PDA

View Full Version : debil! Slucajno obrisan npr fajl

dawid
31-05-2008, 02:16 PM
Obrisao sam npr file za pesmu koju radim za neki fest. Ostao mi je ceo folder sa svim podacima ali sam greskom iz drugog sistema obrisao npr kada sam brisao gpk i neke druge nebitne fajlove. Programi za vracanje podataka nikako ne uspevaju da nadju taj fajl. Postoji li neka varijanta osim da otvorim novi projekat i slazem sve audio trake? :banghead: :banghead:
Jel ima nueno neki backup ili sl? Nisam pametan....

master29
31-05-2008, 02:24 PM
Obrisao sam npr file za pesmu koju radim za neki fest. Ostao mi je ceo folder sa svim podacima ali sam greskom iz drugog sistema obrisao npr kada sam brisao gpk i neke druge nebitne fajlove. Programi za vracanje podataka nikako ne uspevaju da nadju taj fajl. Postoji li neka varijanta osim da otvorim novi projekat i slazem sve audio trake? :banghead: :banghead:
Jel ima nueno neki backup ili sl? Nisam pametan....

Pa i to ti je 5min posla.Ako znas napamet tempo samo inportuj trake u Nuendo.Ako si kojim slucajem vec pravio panorame i odnose,dodavao efekte onda ces morati to ponovo nema tu nekog specijalnog leka.

dawid
31-05-2008, 02:32 PM
Pa i to ti je 5min posla.Ako znas napamet tempo samo inportuj trake u Nuendo.Ako si kojim slucajem vec pravio panorame i odnose,dodavao efekte onda ces morati to ponovo nema tu nekog specijalnog leka.
e jbg sad vidim da sam temu otvorio u Computer Hardware umesto u Software :banghead:
Ma da ali bas je recimo "lepljen" na tri mesta, vokal takodje, a bome i ostali instrumenti. I kucan je bubanj.... to mene najvise brine.... ne vidim da ima negde midi fajl u tim nuendo folderim :(

master29
31-05-2008, 02:39 PM
e jbg sad vidim da sam temu otvorio u Computer Hardware umesto u Software :banghead:
Ma da ali bas je recimo "lepljen" na tri mesta, vokal takodje, a bome i ostali instrumenti. I kucan je bubanj.... to mene najvise brine.... ne vidim da ima negde midi fajl u tim nuendo folderim :(

Uf,to je vec druga prica,mislio sam da si expotovao trake u celini.:banghead:

dawid
31-05-2008, 02:45 PM
Uf,to je vec druga prica,mislio sam da si expotovao trake u celini.:banghead:
ne, upravo sam to krenuo da radim kada sam cskontao da mi nedostaje npr file :banghead:
a ne znas da li nuendo nema slucajno neki backup ili sl? Mada cisto sumnjam. Srecom pa je festival tek u oktobru :)

"7"
31-05-2008, 02:54 PM
U Cubase-u (a pretpostavljam i u Nuendu) pored glavnog fajla imas i .bak fajlove. To su backup fajlovi koje sam program pravi. Ako imas neki .bak fajl na konju si...

dawid
31-05-2008, 02:56 PM
U Cubase-u (a pretpostavljam i u Nuendu) pored glavnog fajla imas i .bak fajlove. To su backup fajlovi koje sam program pravi. Ako imas neki .bak fajl na konju si...
jbg..nemam
mada nikada nisam ni video tu ekstenziju. Verovatno se to podesava u nuendu da ti pravi te fajlove.

Max
31-05-2008, 02:58 PM
A fajlove si snimao kao obican wav ????

Pozdrav

dawid
31-05-2008, 03:05 PM
A fajlove si snimao kao obican wav ????

Pozdrav
pa da...
ali kao sto rekoh sve je lepljeno, nasnimavao sam 4,5 solo gitara i sada imam gomilu tih wav fajlova (i onih sa kojima nisam bio zadovoljan a stvarni ih je mnoooogo)i to nikada necu poslagati. A sto je najgore bubanj sam "kucao" satima i bash sam bio prezadovoljan. Da ne spominjem da sam radio velocity SVAKOG hi hata i snara... :(
ali najcudnije mi je sto mi programi za recover nadju gomilu obrisanih npr fajlova ali tog nema ni od korova

"7"
31-05-2008, 03:09 PM
Meni od starta Cubase sam pravi te fajlove, nisam nista podesavao, tako da pretpostavljam da bi i Nuendo trebao da radi isto...

... kako si proverio da li ih ima... ako si gledao preko nekog commander-a ili explorer-a pa ih nema onda ih stvarno nema ali ako si u Nuendu uradio open pa ih ne vidis onda ih mozda i ima samo moras da prebacis sa "all types" na "Any type"...

dawid
31-05-2008, 03:18 PM
Meni od starta Cubase sam pravi te fajlove, nisam nista podesavao, tako da pretpostavljam da bi i Nuendo trebao da radi isto...

