View Full Version : Drazen Zimonjic - Dance Remixes
alavuk
10-04-2008, 10:26 AM
https://www.beatport.com/en-US/html/content/release/detail/106892/dancin_remixes
moj rmx na myspace profilu
nesto ne ocitava .. cu probam kasnije
alavuk
10-04-2008, 08:28 PM
kome ne radi beatport neka skokne do mog profila , tu ima celu pesmu da preslusa , sto mi je cudno da beat port ne radi ...
kejkz
11-04-2008, 05:10 PM
konacno mi se ucitao prokleti beatport...
DaBear
11-04-2008, 05:45 PM
nije lose....nisam preslusao ceo, ali nije lose.
lesha
11-04-2008, 10:19 PM
dobro je..
alavuk
12-04-2008, 06:25 AM
nije lose....nisam preslusao ceo, ali nije lose.
:shock: :rotfl: aj nezajebavaj ali hahahaha neverovatno ! hvala cikaz zoki na pohvalama :]
DaBear
12-04-2008, 09:17 AM
:shock: :rotfl: aj nezajebavaj ali hahahaha neverovatno ! hvala cikaz zoki na pohvalama :]
Sto ??? (da ne zajebavam..) jel si mozda mislio da je to automatski dobro? ono, kao..podrazumeva se..? a?
Preslusacu bas ceo miks...mislim, i na onom parcencetu sam cuo nesto za komentarisanje, ali "ko velim" da ne pocnem odmah da kritikujem..
U principu to je to..dalje su vec nijanse. Male nijanse koje MNOGO znace, a posebno u clubovima itd...ali to se vremenom nauci. Kad prodjes 50 remiksa (ili 150!!) koji ti izadju na plocama i kad posle preslusas prvih 5-6 onda vidis sta je moglo, a nisi itd..
ali, ko sto rekoh..nije lose!
covek se uchi dok je ziv !!
alavuk
12-04-2008, 11:38 AM
naravno slazem se , kao i mix moglo je i bolje sa ove distance na mojim prvim monitorima , ovo mi je prvi zvanican rmx i nadam se da ce ih biti jos , kao i samo experimentisanje sa 2 razlicita pravca , sam autor originalne pesme je veoma zadovoljan , rekao je da je rmx pogodak u klubu , kao i neki ljudi koji ne slusaju breaks vec mnml , naravno da me je ponela "euforija" zbog izlaska prvog materijala za neki strani label koji je koliko toliko respektabilan , tj znam da vlasnik etikete ima dug staz iza sebe , od drazena sam dobio ponudu da napravim jos jedan rmx za novu pesmu , sto mi je signal da je "musterija" zadovoljna
DaBear
12-04-2008, 02:30 PM
naravno slazem se , kao i mix moglo je i bolje sa ove distance na mojim prvim monitorima , ovo mi je prvi zvanican rmx i nadam se da ce ih biti jos , kao i samo experimentisanje sa 2 razlicita pravca , sam autor originalne pesme je veoma zadovoljan , rekao je da je rmx pogodak u klubu , kao i neki ljudi koji ne slusaju breaks vec mnml , naravno da me je ponela "euforija" zbog izlaska prvog materijala za neki strani label koji je koliko toliko respektabilan , tj znam da vlasnik etikete ima dug staz iza sebe , od drazena sam dobio ponudu da napravim jos jedan rmx za novu pesmu , sto mi je signal da je "musterija" zadovoljna
'oce budu neke pare? eh?
alavuk
12-04-2008, 02:58 PM
ne ocekujem nista , bas si postavio dobro pitanje , koje sam pitao "mladjanog umjetnika" , kaze na kraju meseca ce se dobiti report , bas me zanima koje ce stelovanje biti i da vidim tu statistiku kupovanja online muzike tj mp3-ki,inace idem tvojom recenicom i valjda filozfijom ako ce taj rmx/mix/kompilacija doneti jos posla ...
DaBear
12-04-2008, 06:00 PM
ne ocekujem nista , bas si postavio dobro pitanje , koje sam pitao "mladjanog umjetnika" , kaze na kraju meseca ce se dobiti report , bas me zanima koje ce stelovanje biti i da vidim tu statistiku kupovanja online muzike tj mp3-ki,inace idem tvojom recenicom i valjda filozfijom ako ce taj rmx/mix/kompilacija doneti jos posla ...
mislim , to jeste nacin da se skrene paznja na sebe i svoj rad / talenat / itd...
E sad, sto se promenilo sve i sto nikoga vise nije briga ko je uradio sta i da ga zbog toga zove da uradi nesto drugo za pare......to je problem !!
mene i dalje non stop smaraju da radim remixe - ali razmenu ! Na pr. Ja uradim nekom poznatom DJ-u remix za njegovu plocu, a onda on meni uradi remix za moju !?
A sta ako ja vise necu da izdajem moje ploce, ili nemam label itd..??
Od prodaje - mrka kapa! Pogotovo u danasnja vremena. Ja verujem ni da artist nije dobio vise od 100Evra (mozda cak ni toliko) kao avans...
