Log in

View Full Version : rodeK2 ili akg solidtube ili neumannTLM193

drzox
04-04-2008, 09:30 AM
Trenutno imam na raspolaganju Neumann TLM193 koji nije moj,nego mog rodjaka i on bi ga sad prodao za nekih 600 evra.Taj mikrofon po mom iskustvu sa njim odgovara samo zenskim vokalima ,jos ni jedan muski vokal mi se nije svidio(urdio sam jedno 10 pjesama sa njim 9+1).E sad pitanje je sljedece
Da li da kupim od njega TLM193 ili RODEK2 ili AKG solidtube.
Ni Rodu ni solidtube nisam nikad cuo.Za Solidtube imam prporuku covjeka koji ima Sony800g i imao je solidtube i kaze da bi ako ista opet uzeo solidtube,jer po njemu imaju slicnih karakteristika,ali mislim da rodu nije probao.

Eto ,sta da radim?Moze i preporuka neke druge marke nisam se ogranicio na ova dva ,nego me kopka ovaj SOLIDTUBE njega bi najradije ali jos koje misljenje nije zgoreg.
Hvala unaprijed.

master29
04-04-2008, 11:23 AM
Trenutno imam na raspolaganju Neumann TLM193 koji nije moj,nego mog rodjaka i on bi ga sad prodao za nekih 600 evra.Taj mikrofon po mom iskustvu sa njim odgovara samo zenskim vokalima ,jos ni jedan muski vokal mi se nije svidio(urdio sam jedno 10 pjesama sa njim 9+1).E sad pitanje je sljedece
Da li da kupim od njega TLM193 ili RODEK2 ili AKG solidtube.
Ni Rodu ni solidtube nisam nikad cuo.Za Solidtube imam prporuku covjeka koji ima Sony800g i imao je solidtube i kaze da bi ako ista opet uzeo solidtube,jer po njemu imaju slicnih karakteristika,ali mislim da rodu nije probao.

Eto ,sta da radim?Moze i preporuka neke druge marke nisam se ogranicio na ova dva ,nego me kopka ovaj SOLIDTUBE njega bi najradije ali jos koje misljenje nije zgoreg.
Hvala unaprijed.

Ja u studiju imam puno kvalitetnijih mikrofona od gore navedenih,ipak najvise koristim Solidtube,ne znam iz kog razloga meni bar daje neku univerzalnu sliku.Uglavnom ga ljudi pljuju i neko ce me ubiti posle ovog topica al ja sam Neumann-a u 87 stavio u koferce i najvise koristim Solidtube.Pozz

Max
04-04-2008, 11:59 AM
Verovatno se bavis narodnom muzikom .... narodnjaci ga obozavaju ....Pozdrav

master29
04-04-2008, 12:14 PM
Verovatno se bavis narodnom muzikom .... narodnjaci ga obozavaju ....Pozdrav

Na solidtube-u su radjeni vokali za film "All god's children can dance" i nisu se nesto Ameri zalili.Naravno da radim i narodnu muziku al to nije kontekst ove price.Neznam sta si hteo sa tim da postignes al ajd AKG-Solidtube je mic za narodnjake.

Max
04-04-2008, 12:19 PM
Na solidtube-u su radjeni vokali za film "All god's children can dance" i nisu se nesto Ameri zalili.Naravno da radim i narodnu muziku al to nije kontekst ove price.Neznam sta si hteo sa tim da postignes al ajd AKG-Solidtube je mic za narodnjake.

Nista nisam hteo da postignem ....Mikrofoni su individualna stvar .....Po meni je K2 daleko bolji mic , ali takodje znam da mnogi u narodnoj muzici vole solid tube , te tako pretpostavih da se bavis istom ...Ne moras odmah da skaces i da mislis da neko ima nesto bas protiv tebe ;)Pozdrav

master29
04-04-2008, 12:31 PM
Nista nisam hteo da postignem ....Mikrofoni su individualna stvar .....Po meni je K2 daleko bolji mic , ali takodje znam da mnogi u narodnoj muzici vole solid tube , te tako pretpostavih da se bavis istom ...Ne moras odmah da skaces i da mislis da neko ima nesto bas protiv tebe ;)Pozdrav