... kako si proverio da li ih ima... ako si gledao preko nekog commander-a ili explorer-a pa ih nema onda ih stvarno nema ali ako si u Nuendu uradio open pa ih ne vidis onda ih mozda i ima samo moras da prebacis sa "all types" na "Any type"...
ma gledam preko commandera iz drugog sistema i nema. Uglavnom, wav fajlove vise nikada necu exportovati u isti folder gde mi je npr file jer mi se ovo ne desava prvi put :banghead:
Srecom izgleda da ce samo bubanj biti problem jer sad vidim da imam taj isti projekat u drugom folderu al tamo je verzija sa totalno drugim ritmom, al u istom tempu. I gitare su spasene :trchi:
Nije bas sve izgubljeno u slucaju da nema resenja za obrisani fajl.

master29
31-05-2008, 03:32 PM
ma gledam preko commandera iz drugog sistema i nema. Uglavnom, wav fajlove vise nikada necu exportovati u isti folder gde mi je npr file jer mi se ovo ne desava prvi put :banghead:
Srecom izgleda da ce samo bubanj biti problem jer sad vidim da imam taj isti projekat u drugom folderu al tamo je verzija sa totalno drugim ritmom, al u istom tempu. I gitare su spasene :trchi:
Nije bas sve izgubljeno u slucaju da nema resenja za obrisani fajl.

Bar ti je nesto spaseno,i to je dobro.Jbg sad bubanj ponovo kuckaj,imas fore to je bitno.Potrazi onu skrivenu kantu ako je imas u sistemu pa proveri i tu da nema neki trag.Mogli bi ljudik koji se bas razumeju u materiju a ima ih puno da se prikljuce,mislim na leshu i ostale.Oni ti sigurno mogu pomoci ako fajl postoji.Pozz

dawid
31-05-2008, 03:35 PM
Bar ti je nesto spaseno,i to je dobro.Jbg sad bubanj ponovo kuckaj,imas fore to je bitno.Potrazi onu skrivenu kantu ako je imas u sistemu pa proveri i tu da nema neki trag.Mogli bi ljudik koji se bas razumeju u materiju a ima ih puno da se prikljuce,mislim na leshu i ostale.Oni ti sigurno mogu pomoci ako fajl postoji.Pozz
Da pogledao sam i u te skrivene "kante" i nasao neke cudne npr fajlove al nuendo nece da ih otvori. Verovatno su osteceni ili sl. Ne znam da li addictive drums sejvuje neki midi file kada radis u njemu mada to mi zvuci poprilicno nemoguce. Sad se hvatam za slamku :D

master29
31-05-2008, 03:41 PM
Da pogledao sam i u te skrivene "kante" i nasao neke cudne npr fajlove al nuendo nece da ih otvori. Verovatno su osteceni ili sl. Ne znam da li addictive drums sejvuje neki midi file kada radis u njemu mada to mi zvuci poprilicno nemoguce. Sad se hvatam za slamku :D

Zasto neprobas u cubaseu da otvoris,srodni su programi pa te fajlove sto si nasao kroz cubase da provuces.Probaj sve opcije koje postoje ako si vec zadovoljan uradjenim bubnjem.Steta bi bilo da ponovo kucas.

dawid
31-05-2008, 03:47 PM
Zasto neprobas u cubaseu da otvoris,srodni su programi pa te fajlove sto si nasao kroz cubase da provuces.Probaj sve opcije koje postoje ako si vec zadovoljan uradjenim bubnjem.Steta bi bilo da ponovo kucas.
steta naravno. bas sam briljirao :D
probacu. nemam instaliran. Vec sebe vidim kako nocas posle svirke instaliram cubase :drunk: :D
ajde ako jos neko ima ideju bicu mu jako zahvalan. Poslacu mu petrovacki famozni kulen :D

master29
31-05-2008, 03:49 PM
steta naravno. bas sam briljirao :D
probacu. nemam instaliran. Vec sebe vidim kako nocas posle svirke instaliram cubase :drunk: :D
ajde ako jos neko ima ideju bicu mu jako zahvalan. Poslacu mu petrovacki famozni kulen :D

Ima ljudi na forumu koji daleko bolje poznaju materiju nego ja,dao sam sve od sebe ali moje softversko znanje ovde prestaje:banghead: ipak sam ja samo muzicar koji pomalo zna sa kompjuterima:D pozz i da resis problem.

dawid
31-05-2008, 03:53 PM
Ima ljudi na forumu koji daleko bolje poznaju materiju nego ja,dao sam sve od sebe ali moje softversko znanje ovde prestaje:banghead: ipak sam ja samo muzicar koji pomalo zna sa kompjuterima:D pozz i da resis problem.
hvala u svakom slucaju. mozda cak i upali ovo sa cubaseom. Mada nemam pojma da li su to ti fajlovi jer imaju neke cudne nazive. VIdecu uglavnom kada se vratim veceras.

diviner
31-05-2008, 06:00 PM
Nema tu puno mudrosti. Ako te fajlove ne vide programi poput GetDataBack ili Active File recovery (a svi oni rade po slicnim principima), to se ne moze spasiti vise, barem ne na lak nacin, a vjerovatno ni na komplikovan :( .

