View Full Version : dynaudio bm5a compact
loonix
23-04-2008, 01:45 PM
zanima me vashe mishljenje o doticnim monitorima,kao i njihove razlike u odnosu na neke druge koji su u istom cenovnom rangu8-)
Rhino
23-04-2008, 02:33 PM
Evo ja sam bas sinoc radio nesto na njima u jednoj radio stanici (BM5a)... Doduse nisam mixao muziku, nego smo radili reklamu i zvucali su ok. Pod ok mislim da mi se cini da su davali prilicno mjerodavan sound.
Vjerovatno ima neko na forumu ko ih posjeduje pa ti moze objasniti bolje.
I da, ne znam koliko kostaju, tj s kojima zvucnicima da ih uporedim po tom mjerilu...
Manley
23-04-2008, 02:42 PM
Evo ja sam bas sinoc radio nesto na njima u jednoj radio stanici (BM5a)... Doduse nisam mixao muziku, nego smo radili reklamu i zvucali su ok. Pod ok mislim da mi se cini da su davali prilicno mjerodavan sound.
I da, ne znam koliko kostaju, tj s kojima zvucnicima da ih uporedim po tom mjerilu...
ja imam kucni bioskop sa njima, odlican zvucnik...linearan sa manje basa, ali vise ne mozes ni da ocekujes od zvucnika tih dimanzija
loonix
23-04-2008, 02:44 PM
da budem iskren lomim se oko njih i adama a7...cuo sam da ovi prvi imaju bolji odziv na niskim frekvencijama,a to mi je bitno jer radim elektronsku muziku.BM5 je skuplji od adama za 100e pa zelim da proverim vredili cekati josh neko vreme dok se pare ne okote pa da uzmem njih:grin:
Rhino
23-04-2008, 02:55 PM
@Manley
Naravno... To se i ocekuje od 5inch woofera! Mada ima i neku 'rupu' tu na srednjim frekvencijama cini mi se, ili sam istripovao zbog prostorije mozda..
@Loonix
Dosta sam kratko (samo sinoc sat-sat ipo) bio pored ovih kutija pa ti ne mogu preporucivati ili ne-preporucivati iste. Ja bas volim dynaudio zvuk, ali se ovdje definitivno vidi da je u pitanju 'najmanji brat' iz porodice...
Sto se adama a7 tice, to je po meni takodje fin monitor za taj cjenovni rang, mozda i best-buy tu...
S obzrom da si fokusiran na elektronski zvuk, checkiraj i Mackie HR624 / HR 824...
Eto, nadam se da sam ti pomogao nesto.... U svakom slucaju potrudi se da cujes svaki od ponudjenih i donesi odluku sam...
Pozdrav
Color
23-04-2008, 03:20 PM
Pre nedelju dana sam otisao da poslusam Dynaudio zvucnike u akusticki tretiranom prostoru. Cuo sam BM5a, BM6a, BM12a, BM15a, AIR 12. Koliko sam hvale cuo o ovim kutijama, mnogo vise sam ocekivao od njih, pogotovo od BM 15a jer sam planirao da ih uzmem za svoj studio. Meni licno zvuk ovih kutija uopste ne sedi, zvuk mi je na njima pljosnat, sve mi je nekako u faci kad ih slusam i strahovito mi na njima fale niske frekvencije.. Jedine kutije od ovih koje sam cuo a koje su za moj ukus pristojno svirale su AIR 12 ali njih nisam ni imao u planu zbog cene...
