Log in

View Full Version : Powercore problem

Dexxy
16-05-2008, 12:01 AM
Kupio sam pre par meseci od jednog clana sa foruma PoCo Element. Radio je jedno vreme dobro, a onda...:banghead:

Promenio sam celu konfiguraciju.

Asus P5KR P35+ICH9R
Intel? Core?2 Quad Q6600 Conroe, 2.40GH
Kingston HyperX RAM DDR2 x 3
Win XP SP2

Ima 3 PCI slota
1.Uad
2.Luna
3.Poco (v.3.1.0.21) a bilo je pre toga i 2.0 i 2.2

Desava se kad se upali komp, da nekad ne vidi PoCo, "Unknown device". Onda ga restartujem, pa ga vidi. Nema pravila. Nekad se upali iz prve nekad ne....Citao sam malo TC forum. Video sam da je izgleda problem u ploci koja ima P35. Tamo jos kazu da treba da podesim u biosu "Jumper Settings" pa PCI Spread da stavim disable. Sve sam to uradio. PoCo se ponasa kao pre.

Postoji li neko resenje ili moram bas da menjam plocu.
Ovo ostalo mi radi extra, zato mi se ne menja ploca. I PoCo radi ali iz drugog puta, to me jako nervira.

POzz

STUDIOTON
16-05-2008, 12:28 AM
deki, postavio si pitanje ali i dao odgovor :)

jesi probao da menjas slot?

Dexxy
16-05-2008, 12:31 AM
Samo sto ga nisam ubo u Pci-e :banghead::banghead::banghead:

STUDIOTON
16-05-2008, 01:04 AM
Samo sto ga nisam ubo u Pci-e :banghead::banghead::banghead:

:gaah:

pedjah
16-05-2008, 09:50 AM
Kod mene je isti problem. Imam ploču P5K i jedno vrijeme se de?avalo potpuno isto ali u posljednjih par sedmica prepozna ga svaki put a nista nisam mijenjao:shock: . Međutim pojavio se drugi problem a to je da Nuendo nekad kad se podigne projekt ne daje nikakv zvuk, a onda nakon njegovog restarta radi sve normalno. Gledao sam i ja na TC forumu i zakljucio da je vjerovatno problem do neslaganja sa matičnom pločom.

Dexxy
19-05-2008, 03:55 PM
Koji chip set da uzmem? Jel probao neko sa P38? Ne pise nista na TC forumu da li ima probelma sa tim chip-setom?

Koju plocu da uzmem...bas me nervira :confused::banghead:

STUDIOTON
19-05-2008, 05:12 PM
Koji chip set da uzmem? Jel probao neko sa P38? Ne pise nista na TC forumu da li ima probelma sa tim chip-setom?

Koju plocu da uzmem...bas me nervira :confused::banghead:

posavetuj se sa divinerom ..

Dexxy
20-05-2008, 07:58 PM
divineruuuuuu poslao sam ti pm javi se ako te ima :D pomagaj...:confused:

Era
21-05-2008, 12:27 AM
p5b de luxe ,sve radi uad,poco ...a ako razmisljas o promeni imam na prodaju nov poco pci mk2(star 3 meseca sa svim vazecim demoima)

diviner
21-05-2008, 01:25 AM
Za one koji zele koristiti PoCo preporucujemo ruDAW sa Commando plocom (dva korisnika ruDAWa imaju Poco Element i koriste ih bez ikakvih problema i to u kombinaciji sa nekoliko dodatnih PCI karti, UAD, RME), a do sada nismo ni imali kombinacija sa P5K-E Wifi i Poco PCI kartama...

Takodje, imas P5KR plocu za koju je osnova P5K ploca, a koja se inace hardverski znacajno razlikuje od P5K-E i Premium koju mi koristimo za ruDAW, pa je sasvim moguce da tih problema vjerovatno ne bi bilo.

Ti se nalazis u BGu ? Ako slucajno mozes donijeti masinu za NS, posto sam shvatio iz razgovora da dosta cesto budes i ovdje, mozemo napraviti neke probe i experimente u cilju otklanjanja problema...

Poz

Dexxy
21-05-2008, 12:14 PM
Da ja imam P5KR. I bas su cudni simptomi sa PoCo. Jedno vreme radi pa ne radi :confused: Hvala ti na odgovoru vec sam pronasao za tu vatijantu sa Asus Commando da radi ok.

Zvacu te kad budem u NS.

PoZz

diviner
23-05-2008, 11:24 PM
p5b de luxe ,sve radi uad,poco ...a ako razmisljas o promeni imam na prodaju nov poco pci mk2(star 3 meseca sa svim vazecim demoima)

Eeeeee...P5B Deluxe.... Eto srece da ASUS i dalje proizvodi te ploce. Ali ne, ostali su na proizvodnji shugavog P5B, a P5B Deluxe su ukinuli (na kome i dan danas svaki audio interfejs radi savrseno).

Mi bismo ih izlagerovali nekoliko desetina komada za ruDAWe, ali sta vrijedi kada su ruDAWi, tada, pre godinu i po dana, sa tada nevjerovatnih 3.5Ghz (iliti 90% ubrzani), i cijenom na ekonomskom minimumu, bili izbjegavani (jer je ljudima trebalo upravo godinu i po dana da steknu povjerenje u isti).

Dexxy
06-06-2008, 11:12 PM
Resio sam problem. P35 chip set je pravio s**nja. Zamenio sam Asus P5KR za ASUS commando. Radi sve bez problema (za sada):D

diviner
07-06-2008, 10:34 AM
Eto odlicno! Da ovako hoce svako da javi kako je rjesio svoj problem, ovo bi bio savrsen forum :)

Dexxy
07-06-2008, 11:40 AM
Pa valjda zato sluzi forum, ne samo za pitanja, nego i za odogovore :D

Limeni - Longplay studio
09-06-2008, 08:37 AM
Pozdrav! Meni se događa ista stvar s time da ja nisam na Pc-u. Ja imam Mac G5 PowerMac. i događa mi se ista priča. I ne shvaćam ni ja o čemu se radi. Dal netko od vas mo?da mo?e pomoć i meni?????

Hvala Unaprijed!!!!!

Dexxy
09-06-2008, 12:44 PM
E za MAc neznam..

diviner
09-06-2008, 11:56 PM
Treba da zamjeni plocu, uzme Commando :) ...

Salim se, morao sam malo (nadam se da se Limeni ne ljuti :) )...Zaista ne znam sta bi mogao biti uzrok tome na Macu...

Dexxy
10-06-2008, 12:26 AM
Pa bolje je da predje na Commando :D vise nas (pc) ima...

POZz

Limeni - Longplay studio
10-06-2008, 06:36 AM
....: Hvala!

Mislim da ću kupit fw Powercore. s njim nebi trebao imati problema.

P.S. Naravno da se ne ljutim..... Pozdrav!