nam festivali smetlista, o tome ne bi mi trebalo da razbijamo glavu, vec organizatori.
Ne bi bio problem da pojedini ucesnici ne znaju da UBODU po koji ton, o.k., progledalo bi se kroz prste, problem je sto mnogi na tim manifestacijama ne znaju da UBODU vola u dupe :)

Usput, voleo bih da vidim "Skale", ali da se peva uzivo...

Raspravljate se da li manje smrdi s(k)epticka jama u prirodi, ili javni WC na zeleznickoj stanici :D

Vi iz Nis nemate prava na zalbu:grin: Dali ste ovoj drzavi najveceg fenomena Bobana Zdravkovica,cak je glavna faca u Srpskom South parku.xaxaxaxaxa

Bobane,spasi Grand produkciju:rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:

idekius
01-06-2008, 04:15 PM
Vi iz Nis nemate prava na zalbu:grin: Dali ste ovoj drzavi najveceg fenomena Bobana Zdravkovica,cak je glavna faca u Srpskom South parku.xaxaxaxaxa

Bobane,spasi Grand produkciju:rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:

:rotfl::rotfl::rotfl: Bobana mi ne diraj! On svoje albume radi u inostranstvu! .... u Bugarskoj ... :D

Usput, ne znam da li ste chuli... nije zezanje... predsednik opstine Mediana je prekjuce posetio Shabana Bajramovica na koronarnoj klinici u Nishu i poklonio mu 30.000 dinara... taman da vrne novce Buzgetu! :rotfl

Ma da ni to nema potrebe, jer je izgleda Buzge vec naplatio svoja potrazivanja... o cemu vise mozete prochitati ovde http://www.blic.co.yu/hronika.php?id=42720 :twisted::rotfl::D
(http://www.blic.co.yu/hronika.php?id=42720)

alavuk
01-06-2008, 04:26 PM
buzga otkupljuje hardware hahahahaha veoma iskusno i dvosmisleno predstavljanje :]

alavuk
01-06-2008, 04:27 PM
Zakon pravimo sami,takodje i decu sami vaspitavamo,sve je do nas ni do koga drugog.P.S.Nadam se da niko sa foruma nije ucestvovao na ovom odvratnom festivalu.:D

...

master29
01-06-2008, 04:30 PM
...

Si editovao?ne razumem ...da nisi ucestvovao na banji 2008???:rotfl::rotfl::rotfl:

alavuk
01-06-2008, 05:22 PM
Si editovao?ne razumem ...da nisi ucestvovao na banji 2008???:rotfl::rotfl::rotfl:

kao sto vidis nisam, da prdnuo sam u mic tokom zivog prenosa na nacionalnom dijabetesu :) , rekao si sustinu svog kukanja nad tim i tim ono sto je boldovano tj naglaseno ...

master29
01-06-2008, 05:32 PM
kao sto vidis nisam, da prdnuo sam u mic tokom zivog prenosa na nacionalnom dijabetesu :) , rekao si sustinu svog kukanja nad tim i tim ono sto je boldovano tj naglaseno ...

Uf pa ti nisi gledao cudo od festvala:(nije na nacionalnoj televiziji nego na pinku.nema veze,ono sto si izboldovao to je moje misljenje.

idekius
01-06-2008, 06:12 PM
Каква је музика, таква је и држава. Платон....eh davno to bese receno...

"FA-FA-LA-SI-MI-TI..." " Branimir Stulic :D

master29
01-06-2008, 06:16 PM
:rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:: rotfl::rotfl::rotfl:"FA-FA-LA-SI-MI-TI..." " Branimir Stulic :D

alavuk
01-06-2008, 07:50 PM
Uf pa ti nisi gledao cudo od festvala:(nije na nacionalnoj televiziji nego na pinku.nema veze,ono sto si izboldovao to je moje misljenje.

na njih sam i mislio pustili su delic u nacionalnom dnevniku isle su neke 3 klinke svrake ...

idekius
01-06-2008, 08:57 PM
Ljudi... dal' je moguce da jos neko ozbiljno posmatra festivale? :D

Skoro mi je dosao jedan poznanik da mu radim pesmu za jedan nas "uvazeni" festival...
Rekao sam mu da ne mogu, jer sam vec prihvatio drugu pesmu, za drugi festival, a rok kuca...

Covek mi objasnio kako su mu rekli da "ne valja produkcija" i da oni mogu da srede da mu to uz "skromnu nadoknadu" (cijena sitnica) uradi (gle chuda) jedan uvazeni clan naseg foruma. Kad sam chuo, tako sam se zasmejao da su mi usta proradila kao mlazni motor, pa odvezla stolicu na kojoj sam sedeo do zida koji je nekoliko metara iza mojih ledja... :rotfl:

Naravno, liku sam uputio savet da se mane corava posla, da uradi tako da ne baci pare, a da je moja pretpostavka da ko god to uradi "nece valjati", cim su mu tako rekli.

Pretpostavljam da se uvazeni clan nece sam javiti da mi objassni kako je on u stvari postenjachina... a mozda se javi i pet njih sa slichnim dilovima, a ja znam samo za jednog :D

"7"
01-06-2008, 09:23 PM

Skoro mi je dosao jedan poznanik da mu radim pesmu za jedan nas "uvazeni" festival...
Rekao sam mu da ne mogu, jer sam vec prihvatio drugu pesmu, za drugi festival, a rok kuca...

Covek mi objasnio kako su mu rekli da "ne valja produkcija" i da oni mogu da srede da mu to uz "skromnu nadoknadu" (cijena sitnica) uradi (gle chuda) jedan uvazeni clan naseg foruma. Kad sam chuo, tako sam se zasmejao da su mi usta proradila kao mlazni motor, pa odvezla stolicu na kojoj sam sedeo do zida koji je nekoliko metara iza mojih ledja... :rotfl:

Naravno, liku sam uputio savet da se mane corava posla, da uradi tako da ne baci pare, a da je moja pretpostavka da ko god to uradi "nece valjati", cim su mu tako rekli.

Pretpostavljam da se uvazeni clan nece sam javiti da mi objassni kako je on u stvari postenjachina... a mozda se javi i pet njih sa slichnim dilovima, a ja znam samo za jednog :D

Pa reci ko je u pitanju pa ce morati da se javi :wink:

idekius
01-06-2008, 09:30 PM
Pa reci ko je u pitanju pa ce morati da se javi :wink:

Neeeee... necemo ometati ljude u skupljanju mrvica... i onako su ih jedva dobili :wink:
Poenta je samo u tome da na mnoge stvari ne treba gledati ozbiljno ...

Aleksandar Filipovic
01-06-2008, 09:40 PM
Ljudi jel sam ja poludeo il je ovo totalna kataklizma,toliko ne talentovanih interpretatora na jednom mestu.Cujete li vi ovu papazjaniju od festivala.
Sramota za Srbiju,sramota za V.Banju.Pa ko je bio u selekcionoj komisiji.Nikada u zivotu nesto losije nisam gledao.

Nisi poludeo nego je ovo tragicna slika nesih festivala.Ustvari poludeli smo svi mi koji gledamo ovu tragikomediju.Kao da se sva muzicka netalentovanost i neznanje skupila u ova poslednja 3 dana u Vrnjackoj Banji.Tolika gomila amaterskog pevanja,invalidnih pesmica i smesnih aranzmana odavno nije vidjena na jednom mestu.Ni na prste jedne ruke ne mogu da se nabroje pesme da su iole zanatski korektno uradjene.Svake godine budem demantovan da je ono sto sam video prosle godine na nekom festivalu najgore.Ocigledno uvek moze jos gore.Nek' nam je bog u pomoci,ko zna sta cemo gledati i slusati iduce godine.Sto se selekcione komisije tice,predsednik iste je gospodin harmonikas Misa Mijatovic kojem,uz svo moje uvazavanje,mislim da tu nije mesto.Sto se nagrada tice-valjda su svi lobiji zadovoljeni.:rolleyes: "Dilema" Grand Festival ili Vrnjacka Banja bar kod mene uopste ne postoji,jer zaista ne znam koje sranje vise smrdi,ono obicno ili ono "nasminkano".

master29
01-06-2008, 09:57 PM
Nisi poludeo nego je ovo tragicna slika nesih festivala.Ustvari poludeli smo svi mi koji gledamo ovu tragikomediju.Kao da se sva muzicka netalentovanost i neznanje skupila u ova poslednja 3 dana u Vrnjackoj Banji.Tolika gomila amaterskog pevanja,invalidnih pesmica i smesnih aranzmana odavno nije vidjena na jednom mestu.Ni na prste jedne ruke ne mogu da se nabroje pesme da su iole zanatski korektno uradjene.Svake godine budem demantovan da je ono sto sam video prosle godine na nekom festivalu najgore.Ocigledno uvek moze jos gore.Nek' nam je bog u pomoci,ko zna sta cemo gledati i slusati iduce godine.Sto se selekcione komisije tice,predsednik iste je gospodin harmonikas Misa Mijatovic kojem,uz svo moje uvazavanje,mislim da tu nije mesto.Sto se nagrada tice-valjda su svi lobiji zadovoljeni.:rolleyes: "Dilema" Grand Festival ili Vrnjacka Banja bar kod mene uopste ne postoji,jer zaista ne znam koje sranje vise smrdi,ono obicno ili ono "nasminkano".

Uf,usrao sam se da sam POLUDEO.Tek mi danas nije dobro,kad sam video pobednike.Joj sto je jadan ovaj PGP i ovi njegovi pujuncici mislim muzicki urednici.Toliko su jadni da nisu ni svesni,licno cu im reci pa dokle vise na svakom usranom festivalu da uzimaju nagrade.Uzas festival ali mnogo manji uzas od ovih divokoza od nesrecno nepismenih urednika.Svaka cast Misi kao coveku koji je iza sebe ostavio dosta toga i ovog puta njega izuzimam iz ove price.Pgp Jadnici,vi kojima je posao sredjivao Zoran Lilic dok ste mu ladilu muda po Svetom Stefanu i vi ostali koji kao porodicno nasledje vucete da neki pevac mora da snimi vasu pesmu da ne bi ispusio na tv-u mnogo ste bre jadniiiiiiiiiiiii.Prepoznace se sigurno.Sorry na off-u

idekius
01-06-2008, 10:14 PM
О блуду на фестивалима:
Ко чини блудне раднје по фестивалима, мува и служи се разним не Хрисћанским методама и махинацијама, да му се руке отсеку и нос сареже.

Mala adaptacija Dusanovog zakonika :D

master29
01-06-2008, 10:28 PM
О блуду на фестивалима:
Ко чини блудне раднје по фестивалима, мува и служи се разним не Хрисћанским методама и махинацијама, да му се руке отсеку и нос сареже.

Mala adaptacija Dusanovog zakonika :D

Stvarno sorry na off-u,ali prevrsili su svaku meru.Sto ne nazovu neki festival po njihovim imenima,pa brate da se zna.Moze da se zove PGP-Ovizija i Muzicki urednici.I tako da sami sebi dele nagrade na posteniji nacin.I ovako su im pevaci Krsh i ako ostane ovako
imacemo lep prizor.Pevaci ce pevati za gluvoneme.Mozda i za to naprave festival bili bi uspesniji.Niko se nebi bunio i ovako se krevelje kao debili.Strasno kakav UZAS.Horor.

master29
01-06-2008, 10:43 PM
Ispricacu vam jednu pricu,makar me to kostalo i sigurno ce me kostati.
Samo cu izmeniti imena a oni ce se sami prepoznati.Prepoznace ih i ljudi koji su na ovom forumu a imali su nesrecu da budu sa njima u kontaktu.