Ja cu se evo napraviti pametan po ko zna koji put (ali bukvalno sam 6-7 puta pisao na forumu) da pravite i duplirate project foldere na drugom hddu (ovo je posebno korisno zbog nenadanog crkavanja hdda) da pravite inkrementirane nazive project fajlova (znaci, napravis pad, nazoves ga pjesma1, dodas i isprogramiras bubanj, nazoves ga pjesma2, dodas perkusije, pjesma3 itd itd) i nikada necete sebe dovesti u ovakvu poziciju.

dawid
01-06-2008, 04:31 AM
Nema tu puno mudrosti. Ako te fajlove ne vide programi poput GetDataBack ili Active File recovery (a svi oni rade po slicnim principima), to se ne moze spasiti vise, barem ne na lak nacin, a vjerovatno ni na komplikovan :( .

Ja cu se evo napraviti pametan po ko zna koji put (ali bukvalno sam 6-7 puta pisao na forumu) da pravite i duplirate project foldere na drugom hddu (ovo je posebno korisno zbog nenadanog crkavanja hdda) da pravite inkrementirane nazive project fajlova (znaci, napravis pad, nazoves ga pjesma1, dodas i isprogramiras bubanj, nazoves ga pjesma2, dodas perkusije, pjesma3 itd itd) i nikada necete sebe dovesti u ovakvu poziciju.

ma ne da ga ne vide ti programi nego nema ni nagovestaja (((:
Znam ja Mihajlo sve to o bekapovanju i sl. ali znas kako to ide....pun k**ac projekata, prvih nekoliko bekapujes, onda izostavis jedan, pa drugi i jbg. I uvek mislis "ma nece meni da se desi" i "nisam bas takav baksuz valda". Ali kad jesam :D
I sve ih narezem na dvd ali tek kada zavrsim projekat.
NIsta, vidim ja da meni ne gine chukanje bubnja ponovo :(

Tomislav
01-06-2008, 01:33 PM
I snimajte braoadcast wave :)

Desni klik > move to > origin :D

Haxli
01-06-2008, 02:22 PM
GetDataBack i sl programi ne vide samo ako je vec prepisano neshto preko tog mesta gde je "to neshto" (shto se trazi) stajalo.U tom sluchaju povratka nema... tako da :(

ssskansi
21-08-2008, 08:57 PM
Nije to ni?ta. Meni je usred zadnjeg editinga cijelog materijala za Massima Savića opalio grom po susjedstvu i spalio mi hard disk...

Neki kompjuterski geek mi je uspio spasiti 60% materijala...Bez npr fileova..Pa da vidi? veselja kad su sve trake od 10 pjesama izmije?ane.:banghead: :rotfl: :banghead: :shock: :shock: :shock:

lesha
21-08-2008, 10:28 PM
Nije to ništa. Meni je usred zadnjeg editinga cijelog materijala za Massima Savića opalio grom po susjedstvu i spalio mi hard disk...

Neki kompjuterski geek mi je uspio spasiti 60% materijala...Bez npr fileova..Pa da vidiš veselja kad su sve trake od 10 pjesama izmiješane.:banghead: :rotfl: :banghead: :shock: :shock: :shock:

zato se kupi ovo (http://www.apc.com/resource/include/techspec_index.cfm?base_sku=PF8VNT3%2DGR) i nemas nikakvih problema.. moze da udara grom koliko hoce.. zastita za lan, coaxial i telefon.
http://www.apcmedia.com/resource/images/500/Front_Left/FD03965B-5056-9170-D31514AFEC5DA2B9_pr.jpg

"7"
21-08-2008, 10:52 PM
A gde ima ovo kod nas da se uzme... ja sam nesto ranije trazio i nisam nasao... prodavci nisu imali pojma o cemu pricam i nudili mi obicne surge protektore... jbg

Pozz

"7"
21-08-2008, 10:57 PM
hmm a jesi li siguran da i ovaj prekida struju dovoljno brzo? znam da ima nekih surge protector-a koji imaju u sebi neke dodatne zajebancije (zaboravio sam sta bese) ali posle recimo jakog udara mozes da ga bacis... ali je spasio opremu... takav trazim, cini mi se da je u nekom broju Sveta kompjutrera bilo nesto o tome, moram da nadjem to...