2 dana nakon toga sam otisao da cujem KRK vxt seriju, KRK vxt 8 me je naprosto odusevio koliko lepo svira. Otvoren sirok zvuk, visoki precizni, detaljan/citljiv zvuk, siri sweetpoint, stereo slika odlicna, low end fantastican! Kako sam se zapalio za njih, distributor mi ih je pozajmio na vikend da ih detaljno istestiram! :-) Uopste nisam morao dugo da se igram sa njihovom pozicijom, jednostavno kutija dobro svira na 1m udaljenosti i na 2 metra, gotovo isto! To sto me najvise zadovoljava kod ove kutije je cistina i dinamika kojom svira niske frekvencije. Probao sam neke mixeve na brzinu da uradim, cisto da ih malo "osetim", veoma lako se na njima radi... Jos uvek sam pod uticajima tako da sam ih danas definitivno narucio.. Cena ove kutije ti je u rangu bm5a...pa ti vidi ;-)
Kupovina kutije je subjektivna stvar...neko voli ovakav zvuk, neko onakav...ako imas mogucnosti idi poslusaj pa sam odluci...nema pravila
Color
23-04-2008, 03:25 PM
a jos su i lepi :wink:
66musicman
24-04-2008, 02:02 AM
Koliko si platio gore navedene KRK vxt 8 ?
Je l' su aktivni ili pasivni ?
Color
24-04-2008, 09:30 AM
Mene su izasle 1100eu obe. Kutije su aktivne...
Koliko sam hvale cuo o ovim kutijama, mnogo vise sam ocekivao od njih, pogotovo od BM 15a jer sam planirao da ih uzmem za svoj studio. Meni licno zvuk ovih kutija uopste ne sedi, zvuk mi je na njima pljosnat, sve mi je nekako u faci kad ih slusam i strahovito mi na njima fale niske frekvencije..
Ocigledno da taj prostor i nije bio bas nesto sredjen...? :)
Mislim... Za Dynaudio mozes da kazes i da ti nisu po ukusu i gomilu drugih stvari, ali da nema basa i da je zvuk "pljosnat"... Ovo prvi put cujem sada :)
Color
24-04-2008, 10:08 AM
Mislim... Za Dynaudio mozes da kazes i da ti nisu po ukusu i gomilu drugih stvari, ali da nema basa i da je zvuk "pljosnat"... Ovo prvi put cujem sada :)
Pazi i to je moguce, jer sam blago receno, bio razocaran... Sto me je vrlo i iznenadilo, ozbiljno sam bio razmisljao o BM15a. U svakom slucaju nakon slusanja sam shvatio da ta kutija nije to sto treba mojim usima :wink:
AIR 15 vec ne bih odbio, ali to smo vec u nekoj drugoj kategoriji. Njih sam cuo jos ranije, imao prilike i raditi na njima jedan dan, oma bi ih uzeo :D
Color
24-04-2008, 10:12 AM
Elem...od 1.5 do 11.5 sam u Subotici/NS/BG... Mogao bih konacno vec svratiti do Zrenjanina na kaficu.. :D
Pazi i to je moguce, jer sam blago receno, bio razocaran... Sto me je vrlo i iznenadilo, ozbiljno sam bio razmisljao o BM15a. U svakom slucaju nakon slusanja sam shvatio da ta kutija nije to sto treba mojim usima :wink:
AIR 15 vec ne bih odbio, ali to smo vec u nekoj drugoj kategoriji. Njih sam cuo jos ranije, imao prilike i raditi na njima jedan dan, oma bi ih uzeo :D
Budi oprezan.... ja sam takodje imao uzasno iskustvo sa Dynaudiom, i to, verovao ili ne sa AIR15, na kojima sam uradio svoje najgore mixeve u zivotu. Pored njih su stajali tannoy a800 (aktivni system 800), koji su bili mnogo upotrebljiviji i sa 'vise bassa'). NAravno - prostorija:(
Color
24-04-2008, 10:49 AM
Mnogo zavisi od prostora...ista kutija u razlicitim prostorima zvuci sasvim drugacije.. Ja sam imao srece sa KRK-om jer mi ih je distributor pozajmio na vikend pa sam ih cuo u svom prostoru i navikao sam se na njih mujevito brzo... Ko zna, mozda da su mi doneli Dynove i da sam ih cuo kod sebe, bio bih sasvim drugacijeg misljenja...