Nekada davno u jednoj zemlji seljaka ziveo kompozitorcic po imenu "Bradoslav Smajic"Tih davnih godina kad su se pevali slageri on je bio jedan od uspesnijih kompozitora.Kako su godine prolazile on je sve losije pesme pravio,al zamislite zaposlio se u jednoj drzavnoj instituciji u to vreme.Najacoj!!!!!! Svi pevacici onog vremena su morali bar po jednu pesmu od njega da uzmu,bogme i pevaci jer bi drugacije bili sankcionisani sa malih ekrana.I ako je bio samo jedan program,posle bog me i drugi gosn Bradoslav je bio jak ko da ih ima 200.Zamislite svi su MORALI da snimaju njegove pesme.Nekazem da je to bilo nekvalitetno,imao je gospodin i vrhunskih pesama samo sto svaka ucena nije dobra.Pogotovo precutna.Prica je bila ajmo kod njega po pesmu da bi bili na radiju i televiziji.Kroz odredjeno vreme njegov sincic je rastao i rastao i sve fore kupio od tatka,I ja sam rastao u to vreme i pored svoga oca sve to gledao.Jurio je po festivalima sincic jos od 1991god,vukao za rukav pevace da snime njegovu pesmu,bogme i uspeo sa jednom pevaljkom(Licno sam bio tu).Al jbg moras da se zaposlis ko tata,govorio je sam sebi da bi mogao da imas primat.Uradio je sincic isto sto i tata.Zaposlio se postao covek,drzavna institucija.Ma to je to govorio je sebi,i uspeo.Tako su krenuli festivali nagrade i cisto lobiranje.Isti je kao Bradoslav i nadam se da su ponosni jedan na drugog.Svaka nagrada je njihova i bice jos dugo,dugo.Kraj

master29
01-06-2008, 10:55 PM
Evo i druga pricica

Kralj Sabacke mahale

Bijo jednom jedan muzicarcic iz Sabca kraj Save,godinama je pokusavao da bude popularan pevac.Imitirao je i Olivera i Colica i Harisa,naravno ne uspesno.
Kucao je godinama na vrata svih zivih kompozitora ne bi li mu izasli u susret,prepoznali talenat u njemu i.t.d.Snimao je ploce u to vreme vrlo neprimetno identicno njegovom karakteru.ALI jedne godine je dobio angazman na Svetom Stefanu,ni manje ni vise nego da peva precedniku tadasnje nesrecne pocepane Jugoslavije.Slihtao se danima,ulazio u bulju svim mogucim sredstvima.Jbt postadose prijatelji.Zahvaljujuci Julu ulazi u istu instituciju kao lik iz prosle price.I na isti nacin manipulise ljudima kao gore navedeni.Josh nesto.Otisao je i Jul i Sloba svi su poskidani samo se krpelji jos drze na svojim starim polozajima i nikako da spadnu.Nazalost obojica nisu kvalifikovani za pozicije na kojima su.Samo sto je ovaj lik dosta neprimetniji od gore navedenog.S'tim da nije manje opasniji od istog.Pozz i izvinite na ovim pricicama nadam se da sam bar malo uspeo da vam objasnim kakav je ovo posao.Skrndelja ima svuda ne samo u muzici.Takva nam je cela zemlja.Jebe me sto o ovom poslu mnogo znam,spavao sam po raznim peticama,sesticama dok je moj otac radio.Ove price su istinite i deo su mog detinjstva,mog rastanja i mog starenja.Ne bi ih preporucio licima mladjim od 16 godina da nebi odustali od muzike.Pozz

slowstar
03-06-2008, 02:06 AM
Ja sam odavno postovao neka, doduse svoja misljenja o baznim uzrocima nase zajednicke muzicke tragedije, ne znam da li se iko seca, ali tvrdio sam da je jedan od fundamentalnih uzroka taj, da se SUVISE MNOGO LJUDI I NELJUDI BAVI MUZIKOM!!! PONAVLJAM, SUVISE MNOGO!!!
Krivci smo svi mi, a i dosta je kriva dostupnost kompjuterske tehnike, kao i piratski softver, da ne elaboriram dalje, ali treba da shvatimo da jednostavno nije moguce da se svako bavi muzikom, zbog nedostatka talenta, kulture i posvecenosti, da ne sirim dalje. Ponovo tvrdim, kao mator covek sa dosta iskustva (i dobrog i loseg) da je profi bavljenje muzikom oblast za EKSTREMNO TALENTOVANE, VEOMA POSVECENE, i dodatno BAR DONEKLE OBRAZOVANE I NACITANE LJUDE, znaci svojevrsnu elitu, inace nastaje populizam, masovnost (koja nikako nije dobra)
Laktasenje, ucene, laziranja, namestanja,tzv "nasledne" funkcije, korupcija, i tako dalje, sto je uglavnom rezultat MASOVNOG pokusavanja da se SVAKO bavi muzikom kao profi, a samo delic jednog promila od te mase su zaista talentovane i posvecene jedinke koje bi trebalo da se muzikom bave, i od nje, ali i za nju zive.
Ponavljam, moje LICNO misljenje, nista ne "naturam" - samo mislim da kao iskusan, mator i depresivan, imam donekle pravo da tako razmisljam na osnovu jedine osobine koja se ne moze brzo steci - ISKUSTVO...

master29
03-06-2008, 02:18 AM
Ja sam odavno postovao neka, doduse svoja misljenja o baznim uzrocima nase zajednicke muzicke tragedije, ne znam da li se iko seca, ali tvrdio sam da je jedan od fundamentalnih uzroka taj, da se SUVISE MNOGO LJUDI I NELJUDI BAVI MUZIKOM!!! PONAVLJAM, SUVISE MNOGO!!!
Krivci smo svi mi, a i dosta je kriva dostupnost kompjuterske tehnike, kao i piratski softver, da ne elaboriram dalje, ali treba da shvatimo da jednostavno nije moguce da se svako bavi muzikom, zbog nedostatka talenta, kulture i posvecenosti, da ne sirim dalje. Ponovo tvrdim, kao mator covek sa dosta iskustva (i dobrog i loseg) da je profi bavljenje muzikom oblast za EKSTREMNO TALENTOVANE, VEOMA POSVECENE, i dodatno BAR DONEKLE OBRAZOVANE I NACITANE LJUDE, znaci svojevrsnu elitu, inace nastaje populizam, masovnost (koja nikako nije dobra)
Laktasenje, ucene, laziranja, namestanja,tzv "nasledne" funkcije, korupcija, i tako dalje, sto je uglavnom rezultat MASOVNOG pokusavanja da se SVAKO bavi muzikom kao profi, a samo delic jednog promila od te mase su zaista talentovane i posvecene jedinke koje bi trebalo da se muzikom bave, i od nje, ali i za nju zive.
Ponavljam, moje LICNO misljenje, nista ne "naturam" - samo mislim da kao iskusan, mator i depresivan, imam donekle pravo da tako razmisljam na osnovu jedine osobine koja se ne moze brzo steci - ISKUSTVO...

Slobo,pretpostavljam da poznajes gore navedene likove.Ja sam ispricao pricu koja je malo bajkovita ali vrlo istinita.Pozz Mirko

slowstar
03-06-2008, 02:27 AM
Odmah da ti kazem, ZA SVE SI U PRAVU, ali je situacija znatno gora nego sto si je opisao. Za prvu dvojicu znam, cak i licno ih poznajem, ne znam ko ti je ovaj "neprimetni". Pricu dakle nisi bajkovito, nego istinito ispricao, i razumem tvoje "nenavodjenje" pravih imena, jasno mi je da nije nikakva "bojazan" u pitanju, nego samo malo kulture, za razliku od novina kao sto ih imamo...
Samo sam malo nastavio "elaboraciju" svog ranijeg stava, baziranog na uopstenoj situaciji, da kada se suvise NETALENTOVANIH i narocito LOSIH ljudi bavi muzikom, oni zaista talentovani, posveceni i dobri, ne mogu da zive od muzike, jer zbog sveopste otimacine i guranja netalentovanih, nema dovoljno materijalnih sredstava da se posteno i iskreno od muzike zivi. ne zalim se nikome, ali sam sam izgubio dosta posla, za koji znam da bih ga dobro, veoma dobro obavio, od strane potpuno netalentovanih "laktasa" ulizica i slicnih, a neki od njih - paradoksalno su i profesori, pa jos i svoju "umetnost" predaju mladima, ali dosta sam smarao - dakle slazem se sa tobom...

master29
03-06-2008, 02:38 AM
Bicu krata drugi diznijev junak je Mlikica Grantonic.pevacic u pokusaju.Ima on nekih Cd-ova sa gitarom se pojavljuje.Najvise je delovao dok je Jul bio na svim polozajima u RTS-u.Opet nije pravo ima ali i te kako potseca.Pozz Slobo.

Max
03-06-2008, 07:09 AM

Ha ha ha ha ....... imam osecaj da znam o kome / cemu pricas :)

Pozdrav

master29
03-06-2008, 02:30 PM
Ha ha ha ha ....... imam osecaj da znam o kome / cemu pricas :)

Pozdrav

Sto ne podelite vase znanje doticne licnosti sa nama.:DPa makar i bajkovito kao je u gornjim postovima.

idekius
03-06-2008, 03:28 PM
Heh... nema smisla... ne bih da drugi imaju stete od toga...
Ko sto rekoh, izneo sam situaciju samo zato da oni koji ti ne znaju, saznaju i ne budu razocharani kada razne "ekipe" krenu da ih hvataju u mashinu.

master29
03-06-2008, 03:37 PM
Heh... nema smisla... ne bih da drugi imaju stete od toga...
Ko sto rekoh, izneo sam situaciju samo zato da oni koji ti ne znaju, saznaju i ne budu razocharani kada razne "ekipe" krenu da ih hvataju u mashinu.

Ja sam izneo u gornjem postu i verovatno cu biti zabranjen na RTS-u za citav zivot.ali morao sam sa vama da podelim delic onoga sto se desava na estradi.
I za vreme vladavine Jula sam bio branjen osporavan jer im nisam dao za pravo ono sto rade.Nikada posle toga i ako su mnogi otisli u ku..c nisam to iskoristio,kao ja sam jedini smeo da vam se suprotstavim.Ali gmizavci i dalje gmizu i ne pustaju normalne i dobre muzicare da se dokazu.Ne mislim ovaga puta na sebe,mozda sam ja i najgori od svih vas ali ovde ima i tekako dobrih muzicara,producenata,snimatelja koji ne mogu da dodju do izrazaja zbog netalentovanih gmizavaca.Tako da ako ih budemo krili samo ce nama biti teze,nikako lakse.Pozz

kVu
04-06-2008, 12:57 AM
lepo si ti sve to rekao... ali gde su strucni ljudi, kao npr te selekcione komisije, da "provale" taj jedan promil mladih i posvecenih ljudi?

...ili je ovo sto je odabrano zaista najbolje...?

master29
04-06-2008, 01:04 AM
lepo si ti sve to rekao... ali gde su strucni ljudi, kao npr te selekcione komisije, da "provale" taj jedan promil mladih i posvecenih ljudi?

...ili je ovo sto je odabrano zaista najbolje...?

