View Full Version : Snimanje probe???
korenjak
29-05-2008, 11:31 PM
Ej drustvo
Snimao sam jedanput probu kod mene u sobi sa B1, Tube ultragain mic 100. i sb live...i nije loshe ispalo uhvatio je sve instrumente...nije bilo pevanja(akusticna je bila svirka.....
Danas sam opet snimao slican sastav ali sa dva zenska vokala .....sa rode Nt2a, TC konnekt 8.....
Mikrofon je bio na sred sobe podesen na omni......svi smo bili na oko metar od mic-a....a snimak mi je za nijansu losiji nego taj sa starom opremom.....vokali mi se cuju nesto sve metalno...itd....
E sad imate li neki savet za mene kako najbolje da snimim probu sa jednim ili dva mic-a....
cilj mi je da sve uhvati sto bolje ...ako to uopste moze.....
Ima li kave cake sa gain-om , i da li uopste podesavati na omni?
ima li neki posebni mikrofoni za ovu namenu i koji?
tnx
bata koren
korenjak
30-05-2008, 09:42 PM
Jel ovo mene svi bojkotuju???
:(
Evo ja te ne bojkotujem... al' ne znam sta da ti kazem /?/ ... probaj sve sto ti padne na pamet pa ces videti sam...
... a vec sam ti rekao8-) organizuj se pa svratite da probamo i ovde:wink: , mikrofon vise, veci prostor...
Ajd' pa Pozz
korenjak
30-05-2008, 10:22 PM
Vazi Zoki.....obecajem stizemo kad prodje frka
nego ovo je ono kad te ukaki na probi da te ponese i da pesma bude extra pa je greota da se ne snimi!!!
ajd drugari rcite koju rec ako ima iskusnijeh po ovome pitanju
UglyKid
31-05-2008, 10:00 AM
za takvo snimanje iz iskustva je neophodan bend sa jako dobrom dinamikom.
ako imas mogucnosti, i ako vam akustare imaju pick-apove, cimni neka bas pojacala, pa sa line out-a u mixer, mixer u komp. napravite neku tonsku za odnose na mixeru i to je otprilike najbolje sto ces dobiti u toj varijanti.
znam i gde za mizerne pare mozes da dosta kvalitetno snimis probu pa ako te zanima, pusti pm.
Kal-el
02-06-2008, 04:17 AM
za takvo snimanje iz iskustva je neophodan bend sa jako dobrom dinamikom.
ako imas mogucnosti, i ako vam akustare imaju pick-apove, cimni neka bas pojacala, pa sa line out-a u mixer, mixer u komp. napravite neku tonsku za odnose na mixeru i to je otprilike najbolje sto ces dobiti u toj varijanti.
znam i gde za mizerne pare mozes da dosta kvalitetno snimis probu pa ako te zanima, pusti pm.
???????
hahahaha!!!!!!!!
Svasta!
Ne javljam se bas cesto na ovom forumu osim kada imam nesto da pitam. Iskreno, zapitam se da li da nastavim sa pitanjima ako ce ljudi da mi daju ovakve odgovore!!!
Kal-el
02-06-2008, 07:31 AM
Da ne bude zabune, ja izuzetno postujem ljude na ovom forumu koji pisu ispravne postove (u ovom slucaju ne lupaju gluposti :banghead:) i od kojih zaista mogu nesto da naucim!
... pa cilj je da se ljudima ovde pomogne jel' tako? I ok je kad demantujes nekog i kazes da nije u pravu ako je rekao nesto sto nije tacno i sto nece pomoci onom koji je pitanje postavio... ali... ako znas da je neki odgovor pogresan onda znas i koji je pravi odgovor i trebao bi da podelis to sa onim koji je postavio pitanje a i sa ostatkom foruma, zar ne? ... a tako ces pomoci i onome koji je dao pogresan odgovor jer ce i on nauciti kako stvarno treba da se radi...
Ja o ovoj temi ne znam mnogo, samo primecujem... nhf
Pozz
Kal-el
02-06-2008, 09:25 AM
... pa cilj je da se ljudima ovde pomogne jel' tako? I ok je kad demantujes nekog i kazes da nije u pravu ako je rekao nesto sto nije tacno i sto nece pomoci onom koji je pitanje postavio... ali... ako znas da je neki odgovor pogresan onda znas i koji je pravi odgovor i trebao bi da podelis to sa onim koji je postavio pitanje a i sa ostatkom foruma, zar ne? ... a tako ces pomoci i onome koji je dao pogresan odgovor jer ce i on nauciti kako stvarno treba da se radi...