Ma najbitnije je da svako nadje sebi kutiju koja mu najvise odgovara za rad. Sasvim je sve jedno da li je to Yamaha, Dynaudio, KRK, Tannoy ili stagod... Sva sreca pa je studijskih monitora goooomilaaa :D
Elem...od 1.5 do 11.5 sam u Subotici/NS/BG... Mogao bih konacno vec svratiti do Zrenjanina na kaficu.. :D
Nije frka, ako ne budem imao snimanja (sto je velika verovatnoca) jer radim nekoliko pesama za nadolazece festivale, pa ce verovatno svi da se naguze u tom terminu zbog neradnih dana.
Nista te ne kosta da proveris, ako budem sam, bices mi drag gost ;)
Sigurno postoji prostor u kom bm15 a daju svoj maksimum,ali u mom prostoru
se nisu nikako pokazali.Imao sam utisak da bi za neki kafic bili mega hit,sve je bilo razmuljano(doduse basa je bilo i suvise,ali potpuno nedefinisanog) ,a imao sam uporedo sa njima na testu i Adam p22,tako da su mi bili povezani oba i mogao sam naizmenicno da ih slusam,i p22 ih je jednostavno oduvao,te li ih nisam ni vratio u radnju:)
Adam-Dynaudio 1:0 u gostima.
To je moje iskustvo,a moguce i moj ukus.
Ali,A 7 je best buy za te pare,slusao sam ga,neces pogresiti s njim.
Pozz
Color
24-04-2008, 01:22 PM
Sigurno postoji prostor u kom bm15 a daju svoj maksimum,ali u mom prostoru
se nisu nikako pokazali.Imao sam utisak da bi za neki kafic bili mega hit,sve je bilo razmuljano(doduse basa je bilo i suvise,ali potpuno nedefinisanog) ,a imao sam uporedo sa njima na testu i Adam p22,tako da su mi bili povezani oba i mogao sam naizmenicno da ih slusam,i p22 ih je jednostavno oduvao,te li ih nisam ni vratio u radnju:)
Adam-Dynaudio 1:0 u gostima.
To je moje iskustvo,a moguce i moj ukus.
Ali,A 7 je best buy za te pare,slusao sam ga,neces pogresiti s njim.
Pozz
Eto jos jednom se potvrdilo pravilo, 100 ljudi - 200 usiju :D
STUDIOTON
24-04-2008, 03:15 PM
kod mene bm15 sviraju opasno :)
Manley
24-04-2008, 04:13 PM
ja imam suprotno iskustvo....dynaudio su mi uvek bili ispred adama...
pre neki dan sam u novom studiju slusao adam s3a i emes blue hr....
emes ih je oduvao, detaljniji, vise definisanog basa, precizni srednji i vise detalja u visokima
ne znam, ali ja ne mogu sa adamom da nadjem zajednicki jezik ;)
Ma pitanje izbora zvucnika je zaista subjektivna kategorija, mada dosta zavisi i od interakcije prostora i samih kutija.
100 baba, 20 zuba...:D
Znam da ima ljudi koji bi izabrali obrnuto od mene,ali zato i nisam bio iskljuciv sa negativnom ocenom bm15, jednostavno, p 22 je meni leg'o.
Monitore u slicnim cenovnim kategorijama biramo u sustini na osnovu licnog ukusa i, ako imamo uslove za to,na osnovu probe u prostoru za koji ih uzimamo.
Uskoro menjam studijski prostor,ko zna kako me Adami(nadam se prijatno) iznenade u novom!?!
kravadinka
25-04-2008, 11:05 PM
A kako bi bilo da se ogradimo od "ukusa", pa da mi neko kaze sta bi se to moglo kupiti za taj novac a da se moze nazvati referencom, u dobrom prostoru podrazumeva se?!
Pa nema teorije da se ogradimo od ukusa.
Objektivno je sve to OK, samo je zaista pitanje subjektivne potrebe slusaoca, tj. coveka koji radi na tim kutijama.