Nisi dobro citao,ONI NISU STRUCNI....Ljudi iz selekcione komisije su sami sebi dodelili nagrade.Znaci sukob interesa klasika.pozz

silicon science
04-06-2008, 01:08 AM
SUVISHE MNOGO LJUDI I NELJUDI BAVI MUZIKOM:shock: :confused: :banghead: :banghead: :banghead: Bez uvrede, suvise i mnogo ne idu zajedno, ili suvise ili mnogo (PLEONAZAM):wink:
A drugo, bolje da se ljudi bave muzikom nego da landaraju po ulici, kradu, drogiraju se iliti sta vec... A to "laktanje" se moze nazvati "snalaznjivost", meni je stvarno zao ako vam je neko oduzeo neki posao, ali covek ne sme biti halav, lose je to. Razmislite malo o tome sto ste rekli.:wink:
S' postovanjem
Silison Science

kVu
04-06-2008, 01:10 AM
Nisi dobro citao,ONI NISU STRUCNI....Ljudi iz selekcione komisije su sami sebi dodelili nagrade.Znaci sukob interesa klasika.pozz
pa onda smo u problemu... kako nekoga ko je zaista talentovan da nateras i das mu motiva da izgura do kraja svoju pricu ako taj isti ne moze proci ni na najsmrdljivijem mogucem muz. festivalu... bilo kao autor, producent, aranzer ili izvodjac...

master29
04-06-2008, 01:23 AM
pa onda smo u problemu... kako nekoga ko je zaista talentovan da nateras i das mu motiva da izgura do kraja svoju pricu ako taj isti ne moze proci ni na najsmrdljivijem mogucem muz. festivalu... bilo kao autor, producent, aranzer ili izvodjac...

Kvu,ne ide to tako lako,evo jednog primera:Bog ti da talenat i samo treba da ga prikazes i unovcis.A ljudi misle"Koji ce nam kurac borba EJ PA MI SMO EKSTREMNI MUZICARI e tu je problem.A onim nesrecnicima da golemu borbu jer znaju da su ne talentovani i da jedino kroz laktanje mogu nesto da naprave,oni ne biraju sredstva da svoj ne talenat iskoriste laktanjem.I tako to godinama ide.Talentovani zive od toga sto misle da su najbolji,a ovi drugi rade na tome da budu uspesni i da iskoriste lenjost talentovanih.Moj je savet glave gore i samo velikim odricanjem i radom vas talenat ce izaci na videlo.Zivot nije majka da vam iznese rucak na sto,nego od vas trazi da ga sami napravite.Pozz

alavuk
04-06-2008, 08:00 AM
znaci veliko postovanje imas od mene zbog ovog posta ! ave mirko (nista ironicno) !

LACKY
04-06-2008, 10:31 AM
Pa ovogodisnja predstavnica na Evroviziji je pobednica jednog od 3K-durova.
A i sta ste digli dzevu oko te Vrnjacke Banje! Naravno da nevalja, ko je jos video da se u banju ide na festival. U banju se ide kada te bole krsta ili imas kamen u bubregu, ima i banja kurnjaca(nesecam se sta ona bese leci). Zamisli da je Eurosong odrzan u banji na primer, gro publike bi bili penzosi u gacama koji umesto zastavama masu medicinskim nalazima.

HeatMan
04-06-2008, 11:19 AM
SUVISHE MNOGO LJUDI I NELJUDI BAVI MUZIKOM:shock: :confused: :banghead: :banghead: :banghead: Bez uvrede, suvise i mnogo ne idu zajedno, ili suvise ili mnogo (PLEONAZAM):wink:
A drugo, bolje da se ljudi bave muzikom nego da landaraju po ulici, kradu, drogiraju se iliti sta vec...

procentualno, najveci broj "drogosha" jeste iz umetnichkih krugova.. da li su muzichari ili slikari il shta god, uvek ima nekih droga tu umeshanih.. vecinom zato shto se osecaju neshvaceno i zato shto misle da su "kul" takvi.. ja mogu da posvedochim, da je kroz moj studio proshlo toliko narkotika da vi ne bi bili svesni.. i to od repera, preko rokera, do brejkera narodnjaka pa chak i rnb pevacha/pevachica..

evo sad mi dolazi novi klijent, za kog znam da je skoro uvek naduvan, i ochekujem bar josh 10 grama da upishem u svesku.. nedao mi bog da mi upadne murija dok su oni tu..

naravno, narkomanija u studiju je strogo zabranjena, ali to im ne smeta da to unose i da se gudriraju pre ili posle snimanja.. iskreno, protiv toga nemam nishta.. ali nemoj prichati ovakve stvari.. lik koji se puca sranjima, pucace se sa ili bez muzike i to je to..

btw, svaki ozbiljniji studio za vezbe i snimanja moze da posvedochi.

shto se suvishe mnogo tiche, mislim da je sloba to namerno rekao na taj nachin. i potpuno je u kompletu veoma i mnogo upravu. :D

Kvu,ne ide to tako lako,evo jednog primera:Bog ti da talenat i samo treba da ga prikazes i unovcis.A ljudi misle"Koji ce nam kurac borba EJ PA MI SMO EKSTREMNI MUZICARI e tu je problem.A onim nesrecnicima da golemu borbu jer znaju da su ne talentovani i da jedino kroz laktanje mogu nesto da naprave,oni ne biraju sredstva da svoj ne talenat iskoriste laktanjem.I tako to godinama ide.Talentovani zive od toga sto misle da su najbolji,a ovi drugi rade na tome da budu uspesni i da iskoriste lenjost talentovanih.Moj je savet glave gore i samo velikim odricanjem i radom vas talenat ce izaci na videlo.Zivot nije majka da vam iznese rucak na sto,nego od vas trazi da ga sami napravite.Pozz

cuti nemoj pravish konkurenciju sebi i drugima.. :)

zahebavam se, naravno.. shto vishe dobre muzike ja srecniji..

poz

btw, ne opterecujem se festivalima.. osim jednog nadolazeceg.. :)

ima i banja kurnjaca(nesecam se sta ona bese leci).

mogu samo da predpostavim.. :)

poz

silicon science
04-06-2008, 11:32 AM
procentualno, najveci broj "drogosha" jeste iz umetnichkih krugova.. da li su muzichari ili slikari il shta god, uvek ima nekih droga tu umeshanih.. vecinom zato shto se osecaju neshvaceno i zato shto misle da su "kul" takvi.. ja mogu da posvedochim, da je kroz moj studio proshlo toliko narkotika da vi ne bi bili svesni.. i to od repera, preko rokera, do brejkera narodnjaka pa chak i rnb pevacha/pevachica..

evo sad mi dolazi novi klijent, za kog znam da je skoro uvek naduvan, i ochekujem bar josh 10 grama da upishem u svesku.. nedao mi bog da mi upadne murija dok su oni tu..
poz

O chemu ti prichas?? A sta bi sa politicharima? Profesorima na fakultetima? Kasirkama u dragstoru? APOTEKARIMA:shock: To o chemu ti prichas je bilo bre 30 godina, kada se znalo ko se drogira, neki su nosili dugu kosu i slusali Janis Joplin i o tome si mogao samo da slusas od starijeg komsije:wink: Danas je situacija drugachija mnogo. Ne postoje ciljne grupe za koje se moze reci da su po uticajem narkotika. Verujem da ne bi prepoznao narkomana na ulici ni da prstom upere u njega, zato sto to vise nije stereotipna pojava, i ne misle oni da su kul ako se drogiraju, to misle samo tinejdzeri u koje ti spadas (nista uvredljivo ne mislim, sta vise, to je naj lepse doba zivota), i to je sve zato sto je droga dostupnija i jeftinija vise nego ikada iz razloga sto je murija konacno uspela da pruzme taj posao (na nasu nesrecu). I za kraj, Marihuana ili gandza nije droga:wink:

HeatMan
04-06-2008, 11:49 AM
O chemu ti prichas?? A sta bi sa politicharima? Profesorima na fakultetima? Kasirkama u dragstoru? APOTEKARIMA:shock: To o chemu ti prichas je bilo bre 30 godina, kada se znalo ko se drogira, neki su nosili dugu kosu i slusali Janis Joplin i o tome si mogao samo da slusas od starijeg komsije:wink: Danas je situacija drugachija mnogo. Ne postoje ciljne grupe za koje se moze reci da su po uticajem narkotika. Verujem da ne bi prepoznao narkomana na ulici ni da prstom upere u njega, zato sto to vise nije stereotipna pojava, i ne misle oni da su kul ako se drogiraju, to misle samo tinejdzeri u koje ti spadas (nista uvredljivo ne mislim, sta vise, to je naj lepse doba zivota), i to je sve zato sto je droga dostupnija i jeftinija vise nego ikada iz razloga sto je murija konacno uspela da pruzme taj posao (na nasu nesrecu). I za kraj, Marihuana ili gandza nije droga:wink:

nisam ni mislio na marihuanu ili gandzu.. ;) time se svi opushtamo.. :) mislio sam na skank, shit, spid, hash, eksere itd.

realno, odesh na bilo koji splav, i tamo vidish pomahnitale pijane budale.. samo su budzovani na koksu.. e sad, odesh u plastik ili neko slichno "underground" mesto.. skc, ili bilo koje mesto gde izlazi omladina, i shta se deshava? poshto kapiram da si matoriji, odi :) tamo, i vidi kako cesh proci.. saletece te ceo klub i pitati te da li imash eks il tako neshto.. eto, ja izgledam malo starije i malo hmmm.. valjda opasnije, poshto me murija redovno ne obilazi.. i gde god da odem pitace me pola kluba imam li neshto..

dalje, proshao sam svuda.. video i radio sve i svashta.. pronashao se u ovome.. i tu sam proshao kroz josh vishe redova ljudi.. i istina je da ne mozesh uperiti prsta u gradu u dzankija..ali to ne moze da ospori chinjenicu da droge (uopshte) ima previshe u muzici.. tako da ono shto si ti rekao "da se drogiraju itd" ne pije vodu..

i ne, znam kolko godina imam i sve, i naravno da se necu uvrediti.. prizeman sam, ali upoznao sam toliko ljudi koji jednostavno, niti su ovisni, niti imaju neke probleme u zivotu.. a opet se gudriraju... i to iskljuchivo u drushtvu..

aj sad ti meni objasni zashto?

eto, ja mogu priznati da sam umeo i sam da meditiriam uz zvuke marlija i dim blokova.. imao sam previshe sranja u glavi i previshe pritiska sa svih strana.. i eto, to bi bilo moje opravdanje, iako i nije neko.. realno..

sad, ja znam zashto to radim.. a zashto to rade gore navedeni tipovi ljudi?

par primera:

sa gruom i ekipom sa kojom sam shljakao sam proshao dosta promocija, zurki i sranja.. uvek su tu bile ribe koje su poshmrkale po liniju i 'vatale se medljusobno i sa bilo kim ko je bio zainteresovan.. ne, ribe nisu tipichne raspale narkomanke. devojke izgledaju kao one za kojima se pola grada osvrce.. osim mene i ljudi koji su malo imali iskustva sa takvim cheljadima.. :)

e sad, pored njih je bila i menadzerka jednog nasheg dobrostojeceg pop muzichara (necu ga imenovati nikako) i ona je poshmrkala i hvatala se sa devojkama, iako je posle tvrdila kako nije lezbacha..

bio sam na nekoliko takvih sharada, i batalio sve to. jednostavno, meni je dovoljan jedan SKC, dom, KST i naduvani klinci i to je to.

poz

btw, izgubio sam liniju na sred posta, jbg.. malo sam pospan.. nisam skoro ovako rano ustao..

edit: nisam skoro upoznao kasirke, i apotekare koji se rade.. iskreno.. pred profesorima sam duvao na faxu, ali poshto "to nije droga", ochigledno nisam dovoljno upoznao...

eto skoro sam saznao da su i neki profani iz srednje divanili..

i shta sad?

poenta svega je, da ne mozesh reci "bolje da se bave muzikom nego da se gudriraju", to ce raditi shta god radili.. o tome ti pricham..

mir :)

silicon science
04-06-2008, 12:03 PM
Ne kapiras me. Mogu reci bolje da rade muziku bolje nego da sa drogiraju , poenta mog posta je bila da je glupavo spajati muziku i drogu, na sta ti ciljas, ponavljam ,to je stereotip koji NE POSTOJI.

HeatMan
04-06-2008, 12:07 PM
aman, upravo ti i ja kazem da stereotip VISHE ne postoji.. bar mi prochitaj post.. :) tako da je sve jedno, da li ce raditi muziku ili raditi u banci, epsu itd...