Ma neskacem,nije problem samo svaki put kad se zakaci bilo koji topic ljudi reaguju bezveze na narodnu muziku pa je cak povezuju i sa kablovima.Nije solidtube vezan toliko bash sa narodnjacima koliko mislis,mislim da je u-87 vezaniji jer su jedino za njega culi pa imam problem vrste"nemas u-87 auuu pa to je los studio,jbg nerazumeju se ljudi"Samo sam hteo da kazem da meni ima najuniverzalniji saund,namoram svaki sekund da menjam mikrofone,tu je za svaku priliku.Max da mislim da neko ima nesto protiv mene nebi ovde ni bio,pozz

PS Covek je pitao za misljenje ja sam izneo svoje sa naznakom da ce me neko ubiti zbog gore navedenog.:D

drzox
07-04-2008, 09:00 AM
Ne kontam sta znaci mikrofon za narodnjake ili mikrofon za zabavnjake ill operni i slicno.Pa valjda se gledaju karakteristike onoga sto mic reprodukuje a ne muzike koju snima.
Kazi MAx zasto ti je bolji K2 od Solidtuba,jeli ti se vise svidja boja K2?
Kad snimas jake vokale sa K2 da li ljepi membranu ako pjevac stoji dosta blizu ili je DOBRO otporan na to?
MAster29 hvala na misljenju.

Max
07-04-2008, 10:28 AM
Ne kontam sta znaci mikrofon za narodnjake ili mikrofon za zabavnjake ill operni i slicno.Pa valjda se gledaju karakteristike onoga sto mic reprodukuje a ne muzike koju snima.
Kazi MAx zasto ti je bolji K2 od Solidtuba,jeli ti se vise svidja boja K2?
Kad snimas jake vokale sa K2 da li ljepi membranu ako pjevac stoji dosta blizu ili je DOBRO otporan na to?
MAster29 hvala na misljenju.

Narodnjaci su specificni , vole velike mikrofone i svasta ima je nesto bitno , a da to nije zvuk .....

Za vokale mi vise odgovara roda , ali recimo za sobu u kojoj sam snimao gitarsko pojacalo , super je legao solid tube .....

Mada , kazem i ponavljam , mikrofoni su individualna stvar , pogresno je da pitas ljude za misljenje , kad nece oni raditi na njemu , nego ti ..... tako da zamoli nekoga ko ima oba mica , da snimis kod njega par vokala , pa uporedi sam kuci .....

Pozdrav

kravadinka
09-04-2008, 09:25 PM

Narodnjaci su specificni , vole velike mikrofone i svasta ima je nesto bitno , a da to nije zvuk .....

Ne postoji bolji odgovor! Ali... :D
U pitanju su babe i zabe, ovaj Neuman je condenser, a ova dva su Tube, dakle nije ista definicija u samom startu!
Ali neko moje zapazanje, Solid Tube je za ove Hi-Fi pevace, da im bude lepo u slusalicama kao i kod kuce kad ukljuce Loudnes, definitivno ne bi bio moj izbor! Za taj novac K2 je dobra kupovina, cak i za manje novca NTK ukoliko ti ne treba OMNI mic...
Solid Tube ce ti u startu mozda najbolje i zvucati, ali problem sa njim nastaje kasnije kad taj vokal treba da bude svoj, jednostavno ne mozes sa njim nista! Poslusaj sva tri negde, ali ako ti treba prvenstveno za vokal, ja ga nikada ne bih snimao sa necim sto nema lampu! 8-)

Pozdrav!

OFF
09-04-2008, 09:30 PM
Nisu li i Tube mikrofoni kondenzatorski?:confused:

Jan
09-04-2008, 10:22 PM
Nisu li i Tube mikrofoni kondenzatorski?:confused:

pa koliko ja znam jesu...
Aj ako neko ima taj Solidtube da okaci neke snimke vokala, bas me zanima kakav je zvuk...