Ja recimo nikada ne bih kupio Event kutije jer sam ih slusao nekoliko modela i sve je tesko djubre.
Dynaudio imam, Tannoy sam imao, Adam sam slusao, Krk nisam, ali bih vrlo rado, Mackie slusao takodje, NS 10, Genelec...
Mrzelo me da pisem modele pored firmi, ali kod svakih kutija je bilo vise modela...
Ono sto hocu da kazem, da je manje-vise sve to OK. Zaista.
Moras slusati, isprobati i sam doneti odluku sta ti najvise godi. Sve drugo si u velikom riziku.
A kako bi bilo da se ogradimo od "ukusa", pa da mi neko kaze sta bi se to moglo kupiti za taj novac a da se moze nazvati referencom, u dobrom prostoru podrazumeva se?!
Ako ces bas tako,plati sto vise,pa ces uvek biti referentniji...
A opet,mozda ti se ne dopadne to sto si platio,al jebo ukus,vazno je biti referentan...
fosnex
26-04-2008, 03:09 AM
da budem iskren lomim se oko njih i adama a7...cuo sam da ovi prvi imaju bolji odziv na niskim frekvencijama,a to mi je bitno jer radim elektronsku muziku.BM5 je skuplji od adama za 100e pa zelim da proverim vredili cekati josh neko vreme dok se pare ne okote pa da uzmem njih:grin:
A7 po meni bolji ljepsi mid i manje gumenog sounda....,po meni bolja kutija od bm5.... dosta jasnija... radio dam dosta na bm5 i svako malo slusam taj novi bm5 sto aktiv sto pasiv verziju,nekako mi adam a7 mnogo bolje od svega za te pare sto sam cuo... e sad.... ko vole.......
milance
26-04-2008, 02:28 PM
Imam pitanje blisko ovoj temi... U ceni BM6A sta jos prelazete?! Dakle referenca...
HeatMan
26-04-2008, 04:08 PM
au.. ne mozete traziti reference.. nekima je ns10 jako dobar referentan monitor, a drugima a7, pa chak i hr824.. isto kao i sa mikrofonima.. neko voli u87 neko ne.. i na kraju svako uzima po ukusu.. ako ne zelish sebe da pitash za ukus, onda trazi studijske standarde..
al na ovom forumu nemoj ochekivati odgovor na pitanje "koji je monitor u tom i tom cenovnom rangu referentan".
sve zavisi.. od muzike koju radish, od sobe u kojoj slushash i od samog tvog iskustva i navike.. mi bi se poklali ovde ako bi zapocheli prichu koji je najbolji monitor ili najbolji mikrofon.. jer svako od nas ovde ima drugachije vidjenje stvari...
ajd poz
kravadinka
26-04-2008, 04:50 PM
Pa hajmo zitelji Balkana, bez klanja ovog puta, da svako da svoj predlog i uz njega obrazlozenje, ne vidim zasto je to nemoguce! :)
Sta znaci referenca?! Najjednostavnije to je monitor koji svojim kvalitetom pruza dovoljno informacija da onda ceo posao zavisi samo i iskljucivo od Vuka Mandusica, to jest korisnika, tacnije ne krivi i ne krije nista, daje relativno realnu sliku onoga sto se dogadja i omogucava normalan rad. Relativno realna slika je opet ona koja nema veze sa ukusima, znaci moze biti "gumena", "papirna" i svakakva jos, ali je u svakom slucaju dovoljno kvalitetna da niucemu ne ometa onoga ko slusa i pokusava da mixa, znaci realna.