:)

aj poz chovek

silicon science
04-06-2008, 12:08 PM
aman, upravo ti i ja kazem da stereotip VISHE ne postoji.. bar mi prochitaj post.. :) tako da je sve jedno, da li ce raditi muziku ili raditi u banci, epsu itd...

:)

aj poz chovek

Aj chao:)

slowstar
04-06-2008, 01:48 PM
A drugo, bolje da se ljudi bave muzikom nego da landaraju po ulici, kradu, drogiraju se iliti sta vec... A to "laktanje" se moze nazvati "snalaznjivost", meni je stvarno zao ako vam je neko oduzeo neki posao, ali covek ne sme biti halav, lose je to. Razmislite malo o tome sto ste rekli.:wink:
S' postovanjem
Silison Science

U pravu si, izvinjavam se za stilsko-gramaticku nepravilnost, ali radi se o normalnom, kako kazu "kolokvijalnom" valjda pisanju, mozda sam potsvesno samo hteo da temu naglasim...
Sto se "halavosti" tice, ako nesto ne moze da mi se "prisije", to je upravo ta "halavost" - naprotiv, dugi niz godina sam posmatrao kako drugi, evidentno nesposobniji, (izvini na izrazu) rade posao za koji znam da ga sigurno bolje radim od njih, cak se i nisam nikada bunio ni protestvovao, naprotiv, u izvesnim slucajevima sam i pomagao da taj posao urade, posto su mi se bez stida i srama javljali i molili (trazili) pomoc...
Mnoge su rupe u mom muzickom "talentu" ako moze tako da se nazove.Ne umem da radim one prave "narodnjake", ne lezi mi punk, ska, speed metal, hip-hop, i jos dosta "stilova" ali zato slobodno mogu da kazem i tvrdim, da dobro radim "USA" style balade, (mislim na arr i produkciju) leze mi "velicajne" i himnicne stvari, dobro znam da orkestriram za simfo i revijske orkestre, umem da napravim pristojne najave, dzinglove i spice, baratam solidno instrumentalnom muzikom, ambijentom, ITD, ITD, pa opet, svedok sam kako definitivno drasticno losiji na tom polju rade, cak su uzeli i svojevrsni "monopol" na takve poslove zahvaljujuci svojim skolskim vezama, prijateljstvu, prodornosti, ulizivanju, vecerama, tenisu, kontra uslugama, pa cak i ucenama. Ovo napominjem ne zato sto sam besan, uvredjen ili ljut, vec samo pomalo rezigniran i depresivan, cemu je naravno, doprinela i ova "patriotska" politicka situacija. Molim te, nemoj da ovo shvatas kao neko pravdanje, ja i dalje stojim iza onoga sto sam postovao.
Pozdrav, sve najbolje!!!

HeatMan
04-06-2008, 02:25 PM
a jbg, kad su vec napravili sranje kakvo jesu sa tim vezicama, zashto ne bi imperija uzvratila udarac? malo onako iz revolta da se napravi neka uber organizacija koja ce pratiti prave vrednosti i primati samo one koji valjaju u nju.. nebitno je da li su prijatelji i porodica u pitanju ili ne..

mislim, samo se zalimo i zalimo.. a niko nishta ne radi.. a i ne izgleda mi kao da ce uraditi, a kamoli da zeli to.. jbg, chudan smo mi narod..

Max
04-06-2008, 02:30 PM
mislim, samo se zalimo i zalimo.. a niko nishta ne radi.. a i ne izgleda mi kao da ce uraditi, a kamoli da zeli to.. jbg, chudan smo mi narod..

Radi se na tome ..... tesko , ali se radi ..... kao sto i sam znas

S' druge strane ( ako se ne varam ) kolega Slowstar je pri organizaciji Suncanih Skala .... gde znam da je nekoliko kvalitetnih pesama odbijeno ..... zar nije moglo nesto da se vise ucini za prijem kvalitetnijih pesama ???

Pozdrav

silicon science
04-06-2008, 04:08 PM

NE mozes to da govoris zato sto ne znas sta ostatak foruma (koje ne poznajes) radi i chime se bavi-sem mozda sto cujes njihovu muziku na kojekakvim spejsovima i to je to. Kao sto ni ja za tebe to ne mogu da kazem. Tako da je svako generalizovanje nepodobno, cak ces mozda nekoga i uvrediti:wink:

silicon science
04-06-2008, 04:15 PM
@Slowstar- razumem ja vas ali... Po vama se previse ljudi bavi muzikom(i dalje stojite iza toga) ... Meni je neverovatno takvo razmisljanje, bas iz razloga sto bi covek vase reputacije trebao da razmislja na kome ce "svet ostati", i da sto se vise ljudi bavi muzikom to ce biti vise mogucnosti da neko od mladih "ispliva", uostalom i da se otkrije talenat... Ovo mi zvuchi kao nekakva "odbrana teritorije", kao da ne zelite da se iko mesa u posao koji je rezervisan za vas nekolicinu(a to ste mi i "dokazali u prethodnom postu) , uostalom pa i bili ste po raznoraznim zirijima i "odbili" par dobrih pesama. Zasto? Upravo me to revoltira i tera da ovo pisem, i smeta mi to "chuvanje fotelje" (ne nuzno u vasem sluchaju vec globalno gledajuci nasu zemlju), umesto da se da prostora mladim ljudima.

master29
04-06-2008, 04:23 PM
@Slowstar- razumem ja vas ali... Po vama se previse ljudi bavi muzikom(i dalje stojite iza toga) ... Meni je neverovatno takvo razmisljanje, bas iz razloga sto bi covek vase reputacije trebao da razmislja na kome ce "svet ostati", i da sto se vise ljudi bavi muzikom to ce biti vise mogucnosti da neko od mladih "ispliva", uostalom i da se otkrije talenat... Ovo mi zvuchi kao nekakva "odbrana teritorije", kao da ne zelite da se iko mesa u posao koji je rezervisan za vas nekolicinu(a to ste mi i "dokazali u prethodnom postu) , uostalom pa i bili ste po raznoraznim zirijima i "odbili" par dobrih pesama. Zasto? Upravo me to revoltira i tera da ovo pisem, i smeta mi to "chuvanje fotelje" (ne nuzno u vasem sluchaju vec globalno gledajuci nasu zemlju), umesto da se da prostora mladim ljudima.

Igleda da nisi dobro procitao Slobine postove.Ne stajem ni na ciju stranu,covek je rekao "mnogo ne talentovanih ljudi",kome je u interesu da bilo kakvu stolicu cuva.Ja Slobu znam 20 odina i uvek je bio totalno ne nametljiv a izuzetno kvalitetan u onome sto radi,daj boze da svi talentovani ljudi dodju do vrha niko nikakve stolice ne cuva.Pozz

master29
04-06-2008, 04:29 PM
Evo ja upravo svoju stolicu prepustam Mitjovanu sa Rumskog,covek je dosao juce do mene,odusevio sam se kako radi(svira gitaru) i dobio je stolicu odmah do mene.Mlad,inventivan hoce da radi ovaj posao.Sta je tu toliko tesko.Pozz

slowstar
04-06-2008, 09:44 PM
S' druge strane ( ako se ne varam ) kolega Slowstar je pri organizaciji Suncanih Skala .... gde znam da je nekoliko kvalitetnih pesama odbijeno ..... zar nije moglo nesto da se vise ucini za prijem kvalitetnijih pesama ???

Pozdrav

NE NE NE!!!! Nisam u organizaciji Suncanih Skala!!! Nadam se da si se salio,
jer za mene to moze da bude jednako uvredi!!!!
Ne mogu da budem uorganizaciji festivala, koji je (bar do sada) bio na TOTALNI PLAYBACK....
Hvala lepo na toj pocasti, nisam ni u jednoj organizaciji, samo me povremeno zovu da budem clan zirija, sto sa mukom prihvatim, ali vidim da koriste moj (iskustvom stecen, a ne laktanjem osvojen) autoritet da bi isterali nesto svoje, kao sto su me na poslednjoj "Beoviziji" Zaj...li, pa su izglasali sto su izglasali za finale, a ja NIKAKO nisam bio za tu pesmu, jer mi je da budem iskren pun k...c ETNA i svih derivata istoga...
Hvala Svevisnjem, pa je Budva ove godine na "zivo" sto ce makar malo da smanji prisustvo neznalica i slagaca loopova, kojima svaka cast, ali ne moraju bas svuda da budu, i da se hvale kako su fantasticni aranzeri i ultimativni producentski timovi...
P.S. Mirko, hvala ti mnogo na podrsci i "odbrani"...

slowstar
04-06-2008, 10:02 PM

Nisi me razumeo SS, ocigledno...
Kao prvo, mislim da ti je krajnje neispravna teorija, koju su Marksisti izuzetno voleli, a to je da iz kvantiteta (kolicine) proizilazi kvalitet, sto APSOLUTNO NIJE TACNO!!!!!!!!
Ako se muzikom bavi relativno mali broj, ali izuzetno talentovanih, dokazanih ljudi, ne mislim po iskustvu, nego PRIMARNOM talentu, sluhu, muzikalnosti, tada ce biti moguce da kako politicari kazu "drustvo" a ja radije kazem okolina, obrati vecu paznju na njih, i omoguci im da svojim talentom, muzikalnoscu, posvecenoscu mogu da egzistiraju - zive na osnovu svoga rada (talenta). Kada je sve okolo prepuno mediokriteta, ciji je nedostatak talenta obrnuto proporcionalan divljoj, neutazivoj ambiciji, onda pravi, talentovani ljudi (sebe tu ne ubrajam, ako me neko drugi tako definise, unapred mu hvala) jednostavno ne mogu da dodju do izrazaja, i njihova muzikalnost i sveopsti talenat ce proci nezapazen, u gomili kojestarija, sterilnosti, maloumnosti i slicnih osobina, koje su karakteristicne za nasu muzicku scenu (opet - CAST RETKIM IZUZECIMA!!)
Sto se "cuvanja fotelje" tice, kao prvo, ja sam na kraju svoje muzicke karijere, bar u dosadasnjem obliku ('ajde da budem optimista, sto nisam)
a ionako NIKADA U ZIVOTU nisam ni seo u tu fotelju, ali mnogi drugi, tvrdim uglavnom manje talentovani da budem skroman u izrazu - JESU, i jos uvek u foteljama sede!!!
Ja dakle, ne cuvam nikakvu fotelju, jer je jednostavno nikada nisam ni imao, a sto se mladih talenata tice, verovao ili ne, ja ih volim, postujem, i trudicu se iz SVE SNAGE da im pomognem koliko je to u mojoj moci. Toliko o tome.
Ponavljam, nisam nikakav sef, boss, gazda i slicno, nisam ni u jednoj organizaciji festivala (pobrkao si me verovatno sa nekim drugim)
Trenutno uradim poneki aranzman, ukoliko ga neko izricito trazi od mene, ne "guzim" se nigde, ne naturam, nemam previse posla, a voleo bih da radim neku instrumentalnu muziku ukoliko tako nesto nekom treba, zavrsavam (valjda, vrlo sam samokritican) svoj CD ambijentalne muzike, a taj proces vec suvise dugo traje, ipak bih voleo da ne izadje "posthumno"...
Pozdrav, i svima SVE NAJBOLJE!!!