DaBear
09-04-2008, 10:49 PM
ja sam ga (Solid Tube) kupio davno sa Joe Meek VC1 (bilo jeftino)...snimao sam dosta sa njim, ne znam za bolje..
svojevremeno sam ga pozajmljivao mrmotima u glavnom SSL studiju, kad su snimali neke rappere i bio je u duetu sa C12 (valjda se tako zove..) snimatelj kaze da nije bila tolika razlika..
Opet da se ogradim - NIKADA nisam imao neki drugi mikrofon...

sad ide kroz Avalon , koji je isto lampas, i nekad ne ubodem bas najbolje, taman sam pomislio da ne moze nista da se uradi u toj kombinaciji, ali jedan mali jesha je nesto snimao kod mene i namestio je sound do jaja!

meni je inace usnimavanje slaba strana...ponekad nabodem , ponekad ne!

Jan
09-04-2008, 10:53 PM
ja sam ga (Solid Tube) kupio davno sa Joe Meek VC1 (bilo jeftino)...snimao sam dosta sa njim, ne znam za bolje..
svojevremeno sam ga pozajmljivao mrmotima u glavnom SSL studiju, kad su snimali neke rappere i bio je u duetu sa C12 (valjda se tako zove..) snimatelj kaze da nije bila tolika razlika..
Opet da se ogradim - NIKADA nisam imao neki drugi mikrofon...

sad ide kroz Avalon , koji je isto lampas, i nekad ne ubodem bas najbolje, taman sam pomislio da ne moze nista da se uradi u toj kombinaciji, ali jedan mali jesha je nesto snimao kod mene i namestio je sound do jaja!

meni je inace usnimavanje slaba strana...ponekad nabodem , ponekad ne!

Pa to, ja tripujem da ima warm zvuk i da je prikladan za hiphop i rnb vokale

Dexxy
09-04-2008, 11:26 PM
I ja imam AKG-Solidtube i zadovoljan sam uglavnom.

kravadinka
09-04-2008, 11:37 PM
Pa naravno da je i tube mic kondenzator! :confused:

Ovo je nesto od pre par godina, Solid Tube na JoeMeek VC1Q (http://www.2shared.com/file/3120075/94b7c737/Ana-Sad_vracam_sve.html)

Jan
09-04-2008, 11:54 PM

Ovo je nesto od pre par godina, Solid Tube na JoeMeek VC1Q (http://www.2shared.com/file/3120075/94b7c737/Ana-Sad_vracam_sve.html)

E falati brate:D
Lepo zvuci, toplo, al ja bi ipak voleo da cujem muski vokal bez ikakvih podesavanja na njemu:(
Posto razmisljam o nekim kupovinama (ja to stalno razmisljam al pare nisu problem, para nema:)), pa bih voleo da u ovih par meseci, godinu dana, napravim selekciju svega sto ocu i da nekako krenem u realizaciju :)

kravadinka
10-04-2008, 12:07 AM
E to nema! :wink: Ratosiljasmo se Solid Tubea cim smo pre mogli! :D
Ne gubi mnogo vremena na njemu, poslusaj K2 (ili kako rekoh NTK) i ako ti to odgovara uzmi, neces pogresiti!
Smara me ovaj upload, saljni mi tvoj mail na PM da ti posaljem neprocesiran K2 da cujes!

Oggy
10-04-2008, 12:15 AM

Ti si radio Ani ovu pesmu?! :)

Extra je. Navijao sam za nju kod nas na festivalu iako sam imao i svoju pesmu, a upravo zbog ove pesme sam bas nju vodio u Belorusiju prosle godine ;)
Mali je svet... :)

kravadinka
10-04-2008, 12:28 AM
Zvala je u utorak da kaze da joj treba pesma za cetvrtak i eto... Nije za neku pohvalu, ali naslo se nekih dva metra kanapa na tavanu, a stap smo uzeli iz komsijske baste, onaj za paradajz... :D
Jos je ovde vokal ispao pristojno, sa sve ST i JM, valjda ima nesto i do Mandusica Vuka, to jest pevaca u ovom slucaju... ;)
Kako ide Alfa? :)

Oggy
10-04-2008, 12:37 AM
Kako ide Alfa? :)

