Log in

View Full Version : Multitrack za live playback... Koji?

zZaXx
04-05-2008, 05:06 PM
Pozdrav dobre kolege!!!:D :D :D

Nasem bendu treba sprava koja je u mogucnosti da pusta matricu na dva kanala (stereo), a da pritom bubnjaru salje u in-ear istu tu matricu samo sa dodatim klikom.

Ja sam vec razmatrao neke sprave, ali ni jedna nije pogodna...:banghead: :confused: :banghead:

Ako neko ima neki predlog nemoj da se suzrdzava...8-)

Hvala unapred!

zZaXx
12-05-2008, 12:20 AM
Da'l je moguce da niko ne zna odgovor....

Mislim da cu da odem da se ubijem...

Upomoc ljudi!!! :banghead::banghead::banghead::banghead::shock::sh ock::shock::shock::banghead::banghead::banghead::b anghead:

dvuckovic
12-05-2008, 01:16 AM
Zavisi od budzeta najvise, ali jedan predlog koji bi ti mozda igrao je i Alesis HD24, na koji mozete i da se snimate kao bend.

DrumstickBass
12-05-2008, 08:59 PM
Ja to planiram da uradim za moj band. Do sada sam radio mono L u mix a desni click pa auxima mix za bubnjara ali razisljam o nekom suround formatu i dvd playeru. Eto jedne ideje.

zZaXx
13-05-2008, 01:43 AM
Zavisi od budzeta najvise, ali jedan predlog koji bi ti mozda igrao je i Alesis HD24, na koji mozete i da se snimate kao bend.Dobro taj alesis bi bio definitvno bio resenje... :D
Ja sam razmisljao o lap topu sa nekom lepom(:(skupom:mad:) karticom ... to bi mu bilo to...

Ja to planiram da uradim za moj band. Do sada sam radio mono L u mix a desni click pa auxima mix za bubnjara ali razisljam o nekom suround formatu i dvd playeru. Eto jedne ideje.:cool4:

Odlicna ideja... Nisam razmisljao u tom smeru...

Hvala vam sto se odazvali!

:):):):ike::mase:

sinewave
13-05-2008, 10:45 AM
...a neki hardverski sampler (e-mu, akai)??? to je danas jako jeftino, a cini mi se i jako pouzdano za live svirke. Vecina tih samplera ima 8 odvojenih izlaza, znaci, mozes klik poslat bilo gdje. I zvuk klika ne mora nuzno biti onaj ponudjeni koji cesto para usi na vecim glasnocama, vec se izabere hihat ili nesto slicno. U svakom slucaju, prije bih uzeo sampler nego hd recorder za zive svirke. I mozes ga zasarafiti u rack.

dvuckovic
13-05-2008, 10:58 AM
A cime ce da triggeruje sampler? Kako ce da loaduje fajl koji je duzi od npr. 64MB? Kako ce to sve da bude sinhrono sa klikom? I koliko vremena treba sampleru da uradi load neke matrice? Koliko covjeku treba vremena da spusti palice, ode u menu samplera, nadje pjesmu, uradi load, saceka da se sve to desi...

Ideja sa DVD playerom je u sustini najjeftinija, ali ima jedan problem...sto cemo ako preskoci u sred svirke?

Znaci, najsigurnija i najbrza varijanta je neki HDR, bilo koji koji natrcis...Alesis sam predlozio jer vam to omogucava prosirenje u buducnosti, mozete da se snimate, da imate vise varijanti matrica za vas na bini...

magnum
13-05-2008, 11:39 AM
Mogao bi da to uradis sve i sa BOSS-ovim hardisk-rekorderom BR-1600, na koji mozete uz to sve i da snimite komplet svirku pa na kraju da izmiksate i narezete na cd zato sto poseduje cd-rom. To kazem zato sto ga imam i probao sam to. Evo ti slika pa ga pogledaj.

magnum
13-05-2008, 11:42 AM
izvinjavam se evo slike

dvuckovic
13-05-2008, 02:13 PM
Koliko vidim, ovo ima samo jedan output? TO mu nije dovoljno ako oce da klik ima odvojeno od muzike.

magnum
14-05-2008, 12:36 AM
Klik se pojacava i smanjuje na zadnjem 15/16 kanalu znaci odvojen je i posebno se pojacava.

zZaXx
14-05-2008, 02:29 AM
Klik se pojacava i smanjuje na zadnjem 15/16 kanalu znaci odvojen je i posebno se pojacava.