LACKY
04-06-2008, 10:45 PM
Nisi me razumeo SS, ocigledno...
Kao prvo, mislim da ti je krajnje neispravna teorija, koju su Marksisti izuzetno voleli, a to je da iz kvantiteta (kolicine) proizilazi kvalitet, sto APSOLUTNO NIJE TACNO!!!!!!!!
Ako se muzikom bavi relativno mali broj, ali izuzetno talentovanih, dokazanih ljudi, ne mislim po iskustvu, nego PRIMARNOM talentu, sluhu, muzikalnosti, tada ce biti moguce da kako politicari kazu "drustvo" a ja radije kazem okolina, obrati vecu paznju na njih, i omoguci im da svojim talentom, muzikalnoscu, posvecenoscu mogu da egzistiraju - zive na osnovu svoga rada (talenta). Kada je sve okolo prepuno mediokriteta, ciji je nedostatak talenta obrnuto proporcionalan divljoj, neutazivoj ambiciji, onda pravi, talentovani ljudi (sebe tu ne ubrajam, ako me neko drugi tako definise, unapred mu hvala) jednostavno ne mogu da dodju do izrazaja, i njihova muzikalnost i sveopsti talenat ce proci nezapazen, u gomili kojestarija, sterilnosti, maloumnosti i slicnih osobina, koje su karakteristicne za nasu muzicku scenu (opet - CAST RETKIM IZUZECIMA!!)

Cika Slowstare u potpunosti se slazem sa tobom!
Ali uvek postoji ali.
Ajde da se pozabavimo tom teorijom(suprotnom komunistickoj) i da iskarikiramo (da bi bila jasna sustina).
Znaci dole kvantitet! Ajde da ukinemo muzicke skole(ionako te skole zavrsi 99% kvantiteta, ma 100%, i nemoj da osudjujemo komuniste za sta nisu krivi) da bi se muzikom bavili samo retki darovi prirode(Mozzart nije imao tu cast da studir muzicku akademiju).
Sta su talentovani ljudi?
Znam da je tesko, ali ajde da pokusamo iz naseg ugla (talentovanih manje ili vise) sagledati, naprimer, sta bi moglo ostati posle 100 godina iza nas kao neka slika kraja 20 i pocetka 21 veka sa ovih podneblja u amanet buducoj populaciji!
Bojim se da se mnogima ta slika nece dopasti.

LACKY
04-06-2008, 11:09 PM
U 16 veku ako nisi zadovoljio Cara, ode glava(i Mozzart je radio za Cara).
Sustina je da treba da zadovoljis puk, ako to nisi ustanju onda si los komedijant, i pociunje prica o "neshvacenom" artu(danas legitimno opravdanje za neuspeh).
Elem, ono zasta se nekada(kod careva) gubila glava, danas se neodgovara nikome. Cak sta vise uspesni se proglasavaju medio kritetima( jerbo su seljacine i nekapiraju art).
A u biti muzika treba da coveku (bar na trenutak) ucini zivot lepsim.
Tako da svi vi koji uspete da skrenete paznju nekome, uspeli ste u svome radu.

dexyco
04-06-2008, 11:59 PM
Hajd da odkucam i ja koju rec na ovu temu vise kao laik nego kao neko ko se prilicno razume u sve ovo...

@slowstar

Tacno je da ovaj sistem kvantiteta nije dobar, to se jasno vidi, medjutim, nije u pitanju sam kvantitet, vec razmisljanje mase. U koliko bi vecina stanovnistva bila makar iznad proseka i izuzetno kulturno potkovana, onda ovaj sistem mozda i ne bi bio tako los, medjutim, kad je "ziri" gomila ljudi koja ne procenjuje stvari kako treba i ismejava pravi kvalitet, desava se ovo... S druge strane kad bi sve funkcionisalo u malim krugovima, prvo sta mi pada napamet su udruzenja zanatlija u srednjem veku, medju kojima su cuvane tajne od opsteg znacaja samo radi borbe sa konkurencijom. Svakako se to sad ne bi odrazilo bukvalno na taj nacin, ali se pojedincima daje isuvise stvari u ruke, a kad je tako, onda stvari mogu da budu prilicno dobre, ako su i ti pojedinci dobri, ili ne, ali svakako ni u ovom slucaju nema sigurnosti u tome da ce kvalitet izbiti kao sto bi trebalo. Sto se tice toga da previse netalentovanih ljudi radi muziku, u pravu si, medjutim, bar po meni, ok je raditi muziku radi neke licne satisfakcije, pa makar to ne licilo ni na sta, jer ce to nekom na ovaj ili onaj nacin da izgradim tom bar neki intelekt. Problem je kada taj umisli da je ultra talenat, ili kada vidim gomilu ljudi koji u muzici jedino vide korist. To su oni koji uglavnom zele prvo da uzmu od muzike, pa tek onda nesto da pruze (iako je to svakako suprotno), tako sto ce prvo razmisljati o posledici tog svog rada i prilagodjavati ga na taj nacin da posledica bude sto povoljnija. Ovaj nalet bezukusa jedino mogu da objasnim time da je muzika prilicno pojeftinila i pocela da zanima one koji sa tim radom ne bi trebali da dolaze do medija. Zelja za uzdizanjem "sponzoricnih emocija" i sl. stvari i samim tim takvog primitivnog nacina zivota. Da stvar bude gora, kako jedan deo mase koji ne razmislja, vec uzima sta mu se servira, oblikuje shund, tako i shund oblikuje njih, znaci stvara se interakcija koja broji sve veci broj ljudi... :mad: Kako se boriti protiv toga? Ne znam, nemam odgovor, jedino sto mi pada napamet je ici kvalitetom sve dok on ne bude shvacen. I govornice kada su postavljali, bile su svakodnevno lupane od strane "pecinskih" ljudi, ali je nas cuveni Lelekom bio uporan i stalno ih popravljao, dok ti ljudi nisu shvatili da to moze da koristi i za druge stvari osim za iskaljivanje besa... :)

@master29

U pravu si kad kazes da ce kvalitet najverovatnije proci, ali to prilicno zavisi od karaktera te osobe. I sam si rekao da je pri vrhu prilicno dobro ispletena mreza kroz koju je tesko proci, a ne opeci se. Ono sto se malo vise zanemaruje jeste da je samo okruzenje nesto sto blokira talente u samom startu. Gledajuci prosvetu i drustvo, malo je ljudi koji ce se stvarno truditi da probude talenat u nekom, cakvise, ja znam za prilican broj slucajeva ismejavanja i sprecavanja talenata od strane onih koji bi trebali da to podstaknu. Sve krece od poremecenog sistema vrednosti, a moraces priznati da je jedan od krivaca i sam Grand koji tezi vise komercijalnom i hiperkonzumaciji. I sam znas kakve su stvari ostavili velikani narodne muzike za sobom i koliko se to ne moze porediti sa ovim. Svaki put kad cujem da neko od tih kvazi izvodjaca sebe nazove narodnjakom, pomislim na to kolika je to uvreda za one prave velikane narodne muzike, kojih jedva da ima danas. I sam Aco Pejovic je otvoreno rekao da ne moze pevati kao Toma Zdravkovic (sto ne znaci da nema pravo da peva njegove pesme, jer ako ne nista, bar zna da izabere, a i svako ima pravo da uziva u muzici koju voli :)), jer, iskreno, neke stvari se ne zapisuju ni notama niti bilo cim drugim... :)

NE mozes to da govoris zato sto ne znas sta ostatak foruma (koje ne poznajes) radi i chime se bavi-sem mozda sto cujes njihovu muziku na kojekakvim spejsovima i to je to. Kao sto ni ja za tebe to ne mogu da kazem. Tako da je svako generalizovanje nepodobno, cak ces mozda nekoga i uvrediti
Mislim da je HM vise mislio na nasu muzicku scenu uopste i da ne postoji ni jedna udruzena opipljiva borba protiv ovog... :)

P.S. Nadam se da ne smeta moje ne persiranje bez obzira na to sto sam daleko mladji i manji u ovom, ne radi se o nepostovanju, vec o nekom mom razmisljanju da persiranje udaljava ljude u razgovoru... :)

master29
05-06-2008, 12:19 AM
@master29

U pravu si kad kazes da ce kvalitet najverovatnije proci, ali to prilicno zavisi od karaktera te osobe. I sam si rekao da je pri vrhu prilicno dobro ispletena mreza kroz koju je tesko proci, a ne opeci se. Ono sto se malo vise zanemaruje jeste da je samo okruzenje nesto sto blokira talente u samom startu. Gledajuci prosvetu i drustvo, malo je ljudi koji ce se stvarno truditi da probude talenat u nekom, cakvise, ja znam za prilican broj slucajeva ismejavanja i sprecavanja talenata od strane onih koji bi trebali da to podstaknu. Sve krece od poremecenog sistema vrednosti, a moraces priznati da je jedan od krivaca i sam Grand koji tezi vise komercijalnom i hiperkonzumaciji. I sam znas kakve su stvari ostavili velikani narodne muzike za sobom i koliko se to ne moze porediti sa ovim. Svaki put kad cujem da neko od tih kvazi izvodjaca sebe nazove narodnjakom, pomislim na to kolika je to uvreda za one prave velikane narodne muzike, kojih jedva da ima danas. I sam Aco Pejovic je otvoreno rekao da ne moze pevati kao Toma Zdravkovic (sto ne znaci da nema pravo da peva njegove pesme, jer ako ne nista, bar zna da izabere, a i svako ima pravo da uziva u muzici koju voli :)), jer, iskreno, neke stvari se ne zapisuju ni notama niti bilo cim drugim... :)

Evo prvi dobar post,posle duzeg vremena.Po meni ovakva treba da bude komunikacija medju nama.99% stvari si u pravu i totalno se slazem sa tobom,ali savetujem talentovanim ljudima da se bore da ne odustaju pred losijim od sebe.To fali,nece ti niko dati casu vode ako se sam ne izboris za nju.Tu je generalno problem,sto talentovana omladina nema snage da istraje.Vidi i nas su gazili(MIslim na starije)podmetali nam noge,sto i danas cine,pogotovo ranije.Znaci bezao sam iz ove zemlje tri puta umoran od svega i vracao se nazad zbog onih stvari koje i sam pominjes.onih sto se ne mogu zapisati notama.Generalno imamo problem al se uz dosta muke moze resiti.Ja imam sada posle 17 godina profesionalnog bavljenja muzikom neki polozaj i nesto svoje.Cene me ljudi u mojoj bransi,mozda vise nego ja njih jer nisam rastao uz tu muziku,pa mi je malo nesvatljivo sto ti kazes da je sve kvantitet u tome i u pravu si.Ja mogu slobodno da kazem eto po prvi put na Rumskom da nisam ljubitelj onoga sto radim,volim sasvim nesto deseto ali sam se tom poslu prilagodio i postujem ga.Za svoju ljubav iz mladosti sad imam pun kapacitet,znaci mogu da radim neoptereceno i to je ono sto me cini srecnim.Pozz

Oggy
05-06-2008, 12:34 AM
Kao po obicaju, rasprava pocinje da biva preopsirna.

Ovi mladji ucesnici u raspravi, zeljni da ostave utisak ili da se malo naprave vazni izgovaraju stvari koje bas i nemaju nekog dodira sa realnoscu, ali verovatno sami sebi tako izgledaju bitnije, dok se kod starijih oseca "zal za mlados'", gde se opet udaljavamo od resenja (sto je gledano iz moje licne perspektive jedino i bitno)...
Simptomaticno je to (govorim o "mladjima") da se uvek u kritikovanju ili sagledavanju "necega" cuje i vidi samo "neko", "niko", a nigde se ne pominje "JA". Ako se izgovori bilo kakva misao sa takvom uverenoscu, iza nje mora da postoji barem neki rezultat, ali to je meni nekako OK jer je to neka potreba za posto-poto dokazivanjem i uspostavljanjem.

Kod "starijih", opet niko da potegne, da istupi, da podvuce crtu, da stane svim svojim iskustvom i uticajem iza onoga sto misli, bez bojazni za posledice (cast izuzetcima).

E, takva nam je i muzika...