Sporadicno... :D
Pre 2 dana sam prvi put izasao iz kuce posle deset dana danonocnog rintanja. Radio pesmu za Belorusiju i jos neke pesme za ovdasnje festivale, pa zaginuo, tako da nisam imao mnogo vremena ni za sebe, a kamoli da se vozam...
Sad se jedno 2-3 dana unazad izivljavam u 4 ujutru kad popizdim, pa odem da kupim Tuborg i grickalice... :D
Lepo ide kad ima vremena za to ;)

idekius
10-04-2008, 02:55 AM
Alfa Romeo Club preseljen ovde http://rumski.com/forum/showthread.php?t=22420 :)

Jan
10-04-2008, 03:20 AM
E to nema! :wink: Ratosiljasmo se Solid Tubea cim smo pre mogli! :D
Ne gubi mnogo vremena na njemu, poslusaj K2 (ili kako rekoh NTK) i ako ti to odgovara uzmi, neces pogresiti!
Smara me ovaj upload, saljni mi tvoj mail na PM da ti posaljem neprocesiran K2 da cujes!

Imam Rode NT2, a radio sam i sa NTK i K2 i NT1000 i NT2-a i NT200 i NT1 i pun mi je mesec tih Rode-ove, previse je Rode svetao, ja volim svetle vokale, ali on je previse nekako neprirodno svetao za moj ukus.
Dok mi se recimo zvuk sa AKG C414 jako svidja, pa sam racunao da bi mi se i Solidtube mozda svidjao, mada ne mora da znaci jer mi je AKG C3000B nesto najgore sto sam cuo.

Oggy
10-04-2008, 03:22 AM
Idi poslusaj onaj Ivanov test mikrofona, pa reci da li jos uvek mislis da je K2 svetao...

Arthur
10-04-2008, 03:34 AM
ja nesto ne volim svetle mikrofone :cool: od kad sam cuo u47 :(

Jan
10-04-2008, 03:49 AM
Idi poslusaj onaj Ivanov test mikrofona, pa reci da li jos uvek mislis da je K2 svetao...

Znaci skoro su mi stigli snimci jednog MC-ija iz amerike na NTK, koji ima tako zeznut onaj crnacki glas sa puno visokih u sebi da mi je bila zestoka muka izmiksovati ga, dok drugog mc-ija na istoj pesmi nije problem, vokali su suvo snimljeni tako da je iskljucena mogucnost da su nesto zeznuli eq-om.
Jednostavno neki mikrofon nekom prija nekom ne, ali Rode mikrofoni definitivno nekim vokalima ne prijaju, posebno u hiphopu gde ima puno tih grubih i ostrih vokala i gde se sve snima closemiking...
Skoro sam pricao o problemima sa NT1000, evo bas danas sam miksovao jos jednu stvar na njemu, i sad, jedan ima ostar i grub glas a drugi ima dubok i sa manje visokih u sebi, i ovog ostrog ne mogu da obuzdam, a ovaj drugi zvuci fino, dok recimo taj isti ostri miksovao sam snimke i sa B1 mikrofona i on mu lepse lezi nego NT1000...Isti sam ja problem imao sa NT2 i to mi se desava samo sa jednim vokalom, i par puta sam pricao o tome, kako god da snimim coveka, covek zvuci kao da je pricao kroz cevku, a vokal vrvi od visokih i basova a ako smanjim visoke sibilanti odu u "fibilante" i muke mucim sa tim jednim vokalom...
Tako da bih najradije uzeo nesto sterilnije, i radio sam sa AKG C414 i to mi se dopada tu i tamo, ali bi ipak nesto za nijansu toplije od C414...

kravadinka
10-04-2008, 03:51 AM
AU!!! Nemoj molim te porediti C414 sa K2! :)
Pazi... Sve zavisi kakav ko ima zvuk u glavi i sta zeli i voli, ali... Realnost je uvek negde izmedju svih nasih ega, definicija zvuka i ostalih sputavajucih stvari, tipa ukusi o kojima se ne raspravlja i ona mora da se postuje! Snimati vokal da bi bio sterilan prosto ne radi u mojoj glavi! Sto kaze jedan moj drugar:" 'bes ti to kad se ne trosi, kad ne dise!" misleci tad na tranzistor, a lud je za lampama! Realnost ovde govori u malim zelenim papiricima i podseca da se ne sme mnogo ocekivati od ovih spravica od par stotina eura, pa tako i K2 nije vrhunski mikrofon, ali je svakako jedan od best buy!
Sto se tice sibilanata, pa ja taj problem nikada nisam imao, zar ne mislis da je to mozda nesto do tebe?
Svojevremeno dok sam nesto snimao Brankicu (Ela B) bio sam zapanjen koliko cura ima sibilanata, ali tamo negde na 15 khz, definitivno zavisi od pevaca, ali sve se to resi! Mandusic Vuk... ;)

Jan
10-04-2008, 03:54 AM

Kako god....