Dakle?! :)
Pa hajmo zitelji Balkana, bez klanja ovog puta, da svako da svoj predlog i uz njega obrazlozenje, ne vidim zasto je to nemoguce! :)
Sta znaci referenca?! Najjednostavnije to je monitor koji svojim kvalitetom pruza dovoljno informacija da onda ceo posao zavisi samo i iskljucivo od Vuka Mandusica, to jest korisnika, tacnije ne krivi i ne krije nista, daje relativno realnu sliku onoga sto se dogadja i omogucava normalan rad. Relativno realna slika je opet ona koja nema veze sa ukusima, znaci moze biti "gumena", "papirna" i svakakva jos, ali je u svakom slucaju dovoljno kvalitetna da niucemu ne ometa onoga ko slusa i pokusava da mixa, znaci realna.
Dakle?! :)
Dakle,posto si sam dao odgovor,onda ne znam(bez zelje za svadjom)sta sad pitas?
SVAKI monitor koji je spomenut u ovoj prepisci ispunjava TE USLOVE,problem je samo sto nemamo svi podjednako referentne slusne aparate,a i dobro je sto ih nemamo,jer bi onda sve zvucalo dosadno referentno isto.Ne postoje dva coveka na planeti koji cuju isto,tako da iz tog razloga neko preporucuje jedan,a neko drugi studijski monitor,iako svaki od njih ispunjava profesionalne zahteve.
Slusaj,probaj vise komada veruj SVOJIM usima,i nacices odgovor na to koji monitor u velikoj ponudi referentnih monitora je TVOJ referentni monitor.
Color
26-04-2008, 08:28 PM
Ja mislim da su ti svi odgovorili na pravi nacin... Ja bih samo dodao da nikako nemoj da kupujes monitore na "slepo"... Obavezno moras da ih cujes a s obzirom da znas sta zelis, mislim da ces lako pronaci zvucnike koje ispunjavaju tvoje kriterijume...
Srecno sa izborom :)
P.S. Kazu da kad na NS-10 napravis dobar mix, zvucace svuda dobro! :D
P.S. Kazu da kad na NS-10 napravis dobar mix, zvucace svuda dobro! :D
Ja to isto mislim,NS 10 je zakon,bar za mene.
Rhino
26-04-2008, 09:18 PM
Kad na njima napravis da je dobro... Stvarno je dobro sto se kucnih sisterma tice.. A za klubove treba nesto veceg wooferskog opsega jbg:(
kravadinka
26-04-2008, 09:26 PM
Nisam sebi odgovorio, vec sam dao jasnu jednacinu sta znaci referenca! Ono sto me je zanimalo je KOJI su to monitori, ime i prezime! :)
Ne zelim samo da me monitori sputavaju, da ne mogu tehnicki da ispune sve potrebne uslove za kvalitetan rad, jer desi se da mi odgovaraju za slusanje i rad, ali sam sa njima ogranicen jer ne cujem sta bi sve trebalo da cujem, kao sto je slucaj sa Event. Na njima snimci zvuce odlicno, dok ne izadju i odu na neko drugo slusanje. :)
NS10 mi leze neverovatno, ne slusam BM15 skoro nikada, 98% vremena slusam samo Yamahe. Ali.... Javlja se problem, na njima sve zvuci mnogo bolje nego sto zapravo jeste, meni to nisu nimalo ruzne kutije, vokali pevaju veoma realno na njima, cim prebacim na BM15 nema ih nigde. Problem je u nedostatku srednjih kad se vratim sa NS10 na bilo koje druge zvucnike.
Sto se tice BM15A, (nisam siguran je li do prostorije) menjaju boju visokih pri razlicitoj snazi na kojoj slusam, takodje nemaju dovoljno snage kad pozelim da nesto cujem jace.
To je recimo ono sta mi odgovara ili ne, ali to ne znaci da cu napraviti dobar izbor slusajuci sebe i samo sebe, potpuno mi je nebitna stvar hoce li se meni svideti zvuk, koliko mi je bitno da on ispunjava sve tehnicke uslove da se na njemu radi kvalitetno!
Nadam se da sam jasniji... :)
fosnex
26-04-2008, 09:57 PM
Vrlo dobro znam sta hocu i to ne moram da pitam Vas. Ono sto sam pitao odnosilo se na Vase misljenje o tome koji monitori bi se mogli nazvati referentnim (iako tako nesto, svi se slazemo, ne postoji jer smo svi mi razlicite jedinke).