Ali da se ne brinete mnogo, muzika je kroz istoriju imala svoje uspone i padove i sve dok se ne desi totalna dekadencija, ne moze doci ni do reforme...
U istoriji muzike (udzbeniku) postoji jedna lekcija koja se zove "Glukova reforma opere". Cini mi se da sam jednom i objasnjavao...
U to vreme je opera dozivela uzasnu popularnost i usled prevelike produkcije, doslo je do toga da su pevaci postali doslovno bogovi, orkestar se smanjivao i smanjivao dok nije spao samo na cembalo, teme su bile groteskne, kao sto su to i spanske serije ovih dana, ali bukvalno isto (opera je sinkretizacija vise umetnosti, pa mesam zato i dramske momente danasnjice, radi usporedbe...). Vise se paznje posvecivalo sceni, nego muzici (da li je neko gledao Eurosong...?) i tako...
Da li vam je ovo poznato?
E, pa onda kad je sve doslo do faze neodrzivosti, covek seo, reformisao komplet operu, definisao orkestar, solistu, scenu kao kategorije, pa je tako sljakalo par stotina godina...

Zato i kazem, nemojte se mnogo nervirati, nego dajte vise licnog doprinosa, jer svaka krivica za stanje je prvo individualna, a tek zatim kolektivna.
Ne postoje "neki", vec smo to mi. Ima nas koji pokusavamo, ima nas koji dozvoljavamo, a ima nas i koji ne radimo nista, osim sto sedimo i pricamo u prazno, precutno se mireci sa trenutnim stanjem stvari.

Ovo sve bez namere da zadjem u dublju polemiku ili u raspravu sa nekim, cak je sve napisano vrlo dobronamerno.

P.S. Procitajte negde o Glukovoj reformi opere, iznenadicete se kolika je podudarnost sa onim sto se danas desava ;)

dexyco
05-06-2008, 02:10 AM
Evo prvi dobar post,posle duzeg vremena.Po meni ovakva treba da bude komunikacija medju nama.99% stvari si u pravu i totalno se slazem sa tobom,ali savetujem talentovanim ljudima da se bore da ne odustaju pred losijim od sebe.To fali,nece ti niko dati casu vode ako se sam ne izboris za nju.Tu je generalno problem,sto talentovana omladina nema snage da istraje.Vidi i nas su gazili(MIslim na starije)podmetali nam noge,sto i danas cine,pogotovo ranije.Znaci bezao sam iz ove zemlje tri puta umoran od svega i vracao se nazad zbog onih stvari koje i sam pominjes.onih sto se ne mogu zapisati notama.Generalno imamo problem al se uz dosta muke moze resiti.Ja imam sada posle 17 godina profesionalnog bavljenja muzikom neki polozaj i nesto svoje.Cene me ljudi u mojoj bransi,mozda vise nego ja njih jer nisam rastao uz tu muziku,pa mi je malo nesvatljivo sto ti kazes da je sve kvantitet u tome i u pravu si.Ja mogu slobodno da kazem eto po prvi put na Rumskom da nisam ljubitelj onoga sto radim,volim sasvim nesto deseto ali sam se tom poslu prilagodio i postujem ga.Za svoju ljubav iz mladosti sad imam pun kapacitet,znaci mogu da radim neoptereceno i to je ono sto me cini srecnim.Pozz
Istina, problem je napraviti dobar kompromis u svemu. Sto je "najzanimljivije", ma koliko znanja imao, uvek ti je tad trebalo i vise da bi napravio stvarno dobre odluke. Svet je prilicno zamrsen, a ovde kod nas je jos zanimljivija situacija (po necemu bolja od ostalih zemalja, po necemu gora), trebas stati izmedju zarade i satisfakcije i stvoriti ravnotezu u okolini koja je nema ni malo. Iskreno receno, ne samo vezano za ovaj posao, mnogi nikad ne nauce da ostvare ravnotezu izmedju neceg, a cesto se desi kao sto si rekao, da se od tebe trazi da onda kad pocinjes da ucis polazes diplomski... :) Bas sam sa ujakom relativno skoro razgovarao o tome kako bi u sustini roditelji trebali da pruze klincima udobno detinjstvo, tad, kad im najvise treba, mada s druge strane kad se nemaju neke stvari tad kad su najpotrebnije, stvarajuci ih brzo ucis kako se trebas snalaziti dalje u zivotu. Sve u svemu, tesko je naci sredinu, a da i ta sredina bude ono sto zelis... :)

Ovi mladji ucesnici u raspravi, zeljni da ostave utisak ili da se malo naprave vazni izgovaraju stvari koje bas i nemaju nekog dodira sa realnoscu, ali verovatno sami sebi tako izgledaju bitnije, dok se kod starijih oseca "zal za mlados'", gde se opet udaljavamo od resenja (sto je gledano iz moje licne perspektive jedino i bitno)...
Simptomaticno je to (govorim o "mladjima") da se uvek u kritikovanju ili sagledavanju "necega" cuje i vidi samo "neko", "niko", a nigde se ne pominje "JA". Ako se izgovori bilo kakva misao sa takvom uverenoscu, iza nje mora da postoji barem neki rezultat, ali to je meni nekako OK jer je to neka potreba za posto-poto dokazivanjem i uspostavljanjem.

Kod "starijih", opet niko da potegne, da istupi, da podvuce crtu, da stane svim svojim iskustvom i uticajem iza onoga sto misli, bez bojazni za posledice (cast izuzetcima).
Oggy, prijatelju, JA imam jedan poveci problem po tom pitanju, oduvek sam odbijao da radim neke sitne stvari i penjem se polako ulazeci na mala vrata. Nije u pitanju neki egoizam i sl., vec jednostavno stvari koje ne volim da radim, ne radim dobro (ne osecam se kao deo toga), a slusanje gorih od sebe koji mi govore kako nemam veze bi me psihicki ubilo. (isto kao sto me ubijaju u pojam i ljudi sa pogresnim sistemom vrednosti uopste, kao i njihovo sputavanje svih onih koji vrede) S druge strane, ono drugo se moze ciniti kao veliki zalogaj, i tu mogu vrlo lako zakazati zbog prakticnog neiskustva (koje mi nije problem da priznam), pa zato treba ili napraviti vise pokusaja ili predvideti bez iskustva sto vise stvari uz pomoc ljudi sa iskustvom. Konkretno, ja nisam neko veliki ko moze da utice na promenu ove situacije sto se muzike tice, ali ono sto sam planirao je rad na radio emisiji. Ideja je da se ljudi ponovo na neki opet drugi nacin vezu za radio (umesto tv-a) i stvoriti neku emisiju koju ce slusati svi oni koji cene kvalitetnu muziku (kojih svakako ima dosta), jer samih stanica koje imaju tako nesto je jako malo. (u odnosu na one druge) Sam novac koji bih ja zaradio tu, nije bitan koliko bi mi znacila cinjenica da tako nesto uspe, naravno i zato sto sam ja to radio, ali pre svega bi mi znacila cinjenica da postoje ljudi koji i dalje cene neke druge vrednosti. Eto, to nije neka velika stvar, ali se moze zvati nekom malom borbom protiv neuskusa. Kakav bi ti savet, kao neko sa iskustvom dao vezano za ovo?

Simptomaticno je to (govorim o "mladjima") da se uvek u kritikovanju ili sagledavanju "necega" cuje i vidi samo "neko", "niko"
Slazem se, tako da bi mogao i ti sledeci put umesto "stariji" i "mladji", jednostavno da napises "@master29" i "@dexyco", ne treba necije konkretne greske generalizovati i pripisati i drugima... ;)

master29
05-06-2008, 02:46 AM

Kakva crna zal za mladost,pa ja sam u najboljim godinama,tek 37 pozz:rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rot fl:to sto sam u muzici,koliko pojedini clanovi foruma imaju godina e to je vec druga stvar.Pozz

Max
05-06-2008, 07:23 AM
NE NE NE!!!! Nisam u organizaciji Suncanih Skala!!! Nadam se da si se salio,
jer za mene to moze da bude jednako uvredi!!!!...

Onda izvinjenje sa moje strane , jer imam drugacije informacije ......

Hvala Svevisnjem, pa je Budva ove godine na "zivo" sto ce makar malo da smanji prisustvo neznalica i slagaca loopova, kojima svaka cast, ali ne moraju bas svuda da budu, i da se hvale kako su fantasticni aranzeri i ultimativni producentski timovi......

Sta se na kraju desava sa Budvom ??? Znam da se pominje gdin Stupar , Djelo Jusic i Niksa .... ali nigde sajta , nigde informacije ????

Kad je to ? Da li ce neko da prenosi kod nas uopste ???

Pozdrav

"7"
05-06-2008, 08:33 AM
... ali ono sto sam planirao je rad na radio emisiji. Ideja je da se ljudi ponovo na neki opet drugi nacin vezu za radio (umesto tv-a) i stvoriti neku emisiju koju ce slusati svi oni koji cene kvalitetnu muziku (kojih svakako ima dosta), jer samih stanica koje imaju tako nesto je jako malo. (u odnosu na one druge) Sam novac koji bih ja zaradio tu, nije bitan koliko bi mi znacila cinjenica da tako nesto uspe, naravno i zato sto sam ja to radio, ali pre svega bi mi znacila cinjenica da postoje ljudi koji i dalje cene neke druge vrednosti. Eto, to nije neka velika stvar, ali se moze zvati nekom malom borbom protiv neuskusa...

... od toga leba nema... mislim sjajna ideja, ali da bi je ostvario moras prvo sebe uzdici na nekom drugom polju tj. moras se baviti necim drugim, zaraditi lepu kintu (ili da se udas dobro :D ), a onda iz patriotizma i ljubavi prema muzici ostvariti tu ideju. Pogledaj samo koji radio dobro zaradjuje pa vidi ko je vlasnik i sve ce ti biti jasno...
... a i onda, pitanje da li ces biti shvacen... jer ono sto je za tebe kvalitetno za nekog drugog je krs... kvalitet je relativan pojam... evo recimo sedim ja preksinoc sa zenom i ona ustane i pusti Nedeljka Gedzu.. ovaaj Baju... i sad, mene taj covek stvarno zabavlja jer kad mu cujem glas ja pocnem da se smejem... al' ne lezi vraze... ako bi ukinuo njegov glas iz nekih (naglasavam - nekih) pesama, dobio bi odlicnu poprok/dance jbm li ga pesmu... s druge strane covek ne falsira (glas i nacin pevanja ne komentarisem)... i sta sad da radimo? da li je to nekvalitetno? ili samo los izbor kompozitora kome ce da proda pesmu :wink: :banghead: ...

Muzika generalno i nije kriva u vecini slucajeva. Mnogo veci krivac je tekst, jer danas svako moze da nalupa svasta i da to pusti u promet. Jezik je zloupotrebljen do bola, psovke, nedolicno ponasanje i velicanje sebe, droge, kurvica, para... su usle u bon ton...

korenjak
05-06-2008, 09:45 AM
Ej ja bio u banji na tom festivalu jedno vece.

zapravo isao sam na proslavu 10 godina mature, pa sam doso jedno vece ranije.......

...ali stigao sam samo na vaya con dios...

evo utisaka :

bubanj se cuo 20 metara od bine....a ostali deo benda mogao si cuti samo oko si najvise 10 metara od bine....

a bilo je par iljada ljudi.....pa ti pridji....

ovi sto su bili pjani vikali su kako je sdo jaja.....valjda im se pojacao sluh od alkohola....sve u svemu tuzno....

sebicno su napravili zvuk da ide kako treba za tv...la za raju skurcali dva tri svadbarska elektovojsa ili sta vec.....

tuga...

prosle godine je bila ceca e tad je bato gruvalo.....
bio je i Toto Kotunjo ali je smorio za medalju...

ima inace dva festivala jedan narodni ...i jedan zabavni

bilo je krsh pevaca i prosle godine...ove god nisam gledo ...nem tv...a nisam stigo da odem u banju kuci...

pozz

Oggy
05-06-2008, 10:14 AM
Slazem se, tako da bi mogao i ti sledeci put umesto "stariji" i "mladji", jednostavno da napises "@master29" i "@dexyco", ne treba necije konkretne greske generalizovati i pripisati i drugima... ;)

Iskren da budem, nisam bas mislio na vas dvojicu. Mozda pomalo, posto ti jesi "mladji", a master29, jeste "stariji" (a na mastera sam malo mislio i pod onim "cast izuzetcima", posto je jedan od retkih koji je nesto rekao povodom svega konkretno...), ako pogledamo uopsteno, ali se nije post odnosio na vas.