Ne poredim ih, samo sam primetio da je Rode na nekim vokalima skoro pa neupotrebiv, a na nekim vise nego dobar, a meni ce trebati univerzalnije resenje.

kravadinka
10-04-2008, 04:01 AM
To se potpuno slazem! Ali... Na cemu god sam snimao, nisam imao mnogo problema... Ako zna da peva... Na svemu se lepi savrseno!
Snimao sam momka koji se reklamira na Grandu u poslednjih par meseci, necu da kazem na cemu jer je sramota, ali on se zalepi za sve sto mu stavis pred njega, pa i na dasku ako treba!

Rhino
10-04-2008, 04:02 AM
Ni po meni rode proizvodi najcesce ne leze za hiphop pricu... Takva su mi iskustva s njima..

Sa K2 sam snimao curu koja vrlo dobro pjeva i to je druga prica....

Jan
10-04-2008, 04:04 AM
Ni po meni rode proizvodi najcesce ne leze za hiphop pricu... Takva su mi iskustva s njima..

Sa K2 sam snimao curu koja vrlo dobro pjeva i to je druga prica....

O tome pricham....

Rhino
10-04-2008, 04:08 AM
414 je ok... Neko je pomenuo gore c12, to je po meni odlican mic (ako je to onaj zeleno-zlatni)

Ni solidtube mi nije legao za hiphop nesto, dok recimo neuman u87 naravno da jeste..

Probaj violet black knight, on mi se ispostavio potpuno ok za tu neku kintu cca 400-500e

Jan
10-04-2008, 04:10 AM
Pazi... Sve zavisi kakav ko ima zvuk u glavi i sta zeli i voli, ali... Realnost je uvek negde izmedju svih nasih ega, definicija zvuka i ostalih sputavajucih stvari, tipa ukusi o kojima se ne raspravlja i ona mora da se postuje! Snimati vokal da bi bio sterilan prosto ne radi u mojoj glavi! Sto kaze jedan moj drugar:" 'bes ti to kad se ne trosi, kad ne dise!" misleci tad na tranzistor, a lud je za lampama! Realnost ovde govori u malim zelenim papiricima i podseca da se ne sme mnogo ocekivati od ovih spravica od par stotina eura, pa tako i K2 nije vrhunski mikrofon, ali je svakako jedan od best buy!
Sto se tice sibilanata, pa ja taj problem nikada nisam imao, zar ne mislis da je to mozda nesto do tebe?
Svojevremeno dok sam nesto snimao Brankicu (Ela B) bio sam zapanjen koliko cura ima sibilanata, ali tamo negde na 15 khz, definitivno zavisi od pevaca, ali sve se to resi! Mandusic Vuk... ;)

Cak ni sa tim visokim vokalom od amera nisam imao problema sa sibilantima i opet sam ga radio uz moju teroiju da ne treba koristiti desser-e, a ako je bas nuzda onda neki sidechain, ali to je u vrlo izuzetnim situacijama...
Sa ovim sto sam ga snimao na NT2 nemam probleme sa jacinom sibilanata, nego sa tim da su samoglasnici izuzetno ostri a sibilanti normalni, i kad se visoki smanje za dva decibela sibilanti dodju pretihi, odnosno odu nesto sto nije s... Ali i to sam resio, snimao sam i miksovao preko 50 vokala i to mi se dogodilo samo sa 2 vokala, tako da ja verujem da je tu rec o tome da nekome nesto ne odgovara, u ovom slucaju da glasu tog coveka jednostavno Rode ne lezi.

Jan
10-04-2008, 04:13 AM
414 je ok... Neko je pomenuo gore c12, to je po meni odlican mic (ako je to onaj zeleno-zlatni)

Ni solidtube mi nije legao za hiphop nesto, dok recimo neuman u87 naravno da jeste..