Generalno u dance muzici - sto ti daju unapred - to je to! Royalties - nema!!
Kad ti saberu troskove stampanja, distribucije, agregatora (ovaj sto prodaje downloads), itd..ispadne da im ti dugujes pare!
Ako te ne kosta nista, zivis kod matoraca, studio u spavacoj sobi (ne rentas prostor) onda je ok...mlad si, zezanje, rock n roll! A ako na racun toga mozes i neku ribu da zbaris - puna kapa!!
yoloko
13-04-2008, 04:51 AM
pa cekajte a koliko autor dobije po jednom downloadu sa beatporta?
valjda dobije i on neki procenat a ne samo lejbl.
DaBear, bas me interesuje ovo o cemu pricas
jer se i sam zanosim pomislju da ipak od prodaje moze nesto
i da se tebi vrati.
DADDY Z
13-04-2008, 08:04 AM
beatport autoru daje 30 % od svake skinute pesme...ako si remixer to je stvar dogovora između tebe i onog kome si remix uradio kako ćete tih 30% podeliti
DaBear
13-04-2008, 08:11 AM
pa cekajte a koliko autor dobije po jednom downloadu sa beatporta?
valjda dobije i on neki procenat a ne samo lejbl.
DaBear, bas me interesuje ovo o cemu pricas
jer se i sam zanosim pomislju da ipak od prodaje moze nesto
i da se tebi vrati.
ne znam koliko Beatport placa, ali sigurno ne daje vise nego drugi. Artist royalties su po dogovoru (oko 18%), od autorskih, ovde u Engleskoj od downloada (?0,89), kompozitor dobija ?0,14 i jos mozda ?0,10 (artist / izvodjacki)
To ti je , da zaokruzimo ?0,25 (cetvrtina jedne funte)
Koliko ja pratim, downloads - a pogotovo "faceless dance muzika" koje ima na tone, se proda par stotina downloada...recimo 500. (malo sam preterao, ali lakse za racunanje!) To je ?125
Na to ti (verovatno) odbiju neke "troskove", pakovanje (koje ne postoji ali se regularno odbija itd..)
Mozda 150Evra zvuce super za dance pesmu, ali realisticno gledano - koliko ces ovakvih uspeti da izdas godisne? I da li ce sve biti dobre za izdavanje itd itd...
sve u svemu..samo lozenje, nema leba od toga!!
evo i neki link gde se objasnjave sve to , sa interesantnim primerima koga su (od poznatih) ojadili za pare
http://entertainment.howstuffworks.com/music-royalties6.htm
Et Daddy Z kaze 30%...nisam omashio mnogo !! I dalje je smesno
yoloko
13-04-2008, 02:15 PM
pa maltene dobijes taman da odplatis mastering u koji si ulozio..:banghead:
alavuk
15-04-2008, 06:03 AM
mislim , to jeste nacin da se skrene paznja na sebe i svoj rad / talenat / itd...
E sad, sto se promenilo sve i sto nikoga vise nije briga ko je uradio sta i da ga zbog toga zove da uradi nesto drugo za pare......to je problem !!
mene i dalje non stop smaraju da radim remixe - ali razmenu ! Na pr. Ja uradim nekom poznatom DJ-u remix za njegovu plocu, a onda on meni uradi remix za moju !?
A sta ako ja vise necu da izdajem moje ploce, ili nemam label itd..??
Od prodaje - mrka kapa! Pogotovo u danasnja vremena. Ja verujem ni da artist nije dobio vise od 100Evra (mozda cak ni toliko) kao avans...
Generalno u dance muzici - sto ti daju unapred - to je to! Royalties - nema!!
Kad ti saberu troskove stampanja, distribucije, agregatora (ovaj sto prodaje downloads), itd..ispadne da im ti dugujes pare!
Ako te ne kosta nista, zivis kod matoraca, studio u spavacoj sobi (ne rentas prostor) onda je ok...mlad si, zezanje, rock n roll! A ako na racun toga mozes i neku ribu da zbaris - puna kapa!!
RNR BABY :))))
DaBear
20-05-2008, 11:13 AM
Je li, jel dobio artist mesecni izvestaj o broju download-a?
Bas bi bilo interesantno da vidimo koliko se prodalo....
alavuk
20-05-2008, 03:01 PM
e dobro si me podsetio :) ako ga vidim danas online , javljam !
DaBear
29-05-2008, 03:13 PM
e dobro si me podsetio :) ako ga vidim danas online , javljam !
jel se javio covek? da vidimo koliko je download-a "planulo"..?
bas me zanima ( a verujem i sve ostale elektronce na Rumskom!)
alavuk
29-05-2008, 05:21 PM
tek u junu ... ako imas vremena skokni na beatport pa vidi na kom je mestu prodaje ....
yoloko
29-05-2008, 08:14 PM
brojke batice, brojke se vaze :-)
alavuk
29-05-2008, 09:17 PM
slazem se , ali manje vise znas tj odprilike koliko je prodato po download chartu :]
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.