Nemam ja problem ni da budem konkretniji, ali sam ovako napisao samo zato sto nisam raspravu hteo da svedem na "licni" nivo, posto to i nije tema, a nema ni smisla, a i nisam hteo da ispadne da prozivam bilo koga, jer mi to i nije namera.

E sad...Nisam mogao da ti kazem "Nemoj da se prepoznas", ali pretpostavljam da i to spada u tu mladalacku ishitrenost ;)

Samo opusteno :wink:

Oggy
05-06-2008, 10:30 AM
Sta se na kraju desava sa Budvom ??? Znam da se pominje gdin Stupar , Djelo Jusic i Niksa .... ali nigde sajta , nigde informacije ????

To su ti ljudi. Niksa radi sa orkestrom.
Mislim da ove godine nije bilo konkursa, verovatno zbog toga sto su ljudi zvali pevace za koje veruju (mislim... "veruju"... Slao se demo snimak, ali opet, na poziv) da ce imati dobre pesme i koji dobro pevaju uzivo, posto je festival potpuno "ziv".
Kad se predavala pesma, morali smo da predamo i partiture za orkestar. Ne secam se da je bio neki striktan rok, posto sam ja to relativno skoro predao (prosle nedelje), mada smo demo slali krajem Aprila.

Ljudi su za sada prilicno reseni da to uspe i koliko sam uspeo da vidim, vrlo savesno se postavljaju prema poslu.
Ispostovali su sve dogovore i uslove unapred, sto je retkost u ovom poslu.

Iskreno se nadam da ce sve proci kako treba i bilo bi mi izuzetno drago da im uspe ovaj pokusaj uspostavljanja zivog festivala na ovim prostorima.

Festival je, koliko ja znam 28. , 29. , i 30. Juna

Kad je to ? Da li ce neko da prenosi kod nas uopste ???

Vidis... To mi je promaklo da pitam... :confused:

HeatMan
05-06-2008, 11:32 AM
Iskren da budem, nisam bas mislio na vas dvojicu. Mozda pomalo, posto ti jesi "mladji", a master29, jeste "stariji" (a na mastera sam malo mislio i pod onim "cast izuzetcima", posto je jedan od retkih koji je nesto rekao povodom svega konkretno...), ako pogledamo uopsteno, ali se nije post odnosio na vas.

Nemam ja problem ni da budem konkretniji, ali sam ovako napisao samo zato sto nisam raspravu hteo da svedem na "licni" nivo, posto to i nije tema, a nema ni smisla, a i nisam hteo da ispadne da prozivam bilo koga, jer mi to i nije namera.

E sad...Nisam mogao da ti kazem "Nemoj da se prepoznas", ali pretpostavljam da i to spada u tu mladalacku ishitrenost ;)

Kakva crna zal za mladost,pa ja sam u najboljim godinama,tek 37 pozz:rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rot fl:to sto sam u muzici,koliko pojedini clanovi foruma imaju godina e to je vec druga stvar.Pozz

imam otprilike godina koliko je i mirko u muzici, i kapiram da je post bio upucen meni i ss-u.. ne kapiram samo, zashto.. ono, iskljuchicu se iz teme ako smetam.. tj, nisam ni hteo da se ukljuchujem dok niste dotakli temu koja mi je veoma bliska..

@dexyco: tachno si shvatio na shta sam mislio.. znam da se radi na tome (kao shto reche max) ali mora kampanja biti malo agresivnija.. eto to je moje mishljenje..

Oggy
05-06-2008, 11:52 AM
ali sam ovako napisao samo zato sto nisam raspravu hteo da svedem na "licni" nivo, posto to i nije tema, a nema ni smisla, a i nisam hteo da ispadne da prozivam bilo koga, jer mi to i nije namera.

Please, citajte sta sam napisao. Tema je mnogo opsirnija od bilo koga ponaosob, te da sam hteo da prozovem tebe ili Slowstara (???), to bih i ucinio. tj. nema to veze ni sa tim da sam ja hteo.
Pricamo o stanju u muzici, ne o pojedincima i voleo bih da me tako i razumete, jer sam upravo to i napisao.

HeatMan
05-06-2008, 12:58 PM
nisam se ni osetio prozvanim nego kao smetnja..

aj pusa

master29
05-06-2008, 02:05 PM
imam otprilike godina koliko je i mirko u muzici, i kapiram da je post bio upucen meni i ss-u.. ne kapiram samo, zashto.. ono, iskljuchicu se iz teme ako smetam.. tj, nisam ni hteo da se ukljuchujem dok niste dotakli temu koja mi je veoma bliska..

Vidi ga sad,ma ja sam se zajebavao apropo mojih godina,ni u jednom momentu nisam imao nameru da bilo koga umesam u pricu.Sale kakvo crno iskljucivanje iz teme,ne kapiram te kome smetas.Nemo seres:wink:

master29
05-06-2008, 02:10 PM

Hvala za "cast izuzetcima" mogu ja jos neku pricicu,hahaha,al cu vas smoriti posto su mlogo dugacke.:DPozz

Oggy
05-06-2008, 02:46 PM
Ispravka za Budvu...
Konkursa je ipak bilo... :)

Evo, nasao sam i link

http://www.copyright-budva.com/festival/konkurs.php

HeatMan
05-06-2008, 03:25 PM
Vidi ga sad,ma ja sam se zajebavao apropo mojih godina,ni u jednom momentu nisam imao nameru da bilo koga umesam u pricu.Sale kakvo crno iskljucivanje iz teme,ne kapiram te kome smetas.Nemo seres:wink:

hahahah.. posle se ja tripujem? ajd bre, ti si me bar upoznao.. nisam se uvredio.. reakcija je bila na ogijev post o tome kako se mladi trude da izgleeadju starije ovde a starije puca nostalgija.. elem, nisam se uvredio, samo sam lepo pitao.. da li smetam pa da idem.. :)

poshto je ogi tako reagovao..

mada,realno.. ne znam zashto.. :)

poz

master29
05-06-2008, 03:37 PM
hahahah.. posle se ja tripujem? ajd bre, ti si me bar upoznao.. nisam se uvredio.. reakcija je bila na ogijev post o tome kako se mladi trude da izgleeadju starije ovde a starije puca nostalgija.. elem, nisam se uvredio, samo sam lepo pitao.. da li smetam pa da idem.. :)

poshto je ogi tako reagovao..

mada,realno.. ne znam zashto.. :)

poz

Matori,nisi Ogija ukapirao,decko je lepo izneo svoj stav nista lose u tome nema,veruj mi.Pozz

Oggy
05-06-2008, 03:42 PM
Samo treba pazljivo (ili uopste...) citati...

HeatMan
05-06-2008, 03:57 PM
ako vec treba pazljivo chitati onda skapirajte da se nisam naljutio, POBOGUU! :) :) :) :)

ajde vratite se na temu da nas ne proteraju odavde.. :D

poz

korenjak
05-06-2008, 03:59 PM
ja pisah malo o temi al niko ne primeti!
:shock:

Max
05-06-2008, 04:50 PM
Ispravka za Budvu...
Konkursa je ipak bilo... :)

Evo, nasao sam i link

http://www.copyright-budva.com/festival/konkurs.php

Auuuu , ala su ga sakrili :D :D :D

JA sam pricao sa Stuparom jednom , i znam da im je falilo pevaca iz Srbije jer niko nije hteo da ide tamo , zbog jasne " mediteranske " orjentacije .... i znam da su hteli iskljucivo imena i da su zvali Extra Nenu , Kemala Montena , Zeljka Samardzica i sl ..... sto je meni sve delovalo na zesci smor ..... od tada nisam imao kontakata .... ta ko da ko zna sta se od svega toga desilo ....

Za Lejlu znam jos od pocetka maja ......

Pozdrav

Oggy
05-06-2008, 05:04 PM
niko nije hteo da ide tamo , zbog jasne " mediteranske " orjentacije ....

:rotfl:

pratite festival... :D

Razmisljao sam da ubacim galeba na pocetku, ne bi li pomalo asociralo na "mediteransku pesmu"... :)

Max
05-06-2008, 05:22 PM
:rotfl:

pratite festival... :D

Razmisljao sam da ubacim galeba na pocetku, ne bi li pomalo asociralo na "mediteransku pesmu"... :)

Pa ne ... s' jedne strane je super koncept zive svirke .... ali Meri Cetinic , Zeljko Samardzic i Extra Nena .... kome to jos treba .... ako su hteli San Remo .... zasto insistirati na mediteranskom stilu ??? Zar nemamo Splitski festival :D

Dobar je potez za prvo vece , gde su pozvali sve pobednike festivala na revijalno vece i tako pokazu kontinuitet sa starom Budvom ( koja bas i ne postoji :rolleyes: )

Pozdrav

dexyco
05-06-2008, 06:01 PM
... od toga leba nema... mislim sjajna ideja, ali da bi je ostvario moras prvo sebe uzdici na nekom drugom polju tj. moras se baviti necim drugim, zaraditi lepu kintu (ili da se udas dobro :D ), a onda iz patriotizma i ljubavi prema muzici ostvariti tu ideju. Pogledaj samo koji radio dobro zaradjuje pa vidi ko je vlasnik i sve ce ti biti jasno...
... a i onda, pitanje da li ces biti shvacen... jer ono sto je za tebe kvalitetno za nekog drugog je krs... kvalitet je relativan pojam... evo recimo sedim ja preksinoc sa zenom i ona ustane i pusti Nedeljka Gedzu.. ovaaj Baju... i sad, mene taj covek stvarno zabavlja jer kad mu cujem glas ja pocnem da se smejem... al' ne lezi vraze... ako bi ukinuo njegov glas iz nekih (naglasavam - nekih) pesama, dobio bi odlicnu poprok/dance jbm li ga pesmu... s druge strane covek ne falsira (glas i nacin pevanja ne komentarisem)... i sta sad da radimo? da li je to nekvalitetno? ili samo los izbor kompozitora kome ce da proda pesmu :wink: :banghead: ...

Muzika generalno i nije kriva u vecini slucajeva. Mnogo veci krivac je tekst, jer danas svako moze da nalupa svasta i da to pusti u promet. Jezik je zloupotrebljen do bola, psovke, nedolicno ponasanje i velicanje sebe, droge, kurvica, para... su usle u bon ton...
Nemoj tako, sinoc mi drugar u poruci napise "ljubim te, volim te" (kucao covek u polusnu i istripovao da odgovara curi), pre toga drugi lik pomesa moj nov br. telefona sa brojem njegove cure, kako je krenulo radicu emisiju za gej populaciju... :shock: :banghead::rotfl:
Ne znam, mnogi mi kazu da od toga nema nista, pogotovo finansijski, dok mi neki kazu da ipak probam. Sta ga znam, pokusacu nesto da izvedem, no svakako necu pustiti da radim po sablonu ili da zavisim suvise od nekog. Znaci sam moram da jurim sponzore (postadoh sponzorusa :D) itd... Baja ko Baja, ne znam sta mi je simpaticnije - slika ili ton. To sto valja je uglavnom muzika, a i to je pozajmljeno od drugara sa bliskog istoka. Nego, ajd ovi nasi sto pevaju to, ipak smo mi bili 500 god pod Turcima, ali kad sam video francuski "turbo folk", to je tek bilo ludo i nezaboravno... :rotfl:

@korenjak

Videh, no kako se cini, nikome to nije bilo cudno, takoreci, takav postupak organizatora je bio ocekivan... :D E, blago nama kad sve to postaje normalno...