Probaj violet black knight, on mi se ispostavio potpuno ok za tu neku kintu cca 400-500e

Skoro sam radio miks sa Neumann-a U87, i to mi je bilo nesto najbolje u zivotu do sad.Vokal mi je zahtevao vrlo malo eq obrade, skoro nikakve, jedino sto mi je smetalo, sto su gurnuli neki limiter u lancu do konvertora, a ja to nesto ne volim, pa mislim da bi vokal cak bio i bolji bez tog limitera u lancu, ali je bilo veoma lako podesiti sve to...

Rhino
10-04-2008, 04:14 AM
Eeee da! Jednom sam i snimio MC-ja sa nekim sony sirokopojasnim za kameru i ispalo je vrlo zanimljivo... Nekako prisno... Mada i taj lik ima glaschinu bolju nego 70% amerckih crnja...

Jan
10-04-2008, 04:16 AM
Eeee da! Jednom sam i snimio MC-ja sa nekim sony sirokopojasnim za kameru i ispalo je vrlo zanimljivo... Nekako prisno... Mada i taj lik ima glaschinu bolju nego 70% amerckih crnja...

Da nije Mario?:D

Rhino
10-04-2008, 04:18 AM
Dedduh:D

Rhino
10-04-2008, 04:21 AM
..... Mariov kolega iz benda!

Jan
10-04-2008, 04:22 AM
Dedduh:D

Sa Mariom sam se video pre 3 godine ovde u Nisu na Ajsovom koncertu, a Dedu nisam video od 2004. kad sam se zadesio u Kotoru bas za njegov rodjendan:)...Jel si ti krivac za onu pesmu "Boka boka", pitam te zato sto su sve pesme na onoj kompilaciji "Ulice" zvucale smesno u odnosu na nju, bas o tome diskutovao sa njima kad smo bili kod Dede...

Rhino
10-04-2008, 04:28 AM
Hehe... Bash mi je mario pricao o nekom kidanju od alkohola u nishu neki dan skoro, mora da je to to... Bili da boardujemo po planinama, vrh!

A deda mi je bio danas, dogovaramo se da radimo ovih dana....

Za boku nisam ja zasluzan radio je jedan moj ortak beat, a dvuckovic je radio mix... I to u nekim kucnim okolnostima ako se ne varam..

Ja sam im inace radio dobar dio albuma..

Jan
10-04-2008, 04:38 AM
Hehe... Bash mi je mario pricao o nekom kidanju od alkohola u nishu neki dan skoro, mora da je to to... Bili da boardujemo po planinama, vrh!

A deda mi je bio danas, dogovaramo se da radimo ovih dana....

Za boku nisam ja zasluzan radio je jedan moj ortak beat, a dvuckovic je radio mix cini mi se... I to u nekim kucnim okolnostima ako se ne varam..

Ja sam im inace radio dobar dio albuma..

Na zalost jos nisam imao prilike da cujem album, ali bez obzira da li su kucne ili ne okolnosti bile za tu stvar zvucala je za 10 klasa iznad celog izdanja.

Rhino
10-04-2008, 04:45 AM
Zvucala je potpuno ok, i ja se sjecam... Tim + za deja ako je (a cini mi se da je bila prica) mixano u kucnim uvjetima.... Tad su bili PC toliko jaki da je bio problem da pustis 16 kanala na cubase-u, a kamoli da procesuirash nest.. A vokali su snimani na fancy majku 100% (znajuci gdje su snimali) Taj lik ima da biras sta ocesh... Ja sam jednom davno ostao 2 sata da biram izmedju brauner phantom, neumannau87, c-12 i josh ko zna sve cega... Uzas:D

A sto se albuma tice, izasao je ljetos za prohibiciju... I njega smo finalizirali kod drugog nam clana foruma Hollywood-a... Kako je planeta mala:)

Jan
10-04-2008, 04:54 AM
Zvucala je potpuno ok, i ja se sjecam... Tim + za deja ako je (a cini mi se da je bila prica) mixano u kucnim uvjetima.... Tad su bili PC toliko jaki da je bio problem da pustis 16 kanala na cubase-u, a kamoli da procesuirash nest.. A vokali su snimani na fancy majku 100% (znajuci gdje su snimali) Taj lik ima da biras sta ocesh... Ja sam jednom davno ostao 2 sata da biram izmedju brauner phantom, neumannau87, c-12 i josh ko zna sve cega... Uzas:D