Ne zelim samo da me monitori sputavaju, da ne mogu tehnicki da ispune sve potrebne uslove za kvalitetan rad, ukusi me ne interesuju, vrlo dobro znam sta mi lezi, ili ne lezi! Zapravo nije ni bitno da li mi lezi ako su oni dobri, najvaznije je da nesmetano radim, to je razlog sto sam ovo pitao!
NS10 mi leze neverovatno, ne slusam BM15 skoro nikada, 98% vremena slusam samo Yamahe. Ali.... Javlja se problem, na njima sve zvuci mnogo bolje nego sto zapravo jeste, meni to nisu nimalo ruzne kutije, vokali pevaju veoma realno na njima, cim prebacim na BM15 nema ih nigde. Problem je u nedostatku srednjih kad se vratim sa NS10 na bilo koje druge zvucnike.
Sto se tice BM15A, (nisam siguran je li do prostorije) menjaju boju visokih pri razlicitoj snazi na kojoj slusam, takodje nemaju dovoljno snage kad pozelim da nesto cujem jace. To je recimo ono da li mi odgovaraju ili ne, alo opet ponavljam, to mi je nebitno ukoliko svi na svetu kazu da su to odlicni monitori, kao sto kazu. :)
Nadam se da sam jasniji...
bm15 je velka kutija i moguce da ti malo pravi sranja soba ako nije sredjena kako treba... po meni na dynaudio zvucnicima tipa serije bm15 bm6 bm5 uvijek hvali sredine takav utisak imam,uvijek mi svira nekako gumeno dok na ppm seriji i na ovim skupljim varijantama tipa m2 m3 i nema bas tih problema reklo bi se... Sto se tice 10tki zavisi kako si navikao da radis na njima koje ih pojacalo gura soba itd... ali mislim da generalno na 10tkama ne treba mix da ti je u liniji kao i ta sredina koje nema jer ako pravis mix na njima da ti je sve u liniji kad prebacis na drugo slusanje uvijek hvali to na sto se zalis a to je taj mid opsek posto ta kutija ne svira nista u u basu to znas, tako da mislim da sredina treba da bude izrazenija dok mixas na 10tke to jest da poguras malo te frekvencije da malo izvire iz mixa... tako je bilo makar u mom slucaju sa kombinacijom 10tke dynaudio slicne probleme sam imao al je to na kraju vise bio problem sobe,ali probaj nekad ovo ako te ne mrzi... pozdrav
fosnex
26-04-2008, 10:08 PM
[quote=HeatMan;201555]au.. ne mozete traziti reference.. nekima je ns10 jako dobar referentan monitor, a drugima a7, pa chak i hr824.. isto kao i sa mikrofonima.. neko voli u87 neko ne.. i na kraju svako uzima po ukusu.. ako ne zelish sebe da pitash za ukus, onda trazi studijske standarde..
al na ovom forumu nemoj ochekivati odgovor na pitanje "koji je monitor u tom i tom cenovnom rangu referentan".
sve zavisi.. od muzike koju radish, od sobe u kojoj slushash i od samog tvog iskustva i navike.. mi bi se poklali ovde ako bi zapocheli prichu koji je najbolji monitor ili najbolji mikrofon.. jer svako od nas ovde ima drugachije vidjenje stvari...
ajd poz[/quote
Potpouno si u pravu:)
palo bi klanje isto kao oko pc vs mac i slicne teme hardvrer vs softver ili tipa sto je bolje opel astra ili ssl:) Potpuno si u pravu... slusanje individualna stvar nadji sebi idealno ako ti radi na ei nish ako izlazi sve kako treba samo udri....
kravadinka
26-04-2008, 10:44 PM
Ma moze i bez svadje, nema potrebe za sujetom i subjektivnoscu... :)
Adam P22A, ima li to neko i kakva su iskustva?!