Hehehe, pa sad, koliko vidim na ovoj temi se niko nije pojavio osim mene na koga bi ovo moglo da se odnosi. Vidi ovako, vec sam ti jednom prilikom rekao da stvarno nemam razloge za dokazivanjem i slicnim stvarima, vec jednostavno razmenjujem misljenje i na taj nacin ucim od onih koji imaju vise iskustva. ;) Sto se ishitrenosti tice - nije u pitanju ona, niti sam ja uvredjen, jednostavno sam dobronamerno shvatio tvoj post i prihvatio savet da se manem price "neko i niko", i da malo vise obratim paznju na ono "ja". Ipak, oni koji nisu u poslu, ne znaju ko se bori za sta, pa se koriste zamenicama umesto licnim imenima, tako da ipak moras i to da razumes... :)

Oggy
05-06-2008, 06:19 PM
Pa ne ... s' jedne strane je super koncept zive svirke .... ali Meri Cetinic , Zeljko Samardzic i Extra Nena .... kome to jos treba .... ako su hteli San Remo .... zasto insistirati na mediteranskom stilu ??? Zar nemamo Splitski festival :D

Dobar je potez za prvo vece , gde su pozvali sve pobednike festivala na revijalno vece i tako pokazu kontinuitet sa starom Budvom ( koja bas i ne postoji :rolleyes: )

Pozdrav

Pa rekoh ti da je to bila samo prica sa pocetka.
Ono sto sam poslao tamo je daleeeeeeko od "mediterana"... :D

Max
05-06-2008, 06:40 PM
Pa rekoh ti da je to bila samo prica sa pocetka.
Ono sto sam poslao tamo je daleeeeeeko od "mediterana"... :D

Nadam se da nisi jedini 8-)

Sad su me zvali drugari iz CG ...... izgleda da program vodi Oliver Mlakar :shock: :D

Pozdrav

Arthur
05-06-2008, 06:59 PM
Nadam se da nisi jedini 8-)

Sad su me zvali drugari iz CG ...... izgleda da program vodi Oliver Mlakar :shock: :D

Pozdrav
lepo vam ja pricam ljudi, komunizam je tu, iza vrata, samo ceka svoj tren povratka :da:

Oggy
05-06-2008, 07:39 PM
Moracu da kazem Lejli da se pripremi, mozda bude i kviz...
Ja cu uloziti Kviska na nju... :D

slowstar
05-06-2008, 09:13 PM
Kod nas je sve, (sto kaze moja pokojna baba) "na ludu kisa, na ludu susha"
Ne znam zasto imate "a priori" protiv da postoji i festival sa zivim bendom, na kome ce i "matorci" moci ponesto da otpevaju, pa makar i bilo sladunjavo...
Po mom skromnom misljenju, San Remo je bar po zvuku, aranzmanima i u vecini slucajeva pesmama, daleko najbolji festival u nasem bliskom okruzenju.
Ne sastoji se savremena muzika samo od "morona" koji na bini rade sve, sem da pevaju, i od grupa, koje su celu svoju karijeru bazirali na zaj...nciji
a takvih ima dosta, mozda i suvise. sta moze da bude lose u jednoj, na primer "klavirskoj baladi" koju bi otpevala neka pevacica koja to ume da radi? (malo ih je, ali postoje...)
zasto bi sve numere morale da se sastoje od "Stylus RMX" ili BFD, ili ne znam vec kakvih loopova, lose isprogramiranog sint bassa na kobajagi "analognom sintu", pogresno vodjenih glasova u harmoniji i pratecim vokalima, uz suludo koriscenje antaresovih proizvoda i "Melodyna" i sa "zali Boze" gudacima sviranih na "dallape" nacin, po "harmonijama Bato!!"
a pri tom koriscena Vienna ili EWQL,(takodje zali Boze) ili ne znam vec sta, i to se proglasilo kao "moderna, uspesna produkcija, puna mladalacke svezine"
Opet ja gorak, al' sta da radim, mator sam i depresivan, ali nemojte zameriti, nikom ne smetam, jer nisam vise "u igri", bar ne na taj nacin.
To da su momci (organizatori) iz CG malo suvise poceli da insistiraju na nasoj "zapadnoj braci" za koju misle da su prirodno nadareniji i mnogo bolji od nas sa ovih prostora, to nazalost stoji, pogotovo ako su ranije navedeni likovi koji ucestvuju u realizaciji tacni...
Pozdrav, svima mnogo uspeha!

Oggy
05-06-2008, 10:40 PM
U nacelu se slazem sa vama, jedino sto vam argumenti nisu adekvatni i to je jedino sto bih osporio.
Ne vidim nista lose u koriscenju savremenih sredstava, zarad nekog validnog rezultata...
Opet, ako sredstvo postane "izraz", dolazimo do problema o kome drobimo vec ne znam koju stranu...

Licno me je bas briga da li bubnjar svira DW ili Ludvig, ako to dobro zvuci.
Isto tako mi nije bitno da li je to ziv bubnjar ili BFD, sve dok se cuje onako kako sam to zamislio. Cak mi je ovako mnogo lakse, jer sve sviram sam na snimcima koje radim, osim u vrlo malom broju slucajeva, kada mi treba neki klavir, rhodes ili hemond, sax, truba, odsvirani manirski. Onda zovem ljude koji su "to", da to i odsviraju.
Ali to je mozda 3% na godisnjem nivou.
Sve ostalo radim zahvaljujuci tehnologiji koja mi omogucava da ono sto cujem "u glavi", projektujem u zvuk i ne vidim u tome nista lose.
Na kraju, i mnogo slavniji kompozitori su u ono vreme koristili pero, mastilo i papir, ne bi li svoje kompozicije zapisali, a slozicete se da se jos niko nije rodio sa nekim od tih "pomagala".
Samo su okolnosti malo drugacije i tehnologija je uznapredovala.
Dolazimo do sustine...
I dalje, za sve sto ne valja nije kriv softver, PC, MAC, tehnologija, vec COVEK.
Kad mi nesto ne zvuci dobro, ne krivim zvucnu karticu, vec sebe.

Za los muzicki ukus i losu muziku, nisu krivi niti festivali, niti "klinci" ili "matorci", vec su krivci svi oni koji se muzikom bave. KAda bi se svako od nas maximalno potrudio i dao sve od sebe, male su sanse da bi stanje bilo ovakvo.
E, zato kazem, da nisu krivi samo oni koji sranje prave, vec i oni koji ne rade nista da bi to promenili. Da postoji alternativa, svi bi pre birali bolje, nego losije, ali na zalost, ta alternativa nije bas mnogo jaka...
I to je krivica svih nas, bez izuzetka.

dexyco
06-06-2008, 12:13 AM
E, zato kazem, da nisu krivi samo oni koji sranje prave, vec i oni koji ne rade nista da bi to promenili. Da postoji alternativa, svi bi pre birali bolje, nego losije, ali na zalost, ta alternativa nije bas mnogo jaka...
True...

paki
06-06-2008, 01:35 AM
Koliko znam, pobednik prvog ciklusa emisije 3k-dur se itekako pokazao i dokazao pevajuci. http://ru.youtube.com/watch?v=apI8QXorwrI Album koji je trebao da usledi kao nagrada i koji je trebao da bude snimljen,NIKADA nije snimljen, jer je decko odbio da peva "nasto komercijalnije" i hteo da peva ono po cemu su ga i zapazili i ukazali mu poverenje i na osnovu cega je na kraju krajeva i pobedio.Sta bi mi koji znamo da isti covek poseduje izuzetan kvalitet i profesionalnost trebali da radimo?Da bojkotujemo sve televizije i radio stanice dok ne pocnu da ga pustaju?Da bojkotujemo ekipu iz velikog brata(i njihove devojke) za koje nemamo pojma kako i zasto su se tamo uopste pojavili i zasto se stalno vrte SVUDA a ocigledno je da pobedniku iz 3k dura nisu ni do kolena?Da nije slucajno njihovo vacarenje u WC-u dokaz njihovog izuzetnog muzickog zalaganja?.....da se ne lazemo ovde,znam barem pedeset pojedinaca i bendova koji vrede i rade ali nemaju da PLATE sve ono sto nije muzika, pa samim tim nemaju ni medisku podrsku,pa samim tim, ne moze ni da ih cuje siri krug ljudi.Njihova muzika nije tra-la-la za na prvo slusanje, i par pojavljivanja u raznim marginalnim emisijama su nedovoljna za bilo sta sto bi ih sire afirmisalo.Neka lepo oni ostali,koji su odlucili da budu "zvezde" i imaju sredstava da tako i zive nastave po svom,niko im to u ovoj zemlji koja ima mnogo vece probleme od opste kulture ne brani ali.....da li ce uspeti sve da nas ubede u svoj talenat,znanje,umesnost,profesionalizam....bili bi ipak pusti snovi.Ukusi jesu raznovrsni i to neki u svetu umetnosti veoma vesto koriste(naravno za svoj gros) ali ispricati notama nekome zaista uverljivu pricu je iskustvo koje se ne kupuje parama,silikonima,vezama,poznanstvima.....kada to shvate ove nase zvezdice mozda i potraju duze od svog budjeta za usiljeno emitovanje.Posto ne bih da se raspravljam sa bilo kim ko je tome vican,ovim postom bih i zavrsio na ovoj temi.Pozdrav

master29
06-06-2008, 02:44 AM
Apropo pobednika 3k-dura evo procitaj lakijev post ima mnogo istine u njemu.

http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=23116&page=5&highlight=subjektivno

E sad sto se tice tih dobrih bendova,moraju da se necega odreknu,svi se mi godinama odricemo zarad skupih sprava,instrumenata,mikrofona itd.Mislis li da pola foruma nije moglo da sedne u skupe automobile i da se kurci po gradu,moglo je dosta njih al su kupovali sprave da bi mogli dalje da rade i stvaraju.Zasto ti ovo pricam,ne mogu bez dinara da sede skrstenih ruku i da vicu ko kalimero"to je nepravda"moraju da uloze u sebe da bi im se vratilo,to je normalno u svakom poslu ne samo u nasem.Pozz

Oggy
06-06-2008, 02:58 AM
Da ne pominjem da je taj momak, pobednik prvog 3K dura, potpuno neharizmatican, neoriginalan i neaktuelan (ovo nista licno, cisto profesionalno zapazanje).
U najmanju ruku je promasio epohu i kasni jedno 30 godina opusteno sa stilom.
NARAVNO da niko to nece da snima, niti objavljuje. To moze da prodje po nekim kafanama, gde je vreme stalo, a okupljaju se ljudi sa svojih 40-50 godina i secaju se "lepih vremena".

To nije bas primer koji bi mogao da se upotrebi za bilo sta u ovom razgovoru, osim kao potvrda da je alternativa jako labava....

HeatMan
06-06-2008, 04:27 PM
uh oh uh oh.. chuo sam josh jedan jako jako zanimljiv trach (iz prve ruke) shto se tiche v banje.. aj chekacu da se smiri malo situacija, pa cu onda da ispricham..

uglavnom je preko veze upad, pa onda ne potpisani autori i pobde itd...

idekius
07-06-2008, 01:16 AM
Poslednjih par postova nije obrisao Oggy, vec ja...
Prekinite sa raspravama, peckanjima i bockanjima i nastavite u normalnom smeru, inace sledi katanac na temu!
Da podsetim... radi se o festivalu u Vrnjackoj Banji...

Arthur
07-06-2008, 12:30 PM
ok, prica je definitivno zavrsena, sto se banje tice jos odavno. Lock.