A sto se albuma tice, izasao je ljetos za prohibiciju... I njega smo finalizirali kod drugog nam clana foruma Hollywood-a... Kako je planeta mala:)

Da, upucen sam sto se albuma tice sve...I poslusacu cim ugrabim priliku:D

Rhino
10-04-2008, 04:58 AM
Cudi me da nisi cuo nista... Ja kad sam god u BG, vidim im spotove na tv-u cesto... A i uzivo ih vidim:D S obzirom da zivim s noyz-om kad sam gore....

Jan
10-04-2008, 05:40 AM
Cudi me da nisi cuo nista... Ja kad sam god u BG, vidim im spotove na tv-u cesto... A i uzivo ih vidim:D S obzirom da zivim s noyz-om kad sam gore....

Video sam spot za "S' kintom smo ti tanki", a inace ne gledam TV, neki dalji brat mog prijatelja (iz Nisa momak) isto koliko ja znam zivi sa Mariom, a ovaj mi stalno prica i prenosi mi pozdrave od Maria koje on salje preko brata:)hahaha...morbidno, no ovo je o K2 VS Solidtube:)
Ja sam izjavio da bi zeleo da cujem Solidtube i da mi je muka od ROde-ova i svi me napadose ko da sam "vestica" u doba inkvizicije:D

Rhino
10-04-2008, 05:44 AM
Tomo jel? Al nije iz nisha nego tuda okolo nesto. Da, da... Sad su uzeli kucu na zvezdari... Radili spotove za ajsa, timbeta, ramba, neke njemce sto im je produkciju radio dash i koga sve ne.....

Da se drzimo topica..... Mariu lezi solidtube dobro.:D Ozbiljno!

Jan
10-04-2008, 06:05 AM
Tomo jel? Al nije iz nisha nego tuda okolo nesto. Da, da... Sad su uzeli kucu na zvezdari... Radili spotove za ajsa, timbeta, ramba, neke njemce sto im je produkciju radio dash i koga sve ne.....

Da se drzimo topica..... Mariu lezi solidtube dobro.:D Ozbiljno!

Jest, to je taj lik

dvuckovic
11-04-2008, 01:05 AM
Na zalost jos nisam imao prilike da cujem album, ali bez obzira da li su kucne ili ne okolnosti bile za tu stvar zvucala je za 10 klasa iznad celog izdanja.

Smiksano na Delta 66, kompjuter marke neki, divlji nuendo, Sony mini linija od 150e je bila monitoring i neki crveni plasticni zvucnici bez pojacala, tjerao sam ih iz headphone izlaza kartice (to je bilo pojacalo :) ), sve to u spavacoj sobi bez apsolutno ikakvog akustickog tretmana.

Drago mi je da vam se svidja, valjda me usralo taj put.

Jan
11-04-2008, 01:31 AM
Smiksano na Delta 66, kompjuter marke neki, divlji nuendo, Sony mini linija od 150e je bila monitoring i neki crveni plasticni zvucnici bez pojacala, tjerao sam ih iz headphone izlaza kartice (to je bilo pojacalo :) ), sve to u spavacoj sobi bez apsolutno ikakvog akustickog tretmana.

Drago mi je da vam se svidja, valjda me usralo taj put.

hah...to isto ko sto sam ja snimao CB4, Pozoristance 2, Ultra Boban (nova verzija)...SB Live, plasticni zvucnici, beringer xm1800 s ustekan u hitacchi deck, hahaha i sve miksano u Acid 3...
Bitna je ideja i postavka, slozicete se sa mnom, meni ta kompilacija zvuci ko da je u bunaru snimana, a ta je stvar zvucala mnogo bolje od svih ostalih...

Rhino
11-04-2008, 01:34 AM
@dvuckovic

Zvuci mega s obzirom na uslove rada... Izvikao si low end za respekt iz 3 inch woofera:D..

Ima li ko tu stvar vise, bas bih je rado cuo iz ove perspektive..