Da, ali ne mogu ga poslati posebno. Trebaju mi oba outputa za matricu, gde sa klikom?

E, da!
Palo mi je na pamet i da uzmem dva cd/mp3-plejera (na jednom matrica, na drugom klik) i da se stvarno potrudim da pritisnem play na oba istovremeno! :rotfl::rotfl::rotfl:

magnum
14-05-2008, 01:50 PM
Taj zadnji 15/16 kanal se pusti da se cuje samo u slusalice, vrlo prosto, a to sa plejerima neces nikad moci tacno u isti vreme da pritisnes jer je dovoljna i jedna stotinka sekunde i da 'omanes', neznam probaj, drugo tu treba dosta pesama da pustas u toku veceri i da pogodis tacno da pustis istovremeno, mislim da je to mnogo tesko i komplikovano neces moci da se opustis. Uzmi probaj na svakojake nacine, pa vidi sta ti najvise odgovara. Toliko pozdrav i srecno !!!!!!!

zZaXx
18-05-2008, 02:45 AM
Taj zadnji 15/16 kanal se pusti da se cuje samo u slusalice, vrlo prosto, a to sa plejerima neces nikad moci tacno u isti vreme da pritisnes jer je dovoljna i jedna stotinka sekunde i da 'omanes', neznam probaj, drugo tu treba dosta pesama da pustas u toku veceri i da pogodis tacno da pustis istovremeno, mislim da je to mnogo tesko i komplikovano neces moci da se opustis. Uzmi probaj na svakojake nacine, pa vidi sta ti najvise odgovara. Toliko pozdrav i srecno !!!!!!!

CARE!!! LOL!
Za malo pa si gori od mene!!! Salio sam se za te plejere (i to jako), ali cenim tvroj trud da pomognes nekome cak i toliko neinformisanom!!! I ja bih verovatno isto postupio da sam bio na tvom mestu...

A sad, jesi bas siguran da je moguce da se klik salje samo u slusalice? To znaci da mu je Master odvojen od Phones izlaza...

yanprawda
19-05-2008, 01:44 AM
istu stvar sam ja trazio za moj/nas bend a rijec je o hiphopu gdje matrica i semplova i ostalih drangulija u tempu stvarno ima na pretek! u danasnje doba to sve nije neki veliki problem. najvise te koci budzet. jaaako jednostavno mozes to rijesit na dva(ma na vise ali prva dva kojih se sjetih)nacina. evo ovako:
1. kompujter/laptop sa "solidnom" 5.1 karticom, ja koristio godinama p4(komp)+terratec dmx6fire lt+behringer di20 (http://www.behringer.com/DI20/index.cfm?lang=eng) + ableton
2. neko je spomenuo sampler sa vise izlaza, moze i to naravno a problem trigiranja je rjesiv upotrebom nekog od midi kontrolera a hvala napretku u tehnologiji - ima ih! od noznih (http://www.behringer.com/FCB1010/index.cfm?lang=ENG) preko klavijatura pa do drumpadova (http://www.m-audio.com/products/en_us/TriggerFinger-main.html) i samih switcheva (http://www.jimkim.de/html/guitar01_01.htm) i ostalih extravagancija. a nisu ni skupi.

uz gugle,ebay i sl.,mozes naci sebi konfiguraciju kakva ti odgovara za cas posla! ili dva casa:D

ja trenutno koristim jako zgodan mackie onyx satellite uz laptop i ableton (i par midi kontrolera ali nebitno za ovu temu) i savrseno funkcioniram s bubnjarom a na nekim stvarima i bez njega a izbacim dodatan par slusalica za recimo basistu ili gitaristu ovisno o kompoziciji tako da bubnjar ne mora da daje svoje slusalice:wink:. zvuk fenomeno! kontrola/veza isto! plus bubnjaru ne param usi kako ona kaze, fakin klikom! pustim mu sempl po izboru. ma milina!
evo ovdje (http://otpisaniklan.com/projekt/content/view/122/) ima par stvari,uzivo. zanemari kvalitetu jer je zvuk s kamere:ups:
nadam se da je pomoglo