Ja o ovoj temi ne znam mnogo, samo primecujem... nhf
Pozz
U potpunosti si u pravu!
Ja smatram da je tvoj odgovor bio mnogo bolji nego onaj iznad. I slazem se da u ovom slucaju, samo pozicioniranjem mikrofona i distanciranjem instrumenata od i ka isto(i)m, mogu da se naprave koliko toliko dobri snimci.
U ostalom, tako su se davno snimale ploce.
UglyKid
02-06-2008, 07:15 PM
ja ne znam sta sam pogresno rekao?? realno, manje ce mu vremena trebati tako nego da trazi poziciju mic-a i muzicara, snima, preslusava i tako u nedogled.
naravno, razliciti su kriterijumi za kvalitet snimka.
tri godine sam proveo u studiju za probe i usput pokusavao da snimim probu sa 1 ili 2 mikrofona. i najuspesniji snimak je ispao kada sam batalio ambijentalne mikrofone i u mixer ubacio line-out-e sa bas i gitarskih pojacala, sa grupe glavnog mixera uzeo vokale i klavijaturu, bubanj "ozvucio" jednim mikrofonom i sve to live "mixao" na behringerovom mixeru od 50e sa 2 mic i dva stereo kanala.
to je no-budget snimak probe. za ozbiljnije treba oprema. po mogucnosti za multitrack snimanje.
Line out sa gitarskog pojacala....??? :shock:
To je verovatno bio extra usnimak... :)
Na temu...
Pitanje ....
Da li je u pitanju ista soba u kojoj si snimao i sa starom opremom ili je druga soba u pitanju?
Kal-el
02-06-2008, 08:41 PM
ja ne znam sta sam pogresno rekao?? realno, manje ce mu vremena trebati tako nego da trazi poziciju mic-a i muzicara, snima, preslusava i tako u nedogled.
naravno, razliciti su kriterijumi za kvalitet snimka.
tri godine sam proveo u studiju za probe i usput pokusavao da snimim probu sa 1 ili 2 mikrofona. i najuspesniji snimak je ispao kada sam batalio ambijentalne mikrofone i u mixer ubacio line-out-e sa bas i gitarskih pojacala, sa grupe glavnog mixera uzeo vokale i klavijaturu, bubanj "ozvucio" jednim mikrofonom i sve to live "mixao" na behringerovom mixeru od 50e sa 2 mic i dva stereo kanala.
to je no-budget snimak probe. za ozbiljnije treba oprema. po mogucnosti za multitrack snimanje.
Covek je pitao sta moze da uradi sa jednim ili dva mikrofona.
A line out iz gitarskog pojacala... Tu se definitivno slazem sa tobom... Razliciti su kriterijumi za kvalitet snimka.
UglyKid
03-06-2008, 09:15 AM
Line out sa gitarskog pojacala....??? :shock:
To je verovatno bio extra usnimak... :)
verovao ili ne, bolji od ambijentalnih mic-ova. to nije NI DEMO nego BESPLATAN SNIMAK PROBE, koji sluzi tome da se cuje ko sta i kako svira. okacicu danas jednu pesmu da cujete.
korenjak
03-06-2008, 11:54 PM
Drugari
Nemam pikapove na gitarama jer nemam ni gitare u grupi......niti koristimo ikakva pojacala
Dakle
postavka je:
tambura, saz, ut,def,frula, dva muska i dva zenska vokala......
od opreme imam : konnekt 8 , B1, Nt2A...+kablovi
probao sam da rodu stavim na omni da vata instrumente
a B1 blize vokalima........
nije bilo lose
mada mislim da je karta sa jedno 8 kanala naj resenje....
baj d vej nemam ni mixer
najbolje bi bilo da svak ima svoj mic i da se to snima sve na posebne trake cini mi se.....
pre dve godine sam sa jednom drugom grupom u studiju 5 rts-a snimio citav album....svako je bio na po jednom micu...izmedju nas paravani......i sve je islo u studerov 24-kanalni trakash....ispalo je super...i sa mnogo vise duse nego kad e snima kanal po kanal........samo vokal je naknadno sniman...i jedan violinski solo...
nego interesuje me za te mic-ove ima li neki specijalni za live sto dobro vataju sve?
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.