lesha
21-08-2008, 11:24 PM
hmm a jesi li siguran da i ovaj prekida struju dovoljno brzo? znam da ima nekih surge protector-a koji imaju u sebi neke dodatne zajebancije (zaboravio sam sta bese) ali posle recimo jakog udara mozes da ga bacis... ali je spasio opremu... takav trazim, cini mi se da je u nekom broju Sveta kompjutrera bilo nesto o tome, moram da nadjem to...

kupio kod lika koji ima lokalnu radnju, malo bolje snabdevenu.
apc daje garanciju za zemlje evropske unije, da qako oprema u vrednosti do 150000e izgori usled udara groma, porasta napona itd. da ce u potpunosti nadoknaditi stetu, pa ti vidi..
inace, kabl je dizajniran da prvi strada u tom slucaju, a tu je i automatski osigurac.

silicon science
21-08-2008, 11:39 PM
I ja trazim tog APC po Novom Sadu ali ga jos ne nadjos:banghead: :banghead: Kanda je oko 30 evrosa

lesha
22-08-2008, 12:13 AM
ja sam pre neku godinu dao 3000 din

Reaper_NS
22-08-2008, 03:33 AM
Sto se tice bilo kakvih fajlova koje izbrises sa kompa.. mogu se vratiti uz neku srecu..

1) Ako je fajl manji vece su shanse da nije nista snimano preko tog sektora na hdd-u.

2)Sto pre uradis ovo vece su sanse...

Probaj naci neki od file recovery softvera na netu.. u sustini su mali i rade posao.. ja sam tako spasio dosta fajlova :)

Probaj pa javi sta si uradio..

Pozdrav :)

Edited:

Nisam procitao celu temu.. vidim da je vec bilo govora o tome...

"7"
22-08-2008, 10:32 AM
ja sam pre neku godinu dao 3000 din

Evo nasao sam ga u Gigatron-u za 3.660 din.... malo mi se cini skupo, pronjuskacu jos malo...

Pozz

master29
22-08-2008, 04:52 PM
.

Probaj naci neki od file recovery softvera na netu.. u sustini su mali i rade posao.. ja sam tako spasio dosta fajlova :)
.

Pozdrav :)

.
Ja sam tako vratio gomilu virusa,trazeci glupi fajl....onda je bilo format C sa zadovoljstvom....bezuspesno sam 3 dana izgubio sa recovery softverima i raznim spasilackim ekipama....svom srecom pa je kucni komp,studijski nema pristup netu od kad je instaliran

Reaper_NS
23-08-2008, 01:52 PM
pametno sto ti studiski nije na netu, al virusi nadju svoj put.. preko dvd-ova, usb-ova i ostalih "ova" :) tako da bih preporucio da imas antivirus na njemu npr nod, ali ti opet treba net da bi update-ovo bazu definicija virusa...

Tako da ne znam sta je pametno :)

master29
23-08-2008, 03:13 PM
pametno sto ti studiski nije na netu, al virusi nadju svoj put.. preko dvd-ova, usb-ova i ostalih "ova" :) tako da bih preporucio da imas antivirus na njemu npr nod, ali ti opet treba net da bi update-ovo bazu definicija virusa...

Tako da ne znam sta je pametno :)

Naravno da imam:wink:Nema sanse da ni mali fajlcic prvo ne prodje kroz skener....za svaki slucaj.E sad uvek neko zlo moze da se desi,jbg ja se nadam da nece i imam eksterne diskove na koje uvek prebacim ono sto radim...tako da su mi projekti duplirani.Za sada sve funkcionise kako treba.Pozz

idvi
25-08-2008, 10:40 AM
zato se kupi ovo (http://www.apc.com/resource/include/techspec_index.cfm?base_sku=PF8VNT3%2DGR) i nemas nikakvih problema.. moze da udara grom koliko hoce.. zastita za lan, coaxial i telefon.
http://www.apcmedia.com/resource/images/500/Front_Left/FD03965B-5056-9170-D31514AFEC5DA2B9_pr.jpg

Prijatelju moj ni?ta ti to ne poma?e kad grom drmne kod tebe (kod susjeda da ako nije blizu)...SAMO VAĐENJE utikaća iz zida.
Nisi imao prilike vidjet to čudo (prirode) "iskra" "skaće" po 20cm meni je sve
pogorilo osim Ne u Studiju koji sam poi?tekao sve...a imao sam na drugom compu u kući i ne?to slično ovom i UPS i sve se rastopilo ko maslac a PC mi jo? uvijek u "hladu"
Dakle to i majstori od zanata preporučaju..vadi ga VANN:D