Pa ako ti je BM 15 tih... Tesko da ces voleti P22 :)
Salim se malo.
P22 je super, ali ima manje basa od BM15 i definitivno manje snage, ako te to zanima.
Bas me zanima da li imas aktivnu ili pasivnu varijantu BM 15, posto ja imam pasivnu i kada se malo zanesem, posle budem gluv kao da sam izasao iz kluba sa glasnom muzikom.
Adam generalno ima te fine midlove i visoke, ali im fali basa. Mada i BM 15 ima bas fine visoke, a midl je malo dole (cini mi se...) zbog (mozda) viska basa koji oslobadja njegov woofer.
Ti hoces monitor u klasi 8 inca?
Ja se trenutno lozim na Focal solo 6, kao drugi monitoring jer mi je BM15 ponekad i preglasan i "prevelik"
kravadinka
26-04-2008, 11:29 PM
Znas kako, kao kad trazis All Seasons gume pa ti kazu da to prakticno nepostoji, tako i ja trazim najbolje resenje, da li ce to biti 6, 6.5, 8, ili 9, skoro da je nevazno ukoliko ne moram da coram kao sa svacim do sada, ovde mi fali sredine, aha dodaj malo, pa preteras, pa zafali i sve tako...
Dynaudio je aktivan, ali znas kako... Taj bas na njemu mi zvuci kao da svira samo odredjeni frekventni opseg koju pokriva, dok se ostale ne cuju uopste, jednostavno sam gluv sa njima, glupo je da to kazem, ali to je ono odozgo, valjda mi ne odgovaraju. TR8 sviraju prilicno nisko i dole pokrivaju fino ceo niski opseg, ali zato nedostatak srednjih i maaali visak visokih kvare ugodjaj i navode opet na ono dodavanje u magli i coranje, jesi li preterao, ili ne. Realno volim snimke koji obiluju sredinom, pa mi to tako i ne smeta, ali...
Kazem BM15 je tih, ali u smislu da nije glasan onoliko koliko ocekujem od zvucnika tih dimenzija, ponekad hocu da malo glasnije cujem stvari, a on vec plai crvene lampice! :D
Daj neki predlog, dobri prvi monitori, da sve bude u jednoj kutiji (koliko god je moguce), da ne moram bas toliko da nosam snimak sa jednih na druge da vidim gde sam za$r'o! :D
Moguce je da onda Adam nije losa solucija za tebe...
Ali mozda da razmislis o P11?
Manji su, brzi su, manje skloni "zloupotrebi" (losoj interakciji sa prostorom).
Ili ako si pri kinti, da gledas i "S" seriju Adama koja je jos bolja.
Ma moze i bez svadje, nema potrebe za sujetom i subjektivnoscu... :)
Adam P22A, ima li to neko i kakva su iskustva?!
Ja imam p 22,u hi i midlovima su sjajni,basovi su malo tight,ali zato nisu smuljani i ono sto(basovi) daju je posle kratkog perioda upoznavanja sa kutijama,lako za drzati pod kontrolom.
Sa onim sto sam radio sa njima(u kombinaciji sa NS 10 naravno)nisam imao nikad problema.
Moja preporuka.
Ja imam p 22,u hi i midlovima su sjajni,basovi su malo tight,ali zato nisu smuljani i ono sto(basovi) daju je posle kratkog perioda upoznavanja sa kutijama,lako za drzati pod kontrolom.
Sa onim sto sam radio sa njima(u kombinaciji sa NS 10 naravno)nisam imao nikad problema.
Moja preporuka.
Vly,hvala na odgovoru,veoma si ljubazan...:banghead: :da:
Arthur
29-04-2008, 09:54 AM
Vly,hvala na odgovoru,veoma si ljubazan...:banghead: :da:
kriza, a ? :D
kriza, a ? :D
Zikra zikra ozbiljna,ocigledno.:shock: Kucno vaspitanje rules...:D
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.